Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Posts

  3099
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  68

Everything posted by Eirik Rusten

 1. Jeg er selvfølgelig med. FFS sponser full bevertning av det som er mulig å lage der. Er det kjele, fiser vi opp noen pølser. Med løk. Eventuelt så blir det bokstavkjeks og rødbrus Kaffe bør vi også klare. For medlemmer. Ikke-medlemmer tvinger vi medlemsskap på så er det også ordnet.
 2. Kan sikkert lage det med masse rart, men anbefaler bare den som jeg linket til Med marabou blir det vel en annen type streamer, bare søk på marabou i Fluedatabasen.
 3. Vet ikke helt hva slags type kropp dette er? Er det kropper laget av tubing eller slikt?
 4. Tidlig vår må man nesten ha med seg en mini-zonker. Er det ikke noe overflate-aktivitet, så får du fisk på annethvert kast med denne (nesten) Og danseflue er viktig når det blir sol og litt varmt Edit: kanskje ikke det letteste å binde, men viktige læll
 5. Siste pynte-update før jeg må hive meg rundt og lage hundrevis av fluer. Ene som jeg posta sist synes jeg var litt små-kul sånn i grunnprinsippet. Ikke spesielt virkelighetstro, men litt mere abstrakt preg med både svarthvitt og en del farger. Jeg lagde to til som jeg synes ble litt bedre, i alle fall med han fiskern. Vanskelig med følk, lettere der jeg bare klatter i vei.
 6. Her kan du se detaljer om kroker:
 7. Anbefaler egentlig disse "universalfluene" til Rune; gulrotflua og sulphurvillii (sjekk Fluedatabasen). I 12,14 og 16 så er du dekket for de større fluene synes jeg (bortsett fra vulgata/danica). De mindre 17 og 19 feks, bruker jeg kanskje 70-80% comparadun på (brun-aktig og oliven-aktig). Er ikke mye materiale som trengs da. Et par nakker, fibbets, litt forskjellig biot, en boks fin-dubbing og god cdc
 8. Har ikke den spesifikke oversikten du er ute etter. Vulgata og Danica er størst, og der bruker jeg som oftest 112TR #11 (lager parachute med forlenget kropp). Ellers har jeg litt forskjellige farger i 12-15 med parachute (gule, oransje, rusty kanskje), og forskjellige farger i 15-19 i nohackle/comparadun (oliven, gule, rusty). Jeg bryr meg egentlig ikke så mye om arten altså, bare matcher mer på størrelse og farge i elva. De kan jo fort komme i forskjellige krokstørrelser uansett. Kanskje Klekkedatabasen her kunne hatt ca krokstørrelse også, men det er kanskje ikke noen vitenskapelig størrelse
 9. Pynte-update. Har fått litt fot for akrylmaling. Jeg kan ikke tegne eller noe, men har veldig lyst til å lære. Har lyst til å pynte med fine ting på kontor/promperom. Prøver litt forskjellige teknikker, men får det ikke helt til. Tror jeg mangler dette kunstner-genet. Mennesker feks er kjempevanskelig å få til, så da tenker jeg at jeg kan prøve litt mer abstrakte ting. Selv ikke det blir det noe ordentlig ordnings på. Tenker faktisk å få tatt et kurs ila året, for det er litt moro å holde på med dette. Akkurat nå er det mye forsøk på Youtube-kopiering, men selv om jeg prøver å kopiere strek for strek så mangler jeg noe vesentlig. Selv det å blande riktige farger er farken meg vanskelig.
 10. De har nok begynt med en liten bit garn av no slag som nymfeskall, bundet det inn, dubbet kroppen. Så bindt inn to cdc-fjær med tuppen bakover som vinge bakover, og resten rett opp. Surret litt rundt og bygget en stamme som de har surret parachute-hackle rundt.
 11. Må ha abonnement på det der du linker til for å kunne lese. Men er du sikker på at Fluedatabasen eller videoene her på FFS ikke inneholder det du er ute etter? Feks denne?
 12. Det er slett ikke dumt å ha en logg. Selv fører jeg opp alle fisker jeg tar i håven. Dato, tid, vekt, flue, litt om forhold og klekkinger, hvem jeg var med og slikt. Slipper å lure på om det var 17 mai eller 1 juni jeg så mest vespertina. Veldig kjekt. Er veeeeldig mange notater ala; "utrolig lite skjedde på 8 timer, så to vak, fikk en ved treet i vika". Er overhodet ikke mange ganger jeg ser oppføringer som "ekstrem klekking, masse vak, masse fisk" Dette hjelper godt for å spisse flueboksene neste sesong, selv om man bør ha litt mer enn bare cdc mygg og minizonker
 13. Velkommen til forumet. Rune har laget fine artikler om skogsvanna gjennom sesongen som inneholder mye fin informasjon, lenkene ser du nederst her. For min del så blir grovt sett sesongene omtrent slik: Etter isgang, så fiskes det mye med mini-zonker, buzzere og tørre mygg i vanna. Når varmen kommer litt mer, så er det mygg, maur, dansefluer, kanskje litt stankelbein og annet fjaserier og bøss Så kommer jo døgnfluene, der det i all hovedsak er vespertina og vulgata som er interessante. I slutten av juni og begynnelsen av juli er det en uke fiskeferie i elv. Da har jeg med alt mulig av fluer; mygg, stankelbein, maur, etc og ikke minst døgnfluer i massevis (aurivillii, danica, ignita, darlecarlica, baetis og alt mulig rart) Deretter er det pause til kanskje sånn ca begynnelsen eller midt i august (til varmen i vanna er litt ned), da sensommer- og høstfisket begynner. Nå kommer stankelbein på mer og mer, men det kan være fine dager med maur og selvfølgelig masse (forhåpentligvis) mygg. Sesongen brukes som regel å avrundes med en del mini-zonker-fiske.
 14. Fin adventsstake der Er det enkelt (for de som kan det selvfølgelig) å bytte kork på stenger? Ser for meg at den ene stanga mi burde fått ny kork om en sesong eller to. Holder visst jæskla hardt med tommeln for å si det sånn.
 15. Dette så veldig rart ut. Selv bruker jeg den fra strikeindicator.com med ull som Pål H har vist meg.
 16. Har opplevd samme selv et par ganger under fine maursverminger. Masse maur på vannet, men ørreten har ikke nødvendigvis brydd seg så steike med de på overflaten i alle fall. Har vært litt vaking og litt fanging, men burde vært mye mer.
 17. Ah, fancy skjult krokøye for kresen fisk? Snu tungsten-beaden neste gang
 18. Burde funke som snus det, vel? I gamle dager da jeg fisket med dupp og flue, så var det jo bestandig våtfluer. Kanskje ofte ikke rene "nymfer" da (uten at jeg vet helt nøyaktig hva de skulle imitere egentlig), men det burde jo være bænkers. Vi brukte helt vanlige kastedupp som fløt, og brukte de til vente-mark også.
 19. NINA skriver at effekten er litt usikker. På en side tilføres det jo næringsstoffer, men det kan bli for mye og kan bli et forurensingsproblem. Kanskje samme som i akvarium om du mater for mye Er jo positivt at de fjaser ut i sjøen samme vår som de klekkes. Da tar de jo ikke så mye næring fra vanlige lakse-bebiser.
 20. Lurer på om det er noen mulighet for å gjøre noe med dette problemet, eller om de har kommet for å bli og ta over..
 21. Tar du imot bestillinger?
 22. Hei Oppgraderte forumet nettopp, og det er lagt inn et nytt opplegg for "badges" og "achievements". Greia er at man får poeng for å gjøre forskjellige ting; lage innlegg, svare på innlegg, like innlegg, logge inn etc etc. Noen får man bare poeng for, noen får man et "badge" for (et lite bilde som viser at du ha oppnådd dette). Hvilke badges du har fått vises på profilen din. Av disse poengene kalkuleres en "rank", fra rookie til grand master eller noe. Akkurat nå er alt kalkulert med standard oppsett, men vi justerer kanskje på det etter ferien. Kanskje legge inn flere badges, og gjøre noe mer ut av dette. Kanskje i form av premier og lignende. Skal forresten få oversatt alt til norsk ved anledning Så det er bare å stå på, og tjen opp poeng og badges 👍 Eirik
 23. Eirik Rusten

  Marflo

  Mener du vanlig dupp? Finnes det dupp som synker? Er ikke poenget at de skal flyte som en ... dupp? Da jeg fisket med flue og dupp, så var det jo i all hovedsak våtfluer vi brukte. Vil anta at det funker gull med marflo-imitasjoner også. Tipper litt som Ruben sier at variert inntrekk og hastighet er gull. Men hvorfor ikke bare bruke fluestanga?
 24. Så helt vilt ut. Kanskje det var en Siphlonurus
 25. Jeezez, to cm døgnfluer? Er ikke mange alternativer da altså...
×
×
 • Create New...