Jump to content

Eirik Rusten

Administrators
 • Posts

  3337
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  106

Everything posted by Eirik Rusten

 1. Da er november over og dette er vinnerne: 1. Tom J. Fillan 90% på 01:20 2. Jarle TL 80% på 01:06 3. Dr.Snusk 80% på 01:19 Gratulerer til vinnerne!
 2. Hei alle sammen I januar/februar/mars har Fluefiskesiden lyst til å arrangere en storslått bindehelg for medlemmene i Oslo-regionen. I den forbindelse trenger vi å sondere terrenget etter mulige lokasjoner, og trenger hjelp til å finne passende steder å arrangere dette. Ideen er å starte fredag og holde på helt til søndag. Vi ser for oss et flott program med flinke fluebindere som viser sine spesialfluer, kjente folk som kan underholde med foredrag, og generelt mye binding og moro. Vi tenker vi trenger en eller flere stuer hvor vi kan få opp bord og stoler for binding. Et lerret og prosjektor for å enten vise presentasjoner eller live binding på storskjerm. Vi burde ha tilgang på et kjøkken for å lage mat og kjøle ned nødvendig drikke. I tillegg bør det være muligheter for overnatting for alle. Det kan jo være tilhørende hytter eller annet. For en del år siden var det jo en del av oss som var med et par-tre ganger på Skogsborg på Sætre. Det er jo forsåvidt et greit sted, men synes ikke stuene var heeelt perfekte for binding og foredrag. Men det er jo kanskje en mulighet å sjekke opp igjen, om det fortsatt er i drift. En annen mulighet er jo konferanse-rom på hotell, men det kan fort bli noe dyrt. Vi har jo lyst til at foreningen dekker dette, uten at det blir nødvendig med noe egenandel. Så er det noen som har forslag til sted?
  Dette er en flott liten streamer. Den har reddet mang en fisketur.
 3. Jepp, det tok jeg bort ved siste oppdatering, da det var noen problemer. De er likevel tilgjengelig her fortsatt, med helt merkelig utseende da: https://www.fluefiskesiden.no/category/fluebinding/ Ideen er å overføre det til artikler "etterhvert".
 4. Vi klarte dessverre ikke å finne på noen spørsmål i oktober, men har slengt sammen noen for november så den er klar. Dette er siste quiz i år, og i desember kommer vi til å foreta trekningen over alle som har vært med for siste premie-utdeling.
 5. Hva med en Regal Medallion? Tror de ligger rundt der i pris. Jeg er på ingen måte god på stikker, men mener å ha hørt bare positivt om kvaliteten der. Under denne summen er det jo veldig mange, og kanskje vanskeligere å plukke en. Jeg liker hvordan den Medallion ser ut, med mye plass rundt. Disse som blir veldig "skrå" synes jeg man plages med for lite plass. Har selv en TMC Vise II, den er ekstremt god men ganske så dyr.
 6. Eirik Rusten

  Fluebinding

  Hei, kan kopier det jeg sendte til en annen kar. Det er jo uendelige mengder man kan bruke til mye forskjellig. Lister jeg opp ti ting, vil nestemann liste opp ti andre Man må liksom se an hvilke fluer man vil lage mest og kjøpe inn til de. Da jeg begynte ville jeg jo lage alt mulig, og kjøpte derfor alt mulig. Ser jeg på hva jeg faktisk binder nå, trenger jeg egentlig ikke alt. Tråd Jeg bruker for det meste Veevus 14/0 i disse fargene (har også noen litt tynnere, og noen tjukkere): Nakker Hanenakker i et par farger (selges slike med to farger). Kan også gå for vanlig grizzly (sort/hvit) som da kan plukkes deler av og farges (om nødvendig). Kommer også til å kjøpe meg en sadel etterhvert CDC Jeg bruker en del cdc som vinger på parachute, comparaduns og bein på cdc mygg. Som regel brune og grålig, men har også lyse: Fasan Fasanhale til haletråder på store fluer, og som kropp på nymfer og litt annet Ferdigknytt fasanhale i brun og svart for bein på daddies og dansefluer, slipper å knote Dubbing Fin tørrfluedubbing i slike farger (evt hele settet til Fly-rite som jeg også har) Chenille Spesielt til vulgata/danica og daddy longleg, men en del annet snacks og Annet Polygarn og/eller antron – hvitt og grått kanskje Foam, bruker en del på maur og dansefluer (sort og hvit) Tinsel/flash for litt bling og evt segmentering/rib på noen fluer Kalkun-biot for fine kropper (sort, oliven, brun) Fibbets for haletråder Lim, bruker en del uv-lim på buzzere og mini-zonkere Blank negle-lakk, som regel oppå limet over Påfugl, bruker ikke så ofte men kjekt å ha
 7. Eirik Rusten

  Bushcraft

  Under dette kommer jo feks min eminente ferdighet til å sette flua fast i den eneste ene lille tingen som stikker opp mer enn 3 cm over bakken i mils omkrets. Står jeg på verdens beste plass med baksleng i alle himmelretninger, så kan du ta deg fan på at jeg klarer å hekte i den lille hesthoven som står for seg selv 25 meter til siden for meg. Skulle gjerne ungått dette ja.
 8. Eirik Rusten

  Bushcraft

  Jeg er skikkelig dårlig på vannkast. Eller, det vil si, jeg er skikkelig dårlig på vannkast når jeg må bruke det. Når jeg bare øver litt, hender det at jeg klarer ett og annet greit kast. Men dæven som jeg har kåla med å få ut lina i situasjoner med mye kratt og skjit og fin fisk som vaker. Problemet er ofte at jeg ikke tar meg tid til å finne best plassering. Noen ganger går jeg feks ned til elva og stikker hodet ut mellom et helsikes buskas. Ser jeg et vak, er det ut med lina med en gang. Kunne sikkert gått 4 meter nedover og fått mindre buskas å hanskes med. Så greia min er liksom å bli bedre til å planlegge hvordan jeg bør fiske på fisken som vaker. Se an situasjonen og omgivelsene litt. Det skal sies at jeg har blitt bedre på dette med årene. Tar meg dog fortsatt i å tenke på hva i hule det er jeg driver med, når jeg står der med lina rundt skoa, fortommen rundt ei busk og flua fast i en stein - hvorfor gadd jeg å prøve akkurat der i det hele tatt
 9. Finnes vel muligheter for å kjøpe ganske rimelige fluer (og kanskje ikke fullt så gode) på feks Ebay. Synes det er like greit å bare begynne å lage egne først som sist. Det blir kanskje ikke så veldig mye rimeligere, men da har du i alle fall full kontroll selv på hvilke materialer du bruker.
 10. Da er september over og vinnerne ble: 1. fisken 83% på 02:46 2. Tommdah2 58% på 02:09 3. Tom J. Fillan 50% på 01:41 Gratulerer! Vinnerne blir kontaktet etter høstferien.
  • One Right Answer
  • 2 minutes
  • 10 Questions
  • 25 Players
  Dette er sjuende quiz i 2022. Alle må ha tatt den før 30 november klokken 20. Husk at dersom du går ut av quiz-vinduet, så vil du tape. Det må altså være aktivt hele tiden mens du tar quizen. Ikke trykk på meldinger du får på Facebook eller slikt. Du må også ha svart på alle spørsmål før tidsfristen går ut, ellers vil den kutte. Plassering bestemmes fra antall riktige svar og hvor lang tid du bruker på den. Premier 1. Gavekort 1500 kroner 2. Gavekort 1000 kroner 3 Gavekort 500 kroner
 11. For alt jeg vet er det "lettere" å finne 2kilos sjøørret enn brunørret. Er i alle fall ikke enkelt på brunørret, og jeg gidder ikke å bruke tid på finne habitatene hvor de herjer. Jeg har fått en stykk tokilos hele mitt liv, de aller aller fleste kilosfisk jeg får ligger mellom 1,0 og 1,4 kilo. Jeg vet om et par vann/elv som kan huse tokilos, men har aldri forhåpninger om slikt når jeg er der. Og jeg gidder/kan ikke la min turer styre etter dette. Jeg liker å fiske på småkilos, og det under også, og holder meg gladelig til dette. Hadde det vært større muligheter for tokilos rundt om, så kanskje jeg hadde håpt på dette litt oftere. Tror uansett jeg ikke ville rekt land og strand rundt for å fiske på dem Er det like vanlig med tokilos SØ som enkilos brunørret, ville jeg skjønt greia med å ønske seg tokilos litt oftere enn aldri.
 12. Sjukt kort tid igjen av september boys and ladies!
 13. Vi får se hva finner på neste år. Problemet med å ta det tidligere enn omtrent midt i oktober er at jeg personlig er usikker på om jeg har lyst til å kaste bort en finfin fiskehelg etter brunørret på harr i Trysil Det begynner å bli, trenger ikke men kanskje, å bli noe dårligere i midten av oktober. Begynner i alle fall å bli litt kjei da, og kan fort like en hyttetur i stedet
 14. Du finner også på den ene flua en link til en eldre artikkel om nette nymfer (har ikke oppdatert den til nytt design ennå 😞 https://www.fluefiskesiden.no/fluebinding/nette-nymfer-2/
 15. Den som Truls linker til er finfin. Rune har også en annen variant her:
 16. Folkens. Vi er dessverre nødt til å avlyse årets tur pga altfor få påmeldte. Vi prøver oss igjen til neste år, da med info mye lengre før. Følg med på siden for vinterens arrangementer og evt konkurranser.
 17. God bedring til kona, og velkommen neste gang!
 18. Bare ei litta uka igjen av september!
 19. Halve september har gått. På tide å lese seg opp i Klekkedatabasen og ta quizzen!
 20. Det kan være at du hadde feil størrelse på fluene. Sannsynligvis var det mygg det ble vaket på og da er det jo ofte bra med buzzere ja, eller klekkere, eller både klekker/voksen og buzzer. En daddy long leg er jo som regel ikke dumt i disse dager, men kanskje ikke om fisken er veldig fokusert på mygg. Man skal jo treffe fisken også. Ikke sikkert de er der vaket var, men på vei bort. Man må se om man klarer å se hvilken vei de går, og så presentere fluen lengre bort. Det er til tider vanskelig. Fisker man med buzzere feks som dropper på en tørr mygg, så skal man også være jæskla rask på labben når den tørre forsvinner. Fisket etter myggspisende ørret i helga, men følte jeg bare skjøv dem foran meg med bellyen.
 21. De biter på det meste Jeg bruker stort sett bare superpuppan når jeg fisker etter harr, men de tar jo fort samme som ørret tar altså. I tillegg liker de kanskje litt fargerike fluer, uten at jeg egentlig er noen som helst ekspert på harr (for å si det forsiktig)
 22. Ikke sikker på om de mister flyteegenskaper om fibrene klippes. Innbiller meg at de "trekker" mer vann, men det har jeg null kunnskap om. Jeg lager dem med riktig lengde så slipper jeg å tenke på det. Er bare å begynne å binde egne først som sist
 23. Her var det mye "rart", som jeg ikke klarer å se hva er. Hvor har du kjøpt dette, egentlig? Nr 9 kan se ut som Telemarkskongen? 15 er en form for døgnflueklekker (lepto kanskje) 14 kunne vært march brown? 18 er vel ment å være en klassisk aurivilli kanskje? 2 er vårfluepuppe? 3 er kanskje en klekker (aurivilli,sulphurea?) 17 er vel ment å være en maur? 8 er vel noe som kan brukes på marginata/vespertina Selv ville jeg kanskje valgt å kjøpe litt andre fluer, men man får jo fisk på mye forskjellig altså. Jeg fikk inn på Nordisk og plukket ut noen fluer der som funker gull (står en del om fluene der inne også) om du ønsker å utvide sortimentet: Aurvilli - https://nfisk.no/product/aurivilii/ - brukes i slutten av juni i mange elver CDC biot spinner rusty - https://nfisk.no/product/cdc-biot-spinner-rusty/ - imiterer spinnere som ligger urørlig i elva Vulgata dun - https://nfisk.no/product/vulgata-dun/ - imiterer den store døgnflua som ofte dukker opp i begynnelsen/midten av juni Baetis medium olive - https://nfisk.no/product/baetis-medium-olive/ - imiterer de første baetis som klekker i elv CDC biot comparadun - https://nfisk.no/product/cdc-biot-comparadun/ - som over Comparadun Lepto - https://nfisk.no/product/comparadun-lepto/ - små vespertina, store marginata (de første døgnfluene i stille vann) Leptoklekker - https://nfisk.no/product/leptoklekker/ - klekkervariant av over Ephemerella klekker - https://nfisk.no/product/ephemerella-klekker/ - klekker Shuttlecock emerger ptn - https://nfisk.no/product/shuttlecock-emerger-ptn/ - litt sånn multiklekker Klinkhammer biot - https://nfisk.no/product/klinkhammer-biot/ - litt sånn multiklekker CDC myggen - https://nfisk.no/product/cdc-myggen/ - trenger man egentlig fler fluer? Runes Midge emerger - https://nfisk.no/product/runes-midge-emerger/ - myggklekker Griffiths gnat - https://nfisk.no/product/griffiths-gnat/ - mygg CDC black ant - https://nfisk.no/product/cdc-black-ant/ - maur GL classic long legs - https://nfisk.no/product/classic-long-legs/ - stankelbein Tsjernobyl ant - https://nfisk.no/product/chernobyl-ant/ - fanger fort en ørrets oppmerksomhet om man vil bruke slikt Europea 12 - https://nfisk.no/product/europea-12/ - vårflue CDC caddis adult -https://nfisk.no/product/cdc-caddis-adult/ - vårflue Leptonymfa - https://nfisk.no/product/leptonymfe/ - leptonymfe Ephemerella nymfe - https://nfisk.no/product/ephemerella-nymfe/ - nymfe DK brown flashback ptn - https://nfisk.no/product/dk-brown-flashback-ptn/ - allisdig nymfe Mop dragon olive - https://nfisk.no/product/mop-dragon-olive/ - libellenymfe
×
×
 • Create New...