Jump to content

bushman

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  169
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

bushman last won the day on June 2 2019

bushman had the most liked content!

About bushman

 • Rank
  Ivrig

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Asker
 • Fornavn
  Bush
 • Etternavn
  Man

Recent Profile Visitors

927 profile views
 1. reviderer sesong 2019 hvor jeg startet å bruke vannkast etter en bra intro session fra Rune. Jeg kom på at ofte så kom fortommen / flua ganske langt bak meg etter jeg ankret litt foran meg og startet kast framover. er dette vanlig at fortomen skives/går bak først etter flyline sin sti (d loop) også foran deretter, eller er det et tegn på feil ankerfeste / framkast? Bruker fortom på cca 15ft plus tippet og ankrer med butt delen på fortomen..
 2. Jeg har nok tørrfluer fra siste år og samtidig tenkte jeg å fokusere litt mer på våtfluer og nymfer, inspirert av en bok om ørretfiske i stillevann jeg kjøpte i Tjekkia. Forfatter var coach til den tsjekkiske fluefiske team i mange år og i tillegg til utvalgte fluer forklarer han mye spennende som jeg ikke var bevist om. Blir spennende å se til vår om jeg har fått med meg noe :-) Denne sesong tenkte jeg også å prøve ut noen få fluer, isteden å binde masse forskjellige: - hares ear m gullhode - march brown - silver invicta - blue zulu - trollflua til Erling Sand, den har jeg fått mest fisk på sensommer på fjell..
 3. Er det ørret? Båten er litt lengre borte mens lina / dupp rett over hode, kan hende fiskene er vant til båt som fiskene i byer til folka på bro?
 4. SA Mastery titan i #6, ny, ikke brukt. 490,- pluss frakt, tar vipps.
 5. Hei, er interessert i Presentasjon av Gary Borger, 100kr pluss frakt?
 6. Hei, var oppe på cca 1000m på stillevann, det klekket en del fluer størrelse 14/16 som var veldig mørke i vingene. Trodde først det var beatis men nå tviler jeg, den klekker vel bare i elv? Svare fisk har vaket etter disse, men jeg fant ikke riktig immitasjon, hender de vaket etter klekkere men spørs er, hvailken insekt var det? Dumt nok har jeg ikke tatt bilde, jeg var sikkert dette var beatis..
 7. Hvor store/lange er de? Skall på fjell om et par uker og tenkte å binde et par slike..
 8. bushman

  Tåke

  Erfaringsmessig så kan dyr/insektene/fisk mye mer om vær som er og som kommer enn vi mennesker eller modeller fra yr til sammen :-)
 9. 360 sider.. da har jeg å gå gjennom noe i hele året :-D Har du kanskje bilde av hva du bruker? Det har jeg faktisk ikke tenkt på Rune, tospann.. takk! Cdc har jeg ikke prøvd heller, selve min dun hadde mindre ving enn de som lå på vann, cdc mygg i 19 var for liten tenkte jeg men.. kroppmessig har den nor matchet den lille kroppen.. det var relativt mye tåke og en av de mest mystiske dager jeg har opplevd, så jeg er usikkert om jeg har sett den likevel men prøver neste gang, takker for konkrete tips..
 10. da koker det med vespertina nordøst ofa. kilosfisk 10m fra land.. likevel uansett hva jeg serverte, funka det ikke. klekker fra robban / andreas kastett ved siden av vak og handtvista sakte, parachute i forskjellige størrelser som bare lå der mens ørreten tatt 30cm ved siden og til slutt etter et par timer kasting og null napp satt jeg på håpeløss zonker men den funka ikke heller. prata med @Tørrflua et par dager siden som anbefalte dun i 16 str, men jeg må binde tidligvis noe grunnlegende feil. kan dere gi meg et hint pg legge ved bilde / video om tilgjengelig hva slags immitasjon dere bruker? skuffa yet happy på en måte, fint tur..
 11. Den siste uke var det gangske mye vind på dagen og jeg prøvde å bli ute tidlig eller sent når det blåste nesten ingenting. Når det blåser mot 5ms og oppover så syns jeg det er vanskelig, både å kaste og ikke minst finne steder hvor fisk står. Jeg ser at både @Rune Stokkebekk og @Pål Hedenstad hadde bra fiske under disse, for min del, vanskelige forhold og søker litt råd her. Er det slik at fisken i stillvann endrer sin vanlig lokasjon når det blåser for mye? Jeg ser gang på gang at fiskene vaker helt de samme steder i vann som de har gjurt i fjord for eksempel. Hva er deres strategi - finne et sted i le og se om det vaker fisk der selv om dere vet det pleier ikke å vake der, eller finne i utgangspunktet et vann dere vet hvor fisk pleier å vake og som forhåpentligvis er i le? Ev andre tips?
 12. Må ta det gradvis jeg.. gikk en kjapt tur etter levering til flyplassen oppe på åsen. null aktivitet overflate, satt på en grønn / brun marabou klump, «min» egen pattern med kulehudet.. fikk en svar overraskende fort, 850g.. kjempet såpass at bremsa fått kjørt seg og firestang var bøyet som aldri før, trodde 1 kilos men må vente litt til :-)
 13. ..det eneste jeg ser på vann er pollen. og den magiske grey zonker som fanget fisk når ingenting funka, funker ikke heller..
 14. Takk. Det som er merkelig er at det er ingen aktivitet på overflate i det hele tatt..
 15. Kom det vespertina nord av oslo? var oppe i Lunner og på OFA men det var helt død de siste turer (kveldstiden)
×
×
 • Create New...