Jump to content

bushman

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  151
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

bushman last won the day on May 9

bushman had the most liked content!

About bushman

 • Rank
  Ivrig

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Asker
 • Fornavn
  Bush
 • Etternavn
  Man

Recent Profile Visitors

627 profile views
 1. Bommen i Nannestad er åpent, se Almenningsdrift Romerike på FB for oppdatert info. Siden siste år så åpner de absolutt alle bommer. Lukker bare når dumme folk ikke høre på å ikke tenne bål ved totalforbud..
 2. Lurte om hvordan og hvor fisker dere lp nymfer, ala: Sinkende / flyt linje, midt i tjern, dypt/ved kanter? Inntrek kjente jek skal bli rolig handtwist?
 3. Store forskjell på OFA nord øst og RFA. Var til OFA siste to dager, få vak, nesten ingen aktivitet og lite insekter. Fikk plutselig bilen i dag så måtte utnytte, dratt oppe fra Nannestad. Det var fult aksjon, selv om vann som jeg besøkte var cca samme høyde som i OFA. Det var danseflua oppe, masse mygg og ikke minst, Marginata.. Fikk til sammen cca 10 ørret av mindre størrelse som ikke slått min pers. Kommer snart :-)
 4. mener du de listene ikke stemmer? Er det ikke bra de setter ut noe større ørreter i tillegg, om vann er ikke overbefolket? Jeg er ikke kjent med overbefolkning problematikk eller hva har påvirkning på hva så jeg bare lurer.. bare vet at Lars og OFA hadde en ganske kritisk brev utveksling ang utsetninger men jeg kjente ikke hva problemen var..
 5. Takk Pål, vi kanskje sees der, tenkte å dra ditt igjen snart. Var der en uke siden, alle vann vas isfritt, men fortsatt kaldt i vannet. Bare få vak og en stor hoggorm ved søndre auretjern. ref min innlegg på stillvannfiske 2019. men såvidt jeg husker var det ikke så ille med utsetninger der oppe i følge utsetningsliste fra ofa?
 6. Få vann, godt kjent eller mange vann som man fisker i men kjenner de ikke godt
 7. Har noen forresten tidligere fiskelister i excel format?
 8. Håper i denne tilfelle holder det med område og ikke presis navn, det er samme lag som utsetter vil jeg teo:Lillomarka, 710g, k-faktor 1.05.
 9. var ute en tur i lillomarka i går. allerede på vei fra jobb tenkte jeg det samme som Sondre, dette ser lovende ut. det var sørvinden i 3-4m/s hele dagen som skulle stillne rund kl 20. var ute ved aurevann område i ca 20:30 tiden og da opplevde jeg årets vakfest, så sikkert 200 vak på en og halv time. noen var mindre fisk, mens andre var klart større eksemplarer, som vaket helt 2-3 meter fra kanten. det var null mulighet for baksleng og i tillegg måtte jeg kaste ut mellom to svare gren som la over vann, så jeg var glad jeg har fått noe bra råd fra Rune ang. vannkast. Et år tilbake kunne jeg bare glemme å fiske i et slik situasjon. Likevel man lærer seg noe nytt hver dag: jeg satt på Fario linja med medium klump, da jeg har ønsket å teste et "flatt butt fortom" som jeg fått dagen før. På sånne korte hold tar jeg korteste klump neste gang isteden, det var litt vannskelig å lade stanga. Det vaket i praksis over hele vann, men der jeg stå så var det et bane på cca 50m langs kanten som fisk beveget seg på. de vaket på klekkere og voksen mygg, men det var vanskelig å se størrelse på selve myggen. sola var nede så jeg tenkte at fisken ser bare silhouet og farge bør ikke spille så stor rolle. likevel har jeg ikke fått et eneste napp, det vaket 20cm til høre, 10cm til venstre fra flua men alle av disse var bare liggende: skogsmaur #14, morgans parachute #14, shipmans buzzer #16, runnes klekker #16, cdc mygg #18. vaking forresten fortsatt da jeg forlatt stedet kl 22. fingrene var helt frosna og temperatur ute var 0 grader da... det som er så kult med fluefiske er at nå har jeg dobbelt så lyst å komme tilbake og prøve å knekke koden :-) og et bonus spørs til de som klarte å lese helt hit: hvilken flue har dere valgt selv om dere var med?
 10. Jeg hadde fri siste fredag, men det kom et kuldebølge, det var 2 grader i lufta på morgen men jeg har tatt sjansen.. sykla en tur oppe til småvann ved Kalvsjøen og Gørja, isen har nesten helt gått på alle av de, men det var ikke mye aktivitet, to fisk vaket i nordre Auretjerna laaangt ute når det var varmere i lufta på ettermiddag og jeg nesten fått en huggormbit ved søndre auretjern, det var et par cm til den. Prøvde meg med libelle, den prøver jeg på hver eneste tur til starten, men har aldri fått et eneste fisk - enten er jeg uheldig eller fisker den helt feil, gitt at alle skriver hvor bra den fisker. Så har jeg skiftet til grå zonker, men jeg vil tro at temp var for lav for noe aksjon, vanna ligger på cca 400moh..
 11. Takk, grunn til at jeg spør er at jeg ønsker å utforske nord / øst siden av OFA sin territorie i år. Jeg prøvde å lete etter informasjon men for ofte finner jeg "OFA bok er verd gull" eller "Det er OFA bok som gjelder". Det er naturlig at om man skriver i boka at et sted har det bra med ørret så prøver mange å dra ditt så bestand blir litt nedjustert, men jeg tenkte å finne fram noe bra fiskevann som jeg kan ta og prøve som utgangspunkt (startpunkt Ørfiske-Nottedal / Hakkadal / Stryken). Kanskje noen har flere tipps her på FFS? Helst vann med noen fisk over 28cm, de har jeg fått nok av allerede siste år :-D
 12. Hei, lurte om det er forskjell mellom siste (mener 10.) utgave og online oversikt som ofa har ute på websidene sine når det gjelder informasjon om vann og bestand?
 13. tippet til fortom på stillvann, begge to versjoner slår over tørrflua like bra: 0.75 meter 5x eller 1.5meter 4x
 14. har noen merket forskjell i fiskebarhet om man bruker drywing isteden CDC på vinger til f.e. maur eller mygg?
 15. Første over 700g (710g, k-faktor 1.05 :-)) - skulle en kjapt tur etter kl21, ble mørk fort. Fisket i et svar vik som er grodd over med vannlinjer senere på året, den er cca 0,5-1m dypt. Tenkten var at det er den varmere delen av vannet (andre er fortsatt delvis islagt) og mørket gir fisken cover å komme på mindre dybde. Vurderte å sette libelle men satt på Runes grå minizonker isteden, ville teste om satt opp fortom tåler flua med 2.3mm kulehode (15fot 3x + 1.5meter 5x). På tredje kast så smalte det. Fin sesongstart, i kveld om jeg får tid så prøver jeg mørkere utgave av libelle.. Edit: lagt til tankegang om valgt sted
×
×
 • Create New...