Jump to content

bushman

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  195
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

bushman last won the day on November 14 2023

bushman had the most liked content!

Recent Profile Visitors

2452 profile views

bushman's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

 • Conversation Starter
 • Dedicated
 • First Post
 • Collaborator
 • Very Popular

Recent Badges

179

Reputation

 1. Nice Rune! Sjekket vanna litt rundt omkring Lillomarka, fortsatt mye is, noen inn/utløp er isfritt men der trenger man kun 5m fortom og ikke mer line, må vente litt til neste uke. null vak rapportert i de små områdene uten is. En ting jeg lurte om @Rune Stokkebekk - fikk du sett så mange biller hos dere / andre steder litt nordover oslo? Jeg har fisket en stund siden i Rælingsmarka og litt nedover, der var de altid å finne på starten av sesongen mens fe i lillomarka er det rett over mygg med en gang, har aldri sett mange av lyngbladbiller her..
 2. En ting å tenke på når du går for rio- de er rimelig overvekta, har du en mykkere stang true to aftma som jeg har, prøv først en line ned klassen. jeg må bruke en #4 på femmerstang jeg har, en klasse opp blir ubehagelig å kasme med.. rio har også lengre klump enn control og presentation, skal du fiske mye i trange situasjoner, ville jeg gå for guideline sine snørrer.
 3. Guideline Presentation, Guideline Control 3.0 eller Rio Single handed spey er alle bra sammen til spey. Control 3.0 er den rimligste og overraskende så har den utrolig lite minne. Vet at erfarne fiskere kan lett speye med den 20+ meter, ikke sant @Rune Stokkebekk? 🙂
 4. bushman

  Stillevann

  for min del er liste litt mindre 🙂 Vår: danseflue, maur #14, cdc mygg. kan prøve buzzer og shipmans også men holder med cdc mygg vanligvis. forsommer: hvis man er ivrig og leter etter døgnfluer så vespertina klekker, vulgata nymfe / dun / spent spinner. sommer: fjell -> vårfluer / stankelbein / cdc mygg høst: maur #16, stankelbein #14 (mini daddy), cdc mygg som du ser så gjentar seg en flue ofte, den bør du binde noe av og den funker utmerket mesteparten av året der det er fjærmyg, dvs nesten alt over 🙂 anbefaller Rune sin video på vimeo om fremgangsmåten.
 5. Selv om det er mest fluebinding det dreier seg om så var det fint å prøve ut de nyeste NT11 stengene fra Guideline, kunne du ta med noen eksemplarer @Rune Stokkebekk?
 6. fisker 98% stillvann så det blir kun en type som jeg kan ev lett endre om jeg ender opp ved elv: egen bygget fortom fra mono (Stroft) 12ft tapetert fra 0.60 til 4x + ring + 1-1.5m enten floro eller mono spiss (4x/5x/6x)
 7. Lurte om hvordan oppbevarer dere fluer dere binder ila året? Sortere dere på et eller annen måte? Fjærmygg / landsinsekter / vårfluer / døgndluer osv i hver boks? Eller alt inn i en stor boks og plukker før turen basert på årstid? Noe konkrete tips til bokser?
 8. surdeigsbrød.. lages nesten daglig. skal jeg på fjelltur så er den med, den holder lenge..
 9. @RolvS når det gjelder nymfing med bly, tenker du på rig fra han godeste Galloup? Har ikke prøvd den selv ennå men ligger på to-do lista. Trysil turen høres som et bra mulighet å prøve om det ikke skjer mye på overflate.. eventuelt streamere, det kan bli morsomt og.
 10. Vet noen om status på Romeriksåsen/Nordmarka nord i forhold til døgnflue klekkinger? Type Langvann området i Nordmarka og Storøyungen på Romeriksåsen?
 11. Jeg brukte strl 10 mustard R50 mener jeg. Viste ikke om den før en dag Lars skrev på FB at det lar seg lure ørret i marka selv om det blåser masse noravind på vår (det var cca et år siden). På min spørs hva slags flua han brukte svarte han Chernobyl ant. Vet ikke om han tulla eller ikke men jeg fant denne side som jeg har tatt som utgangspunkt og de to versjoner som nevnes der er de som jeg brukte på fjell: https://www.americanangler.com/the-chernobyl-ant/ ps: bruk vingen som anbefalt og / eller en tungre krok, noen versjoner jeg laget med lettere krok lander feil.. kan bruke gjerne våtfluekrok.
 12. Brukte caddis på fjellet, den fisket bra men en dag funka den ikke.. satte på chernobyl ant og da var det fult aksjon. fiska mesteparten med chernobyl ant deretter og for min del funka det like greit som caddis, kanskje litt bedre.
  Perfekt. Endelig kan man se proporsjoner ved bindingen, ofte bommer man på for stor eller for liten krop på feil sted. Et liten forslag: det var fint om du kunne filme ferdig flua på slutt fra forskjellige vinklene (her var fe fra toppen og fra bunn interessant).
×
×
 • Create New...