Gå til innhold

bushman

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  70
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  2

bushman vant dagen sist Juni 8 2018

bushman hadde mest likt innhold!

Om bushman

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

442 profilvisninger
 1. bushman

  Stillevannsfiske 2019

  jeg har også prøvd vatianten som jeg fikk anbefalt av Robban, den er bygget på et annen måte, tar litt lengre tid å lage men kroppen fester seg ikke i kroken:
 2. bushman

  Stillevannsfiske 2019

  @RolvS: jeg har hengt med på diskusjoner her på fs og gikk tilbake flere år og lest masse, prøvde å leke med variasjoner, men fiskene har drittet i alt min innsats :-D
 3. bushman

  Stillevannsfiske 2019

  Jeg har håpet vi kunne holde denne tråd på et seriøst og positivt nivå, men allerede første innleggene tyder på at også 2019 blir et morsomt år å bli med på FS :-D Før vi kaster vår første tørr opp på vann så tenkte jeg å dele erfaringer fra siste år når det gjelder fluer som funket for meg og dermed de som jeg binder i år. På vår var det desidert beste flue danseflua. Når de forsvant, har palomino midge funket veldig bra. senere har caddis funket - spesielt la fountaine sin sparkle emerger og streaking caddis. de har funket helt til slutt på høsten når jeg har også fått en del ørret på maur og stankelben. Fluer som jeg ikke har fått noe fisk i det hele tatt selv om jeg brukte cca samme tid på de som på de andre nettop for å finne ut hva som funker: - wooly bugger (forskjellige farger, forskjellige inntrekk, dybder, null suksee) - palmer mygg - f-fly - dyret - ingen av zonkere bortsett fra et eneste lille i grønn farge. spesielt på zonkere har jeg prøvd å bytte fargene/størrelser etc og bruke cca samme tid for fisking.. ingenting funket bortsett fra den grønn lille greia. det som er morsomt er at det var min første zonker som jeg laget og den så ikke pent ut i det hele tatt. gitt tid man bruker å lage zonkere vs andre fluer så har jeg nedrioritert binding av disse til jeg har masssssseee ledig tid. - et annen skuffelse var libellenymfe, jeg hadde kanskje for store forventninger og har laget og brukt de på starten av nesten hver eneste tur men totalt har jeg fått null fisk. Hva med dere, hvilke fluer som tar mest plass i boksen deres?
 4. bushman

  Stillevannsfiske 2019

  Da har isen nesten gått, dager er lengre med hver kommende soloppgang, våre fluebokser er etter et langt vinter fulle av gammle gode utprøvde fluer samt nye spennende mønstrer som vi kom på siste år.. sesongen 2019 er rett og slett rett rund hjørne og da håper jeg vi kan igjen som årene før samle alle våre erfaringe fra stillvannfiske i et inspirerende tråd.. skitt fiske ;-)
 5. bushman

  Sjøfiske i mørke

  Lurte om deres erfaring med fluefiske etter SØ når sola har gått ned / ikke gått opp ennå.. er det verdt å prøve, hva er deres erfaringer vs fluefiske i dagtid? Tenkte f.e. svart woolly bugger kan fiske bra, andre forslag til fluer som kunne prøves ut ved "nattfiske" i vinter?
 6. bushman

  My hobby is flyfishing

  Jeg var var invitert til shisha i rural Iran av to snille damer. D1: My hobby is smoking shisha. What is yours? M: My hobby is flyfishing. D2: woow, that sounds gorgerous. What is it, like you fly first and then fish??????? M: Hahahahaha, jeg bare falt rett under bordet
 7. bushman

  Sjøørretfiske i sjøen

  Wow! Den ser skikkelig stor ut.. grattis!
 8. bushman

  Barrio SLX Flyt

  Samme her. Har både SLX #4, SLXi #6 og Smallstream #3 fra Barrio og disse slår alle andre jeg har hatt - selv om de er de billigste. Virtuellt ingen minne, de som skal flyte de flyter og tippen holder seg på vann selv om man vannkaster. Noe som er ikke selvsagt på de dyre utgaver.
 9. Da er første prøvetur utført. -10C, ringene har frosnet av og til :-) Etter noen få kast klarte jeg å kaste ut hele linje helt til backing uten større problemer. Ser ut jeg traff på riktig linje kombinasjon, siden sommer når jeg hadde en del problemer med dyre linjer bruker jeg utelukkende Barrio linjer og Mike fra Barrio er like ivrig som Mick fra Bloke Jeg vet ikke om jeg var heldig med balansen også, men stanga følles veldig lett under kasting og utrolig bra under kjøring av fisk. Etter et halv dag med kontinuell kasting var det som jeg har hold ingenting i hånd og kunne kaste gjerne resten av dagen. Når det gjelder kjøring av fisk, så var jeg også heldig nok å treffe på et haug med havabbor og da var det fisk i hvert fall hver andre kast, pluss et liten bonus på et torsk på 1.5kg på siste kast. Utrolig morsomt og et bra start... Takker alle som har hjulpet meg! Jeg var veldig skuffet og trist i sommer og på høst da jeg brukte et relativt dyr "modern" stang hvor deler falt fra hver andre hele tiden og en tur var mer skuffelse enn opplevelse. I og med at jeg er en DYI antitalent :-) hadde jeg ikke store forventninger men fra nå så blir det bare egen laget stenger. Dette var et sett (med blank, epoxy, ringene, egenvalgt snellesete og tråd) til cca 1.250 kroner inc porto og neste gang kan jeg prøve å investere i litt mer avansert teknologi, nå når jeg vet at det tar et par timer og litt konsentrasjon å bygge sin egen stang... Takker igjen til alle som har vart støttende
 10. Da er jeg ferdig lakkert og venter et par dager til til epoxyen er i full styrke før første kasting tar plass. Det var to lag lakk til slutt, og den ser utrolig pent ut, selv om det finnes småfeil ditt og datt. Jeg er slått av vekta - 124g til sammen, for en 9´6" stang i klasse #6.. gleder meg veldig til å prøve den..
 11. Da har jeg rett før jeg startet med å legge guides på nytt fått svar fra Mick. Jeg har laget et tabell hvor man kan se anbefalt utgangspunkt for guides. Gjelder mykk grønn utgave 9´6" klasse 6: Guide # Fra base Delta XY Fra tip Strip 1 76.5 39 213.06 Strip 2 115.5 34.5 174.06 3 150 26.5 139.56 4 176.5 23.5 113.06 5 200 23 89.56 6 223 20 66.56 7 243 21 46.56 8 264 13 25.56 9 277 12.56 12.56 tip (9´6") 289.56
 12. Hmm, da har jeg fått 9 ringer + topring. Fikk aldri svar på anbefalt plassering, prøvde static test men syns det er litt vanskelig å se om de blir riktig plassert. Tips? :-)
 13. bushman

  Pen/farge å skrive på snelle + stang

  Ser ut at denne kunne brukes til snella: Og til selve stanga kan jeg bruke en jeg bruker å skrive under bilder, altstå en tilsvarende: :-D
 14. Hei, leter etter noe pen / farge man kan bruke å tegne på et CNC Aluminium snelle og også pen som man kan bruke å skrive på stanga?
 15. bushman

  Fluesnørre til #6

  GT90 syns jeg blir for tungt for myk stang vs kortere belly på SLX. Jeg har bestillt SLXi som er på vei og når jeg bygger en stivere #7 så tar jeg GT90 :-)
×