Gå til innhold

bushman

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    203
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    15

bushman vant dagen sist 8. juni

bushman hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

2 722 profilvisninger

bushman sine prestasjoner

Contributor

Contributor (5/14)

  • Conversation Starter
  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Very Popular

Nylige merker

189

Nettsamfunnsomdømme

  1. @Rune Stokkebekk husker den video Kongs nevner, men ikke til å finnes lenger, har dere tatt vare på de eller forsvant de helt? Mener de var på Vimeo..
  2. Takk, tenkte kanskje litt lengre nord men skal sjekke nærmere. Har du kanskje noen mer konkrete tips @Bounce?
  3. Sluk knute. Ikke dobbelt. lærte etter hvert at det er viktig å stramme sakte helt til den sier en liten «klik». den løsner aldri..
  4. Hei, om alt går bra så skal jeg en tur til Trøndelag, cca 10t kjøring fra Oslo. Ser på kart og prøver å finne et sted å stoppe en natt for å splitte turen, helst litt sør for Trondheim. Tips til elv / vann som ikke er en langt sidetur men verdt å slenge fluestanga likevel, om en slik finnes?
  5. @Bounce din forslag å få under lisene funka! fikk endelig en kort tur til elva, uansett hvor sterk strøm det var, falt de ikke et eneste gang på over en time. Før falt de ut etter noen minutter. Reddet sesongen min 👍
  6. Har kjøpt Orvis vadebukser og har orvis vadesko. merket at kroken på vadebuksa faller nesten altid av fra kroken på sko når jeg går inn i elva. sko er fult av sand og stein. noen som erfarte tilsvarende og har tips til fiks? prøvde å klemme kroken på bukser litt sammen men det hjalp ikke. vat ikke problem med patagonia bukser jeg hadde før 😇
  7. bushman

    Elvefiske 2024

    Tatt andre tur til lokalelva i år. Den første var tilbake til starten av mars med temp i vann på 4 grader. Da var det stille og rolig. I går var temp 5C og selv am det var alt for mye vann (der jeg vanligvis står med vann opp til hofta vadet jeg opp til bryst. Fikk en fin harr gitt lokasjon eg en liten superivrig ørret. Begge på point flue nederst i vannlaget, en svart perdigon med søl tungsten som minner på fjærmygg.
  8. i dag skulle jeg sjekke om det er liv i Lillomarka. faktisk fult i gang. ble en liten tass og en som så ut større som jeg klarte å skremme. ellers vaking utenfor kastedistanse som døde ut ved 12 tiden. dratt til elva isteden..
  9. Nice Rune! Sjekket vanna litt rundt omkring Lillomarka, fortsatt mye is, noen inn/utløp er isfritt men der trenger man kun 5m fortom og ikke mer line, må vente litt til neste uke. null vak rapportert i de små områdene uten is. En ting jeg lurte om @Rune Stokkebekk - fikk du sett så mange biller hos dere / andre steder litt nordover oslo? Jeg har fisket en stund siden i Rælingsmarka og litt nedover, der var de altid å finne på starten av sesongen mens fe i lillomarka er det rett over mygg med en gang, har aldri sett mange av lyngbladbiller her..
  10. En ting å tenke på når du går for rio- de er rimelig overvekta, har du en mykkere stang true to aftma som jeg har, prøv først en line ned klassen. jeg må bruke en #4 på femmerstang jeg har, en klasse opp blir ubehagelig å kasme med.. rio har også lengre klump enn control og presentation, skal du fiske mye i trange situasjoner, ville jeg gå for guideline sine snørrer.
  11. Guideline Presentation, Guideline Control 3.0 eller Rio Single handed spey er alle bra sammen til spey. Control 3.0 er den rimligste og overraskende så har den utrolig lite minne. Vet at erfarne fiskere kan lett speye med den 20+ meter, ikke sant @Rune Stokkebekk? 🙂
  12. bushman

    Stillevann

    for min del er liste litt mindre 🙂 Vår: danseflue, maur #14, cdc mygg. kan prøve buzzer og shipmans også men holder med cdc mygg vanligvis. forsommer: hvis man er ivrig og leter etter døgnfluer så vespertina klekker, vulgata nymfe / dun / spent spinner. sommer: fjell -> vårfluer / stankelbein / cdc mygg høst: maur #16, stankelbein #14 (mini daddy), cdc mygg som du ser så gjentar seg en flue ofte, den bør du binde noe av og den funker utmerket mesteparten av året der det er fjærmyg, dvs nesten alt over 🙂 anbefaller Rune sin video på vimeo om fremgangsmåten.
  13. Selv om det er mest fluebinding det dreier seg om så var det fint å prøve ut de nyeste NT11 stengene fra Guideline, kunne du ta med noen eksemplarer @Rune Stokkebekk?
  14. fisker 98% stillvann så det blir kun en type som jeg kan ev lett endre om jeg ender opp ved elv: egen bygget fortom fra mono (Stroft) 12ft tapetert fra 0.60 til 4x + ring + 1-1.5m enten floro eller mono spiss (4x/5x/6x)
×
×
  • Opprett ny...