Gå til innhold

bushman

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  123
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  5

bushman vant dagen sist Mars 10

bushman hadde mest likt innhold!

Om bushman

 • Rang
  Viderekommen

Nylige profilbesøk

568 profilvisninger
 1. bushman

  Hva lærte du i sesong 2018

  og det er bare starten. vadebuksa passer ikke til stanga fargemessig heller, og det kom jo ny modell likevel. men når ny vadebuksa er på plass då er det ok med nye sko og, jakka er bare et pølse i slaktetiden og en caps pluss nye pola briller og jo småtteri. impregnerings middel, fortommer og fluer som jeg bundet prøver jeg å beholde ;-)
 2. bushman

  Hva lærte du i sesong 2018

  Ja, for min del er det helt nytt og at man skal fiske disse maur immitasjoner bare fra 10-18 og i tillegg tre farger når det slår kl 14. Høres nesten som åpningstider til et grønnsaksbuttik på grunnerløkka :-D :-D :-D
 3. bushman

  Hvilke parachute fly

  Takk.. jeg var bare litt usikkert fra hvordan flua så ut, bra å vite at mindre holder, selve posten eller forstøpningen var ok, der har jeg ikke hatt problemer å snu fjæra rund..
 4. bushman

  Hva lærte du i sesong 2018

  :-D
 5. bushman

  Farver på tørrfluer

  Jeg var litt overrasket over det. Kan det bety at farge / formen av posten på parachute har egentlig mye å si? Eller er det slik at fisken aldri fokusere seg på overflate, da den ser et eller annen spennende i vann under parachute..? Mange spørs :-)
 6. bushman

  Hvilke parachute fly

  Et spørs ang TMC DryWingen - det er 4 tråder, to mindre og to større. Til parachutes bruker jeg en av de to breddere, som jeg bøyer igjen, dvs de er dobbelt så tykk men fortsatt syns det er for lite for posten i krok strl 16. Prater om f.e. Morgans flua.. noen synspunkter?
 7. bushman

  Hva lærte du i sesong 2018

  Tenkte å åpne en tråd som går på erfaringer og nye ting man lærte den siste sesongen. For min del var det første ordentlig sesong - jeg har også startet å binde selv så det var noe nytt i praksis hver dag, men skal jeg plukke tre ting så er det disse: 1, "størrelse spiller ingen rolle" - sier man, men skal du binde et mønster som du har beskrivelsen for, så er det faktisk greit å sjekke krokstørrelse (f.e. på flyhooks.org) på merke du binder på vs det som står i beskrivelsen. Det var bare på slutt av sesongen jeg fant ut at alle fluer som jeg bundet på strl 16 var i praksis TMC krok størrelse 19. Ikke rart jeg følte det var litt trangt og har ikke forestått hvordan man binder i mindre størrelser. På den andre side, jeg har nå ingen problemer med å binde på disse små kroker, så det var vanskelig start men bra øvelse 2, "vann har sjel" - jeg har besøkt cca 50 vann siste året men kom tilbake flere ganger til bare få av dem. Disse huset ikke den største fisken jeg har fått på kroken, men det var noe spesielt med de. Man kan få laks midt i byen, stor ørret på en av de store vann i marka, men disse frister ikke så mye. San stammen i Kalahari tror på at alle ting - stein, gress, tre, vann har sjel. De få vann jeg kom tilbake til har jeg opplevd noe magisk, stemningen var spesielt, disse hadde sjel og de kommer jeg tilbake til i år og. 3, "vannkast er basis" - det var sent i sesongen jeg måtte starte å lære meg å vannkaste. Det var ikke lett men - jeg kastet like langt som på overhodekast og i tillegg følte jeg at når jeg går over til overhodekast fra vannkast så følles den lettere utført og med bedre presisjon. I år blir det nok mer øvelser og nye type av vannkast jeg ønsker å lære meg.
 8. bushman

  Ny Guideline Presentation #4

  Solgt.
 9. Fikk Fario, selger Presentation i egen tråd..
 10. bushman

  Farver på tørrfluer

  Den var skikkelig kult, takk Rolf! I tillegg det dere nevner så fant jeg veldig nyttig to ting i filmen: - ørreten ser laaaangt. det var nytt for meg, jeg trodde at på 15m har ørreten ikke mulighet å se meg. feil. men det med at det ikke hjelper å sette seg ned, og man ser faktisk enda større ut når man er ned ved kanten / nær kanten, det var enda mer spennende. i praksis betyr det - hold deg så lang fra vanne som du klarer. - det med hackle syns jeg også var veldig nyttig - man bør ikke overdrive hackle, det mindre det bedre høres sånn ut.
 11. bushman

  Fjellfiske the 2019 tour de ørret

  Takk, med barnevogn mente jeg en sånn som kobles til sykkel og brukes å frakte barna / bagassje, bare i tilfelle det finnes sykkelstier oppe på fjell som i f.e. Finse.. det er ellers mening at vi skal gå/paddle, selve barnevogn er ikke nødvendig.
 12. Hei, tenkte å pakke ned et par fluestenger, packraften, en barn og ta en tur innom et eller annen fjellområde midt i sommer. Det første jeg kommer på er Stabbursdalen, paddle ned Bohkosjohka, der har jeg en del detaljerte ruter som var tatt før dvs mest info. Men mistenker det kan bli litt for mye folk, det innebærer flytur til Alta/Lakselv, pluss man trenger dyrt fiskekort for nedre del av elva pga laks. Finnes det en fjell i diameter si 3t kjøring med bilen fra Oslo som dere kunne anbefale hvor det blir bra med både fiske og camping? Kan bli også Sverige rett over grensa og jeg kan også kjøre litt inn på grusvei med sykkel og barnevogn..
 13. bushman

  Hvilke parachute fly

  Når det gjelder vulgata klekker, ser at mange bruker en sånn type: men det jeg lurte om er hva er cca størrelse? I artikelen brukes det krok som er cca 2.5cm langt mens Jon-Erlen binder den på 1cm mindre krok til samme fomål - kan det bli såpass store forskjell på størrelse på vulgata?
 14. Ønsker å bytte ny Guideline Presentation #4 mot GL Fario #3 eller #4. Kan bli Fario DT versjon og.
 15. bushman

  Hvor mye backing?

  Lurte om cca hvor mye backing har dere faktisk vart bort i en ørret har tatt ut fra snella ved fluefiske i våre fantastiske marka myr? Ev om dere har brukt backing i det hele tatt?
×