Jump to content

Kim Roger

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  62
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Kim Roger last won the day on April 11

Kim Roger had the most liked content!

Recent Profile Visitors

821 profile views

Kim Roger's Achievements

 1. Ja, iallfall langt nord frykter jeg det verste. Uten at noen helt vet hvordan "det verste" blir da. Men i Finnmark er det så mye at å fjerne dem blir svært vanskelig. Bekymringsfullt at de jevnlig tas lenger sør også, selvsagt.
 2. Snakker selvsagt om pukkellaks. Tok en i Nordalselva i hjembygda Åfjord i går. Fint med laks på flua, men dette vil jo ingen ha i elvene våre... det blir tatt noen her og der i Trøndelag for tida.
 3. I år har jeg faktisk "oppdaget" et nytt vann i hjemkommunen, som er svært lett tilgjengelig og holder forholdsvis bra fisk (ofte 4-7 hekto, med muligheter for langt større). Den første ferieuka har jeg vært der flere turer på formiddagen, og fått flere halvkilos, samt mistet på over kiloen. Så deilig å ha et fint vann bare en kjøretur og tre minutters gange unna, uten at man må gå opp i fjellet. Og der jeg kan vade ut og fiske med tørrfluer rett utenfor vannliljene, på ørreter som patruljerer og vaker jevnlig. Det er sommer på sitt beste, og slik fluefiske i stille vann skal være. Og ikke minst et veldig flott alternativ for fremtidige turer med fluestanga.
 4. Denne siden ser jo mest ut som New Zealand 😄. Noen mildt sagt flotte bilder og opplevelser her ja.
 5. Lamson fluesnelle med to ekstra spoler. Guideline Coastal Evolve fluesnøre Guideline Ultra light Scandic skyteline flyt Guideline uls 3d+ skyteklump flyt 6,2 meter Guideline uls 3d+ skyteklump f/h/s3 To stykk dacron backing 100 meter
 6. Ok, takk for gode svar. Da blir det den .
 7. Hei, jeg har bestemt meg for å kjøpe noen (nye) fluesnører, til smålaksen i elva og sjøørreten i sjøen. Jeg har fått anbefalt noen snører som jeg har bestilt i en butikk. Jeg trenger også en ny fluesnelle, pluss en ekstra spole, som ikke koster så altfor mye. Jeg har fått tilbud om snellen nedenfor, fra samme butikk som der jeg handler snørene. Noen som kjenner til den, eller har Lamson-sneller? OK kvalitet? Noen som har prøvd denne (også i saltvann)? Snørene jeg kommer til å kjøpe er for øvrig disse: (slow intermediate)
 8. Bauhaus på nett. Skuffereol m/10 skuffer, 509 kroner.
 9. Endelig blir det mer orden i sysakene. Kjøpte meg dette skuffe-systemet til fluebindinga. Lett tilgjengelig, organisert og ryddig. Fornøyd. I bakgrunnen er ei lampe jeg nylig kjøpte, med forstørrelsesglass. Usikker på om jeg trenger glasset, men lampa er god. Fikk via noen tilfeldigheter en god deal på en eventuell ordre på bindeutstyr. Har kjøpt masse kroker og materialer for flere tusen kroner. Fort gjort. Ellers har det vært sykt travelt med mye den siste måneden, så har ikke fått bundet noe på lenge (eller fisket). Men det blir.
 10. Litt lang hale, men bør fange fisk. Devil Bug er ei flue jeg har gode minner med.
 11. Årets første vårflueklekking. Var ikke så nøye med vingen på den nærmeste der, men bør være fiskbare disse. Enkle og effektive fluer, selv om dette faktisk er første gang jeg har Rakkelhanen i flueboksen. Gleder meg til å prøve litt "nytt". Blir å binde flere vårfluer etter hvert.
 12. Ja, har sett den. Jeg var ute etter det opprinnelige mønsteret, og det ser ut som det er varianten av Lummepuppe, som jeg nevnte. Så ikke det først. Men den er med kaninhår med mer. Og det kommer jeg neppe til å kjøpe. Jeg tenker at skal jeg binde et mønster med navn, ønsker jeg originalen, iallfall ganske nærme. Når man forandrer både dubbing og farger får man heller kalle fluene noe annet (eller kalle det en variant, hvis det er små endringer). Så jeg kommer nok til å binde noe annet, og heller ha (min gamle variant av) Dæveldotten som et minne.
 13. Hei, jeg har lyst til å binde min gamle venn Dæveldotten. Dette var ei flue jeg brukte mye i starten av min fluefiskekarriere. Jeg finner ikke mye info om flua, men ser en oppskrift med oransje og svart. Jeg mener å huske vi bandt den i gul og svart, med oval sølvtinsel. Og med antron. Noen som vet den originale oppskriften, og hvilke farger som ble brukt? Edit: Jeg ser nå at modifisert Lummepuppe er den samme flua... Så ikke at det var Staffans oppskrift.
 14. Roosterfish hadde vært artig og kroket ja. Får bli når jeg blir pensjonist.
×
×
 • Create New...