Jump to content

Kim Roger

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  64
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

Everything posted by Kim Roger

 1. Jeg ser mye video fra NZ, og synes Trippin on Trout har fine YT-videoer. Han går ofte langt for fisken, iallfall når han besøker Sørøya. Skal sies at han også besøker flere av de beste elvene, og får derfor større fisker enn folk flest. At han er veldig dyktig hjelper selvsagt på, så videoene er kanskje ikke helt egnet for å nyansere inntrykket av fisket der nede. Men severdig er det, samt lærerikt. Jeg vet for øvrig om folk som har vært på to ferieturer til NZ uten å få en eneste ørret. Delvis familieferier, men også med mye fisking. Så det viser at fisket ikke alltid er lett hvis man er uvant og ukjent. For min del drømmer jeg svært mye om NZ, og har hele reiseruta klar for min neste ferie dit, med alle elvene jeg vil besøke (deriblant elva du så i videoen til lars p). Det vil si, ruta avhenger i praksis av været. Inntil den dagen kommer, blir det å se på YouTube, drømme seg bort og google nye steder. YouTube er jo herlig og motiverende, men også veldig frustrerende :). Guide kan også være lurt, men koster flesk,
 2. Enig med lars p. Jeg ville gått for ei klasse 6-stang, som dekker det meste. Edit: Kom for øvrig over den videoen der en dag på You Tube. Helt rå den der . Og viser litt hvordan været kan være.
 3. Ja, iallfall langt nord frykter jeg det verste. Uten at noen helt vet hvordan "det verste" blir da. Men i Finnmark er det så mye at å fjerne dem blir svært vanskelig. Bekymringsfullt at de jevnlig tas lenger sør også, selvsagt.
 4. Snakker selvsagt om pukkellaks. Tok en i Nordalselva i hjembygda Åfjord i går. Fint med laks på flua, men dette vil jo ingen ha i elvene våre... det blir tatt noen her og der i Trøndelag for tida.
 5. I år har jeg faktisk "oppdaget" et nytt vann i hjemkommunen, som er svært lett tilgjengelig og holder forholdsvis bra fisk (ofte 4-7 hekto, med muligheter for langt større). Den første ferieuka har jeg vært der flere turer på formiddagen, og fått flere halvkilos, samt mistet på over kiloen. Så deilig å ha et fint vann bare en kjøretur og tre minutters gange unna, uten at man må gå opp i fjellet. Og der jeg kan vade ut og fiske med tørrfluer rett utenfor vannliljene, på ørreter som patruljerer og vaker jevnlig. Det er sommer på sitt beste, og slik fluefiske i stille vann skal være. Og ikke minst et veldig flott alternativ for fremtidige turer med fluestanga.
 6. Denne siden ser jo mest ut som New Zealand 😄. Noen mildt sagt flotte bilder og opplevelser her ja.
 7. Lamson fluesnelle med to ekstra spoler. Guideline Coastal Evolve fluesnøre Guideline Ultra light Scandic skyteline flyt Guideline uls 3d+ skyteklump flyt 6,2 meter Guideline uls 3d+ skyteklump f/h/s3 To stykk dacron backing 100 meter
 8. Ok, takk for gode svar. Da blir det den .
 9. Hei, jeg har bestemt meg for å kjøpe noen (nye) fluesnører, til smålaksen i elva og sjøørreten i sjøen. Jeg har fått anbefalt noen snører som jeg har bestilt i en butikk. Jeg trenger også en ny fluesnelle, pluss en ekstra spole, som ikke koster så altfor mye. Jeg har fått tilbud om snellen nedenfor, fra samme butikk som der jeg handler snørene. Noen som kjenner til den, eller har Lamson-sneller? OK kvalitet? Noen som har prøvd denne (også i saltvann)? Snørene jeg kommer til å kjøpe er for øvrig disse: (slow intermediate)
 10. Bauhaus på nett. Skuffereol m/10 skuffer, 509 kroner.
 11. Endelig blir det mer orden i sysakene. Kjøpte meg dette skuffe-systemet til fluebindinga. Lett tilgjengelig, organisert og ryddig. Fornøyd. I bakgrunnen er ei lampe jeg nylig kjøpte, med forstørrelsesglass. Usikker på om jeg trenger glasset, men lampa er god. Fikk via noen tilfeldigheter en god deal på en eventuell ordre på bindeutstyr. Har kjøpt masse kroker og materialer for flere tusen kroner. Fort gjort. Ellers har det vært sykt travelt med mye den siste måneden, så har ikke fått bundet noe på lenge (eller fisket). Men det blir.
 12. Litt lang hale, men bør fange fisk. Devil Bug er ei flue jeg har gode minner med.
 13. Årets første vårflueklekking. Var ikke så nøye med vingen på den nærmeste der, men bør være fiskbare disse. Enkle og effektive fluer, selv om dette faktisk er første gang jeg har Rakkelhanen i flueboksen. Gleder meg til å prøve litt "nytt". Blir å binde flere vårfluer etter hvert.
 14. Ja, har sett den. Jeg var ute etter det opprinnelige mønsteret, og det ser ut som det er varianten av Lummepuppe, som jeg nevnte. Så ikke det først. Men den er med kaninhår med mer. Og det kommer jeg neppe til å kjøpe. Jeg tenker at skal jeg binde et mønster med navn, ønsker jeg originalen, iallfall ganske nærme. Når man forandrer både dubbing og farger får man heller kalle fluene noe annet (eller kalle det en variant, hvis det er små endringer). Så jeg kommer nok til å binde noe annet, og heller ha (min gamle variant av) Dæveldotten som et minne.
 15. Hei, jeg har lyst til å binde min gamle venn Dæveldotten. Dette var ei flue jeg brukte mye i starten av min fluefiskekarriere. Jeg finner ikke mye info om flua, men ser en oppskrift med oransje og svart. Jeg mener å huske vi bandt den i gul og svart, med oval sølvtinsel. Og med antron. Noen som vet den originale oppskriften, og hvilke farger som ble brukt? Edit: Jeg ser nå at modifisert Lummepuppe er den samme flua... Så ikke at det var Staffans oppskrift.
 16. Roosterfish hadde vært artig og kroket ja. Får bli når jeg blir pensjonist.
 17. Vinterens og vårens store binde-mission er i gang. Har som sagt bare "reparert " boksene mine de siste sesongene, og tenker derfor å binde opp gode utvalg av både imitasjons-, sjøørret- og laksefluer. Så jeg får akkurat de boksene jeg ønsker. Startet med lakseboksen, og så langt 8-10 utgaver av flua MEMB (Min Egen March Brown). Konstruert på 90-tallet av bestekompisen min, opprinnelig på treblekrok. Fluene på bildet får kanskje ingen priser for bindeteknikk, men dette mønsteret er utrolig bra etter laksen, blant annet i Gaula og min lokale Norddalselva. Kompisen min konstruerte også et annet mønster, Silver Bear, og disse to mønstrene har siden blitt våre favoritter i lakseelva. Først ut er MEMB:
 18. Påfyll til fluebindeskrinene, handlet hos Nordisk Fiskeutstyr, der jeg fikk god hjelp og service. For 20 år siden bandt jeg masse fluer, men de siste årene har jeg stort sett bundet sporadisk, for å etterfylle fluene jeg bruker mest. Nå skal jeg derimot binde opp noen langt mer fyldige fluebokser, med mange utgaver av fluer jeg trenger. Har noen av materialene fra før, mens en del er helt nytt i skrinene. Mesteparten av innholdet: Kamasan B 170 10-14, fire pakker i hver størrelse Bindetråd: Benecchi 12/0 Kobberwire, 2 tykkelser UTC, fire spoler Bronze mallard til hale Haremasker Fasanfjær, mørk brun Tungsten beads 2,3 mm til Kamasan B170, metallic brown, sort og kobber, Rådyr TMC 100 str. 8 Muddlertråd, kevlar TMC 212TR (klinkhamer-krok) 11, 13 og 15, (20 i pakken), totalt 12 pakker Brunt og hvitt polygarn Cdc nat mørk gråbrun Marabou brun Whiting halv grizzly whip finish-verktøy Fluebinderlakk, blank og sort gul chenille
 19. Kim Roger

  Vadesko

  Jeg kjøpte Orvis Ultralight vadebukse og sko for et par år siden. Glimrende til å traske i.
 20. Ok, gode innspill, som gjør meg klokere. Får tenke på denne fremover mot sommeren.
 21. Takker, fluefiskesiden har svar på det meste . Jeg har ei 6-er-stang, og vurderer å handle et sånt snøre i klasse 6. Men en annen kar nevnte også at snøret plasker mye og er veldig tungt og klumpete. Men ser det får mye skryt også, som dere bekrefter. Nå ønsker jeg å bruke snøret litt all round, og ikke bare speykaste laksefluer. Og da er det kanskje andre alternativer som er like gode/bedre (?).
 22. Hei, noen som har vært borti dette snøret? Vurderer det bitte litt til smålaksefisket mitt, og gjerne mer til.
 23. Trist å lese, selv om jeg aldri har hatt noe personlig forhold til Staffan Lindstrøm. Jeg har sett på Facebook-siden hans at utviklingen var dårlig. For min del forbinder jeg Staffan Lindstrøm mest med én ting, og det er flua Dæveldotten. Da jeg og kompisen min begynte å fiske med flue for litt over 30 år siden, så fisket vi ørret i ei knøttlita tjønn, med fisk opp til tre hekto. En dag hadde kompisen min bundet ei Dæveldotten, som fisket veldig bra. Etter det fikk vi et nostalgisk forhold både til flua og Staffan, selv om vi ikke visste hvem han var. Noe som for øvrig forandret seg med tiden, selvsagt. Hvil i fred.
 24. I vinter skal jeg oppdatere flueboksene mine. Kommer til å binde en god del selv, men blir trolig nødt til å kjøpe noen fluer også. Har ennå ikke helt oversikt over hvilke, men er snakk om diverse små imitasjoner. Tips til hvor jeg kan kjøpe billige fluer av god kvalitet?
×
×
 • Create New...