Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4289
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  376

Truls last won the day on January 19

Truls had the most liked content!

About Truls

 • Rank
  Storprater
 • Birthday 03/29/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Fornavn
  Truls H.
 • Etternavn
  Johnsen

Recent Profile Visitors

8369 profile views
 1. Hvite og orange clouser-varianter trengte jeg litt påfyll av. De skal være TYNT dresset!
 2. Truls

  Fiskeveske/bag

  Trenger ikke svi av masse penger om du kjøper vest. Godt med lommer har de fleste. Selv har jeg kun med sekk, hvor jeg har alt utstyr, mat og flueesker. Synes det fungerer greit for min del.
 3. Coastal i fast eller slow int er begge bra etter sjøørreten. Med fast int kan du fiske ganske dypt om du trekker inn rolig, med slow int så kan du fiske rolig over grunne områder eller like under overflaten. Hva som er best for deg avgjør plassene du har tenkt å fiske. Langgrunne områder fiskes lettest med slow, men dypere steder og der hvor marbakken ikke er langt ut så ville jeg foretrukket fast int. Av byttedyr så er det småfisk som kutlinger, sild/brisling, reker, tanglopper og tobis som dominerer, og jeg kunne klart meg sesongen gjennom med disse. Noen ville kanskje hatt en børstemark med i tillegg. Av fluer kunne jeg foreslått disse, speykutling, runars deceiver (sild/brisling), cdc-reke (i rosa orange og naturell), kobberbassen (tangloppe) og en jiggy eller clouser i hvit. Da har du fluer som egentlig dekker hele sesongen. Du må ikke ha alt, begynn f.eks med rosa cdcreke og hvit jiggy så er du godt i gang.
 4. Lysfiske, reketråling, bunntråling, mudring, ikke bruk av skillerist og overfiske. Mulig alle har bidratt, men et lyspunkt som står i denne artikkelen er at det har vært bra med småtorsk sist høst. Blir spennende å følge med og se om de vokser til. Frykten er vel egentlig om det er næringsgrunnlaget som svikter.
 5. En artikkel til ettertanke.
 6. Ja det fungerer til alle ting, men jeg bruker forskjellig størrelse. Til tørrfluer så er de vel 1mm eller noe sånt (minst mulig) fordi da bruker man tynnere fortom og tynnere spiss og det er viktig at dette ikke synker og drar med seg flua. Jeg bruker en større ring (2,5mm) og tykkere fortom og spiss når jeg fisker med streamer. Ser autokorrekturen har spilt meg et puss i det forrige innlegget... "omkjøring" skal være mikroring...
 7. Mange fordeler ved å binde selv, da kan man tilpasse farger, størrelse osv til å passe nøyaktig til byttedyrene man har på den aktuelle plassen. Det gir rom og mulighet til mer fluefiske i livet. (Og noen ganger er det et ork fordi man MÅ få surret opp et visst antall fluer til turen som kom litt for brått på )
 8. En liten kommentar fra en som ikke er noen veldig dyktig fluebinder, så jeg blir sikkert korrigert om jeg tar feil. Jeg synes halene på fallskjermfluene peker litt mye nedover. Prøv å legge en surring med bindetråd så de står rett ut fra kroppen eller ørlitt oppover. Jeg tror flua vil ha lettere for å stå riktig på vannet da. Jeg ville også brukt et par runder mindre med hackle, men det tror jeg er mer en personlig smak. Imponert over hvor fort du tar dette!
 9. Der har du et veldig fornuftig oppsett
 10. Ja, bruk omkjøring og spiss. Da bytter du bare spissen etter x antall fluebytter.
 11. Buttdelen på fortommen er den delen som sitter nærmest fluesnøret. Denne smalner av gradvis utover mot flua og ender opp på 0,27-0,30 mm ytterst, hvor man knyter fast spissen. Disse kalles taperte fortommer pga at de blir tynnere og tynnere ut mot flua. Bare å spørre her inne, alltid gøy å se at flere kommer i gang med fluefiske.
 12. Jeg ville valgt fast intrermediate fremfor synk 3 til sjøørreten på våren. Fortomen bør gjerne ha litt tykk buttdel, og tapert ned til 0,27-0,30. I den bruker jeg en mikroring og 1,5 m 0,25 spiss. Jeg liker å kappe av 20-30 cm av spissen på den taperte delen
 13. Det er en enkel matematisk formel man kan bruke for minimum behovsprøving for beholdning av hobbyrelatert materiell. Regnestykket er så vidt jeg kan skjønne til enhver tid konstant. Behov (dvs. følt/ønsket/nødvendig behov) = Dagens beholdning +1
 14. Vestfosselva er en annen mulighet jeg ikke hadde tenkt på, den er jo også ofte åpen. Disse stedene har mye sik som gjedda er glad i, men vet ikke hva den foretrekker på vinteren. Begge steder er i hvert fall godt egnet for korte turer om man har noen timer til rådighet.
 15. Kunne vært artig å prøve en av disse, spesielt mtp coating og egenskapene til ei line laget på den måten. Kunne trengt en klasse 5 i lb når storørreten langt ute på en innsjø til sommeren.
×
×
 • Create New...