Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  5141
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  583

Truls last won the day on March 18

Truls had the most liked content!

Recent Profile Visitors

11758 profile views

Truls's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post

Recent Badges

7.1k

Reputation

1

Community Answers

 1. Heftig å treffe sånn. I tillegg hadde jeg et par hugg som jeg tror var fin fisk det også. Av og til så treffer man såpass godt at man har litt trøbbel med å forstå det selv. Dette er sjøørretfiske på sitt råeste En kul opplevelse var når selen hadde vært der en stund, så kom det en plog i overflaten i sinnsyk fart mot meg og inn mot grunt vann innenfor meg. Jeg fikk et glimt av fisken som passerte få meter fra meg, en halvannekilos som pilte i trygghet på grunna. Den hadde tydeligvis blitt overrasket av selen. Det har jeg aldri sett før
 2. En av de bedre turene for sesongen antageligvis. Den ble dessverre avbrutt av to sel som forstyrret i det en stim med større ørret seg inn. Så et par gode vak og fikk et par fine før selen kom. Hadde fått flere på 400-700 på en tidligere plass. Og så tok jeg et skikkelig smykke av en ørret et par timer senere når selen hadde forlatt åstedet. Toppfisk for dagen 1,1 , 1,5 og 1,8 lar seg høre 😁 Regnvær, kaldt, gjennomvått og helt herlig!
 3. Det er ikke noe problem med at mikroringen synker. Men jeg bruker mindre mikroring til tørrflue enn til sjøørret. Tror de jeg bruker til tørt er 1,5mm eller noe.
 4. Til tørrflue bruker jeg 9 fot tapert fortom med ca 0,20 eller 0,18, knyter inn en mikroring og en spiss på 0,14 som jeg bruker til det aller meste. En sjelden gang bruker jeg en spiss på halvannen meter 0,10 om det er blikk stille og knøttsmå fluer. Hvis jeg skal bruke streaking caddis og daddys mye av dagen, vod litt ruskete forhold så bytter jeg ut spissen med 0,16.
 5. Ta en titt på Rune sine artikler om fluefiske i stillevann. Det er 4 artikler som tar for seg ulike deler av sesongen fra start til slutt. Den gir et veldig godt utgangspunkt. Til punkt 2 så har jeg hørt noe lignenede dette, men for laksefiske. For oss som fisker ørret så er det å etterligne de naturlige insektene som klekker, eller svømmer, som gjelder. Og husk, fisken er bare tellende når man tar den på flue!
 6. Et prosjekt jeg legger mye prestisje i. Dette skal bli sjølveste gromstanga, en spesialbygget klinge av legendariske cts vintage 7,6 fot #3 men med de mest moderne materialer og teknologi. Har fått limt på snellefeste og korken, med innlegg av burl som gradvis går iver i ren kork, så blir håndtaket noe helt for seg selv. Det er et mareritt å dreie og pusse denne kombinasjonen. Veldig veldig krevende å få jevnt... Stanga har en spenst og aksjon jeg aldri har kjent maken til samtidig som den bøyer dypt i klingen uten å være i nærheten av slaskete. Ekstremt lett og rask recovery. Det blir enbente ringer for å bevare aksjonen mest mulig.
 7. Dansefluer bør være med. Ellers er maur og fjærmygg veldig aktuelt. Lyngbladbiller har jeg opplevd noen ganger. Marginata, og etter hvert vespertina. Da er vår og forsommer egentlig i boks.
 8. Når gradestokken visen minus 14 på morgenen så må man jobbe litt med seg selv for å ta turen ut. Heldigvis mye bedre når sola får tak. Ble alt i alt en fin dag med 8-9 fisk landet i tillegg til et par hugg. Jeg fisker en del i et område hvor man nesten har alle biotoper på rekke og rad og der hender det man finner fisk før eller siden. På vei ut fikk jeg tre stk. En langt inne i en mydderbunnbukt en langs en stor ålegresseng på bløtbunn og en på leopardbunn. To av de var det bare flaks at jeg så, jeg hadde fisket over og så et lite og forsiktig vak, og gikk bakover, da tok de. Tre på disse plassene er ikke veldig bra, men det er fortsatt kaldt i vannet så det lover godt. På vei tilbake hadde jeg et par hugg litt liv og inne på den mudderkledte bukta så hadde tydligvis en stim med ørret gått inn for å beite. På ganske kort tid fikk jeg 4 stk og mistet et par og hadde noen flere hugg. Flott å avslutte sånn. Så treffer man så er det liv! Nå hadde riktignok sola gått bak åsen og vinden tok seg opp og jeg måtte 'gjenopplive' fingrene mellom hver fisk for i det hele tatt å kjenne snøret... Ingen store men mest fisk fra 400-800g og en par mindre. En av de gulpet børstemark så fisken har litt å tygge på om dagen!
 9. Maratonøvelse i saks-føring 😉
 10. De gangene jeg har gjort dette har jeg brukt en skarp saks og klippet de langs kroken fra baksiden og fremover. Tar ikke mange sekundene å strippe kroken for materiale
 11. Nå har vi fisket en del år i områdene her oppe. Dermed begynner fisken å bli ganske kresen skjønner du. Så om vi skal ha en snøballs sjanse til å lykkes kommende sesong, så må vi ta hensyn til det, og kom frem at det må være såpass som dette. Så dette er et nødvendighetskjøp rett og slett 😇
 12. Riktignok ikke i dag, men denne ankom for kort tid siden fra new zealand, og er muligens den stanga ever som jeg har hatt høyest forventning til å få, og som jeg legger mest prestisje i å bygge. Dette er en utgått tapering i utgangspunktet, som Terje og jeg har fått laget opp to stk av, men i de nyeste materialene, og med all den nyeste teknologien som er tilgjengelig og konstruert på de gamle legendariske cts vintage 7,6 for klasse 3 og malt i fargen "jewel" som er en dyp rød farge med litt metallic skinn. Stanga er absolutt nydelig, og har en jevn dyp aksjon uten på noen måte å være slaskete. Den virker akkurat passe stram på alle de rette stedene samtidig som den bøyer dypt og rolig, og har en rask recovery. Virker makaløs egentlig. Nå er det bare om å gjøre å forvalte den så bygget blir best mulig. Dette skal bli min nye gromstang!
 13. Gjør det veldig enkelt Sjøørret/kystfiske - 9 fot tapert fortom ned til ca 0,30, mikroring og halvannen meter 0,26mm spiss Tørt - 9 fot tapert fortom ned til ca 0,20, mikroring og halvannen meter 0,14mm spiss. Det hender jeg skjøter på en meter eller litt mer 0,10mm om det er nødvendig en sjelden gang i blant. Gjedde - en meter 0,70mm og 30cm stålfortom med 'sluklås' for enklest fluebytte Mono hele veien
 14. Truls

  Rotisserie

  Mange muligheter for en slik innretning, jeg brukte en slik til å snurre stengene jeg hadde bygget for å tørke epoxyen på surringene. Multiverktøy!
×
×
 • Create New...