Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  4725
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  458

Truls last won the day on July 6

Truls had the most liked content!

About Truls

Recent Profile Visitors

9753 profile views
 1. Gratulerer med nydelig aure! Nærfiske er viktig, og kan gi mange ekstra turer. (Asp på popper skal visstnok være gøy)
 2. Huff, røyk på en sånn en gitt. Ble litt mo i knærne av finishen og hadde øyeblikkelig byggeprosjektet planlagt i det jeg så bildet og trykket på "les mer" Stangdesigneren jobbet tidligere for cts, men fortsatt med stenger, så dette er top notch!
 3. I de antall de opptrer denne sesongen, og de senere sterke sesongene så ser det ut at de er nærmest umulig å bli kvitt. Men hvor mye påvirker de egentlig, det jeg har lest fremstår som mye synsing og "i verste fall tenkning" I de elvene de har sameksistert over lengre tid så ser det ut til at begge arter er tilstede og laksen ikke trues så veldig (?)
 4. Joda, det er jo fluefiskerelatert, bare følte jeg dro det vel i retning av noen "skitne tanker" Men på den annen side, så har jeg en tilsvarende liten elv rett ved. Jeg har tatt fisk på 35-40 cm der, ikke mange... men det er mest 15-20, men det er et nærfiske jeg burde utnytte, da det er gangavstand hjemmefra. Noen gode tips/ ideer om hvordan jeg bør gå i gang. Virker jo som du har fått veldig god dreis på det fisket
 5. Ja vi finner alle våre nisjer (eller fetisjer) innen fluefiske Edit... ved senere ettertanke så burde jeg kanskje ikke brukt kombinasjonen av spennende utforskning og naken-nymfing om hverandre i innlegget mitt. Godt jeg ba om å slippe bilder i hvert fall. Sorry, nå dro jeg denne tråden et stykke på feil vei kanskje.
 6. Kult med den typen utforskning. Å finne nye måter, og å prøve ut nye ting er viktig, og en stor del av læringen innen fluefisket synes jeg. Bra innlegg dette, og det er ikke alltid det er størrelsesjaget som er viktigst. Har en tilsvarende elv rett i nærheten som jeg burde bli flinkere til å bruke! Men dropp rapporter om naken-nymfing er du grei... legg de i hvert fall inn uten bilder.
 7. Har vært lite insekter å se en periode, og varmt i skogsvannene... og å fiske gjedde med popper blir aldri helt feil det. Det var aktivitet i rykk og napp, og varierende hvor heftig de gikk til verks, men når gjedda kliner til i overflaten så skjer det noe med adrenalinet Hadde ingen forventninger om stor fisk eller voldsomt med action men med 15-20 kontakter, hvorav flere på bare et par meters hold, så ble det adrenalin og action som bare det! Største på ca 3 kg, men flest på 1,5-2 som var i det virkelig fightervillige hjørnet. Man kroker ikke så mange på popper, men for et sjokk når det plutselig eksploderer opp ei gjedde fra dypet på få meters hold! Dette burde prøves!
 8. Jo, det er kort. Glassfiber er som regel relativt korte. Og tåler mye mer juling enn grafitt. Sjekk bloke sine glassfiber, rimelig og gode. En klasse 3 eller 4 i ca 7 fot kan funke fint til formålet.
 9. Så gøy! Ungene kan du gi fluestang så fort som mulig, men det er jo best å jukse litt i starten, sette på en agnbit og fiske bergnebb eller småabbor. Så tar man forsiktig inn kasting og drar småørret i en liten elv eller bekk. Viktigste i starten er at det skjer noe jevnlig. Og er det fluestang i bruk, er det den de lærer å håndtere. En litt fargesprek glassfiber er jo artig, og tåler en del mer enn karbon, om de ikke er helt forsiktige
 10. Ikke godt å si, det er ikke alle fluer som har navn. Mange egne kreasjoner ute og går. Sort kropp og perlehøne ser det ut som. Du kunne tynnet litt i perlehøne fjærene, så har du en spider-lignende sak med litt bevegelig hackle. Kan være effektivt fisket på flytesnøre fisket med rolige inntrekk like under vannfilmen i skumringen.
 11. Truls

  Knottballer

  Hei, jeg trenger litt påfyll i boksene og skal flylle på med noen knottballer. Hvilke størrelser er de mest relevante her? Takker på forhånd for svar!
 12. Gratulerer! Blir noe litt annet på en treerstang! Bare å glede seg
 13. Det er helt klart krokøyet som blir mindre. Sikkert fordi krokprodusentene skal spare materiale, og dermed kostnader Jeg har slitt med det selv denne sesongen, og bestilt meg den svarte. I tillegg skal jeg være litt flinkere til å gjøre det enkelt for meg selv når jeg binder og ha litt mer avstand til krokøyet, så hodet/superlim ikke konkurrerer om plassen. Hvordan tror du den vil funke på f.eks once and away som har cdcvinge pekende opp langs krokøyet?
 14. Av og til klaffer det meste... Man observerer vannet, ser en fisk som holder på i et bestemt område som ser skikkelig fin ut... Man sniker seg forsiktig i posisjon, man får presentert bra, flua flyter perfekt, ørreten ruller rolig over flua. Først hodet, så ryggfinna og man rekker å se halen vinke farvel før man strammer kontrollert opp og det svarer tungt og drar ut på backingen før man føler at man får kontroll. Etter en stund med flere utras og tung stanging og noen nervepirrende minutter så så får man kontroll og til slutt håvet en vakker ørret! Slike øyeblikk er det man jakter etter! Og så å se en så flott fisk gli ut i det fri igjen, så føles det bare. Ja, det føles bare bra!
×
×
 • Create New...