Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  5249
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  623

Truls last won the day on February 2

Truls had the most liked content!

Recent Profile Visitors

12887 profile views

Truls's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine
 • Collaborator
 • First Post

Recent Badges

7.3k

Reputation

1

Community Answers

 1. Slik utforskning er spennende! Lykke til!
 2. Jeg har flere ganger sendt mail til de som disponerer fisket eller den lokale fiskerforeningen i områder jeg har hatt lyst til å sjekke ut. Noen ganger får man litt diffuse og veldig generelle svar, andre ganger deler de mer villig og jeg har som regel fått noe hint vdd å gjøre dette. Kan kanskje være et tips om det ikke dukker opp noe konkret i denne tråden.
 3. Det er riktig så vidt meg bekjent. Håper ingen idioter er dumme nok til å spre den videre oppover.
 4. Det har etter hvert blitt en grom plass for mye gjedde av god størrelse. Mest i de rolige partiene naturlig nok. Jeg har hatt lyst til å prøve den elva flere sesonger på rad, men ennå ikke fått somlet meg til det. Burde tatt med noen 20cm flashfluer og fått prøvd.
 5. Sitter meget godt på en litt kvass sekser også dette 😉
 6. Helt enig. Har alltid likt å utforske plasser. Lurer på hvor mange ganger jeg har vært litt oppslukt i fiskingen og ikke funnet ut hvor langt jeg har gått før jeg går tilbake... Har blitt mange laaange gåturer tilbake til bilen, ofte i mørket da jeg ikke har gitt meg før jeg ikke ser. Må bare fiske meg frem til neste bukt, rundt neste odde og finne ut hva som er på andre siden av sundet osv osv 😅 De siste årene har det blitt mye utforsking av øyer, da går det mer av seg selv 😅
 7. Om et snøre betegnes som float/ intermediate så vil 'klumpen' synke sakte og 'skytelina' flyte. Om du går for fast eller slow int vil jeg si kommer an på plassene du har tenkt å fiske. Er det mye langgrunne strender og grunne bukter så er slow int et pluss, men er det mye svaberg og plasser med litt mer dybde så er det fast int. Når det er sagt så flytter jo ørreten på seg og jeg fisker oftere grunne plasser tidlig på våren og trekker inn roligere med lange pauser mens sensommer og høst så kan det være full spiker på inntrekket og da er det greit med et snøre som synker litt. Nybegynnere trekker gjerne litt roligere, så jeg tror kanskje jeg ville sagt gå for et slow int i starten, men kikk litt på plassene du har tenkt å bruke.
 8. Volantis, guideline eller hardy sine coastal, eller rio sin ridge delta clear er gode snører. Mest universelt er fast eller slow intermediate.
 9. Om det er så stor ørret der at du må ha #5 pga dette så må du nesten fortelle meg hvor det er så jeg får undersøkt dette grundig 😉 Fra spøk osv... Klasse 4 er rikelig til typisk norsk ørretfiske i skogen.
 10. Det er akkurat det, på fjellet kan du bruke #4 når det er lite vind og #6 om det skulle dra på litt mer vind. De streamerne man bruker er såpass små at de fint kan kastes med 4, men da bør man kanskje ikke kjøre på med de mest fortyngede fluene med store kulehoder.
 11. Skal bare begynne å si at dette er snakk om personlige preferanser. Ville jeg kuttet ned antall stenger (gud forby 😅) så hadde jeg kjøpt en firrer til bruk i skog og mark. Dette av grunnen Jarle nevner, med delikate presentasjoner og mest morro ved kjøring av fisk. Dette hadde også vært en vurdering tatt i sammenheng med at du kjøper en sekser så kan du ta med begge to når du drar på fjellet slik at du har mulighet til å fiske i mye vind som det ofte er på fjellet
 12. Jeg ville gått for klasse 6 Jeg kjøpte kassett for å kunne ha med meg og veksle mellom ulike snører. Nå er jeg vanligvis såpass bedagelig at jeg ikke gidder å ta jobben mens jeg er på tur, da tar jeg heller med to riggede stenger og har den ene sammenslått i sekken. Men det er kjekt å ha flere snører klare på spoler så man kan veksle på, det er litt mer 'pes' å spole på et nytt snøre så jeg synes det har sin misjon sånn sett. Alternativet for min del er å ha mange andre sneller liggende klare. Then again, man kommer langt med et intermediate snøre også.. Men jeg liker fast int, slow int og synk 3 avhengig av sesong og plass
 13. Jeg har en haug med sneller, og kan gå god for hardy sine. Det er god kvalitet, men det er det jaggu blant mye annet også, guideline, lamson osv. Stort sett funker det meste upåklagelig, og sjøørretfiske er ikke krevende på snella utover at det må tåle salt og bør ha lukket bremsesystem. Det eneste jeg vil si er at kassettsnellene har litt lite plass, så velger du en syver stang og line så ikke kjøp kassetsnella som passer til klasse 5-6-7. Gå ett hakk opp til 6-7-8. Jeg bruker sistnevnte til #6 og den er ikke veldig romslig.
 14. Ja, det virker fjernt når det er 20 blå og en meter snø flere steder. Men det er en fin måte å begynne å drømme seg til lune kvelder i skogen, mimre over sesongen som var, planlegge den som skal komme, og forberede innhold i boksene. Hadde vært spennende å høre om folk gjorde noen nye erfaringer i fjor og om man har noe nytt man vil teste ut kommende sesong. Et par måneder nå så smelter det unna og isen byttes ut med speilblank overflate. Og vak!!
 15. Jeg bruker aldri tyngre skyts enn klasse 6 til sjøørret, de blir etter min mening overkill. Fra tid til annen tar jeg med femmeren på tur når det er meldt snill vind. Stenger og sneller er smak og behag, og til prisen du får stengene så kan du egentlig ikke gå feil med den du har sett på. Det er masse bra stenger på markedet og du får vel egentlig ikke tak i en dårlig stang om du går for noen av de kjente merkene. Mulig man bare må lære seg å justere kastingen litt. Hva gjelder sneller så vil egentlig hva som helst som har grei brems gjøre nytten mer enn godt nok. Man trenger ikke legge mye penger i den, men så kommer det an på hva man har lyst på også da. Ei snelle kan jo også være et smykke man har lyst på. Men nødvendig er det ikke med ei kostbar snelle.
×
×
 • Create New...