Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  5075
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  568

Truls last won the day on November 23

Truls had the most liked content!

Recent Profile Visitors

11421 profile views

Truls's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post

Recent Badges

7.1k

Reputation

1

Community Answers

 1. Legg de under juletreet og skriv "til far fra julenissen" så er det ingen som skjønner noen ting om hvor disse kommer fra 😅
 2. Ridgeline til airflo er langsgående riller. De graver hardt i huden de også altså. Men de er gode å kaste med, absolutt. Sa sitt snøre er en halv klasse tung, det tåler de fleste stenger veldig fint, men så spørs det på preferanse til mannen bak stanga også da. Begge disse er gode snører, bare så det er sagt. Ikke ulik Klumplengde eller vekt. Jeg har kjøpt snører på magefølelsen mange ganger, det går stort sett veldig fint.
 3. Sa frequency er et godt snøre. En ting å tenke på er at ridgeline er veldig hardt på fingrene ved inntrekk. Ved sjøørretfiske og gjedde hvor man trekker inn hele tiden så lager jeg blødende sår med ridgeline i løpet av en dag.
 4. Trykk på fanen 'fluedatabasen' og skriv inn ønsket flue i søkefeltet så får du mange valg. Jeg bruker nohackle eller comparadun til vespertina, og fallskjerm på marginata.
 5. Det er bra med sjøørret i fjorden, men dessverre har jeg nesten ikke fisket i det hele tatt. Ble heldigvis en tur og den endte med ganske bra resultat med 4 stk på 6-700 g som både tok hardt og var spreke og ca det dobbelte antallet mindre fisk og noen ok fine følgefisk. Det virker som det kullet som er på ca 700g nå har vært veldig sterkt, men jeg savner mya av den større fisken. Skal ikke se bort i fra at de går mer pelagisk og mesker seg med brisling. Det var to sel som patruljerte området og da var det naturlig nok ikke mye fart i fisket. Jeg tok ingen bilder, så det får bli litt gjenbruk...
 6. Ikke tenk for mye på prisen. Det er ikke sånn at dyrt = bedre! Mye for pengene derimot, da snakker man et språk jeg forstår mye bedre!
 7. Til sammenligning så vurderte jeg å kjøpe en sage one klinge i klasse 4 for å bygge meg en sekserstang, og selv den hadde blitt en ganske kvikk og robust #6 Kjenner ikke heliosen, men styr unna de stivere stengene ut fra den bruken du skisserer
 8. Fabrikasjonsfeil og svakheter gir som regel utslag i løpet av veldig kort tid, som regel de første kastene, og i hvert fall i løpet av de første turene. Så her er det med veldig høy sannsynlighet snakk om en påført skade. Er skaden først oppstått så kan en tullete liten ting som en tangklase utløse brudd. Hardy har jo "gode" garantiordninger. Dvs at man alltids skal klare å få tak i en ny stangdel, som oftest mot en fast kostnad pluss frakt. Med mindre de utøver veldig 'goodwill', noe de skjelden gjør. Du må henvende deg til der du kjøpte den, så tar de det videre. Det er greiest for deg i de fleste tilfeller.
 9. Det er en veldig pussig følelse å sitt midt utpå et vanni tett tåke å ikke se noe nom helst bortsett fra vannflate og hvit tåke. Der flua lander hviskes raskt ut av tåke og hvitt. I det tåka letter så ser man at man har funnet frem til rett plass, og det aktiverer gjedda til en aktiv huggperiode. På høsten så er det lange perioder uten hugg, og korte perioder med heftig aktivitet. Man kan gå tomhendt, men om man treffer en huggperiode kan man få noen flotte gjedder før det hele er over. Denne dagen ble det det fem gjedder, et par smågjedder og tre på mellom 3og 4/5 kilo. Når de vr aktive så klinket de til med hugg som bare gjeda kan. To stk på to kast, og tre stk på et kvarters tid... I det tåka lettet så ble gjedda aktivert til en huggperiode.
 10. For min del så bruker jeg mest #6 på kysten, det er kastelengde, litt mer robusthet i vind og hvor raskt man kan vippe ut et relativt langt kast som spiller inn. Jeg bruker #5 på kysten også, på de roligere dagene og når jeg ønsker å presentere litt penere med noe mindre fluer. Det er også mer gøy å kjøre mindre fisk på. Det er ikke noe galt i å bruke #6 i ferskvann men man får mindre ut av kampen med litt begrenset størrelse fisk. Men teknikk er veldig mye mer viktig, og særlig evnen til å forme buktene til å skjære gjennom vind bedre er det som utgjør den store forskjellen. Men så er det alltid gøy med nytt utstyr da... man kommer jo ikke bort i fra det, men et kastekurs vil gjøre mye mer for evnen din til å kaste i vind enn hva en ny stang vil gjøre.
 11. Hei, jeg vet ikke hvilken stang du har fra før, men de aller fleste stenger, egentlig uavhengig av prisklasse som er på markedet nå er såpass bra at det er fiskeren som er begrensende faktor og ikke utstyret. Selv bruker jeg aldri tyngre enn klasse 5 i ferskvann (etter ørret) og klasse 6 på kysten, og det er veldig sjelden vinden er begrensende faktor i fisket. Men nå har jeg både blitt erfaren og er vant til å håndtere mye vind. Det jeg heller gjør er å tenke på hvordan jeg posisjonerer meg langs vannet for å utnytte vinden i stedet for å kjempe mot den. Har du holdt på kun i et par sesonger så vil jeg påstå at utstyret du har garantert er godt nok. Jeg ville foreslå å ta et nytt kastekurs for å finslipe teknikken, sette trangere bukter og fokusere på teknikk for å håndtere vind. Jeg tror du får mye mer ut av det, og får mye mer valuta for pengene på den måten, fremfor hva du vil få ut av en ny stang.
 12. Lineklasse Klumplengde Klumpvekt Total Lengde #5/6 14,0 m / 46 ft 16g / 250 grains 32 m / 35 yds #6/7 14,0 m / 46 ft 18g / 275 grains 32 m / 35 yds #7/8 14,0 m / 46 ft 20,5g / 320 grains 32 m / 35 yds #8/9 10,5 m / 46 ft 22,5g / 350 grains 32 m / 35 yds
 13. Skal prøve å huske å sjekke det i kveld, men tviler på om jeg har emballasjen fortsatt. Skulle jeg glemme det, så mas på meg da. Teflon og sånn...
 14. Jeg ville foreslått en firrer som egentlig er så kort som mulig. 7 fot eller noe sånt, og satt på et kortklumpet snøre i klasse 5
 15. Sist tur ble lagt til noen delvis veldig grunne bukter og viker, og det var ganske greit med fisk - så lenge man kastet innover på de grunneste områdene med bløt bunn. Et veldig visuelt og artig fiske selv om størrelsen kan være begrenset blandt de som jager såå grunt. Men det gjør liksom ikke så mye når man ser hvirvler som flytter seg når man legger ned snøret, og plogen som snur og piler mot flua. Når vi snakker grunt her, så er det 15-40cm og man må snike seg i posisjon. Ikke lett å se fisken men en ørliten krusning kan avsløre at den er der. Jeg fikk vel en 10-12 stk, de fleste 2-300g med to fine på 6-700g som største samt at jeg mistet to på ca samme størrelse og hadde fiskene etter mange ganger. Burde vært ute og fisket mye oftere nå.
×
×
 • Create New...