Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4409
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  398

Truls last won the day on September 20

Truls had the most liked content!

About Truls

 • Rank
  Storprater

Recent Profile Visitors

8954 profile views
 1. Det er veldig bra med sjøørret enkelte plasser nå. Hadde en kombinert padletur (med følge) men med fiskestang i går langt ut i skjærgården, og tross litt kjipe forhold for fiske, strålende sol og vindstille, så var det mye fisk som viste interesse for fluene til tross for at de ikke var veldig agressive i hugget bortsett fra en liten stund. En periode så jaktet de aktivt på brisling og da var det noen som virkelig klinte til og tok hardt så det holdt. Til tross for litt begrenset fisketid så ble det godt over 20 kontakter i tillegg til de 6-7 som jeg landet. Størrelsen varierte fra direkte pinlig til ca 700g på den største.
 2. Oi!! Grattis med strøken sjøørret av skikkelig kaliber. Dette er absolutt tiden å få de på. Ikke enkleste tiden, men nå tar de hardt og er grisespreke! De blir nesten ikke flottere enn det der. Skal ikke se bort i fra at havabboren sitter snart, med temperaturene som er nå så er det sesong en stund til
 3. Prøver å vise med en skum-bit. Klipp på skrå, bøy snøret bakover, og surr over med f.eks bindetråd, så får du en fin og jevn overgang. Bruk så mye tråd at det dekker hele overgangen. (Mye mer tråd enn på bildet ) Legg på superlim eller lignende.
 4. Nydelige ørreter! Ser ut til de 'nyutsatte' har hatt et godt matfat å ta av siden utsett. Hvor mye regner du at fisken legger på seg de første årene, synes 20 cm økning hørtes veldig veldig bra ut. Hadde vært gøy å kunne runde av sesongen med en fin fisk på tampen. Hadde sesongens siste tur i et område i går. Veldig flott område men 7 + sekundmeter sur vind er ikke tørrfluevær. Hadde en fisk oppe etter en streaking caddis tre kast på rad og det ble med det. Den bommet på flua. Blåbærene var gode og naturen utrolig flott. Så vi var enige om at det var langt fra en bomtur, tross dårlig uttelling
 5. Var veldig gøy og ikke minst gledelig mtp bestanden å treffe sånn. Det er ikke sååå mange årene siden dette var for nærmere normalen å regne i toppsesongen høst og vår. Var liksom nesten litt nedtur å ikke få tosifret antall. Men jeg er fortsatt litt bekymret for bestanden, da mengden fisk og spesielt andelen stor fisk har vært mye mindre de senere årene, også i antall og mengde i mange bekker.. Får håpe det tar seg opp, de fleste var i hvert fall gode og runde som tyder på godt med mat. Mulig mye av ørreten også har beitet mer brisling de senere årene. Vi må håpe at de landnære bytteedyrene tar seg opp og at sjøørreten får en oppsving igjen. Lite som kan matche et skikkelig sjøørretfiske i underholdningsverdi (synes jeg)
 6. Nåleknute var det som slo meg i hvert fall. Skulle du ha behov for ny fortom på tur så er det bare å ha igjen 30 cm av den gamle og bruke blodknute mellom gammel og ny fortom. Funker resten av turen i det minste. Ellers er det ingen stor kunst og surre en ny løkke heller. Bare å skråkutte lina og surre overgangen med f.eks. bindetråd og superlim. Det funker fint.
 7. Det er ekstremt lite fisking i en periode nå for min del, men i går ble det en uplanlagt tur ut. Dro ut på kysten for å se om det var mulighet for en havabbor eller i verste fall en makrell. Men de så jeg ikke snurten av. Jeg fisket en god stund med et par smålugg som resultat. Først når jeg fisket over et område hvor marbakken er tangkledd og rett ut fra land så vieket det som det plutselig seg inn et stort flak med sjøørret av beskjeden størrelse, og de gikk helt opp i fjæresteinene som vanligvis ligger på tørt land og beitet. Kastet utenfra og helt inn mot land, et pak raske drag og det strammet opp i pausen. Heldigvis var det en del grei fisk innimellom, og en lagde bølger etter flua som avslørte virkelig grov fisk. Så den ikke igjen, og dagens artigste var en fisk på 7-800g som tok momentant i det flua landet kanskje 10 cm fra en stein på land. Fisken trakk litt ut og det ble litt mer spredt aktivitet, men det tok ikke mer enn tosifret antall kast mellom hver kontakt. For en vanvittig sesongåpning etter sjøørreten, det var kalasfiske jeg ikke har opplevd på mange mange år. Landet godt over 30 stk, om med i hvertfall 7-8 godkjente fisk på halvkilo + til over kiloen, og noen i underkant av kiloen så var dette et godt "gammeldags" sjøøretfiske. Dette var godt ut mot åpen sjø og fisken tok på to forskjellige clouservarianter og det vekslet litt på om de tok i pausen mellom lange rolige trekk, og flere veldid raske trekk etter hverandre etterfulgt av en kort pause.
 8. Har etter mye om og men omsider fått ut fingeren og fått gjort litt mer på blokestanga med graphene i klasse 7 Godt å se at finishen sittersom den skal. Ble veldig fornøyd!
 9. Disse er fine. Har prøvd barrio sine også, men har litt problem med at de blir en skikkelig floke om man hekter i bakslengen, må dra seg løs om man sitter i bunnen, eller har harde hugg hvor fisken ikke sitter.
 10. Det er da det smeller på!
 11. Tror det kan være lurt. Føler det ikke trengs veldig mange triggere før jeg ryker på en sånn Og jeg som liksom har manko på sneller fra før
 12. Plask og vak og ikke noe å se, da ville jeg tenkt som bounce og prøvd noe smått og svart. Svart klekker med svart kropp og fallskjerm hackle. En liten brun eller grå stump av ev vinge... Kanskje..?
 13. Flyvemaur eller libeller..? De gir ofte en artig reaksjon fra fisken Stripende vårfluer hender det også fremkaller skikkelige plask.
 14. Har dårlige minner med davys knot. Mistet min første kilos ørret på den fordø.... knuten. Gled opp helt på tampen av kampen. Fikk heldigvis kjørt fisken så godt som ferdig og sett hele fisken. Skulle bare ta tak i den og gjenutsette uansett, men et øyeblikk så føltes det jæ... surt. Kjører ikke den en gang til for å si det sånn.
×
×
 • Create New...