Gå til innhold

Truls

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    5 268
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    633

Truls vant dagen sist 24. mai

Truls hadde mest likt innhold!

Nylige profilbesøk

14 031 profilvisninger

Truls sine prestasjoner

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Bidragsyter Fluedatabasen Sjeldent
  • Ekstremt populær Sjeldent
  • Posting Machine
  • Collaborator
  • First Post

Nylige merker

7,3k

Nettsamfunnsomdømme

1

Hjelpsomme svar

  1. Jeg klipper av den ytterste delen av den ferdigtapert fortommen som er relativt rett og skjøter med mikroring og fester en tynnere spiss på 1,5-2 meter på den.
  2. Jeg bruker ca halvannen meter spiss, i tillegg til en 9 fot ferdigtapert hvor jeg har klippet av de ytterste 30-40 cm
  3. Jeg bruker noenlunde likt oppsett til tørrfluer uavhengig av størrelse. Jeg bruker 9 fot ferdigtapert og klipper av ytterste del, 30-40cm og spissen på den taperte delen er 0,17-0,18. Knyter inn mikroring og halvannen - 2 meter spiss på 0,14. Det er egentlig bare om jeg vet jeg skal fiske daddy eller streaking caddis at jeg bruker tykkere spiss, med 0,16 Skulle jeg trenge tynnere så knyter jeg på en meter 0,10 men det er ikke så ofte
  4. Dobbel slukknute. Har ikke sviktet hittil
  5. Jeg har opplevd det samme noen ganger i det området jeg fisker mest, og de gangene dette har skjedd så har flua sittet i ei finne, spesielt når den sitter i ryggfinna så kan utrasene bli veldig interessante. Det går som ei kule og så tungt til langt ut på backingen
  6. Ja, i stillevann etter brunørret så er det kun tørt som gjelder her i gården. Den skal bryte vannfilmen for å ta flua. Så vaker det ikke så får man heller legge seg ned i lyngen og høre hvor stille det er og observere flott natur, eller smyge seg langs bredden fra vann til vann.
  7. Her i områdene så gikk isen for en drøy uke side. Rekordtidlig, og det var allerede godt med dansefluer på vingene. Til min overraskelse så var det allerede noen spredte marginata å se, og et par flyvemaur. Litt vekslende vindretning og sparsommelig med klekking ga veldig lite vaking, men en kort tid var det en og annen som viste seg. Hvorav veldig få var mulig å fiske på. Heldigvis så hadde jeg tatt turen helt inn til det 'innerste' vannet og det er litt tidligere ute enn de andre vannene og innerst i en krok hadde det dannet seg en liten vindkant bak en miniøy hvor det hadde samlet seg noen innsekter. Jeg myste for å prøve å se hva det var for noe, men før jeg klarte å se så forsvant insektet i et forsiktig vak. Og så var det neste innsekt... og neste.... Typisk nok er det veldig vanskelig å få lagt ut flua her, men jeg fikk på et vis lobbet den ut i bra posisjon og etter ikke så alt for lange tiden så forsvant også flua mi, forsiktig og rolig. Klarte å holde igjen tilslaget akkurat passe, uvant å klare det med sesongens første take 😅, og jaggu satt den. En kort og fin kamp med noen små utras og litt stanging og den obligatoriske svingen mot sivet...kunne jeg hove sesongens første. Den var i godt hold og fin størrelse. Alltid bra å få åpnet kontoen, og allerede på årets første tur, da kan man jaggu ikke klage. Fornøyd med den!
  8. De har i hvert fall funnet på litt av et navn for plastikksnora si. Det begynner å nærme seg svindel dette her. Håper ingen kjøper dette, det ligner ikke grisen.
  9. Truls

    Gjeddefiske

    Ble jaggu meg bra med gjedder i dag. Første turen på evig lenge..Var ute 3-4 timer og tror jaggu jeg fikk 6-7 gjedder jeg og i tillegg mistet jeg et par. Flere kom i syk fart og tok flua med vill kraft rett ved føttene mine. Masse fisk rundt 70 til snaut 90 cm så ganske store men ingen kjemper.
  10. Kommer veldig an på vannet vil jeg tro. Men typiske skogsvann så bruker jeg aldri vadere, gode støvler og snike seg innpå, men aldri uti vannet. Trengs ikke. Blir mye gåing mellom vann og da blir det klamt med vadere
  11. Hmmm... 40-50 cm snø og minst 30 cm is i 'mine' områder. Dårlig med vaking å se. 🫠
  12. Bloke har (hadde i hvert fall) to relativt like firrere som er grønne. Nå husker ikke jeg hvilken som er hvilken i farten men den ene er vesentlig mykere enn den andre, og til en elv av litt størrelse ville jeg valgt den stiveste av de to. Nydelige stenger begge to, og min favoritt er den mykeste, men da til mindre stillevann på skauen hvor jeg ikke trenger kaste så langt og ikke trenger noe kraftlig bunndel.
  13. Gratulerer så mye! Hatt det fint i vinter den ørreten der 😁
  14. Var greit å sprekke nullen på årets første tur.
  15. En liten tur i fortsatt iskaldt vann. Men det var jo meldt så fint vær, og det var sol og frisk luft som var eneste motivasjon for turen egentlig. Det var lite liv langt ute mot åpen sjø, men plassen ble valgt for natur, ikke mengden fisk. Ble to stk på et par timers tur. Ikke værst det.
×
×
  • Opprett ny...