Gå til innhold

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  4 036
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  287

Truls vant dagen sist Mars 4

Truls hadde mest likt innhold!

Om Truls

 • Rang
  Storprater
 • Bursdag 29. mars 1976

Nylige profilbesøk

7 542 profilvisninger
 1. Jeg har tidligere bygget en bloke xl50 klasse 6, men jeg klarte å knekke den ved et selvforskylt uhell. Det sa jeg også fra om når jeg spurte om jeg kunne få kjøpt en ny bunndel. Jeg fikk tilsendt en ny bunndel kostnadsfritt. Mange hevder reklamasjonsbetingelser er en årsak som forsvarer mange premium-merkers høye prislapp. Likevel måtte jeg betale 75 dollar for en ny stangdel hos winston, men fra bloke så fikk jeg gratis. Det er veldig god service, og jeg betalte vel 750 for hele klingen... Bygger opp ny bunndel med ferdiglaget håndtak og fightingbutt, noe jeg nesten aldri gjør, men jeg vil ha den raskt ferdig og klar til bruk om fiskelysten blir for stor.
 2. Truls

  Intermediate snøre - vedlikehold

  Bruk det du har for synkesnører.
 3. Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Nydelige forhold for kystfiske! Fortsatt lav vanntemperatur, men det blir mer liv så fort den heves littegrann..
 4. Truls

  Hva har du kjøpt i dag?

  Til trening så er løse klær utrivelig med gnagsår osv, og er derfor nødvendig. Nå blir det en del trening på meg også, men jeg tar meg ikke godt ut i slikt og søker derfor å skåne verden for det synet (snakker om meg selv nå, bare så det er sagt)
 5. Truls

  Hva lærte du i sesong 2018

  Når det er snakk om å lage seg muligheter for nytt utstyr, så er det bare å skaffe seg et inbilt behov og stå hardt ved dette, og overtale seg selv til at dette er noe man bare må ha. Etter hvert blir man veldig dyktig på dette. Og motsatt, om man finner en snelle man bare må ha, så er det bare å bruke fantasien og finne et behov som bare den kan dekke. Overtalelsesevne overfor seg selv er en kunst det er viktig å beherske. Egentlig bør man trene på dette på lik linje med f.eks kasting. Dette er noe av det jeg er aller flinkest til når det gjelder fluefiske
 6. Truls

  Hva har du kjøpt i dag?

  Det er kanskje ikke det vakreste jeg vet for å si det sånn. Mer for Lillevann dette, selv kan jeg tenke meg andre ting som passer bedre i tights. Kunne vært værre da, du kunne hatt 40 kilo ekstra, men uansett er ikke vakuumpakket pølse helt min greie.
 7. Truls

  Hva lærte du i sesong 2018

  Ellers kan man for eksempel fiske med streamer der man synes det er givende og gøy, for min del saltvann og gjedde. I ferskvann (etter brunørret) gir det meg ingen ting rett og slett, da sitter jeg heller i lyngen og nyter stillheten og naturen. Meg om det.. Man er hverken snever eller andre ting selv om man har utbytte av andre ting enn hva andre gjør. Jeg lærte selvfølgelig en ting til i fjor (lenge leve kortidsminneforeningen) Lyr er en veldig, veldig sprek og artig fisk å jakte med fluestang, og jeg er litt misunnelig på de på vestlandet og nordover som har muligheter til å gjøre dette på mer jevnlig basis. fyttirakkern for et første utras
 8. Truls

  Hva har du kjøpt i dag?

  Veldig spent på dette snøret. Hadde satt pris på en kommentar om dette når du har prøvd det ut litt.
 9. Truls

  Nitelva

 10. Truls

  Hva lærte du i sesong 2018

  Det er begrenset hvor mottagelig en saltvanns-skadet gammel grinebiter er for ytterligere læring. (nå snakker jeg kun for meg selv, ikke tørrflua)
 11. Truls

  Hva lærte du i sesong 2018

  Dette er 100% korrekt!
 12. Truls

  Hva lærte du i sesong 2018

  Det er definitivt sånn at noen områder tiltaler mer enn andre. Jeg har vært heldig å kommet over noen sånne. Både skogsvann og plasser på kysten. Når jeg kommer dit så bare faller alt liksom på plass. Skuldrene senkes og jeg er på mange måter 'hjemme' Det var en spesifikk ting jeg lærte i sesongen 2018, og det er at fluefiske etter gjedde er rett og slett dritlkult og ganske så rått.
 13. Truls

  Hvor mye backing?

  I elv har fisken litt mer å jobbe med og går den nedstrøms kan det fort gå på en del meter. Veldig sjelden ute på backing egentlig uansett type fiske, men har på det meste hatt 10-15 kaaanskje 20 meter utenfor toppringen i stillevann, og mer eller midre det samme på sjøørret. 50 m bør holde plenty.
 14. Truls

  Guideline Fario NT8?

  Sage er et stort navn, og prisene ligger ekstra høyt på grunn av det. Det kan de tillate seg og selger godt, men om de er like i front av utviklingen som de en gang var kan absolutt diskuteres. Nå er det mange flere om benet, og mange dyktige utviklere. Så om de er så mye bedre enn noe annet..? Kan godt være at en billigere stang vil være bedre, det er viktig å prøve og ikke la seg lure til å tro at dyrest er best. Jeg har sansen for guideline, det er mye bra produkter og litt mer fornuftige priser selv om de klatrer de og.. selger til høyest mulig oppnåelige pris (selvfølgelig) og jeg synes det er gøy at noen her hjemme lykkes i bransjen, selv om det ikke er produksjon her, det hadde vært enda mer stas.
 15. Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Takk for rapporter, det gjorde så jeg om sider fikk kommet meg ut også. Historisk sent på sesongen, å starte sjøørretsesongen etter 1. Mars gir dårlig fiskekarma så da måtte jeg ut før det. Dro til et sted hvor det tidligere har vært veldig bra, men nå var det helt dødt. Dette var på torsdag. Hadde fri i går også og dro til et annet område og fisket helt uten forventning. Og stikk i strid med læreboka så var jeg borti fisk i en norvendt bukt som ligger i skyggen, og det var mye is langs land. Pluteslig var det et ørlite rykk mot slutten av intrekket, og så et til. Omtrent som om man så vidt drar borti litt tang. Men kunne det vær fisk? Jeg kastet et kort kast på samme sted og halveis inn så drar det til noe alvorlig. Litt forfjamset over hvor brutalt den tok så holder tilslaget. I motsetning til fortommen... det var en solid fisk.. videre på strekket så skje det ikke noe. Jeg fisker kjapt over samme strekket på vei tilbake med en hvit jiggylignende sak, og har et forsiktig lugg. Samme gjentar seg på neste kast. Jeg bytter til en orange reke, og da strammer det opp og den sitter!! Oh glede Ikke store fisken, kanskje 600g men årets første! Det varmet. Et par kast sene så drar det til igjen, og det svarer skikkelig tungt der ute. Jeg ser raskt at det er en fisk med fortsatt litt farge, og ikke veldig slank. Jeg bestemmer meg for å kjøre den grishardt, likevel så raser den git og dit og det tar litt tid før jeg får noenlunde kontroll, og rett før jeg får hånda på den så glipper flua. Lke greit egentlig. Kampen var skikkelig bra i det iskalde vannet og jeg fikk sett fsken. Den var stor, ca 65 +cm og skulle uansett rett ut igjen, like greit at det skjer uten håndtering. På neste plassen så får jeg en fisk til, en fin sølvblank sak på snaut 1,5. Den tok like foran bena mine, i en stor sandbukt. Kjente et ørlite drag og når jeg ser flua så forsvinner den plutselig i en grå stor skygge og snøret setter fart. Da er det bare å stramme opp. Det ble en bra kamp før den fikk friheten tilbake. Mer skjer det ikke før jeg er på vei tilbake forbi samme sted. På langt hold ser jeg et vak. Jeg går bortover og vader forsiktig ut. Et forsiktig lugg og dett var dett. Gøy å se fisk som jager, det gir håp fortiden vi går inn i. Fortsatt kaldt i vannet, og is mange steder. Fikk til og med neglesprett på tærne.
×