Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4382
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  390

Truls last won the day on July 7

Truls had the most liked content!

About Truls

 • Rank
  Storprater

Recent Profile Visitors

8824 profile views
 1. Herlig å lese, takk for flotte rapporter!!
 2. De fleste har sikkert sett klippet av ørret som hopper etter libeller som flyr like over vannflaten. Jeg var så heldig å oppleve et lignende scenario for litt siden. Utrolig å se store ørreter sprette klar av vannet for å få tak i disse godbitene. Dagen hadde vært veldig treg helt til vinden roet seg litt ned og insektene krøp frem av lyngen. Var så heldig at jeg klarte å snike meg innpå en stor ørret som sto utenfor en steingrunne. Den tok med et kjempeplask og sto lenge og stanget uten at jeg hadde sjanse til å rikke den av flekken. Nydelig ørret rett og slett. 20200704_152447_1.mp4
 3. Truls

  Gjeddefiske

  Enig i oppfordringen om å prøve gjeddefiske. Det har litt rock&roll over seg. Her kjøres det gjedde som holder godt igjen . Stang i en hånd og filming med den andre. 20200629_132813_1.mp4
 4. Endelig litt tid til å lage noe sårt tiltrengt påfyll til boksene.
 5. Truls

  Kurs fluefiske

  Noroco i drammen (fluefiskebutikk) annonserer kurs fra tid til annen. De kan du sikkert høre med.
 6. Et litt kult bilde synes jeg (mobilkamera...)
 7. Hjelper ikke med antall teiner som forsvinner...
 8. Truls

  Kalksjøfiske

  Sikkert ikke det svaret man har lyst til å høre, men fisk der mye og vær tilstede på rett sted til riktig tid, så lar de seg nok lure til slutt. Og det kan være lurt å prøve noe som er mot all logikk når alt det logiske å prøve er forsøkt, men blitt avvist. Jeg synes skrarpt direkte sollys er veldig krevende, da føles det veldig vanskelig å få noe som helst til å virke naturlig. Fortom og alt føles som om det lyser opp. Mygg kan være rett medisin selv om det er masse annet som kan virke mye mer fristende for oss. En liten helt svart klekker med en litt lysere grå vinge over fallskjermen har funket av og til.
 9. Du får sikkert mer korrekte svar enn dette, men aftm er jo vekten på de drøyt 9 første m på snøret som du sikkert vet. Når tilvirker setter aftm-merking på stanga er det en subjektiv vurdering ut fra hva de mener er best å kaste med den aktuelle modellen av stang. Men da dette må sies å være en subjektiv vurdering, så er det ikke sikkert at den som holder stanga synes dette er optimalt. Aftm er med andre ord villedende. Mye bedre synes jeg om man setter en anbefalt til og fra vekt. Vanskelig det også siden man liker så mye forskjellig, men en anbefaling mht nybegynnere burde man jo egentlig ha på stengene. Ikke noe svar egentlig, men bare litt tankesurr om emnet.
 10. Hadde en veldig fin tur i går, selv om vinden tidvis var for sterk og enkelte av ørretene var vriene så det holdt. De gangene vinden løyet litt tok aktiviteten seg opp, og vi så noe vak. Litt spesielt for man kunne finne en og annen fisk som gikk helt inne mot kantene og bare laget rolige hvirvler i overflaten. Veldig spennende og flere fisker tok med knept en halvmeter snøre utenfor stangringene. Ovverrasket en fisk som kanskje sto en meter fra meg. Lot den få litt ro og etter at den hadde begynt å vake igjen så fikk jeg den tilslutt til å ta. Det var en ekstra deilig følelse for da hadde det vært vrient en stund. Ingen kjemper akkurat, men fisk på +/- halvkiloen som er veldig spreke og gir en skikkelig fight på en treer. Tror samtlige tok på cdc mygg.
 11. Fly-rite sin extra fine dubbing er vel ren polypropylen, og har et utall av farger.
 12. Skal vel ikke undervurdere taktikken du har lært i saltvann. Det er jo samme fisken, så bare å lære seg byttedyrene å kjenne, og tilpasse seg etter det Tror man har mye å lære på tvers av fisketeknikker, om det blir rett ord å bruke.
 13. Bryker kun flyt. Skal du ned litt så bruk en fortynget flue eventuelt en polyleader med synkegrad.
 14. Duns er nyklekkede døgnfluer, og i vannene nå ser duz de som små seilbåter på vannflaten. Fiskes i ro på overflaten. Kan gi de en liten lirk innimellom for å tiltrekke litt oppmerksomhet. Spinnere er døgnfluer i sitt siste stadie. De har klare vinger, og du ser de flygende rundt. Etter egglegging dør de, og da ser du de liggende med en eller begge vingene i vannet. Døende eller døde. Fiskes også stort sett liggende stille. Lirk litt i disse også en sjelden gang. Nymfer er stadiene under vann før klekking. De svømmer opp til overflaten, eller kravler opp på steiner eller strå og klekker der. En klekker er på vei ut av nymfeskallet, på vei til å bli et 'voksent' innsekt med vinger. Mygg, døgnfluer, vårfluer osv kan alle fiskes som klekkere, men er litt forskjellige av utseende. Klekkere fiskes generelt i overflatefilmen med litt av flua under vann og litt over.
 15. Et par bilder som fort kan heve fiskelysten. I hvertfall for min del.
×
×
 • Create New...