Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4125
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  318

Truls last won the day on July 17

Truls had the most liked content!

About Truls

 • Rank
  Storprater
 • Birthday 03/29/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Fornavn
  Truls H.
 • Etternavn
  Johnsen

Recent Profile Visitors

7831 profile views
 1. Det er med fare for å lære noe at jeg spør. Ville du sagt noe om i hvilke tilfeller du bruker andre materialer? Ble nysgjerrig, og kunne trengt litt ny motivasjon for å fylle opp litt i boksene. Forbedringer og nye løsninger blir sjelden feil
 2. Ca 55 cm og litt i underkant av to kilo Jeg var avgårde og tok med telt og greier, og kom til et vann etter mye om og men og da tok det til med vaking og det var mye fin fisk som gikk superrolig og vaket. Her var den ytterst vrien, om med en gang jeg nærmet meg så sluttet den å vake. Gikk jeg videre så begynte den på igjen... men det tok ikke så lang tid før det begynte å blåse ganske kraftig og da tok jeg en runde med streaking caddis og fikk ganske raskt en på 600g som jeg tok med for å ha bålmat på kvelden. Så hadde jeg en fin fisk som jeg bomdro før denne gikk på like etter. Snaut ti meter fra meg så gikk den etter flua, jeg så hodet og siden på den, men den bommet. Jeg stoppet inntrekket og lirket bare litt i flua, og da stakk den hodet opp og tok flua rolig med seg. Jeg strammet opp og da bar det avgårde, og løsline, resten av fluesnøret og mange meter med baking forsvant tungt og i høyt tempo utover og nedover. Ca 15 m ute på backingen så stoppet den opp og det ble en stillingskrig. Den sto tungt og stanget og jeg fikk noen meter, før den tok mer enn jeg hadde vunnet. Sånn holdt vi på en stund før den gikk oppover mot overflaten og da fikk jeg beveget meg etter fisken og fikk en del snøre tilbake på snella. Men stillingskrigen fortsatte og fisken hadde flere tunge og raske utras. Etter en drøy fight så var det jeg som trakk det lengse strået, og fikk hovet den. Fisken i dette vannet er helt vilt sterke, og det tok ikke lange tiden før den pilte avgårde igjen, ned i dypet.
 3. Det kiler litt ekstra i magen når backingknuten forvinner i rasende fart gjennom ringene, og fisken ikke viser et eneste tegn til å ha planer om å stoppe og bare toger på utover og nedover
 4. Jeg var ute en liten tur på lørdag. Først og fremst for å prøve en nybygget stang. Den viste seg veldig god, akkurat det jeg lette etter. Mulig å trykke på litt, men følsom og fin, jevn aksjon, og vanvittig lett i toppen. Det var veldig lite aktivitet i starten så da ble det et par timer liggende og slappe av på en stein ytterst på en odde. Veldig deilig måte å starte ferien på. Roe skikkelig ned... Jeg gikk rundt vannet, men det var et og annet spredt vak, og veldig få fisk viste seg. Så da gikk jeg over til et annet vann. Der var det mer aktivitet, og jeg fikk lurt noen fisker, som var større enn hva bildet viser, men ingen store på land. Hadde imidlertid en større fisk på i noen sekunder. Den tok ei vårflue i et nyydelig head and tail vak, satt avgårde utover, og gikk i været to ganger før den slapp. Avsluttet med en ok fisk på 400g som gikk rolig og plukket mygg helt inne ved kanten. Den tok også etter litt om og men. Head and tail i sakte film det er rett og slett lækkert!
 5. I skogen pleier jeg å bevege meg rundt en del, og om jeg ser en fisk oppe, så sniker jeg meg ned slik at jeg får vinden til min fordel. Det kan være lett å skremme fisk om man "plasker" for mye så noen ganger kan det kanskje være fornuftig å la denne fisken gå, og heller prøve seg på den neste..? Eller vente og prøve å time kastet så man kaster mellom vindkulene, og bare la det stå til og la flua drive over fisken og inn mot land. Trange bukter og brå stopper, samtidig som man "bråstopper" utrullingen kan være løsningen
 6. Vibram/gummisåle. Studs er obligatorisk, og vadestav på de virkelig kjipe stedene.
 7. Har ikke blitt noe fisketur denne helgen, så da benytter jeg muligheten til å få gjort ferdig et par stenger. En står til tørk nå med siste lag epoxy, og det ser ut som den blir bra mtp finish og det hele. En uke jobb igjen før sommerferie, så det hadde vært gøy å få begge to ferdig til da så jeg får testet de skikkelig. Håper og tror de blir akkurat hva jeg ønsker meg.
 8. Truls

  Tåke

  Det er nok en god tanke det. Dugg som legger seg på vingene gjør det tungt å fly. Høres logisk ut. Innpåsliten veps kan fort dempes med en dusj vann fra sprøyteflaske. De går i bakken. Ikke utenkelig tåke gjør det samme.
 9. He must be a real (reel) Rod-man offcourse...
 10. For min del har jeg med to stenger. to srtk klasse tre til steder der jeg ikke forventer fisk over kiloen, og klasse fire når jeg forventer fisk over kiloen og større. En dyp og rolig stang og en raskere om jeg skulle ha behov for lengre kast. Kun flyt for min del, og skal jeg fiske under vann så tar jeg turen til kysten eller fisker gjedde . Synes det er mer gøy. I skogen legger jeg meg heller ned og slapper av om det ikke skjer noe. Ørreten spiser mest under vann. Der er det masse tilgjengelig mat, og ofte mye av dem. En og annen bomtur blir det, men jeg har en egen form for flaks som gjør at det er sjelden. Heldigvis. Men lærer man seg å bare nyte det å være ute uten å måtte oppleve annet enn turen i seg selv, så føles ikke fiskeløse turer som bom. Man er tross alt ute. Blir jeg fiskenøden uten at det er mye aktivitet, så hender det jeg kaster ut et stankelbein og lirker det inn sakte, så flua lager små krusninger. Det kan trigge!
 11. Hva er det du sier..?? Jeg har bestilt en kilosfisk til helgen jeg. Tar det forgitt at den blir levert ihht mine forventninger Om jeg kommer meg ut er en annen sak
 12. Det er alltid en vanskelig avveiing det om man skal bli eller om man skal dra. Om det er er mye insekter og ikke noe vak, så er det meget mulig at ørreten har fokus på byttedyr under vann. Eller at det er en periode hvor det rett og slett er lite aktivitet fra fisken. At du fikk en til å ta viser jo at det er mulig, men noen ganger sitter de ofte. For min del bomdrar jeg noen ganger, og da er det vanligvis at jeg er for rask. En god egenskap å lære seg er at noen ganger er det bare rolig på fiskefronten og da er det bare å legge seg bakover i lyngen og nyte det å være ute i frisk luft og flott natur og slappe av. Plutselig blir det litt vak-aktivitet i nærheten, så kan man jakte litt på den før man roer ned i lyngen igjen. Ikke ofte man har det bedre enn når man har det sånn!
 13. Truls

  Tåke

  Insektlivet og klekkinger stopper opp og overflateaktiviteten dør ut. Da er tørrfluefisket relativt vrient.
 14. Truls

  Tåke

  Tørrfluefisket blir vanskelig når tåka kommer inn. da er det drepen i hvert fall.
 15. Holder på med to nye stenger. En dyp og rolig og en lett og noe raskere firrer. Håper disse skal bli en 'dynamisk duo' for ørretfisket der hvor jeg jakter etter større ørreter. Den ene har en olivenfarget klinge, den andre mer blålig renere grønnfarge. Den olivenfargede får sorte ringer, helmetall alufeste og sorte ringer. Den grønne får helgrønne surringer, sølvfargede ringer og snellefeste i sølv med stacked bambus innlegg.
×
×
 • Create New...