Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4225
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  361

Truls last won the day on November 16

Truls had the most liked content!

About Truls

 • Rank
  Storprater
 • Birthday 03/29/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Fornavn
  Truls H.
 • Etternavn
  Johnsen

Recent Profile Visitors

8178 profile views
 1. Takk, og svaret er både ja og nei. Den kommer med en plastikk-sak som lager lyd. Jeg likte ikke den, men det er veldig enkelt å ta den av (en skrue) og sette den på om man vil senere. Snella påvirkes ikke av denne da det er et kule/rullelager som står for motstanden. Motstanden er verdig stram i starten men går seg til etter litt bruk.
 2. Får heldigvis bundet litt. Trenger sårt litt påfyll i boksen
 3. Truls

  Trattflugan

  Synes disse fluene utgjør et artig tillegg i flueesken. Prøv den som bundet her eller med fersken marabou, pearl hvit dubbing og lys rosa chenille.
 4. En luring dette her Spennende inntrekksmuligheter, helst med begge hender
 5. Tynt dresset klassiker som jeg tenkte å ha noen av i boksen
 6. Microring funker meget bra. Har 1,5 mm ring når jeg fisker sjøørret. Dobbel slukknute i ringen på begge sider. Husk å fukte knuten ved stramming og det trengs ikke mange runder når man knyter slukknuten. Jan m er verd å lytte til. Meget god instruktør og kaster.
 7. Man skal definitivt ikke undervurdere å ha tro på det man driver med. Det er det absolutt viktigste man har med seg på fisketur. Merkelig egentlig, om fisken er der, ser flua, er sulten og ikke tar, så setter man på flua man har skikkelig tro på, og bang!! Så sitter den. Hvordan i huleste merker ørreten det..? Et av mysteriene vi forhåpentligvis aldri klarer å finne svaret på. Kan ha noe med å gjøre at man trekker mer statisk og monotont når man ikke har troen på det kanskje. Ikke vet jeg. Men det er absolutt noe i det, det er også min erfaring.
 8. Hei, og velkommen til forumet! Aldri lett det der med fortommer og lengder, spisser osv. Jeg regner med at det er sjøørret du sikter til med utstyret og fluer du viser til. Heldigvis kan man si så er det sjelden avgjørende i sjøørretfisket om man presenterer flua snorrett og med full strekk på fortommen. Ofte trenger man ikke de lengste kastene heller. Vanligvis kjører jeg med en tapert fortom på 9' med litt tykk buttdel som smaler av ned til 0,28 men jeg pleier å kappe av de ytterste 20-40 cm og binder på en spiss (oftest 0,26) på ca 1,5 meter. Spissen blir kortere etter diverse fluebytter og når den er rundt 70-80 cm så bytter jeg den med en ny lengde. Et tips som kan nevnes er å dra litt mindre snøre a snella slik at snøret stopper i snella med et rykk når man skyter ut snøret. Da fortsetter flua fremover og drar med seg fortommen. Om du bruker fortyngede fluer, så hjelper også dette 'trikset' og det er viktig å la snøret strekke seg helt ut i bakslengen når man bruker fortyngede fluer. Bare å prøve. Når det gjelder å fange sjøørret så er det viktigere at man kommer seg ut, og at man har flua i vannet mest mulig. Det er mye viktigere enn om kan klarer å strekke fortommen helt.
 9. Egentlig veldig merkelig det der. Jeg har prøvd begge to mye, blant annet når jeg har fisket på stimer og fått bra med fisk, men neida... ingen ting. Bytter tilbake til en annen flue så sitter det på fisk med en gang skjønner ikke hvorfor det er sånn, de fleste fanger jo bra på disse, men ikke jeg.
 10. Fine disse vaskebjørnene, men av en eller annen grunn så føyer den seg inn i rekken av fluer jeg har gitt et ærlig forsøk, men aldri klart å få sjøørret på. Vaskebjørn og pattegrisen... ingen god match for meg gitt. Likt mønster som vaskebjørn men i knall orange funker knall en periode på våren.
 11. Det er en veldig fin tid nå og utover. Nok med klær, lave forventninger og litt varmt i termosen og en pakke lefser og finne seg et sted i fred og ro. Det har definitivt sin sjarm det. finne ro på tross av vær vind og naturkrefter, og til og med få kroket en flott sølvblank ørret, gjerne på overraskende grunt vann. Blir fiskesugen bare jeg tenker på det jeg
 12. Takk for bra rapport, Jarle! Du har helt rett med skarv og sel, de hadde ikke vært der om det ikke var mat der, og da er nok ikke ørreten langt unna selv om den kanskje ikke er på hugget akkurat når selen holder på rett ved den. Jeg tror selen gjør at sjøørreten sprer seg litt mer. Synes det har blitt lenge mellom hver gang jeg treffer på store stimer med sjøørret. Mulig dette skyldes at de store samlingene med fisk blir til stadighet forstyrret av en nysgjerrig sel. I hvert fall stimer med en del større fisk. Dette blir bare synsing selvfølgelig. Men det som gjerne får opp optimismen er ansamlinger av noen minde dykkende fugl som jeg ser rundt om (skorter på ornitologien...) da disse tar mye brisling, sild, tobis o.l som også er sjøørretens byttedyr, uten at de virker som en trussel for ørreten.
 13. Ble en liten tur i snøværet i dag. Kom litt seint avgårde og når det blir mørkt så tidlig så kjørte jeg kortest mulig, men tok med meg pontongen for å ro ut på noen øyer. Startet når vannet nok var på sitt laveste og det ble ikke noe tak i fisket før vannet var på vei opp igjen. Da ble det fin strøm i vannet og fisken begynte å ta. Ikke mange, og alle var spredt over både tid, avstand og biotop. Ble totalt fem stk på land, og noen kontakter som ikke endte med tellende resultat. Fikk en flott ørret, den tok før jeg hadde startet å trekke egentlig. Kastet mot en steinstruktur som stikker et stykke ut i vannet, og det vår en kort marbakke med tang ned til to meters dyp. Der var den tydeligvis, og på jakt. 1,2-1,3 kilo, og det gjorde godt, jeg har fisket alt for lite i høst, og hadde nesten glemt hvor behagelig man kan ha det på kysten i snøvær og kulde. Bare å kle seg godt og holde seg på farten, og fiske av områder.
 14. Rosa reker er vel å regne som en klassiker for sjøørreten. Str 8 synes jeg er passe. Liker ikke for store reker
×
×
 • Create New...