Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  4894
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  499

Truls last won the day on January 22

Truls had the most liked content!

About Truls

Recent Profile Visitors

10374 profile views

Truls's Achievements

 1. Dette blir mer og mer normalt. Prøv bare å gå ned en klasse på snøret som et alternativ. Noen ganger kan det føles riktig så bra å kaste med
 2. Jeg gjør akkurat det samme, og synes det har fungert veldig bra.
 3. Stemmer, eller i hvert fall lignende. Bakkroppen lager jeg av stangbyggertråd, som man lager pyntesurringer med. Synes det gir en fin effekt. Litt metallisk og med litt gjenskinn. Hadde jeg ikke hatt det hadde jeg brukt noe vanlig sort tråd eller antron e.l
 4. En av fluene jeg trenger påfyll av. En favoritt når det vaker litt her og der, eller når jeg ikke har sjanse til å se hva de tar.
 5. For bruk i skauen hadde jeg bundet døgnflua i mørk brun med mørk grå vinge str 15 og 17 (kanskje 19). Meget mulig jeg hadde bundet den som "vespertina cdc comparadun, altså uten hackle.
 6. Tror ikke det er bare en enkelt grunn til kollapsen i oslofjorden. Nitrogen er nok bare en av flere ting, men bidragsytende. I oslofjorden er det mange ting som har gått galt over lang tid. Utslipp, mudring, tråling, overfiske, kjemikaliedumping osv. for å nevne noe Sjøørretbestandene er desimert så det holder også. Bare en trist brøkdel av hva det var, og spesielt mangelen på stor fisk er bekymringsverdig.
 7. Så giftige ut de der! Skikkelig super-slimme kropper på de. Harelabb flyter bra det👍
 8. Medlemsskap her er like obligatorisk for en fluefisker som fortom. En naturlig del av grunnutrustningen.
 9. Har vært helt bindetørke her i gården også, men jeg fikk i det minste somlet meg til å dra frem boksene i helgen for å få en oversikt over hva som trengs. Det var overraskende lite egentlig, så da blir det kanskje bare et par mønstre jeg ikke har hatt i boksen tidligere, som denne myggklekkeren. En variant av "hatching midge"
 10. Er ikke bugs en vesentlig del av fluefiskingen da..? (Sorry, jeg klarte bare ikke å la den ligge)
 11. Det er teksten under som er feil. Bilde osv er riktig, men beskrivelsen under tilhører stankelbein (faux-daddy)
 12. Ja, der må det ha skjedd en eller annen feil. 😋
 13. Dette er vel i hovedsak det artikkelen tar opp. Kystforegangsnasjonen norge følger ikke opp forpliktelser gjort gjennom internasjonale avtaler, for rensing og bevaring av sjøen. Det renses ikke for nitrogen fordi ingen vil ta regningen. Men andre land rundt skagerak/oslofjorden gjør dette, og vann strømmende fra dem hjelper til å tynne ut nitrogenoverskuddet i oslofjorden. N.mengden har femdoblet seg siste 150 år, og siden 90tallet har utslipp av N.økt med 30% fra kloakk/avløp og 19% fra jordbruk. Skammelig for den rike kystnasjonen Norge.
 14. Har ikke abb.så jeg får ikke lest den. Hvilket stoff er det snakk om? Utslippene i fjorden har endret seg mye, fra biologisk overskuddsmateriale til mer kjemiske komponenter. Skulle ikke forundre meg om dette var av vesentlig betydning. Enkelte steder jeg fisker er det blitt en vesentlig annen fargetone i vannet enn det var tidligere.
 15. Wow, det der er rett og slett imponerende!
×
×
 • Create New...