Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4529
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  425

Everything posted by Truls

 1. Med 8 stk av disse småtassene på plass begynner døgnflueboksen å bli klar for skauen. Har vært brukbar klekking fra stikka en liten stund nå, og det trengs.
 2. Jeg falt umiddelbart for den fallskjermen der. Kanskje var det den rosa sighteren som tok innersvingen på meg Ellers er det kanskje at jeg har en softspot for litt rufsete utseende fluer. Synes de ser skikkelig buggy ut, og jeg får bare troen på sånne fluer. Måtte kopiere en liten gjeng men gikk for en litt 'tryggere' farge som sighter. Ble fem store og noen xl om det skulle blåse på litt
 3. Kobber/brun er forøvrig det som gir best kontrast i forhold til dybdesyn. Av nysgjerrighet, hvilke glass er best til grønt vann eller tropisk som du nevner?
 4. Jeg har ikke noe bestemt merke å trekke frem, men det som er viktig er at de er polariserte og gjerne har en brunlig/kobberfarget tone, da det er den toningen som dekker flest lysforhold. Fargen glassene bør ha er avhengig av lysforhold. Gul og grå er alternativene, men brun/kobber mest universell. Meget mulig du vet dette fra før.
 5. Oj, det visste jeg ikke. Det er veldig gode nyheter. Han er jo en bra person å få inn der, med masse kunnskap om sjøørretfiske og kultivering. Og jeg tror også han er tilhenger av maks størrelse, økt minstemål og baglimit. Håper han har mulighet til å få spredd disse tankene inn i njff og at vi får se noen gode tiltak som fremmer sjøørreten. Her er det bare å heie frem!
 6. Takk for det! Bare en del mengdetrening som må til. Tok litt tid og knot. Synes vingene var mer kødne enn bena, som gikk ganske greit egentlig. Men jeg får ned bindetiden litt etter hvert som radene fylles vil jeg tro.
 7. Må øve meg litt på noen små-daddyer. Knot å binde, så jeg må nok binde meg inn en del før de sitter. Synes egentlig resultatet ble greit.
 8. Ja, sjøørreten slippes opp forbi hellefossen, hvor laksen nå blir stoppet. Den fortsetter opp til åmot. Derfra og videre opp til tyrifjorden så er det brunørret som gjelder. Strekningen fra hellefossen til åmot, som sjøørreten bruker, er det innført fiskeforbud for alle typer fiske. Så i praksis så er det bare øvre del som er aktuell etter ørret. Kan godt hende jeg tar med stanga utpå sensommeren når elva er liten og det klekker litt. Men foreløpig har det bare blitt med tanken. Den kan imidlertid fort endre seg om jeg ser en stor ørret som vaker innen kastehold.
 9. Masse snadder der! Forventer masse bilder når fluene spretter ut av stikka
 10. Da blir det nok noen grå med naturbrun cdc, det høres ut som en fin mix i forhold til de naturlige jeg har sett. Men det får bli i morgen.
 11. Glad for å få gode råd jeg, det er jo den enkleste måten å lære og videreutvikle seg på. Lytt til erferne fjellfolk sier de i fjellvettreglene. Det burde gjelde fluefiske også det. Jeg er ferdige med sorte cdc mygg, men lurte på noen grå også, har sett noen koksgrå litt store noen der jeg fisker. Greit med samme farge cdchakle eller bør man endre noe på det. Litt redd det kan bli en nesten ensfarget klump med cdc og kropp.
 12. Hehe, ja det er kanskje sånn. Har vært der oppe og kikket noen ganger. Er en del som fisker der men ikke sett noe liv der når jeg har gått tur. Må jo hive meg ut i det en eller annen gang. Et kvarter å kjøre så er det jo egentlig idioti å ikke ha prøvd seg der enda. Men det er noen år igjen jeg kan fiske med flue, så før eller siden må jeg jo prøve. Tas en del fin ørret der etter hva jeg hører.
 13. Kunne vært gøy. Jeg har 15 min opp til øvre deler av drammenselva og aldri prøvd... Mye å lære fortsatt, etter 30 år med fluestang...
 14. Er litt i siget med binding om dagen. På tide det, når jeg kikker i boksene. Har bundet meg litt nedover i størrelsene, og nå står cdc mygg i str 17 for tur. Synes resultatet blir relativt anstendig
 15. Det høres ut som du har funnet en nøkkel innen ditt eget fluefiske, for det er jo så mange retninger dette kan ta, og hva som gjør at en selv får mest mulig ut av fisket sitt er veldig individuelt. Og hva som får fisken til å ta en flue og ikke en annen får vi forhåpentligvis aldri noe svar på. Jeg tror at flua i profil sett fra fiskens sted er viktig, sammen med hvordan den sitter i overflaten, og om fargen er ca noe i retning av naturlig så er det nok en fordel. Fluefiskets fordel er at vi kan etterligne mye av fiskens naturlige føde, men hvor nøyaktig etterligningen må være er vel mer
 16. Godt valg, ta stanga i bruk, og begynn å lær deg denne hobbyen! Enig med jarle her, snelle spiller liten rolle så sant den rommer snøret og litt backing. Snøret er viktig, og et snøre som er litt tungt og gjerne har en litt kort klump (ytterste delen av snøret om du ikke visste det) er ofte lettere å begynne med. Om du har en fluefiskebutikk i nærheten så hjelper de deg helt sikkert med å velge et snøre, ellers har du fått et godt råd i Presentation-snøret om du bestiller på nett. Et lite råd på veien er å vurdere å ta et kastekurs for å lære grunnleggende kasteteknikk, og så dr
 17. Takk for masse gode tips. Håper denne fanger, så får jeg være tålmodig og fortsette og prøve å få til rådyrvinge på disse krøplingene
 18. Trenger å fylle opp med krøplinger. Lager noen med cdc og noen med rådyr. Synes de med rådyr virker giftigst, men jeg synes det er noe herk å håndtere. Noen tips til å lettere få bundet inn vinger av rådyr?
 19. Ser vpt 2 er tilgjengelig i noen nettbutikker, til rundt 1200,- noe som egentlig er ganske sjukt for en plastsnor. Men om det beholder glattheten lengre, tuppen holder seg flytende og det varer lenger så blir det jo ikke voldsomt dyrt. De sier det varer 8x lenger, men det er jo bare markedsføringsfraser, men jeg sliter ikke ut et snøre i sesongen, faktisk har jeg det mest brukte enda, etter 3 eller 4 sesonger. Holder de så lenge så er ikke det noen stor kostnad å bytte om de er såpass holdbare. Om man ikke liker taperingen derimot så blir det litt surere bomkjøp, men det skal mye til at
 20. Jeg skal binde opp en del krøplinger av døgnfluer i vinter. Har et par varianter som jeg har prøvd, men lurer litt på hvilket vingemateriale som er å foretrekke? Hva mener dere, både mtp flyteevne og fiskbarhet?
 21. Takker! Den var lekker den maurnymfa! Jeg skal ta deg på ordet og binde opp noen. En annen ting jeg tenkte å prøve var å ha en buzzer eller lignende hengende som et vedheng bak ei tørrflue. Gir forøvrig deg mye av skylden for at jeg har tenkt i den retningen også
×
×
 • Create New...