Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  4887
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  498

Everything posted by Truls

 1. Medlemsskap her er like obligatorisk for en fluefisker som fortom. En naturlig del av grunnutrustningen.
 2. Har vært helt bindetørke her i gården også, men jeg fikk i det minste somlet meg til å dra frem boksene i helgen for å få en oversikt over hva som trengs. Det var overraskende lite egentlig, så da blir det kanskje bare et par mønstre jeg ikke har hatt i boksen tidligere, som denne myggklekkeren. En variant av "hatching midge"
 3. Er ikke bugs en vesentlig del av fluefiskingen da..? (Sorry, jeg klarte bare ikke å la den ligge)
 4. Det er teksten under som er feil. Bilde osv er riktig, men beskrivelsen under tilhører stankelbein (faux-daddy)
 5. Ja, der må det ha skjedd en eller annen feil. 😋
 6. Dette er vel i hovedsak det artikkelen tar opp. Kystforegangsnasjonen norge følger ikke opp forpliktelser gjort gjennom internasjonale avtaler, for rensing og bevaring av sjøen. Det renses ikke for nitrogen fordi ingen vil ta regningen. Men andre land rundt skagerak/oslofjorden gjør dette, og vann strømmende fra dem hjelper til å tynne ut nitrogenoverskuddet i oslofjorden. N.mengden har femdoblet seg siste 150 år, og siden 90tallet har utslipp av N.økt med 30% fra kloakk/avløp og 19% fra jordbruk. Skammelig for den rike kystnasjonen Norge.
 7. Har ikke abb.så jeg får ikke lest den. Hvilket stoff er det snakk om? Utslippene i fjorden har endret seg mye, fra biologisk overskuddsmateriale til mer kjemiske komponenter. Skulle ikke forundre meg om dette var av vesentlig betydning. Enkelte steder jeg fisker er det blitt en vesentlig annen fargetone i vannet enn det var tidligere.
 8. Wow, det der er rett og slett imponerende!
 9. Lenge igjen av vinteren, så du har en stund på deg da. Tipper det er litt tid igjen før isen går. Her hos meg er det leeenge til, er ikke isfritt før tidligst i midten av mai, vanligvis slutten av mnd. Men det er nok litt sjøørret og gjedde før den tid.
 10. Det er litt av en jobb du har foran deg. Først få øvd inn bindeteknikk så du får ok resultater og så fylle opp boksene mer eller mindre fra scratch. Det er mange mønstre i litt forskjellige størrelser. Da har litt å henge fingrene i fremover!
 11. Jeg klarte å glemme dansefluer... En litt stor variant av "bjørnemyggen" kan til nød brukes til å imitere disse, med en gråaktig vinge, i stedet for hvit som er hovedmønsteret. Lettere å binde i hvert fall.
 12. Her er et par du burde ha, døgnflue, døgnflueklekker, og vårflue. I tillegg så ville jeg hatt en klinkhammer med svart kropp og sort hackle. Ellers ser det jo ut til at du har det meste i de fluetypene du har valgt ut. Det er greit å ikke ha for mange typer og varianter også.
 13. De siste der var skikkelig gode forbedringer med fiskeren! Synes de var stilige 👍
 14. Det er liten tvil om at Oslofjorden har behov for en sterk form for medisin. Ufattelig trist å se forfallet som har skjedd, og ikke minst hvor raskt det har gått. Tenk turistpotensiale med storbyferie med innblanding av rikt fiske litt ut fra kaia, kombinert med laksefiske i Akerselva. Og ikke minst hvor gøy det var å gå å spotfiske fin torsk på grunnene i februar og mars... Savner fjorden!
 15. Vespertina binder jeg på krok 17 og 19. Bruker tmc 102Y, i denne oversikten er det viktig å ha litt oversikt over hvilken krok som brukes, da det er tildels stor forskjell på lengden på krokstammen på de ulike variantene.
 16. Det har vært mye skriverier om pukkellaks ila 2021 og med de mengdene fisk som har formert seg så regner jeg med at de i 2023 blir langt flere. Jeg kunne faktisk tenke meg en ferietur med fluestanga sommeren 2023 for å få pukkellaks på flue i sjøen. Tanken er både litt matauk, litt morro og litt nytte(selv om det bare er som å pisse i havet naturligvis) Men hvor i landet burde man prøve seg for å finne den? Hvilke plasser og hvilken tid bør velges? Noen som vet, eller har noen ideer/meninger om dette?
 17. Begynn enkelt! Cdc-mygg eller tilsvarende med hackle i stedet for cdc er vel greie mygg å begynne med. Dubbingmaur er også en grei startflue
 18. Ja, de artiklene leste jeg grundig før jeg gikk i gang med å utforske skogsvannene i mine områder. De er et genialt utgangspunkt, men det er rom for lokale tilpasninger og en ting jeg er glad jeg gjorde er at jeg tok med en notisblokk og noterte det jeg opplevde de første sesongene, og brukte det for å forberede meg for neste sesong. Og fortsatte med dette noen sesonger. Gjentar man dette så får man et ganske godt grunnlag for å lykkes på regelmessig basis i sine lokale vann. Å være nysgjerrig og utforskende, og å ikke være redd for å eksperementere er gode egenskaper for å lykkes regelmessig. Lite slår lokalkunnskap om "sine" egne vann.
 19. Hei, og velkommen til forumet! Er det først og fremst stillevann, eller bekker og elver også?
 20. Truls

  God jul

  Drømmer fortsatt om storseil på flue. Har riktignok ikke gitt det mange forsøk, fikk masse stor lyr. Spreke fisker begge to. Ikke mye å skryte av størrelsen på disse artene i Oslofjorden dessverre, det har vel stort sett stoppet på 15 cm...
 21. Bare å prøve. Er det blytråd oppe ved den grønne fjæra? Kan se sånn ut.
 22. Det er også noen fine hår nedenfor junglecock'en i en pose. Ser det er hvit, blå, orange og rød. En liten bunt av de hvite med fortynging i front er en av de beste kystfluene som er.
 23. Om du har noe fortynging eller kulehoder, så er det bare å tre det frem mot krokøyet og binde fast en liten bunt hår nærest kulehodet. Bruk håret som er orange, eller en av de to-tre typene ovenfor den orange så har du en meget bra flue til kystbruk. Bør være ca 5-6-7 cm lang sånn ca.
 24. Truls

  God jul

  Så gøy 👍 Tror det er 4 sei og 3 lyr du har fått. Artig med fangst uansett!
 25. Det er sikkert en del flytende materialer som mangler om det stort sett er laksefluer han har bundet, men det er en god start til å komme igang. Mye ligger i teknikken, noe jeg gjerne skulle hatt mer av også... og du har masse til streamere osv i boks allerede.
×
×
 • Create New...