Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4377
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  388

Everything posted by Truls

 1. Et litt kult bilde synes jeg (mobilkamera...)
 2. Hjelper ikke med antall teiner som forsvinner...
 3. Truls

  Kalksjøfiske

  Sikkert ikke det svaret man har lyst til å høre, men fisk der mye og vær tilstede på rett sted til riktig tid, så lar de seg nok lure til slutt. Og det kan være lurt å prøve noe som er mot all logikk når alt det logiske å prøve er forsøkt, men blitt avvist. Jeg synes skrarpt direkte sollys er veldig krevende, da føles det veldig vanskelig å få noe som helst til å virke naturlig. Fortom og alt føles som om det lyser opp. Mygg kan være rett medisin selv om det er masse annet som kan virke mye mer fristende for oss. En liten helt svart klekker med en litt lysere grå vinge over fallskjermen har funket av og til.
 4. Du får sikkert mer korrekte svar enn dette, men aftm er jo vekten på de drøyt 9 første m på snøret som du sikkert vet. Når tilvirker setter aftm-merking på stanga er det en subjektiv vurdering ut fra hva de mener er best å kaste med den aktuelle modellen av stang. Men da dette må sies å være en subjektiv vurdering, så er det ikke sikkert at den som holder stanga synes dette er optimalt. Aftm er med andre ord villedende. Mye bedre synes jeg om man setter en anbefalt til og fra vekt. Vanskelig det også siden man liker så mye forskjellig, men en anbefaling mht nybegynnere burde man jo egentlig ha på stengene. Ikke noe svar egentlig, men bare litt tankesurr om emnet.
 5. Hadde en veldig fin tur i går, selv om vinden tidvis var for sterk og enkelte av ørretene var vriene så det holdt. De gangene vinden løyet litt tok aktiviteten seg opp, og vi så noe vak. Litt spesielt for man kunne finne en og annen fisk som gikk helt inne mot kantene og bare laget rolige hvirvler i overflaten. Veldig spennende og flere fisker tok med knept en halvmeter snøre utenfor stangringene. Ovverrasket en fisk som kanskje sto en meter fra meg. Lot den få litt ro og etter at den hadde begynt å vake igjen så fikk jeg den tilslutt til å ta. Det var en ekstra deilig følelse for da hadde det vært vrient en stund. Ingen kjemper akkurat, men fisk på +/- halvkiloen som er veldig spreke og gir en skikkelig fight på en treer. Tror samtlige tok på cdc mygg.
 6. Fly-rite sin extra fine dubbing er vel ren polypropylen, og har et utall av farger.
 7. Skal vel ikke undervurdere taktikken du har lært i saltvann. Det er jo samme fisken, så bare å lære seg byttedyrene å kjenne, og tilpasse seg etter det Tror man har mye å lære på tvers av fisketeknikker, om det blir rett ord å bruke.
 8. Bryker kun flyt. Skal du ned litt så bruk en fortynget flue eventuelt en polyleader med synkegrad.
 9. Duns er nyklekkede døgnfluer, og i vannene nå ser duz de som små seilbåter på vannflaten. Fiskes i ro på overflaten. Kan gi de en liten lirk innimellom for å tiltrekke litt oppmerksomhet. Spinnere er døgnfluer i sitt siste stadie. De har klare vinger, og du ser de flygende rundt. Etter egglegging dør de, og da ser du de liggende med en eller begge vingene i vannet. Døende eller døde. Fiskes også stort sett liggende stille. Lirk litt i disse også en sjelden gang. Nymfer er stadiene under vann før klekking. De svømmer opp til overflaten, eller kravler opp på steiner eller strå og klekker der. En klekker er på vei ut av nymfeskallet, på vei til å bli et 'voksent' innsekt med vinger. Mygg, døgnfluer, vårfluer osv kan alle fiskes som klekkere, men er litt forskjellige av utseende. Klekkere fiskes generelt i overflatefilmen med litt av flua under vann og litt over.
 10. Et par bilder som fort kan heve fiskelysten. I hvertfall for min del.
 11. Stemmer på en prikk!
 12. Det kan ligne veldig, men synes de så litt mer mørk oliven ut. Men det kan jo være lyset på bildet som lurer meg litt. Høres ut som samme krypene
 13. Endelig ble sesongens første tur i skogsvann gjennomført. Varmen har kommet, isen har gått og nesten all snøen smeltet. Og viktigst av alt var at det var like fint der oppe og ørreten vaket. Det første jeg så når vi kom opp til det første vannet var en fisk som viste seg helt inne ved kanten. Første kastet så endret vinden seg litt så flua drev fra fisken i stedet for mot, men på neste kast så klaffet det bedre og det tok ikke lange stunden før fisken var oppe og tok. Overraskende sprek for størrelsen og etter en bra fight med flere utras kunne jeg lande og gjenutsette en ørret i veldig god kondisjon. Vi ruslet videre og det skulle vise seg at det var en del aktivitet men veldig periodevis. Det var masse olivengrønnaktige biller som antagelig var det fisken tok mest av. Og i løpet av dagen så var vi borti flere ulike sider av ørretens oppførsel. Et par som tok som om det ikke fantes noen morgendag, noen veldig forsiktige, noen som rullet rooolig over flua mens andre igjen var klin umulige å ha med å gjøre. Veldig deilig å komme i gang med stillevann igjen, og en ganske drastisk overgang fra fortommer på 0,70 og stålspiss til klasse 3 og spiss på 0,14. En veldig trivelig tur i et nydelig område, og overraskende mye folk som var ute på tur. Bare å glede seg til neste anledning!
 14. Truls

  Gjeddefiske

  Jeg har brukt litt tid på å fiske gjedde i noen vann med skikkelig klart vann, og gjedde i elv og har begynt å få jevnlige resultater, og flere ganger har jeg sett gjeddene følge etter og noen ganger ta med et brak noen kast senere. Utrolig spennende å se fisk på mange kilo forfølge flua. Får opp litt puls det! Jeg fikk førøvrig sesongens største gjedde i kveld, så vidt jeg kan huske. Kanskje marginalt større enn noen andre jeg har vært så heldig å lande i årets sesong. Den var definitivt den sprekeste. Jeg så den fulgte etter, snu fra flua få meter fra meg og svømme rolig avgårde, og 8-10 kast senere så knallet den til og hadde flere gode utras og skjenet tungt utover langt nede i vannet. Fikk landet og gjenutsatt den etter en god fight. Tommel opp for gjedda, den er en utrolig artig art å fange på flue!
 15. Truls

  Vadebelte

  Veldig god ide dette, bare vær forsiktig med at ting kanskje kan ligge å gnisse mot vaderne, så man slipper slitasjehull.
 16. Det var det tankene mine gikk til også, men jeg trodde jo at dette var litt mer opp i høyden og godt utover sensommeren. Ikke på våren på ca 25 moh.
 17. Truls

  Gjeddefiske

  En kort liten tur i dag. Krystallklart vann og solskinn er kanskje ikke optimale forhold for gjedde. På bildet er det mellom tre og fire meter dypt... Hadde fisket over et område da det plutselig plasket i retningen jeg kom fra, ca 25 meter unna. En diger hvirvel avslørte fisken som tydeligvis jaktet. La ut flua og det tok ikke mange trekkene før hugget kom og det var fast fisk.
 18. Jeg trodde disse hørte sensommeren til. Regner med at det er en bibio-art. Nå har ikke jeg akkurat noe kunnskap om disse, men det er kanskje flere arter til ulike tider? Det var en del av disse i dag.
 19. Bloke har endelig lansert klasse 6 og 7 i graphene-serien sin. Syveren virker som kan bli en ny favoritt til gjedda! Sekseren en veldig spennende kyststang som føles langt mindre stiv enn jeg hadde trodd.
 20. Anker og sterk strøm kan være skummelt!
 21. Truls

  Gjeddefiske

  Takk for det jarle, jeg var nok heldig når den typen gullhår ble delt ut! Kan ikke si at jeg klager på det
 22. Synes vi trenger noe påfyll av litt fluer med et par knepp grovere kaliber... Nå er brasme i gang med gyting hvert øyeblikk, og da er gjerne de større gjeddene ikke langt unna, og de vil gjerne ha en skikkelig munnfull å sette tennene i. Her er gull, kobber og flæsj i massevis. 25 -30 cm skyts. Å kaste disse er på ingen måte estetisk pent.
 23. Truls

  Gjeddefiske

  Var en liten tur etter jobb i dag, i et vann ikke veldig langt unna. Krystallklart vann og to greie gjedder det var godt med fart i. Den ene klinket til på stramt snøre når flua sank før jeg begynte å trekke. Blir noen uker med gjeddefiske før ørreten i skauen er på talefot. Kan ikke si nærfisket mitt plager meg veldig akkurat. Blir stort sett ei gjedde eller to de fleste korte turer, og når de er på 3-4 kilo så er det godt med fart i de. Heftig solnedgang på vei hjem også.
 24. Har en rull med brunoliven og mørk mørk grå som ligger og støver ned? Sender du meg en pm med adresse så sender jeg de til deg om du vil.
 25. Truls

  Gjeddefiske

  Gratulerer med fet frue... enn så sært det kanskje kunne høres ut!
×
×
 • Create New...