Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  5003
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  533

Everything posted by Truls

 1. Da håper jeg trådstarter hørte på rådene fra deg som har kunnskap om området, og ikke på meg 😅
 2. Alternativet til å fiske ørret til laksefiskepris, er vel å sjekke ut kortene til samme elver på oversiden av lakseførende strekning.
 3. Bokser og innhold i disse varierer litt fra år til år. Men jeg er fornøyd med fluene jeg har. Frem til jeg føler jeg har funnet noe bedre. Jeg har bokser for mygg, stankelbein, maur, vårfluer, døgnfluer og klekkere. De ligger stort sett i sekken, men døgniser og vårfluer er ikke med når det ikke er tid for det. Og for min del så er det kun fluer i og oppå vannfilmen. Ørret i skauen er et oppsøkende fiske på fisk man ser at viser seg, for min del.
 4. Har hatt noen varierende turer. Et par med lite aktivitet, men nok til at turene ble vellykkede og en tur som var nesten i overkant. Har blitt noen riktig fine fisker!
 5. Truls

  Ørn

  Ørn med fangst. Kult syn!
 6. Det ble en liten gjeddetur i dag, mellom vindkastene og regnskurene. Det var liv i korte perioder med en del dødtid i mellom. Fikk noen, og de har levd glade dager, for noen av fiskene var komisk feite. Det var ikke den største for dagen, men den hadde allerede fått opp kondisjonen etter gyting. Tok så grisehardt på få meters hold, og ga en hinsides rå fight. Ga seg ikke på tørre møkka 😅 Ei flott gjedde på godt over 5kg.
 7. Ofte lettere å se om du tar bilde når det ligger i vannet. Skjønner det er frustrerende å ikke få fisken til å ta. Sist tur så var den fryktelig vrien, og jeg måtte nesten le av det når den tok tre døgnfluer rett ved flua mi, den nærmeste 10 cm fra, mens min forble urørt... Da er det bare å legge seg bakover i lyngen og ta en pause og beundre synet. Se på flott natur, og nyte frisk luft. Jeg fikk lurt noen til slutt da... og det løsner sikkert snart for deg også. Ikke undervurder viktigheten av en cowboystrekk i lyngen!
 8. Det er ikke godt å si. Jeg klarer ikke tyde så mye ut fra bildet. Det klekker mye vespertina om dagen, i hvert fall i mine vann som ligger litt høyt så er det midt i perioden. I lagereliggende vann er det nok mer på hell, men vulgataen er i gang i en del vann hvor denne finnes.
 9. Du har absolutt ikke gjort noe galt. Du har nok fjernet litt av fronttaperingen, så snøret kan nok oppleves å slå fortommen litt hardere over. Du har også fjernet litt vekt. Men i praksis betyr det ingenting dersom du selv opplever at lina er like god å kaste med.
 10. Nå må det slutte å blåse så fælt. Var mye rart på vannet i dag, både skogsmaur med vinger, svarte maur med vinger og vespertina. Men fisken var litt i det sære hjørnet, vaket noen få ganger og så var de borte. Det var noen få som var steady, og de var det noen få av som lot seg lure. Tok to flotte fisk som gikk rundt en stein ved en odde kanskje tre meter fra meg og plukket døgnflue etter døgnflue. Var bare å legge flua forsiktig ned og til slutt rullet den første rolig over. Fisken satt kurs rett ut, og hadde flere utras og var suupersprek. Jeg gikk rundt hjørnet og landet den for ikke å skremme en mulig nr to på plassen. Fikk tilslutt landet den og hadde ikke før satt meg ned før den neste begynte å plukke insekter. Denne var litt mer sjenert, men måtte gi inn for fristelsen til slutt. Det roet seg litt med vaking, og den neste fisken subbet land når den vaket rett foran meg, kanskje halvannen meter. Da lå det en del maur på vannet. Fikk sneket ut flua, og den ble tatt så forsiktig at det nesten ikke var ringer etter flua. Kampen ble tvert i mot... helt spinnvill sak.
 11. Det er like før dette kjøret er i gang Muligens noe av det råeste man kan oppleve med fluestang i norge. Mye kule klipp i denne (litt fluefiske og litt andre rare greier) noen fete takes. Dette er noe alle burde ha prøvd!
 12. Nydelig, takker! Jeg ønsker meg bindeferdighetene dine til jul. Jeg har både 100 og 112, bruker de mye selv også. Da har jeg en referanse. Bare å binde opp, for jeg så de første vespertinaene sist tur, men bare noen få, så det er snart i gang i mine vann også!
 13. Ikke noe stress, jeg var bare nysgjerrig. Binder opp noen en av kveldene som kommer uansett, så du trenger ikke sjekke.
 14. Hvilken krok har du bundet leptoklekkerne på?
 15. Jeg har aldri vært borti disse, og har aldri sett noen flue som er tenkt å imitere slike, men en stor forvokst caddis i sort med litt rødt i kroppen ville kanskje fungert..? Vet ikke hvor vanlig slike sverminger er, ut fra linken så ser mengden ut til å variere fra år til år.
 16. Hei, og velkommen til forumet! Kan det være disse du har opplevd?
 17. Tusen takk! Glemte å skrive at det først ig fremst er stillevann. Kjør på, bra med masse inspirasjon!
 18. Sist tur klarte jeg å miste den ene flueboksen min, den med klekkere... Jeg må binde opp en del nytt, og ser på det som en mulighet til å fornye innholdet. Jeg har vespertinakrøplinger og myggkrøplinger i andre bokser, og en helsvart klinkhamer er selvskreven. Utover det så er jeg litt i beit for inspirasjon og håper på hjelp til å fylle boksen med gode og spennende mønstre. På forhånd tusen takk!
 19. Var ute en liten tur i ganske håpløse forhold. Kald vind, regnbyger og småsurt. Det var ikke veldig mye liv men fikk en liten tass i et vann før jeg fant denne i en vik som lå litt i le. Den var komisk stutt-tjukk og sprek som juling. Tok en klekker av typ krøpling, hvordan den trodde den skulle få plass til mer mat skjønner jeg ikke. Den var like bred som den var tjukk 😅
 20. Wow @Rune Stokkebekk bare å ta av seg hatten! For en fantastisk flott ørret, et skikkelig smykke. Gratulerer!!
 21. Kjøp ny ring, tråd og epoxy og surr på ny 😉 Inntil videre så kan du kle innsiden av ringen med ducttape og bruke den som den er.
 22. Endelig isfritt, og jeg tok en liten tur opp. Mest for å kikke egentlig. Mye sur vind om dagen er vel ikke optimalt. Men når det ga seg en stund så var det faktisk litt vaking her og der, og det var mye lyngbladbiller på vannet. I kriker og kroker som lå litt i le og i vindkantene hvor det samlet seg litt insekter på overflaten så var fisken på plass enkelte steder. Jeg fikk prøvekastet, og prøvekjørt den nye glassfiberstanga. Den blir fin til formålet, særlig når det ikke trengs litt lengde på kastene. Fikk faktisk noen fisk, og fikk bomdratt en fisk også, som seg hør og bør på sesongens første tørrfluetur. Ble noen ok, på rundt halvkiloen og litt over, og et par mindre. Godt å være i gang på den fronten!
 23. Veldig kurrante disse. Jeg har de i klasse #6, men regner med at femmeren er god også. Litt på den stive, og toppede siden.
 24. Superpuppan er en av de fluene som jeg aldri greier å få fisk på, i likhet med pattegrisen og vaskebjørn. Det er noe med de 'bankers' fluene som 'alle' bruker som bare ikke fungerer overhodet for min del. Å prate om å klare seg med en flue er en ting... Men å begynne å snakke om å klare seg med en stang, da begynner man raskt å nærme seg helligbrøde og blasfemi ... Sånt kan vi ikke ha noe av!
×
×
 • Create New...