Jump to content

Truls

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  4335
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  380

Everything posted by Truls

 1. Gårsdagens fisketur var ikke like innholdsrik som den forrige, men vindfull nok skulle den definitivt bli. Plassen var kanskje ikke rett valg for dagen men langø i stokke er en av de mest naturflotte områdene vi har i oslofjorden, uten forkleinelse av hverken hvaler, jeløya, tjøme, mølen eller noen andre flotte områder. Mange pene steder, det skal være sikkert. Det var riktig så deilig på noen steder i le og sola varmet godt. Men fisket var tregt, og jeg har ikke hatt skikkelig godt fiske der på mange år dessverre. Heldigvis fikk jeg landet en, så det ble ikke helbom. Hadde to som tok også, alle på 4-500g. Uansett en veldig fin tur. Ga meg på ettermiddagen da det ble et slit å kaste.
 2. Jeg har tatt noen feriedager nå for å få en lang påskeferie og startet den med en tur til kysten. Det er ikke aprilsnarr engang, men jeg tror faktisk dette er årets første sjøørrettur. Har liksom ikke hatt den store lysten til det enda, og halvveis ut i turen så hadde jeg ikke sett antydninger til hverken fisk eller byttedyr. Heldigvis så fant jeg fisk mot slutten av turen og det ble 5-6 tasser fordelt på to veldig begrensede områder. Var egentlig fornøyd bare å få kjent et par fisk. Fisket ganske rolig og rykkvis med gode pauser med en orange reke da det plutselig hugg kontant og det var en helt annen tyngde og motstand i enden. Den dro tungt ut all løslina og noen meter fra snella før den lot seg sige litt mot land. Der ble det noen korte seige runder før jeg fikk landet den. Jeg hadde sett noen sølvglimt av fisken og visste den var stor, men at den var en sånn skikkelig julegris av en kubbe så jeg først i det jeg landet den. Det ble en første tur for sesongen med et skikkelig brak !! Fisken var nesten like brei som den var høy.
 3. Truls

  Gjeddefiske

  Gratulerer med pen (???) Gjedde! Elvegjedde? Ikke lenge før det er skikkelig i gang nå
 4. Nei, vi holder oss da til gjeldende regelverk
 5. Dette er da ypperlig sjøørretvær! Slutt og klag
 6. Kanskje dele den opp litt så du binder lag på lag med materiale. Del opp til 1/3 mengde materiale og bind inn, så neste bunt. Det hjalp i hvert fall for min del, og jeg fant ut at det ofte skal mindre materiale til enn man tror. Ofte tar man heller for mye materiale enn for lite.
 7. Hei! Det er ikke noe tvil om at du kommer til å klare stanbyggingen helt fint. Hvor mye tenkte du å legge i prosjektet? Utstyret du trenger må ikke nødvendigvis koste deg spesielt mye. jeg kjenner ikke stanga du har sett for deg, men det har heldigvis blitt langt mellom stenger som er direkte dårlige. En pappeske som du skjærer toppen av og skjærer inn et hakk i hver side som du kan legge stanga nedi er et helt og stativ for både surring og epoxytørking. En bok som du lar tråden gå gjennom gir stramme nok surringer. En ting jeg vil råde deg til er å prøve deg frem med surring og påføring av epoxy på bunndelen av stanga, der håndtaket vil dekke. Da får du fort følelsen med trådsurring og påføring av epoxy. Legg på epoxy tidlig nok på dagen om du tørker den uten motor, den trenger litt lang tørketid og bør snus så ofte som mulig egentlig. Styr unna 5-min epoxy når du limer snellefeste og håndtak.
 8. Truls

  Gjeddefiske

  Tidlig ferdig på jobb i dag og da ble det en liten tur, først og fremst fordi det var så fint vær og fordi jeg hadde behov for litt frisk luft. Sistnevnte ble det mye av. Litt sur vind men i le så var det veldig deilig. Jeg har en bukt som jeg kartlegger og har troen på utover våren. Det er gunstige forhold for at en del fisk trekker dit i forbindelse med gyting. Godt med vegetasjon under vann og litt synketømmer her og der. Det har vært et par bomturer etter gjedda i vinter, den har jo få og veldig korte huggperioder og de få fiskene har nok tatt først og fremst fordi jeg kom nærme nok. Ble en trekilos gjedde i dag.. den tok ganske langt inne i bukta på innsveivingen på siste kast. Over forventning det med en bonusfisk på en snaut to timers lang tur.
 9. Jeg pleier å tynne epoxyen med 20-25 % rødsprit etter at epoxyen er blandet. Det hjelper veldig på boblene. La det stå et par min etter blanding. Brukstiden blir forlenget også på den måten, men dette er kaanskje først og fremst en vanesak
 10. Da kan man fette inn en del av fortommen, mens bare ytterste lille delen synker.
 11. Mulig det er deler av fortommen som synker under vannfilmen..??
 12. Sånn som jeg kjenner meg selv så ville en slik detalj 'irritert' meg litt hver gang jeg brukte den gjeldende stanga, så jeg hadde tatt de opp og surret på nytt. Skal sies at dette er en estetisk sak som ikke har noe å si for stanga eller ringene, og de vil ikke slippe eller noe sånt. Måten å unngå dette på er å legge på litt etter litt lakk der hvor surringen begynner å gå opp på foten av ringen, og la lakken fylle opp hulrommet. Da presses luft ut og lakken fyller opp hulrommet. Når det er gjort så går man løs på resten av surringen.
 13. Vi får håpe at mengden som tas ut er større enn mengden som puttes inn. Da vil det på sikt bli bedre
 14. Lite lystig lesing om oslofjorden
 15. Blir veldig fine fluer også om du tar annenhver bunt med bucktail og flash. Masse bevegelse ved å gjøre det sånn. Bucktail - flash - bucktail - flash - LIM! Tipper du kan binde fluer opp mot 15 cm og litt større som bør la seg kaste med en sekser (helst med snøre klasse 7) 0,60-0,70 fortom og stål ytterst. Estetisk pent blir ikke kastingen med slike oppsett.... Men litt rock N`roll, slik gjeddefiske skal være.
 16. Begge disse bør funke fint på gjedda. Bucktail får imidlertid juling av gjeddetenner. Trådsurringene likeså. Fordel med en del lim. Gjedde er gøy!
 17. Truls

  Flere stenger

  For egen del så foretrekker jeg slow int eller intermediate da jeg ikke liker bevegelsene i overflaten man lager når man fisker aktivt (inntrekk) med flyteline. Barrio slxi er en line jeg liker godt, god line til en mer fornuftig pris enn mange andre fluesnører. Jeg bruker en tapert fortom på 9 fot som jeg kutter litt av spissen av, og knyter på en mikroring og 1-1,5 meter spiss. Spissen bruker jeg gjerne 0,16-0,20 i ferskvann, 0,25 til sjøørret.
 18. Truls

  Flere stenger

  Utforming på snøret, og fortom, både lengde, tykkelse og utforming har mye å si. Et snøre med litt kort klump og særlig en kort fronttapering hjelper. Om du bruker en kortere fortom med tykk buttdel og litt tykkere spiss så tror jeg nok det hjelper mye. Gjeddefluer blir aldri pent å kaste uansett klasse, men en streamer på 8-10 cm med litt fortynging bør la seg kaste med klasse fem og seks og de fleste stenger takler fint en snøreklasse tyngre enn hva som står på stanga. Kan kanskje være verd å prøve før du kjøper ny stang. Alltid gøy med nytt utstyr, men ikke sikkert det er nødvendig.
 19. Truls

  Flere stenger

  Litt delte meninger om dette, min mening er at syver kan fort bli litt tyngre enn jeg ønsker til ørret og sjøørret, faktisk så bruker jeg en litt kvass syver til gjeddefiske med fluer opp til 25cm og tyngste jeg bruker i sjøen er klasse seks. Får man en fisk som flater ut stanga, så kan man rette ut stanga, og ikke holde den rett opp, 45 grader holder i massevis så tar snella støyten for kjøringen og ikke stanga. Et forslag og min mening er at du bør kanskje være en litt kvass femmer med et litt tungt femmersnøre/lett snøre i klasse seks. Kan kanskje virke litt lett for laks, jeg vil si det kommer an på størrelsen på laksen og hvor stor og stri/utilgjengelig lakselva er)
 20. Truls

  Gjeddefiske

  Takk, hadde ikke akkurat noen forventninger, men måtte bare ut i det fine været. Tror jeg skal ta med et bærbart ekkolodd og prøve de bratte kantene dette vannet har. Der går det fra halvannen meter og brått ned til 8 meter, kanskje 10 på det dypeste. Drømmen er en feit madam på 10+ før gyting. Får prøve å få til det en av de kommende årene. Men en kosetur i sola er helt passe det Denne tok forøvrig en gull/grønn flue på synk 3 på ca to meter dybde. Skal prøve litt i kantene og inngangene til gytebuktene når det nærmer seg. Gøy med gjedde, og særlig så tidlig
 21. Morro med ny stang! Sto den til forventningene? Ikke lette forhold, og sjøørretsesongen har vært ganske laber. Jeg hadde samme opplevelse med is på fredag, hele fjordarmen jeg hadde tenkt å fiske av var islagt. Med den vinteren vi har hatt, noen varmegrader i vannet så kan jeg ikke huske å ha sett is så langt ut. Ser ut som en fin anledning til å prøve nye stanga og nyte pent vær. Fargerik loppe ved vaking er en veldig god plan det.om du ønsker å blindfiske litt så pleier fluer i chartreuse eller lakserosa å synes greit i litt dårlig sikt i vannet. Eventuelt knæsj orange. Prøv rykkvis inntrekk med laaange pauser og varier med lange og veldig rolige trekk med litt kortere pause. Om du er kjent på plassen , så legg ned litt tid i kantene mellom sandstrand og tang. Virker som ørreten legger inn litt innsats på å jakte i disse tangkantene. Senvinterfisket er gjerne litt tregt, med korte perioder hvor ørreten kommer inn for å beite. Man må ha litt flaks og treffe på tid og sted rett og slett. Mudderområder med bløt bunn kan også gjerne prøves.
 22. Truls

  Gjeddefiske

  Sola varmet, jeg var tidlig ferdig på jobb og fikk en liten tur ut og jaggu ble det ikke en gjedde også. Kanskje tre kilo, så ikke voldsomt stor men at det plutselig hugg til var såpass uventet at tilslaget med et klønete rykk i det jeg skvatt til. Helt uforberedt, men det gikk heldigvis bra.
 23. Truls

  Kystboksen

  Konge boks det der! Likte spesielt den nederste loppa med øyne. Men samtlige er meget flott bundet da. Kunne gjerne gått rundt med disse boksene
 24. Herlig nerdete tråd dette! Vet ikke om det er sammenligningsbart i det hele tatt, men noe som stadig skjer er at ved sjøørretfiske så tar ikke fisken før man avviker veldig fra det naturlige bevegelsesmønsteret, særlig om det er mye naturlige byttedyr og fisken ikke er i skikkelig jakthumør. Da kan man ha hellet med seg og få hugget om man beveger flua helt unaturlig. Mulig fisken reagerer og tar det som et skadet/lettvint bytte. Mulig det at man plutselig ikke har dead drift og naturlig bevegelse gjør at man fanger ørretens oppmersomhet og trigger et hugg.
 25. Hei, jeg har lyst til å skaffe meg en kikkert til å ha med på skauturer og tenker å bruke den både til å få oversikt over vak og aktivitet, men har også lyst til å prøve å kikke litt på hva som rører seg av insekter litt ut fra land. Noen som har lyst til å komme med noen erfaringer, råd om hva som er lurt å tenke på og gjerne også modeller som er verd en nærmere titt? På forhånd takk!
×
×
 • Create New...