Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Content Count

  995
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  104

RolvS last won the day on July 10

RolvS had the most liked content!

About RolvS

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

3115 profile views
 1. Forhåpentlig vis får jeg ikke tid og mulighet til å blogge hver dag, men jeg tenker teste disse «blog»-greiene her på forumet litt og samtidig kanskje skrive noen små ting om turen underveis. Avgjørelsen om å legge «fiskeuka» til Finnmark denne sommeren ble tatt allerede i Juli i fjor. Kanskje avgjørelsen egentlig var tatt allerede høsten 2018 - men jeg har vært klar over den i ca ett år. Siden da har jeg spurt, gravd og gjort research - og merket av potensielle fiskesteder på et stort kart over hele Finnmark som henger på veggen i Furtebua. Det er min første tur. Like greit å reise solo. Jeg våkna klokken 06:00 i dag tidlig, full av iver. Ikkenoe å vente på. Tok meg tid til en kopp kaffe med kona før jeg strøyk på dør. Værmeldingen for området jeg skal fiske i kunne ikke vært mye bedre, med maks 3m/s vind i løpet av døgnet og noe yr her og der. Instagram forteller om klekkinger i full fart - både dagfluer og nattfluer (vi ble enige om å kalle dem det for noen år siden) - og NVE forteller om vannføring litt over normal. Kan ikke skylde på forholdene nå, det ser ut som om alt blir opp til meg. Jeg skal leie bil og kjøre rundt, og har tenkt å bo i telt - både i umiddelbar nærhet til bilen, og i alle fall ett sted jeg har tenkt meg gå ca en mil (om fisket ikke er knall andre steder.) Bagasjen klokket inn til 22.5 kg. Hvor 1kg er fluer... (jeg har med en ganske bra samling skallenymfer jeg regner med fukte litt i alle fall.) Fiskesekken spiller rollen som håndbagasje. Frokosten er fortært. Kanskje kjøpe en bok på bokhandelen. Men jeg er klar. And so it begins!
 2. Hadde en helgetur for ei og ei halv uke siden - før jeg går off-grid på årets eventyr i morgen tidlig. Fant ei sjuko fin elv (etter litt research og tipsing) hvor det var mulig å se fisk på tjue meters avstand pluss-pluss. Det er rett og slett ganske se-verdig å se fisk kikke opp på flua bare for å snu - gang etter gang Hvor ofte skjer dette, og jeg ser det ikke?! Jeg fikk vite av noen lokale at jeg muligens var litt sent ute - mye smått i elva nå, etter at de større fiskene som kommer opp på mat-vandring rett etter vårflommen var trekt ned igjen. Jeg fant da noen ok fisker likevel. Turens fineste fisk var en sjuk opplevelse. I det snøret landa oppstrøms - kastet på en fisk 10m ovenfor meg - så løyet plutselig vinden og jeg så en liten kubbe seile inn tre meter opp fra meg. Flua jeg hadde lagt ut var i perfekt bane for fisken, og jeg holdt pusten mens flua passerte vinduet. Og ingenting skjedde! I hui og hast byttet jeg til en lett fortynga nymfe (pt, #16, med oliven 2mm bead,) kastet denne et stykke opp og til høyre for fisken, og i det nymfen hadde landet blåste det litt opp igjen så jeg ikke så hva som skjedde under vann. Jeg prøvde estimere sånn ca når nymfa var på nivå med fisken, tenkte et stille «god save the queen» og stramma snøret. Hoojah! Kyndig personell har estimert den til 1150g. Så da er kilosgrensa brutt i år også, og skuldrene er langt nede. Skal tilbake dit en tur eller ti tenker jeg, selv om man aldri stiger tilbake i den samme elva, som man sier. Fikk drøssevis med «steikfisk» selvsagt. Grei moro det og.
 3. Dette er kult! Har tenkt å lage no lignende selv. Er pinnene 3mm treplugger?
 4. «Adaptive» er en fin filmproduksjon, men den gav meg lite. De andre to filmene til Lance Egan og Devin Olsen - Modern Nymphing og Modern Nymphing Elevated - går mer i dybden på det vi snakker om i denne tråden - nymfing. Om man skulle kjøpt bare én av dem, kjøp den første. Har sett alle flere ganger...
 5. Fikk litt kaldsvette av å høre Galloup snakke om det der ja. Oppside er at jeg så filmen for fire år siden...
 6. Du har i alle fall fyllt tråden! Du må gi lyd om OPST-tingene etter at du har testet dem litt.
 7. RolvS

  Kalksjøfiske

  Disse lakk/UV-resin-buzzerne er ikke akkurat vektløse heller da...
 8. Klumpvekter for Spey er typiskt Enhånds + 2 kanskje +3. Se Ellers, nye stenger fra fx Loop og Guideline har fått anbefalte gramvekter også for enhånds. Det er fett.
 9. RolvS

  Blodknuter

  Awesome. Tnx, @Ørjan Pretorius
 10. RolvS

  Blodknuter

  Spennende. Hvor kan jeg finne det? Har sjekka Stroft sine sider, knutehefter og FAQ uten å finne noe.
 11. Blanka i dag igjen. Ikke mer å si om den saken.
 12. RolvS

  Ryggsekk

  Skal ikke driste meg for langt hva «anbefalinger» angår, men jeg kan si hva jeg gjorde i møte med lik problemstilling i fjor vår. Jeg kjøpte en 40L vanntett (det hender det regner!) SIMMS-greie (den med rulletopp) og i den har jeg plass til alt jeg trenger for å overnatte et døgn i skogen - amok, underlag, tarp, sovepose, kokeapparat, varmt å ha på, regntøy, mat nok og fiskestæsj. For meg er filosofien mer å ha utstyr som får plass i sekken, enn å ha sekk som får plass til alt utstyret. Jeg fisker med denne på ryggen - det går helt streit. Jeg ser behovet for stol, jeg har en Helinox Chair One som riktignok koster men om jeg ikke skal overnatte er det god plass i 40-literen til både stol og klær. Det er selvsagt mye mer pes å sette opp en slik bærbar stol-greie, så det kan tenkes at du bruker den mindre enn en integrert stol på en jaktsekk. Om sekken hadde vært noe særlig større (du snakker om opp til 50L) tenker jeg etterhvert det hadde blitt kilent å fiske med for meg, så det er en parameter å tenke på. Lykke til med sekkevalg!
×
×
 • Create New...