Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Posts

  1294
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  164

RolvS last won the day on July 2

RolvS had the most liked content!

About RolvS

Recent Profile Visitors

4714 profile views
 1. Sesongen oppsummert så langt. IMG_9337.MOV
 2. Klassisk problemstilling dette. Flere tråder på temaet på forumet, bare å søke litt. Men det er jo forsåvidt greit - det er vanskelig å definere fasit, og jeg mistenker at det er flere enn meg som ommøblerer i flueboksene på årlig basis… Årets beholdning: - generell skau. Maur, daddy, lepto. - vulgata-boks (litt annet tilfeldig nips, men boksen blir ikke med om j ikke har trua på vulgataer.) - skau-junk. Libeller, vannymfer og streamere. - myggboks. Tørt og klekker på den ene siden, buzzere på andre. Denne er med både i skauen og i elva. - egen Rena-boks. Mye caddis ting. EH-caddis, svømmepupp osv. - duns, klekkere til elva - tre nymfebokser; små (18-16), mellomstore (14) og «store pluss junk.» Mulig D blir noen flere bokser i denne kategorien. Jeg har forsøkt tenke «situasjonsavhengig boks» i et par sesonger. Fungerer for «skau vs elv» men det er vanskelig å ha oversikt over hva jeg trenger og ikke når jeg prøver ha spesialsydde elvebokser - så jeg er litt på vei tilbake til en boks pr fluetype eller no. Kanskje plukke et subset jeg tror jeg trenger for hver tur. 🤷‍♂️
 3. Var ute en ettermiddagstur i går. Det blåser og blåser, så det ble ei lita tjenn som ligger litt i le. I perioder var det vindstille, og da hendte det det ble noen vak. Ganske ivrige sprutevak, og gjerne flere etter hverandre. Men fluene mine ville ikke fisken ha… jeg så ingen ting annet enn mygg, men fisken så tydeligvis noe annet. Gikk litt småfrustrert rundt og kasta på fisk etter fisk uten resultat. Under forskjellige lysforhold på slutten av kvelden var det mulig å se spinnere (antar vespertina) fly lavt over vannet og legge egg, og det var ganske mange av dem. Jeg antar det var det fisken syntes var mest spennende. Men sånne hadde jeg ikke med, så jeg fikk ikke testa hypotesa. Usikkert om det blir flere kveldsturer i vespertina-land denne våren, men må nok snekre noen spinnere og putte i boksen likevel. Når jeg smått om senn tenkte jeg skulle dra hjem, tenkte jeg «der burde det bo en fisk», kasta ut ei libelle og unngikk nullen. Men det føles som j blanka likevel.
 4. Kult eksperiment! Hva er egentlig reglene? Jeg antar du skal fiske med superpuppan, @Tørrflua. Er det fortsatt en superpuppan om hacklet friseres ved elva? Hva med litt fargevariasjon? Og hva med vekt? Nå høres en fortynget superpuppan ut som et frankensteins monster, men noen ganger må vi til bunnen. Kanskje en PT med varierende grad av fortynging og cdc hackle av varierende tykkelse kunne ha berga nesten hele sesongen. Men det er mulig jeg pusher reglene litt da? Jeg trenger vel sannsynligvis et tiår eller så for å få tanken til å modnes nok til å hoppe uti et slikt eksperiment.
 5. Kaldt vann. Ikke mye som skjer. En og annen fisk som er oppe og kikker. Denne bodde under torvkanten, og tok når flua hadde drivd helt inntil. Hører plutselig bedre, nå som skuldra ikke dekker ørene no lengre.
 6. Jeg funderte på å ha komplette vest/veske-pakker for forskjellige scenarier. Ei veske for sø, vest for elv, sling for skau, hip for belly. Ting går desverre ut på dato da…
 7. Jeg kjøpte ei polaroid nødbrille på en bensinstasjon en gang. Den fjernet litt refleks, men ikke like mye som andre briller. Og i spesielle vinkler, lyste glimmeret opp ekstra så det nesten ble vondt. Jeg kasta dem. Har et par simms. Det er noen knepp opp fra hva som helst annet j har hatt, både hva passform og visuell hjelp angår.
 8. Bra med en sånn «hva liker du best og hvorfor» tråd. Selv om det er litt highjacking av tråden t @Kim Roger kanskje? I motsetning til @Ørjan Pretorius har jeg trodd hip-packs var for hip-stere, så jeg har brukt en Patagonia atom sling noen år, og jeg har vært knall-happy. Det er noe som trekker ned, det blir vått om man vader dypt. For meg som liker å «leier nymfer», er nettopp dyp vading en del av gamet så derfor har slingen fått konkurranse. En annen litt upraktisk sak med sling, er håvfeste. Om man har det på slingen slenger håven rundt når slingen svinges fram. Sitter håven på jakka, lugger slingen i håven når den svinger rundt. Og deri ligger nok også en del av forklaringen, tenker jeg, på hvorfor konkurransefiskere liker chest-packs høyt på brystet - når man vader dypt holder innholdet seg tørt, og det er effektivt å ha «arbeidsstasjonen» rett under nesa når man bytter fluer hvert tiende minutt. Det jeg kanskje ønsker meg, er noe som er lite og nett nok til å ta med på den korte ettermiddagsturen opp til nærmeste mygg-høl, og stor nok til å romme et ekstra sett med ull, thermos med kaffe og regnjakke for den litt lengre turen. Mulig jeg ber om for mye.
 9. Må være en bot vel?
 10. Ny tur i dag. Fikk orkesterplass til en brann jeg ikke har sett omtalt andre steder enn Drammens Tidene. Jeg tror jeg fikk tatt dette bildet relativt tidlig etter at brannen startet. Fikk faktisk fisk i dag. Fant en fin tidevannsstrøm hvor det sto ganske mange. Landet kanskje fem fisk på ganske kort tid, de fleste små trehundregrammere. Den fineste fisken på seks hekto inviterte jeg med hjem til middag. Til å være fem grader i lufta, fire i vannet, nordavind og kaldt regn tidligere på dagen er vel det over all forventning rett og slett.
 11. Jeg pensjonerte nå nettopp «buksa som ikke ville dø» - et par «Guideline Hatch» kjøpt på xxl som jeg sikkert har hatt i mer enn ti år. Nå måtte jeg bare innse at de var ferdige, og de får gå tilbake til kretsløpet som varme eller hva de blir når de sendes til gjenvinning. Jeg leste ett eller annet sted at Vision opererer med 150-200 fiskedøgn som forventa varighet for sine vadere. Noen som vet hva andre leverandører opererer med?
 12. RolvS

  Påskekrim

  Med fare for å bli stemplet som «aktivist» - denne påskekrimmen er rett og slett en skikkelig «ryssare.» Og det gjør ikke noe forskjell at du vet hvem synderen(e) er. Garanterer hjertet i halsen og neglebitende spenning.
 13. Skulle nesten hatt en egen maur-tråd…
 14. Første stillevannstur i går. Is langs den ene bredden, fortsatt is på de minste vanna. Men jeg så både fin fjærmygg pg vakende fisk. Greide ikke lure noen, dog… men det ble kaffe!
×
×
 • Create New...