Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Posts

  1354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  171

RolvS last won the day on October 27

RolvS had the most liked content!

About RolvS

Recent Profile Visitors

5002 profile views

RolvS's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post
 • Reacting Well

Recent Badges

2.1k

Reputation

1

Community Answers

 1. Jeg strever litt med å komme i gang med bindinga før vinteren. Det jeg egentlig mangler, er å rydde bindebua så det er mulig å komme fram til pulten samt en plan for hva jeg skal binde. Det er haugevis med «brødvarer» jeg må få lagd, og jeg vet det er masse slikt jeg har savnet i sommer. Men jeg er da ikke heelt sikker, ogen liste av fluer jeg tror jeg må binde skrivd på husken hjelper ikke akkurat på inspirasjonen - og jeg tror det er her cruxet ligger. Å bli inspirert til å binde de tingene jeg kommer til å trenge. Men hør, nå tror jeg jeg har løsningen! Jeg har da skrevet fiskejournal. For hver tur de siste - si to åra, snitter på 40/år - greier jeg å tenke meg hva jeg hadde ønska meg å ha med som jeg ikke ser i boksen. Og å se direkte hva som mangler er den beste inspirasjonen jeg kan få tenker jeg. Og da er det bare å starte på tur no. 1 og gå helt i surr! Hvordan planlegger dere andre boksepåfyllet før neste sesong, og finner inspo til å fylle på? ps: Jeg setter min lit til at bindesamling i Jan/Feb vil hjelpe bra på
 2. Kjøp helios-stanga da vel. Det er helt godkjent det. (Jeg tenker dette er det beste innspillet du kan få. 😎 No fluff. Call to action.)
 3. Den torva så ikke trygg ut, @Rune Stokkebekk! Villt at det er mulig å dra ut i November og fange en sånn fisk. Var nydelig vær på Østlandet i går da - nesten som en kveld i august til tider. Jeg har nok vært av dem som har mentalt avslutta sesongen når september runder av, men i år har jeg fått tøyd strikken mye lengre enn før og det kommer jeg nok til å fortsette med. Var ute en tur i går og, og landa det som for meg er tidenes bonusfisk - ørret på 850g på cdc-mygg. Den holder nok skuldra greit nede til i alle fall mars.
 4. Dette var kult, @Kim Roger Jeg var ute i skogen og så vakende fisk selv i dag. Aldri vært ute i november før - men så lenge det ikke er is, er det håp. Jeg så vakende fisk, fikk en på femti gram (så ikke helt blanking, se tidligere diskusjon om tellende fisk) og var i det hele tatt happy med dagen
 5. Eldstemann hos meg er 11, og fanget sin første tørrfluefisk i sommer. Han har fått en noen år gammel 8’6’’ #5 Guideline Fario - veldig lett kjepp - og det virker det som han er veldig happy med.
 6. RolvS

  Bushcraft

  Pussig at det alltid er den siste bakslengen og 🤔
 7. Jeg kjøpte litt fluer i starten, ble trist, og begynte binde selv. Delte meninger om det er billigere, men det føles mindre waste å binde ti cdc-mygg en kveld, framfor å kjøpe ti mygg til x hundringser fra en eller annen… og det er jo en flott vinterhobby! Det er mange tråder å finne her på forumet om hvordan komme i gang, hva er de viktigste fluene, hva er minimums-utstyrspakke osv… om du ikke har vurdert det, gi det en tanke!
 8. Gremmes? Nææææh… Vi kjøper flybiletter alle mann… 🤠
 9. RolvS

  Bushcraft

  Jeg forsøker å kveile opp snøret i fire kveiler, en på hver finger, med fx fem (små) strip på lillefinger, fire på ring, tre på lang og to på pek. Med litt konsentrasjon på både å ikke veive rundt for mye med venstern mens jeg kaster samt et halvt øye på hvor de få kveilende som kommer nært eller på bakken føler jeg at jeg har en delvis vellykka strategi… med vekt på delvis. Snørekurv? (har selv ikke kjøpt en jeg gidder drasse med meg - enda. Har en i kikkerten dog.) Røsslyngen har en magisk evne til å gripe fatt på og holde godt i fluesnøre…
 10. RolvS

  Bushcraft

  Vannliljer er no drit. Det skal ikke så mye til før snøret hekter seg rundt og flua ryker i et desperat forsøk på å løfte lina ut av vannet… Jeg forsøker å se an hvor blekkene ligger på vannet, og om jeg må kaste over/forbi forsøker jeg å legge ned lina på vannet på en sånn måte at lina kan ligge så lenge som mulig. Men det beste er å ikke måtte legge line/fortom slik at den driver i retning av slike.
 11. RolvS

  Bushcraft

  Sist tur ute tenkte jeg litt på hvor mye flinkere jeg har blitt, de siste åra, til å ikke kåle det til når jeg fisker langs vann i skauen. Det er jo nærmest et fagfelt innafor hobbyen det og - på linje med entomologi, fluebinding og fluekasting… men det er sjeldent noe jeg ser eller hører noen egentlig diskutere noe særlig. Kanskje livet til nybegynneren hadde vært enklere om det fantes et lite knippe tips å prøve ut. For min del er vel strengt tatt det viktigste å være bevisst hvor snørebukta havner under kasting, og noen ganger til og med å stå med ryggen til vannet og kaste backhand for å ha kontroll med hvor snøret er «baki bushen.» Men det er jo en god del mer å tenke på - som er viktigere kanskje langs et vann enn i en elv. Hva tenker dere er viktig å nevne? PS: «Bushcraft» handler ofte om å lage bål uten lighter eller fyrstikker - men det var ikke det denne posten handla om altså…
 12. Hvor mange fisketimer er det mellom hver tokilos sø du har fått, @Truls? Om vi legger til brunørret i samme draget så kan jo kanskje @Rune Stokkebekk myse om hvor mange fisketimer han har mellom hver tokilos brunørret. Jeg syns det er fair å spørre, som @kenny nøng gjør, men det er jo kanskje lurt å realitetsorientere dersom målet er å runde to kilo ørret i forskjellige habitat. D’herrer nevnt over er godt over snittet habile, btw… om man skal lære å fiske underveis så er det vel bare å gange med pi.
 13. Må hive meg på gratulasjonene Uvirkelig fisk å finne i slutten av september for oss vanlige dødelige! Jeg legger ved bilde av en litt mer vanlig fisk for å dra ned snittet litt… 😜 Selv testa jeg et vann jeg ikke hadde kikka i før i dag. Får alltid litt høyere puls av å prøve no nytt :] Fin natur, klart vann, buggs i lufta, vakende fisk. Bare litt begrensa i størrelsen de jeg fant. Fiskene var fine å se til, og de virket å ha fått bra med mat gjennom sommeren. Jeg gjetter det burde være mulig å finne større fisk i dette vannet og…
 14. Prøvde kjapt finne ut hvordan disse virker. De er impregnert med et eller annet kjemikalie som jeg ikke fant ut hva var på fem minutter. Men det skulle ikke forundre meg om det rett og slett er permetrin, som du kan kjøpe på Obs? Buggsa dauer når de kommer i kontakt med det. Bra triks å ha på klær osv, fortrinnsvis på steder som ikke kommer i for mye direkte kontakt med huden.
 15. @bushman Ja, Galloup har en beskrivelse av drop shot som jeg har praktisert en del. Særlig om det er mye kvist og kvast på bunnen for eksempel.
×
×
 • Create New...