Jump to content

RolvS

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  696
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

RolvS last won the day on May 19

RolvS had the most liked content!

About RolvS

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Location
  Skedsmo
 • Fornavn
  Rolv
 • Etternavn
  Seehuus

Recent Profile Visitors

2061 profile views
 1. Sesongens første fisk (som ikke så ut som en ettåring fra klekkeriet) fant veien til håven i dag 35cm, kanskje. Lite synlige innsekter. Noen dansefluer, og en døgnflue (i dag også.) Ett og annet vak, men det så for det aller meste ut som «nymfevak» i utilgjengelige deler av vannet og med lite «struktur.» Ingen tørrfluefisk nå heller, mao - libelle (rs-dragon) og vannymfe (variant av ultra-damsel på langskaftet krok) sto for grovarbeidet. Fasit ble fire fisk, to mistet og X napp. God stemning etter en fin tur østafor Bjørkelangen.
 2. Må si meg enig etter å ha fisket med den i dag (og fått fisk på den - årets første litt allrighte ørret på ca 35cm, yay! Og den tok da den sank, som du bestillte, @Pål Hedenstad ) Den ble ørlitte tung å kaste, og plasker kanskje litt mer enn vi skulle ønske på blikkstille. I tillegg synker den fort nok til å gjøre det litt kilent å vannkaste. Mye som trekker ned med det designet der altså. Bokstavlig talt.
 3. Vannnymfe på tmc 200R? Har brukt oliven stretchtubing bak (samme som brukes på RS Ultra Damsel), men jeg tror det kanskje vil se bedre ut med klar stretchtubing her - bakkroppen ble ganske mørk (tråden er UNI Lt. Olive.) Denne kjennes litt tung til firrern, men går nok streit med femmern. Kuleøyne i plast i steden hadde sikkert og vært lurt.
 4. I går var planen å teste den nye hengekøya, så jeg brukte samtidig anledningen til å teste noen lett tilgjengelige vann i Romeriksåsen jeg strengt tatt ikke hadde trua på (østre buvann, trestikka.) 45min fra dør til vann. Kjørte hjemmefra halv åtte i går kveld. Mindre aktivitet enn hva forholdene i går skulle tilsi. Mye abborploger (og jeg fikk en abbor på libelle.) I det ene vannet så jeg ett vak midt utpå. Jeg så og én lepto som la egg. I det andre så jeg noe som muligens var et vak langs en myrkant. Jeg har fortsatt ikke trua på disse, nå når jeg har vært der, så jeg kommer ikke til å besøke vannet ofte. Men behovet for å dra dit og se er tilfredsstilt Anyhows. Det ble til slutt en ørret. Den var for liten til å være synlig på bilde, men den var overbevist om at libellen min var middag. Så eeeeeheheheeeeendeliiiiihg har jeg landet årets første ferskvannsørret. Bare få den på tørt og nå, så kan vi si sesongen er starta.
 5. Gått mye i mævver og daddy i denne tråden... Her er noen libellevariasjoner som går i boksen på 17-mai turen ettersom jeg sleit med kroking sist tur... Øverst til venstre bundet så nære RS-Dragon som jeg kommer med tingene jeg har. Til høyre er samme, bare på en Universal Predator #6, med abdomen bundet som sparkle pupa (sett finere rumpe enn det der) og den siste er med dubba kropp på en bit binders, festet med backing tredd over bindersen. Edit: feil tråd.
 6. De ser veldig kraftige ut. Vanskelig å kombinere «lettvekts» og «Hey, kneepads are nice!» Står egentlig mellom GL Laxa og Patagonia Packable. Jeg får dra på et par knebeskyttere fra Maxbo...
 7. Mine gamle hatch Guideline/xxl-vadere (som rett og slett nekter å dø uansett hvor mye jeg misshandler) har noe så lurt som lommer som kan romme innleggs-knebeskyttere. Nå som det ytterste laget av whatever de er lagd av begynner å nuppe (uten at de blir lekk av den grunn) tenker jeg at jeg likevel kan vurdere å kjøpe nye skau-vadere uten for store kvaler. Og denne knebeskytterlomma er et knall triks det hadde vært fint å ta med videre. Etter en stund googling og annen research har jeg vært ute av stand til å finne vadere med mulighet for knebeskytterinnlegg. Så - før jeg kaster inn håndkledet og kjøper de vaderne jeg tror vil passe meg best i marka: vet noen om noen vadere som har samme fiffige løsning?
 8. Dagens første tur ut i stillevann i går. Null fisk, men det er turen som teller (som vi pleier å si når vi ikke får fisk.) Besøkte flere vann i et område jeg ønsker bli bedre kjennt. Brukte mesteparten av dagen i et større tjern, men fikk sjekket av fire mindre putter og. Så ikke noe action i det største vannet - alt skjedde i puttene. Mistet to fine fisk på libelle (RS dragon.) Hadde også flere nøkk i libellen av mindre tasser. Den hang seg opp også ved et par anledninger. Dette får meg til å tro at måten jeg har surra denne på gir litt dårlige krokingsegenskaper. (Litt stor bakkropp, litt liten krok, for stive gummibein... mange hypoteser her i gården nå! Den fisker i alle fall!) Møtte også den lokale eksperten. «Ååååh fisker du med fluuuuue.... nei, alt for tidlig for det enda.»
 9. Forholdsvis vel-etablert at utsatt større fisk sakte men sikkert sulter i hjel fordi den ikke vet hvordan den skal skaffe føde. Rett fram seigpining og dyreplageri.
 10. Nuvel. Du har nok god grunn til å si det. Men det er ikke saken i dette tilfellet. Anyhows - spolen er i søpla, I’m happy.
 11. Forfriskende å se slik ung optimisme. Spolen har vært oppbevart både tørt, mørkt og kaldt hos meg, men det er jo uvisst hvor lenge siden den var produsert og hva som er skjedd underveis. Uansett er tilliten mellom meg og denne spolen tilført uopprettelig skade. Den er nok i hundehuset en god stund før vi er på talefot igjen.
 12. Veit det «normalt er bra.» Tror dog jeg har en spole her som er litt gått ut på dato. Sitter og testknyter både blod og kirurg. Rett etter stramming er det streit. Men etter at knuten har «hvilt» litt skal det ingen ting til før det ryker. Søren klype, som man sier, når man skal ta i litt og benytte fargerikt språk her sørpå.
 13. Sitter her og tenker på Fismen i Tørrfluelandet 1, og ryker stroftknuter mens jeg forbereder meg til den første stillevannsturen på søndag. WTF iz tis shit?! (Kontroll: Rio Powerflex i 6x - 0.127 - er vanskeligere å slite i knuten en Stroft 0.14. Jeg er ikke så dårlig til å knytte blodknuter...) Var nettopp innom på Gero. Hadde jeg visst det jeg vet nå hadde jeg shoppa fortom. Crap.
 14. Det er rapportert satt ut 30 fisk (1-somrig) i den lille putten i 2018.
×
×
 • Create New...