Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Content Count

  1119
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  122

RolvS last won the day on February 14

RolvS had the most liked content!

About RolvS

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

3442 profile views
 1. Et slags riff på basils buzzer og flexibuzzer. Jeg hadde metallic rød madeira broderitråd, og jeg tenkte denne kunne brukes som ribb mellom flexi-surringene. Jeg ble ganske happy med den under så den fikk «linsetid.» #14, skal surre noen på #12 og.
 2. Spennende artikkel av Lars der. Jeg har stor tiltro til at Lars er redelig i sin gjengivelse av faktiske forhold, og innholdet er jo graverende. Dette er åpenbart en kamp med steile fronter - blir spennende å se hvordan dette sakskomplekset utvikler seg de neste to årene. I mellomtiden fisker jeg rundt, og ikke i, OFA territorier. 😕
 3. Blir ikke mer klassiskt enn dette Seks vindinger med .015’’ bly i thorax, for å hjelpe dem under overflaten.
 4. Måtte ha noen maur-nymfer til elveboksen og... her er smeltelimsmaurnymfer med 3mm tungsten-skalle.
 5. Rød bindetråd -> kjerne. Tror jeg. Import-mønster.
 6. Dette kvalifiserer nok ikke som «hot» - men det kvalifiserer ikke som noe annet heller. Har aldri fisket med egg - så det må jo testes. Sucker spawn. Rett i junk-boksen.
 7. Hvorfor kkke kjøpe en sånn tenkte jeg. Og så tenkte jeg litt på noen plankebiter og tre-plugger. Og så kjøpte jeg en sånn likevel.
 8. RolvS

  Fra flyt til synk

  Det er grovt forenklet tre muligheter for å komme ned med en flyteline, alle nevnt allerede: - Polyleadere som synker - Splithagl - Fortyngede fluer Jeg foretrekker systemer som er varianter av de to siste, fordi de gir flere muligheter til å direkte se om fisken tar og generelt mer fleksibilitet i fisket etter ørret. Jeg bytter foreksempel gjerne mellom en tørrflue og en fortynget nymfe bare ved å bytte flue og henge på en nappindikator. Det fisker greit ned til en halvmeter i alle fall. Dersom du ikke har fortyngede fluer, kjøp en boks splithagl med forskjellige størelser
 9. Fant en indisk dun-nakke til null og niks på Gero som jeg syns funker mycket bra til misc vinger - maur, daddy, bibio, danseflue. Har sett de har hatt badger hengende og - regner med jeg ikke greier styre meg neste gang jeg kikker innom.
 10. Jeg ble litt inspirert av Runes maurnymfe over, og tenkte snekre noen synkemaur til skauboksen. I samme slengen fikk jeg lyst til å prøve «smeltelim-abdomen» - en teknikk jeg har sett på youtube. Her er resultatet - vi får se om de fisker, jeg har trua! Abdomen er 1/8 av en 1mm tykk skive av sort smeltelim, og hodet er en 2.8mm glass-bead i en dyp-grønn farge. Jeg kommer til å surre noen med tungsten beads og, for elveboksen. Bildet nederst er første forsøk på å forme en smeltelimabdomen med lighter. Den første var litt stor, men det var definitivt gjørbart!
 11. Facepalm. Jeg har to rader rs-libeller med litt skeiv bakkropp, fordi jeg bandt inn før liming...
 12. Todelt Guideline LPXe #6 (den finnes ikke som todelt, roper kjennere...) som j kjøpte på Agdars ikke alt for lenge etter 2002. I tillegg har jeg en RimFly snelle fra typ 1990 på fluestanga til sønnen min.
 13. Barry Ord Clarke gjør dette på flere av videoene sine, så for en live demo er dyret et bra startpunkt. Personlig syns jeg den teknikken er tungvint. Bare pinch-wrap, og holder et fast grep med tommel og pekefinger når jeg strammer til. Fyllte en boks med Dyret før jeg reiste til Kola, så da fikk jeg øvd
×
×
 • Create New...