Jump to content

RolvS

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  816
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

RolvS last won the day on November 17

RolvS had the most liked content!

About RolvS

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Location
  Skedsmo
 • Fornavn
  Rolv
 • Etternavn
  Seehuus

Recent Profile Visitors

2499 profile views
 1. Halv-gøy med «hekling», men boksefyll blir det ikke
 2. Fyller på i nymfeboksen #14 i forskjellig vekt, pluss noen tolvere.
 3. Jeg syns det hender sluk-knute er litt utsatt for grader i tippetringen, så jeg foretrekker duncan loop (aka uni-knot. Google/tube - is millions) til tippetringer. Når jeg skal stramme trekker jeg først sammen knuten på fortommen, og flytter den ned til tippetringen uten å dra i selve fortommen. Da skjer den siste skikkelige oppstrammingen uten at noe sene må gli over overflata på tippetringen mens jeg drar i fortom og tamp. (Dette er vel helst et problem med tynn tippet da ...
 4. Tippetring jeg hadde ikke brukt kortere tid på å skifte tippet med løkke-i-løkke kobling, enn det jeg bruker bare ved å knyte på tippet på tippetringen. bruddstyrke til «tynn» tippet i en sånn løkke-løkke kobling vs tippetring er kanskje og en greie.
 5. Huh. Det er de fluene jeg har fått på i min til nå fire-turers karriere som SØ-fisker
 6. Digg å se at dere holder koken! Jeg har av forskjellige mer eller mindre gyldige grunner ikke greid å sale opp til sjø-tur enda i år. Men det trigger litt ekstra for hver rapport dere legger ut. Supert med gode forbilder!
 7. Trip-report or it didnt happen
 8. Mucilin blir grisete greier når det blir varmt da... Synd ikke flere fører det. Pleide å ha på Stram Line før de la ned, og er sjeldent på Gran...
 9. Kittet du linker til funker jo greit, har brukt det litt av og på en tid. Som han sier i videoen (han viser fram samma) kjennes ulla litt rar ut - «something happened to it»... Slangestumpene tredd på nåla når du kjøper kittet er og klipt mye kortere enn hva han gjør i videoen, så det er et greit poeng å ha med seg. Flere leverandører har kommet med tilsvarende greier. Ellers finnes det jo og hemostats med saks som passer bra for en blivende lodottfisker. For litt større lodotter har jeg 4mm klar krympeslange fra clasern (tror jeg) og panduro har et greit utvalg av ull som ikke har vært like hardt behandla i forskjellige farver til en billig penge.
 10. Se annonse på Finn: Driver ikke mye med «den slags» om dagen, så den fortjener et hjem hvor den får være med ut og leke.
 11. Denne karen poster som regel videoer hvor han får irriterende mye og stor fisk. Her derimot snakker han om rigging av indikatorer av ull på «new zeeland-måten».
 12. «Denne tråden trengs ikke da.» Tobis... jiggy?
 13. RolvS

  Hva skremmer fisken?

  Det synes i tillegg som om de største bevegelsene kommer av at fiskene støkker hverandre - en sjokkbølge ser ut til å forplante seg med utgangspunkt fra der indikatoren ploger. Sunnhetstegn kanskje at ingen lar seg affisere av at j kaller indikatoren for dupp... ?
 14. De aller fleste instapostinger er døgnfluer med livssyklus godt under 24minutter. Denne insta-filmen har derimot dukket opp intet mindre enn to ganger i instafeeden min, så den må jo åpenbart være veldig spennende. Det filmen viser, er duppfiske fra båt hvor agnet _helt resultatløst_ flyter gjennom en «pod» av anselig størrelse med noe jeg vil anta er regnbue. Det mest spennende syns jeg er hvordan fiskene blir skremt. Det ser ikke ut som de lar seg affisere av båten, selv ikke når roeren begynner å paddle på. Det ser for meg mest ut som det er når lina strammes og duppen begynner å ploge, at fiskene får fart på seg. Ka dok tru? Er det båten eller duppen?
 15. Fin røye @vanntur! Ei sånn vil jeg og ha... Så mye faktisk, at jeg planlegger tur til Finnmark i 2020. Famler litt i blinde her, så tips (gjerne som pm) mottas med takk! -r-
×
×
 • Create New...