Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Posts

  1459
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  190

RolvS last won the day on May 23

RolvS had the most liked content!

About RolvS

Recent Profile Visitors

5507 profile views

RolvS's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Superstar Rare
 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post

Recent Badges

2.2k

Reputation

1

Community Answers

 1. Du poster dette uten bilde? 🤔
 2. Hva med å kaste noen streamere i Elta? Har ikke kikka selv, men har tenkt at det kunne være verdt en sjekk skulle jeg befinne meg i Trysil en dag i mai…
 3. RolvS

  Joe Humphreys

  Den nye dokumentaren om Joe Humphreys er gratis på ‘tube nå. Litt trist, for jeg hadde lett betalt en femtilapp for å se den …
 4. Kan ikke si jeg føler meg gammel nok til å trenge en sånn. Støttende tilrop mottas med takk.
 5. Sa han, og posta bilde av nok en vakker ørret over kiloen 😆 Det blir raskt veldig feelgood og positivt med mye bilder av fin fisk i denne tråden, så jeg får komme med litt motvekt. Jeg har nemlig blanka tre turer ut på rappen nå. I går tenkte jeg jeg skulle få reist kjerringa som de sier, og kjørte avgårde med belly i bagasjen til et vann jeg trives i med ganske ok myggaktivitet. Ett av måla for våren er nemlig å greie kunststykket Rune gjorde i posten over - fisk over kiloen på buzzer-rigg. Jeg padla over til le-siden av vannet (som samsvarer med ett av områdene med mygg-aktivitet), klokka var fem på klekk, vinden løyet og et stort område av vannet ble blikk stille. Ingenting - absolutt null - skjedde på overflata… Bak meg hørte jeg et plask, en fisk var oppe. Den hørtes ok ut! Jeg padla litt i riktig retning - måtte sitte og ruge en stund før den viste seg igjen. Da den endelig kom til syne var det i form av et sprang over en meter opp i lufta. En fin fisk typisk for vannet, mellom seks og sju hundre gram (jeg har en spesielt bra utviklet evne til å bedømme vekt på fisk i lufta på lang avstand.) Jeg hadde det som føltes som flere sekunder til å se hvilken retning hodet til fisken pekte, la ut buzzer-riggen noen meter foran, noen handtwister og… kapow!!! Femmer-stanga gikk i fullt spenn i det fisken tok, for en smell! To sekunder med kraftig action og … ingenting. Fisken var borte, men jeg kunne sikkert tatt maxpulsmåling der og da. Jeg inspirerte krokene etterpå. Dropperen, en basils buzzer i #14, hadde en liten bøy på tuppen av krokspissen. Det må ha skjedd da jeg hekta litt tidligere… Få garantier her i livet selvsagt - men jeg gjetter jeg vet hvilken flue fisken hadde tatt. Resten av dagen ble ikke bedre… Vannet fortsatte å være helt dødt, jeg bestemte meg for å flytte lokasjon til et vann jeg hadde hørt bra ting om. Transporten tok i det hele i overkant av en time. Her var det mye vind, jeg så noen fisk oppe da jeg kom, men det så ut som det som kunne ha vært en ok klekking var over sånn ca 30min etter at jeg hadde sjøsatt bellyen. Resten av dagen angret jeg på at jeg hadde flyttet i det hele tatt… Bomtur der altså. Og i dag kommer jeg meg ikke ut. Det er krisestemning. Men utstyret ligger klart, det er rød beredskap. Neste tur, da blir det bra.
 6. Strengt tatt ikke i dag. Og egentlig ikke en gang i år. Men den er ny nok til at jeg lar meg imponere av hvor effektiv den er til å blåse opp bellybåten. En kjærkommen egenskap, særlig nå når vi går inn i bellysesongen.
 7. Null til hundre på under to sekunder! Hva skal du gjøre resten av sesongen 🤔
 8. Må strekke arma mot kamera, @Rune Stokkebekk!
 9. Så lenge klassifiseringa på stang og snøre er lik, er du good to go 90% av tida. Om du føler det «ikke passer», er det (desverre kanskje) trening som skal til. 🙃 Linevalg er mest avhengig av hva du skal med lina tenker jeg Skal du ha håp om å vannkaste, må du ha liner med relativt kort «gulrottapering.» Skal du kaste streamere er det mange som foretrekker liner med litt mer vekt lengre framme. Ettersom du spør her gjetter jeg at du er litt i startgropa og trenger tips til liner det er greit å begynne med. Guideline Control, Loop Evotec 85, Vision Vibe er alle ok. Scientific Angler VPT har IMO litt for lang klump for en nybegynner. Samma gjelder Rio Gold. Om økonomi er viktig, unngå de dyreste premium-linene til du vet hva du er ute etter. Lykke til!
 10. Fikk endelig kommet meg på skauen og tatt nullen i dag. Så deilig det er å gå over fra å gå og vente utålmodig, til å være superstressa og livredd for å gå glipp av noe. Fisken var ganske enspora på lyngbladbiller, så her var det bra jeg hadde fått løypemelding på forhånd 😅 Ikke noe spennende fisk å skrive hjem om, men jeg fikk besøk av denne krabaten, og det syns jeg var litt stas.
 11. Grattis med kongefisk! 👍
 12. Det høres ut på det du skriver, som at du har forsøkt vannkaste litt og ikke helt fått det til? Du skal se det går opp noen lys, når du får «profesjonell hjelp» Og da er d ikke nødvendigvis bare lengden på klumpen det kommer an på (selv om fasongen selvsagt er viktig.)
 13. Jeg syns lina du peker på har for kort klump til noe forsvarlig bruk som helst… Du greier sikkert slaske ut et underhåndskast og fiske noen lunde effektivt, men jeg ser ikke helt hvordan læringa blir - feedbacken fra misslykka dloop, anker osv. Veldig ok å underhåndskaste presentation i #4 med vilkårlig nifots firrer… Og det fungerer finfint som allround.
 14. Det er ei veldig spesiell plastsnor, serru 🙄
×
×
 • Create New...