Jump to content

RolvS

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  850
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  85

RolvS last won the day on January 12

RolvS had the most liked content!

About RolvS

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Location
  Skedsmo
 • Fornavn
  Rolv
 • Etternavn
  Seehuus

Recent Profile Visitors

2660 profile views
 1. Fast int, noen pattegriser og et par av flua som heter vaskebjørn så er du bra rusta til å gjøre Besistadfjoren utrygg for sjøauren
 2. Skulle tro du fikk provisjon. Har tenkt å forsøke komme meg avgårde på årsmøtet, er alltid interessert i å prøve utstyr.
 3. Lufta er for alle, Eirik ;p Jeg har sett litt på TMC Vice II, og har bumpet den mange hakk ned av samme grunn som jeg har tatt Renzetti Presentation 3000 ut av konkurransen. Jeg synes måten rz2000/stonfo Transformer og andre fester kroken på ser «bedre» ut. Skru-greia på TMC Vice II og Renzetti Presentation 3000 roper «inkonsistent krokfeste» til meg når jeg ser på stikka. Det går helt sikkert an å bli vant til, og det jeg mener om saken er basert kun på ting som flyter rundt inni skallen (aka fri fantasi) men jeg liker dem ikke Det er dog et godt poeng med TMC Vice II at du kan få kjeften godt over stikka for oss med ti tomler. Jeg har en Anvil Atlas - denne er jeg by all means godt fornøyd med, men det er jo alltids gøy med no nytt ;p. Denne stikka har samme konfigurasjon som Dynaking Signature etter hva det jeg kan se, og som du påpeker , Rune, kommer dette kneleddet litt i veien for håndbaken på venstrehånda ved innfesting av haler på baetisene. Stålet i kjeften er ikke av samme kvalitet som på dyrere stikker, men ny kjeft koster 300,- så det er egentlig ikke noe problem. Jeg kommer nok til å beholde denne som «reisestikke» da den pakker ned ganske fint og er derfor relativt grei å ta med seg. Stonfo Transformer har ikke fast knekk (for kjeften for små fluer) men et kne det går an å justere ikke helt ulikt stikka til Rusten. Da må man velge selvsagt mellom «true rotary» og fiklerom. Heller mer og mer mot Stonfo her nå... Hjelper noen ganger å bare snakke om det. En dude reviewing bindestikker med voldsom entusiasme (or not) snakker om både Renzetti Traveler og Stonfo Transformer i denne videoen: Her er en gjennomgang av alle stikkene i Renzetti Presentation også:
 4. Lurer på ny stikke; har sett på Renzetti, og liker designet på disse godt. Stonfo Transformer ser og veldig snasen ut. Det viktigste for meg tror jeg er kvaliteten i kjeften på stikka. Noen som har noen innsikter?
 5. RolvS

  Fiskeveske/bag

  Assuming du snakker om veske til bruk under fiske: Det som har fungert best for meg så langt er en Patagonia atom sling. Kommer tilbake til den. Får plass til matpakke og et lite kokeapparat til kaffen og i den, i tillegg til det jeg trenger for en dag ved elva. Jeg har og en simms freestone chestpack, har ikke blitt helt kompis med den enda. De nye vestene til Guideline ser smæshing ut, mulig jeg ryker på en slik til våren - om jeg ikke finner en brukt simms wayfarer(usikker på hva den heter egentlig) chestpack eller noe (ikke i salg i butikken no mer... )
 6. Jeg euronymfa ørret i «pocketwater» senest i September med en nifots femmer (7-8 grader i vannet.) Fant et par ørreter der. Usikker på om jeg hadde sett flere fisk med tifoteren - lita elv, så rekkevidde var aldri virkelig prekært. Da jeg kom opp til flatere vann gjorde jeg «rent bord» med tørrflue, etter å ha bytta ut fra sighteren og ned med tippet (se fortomssystem-linken jeg posta over.) For meg ble det veldig mye mer vann å fiske på, etter at jeg begynte med dette... Må bare tilpasse fisket og utstyret etter forholdene.
 7. Kult! Det er fisk under vann! Selv brukte jeg litt av sesongen på dette i fjor, og er ganske gira - og har brukt mye tid og litt penger på stæsj. For eksempel syns jeg filmene til Devin Olsen og Lance Egan - Modern Nymphing osv - var vel verdt en kikk. Teknikkene de beskriver fungerer helt greit her hjemme og. I sesongen 2019 landet jeg bl.a. harr på 750g og ørret på 500g på denne måten. På ingen måte kjempefisker, men akseptabelt den første sesongen syns jeg. Det som tar mest tid for meg er kaste/fiske-teknikk og taktikk. Det er mye som skal falle på plass for å få et bra flyt, å se at nymfene er dypt nok - under hovedstrømmen, se takes, lede stanga i riktig hastighet foran sighteren, vinkel på sighteren.... kasteteknikk for forskjellige situasjoner... Its a new world out there. Ett tema som har vært oppe ett annet sted her, er å starte med utstyret du har eller ikke. «Standard» konkurransestang er 10’ #3, som gir en meter lengre rekkevidde (trigonometri), mer tippetbeskyttelse og mindre vekt å holde på strak arm. Takes skal sees, ikke føles, så å «teste litt» med tørrfluestanga er mer enn innafor IMO. For min del var det klart verdt det å kjøpe en ti fots treer. Blir nok flere stenger i samme «sjanger» - muligens en til allerede til våren... Vi har hatt noen tråder med tema som tangerer det siste året eller så, flere som er nysjerrig på disse tingene Jeg har lagt til noen av disse under - det er nok flere og om du leter.
 8. Kult det vel! Jeg tror ikke jeg er alene om å mene at det å binde egne fluer er «halve hobbyen.» Jeg tror rett og slett at de som binder fluer blir flinkere fluefiskere (jeg håper det i alle fall ) Det er noe med å tenke på hva du vil fiske med hele vinteren, isteden for å gå i butikken og ha samtaler ala «funker denne?» «ja den er veldig populær» «Da tar jeg et par tre slike...»
 9. RolvS

  Finnmark!

  Går langt innpå vidda gitt, laksen...
 10. Dette tester du lett; bind en «flue» med bare en biot, og bind en med bare dubba kropp. Gink it up. Slipp i vann og observer biotkroppen synke til bunns leeeeeheheeeenge før dubbingkroppen. Knowledge established.
 11. Veldig upretensiøse greier - fra Greys, 150,- på Gero. Liker disse anonyme svarte boksene, siden de er vanntette. Akkurat denne boksen ble med hjem fordi skummet inni er satt opp motsatt av alle de andre boksene mine. Usikker på om det er «bedre» men det er i alle fall «annerledes» - I might like it?
 12. Jeg kjøpte meg ny flueboks i går. Som dere ser var det helt nødvendig (ny boks i pappeske i midten. Tror ikke det der er alle.)
 13. RolvS

  Finnmark!

  Takk for tips så langt! I tillegg til de andre tipsene j har fått, blir det nok en dag eller to innom her (en forholdsvis velkjent destinasjon jeg har gravd fram selv.)
 14. Jeg fikk ganske lyst på en Distance til belly-fiske. Har sett litt etter noe imellom Fario og Highwater, og vipps - der var’n!
×
×
 • Create New...