Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Content Count

  1065
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  118

RolvS last won the day on October 21

RolvS had the most liked content!

About RolvS

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

3336 profile views
 1. Velkommen til forumet @Christoffer Meinich! Det tipset jeg skulle ha hørt på, men ikke nødvendigvis hørte på, noe som fører til at jeg har mer stæsj enn jeg noen sinne kommer til å bruke opp, er å kjøpe materialer til akkurat de fluene du ønsker binde. Da vil du bygge opp et bra arsenal av materialer du for det første kjenner og for det andre gjerne brukes på tvers av flere fluer. Ettersom du sier tørrfluer, kommer du veldig langt med for eksempel en (bra) grizzly-nakke, en bundt hvit dry-wing og en boks med tørrfluedubbing i forskjellige farver. (i tillegg til krok, bindetråd og det
 2. Fra her, face og insta virker det som om det er veldig mye småfisk i Oslofjord-området nå - er det en eller to gytesesonger som er gått «ekstra bra» på no vis?
 3. Dette skjegget blir nok en craft-fur baitfish eller tre (om jeg får SØ-fot i løpet av høsten.)
 4. Det er dét de regner med
 5. Dette så ikke dumt ut nei! Vittig at bildene på posten til Refsahl har fått vannmerke... ?
 6. Hva med å «sy» endene med hul fletta kjerne inni hverandre? Tror j har sett det foreslått ett sted... om du trer den ene enden inn/ut/inn med en nål, og samma på andre siden må du få en rimelig solid skjøt og ingen(?) skarpe skjærende kanter. Har seff ikke testa, spekulerer vilt og uhemma.
 7. Dette funker nok. Er det mono-kjerne i lina? J hadde i så fall bare dratt av 15cm coating og knytt på en meter eller så med fortomsbutt vha en eller annen spleiseknute - dobbel uni eller blodknute, avhengig av diametere. Jeg har begynt å kappe løkkene på linene jeg bruker - de skaper stort sett bare hazzle. Jeg knyter nå stort sett på en fortom med nåleknute, og når det er på tide å skifte gjør jeg som @Truls foreslår over og skjøter på ny fortom med blodknute etter å ha kappa den gamle ca 30cm fra nåleknuta. Å knyte den nåleknuta er forøvrig en god indikator for meg om det er på tide å h
 8. Monorigg, to nymfer. Eksperimenterer med tre i ny og ned med uvekta flue på toppen (straffer seg som regel.) For å greie kaste «langt» med to lette nymfer sånn har jeg gått ned til 0.35 som «line» og bare en kort «tapering» til sighter for å begrense problemer med knuter i toppringen. Om jeg bruker noe for å få sighteren til å flyte (loon payette paste fx) så er det viktig å ikke kline for mye - hold gugga utafor stangringene, den gir friksjon. edit: glemte nevne at jeg ikke skyter hele veien, men at kastet må gjøres med mye «overheng» når fluene er lette.
 9. Dette er vel å bryte the euronymfing rulez, men det er noe jeg har sett andre gjøre, testa litt selv, og føler jeg nærmer meg å skjønne hva som skjer. Når man kontakt-nymfer, er rekkevidde begrenset, man fisker gjerne best rett under stangtuppen - der er flytet dypest og best og straight in fish-face. Særlig for harr, som helst står skjeløyd og sjenert og glor i grusen. Men noen ganger er det sterkt behov for å fiske «uti der.» Jeg jobber med en slags løsning som funker for meg, og som jeg tenkte lufte her. Greia er å kaste langt (12m) med kontaktriggen, 45 grader eller kanskje end
 10. Stephan sine er skjøtet, Barrio sine er taperte men fra én tråd (jeg lager samme selv.) Barrio’s er bedre (og mulig å shoppe - vet ikke om Stephan fortsatt selger sine.)
 11. Fin og kort tur oppi en liten lokal lita elv for å øve euronymfing i ettermiddag. Har tenkt litt på nymfing på avstand, så det var oppgaven i dag. For å få noe særlig bra flyt kastende opp over strømmen og på lang avstand - alt over 15’ er langt - må nymfene være lette. Tyngre nymfer søker fort inn mot stangtuppen, så det er vanskelig å få et bra flyt noe særlig lengre unna enn stanglengden. I dag fisket jeg med forholdsvis lette nymfer, typ 2.5mm skaller. Fungerte ganske ok, landet fem fisk kanskje. God følelse å tenke «der bør det bo en fisk», treffe riktig en meter over, og kapow.
 12. Viktig å holde tørrpraten gående. Like før vi kan skyte inn ei anekdote fra to sesonger siden her nå. Innbiller meg forøvrig og at jeg ikke har opplevd ørret glippe på de krokene, og lurer på om dette har noe med anatomien (og ikke bare hvor løse de er) i kjeften på harren. Fx første kilosfisken i år tok j på en 113blh.
 13. Har aldri testa squirmies i stillevann... jeg tenker på den som ei elveflue. Kan seff funke om den ikke vektes no særlig. Børre er gæærn etter RS-libeller og buzzere i alle fall. Blir fort kjedelig å fiske med denslags om Børre er sulten. Ørret syns selvsagt det er snacks og. Om det vaker er det jo lett. Da vinner du
 14. Ja, det er jo kjernen i problemet. Jeg syns j opplever forskjell med jig-krokene.
 15. Mm... den er 10’ 2’’? Hadde vært kult å teste en sånn
×
×
 • Create New...