Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 26. feb. 2019 i alle områder

 1. 10 poeng
  Morten D.

  Hva lærte du i sesong 2018

  -At det er lurt å starte dagen med en klekker. -At nymfefiske kan være gøy hvis jeg skjønner hva som skjer. -At streamerfiske ikke er gøy selv om jeg skjønner hva som skjer. -At man kan vade veldig nærme fisken hvis man fisker oppstrøms. -At lange kast bør være siste løsning i elv. -Når jeg tror klekkingen er over, så er den det. Da er det på tide å dra hjem. -Fremdeles skeptisk til mikroringer..
 2. 8 poeng
  Tørrflua

  Hva lærte du i sesong 2018

  streamerboks = Sjøfiske, punktum finale
 3. 8 poeng
  Roaas

  FFS's positivitetstråd!

  Forlovet meg med drømmedama i går, her i Dublin! Stor stas!
 4. 8 poeng
  Jan_Haukaas

  Sjøørretfiske i sjøen

  Idag passet det slik at jeg kom meg ut etter sjøørreten også. Her oppe har det vært vår i noen uker og snøklokker og hestehoven har kommet. Prøvde en ny plass idag som jeg har kjørt forbi mange ganger og tenkt "her må jeg prøve å fiske". Rigga RSI'en med et helsnøre som jeg kan bytte synkegrad på de ytterste meterne. Satt på en middels synketupp siden plassen ikke er forferdelig dyp og planen var å fiske med pattegrisen. Bunnen i område er helt 100% perfekt, leopardbunn og fast underlag som egner seg for vading. Prøvde meg forsiktig fremover for å finne kanten på marbakken. Der jeg mente at fisken kunne gå frem og tilbake å beite så smalt det på. Ikke verdens største, men en fin fisk på ca 45 cm. Ganske tynn så den ble satt rett ut igjen uten noen håndtering. Dagen ble helt super! 15 fisker tok jeg før kulden ble plagsom og jeg gikk i land. Flere var fine og en ble med hjem til mat, resten var C&R. FOR en dag
 5. 8 poeng
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Takk for rapporter, det gjorde så jeg om sider fikk kommet meg ut også. Historisk sent på sesongen, å starte sjøørretsesongen etter 1. Mars gir dårlig fiskekarma så da måtte jeg ut før det. Dro til et sted hvor det tidligere har vært veldig bra, men nå var det helt dødt. Dette var på torsdag. Hadde fri i går også og dro til et annet område og fisket helt uten forventning. Og stikk i strid med læreboka så var jeg borti fisk i en norvendt bukt som ligger i skyggen, og det var mye is langs land. Pluteslig var det et ørlite rykk mot slutten av intrekket, og så et til. Omtrent som om man så vidt drar borti litt tang. Men kunne det vær fisk? Jeg kastet et kort kast på samme sted og halveis inn så drar det til noe alvorlig. Litt forfjamset over hvor brutalt den tok så holder tilslaget. I motsetning til fortommen... det var en solid fisk.. videre på strekket så skje det ikke noe. Jeg fisker kjapt over samme strekket på vei tilbake med en hvit jiggylignende sak, og har et forsiktig lugg. Samme gjentar seg på neste kast. Jeg bytter til en orange reke, og da strammer det opp og den sitter!! Oh glede Ikke store fisken, kanskje 600g men årets første! Det varmet. Et par kast sene så drar det til igjen, og det svarer skikkelig tungt der ute. Jeg ser raskt at det er en fisk med fortsatt litt farge, og ikke veldig slank. Jeg bestemmer meg for å kjøre den grishardt, likevel så raser den git og dit og det tar litt tid før jeg får noenlunde kontroll, og rett før jeg får hånda på den så glipper flua. Lke greit egentlig. Kampen var skikkelig bra i det iskalde vannet og jeg fikk sett fsken. Den var stor, ca 65 +cm og skulle uansett rett ut igjen, like greit at det skjer uten håndtering. På neste plassen så får jeg en fisk til, en fin sølvblank sak på snaut 1,5. Den tok like foran bena mine, i en stor sandbukt. Kjente et ørlite drag og når jeg ser flua så forsvinner den plutselig i en grå stor skygge og snøret setter fart. Da er det bare å stramme opp. Det ble en bra kamp før den fikk friheten tilbake. Mer skjer det ikke før jeg er på vei tilbake forbi samme sted. På langt hold ser jeg et vak. Jeg går bortover og vader forsiktig ut. Et forsiktig lugg og dett var dett. Gøy å se fisk som jager, det gir håp fortiden vi går inn i. Fortsatt kaldt i vannet, og is mange steder. Fikk til og med neglesprett på tærne.
 6. 7 poeng
  Pål Hedenstad har skrevet en artikkel om Quigley Cripple under "Fluebinding". Disse ser utrolig attraktive ut, og har fungert bra for meg. Flua fiskes som en klekkende døgnflue som ikke helt har klart å forvandle seg til en fullvoksen dun. Har bundet om mine cripples i døgnflueboksen denne vinteren. For meg fungerte det dårlig med strutseherl som nymfevedheng. De ble slitt i stykker ved avkroking og knyting. Har byttet ut herl med antronfibre og Spirit River UV2 Sparkle Yarn. Håper det blir mer holdbart, selv om det ser litt spraglete ut. Jeg klipper hackelet under for å få den til å flyte slik jeg ønsker. Her er en Crippled Rhodani på TMC 112TR #15
 7. 6 poeng
  bushman

  Hva lærte du i sesong 2018

  Tenkte å åpne en tråd som går på erfaringer og nye ting man lærte den siste sesongen. For min del var det første ordentlig sesong - jeg har også startet å binde selv så det var noe nytt i praksis hver dag, men skal jeg plukke tre ting så er det disse: 1, "størrelse spiller ingen rolle" - sier man, men skal du binde et mønster som du har beskrivelsen for, så er det faktisk greit å sjekke krokstørrelse (f.e. på flyhooks.org) på merke du binder på vs det som står i beskrivelsen. Det var bare på slutt av sesongen jeg fant ut at alle fluer som jeg bundet på strl 16 var i praksis TMC krok størrelse 19. Ikke rart jeg følte det var litt trangt og har ikke forestått hvordan man binder i mindre størrelser. På den andre side, jeg har nå ingen problemer med å binde på disse små kroker, så det var vanskelig start men bra øvelse 2, "vann har sjel" - jeg har besøkt cca 50 vann siste året men kom tilbake flere ganger til bare få av dem. Disse huset ikke den største fisken jeg har fått på kroken, men det var noe spesielt med de. Man kan få laks midt i byen, stor ørret på en av de store vann i marka, men disse frister ikke så mye. San stammen i Kalahari tror på at alle ting - stein, gress, tre, vann har sjel. De få vann jeg kom tilbake til har jeg opplevd noe magisk, stemningen var spesielt, disse hadde sjel og de kommer jeg tilbake til i år og. 3, "vannkast er basis" - det var sent i sesongen jeg måtte starte å lære meg å vannkaste. Det var ikke lett men - jeg kastet like langt som på overhodekast og i tillegg følte jeg at når jeg går over til overhodekast fra vannkast så følles den lettere utført og med bedre presisjon. I år blir det nok mer øvelser og nye type av vannkast jeg ønsker å lære meg.
 8. 6 poeng
  Morten D.

  Hva lærte du i sesong 2018

  Reagerer mer på ordet "streamerboksen". En hel boks med sluker? Huffameg:)
 9. 6 poeng
  RolvS

  Farver på tørrfluer

  Kunne like gjerne vært «sesong-prep» i tittelen. Anyways. Som alle fluefiskere funderer jeg på hvor mye farven på tørrflua har å si for hvor bra den fisker (det er jo egentlig et tema som burde evne skape ganske mye diskusjon, men det er ikke mye å se av den slags...) Jeg har myst litt på videoserien «The Underwater world of trout» (som «new flyfisher» nå har publisert på ‘tube) og det stiller for meg hele saken i ett nytt lys! (Svaret er selvsagt «det kommer an på»... De for meg mest spennende segmentene (ettersom jeg alltid kaster lengre enn 25 fot - har jo kjøpt langtkastende fluemaskin av en grunn, og mesteparten av starten av filmen skjer ca 25fot fra fisken... ) er rundt :40 uti filmen. Noen lyspunkt, for de som ikke gidder kikke: - Lysavtrykket flua lager på overflaten teller - Høyt lys: fisken ser bare silhuett, lavt lys: kommer an på hvilken side av «vinduet» flua er i. Silhuett eller farver. - Farven på flua er sannsynligvis mer relevant på fluer som sitter dypt i filmen (daah, kanskje, men det er noen kule illustrerende klipp.) Ellers må selvsagt dette med farver ikke overdrives ettersom fisken ser farver dårligere enn oss.
 10. 6 poeng
  lars p

  Hva lærte du i sesong 2018

  At Sjøørret er ganske moro når den viser litt vriene sider. At treg vår i marka med kalde netter og drittvær er undervurdert( jeg vil ha sånne langt uti mai i år ) At 2,5 måned med fiske går alt for fort og ikke blir kjedelig At man ALDRI blir i nærheten av utlært innenfor denne hobbyen. Hver gang man mener man har knekt koden kommer ett nytt tilfelle og sparker deg i balla(dette lærte jeg nok lenge før 2018, men herregud som jeg blei minnet på det , igjen og igjen)
 11. 6 poeng
  Rune Stokkebekk

  Hva lærte du i sesong 2018

  * Skepsisen til tippet rings ble grundig fjernet, jeg fikk faktisk trua på at dette med å skjøte Mono og FC er bad. Så få fisk som røk fortommen (typ 0) er ingen tilfeldighet med den utstrakte bruken av 6X som jeg hadde i fjor.
 12. 5 poeng
  Jarle TL

  Hva lærte du i sesong 2018

  At Goo-mævvern fungerer i marka At jeg ikke har knekt koden for nymfefiske i elv (det ser jo så dritenkelt ut!) At man aldri blir ferdig med innkjøp for fluebinding At sydenvarme i Norge er upropert At woolly bugger fortsatt fortjener sin plass i streamerboksen (blasfemi?) At man nok en gang får bekreftet at godt og tilpasset utstyr teller At man før i tiden hadde bedre tid og at man skal være takknemlig for hver eneste fisketur
 13. 5 poeng
  Tørrflua

  Hva lærte du i sesong 2018

  At ting ikke blir som året før, fiskemessig. Å ha nok like fluer i boksen da det er alltids noen som mangler akkurat den. At det hjelper å mase litt på myndigheter.
 14. 5 poeng
  tomhenrik

  Sugga / Sands favoritt

  Gå til fluen Sugga / Sands favoritt Når jeg ble kjent med denne flua en gang på begynnelsen av 90-tallet, kalte æ den for sugga. Fordi den minner om ei gråsugge. Det er vel en variant av Sands favoritt strengt tatt. Originalen har flat sølvtinsel og en mørkere brunfarge. [...Les mer] Fluebinder tomhenrik Publisert 26. February 2019 23:57:01  
 15. 5 poeng
  eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Lady Caroline: caroline Hook: Daiichi 2051 #1.5
 16. 4 poeng
  Truls

  Hva lærte du i sesong 2018

  Dette er 100% korrekt!
 17. 4 poeng
  RolvS

  Hva lærte du i sesong 2018

  * Harr i Rena (og da sikkert andre steder) tar gjerne en diger dyret scatet over elva midt på dagen når det ikke skjer noe annet (nå hører jeg puristene sette kaffen i halsen nedover rekka.) * Sik er mer kilne å få kroka enn ørret og harr * Sommeren er kort, vinteren er lang (mye forbedringspotensiale her i år, mtp effektiv fisketid.) * Nymfene må dypere, Rolv! De må dypere! * Gjør som fysioterapeuten sier Rolv, så slipper du å få avkorta fluesesongen unødvendig! Oppsummerer vel det viktigste tenker jeg...
 18. 4 poeng
  Truls

  Hva lærte du i sesong 2018

  Det er definitivt sånn at noen områder tiltaler mer enn andre. Jeg har vært heldig å kommet over noen sånne. Både skogsvann og plasser på kysten. Når jeg kommer dit så bare faller alt liksom på plass. Skuldrene senkes og jeg er på mange måter 'hjemme' Det var en spesifikk ting jeg lærte i sesongen 2018, og det er at fluefiske etter gjedde er rett og slett dritlkult og ganske så rått.
 19. 4 poeng
  RolvS

  Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Rainbow warrior esque.
 20. 4 poeng
  Håvard Åsbø

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  3/0 Heggeli Spey. Liker dette mønsteret sånn rent estetisk. Stor, slank og blank, men likevel dus med et litt vagt innslag av farge.
 21. 4 poeng
  RolvS

  Elv- og bekkefiske 2019

  Alle er vel godt i gang med å planlegge sesongen nå?
 22. 4 poeng
  eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Da var det litt meir spey på programmet: eit svart Lady Caroline inspirert mønster med kvit svanevinge
 23. 4 poeng
  RolvS

  Hva har du kjøpt i dag?

  Ikke «hva har jeg kjøpt i dag», men «hva fant jeg i skapet hjemme» mens jeg funderte på hvilken synkeline jeg skulle kjøpe. Det viste seg at jeg hadde hatt den praten alt...
 24. 4 poeng
  The Policeman og Lady Caroline
 25. 3 poeng
  Litt buzzere på menyen... Lagde en sak i fluedatabasen også med fargekomboer og SFS. God Kveld i stua :-)
×