Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 02/29/20 in all areas

 1. 12 points
  RolvS

  Elv- og bekkefiske - 2020

  Jeg må vel kunne si at jeg har åpna sesongen når jeg har fanga årets første ørret i rennende vann? Denne tok en ikke veldig tung svart copper john fisket på «fransk» i en forholdsvis glatt del av en kulp. Fornøyd med å finne fisk på første turen i en ny strekning i mars! Absolutt ingen kjempe, men klart den vakreste ørreten jeg har sett til nå i år.
 2. 9 points
  Morten D.

  Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Fjorårets mest minnerike fisk for min del tok noe i denne duren. Ekstra gøy når jeg kunne bivåne et hele pga en heldig plassert liten sandflekk på bunn. Binding av nymfer har tidligere vært et rent pliktløp for meg, men denne vinteren har nymfene og jeg blitt bedre venner. Er jo bare å innse at klekkingene sjelden blir som man håper. Da gjelder det å være forberedt. Polydubbing i kroppen, wood duck i hale/bein og kalkun som topplokk.
 3. 7 points
  Rune Stokkebekk

  Hva har du kjøpt i dag?

  Jeg har ikke kjøpt noe, men enda bedre fått en flott gave av en meget hyggelig leverandør som har tilgang til å plukke litt nakker selv på farmen borti US og denne kom fra hans private stasj sa han. Og siden det er cree så måtte jeg bare legge den ut fordi jeg vet de er skjeldne og folk digger dem. You know, erte litt.. Selv har jeg ingen fra før men ser jo litt skjønnheten i dem Ble uansett meget imponert over mengden fjør og lengden, spinnvillt jeg har ikke sett maken. Snakker 18-20cm lange hackles til krok 16-18 her. Mulig det blir en mævver eller to her..
 4. 7 points
  Nesten ferdig med nymfene, mangler bare ett par husbyggende pluss et par andre.... Bundet på TMC 3769 10-12-14-16 og 2457 10-12-14-16
 5. 6 points
  Nå er jeg så fiskesjuk , at jeg våknet av en drøm morgen om at Truls hadde lagt ut i basen en en ypperlig ørret flue med brunt hackle midt på kroken som han kalte torskeyngel.
 6. 6 points
  Flua til venstre her er en jeg komponerte for islandstur og den funka veldig bra der. Zonkern er her brown barred black. Gul ice i kroppen som hale og midtdel og orange foran. Kunne lagt på en svart krage på denne også.
 7. 5 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2020

  Årets første tur i går Ny rekord i tidlig start her hjemme. Var i et par vann, veldig stille i det første, men så et par vak. I nr. 2 så fant vi 4-5 fisk som vaka litt nå og da. Og i en kort periode var de nesten steady! Jeg fanget 3 stk på 450-500-600g på Tørr CDC Mygg str. 17. Etter det så var skuldrene passe lave og jeg tok en liten minizonker runde. Hekta på en finere fisk i ei vik som ramla av. Fikk se den og jeg tipper rundt 7-800-ish. Under en stokk bodde det også en fisk som kom som ei kule og nappa til før jeg fikk kroka'n.. Yeye... da er det meldt survær igjen så noen oppfølger blir det ikke på noen dager. Uansett, festelig å ta dem på tørrflue så tidlig.
 8. 5 points
  Jeg fikk en gang påpekt noe viktig, da jeg kjøpte time hos en instruktør: La stanga gjøre jobben! Dette er i teorien veldig basic, men i praksis er det en typisk feil hos mange. Man bruker kroppen for mye, og stanga for lite. Dette blir ekstra tydelig i motvind. Man gir gjerne "litt ekstra", spesielt i siste framkastet, for å strekke fluelina lengst mulig. Dette kan virke mot sin hensikt. Med fokus på å la stanga jobbe, kastet jeg plutselig veldig mye bedre og lengre i sterk vind. Og fikk fisk jeg garantert ikke ville fått, uten denne endringen i teknikken. Det blir litt vanskelig å forklare på nett, men det handler om å bruke mindre kraft i armen. Man merker det best på kortere kast. Da bruker man praktisk talt kun håndleddet og kort kasteradius, i stedet for å jobbe og slite seg ut med arma. På litt lengre kast bruker man håndleddet og litt lengre, men fremdeles kort, radius på kastearma. Veldig kort radius. Det er viktig med rett bane overhånds og tydelige stopp. Da blir også buen på snøret smal, noe som gir mindre luftmotstand. På lengre kast bruker man mer av arma og kroppen, men har fremdeles fokus på å la stanga jobbe, med jevn bane og tydelige stopp. Det er som sagt litt vanskelig å forklare, og for mange er dette grunnleggende og selvsagt teknikk. Men jeg oppfordrer alle som sliter litt med teknikken, blant annet i vind, til å prøve å fokusere på dette. Hva er det som jobber? Du eller stanga? Alt handler om energi, og den må alltid gå gjennom stanga og snøret. For min del merket jeg iallfall stor forskjell, og kastet "gjennom" sterk motvind til lengder som forbløffet meg. I bunn og grunn er jo det svaret: Generelt god kasteteknikk gjør at man kaster godt også i vind. Jeg anbefaler at man lærer seg et godt overhåndskast, og helst perfeksjonerer det. Da er de fleste rustet for 80-90 prosent av fisketurene, under alle forhold. Det er bedre å fokusere på å utføre det grunnleggende skikkelig, i stedet for å lære seg alskens spesialkast halvveis. De kan man eventuelt spe på med senere, etter behov. Så er det også kjekt med en profesjonell instruktør, hvis man klarer å oppdrive en. Jo mindre feil teknikk man slipper å avlæres først, jo lettere er det å lære det riktig etterpå. Som for eksempel det å la stanga gjøre jobben.
 9. 5 points
  Truls

  Elv- og bekkefiske - 2020

  Nei, vi holder oss da til gjeldende regelverk
 10. 5 points
  Rune Stokkebekk

  Elv- og bekkefiske - 2020

  Fisker ikke "torsk"
 11. 5 points
  Kjell Grønningen

  Rett linje

  Lærte det samme vannkopptrikset på et kastekurs i Middelalderparken med Henrik Mortensen i 2007. Prøvde så trikset seinere på kvelden på den lokale puben i Gamleby`n. Blei nesten kasta ut gitt... Kjell.
 12. 5 points
  Truls

  Gjeddefiske

  Tidlig ferdig på jobb i dag og da ble det en liten tur, først og fremst fordi det var så fint vær og fordi jeg hadde behov for litt frisk luft. Sistnevnte ble det mye av. Litt sur vind men i le så var det veldig deilig. Jeg har en bukt som jeg kartlegger og har troen på utover våren. Det er gunstige forhold for at en del fisk trekker dit i forbindelse med gyting. Godt med vegetasjon under vann og litt synketømmer her og der. Det har vært et par bomturer etter gjedda i vinter, den har jo få og veldig korte huggperioder og de få fiskene har nok tatt først og fremst fordi jeg kom nærme nok. Ble en trekilos gjedde i dag.. den tok ganske langt inne i bukta på innsveivingen på siste kast. Over forventning det med en bonusfisk på en snaut to timers lang tur.
 13. 5 points
  RolvS

  inspirasjonstråd: attraktor/ streamer

  Eksperimenterer i retning en «lettkastet» baitfish. Jeg syns det nærmer seg. Dette er en deceiver, bundet i hovedsak med craftfur og icedub. Enkelt å binde, mye variasjonsmuligheter.
 14. 4 points
  Prøvde meg på CDC Double Wing NoHackle som Rune har lagt i databasen vår. Jeg tenkte å teste denne som Vespertinaimitasjon. Kul å binde! På de minste døgnfluene våre står det for meg mellom denne typen imitasjon eller shmaen-typen (for de som kjenner den). Ser at jeg må ned på str 19 for å imitere de minste Vespertinaene. Her på krok TMC 102y #17:
 15. 4 points
  Binder litt Tolfrey om dagen:)
 16. 4 points
  Terje Bendiksby

  Stangringer - legge på ny lakk

  Skal være enig at det er irriterende på en så flott stang. Ut fra bilde ser det ikke ut som det luft som er kommet fra tunnelen mellom tråden og ringfoten, men mer under blanding av epoxyen eller under påføring. Selv har jeg motorisert epoxymixer, men blanding med en plastpinne eller metallg er tingen , men for guds skyld ikke tre. Ferdigblandet epoxy heller jeg ut over ett lite stykke aluminiumsstykke, bruker aldri epoxy direkte fra blandebegeret. Blåser enten forsiktig luft fra et sugerør over blandingen, eller varmer forsiktig aluminiumsfolien opp litt fra undersiden for å bli kvitt ev luftboble eller punkterer de ev en blanding av metoder. Tar den så hvile litt. Så kommer påføringen, bruker du pensel så la tråden suge opp epoxyen fra penselen mens du roterer stanga, aldri male. En varmekilde et kort øyeblikk ved de ferdige surringene med epoxy hjelper til å bli kvitt små luftbobler. En hårføner går men stor støvfare, mens varm fra f.eks en halogenpære går fint. store luftbobler kan taes med en nål. Men rot minst mulig med epoxyen annet med forsiktig varme. Mulig du kan alt dette, men da har jeg nevnt det. Er du som meg pirkete, hadde jeg surret det på nytt. Bruksmessig ikke nødvendig, men for egoet ja. Jeg setter maskeringstape av den blå typen i enden der epoxyen slutter ( ev en strikk) og atr et barberblad og skjærer og lar det skal langs toppen av ringfotenfra emnet mot øyet. Tapen har jeg som en sikkerhet for ikke å lage merke/ hakk i emner. Bruker varme forsiktig fra hårføner og myker opp epoxy og fjerner den mekanisk med neglen/ gammel kredittkort eller lignende . Pass på ikke å varme opp emnet mer an at det går greit å ta på det (40 grader?). På noen emner kan ta polere vekk epoxyrestende med rødsprit, på andre tar det coatingen. Bare rengjør emnet godt med microklut og rent vann etterpå. Bli mer og mer forsiktig nærmer toppen du kommer . Har klart å knekke stang selv i denne prosessen. Mulig du vet at du vet alt det jeg har skrevet, men i såfall er det et et tips til andre. OG EGOET MITT HADDE NOK AT JEG SURRET DET PÅ NYTT/ EV PRØVD Å PUSSE DET VEKK:Er det bare noen mikrobobler på overflaten eller like under går det å skrape /pusse de vekk og påføre ny epoxy.Husak bare å pusse hele surringen så ny epoxy får feste. I og med at du kjører så transparente surringer er det mulighet for at det bli synlig at du har fjernet surringen og gjort det på nytt, så kanskje det beste er prøve på en surring å se om du klarer å skrape/pusse vekk luftboblene og legge på et nyt lag epoxy. Selvom den gamle epoxyen blir melkehvit blir den klar igjen når ny epoxy kommer på. Lykke til
 17. 4 points
  Bankers den der på tundraen, kan fettes inn og fiskes dead drift også Hi! Husker første gangen jeg kom til Scones Campen i Kharlovka, 5grader og det blåste typ 10-15ms, helt insane. Etter å ha gnudd første 7-8 timene i teltet så begynte det å klø etter å finne på noe. Så jeg tok meg meg 6er og satte på en killer i str. 6. Gikk rett ut av teltet og kikket ned på nakken med masse fine steiner og strømmer. Jeg foreslo at kompisen kunne få honnøren, men han hadde ikke trua. Skikkelig drittvær... Ok sa jeg og takket, og sa litt bråkjekt "SJEKK NÅ" når jeg la flua 3m oppstrøms en fin stein midt i elva.. Som bestilt kommer en 2,5kgs opp i et nydelig head & tail vak og killern forsvinner ned. Hi! Og flere fulgte etter. Komisen var sjokkert at det gikk an. I litza på samme turen fant jeg en skikkelig stor fisk (typ 5kgs i dreampool) godt oppstrøms campen hvor elva deler seg i flere løp, fisken sto på en nesten umulig plass, skikkelig køddete strømmer og umulig med noe vettugt bakkast. Den tok etter noe slikt som 46 kast, klarte etter mye om og men å få flua til å flyte uten å stripe i 4 sekunder. 5min seinere så ryker 023.. Sveiver inn og fortommen ser ut som et knippe med spaghetti.. totalt oppfliset etter sikksakk kjøring i steinene. Vel andvendt tid å lage de der, og slik skal dem se ut :-) Et tips: Jeg vet ikke om du fisker noe laks men hvis du gjør det så kjenner du Bhatakorva eller Original Templedog. Fargene i den tubeflua er skummelt god på Kola og ikke bare på laksen. En sånn med 6cm vingelengde hadde jeg lett tatt med. Og i tillegg laget noen zonkerstreamere med samme fargene i. Fiery Brown, kobber, Svart, orange.. Fisker veldig bra i humusfarget vann.
 18. 4 points
  Hei, i høst kjøpte jeg følgende håv fra Skitt fiske: . Dette er en sammenleggbar håv, som tar liten plass. Jeg betalte 1 200 kroner, og forventet god kvalitet. McLean er normalt det. Men hva skjer når jeg skal håve min første ørret på New Zealand-turen før jul? Jo, håven bøyer seg nedover med strømmen, og det er umulig å håve fisken. Jeg holdt på lenge for å lande den, med flere forsøk, noe som heller ikke var bra for ørreten. Til slutt fikk jeg dratt fisken opp i noen steiner. Dette var en svært skuffende opplevelse. Med uflaks kunne jeg potensielt ha fått på og mistet en veldig stor ørret, på grunn av dette. Greit nok at strømmen var ganske rask, men ikke raskere enn det man møter i mange elver. Håven kastet jeg selvsagt med en gang, og samtidig 1 200 kroner rett i dass. Enten var denne håven en feilvare. Eller så er håven generelt dårlig kvalitet, og dette er vanlig, noe jeg tviler på. Eller at jeg hadde ødelagt håven litt da jeg lærte meg å brette den sammen. Men i så fall vil flere ha gjort det samme. Og da mener jeg håven uansett ikke er god nok. Jeg skrev til Skitt fiske og klaget, og fortalte hva som skjedde, og at jeg kastet håven etter en gangs bruk. Skitt fiske svarte at de aldri har fått klager, men at håven trolig ikke er laget for mye strøm, siden den er bøyelig. Og det var det. En dårlig håv og ganske skuffende kundeservice. Det gjør meg litt mer skeptisk på Skitt fiske, til neste gang jeg handler noe. Forresten, historien sluttet ikke der. Jeg kjøpte meg så en annen håv til cirka samme pris. Den presterte jeg å legge igjen langs en elvebredd, til noen andres glede. Så da måtte jeg kjøpe ENDA en ny håv. Endte på cirka 3 500 kroner for en håv, altså. Kjøp en, betal for tre :).
 19. 3 points
  bushman

  Stillevannsfiske 2020

  Da tar jeg den privilegium og lager 2020 tråden. For i dag så jeg første vak i denne sesong. En kort luftetur gikk til et nærvann. Basert på min lang fluefiske erfaring på presis to år og en del sunn fornuft så gikk jeg til stedet jeg kunne tenke meg det kunne bli noen liv, nemlig et liten isfitt åpning ved innløp. Resten av vannet var foreløpig vurdert som ikke lurt sted å lete etter vak. Jeg satt meg ned og koste meg i sola med 12 grader i lufta. Noen større fjærmygg flyr forbi men ellers skjer det ikke så mye. Så kom det et sprakk i isen midt på tjerna som laget lite bølger på iskanten. Etter kort tid, ikke langt fra iskanten skjedde noe magisk. Alle sanser var på vakt, pulsen gikk over 230 og min flink klokke, som noen ganger er for flink startet å sende ut varsler om hjertestans som kommer hvert sekund. Ja, det var en vak! Stanga er med så jeg vurderer og sette den opp men så kommer det noen folk på andre siden av bredden, cca 15m unna og starter å kaste stein inn i vanna. Jeg la stanga inne i tuben og ventet til sola tar farevel uten at fisken kom tilbake. Folka på andre siden fortsatt syns det er utrolig morsomt å kaste stein inn i vanna og nå starter jeg å lure litt om det er et elle annen signal jeg bør holde meg minst 4m unna. Sola er høyt oppe i New York og det er på tide å dra hjem. Adrenalin går sakte ned etter en eventyrlig opplevelsen og selv om jeg har en stor sove deficit denne uka, så er plutselig energien på det høyeste. Sesongen er i gang. PS: mistenker forresten at ørreten har tatt noe som smeltet på isen, bølgene etter sprakken har ført det litt lenge ut fra isen. maur kanskje?
 20. 3 points
  Noen varianter av DHE og SHE. Ser at jeg burde satt vingen litt lengre bak men pytt pytt.
 21. 3 points
  Litt varierende binding om dagen men noen blir det... Har brukt Gamakatsu f314, en krok jeg liker bare bedre og bedre. Skater: #6 CCCP-maur (chernobyl ant): #8
 22. 3 points
  Aronnes71

  Nybegynner - første forsøk

  Jeg og min kone har allerede begynt å planlegge sommerens langtur, Sørøya på langs. I fjor startet vi i Bodø og kjørte nedover kystriksveien med mange stopp og turer. Jeg savnet en lett 4-5 delt fluestang å ha med meg på tur så nå tenkte jeg at jeg skulle kjøpe meg en. Og som dere vet fører et nettsøk ofte til helt andre ting enn det man egentlig skulle ha :) Jeg havnet på www.arctic-fritid.no og de solgte fluestang byggesett... Jeg har tidligere vært ivrig modellflybygger, driver å bygger gitarer og basser fra bunn av og nå holder jeg på med møbelbygging på hobbybasis (er utdannet lærer). Så da tenkte jeg at det hadde vært artig å teste å bygge egen stang. Men jeg er som sakt helt nybegynner på dette. Har lest litt på nett og vært litt på Youtube. Tror jeg skal klare å få til et OK resultat, men er det noe jeg må være obs på? Fallgruver eller gode tips. Legger ved bilde av stanga jeg har kjøpt, og kommer til å legge framgangen her på siden. Cheers Tore, Alta
 23. 3 points
  Måtte hive inn et par «daves damsel» - vannymfemønster etter David McPhail. Usikker på om fisken tar dem som vannymfer - men de kan nok fjngere fint på intermediate-lina sammen med noen buzzere i mai, tenker jeg...
 24. 3 points
  Karantene-dragons? Bra vær og bra «uteklima» for å binde nå...
 25. 3 points
  Laga et par til kaffin på morran her nå, ble bare dårlige mobilbilder som er både over- og undereksponerte men slik hadde jeg laget den nå. Krok: TMC 2457 str 10-12 Fortynging: 015 bly. Tråd: Svart eller Mørk Brun. Rib: Uni mylar pearl XS eller pearl krystal flash Bakkropp: Squirrel SLF GreenOlive Framkropp: Dark Brown Squirrel slf. Vingesekker: Raffia. Disse tåler lite men fisker bra, blåser seg opp i vann. Bein: Noen cdcfibre bundet inn som et v-hackle. Mørke fibre. Antenner: elg kroppshår.
 26. 3 points
  Bandt noen slike for mange år siden til en kamerat. Tror disse er på Mustad C49 krok eller noe slikt.
 27. 3 points
  Renaflua i dagens utgave. Cdc i kroppen, Staffans polygarn i vingen og rådyrhackle. Litt Zap og Uv-lim holder orden på hackelet og vingen. På Hanak 280BL #12
 28. 3 points
  Mus må jo testes.... Ekorn, foam og litt fl.orange selull i krokbøyen Gamakatsu B10S str 1
 29. 3 points
  Litt guilty pleasure disse bucktail-streamerne... Tenker dyppe denne etter gjedda i April. Fire tiger BULKhead deceiver, hvor forreste er «skjult» ved at hårene er «hollowtied.» Tenker den skal pushe ganske mye vann. Gamakatzu F314 #2, fire bunter bucktail, litt flash og påfugl. Lar seg kaste med en sekser tenker jeg.
 30. 3 points
  Veldig «tradisjonellt» i helga for å fylle nymfekvota. PT og copperjohn på TMC 113BLH #14 og 2.5mm beads. Litt morsomt med skaller i forskjellig farge.
 31. 2 points
  Eirik Rusten

  Observasjoner

  Godtfolk! Håper alle er friske og klare for ny sesong (som for mange allerede har startet enten i skau eller i sjø). Vi har nå lagt inn et opplegg for å legge til observasjoner av byttedyr (døgnfluer, maur, dansefluer, børstemark osv). Håpet er at det skal gi enda bedre data i Klekkedatabasen. Greia er at man dersom man ser feks en Vulgata en dag, så kan man legge dette inn i Klekkedatabasen som en observasjon. Dette hjelper oss å bygge opp bedre statistikk på utbredelse av insekter og klekketidspunkter. Man legger inn insekt man har sett, i hvilken kommune, når man så det og meter over havet (sistnevnte er valgfritt). Husk at dette gir bra data når vi har mye data, så bare legg inn alt dere ser på turene Data her presenterer vi i Map The Hatch pr fylke, og inne på hvert insekt slik at man kan følge med på sitt favorittinsekt og observasjoner i favorittkommunen. For å legge inn: 1. Klikk på "Ny observasjon" i toppraden på Klekkedatabasen 2. Fyll ut skjema. I feltet for byttedyr og kommune kan man enten velge fra listen, eller søke opp det man leter etter. Høydemeter er valgfritt og dato bør velges om det er noen dager siden. Du kan også fyll inn tidligere observasjoner du evt sitter på (feks fra i fjor sommer og slikt). 3. Klikk Lagre, og din observasjon er lagt inn. Hint: Dersom du ikke er sikker på hva slags insekt du har sett kan du først bruke avansert søk i basen for å hjelpe deg å finne det. Der kan du filtrere på haletråder, størrelse, habitat og type byttedyr. Husk at dersom du sitter på gode bilder av insekter, så send oss gjerne dette slik at vi kan legge inn i basen. Spesielt på de insektene vi ikke allerede har bilde på, men gjerne på de som vi også har bilde på. Kom gjerne med tips og kommentarer
 32. 2 points
  En massedød av insekter vil ha store konsekvenser oppover i næringskjeden, og vil ha veldig mye å si for litt viktigere ting enn fisket vårt. Tror jeg, da.
 33. 2 points
  Se der ja, DHE, eller Trout Ammunition som Bob Wyatt kaller de. Enkel og rask flue å binde opp.
 34. 2 points
  ..da gikk det bedre denne gang. nøkkelen var å høre på @Rune Stokkebekk - bruk overkroppen. for det første så kommer vinkling litt mer dynamisk selv om delen av fortommen er under vann. men det enda viktigere er at startposisjon for innkast er litt lengre bak enn uten liten svingen i overkroppen. trase ved innkast er lengre og man holder tuppen på stanga i rett linje. når man bruker håndledd på slutt av innkast så er bukter pene og fortommen slår over lettere. jeg var overrasket på slutten av dagen hvor lite krefter må faktisk til til å utføre en vellykket vannkast. nå er det over til lengre klump. to be continued..
 35. 2 points
  Test. Ja jeg bare tester. Hui og hiu. Eirik Wow Syner og høyner
 36. 2 points
  Foldehover og strømmende vann har aldri vært noen god kombinasjon. Men de fungerer fint i skogsvann.
 37. 2 points
  Roaas

  Roaas begynner å binde "fluer"

  Takk for tilbakemelding, @Tørrflua! Med en liten oppdatering fra siste 1.5 uke, så får vi dette: Lepto parachute dun med CDC som vinge. Bundet på Ahrex FW501, strl 14. Lepto biot Cripple på TMC 102y strl 17. BWO med quill og cdc, på Ahrex FW531 Segde dry strl 16. Aurivilli/sulphur parachute dun på Tiemco 113 BLH i strl 14. Simpel all-round klekker med quill og cdc for å henge dypt i filmen, bundet på Tiemco 2487 strl 14. BWO klekker med hareøre og cdc, på Tiemco 2487 strl 14. Klinkhammer med quill, bundet på Tiemco 2487 i strl 12. Alle disse fluene har jeg bundet opp 3-4 stk av, mye fordi jeg ikke har fisket med de fluene jeg har laget så ere heeelt innafor og høre på Rune, og sjekke at mønsteret funker før jeg binder flere. Kom gjerne med innspill til utførelse/endringer/andre måter å binde de på!
 38. 2 points
  Da er reise og overnatting bestilt. Jeg stiller på Lysaker. Ser frem til det.
 39. 2 points
  Selv bruker jeg bare McLean med fast skaft og er storfornøyd. Takk for at du deler Kim Roger, så kan jeg slette den sammenleggbare versjonen fra ønskelista :-)
 40. 2 points
  Grønne vårfluepupper er også god mat på kola. Når du ser dem står i strømmen å vifter med kun halen så er slike kastet godt oppstrøms og løftet foran nesa på dem meget dødelig. Krok 10/12 f.eks TMC 2457, ha på 020 bly på halve krokskaftet. Bakkroppen i caddis pupa green flyrite ribbet med sølvwire, framkroppen kan du lage av mørk brun dub eller påfugl. Det skal være litt skille mellom foran og bak. Kan sette på litt vingsekker på siden og bein antenner.
 41. 1 point
  Truls

  Materiell snur rund krok

  Kanskje dele den opp litt så du binder lag på lag med materiale. Del opp til 1/3 mengde materiale og bind inn, så neste bunt. Det hjalp i hvert fall for min del, og jeg fant ut at det ofte skal mindre materiale til enn man tror. Ofte tar man heller for mye materiale enn for lite.
 42. 1 point
  RolvS

  Rett linje

  Jeg var på kurs med Mathias Lilleheim i fjor vår, og har siden ønsket replisere noe vi gjorde på kurset. Nå har jeg endelig fått ut fingeren, og kan samtidig poste opplegget her. Dette er en sak for å øve inn rett stangføring - altså å bevege stanga i en rett linje - i fram og baksleng. Så lenge kasteren greier dét, samtidig som han har jevn aksellerasjon, er det sannsynligvis rimelig lite å utsette på både utførelse og resultat. Øvelsen går ut på å «feste» hånda eller håndleddet til en stram snor, slik at hånda kan bevege seg fritt langs snora men med en gang du avviker fra den banen blir det motstand. Jeg har brukt en liten karabin og gummistrikk, men det er flere måter å oppnå samme på. Her er hånda festet til strikk/line. Og her er håndposisjon i baksleng. med denne riggen får du veldig bra feedback med en gang hånda vingler bort fra linja. Denne øvelsen kan også gjøres med buttenden av stanga i hånda, samt å filme seg selv. Dette var i alle fall for meg en viktig erfaring - jeg måtte justere ganske mye særlig i bakkant for å få rett linje. Jeg fikk stor forbedring på kasteteknikk etter det kurset, og jeg holder denne øvelsen som en av de viktigste grunnene for min egen del. Tight lines!
 43. 1 point
  Tørrflua

  Roaas begynner å binde "fluer"

  Flue nr 1 med fallskjerm hackle, prøv å få hackel helt nede ved kroppen. Så ut til å være riktig antall surringer. Gul klekker med fallskjerm hackel, mulig 2 tørn for mye hackel. Når jeg binder klekker med fallskjerm pleier jeg å vinkle vinge framover, mer som klinkhammeren som du har her. BWO klekker, mulig det er litt lite cdc for å holde den flytende. Gjør en test i ei bøtte. Ellers synes jeg dette fortsatt er supert for en som er i startgropa.
 44. 1 point
  Et greit utvalg av Kola Killer TMC 5263 6-8-10
 45. 1 point
  Jarle TL

  Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Du verden! Lekkert! Veldig pene nymfer. Ganske proppa med fluer når du bruker samme sporet til to fluer!
 46. 1 point
  Tørrflua

  Roaas begynner å binde "fluer"

  Fine fluer ja, ser at håndlaget blir bedre og bedre. Nå er det proporsjoner som øyet må trenes til. Lengde kropp,torax,vinger,halefibre osv. Synes du treffer ganske bra. Jeg synes vinger i naturmaterialer er verst, bruker derfor ofte syntetisk materiale som kan trimmes til rett størrelse. Halefibre benytter jeg stort sett hackel som binder løst inn. Gjerne litt for langt før jeg trekker de tilbake mot krokøyet for å se at de får riktig lengde. Klipper og fester og eventuelt sprer hackel etter at jeg er fornøyd med lengde. Leste igjennom hele tråden nå og så at dette var gammelt nytt.
 47. 1 point
  Det er vel kanskje mulig å få til dette hvis man har en konkav stangføring slik at lina plasker i vannet ved deg og fortommen aldri riktig setter seg. Det jeg mener med det er det typiske som mange gjør feil når de skal speykaste eller underhåndskaste: Stangtuppen går ned i løpet av innkastet/bakkastet før den går opp i stedet for å fortsette opp hele veien eller på samme nivå. Typisk er at man løfter lina litt opp så svinger man ned og opp med stanga, det er skikkelig krise og lager mye spetakkel på vannet. Hvis flere leser, noe jeg tror så kommer det noen tips her om innkastet som er 80% av hele underhåndskastet. Jeg tør våge påstanden om at dersom innkastet er godt så går resten av seg selv, more or less. Innkast i 3 steg: 1: Løft - Start lavt, få kontakt og løft slik at linen slipper vannet, ta det med ro, løft pent, når mesteparten av linen er på vei opp fra vannet gjør du steg 2. 2: Vinkle - Når linen nesten har sluppet vannet kan du vinkle og gjøre klar til innkastet... 3: Innkastet startes også helt rolig med en aksellerasjon mot slutten. Dobbelttrekket settes inn mot slutten av denne fasen hvis man får til det. Bruk gjerne overkroppen i 2 og 3, vinkle ved å vri på overkroppen og kaste inn i et sveip. Det krever veldig lite stangbruk hvis man gjør dette. Verdt å teste og gir dessuten fin kontroll på stoppsted. A: Er en høy stangføring, løfter høyt inn og høyt ut, bra når det er litt vind i ryggen og når man har litt lav linehastighet. Sliter man med at det ikke strekker seg skikkelig ut så øv på å gå høyt inn og ditto høyt ut. Da får linen god tid til å rulle ut og det er en bra drill for å lære seg å løfte skikkelig før man vinkler og kaster inn. Vanlig feil er å dra lina for lenge i vannet før man løfter den opp og inn, da mister man masse fart, flua blir krisevåt og mye forstyrrelser på vannet. Man kan løfte høyt i fase 1 og bare holde høyden i fase 2 og 3. B: Lavt inn og lavt ut, forutsetter god fart/dobbelttrekk og kan også være en bra drill på å kvitte seg med svinging av stanga underveis. Fokuserer på å holde en lav linje.. Kaster da nesten helt paralellt, litt høyere i bakkastet enn framkastet må det være uansett. Bra for å sette smale bukter med høy fart og for å komme seg best mulig unna plagsom vind.
 48. 1 point
  Ja , ventet nesten på det spørsmålet . Noe jeg pleier å gjøre om det står fisk under trær eller store greiner. Hender det står fin fisk der som ikke vil ha tørt. Har da som regel valgt ullsokk, en tung grå nymfe av grått ullgarn. Gjør kastet så at flua gir mest mulig lyd når den lander. Ser jeg flua så er det fri flyt som gjelder, men er det vanskelig sikt må man løfte stanga sakte for å,kjenne hugget. Hvis fisken tar skjer det som regel innen 5 sekunder. Ploppet fra flua er selve nøkkelen for å få fisken til å handle hurtig. Veldig gøy når du finner sånne fisker.
 49. 1 point
  Bandt opp denne klekkeren etter inspirasjon fra Rakkenes. Artig sak og binde, ga meg trua på flua. Likte denne godt Får se om den gjør seg på vannet etterhvert også. Jeg veit ikke om disse fluene jeg har surret opp i seg selv er noen inspirasjon, men titt på Rakkenes sin video HER. TMC 2487 i strl 14, 16 og 18. Hareøre oliven og chocolate brown til dubbing og hjortehår til comparadun vinge.
 50. 1 point
  Det er jo lov å være nysgjerrig og ha det moro ved bindestikka. Mangfold er bra. Det er folk som Skok, Popovich og Chocklett som driver flueutviklingen fremover med funksjonelle og slitesterke fluer som i tillegg er flotte å se på. At de er morsomme å binde er jo bare en bonus. Det er nok av eksempler på fluefiskere som har forenklet fluebindingen sin så mye at de til slutt synes det er et ork å binde fluer. Når det er sagt så har jeg et lite argument mht tiden det tar å binde ei flue: Hvor mange fluer bruker man opp i løpet av en saltvanns-sesong? Skyller man fluene i ferskvann etter bruk, bruker krokbryne og tørker fluene så er det ikke så veldig mange en bruker opp.... Så om ei flue tar 10 minutter eller en time å binde spiller vel mindre rolle. Men det er definitivt morsommere å binde fluer som krever litt tid ved stikka. Det er omtrent det samme som matlaging. Når det gjelder materialkunnskap, så er det vel det folk mangler når de binder fluer med vinger som hekter seg opp i krokbøyen - eller ender opp som ei tugge (og hvem har ikke laget noen slike?). Således var dette en berettiget tråd å starte. Jeg bruker mye tid på å studere fluer på nettet. Det er mye "podiefluebindere" som legger ut flotte (og av og til enkle fluer) som definitivt ikke fungerer andre steder enn ved bindestikka. Mange tror nok at det som offentliggjøres er gjennomtestet mht funksjonalitet. Det er av og til ganske langt fra sannheten. Men det er også viktig å ha noen fluer som er lettdressa og som derav er raske å binde. Men da ikke pga tiden det tar å binde flua, men for å få den lettdressa /gjennomskinnelig / bevegelig.
×
×
 • Create New...