Gå til innhold

Vinnerliste

  1. Rune Stokkebekk

    Rune Stokkebekk

    Administrators


    • Poeng

      29

    • Innlegg

      6 164


  2. Stig Gaarden

    Stig Gaarden

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      7

    • Innlegg

      33


  3. Tørrflua

    Tørrflua

    Styret - øvrig


    • Poeng

      3

    • Innlegg

      702


  4. Dag Roar Madsen

    Dag Roar Madsen

    Medlem NFF - Standard


    • Poeng

      2

    • Innlegg

      41


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 27. juni 2024 i alle områder

  1. Nettopp kommet meg hjem fra en drøy uke med elvefiske. Tynt med klekkinger og varmt, men av og til noen dryss med små døgnfluer. Nok til at fisken vaket litt i korte perioder. Startet bra med pene fisker på tett oppunder 2 kilo og skuldrene falt ganske godt på plass. En av de siste dagene kom jeg over denne her og for en fisk! Hadde jeg visst at den var så stor så hadde jeg byttet stang til en 5er med 5x tippet på. Knallsol og helt stille er ganske krevende, sånn sett så er 6x safere for å få de til å ta. Men det er ganske skjelden at det ikke funker med 5x, tipper det også hadde gått bra.... Jeg snek meg innpå, litt etter litt.. Tilslutt satt jeg på knærne kanskje 10m bak den. Lot den vake 3-4 ganger før jeg strakk spissen på fortommen over hodet på den, nesten rett oppstrøms. Fisken spiste små døgnfluer tett på land og tok min variant av Rene Harrop's biot dun emerger på krok 18. Fisken tok og bød opp til et helvetes race. Først 50m tverr/oppstrøms hvor den parkerte i hardstrømmen og det frådet rundt lina. Fikk lirket den løs og så bar det nedover.. i flere utras på kryss og tvers.. Jeg synes det tok uendelig lang tid, var tålmodig og parerte det den fant på. Var ikke stresset slik at jeg presset for mye.. 3 forsøk på å lande måtte til før den lå i håven... rundt 150m lengre nede. 4er stang og 6x spiss er langt over grensen på denne kaliberen men det gikk fint og den stakk fort avgårde etter fighten som nok pågikk i et kvarter. Vekta viste i overkant av 2,6kg, tipper det går ei kule til neste opplevelse som dette. Det ble en god time på ryggen under ei stor bjørk med skygge etter den der. Lufta gikk ut av ballongen og har ikke kommet tilbake ennå 😅
    12 poeng
  2. Da ble det en vakker ørret i dag.Ingen vakaktivitet.Lite insekter,det fløy noen øyenstikkere rundt omkring.Satte på en libellenymfe.Det tok ikke lange tiden før den satt.1,5 kg og ny pers.(Åfjord,Trøndelag)
    5 poeng
  3. Hei, Jeg hadde litt lite trua på at dette skulle gå bra selv for fisken var skikkelig sinna. Jeg har ikke for løs brems når jeg har den litt på avstand men når den kommer nærme og jeg begynner å kjøre på bare noen få meter flueline og selve fortommen da løsner jeg opp ja slik at sånne brutale rykk og nøkk ikke skal gjøre at det ryker. Jeg kjører nok relativt hardt men passer på å være forberedt til å parere når de finner på noe, puster man med magan og ikke stresser og holder jevnt press så blir ikke fisken så gal heller. Nå er vel ikke denne kaliberen de som hopper og finner på mest slikt, går mer som et lokomotiv og parkerer innimellom og er trassig. Ble nok løping både opp og nedover.
    4 poeng
  4. Trur denne skal orke å holde på en slik. c6891acf-e502-45cf-863d-8115bfec6994.mp4
    3 poeng
  5. Kjøpte med Line fra Bloke. Dette er ei rød Line med et hvitt felt på ca 1,5m som markerer overgang mellom klump og runningline. Samme Line på begge stenger. Min opplevelse av disse to stenger etter å ha prøve kastet et par ganger: xl50 9fot #4. Synes denne hadde mye kraft i seg og man kunne holde en god del runningline utenfor toppring uten at det ble problemer med å holde kontroll på kastet. Og denne stanga hadde mye å gi. En langkastende sak detta. Går man for lengde er dette en stang å vurdere. xl50 8,6fot #4. Denne stanga var mere finslepen om man kan kalle en stang det da. Denne stanga holdt Lina godt i lufta men den likte ikke at det var mye runningline utenfor toppring. Men ellers en lett kastet stang med nok ressurser til lange og presise kast. Dette er ei stang man kan kose seg med og kaste hele dagen uten anstrengelser.
    2 poeng
  6. Det lønner seg alltid å gå ned en str på dimensjonen på tippet vs tapert fortom. Spesielt hvis den taperte er så tynn som 5x. På 4x er det ok med samme . Taperte fortommer er som regel svakere i spissen enn materiale på spoler og derfor er det lurt å bruke den taperte fortommen som en naturlig forlengelse av fluelinen. Mao. ikke noe man knyter flua rett i ved tørrfluefiske med dimensjoner på 5 til ... 6/7x. Det viktigste med fortom er å få den til å oppføre seg som du vil, og da bør du vite noe eller ha erfaring med typen du kjøper. De fleste fortommer er laget for å bruke as is og kan forlenges litt hvis du vil at den skal slå over og strekke spissen. Så har du fortommer som er laget for å forlenge som tåler at du skjøter på flere seksjoner med mellomledd og lang spiss. Ved fiske i vann er det somregel greit at fortommen strekker seg helt ut og lander rett på vannet, i elv derimot er det ofte en fordel at den ikke strekker seg helt ut slik at du får en liten naturlig slakk i spissen. Dette hjelper oss mye når strømmen i elva blir vrien og driftet kort. Til skaufiske holder det stort sett fint med en 9 fots tapert fortom som man skjøter på 1,5m. De gangene jeg bruker 12fot er når jeg fisker på større klare vann med sky fisk og ofte fra flytering. Hvis du vil ha litt fleksibilitet så er det fint å kjøre en 3X tapert fortom til dette, sett på en microring og deretter en spiss på 3 eller 4x for å fiske med store nymfer og små streamere. Skal du fiske tørt... på med 50-60cm 4x og i den setter du spissen på 5x. Til elvefiske kjører jeg stort sett en 12ft 4x som jeg setter på en bit 4x (50cm) og spiss på 5x eller skal jeg ha 6x spiss så 50cm 5x og ofte 2m 6x for å få kontrollert slakk. Dette er ting man må prøve seg fram til, kommer an på nivået på kasteren også.
    2 poeng
  7. Biller er tøffe fluer og ikke dumt å ha i noen varianter. Denne er sånn krok 14 og er allroundflue for min del. Har lagt på vinge som sighter i tillegg til hotspot foam. Ikke noe veldig fancy, men kuulere enn bare foam og gummi 😄. Krok: TMC 112TR #11. Tråd: Svart. Rygg: 3mm Foam. Kropp: Påfugldubbing. Vinge: Et par cdc fjør. Bein: Brun flexifloss splittet og tusjet. Sighter: 2mm foam i gul el oransje. 928b0cd1-793c-4678-95cd-3525e964b9b2.mp4
    2 poeng
  8. Grattis!Utrolig flott fisk😃
    1 poeng
  9. Blåser litt liv i en død tråd 😅 I går fikk jeg over meg at en hacker stacker Henrickson hadde vært morsomt å forsøke seg på med cdc. Den jeg bandt i går hadde jeg gel på og la i et vannglass og den flyter fremdeles. I en liten ekstratest bandt jeg samme flua imorges og la den også i glasset uten gel og den flyter like bra. Er det noen som har prøvd cdc-loop over tid og funnet ut om de frister fisken? 🙂
    1 poeng
  10. Samme som jeg bruker. 👍 Powerstrike 12 fot 4x. Skjøter med 5x spiss. Tilsammen 2,5-3 ganger stanglengde. (Elvefiske, tørrflue,) En sjelden gang under vanskelig forhold og man må på med småfluer, kappe litt av 5x spissen, slenger på 6x. Eller, et hot tips er 5,5x. Jeg sverger til Trout Hunter spissmateriale. Det er så sykt sterkt. De har 4x, 4,5x, 5x, 5,5x, 6c osv. 5,5x er den ultimate dimensjonen for norsk tørrfluefiske. Landa fisk på nesten 3 kg. uten problemer med Trout Hunter. Av taperte fortommer foretrekker jeg Guideline power strike. Tippet ringer har jeg utrolig dårlige erfaringer med. Her går det i knuter.
    1 poeng
  11. Har lite erfaring fra konkrete fiskeplasser selv, men vet folk finner fisk i Kvikne, samt rundt Øvre Glomma og sideelvene der. Kunne ikke finne referansen her og nå. Dette er da 3-4 timer fra Trondheim, kanskje aktuelt for deg?
    1 poeng
  12. Det er en bra knute til både flue og ring. Jeg har brukt denne i 25 år.
    1 poeng
  13. Sluk knute. Ikke dobbelt. lærte etter hvert at det er viktig å stramme sakte helt til den sier en liten «klik». den løsner aldri..
    1 poeng
  14. Da jeg begynte å bruke tippetringer, merket jeg at slukknuten hadde en tendens til å ryke i tilstrammingen. Grader/skarpe kanter kanskje. Jeg begynte bruke uni-knot, problemet forsvant, og sånn har jeg gjort det siden. Det uni, davy, åttetalls/orvis og crawford har til felles, er at knuten i hovedsak strammes rundt snøret og gjerne kan strammes litt før det hele dras til, og at strammingen av knuta da krever vesentlig mindre ‘bevegelse’ over selve godset i ringen. Mindre friksjon mot ringen (og eventuelle grader i ringen) gir mindre skade på monofilamentet. Kan nevne at når løkka på fluesnøret ryker, erstatter jeg denne med 20 cm 0.50 nylon festet med nåleknute og en solid tippetring - denne fester jeg med vanlig slukknute, som når strammet riktig gir en fin knute som glir igjennom ringene uten noe fuzz. Uni-knot fungerer ikke her, fordi tampen på snøret tenderer til å hekte i ringene.
    1 poeng
  15. Veldig anekdotisk, men jeg har hatt ett par freestone som «markavader» i fire år. De har tålt mye bushing i kjerr og kratt, og masse knestående på bredden i myr, grus og stein. Merkelig nok er det bare sømmen i skrittet som har fått en lekkasje (aquasure to the resque) - sannsynligvis pga mye gåing. J forventer de holder et par sesonger til. Veldig fornøyd med holdbarheten. Har et par GL-vadere som har holdt veldig bra. De kjøpte jeg på tilbud, det første paret var lekk. Jeg fikk reklamere, og fikk en oppgradert modell fordi den opprinnelige modellen var utgått. Veldig happy med både reklamasjonsprosessen og vaderne.
    1 poeng
  16. Da er 2 bygget 8,6 og 9 ft.
    1 poeng
  17. Akkurat VPT 2.0 lader stanga ganske hurtig og gir god respons. Men det finnes jo mer nybegynnervennlige liner. Anbefaler deg å teste Fario på en av stengene og sjekke om du liker det. Deretter kanskje kjøpe til den andre stanga. Min erfaring er at denne lina passer veldig fint som allround tørrflueline.
    1 poeng
  18. Hei Fra og med idag så starter jeg denne tråden for å lære vekk mine erfaringer innen sjøørretfiske. Jeg gjør det pga oppfordring fra noen brukere. Og siden jeg er så utrolig glad i dette fiske så deler jeg gjerne dette med dere som er nysgjerrig på fluefiske etter sjøørret. Utstyr: Det mest vanlige er å bruke stenger i klasse 6-8, jeg tror flertallet av sjøørretfiskere har en 7er. På vindstille dager ser jeg ikke noe i veien med å kunne bruke en 5er stang. Det er mest vanlig å bruke stenger som er litt proggresive p.g.a vind og litt større lengder til tider, men her vil jeg nesten si at smaken er som baken. Snelle til sjøørret fiske vil jeg si er mindre viktig, det finnes unntak der det er vanlig å få STOR sjøørret hvor ofte bremsen kan være det avgjørende i fiskesituasjonen. Vil si at det er en fordel med storspole, dette vil ofte gi masse backing-kapasitet og gir mindre minne på snøre. Snører er VIKTIG, det finnes et hav av snører på markdet. Det som er mest allroundsnøre til sjøørreten er et intermediate(flyter rett under vannfilmen). Dette brukes absolutt mest. Flyt brukes ofte på nattfiske eller på veldig grunne partier. Sink tip snører kan fungere bra på grunne partier med en brå kant/marbakke. Man slipper bånnfast samt kommer ned til fisken. Synk snører brukes når fisken står dypere, f.eks midt på sommeren i de kaldere vannlagene. På vinteren er også synk snører ofte hemmeligheten til et bra fiske. Det er kaldt i vannet og fisken søker dypere hvor vann temp er bedre. (kaldere øverst i vannlag) Jeg kan anbefale snører med kortere klumper p.g.a all kastingen med kort baktapering, skyteklump er praktisk meget ok. Men her er mye hva den individuelle fisker liker best. Fisket/Taktikker: Jeg vil si at sjøørreten er en fisk som man ofte kan se nær land under de ideele tider, rundt skjær, odder, i strømkanter, øyer,viker, undervanns skjær, i markerte marbakker og steder med leopardbunn. Den liker å komme inn på disse områdene grunnet all næringen som finnes der. For å treffe på sjøørreten så bør man se etter slike steder, ofte nære strender og grunner med mye små øyer. Marbakker hvor man ser et markert skille fra lys bunn til det mørke partiet er giftig. Mitt råd er vad minst mulig, kun hvis du må eller er kjent med stedet. Det skremmer så utrolig fort sjøørret. Begynn med å kaste kort, ja du hørte riktig. Sjøørreten kommer forbausende langt inne på grunnene. Kast deg utover etterhvert. Kast av områder, følg en sektor. Det handler ofte om å fiske av områder. På denne måten lærer man å finne seg såkalte "hot spots" hvor næringsgrunnlaget gjør spesielle steder til et paradis for fisken. De små sjøørretene står ofte mer på samme plasser enn større fisk. Denne vandrer mer, men kommer gjerne inn under ideelle forhold for å spise. Mange av de større ørretene gjør dette rutinemessig, den vet av instinkt hvor den skal spise. Den oppsøker ofte den samme spiseveien, den vet at maten er der. Dette er erfart, sett samme stimer med sjøørret ta den akkurat samme rutinemessige veien for å få i seg føde. Føde/imitasjoner_ Den vanligste føden for sjøørret er sild/brisling/tobis, reke/krepsdyr, marflo/tanglopper og ikke minst børstemarken. Den tar også fjærmark. Når den er treg p.g.a lite ideele vanntemperaturer tar den byttedyr som er mest energisparende. Dette er som regel kutlingers, reker og drivende marflo/tanglopper. Sjøørreten tar også insekter, ikke ofte men når flygemauren klekker så kan den vake aktivt på dette. Andre eksempler er mygg og vårfluer.(Fjærmygg er mest vanlig) Skjer mest i brakkvanns-områder. Anbefaler div typer børstemark på TIDLIG VÅR, i tillegg med reker i forskjellige varianter. Bruk gjerne brune/grå zonkere hvis fisken er litt treg, fiskes roligere da. Frem mot SOMMER er sild/brisling/tobis nesten "bankers" fluer, men ikke glem reker i div str og farger. På SOMMER anbefales fortsatt silda, men Sjøørreten kommer ofte bare sporadisk inn som regel på kvelden og natt. Her er ofte mørke fluer å foretrekke, sort zonker, wolly bugger, Dynamitten med mer. Dette er fluer som gir fin siluett, ikke glem å stripe fluer med flytsnøre på natta gjerne med streakin caddies eller madam x liknende fluer. Særdeles effektivt når det vaker og er aktivitet. HØST fiske varierer med det rare klima vi har hatt de siste årene(ofte stor variasjon kaldt/varmt vær) Her fungerer ofte deceivere til langt uti kulda, men senhøst er ofte brune og grå fluer ala Zonkers, grå frede effektive. Hvis ikke fisken beiter på sild og brisling så tar den tregere bytter som kutlingers,yngel og div reker. Er den sær, prøv reker i små størrelser. Er vannet farget prøv ut farger. På VINTEREN og når det er kaldt er det hvite fluer som gjelder. Wolly buggers, Rainbow warrior, kvitebjørn, dog nobblers. Hvit og grønn ice bugger er favoritten. En og annen børstemark svømmer rundt mest fra januar. Let etter mudderbunner etc(ofte varmere) Sollys varmer opp mudder fortere en vanlig hard sandbunn. Husk at fisken da også kan ta kutlinger og reker, så dette bør være alternativer. Rosa reke på vinteren er ofte suksess, det samme gjelder grå frede eller f.eks Polar Magnus. Husk at også Marflo/Tanglopper er mye av føden også på denne tiden. Fisken sparer energi. Årstider: Fisket etter sjøørret er som regel best på tidlig vår, under børstemark-sverming. Sommer blir den sløv p.g.a varmt vann, da er det kvelden og natta som gjelder. Høsten er også som regel en bra SØ tid, da skal mye av fisken opp å gyte og spiser godt før gytingen. Andre tider som har imponert undetegnende er rett etter kuldesjokket er over, som regel i Mars måned. Milde måneder i november og desember har i de siste åra gitt flotte fangster. (Å ta vare på gytefisk anbefales IKKE) Til sist: Jeg har ikke nevnt noe om attraktorer, men kan nevne noen favoritter jeg har: (Disse "finner" ofte fisken) -Juletreet -Fry Green -Auraræken(hot orange) evt Whisky fly -Runar Kabbe deceiveren i Chartruse Håper dette kan hjelpe en nybegynner til å bli litt klokere til den første turen eller den viderekomne som kanskje trengte noen nye tips, jeg anbefaler dere virkelig til å være litt aktive. Oppsøke fisken, ikke stå på samme stedene i timesvis. (Med unntak at stedet leverer til de grader) SØ liker seg best i temperatur 7-14 grader i vannet. I regnvær test ut diskre fluer, brune eller grå zonkere. (Tips fra Micke) Det fungerer Og ting jeg ville vurdert å kjøpe er håv, vadebukse, krokutløser og mulig en kastekurv.(flexi stripper fungerer utmerket) Fortommmen min er 1,5 ganger stanglengden, gjerne tapert i tre deler.(O.50mm, 0,30mm og 0,25mm spiss) Fortommen til tørt ala fjærmygg, vårfluer, veps, flygemaur så anbefales ferdigtaperte gjerne med kraftig buttdel, da er to stanglengder(på rolig vann) å foretrekke. Husk tynnere spisser til små kreps, reker,marflo/tanglopper. (F.eks 0.16-0.20) Ikke mindre, mulig kun med "minimygg" Jeg anbefaler catch & release ofte hvis man fisker mye(som meg) eller at man ikke "tømmer" ei god bukt. Husk at større SØ gir fra seg gode storfisk gener når den skal gyte. At mange tar opp en fin SØ til middag bør ikke gjøre noen ting. Fang og slipp har noe med sunn fornuft å gjøre, brun eller tynn fisk setter jeg alltid tilbake. Her vil jeg ikke være belærende, vil bare gi tips om hva som KAN være smart. Sjekk ut bestander der du fisker. Et eksempel er frierfjorden i telemark hvor det rett og slett er for mye SØ og det bør tas opp mindre fisk nesten konsekvent. Skitt fiske!! (Husk 2 timer før flo og 2 timer etter er ideelt) Mvh Torgeir
    1 poeng
  19. Denne tråden fortjener et comeback. Kunne vi ydmykt få be om et gjensyn med Rune & Robban på Danicatur og fanger ørret med gulrotflua? Veldig feelgood-snutter som ga mye i en typisk mars-abstinens ☺️
    1 poeng
  20. Har tenkt å lage meg litt spente spinnere med cdc som vinger, er mest fan av hackle men på små så kan de gå an synes jeg. Satt her å fikla litt og fant ut at jeg skul droppe hele vingespisser og kjøre fibre. Så da ble denne varianten til og kanskje det er noe som kan inspirere til no. Prinsippet er enkelt for vingen/thorax som er hele poenget her. Binder inn en bundt med cdc, tykkdelen av fibrene pekende fram, 3 harde surringer, så reiser alt opp med surringer midt på kroken. Nå kjem splittern som skal dele bunten i 2 like deler til hver side. Jeg bruker dry wing og her kan man bruke farger som passer til lysforholdene. Etter å ha splittet legger jeg en runde tråd rund hver vinge før jeg dubber thorax på kryss. Bretter så over splittern igjen og binder den fram til øyet og så noen surringer tilbake mot thorax slik at du reiser den opp. Kapp til passe lengde.
    1 poeng
  21. Hallo Jarle, Jeg har laget i lys variant også med fasan bleket ginger i bakkropp og oliven squirrel slf i thorax. Nytt bilde vedlagt. Dette med hotspot... den er ganske dus da og jeg spurte en kompis i spania om dette hvor jeg har det fra. Og han mente at flua funket bedre med hotspot enn uten. Og jeg kan være enig i at det tilfører noe, gir en mer multi-farget flue med liv som jeg også liker. Jeg har laga disse med litt mindre bead enn de hardcore nymfefiskerne liker.. Kjører 2mm på 16 f.eks.. Jeg skal bruke disse som dropperfluer og gjerne der det er rolig strøm også.
    1 poeng
  22. Har faktisk laget en bindevideo. Har ikke gjort det på mange år, da jeg har mistet litt ferdigheter etter at jeg ble en lat fluebinder og bare binder opp det mest nødvendige før hver tur Den er laget med mobilkamera, så kanskje ikke det beste kvaliteten sånn sett heller. Fikk bare lyst til å lage noe greier Fluen har blitt en liten favoritt etter at jeg brukte den en del på fiskeferie i elva for et par år siden. Tror jaggu det var flua som fanget flest ørreter på den turen. Har flere ganger vært fluen som til slutt klarte å lure gjenstridige ørreter. Veldig enkel å binde.
    1 poeng
  23. Vulgata gir godt fiske og er en av de få mulighetene i løpet av sesongen hvor du kan fange tjernets største ørret på tørrflue. Det er viktig å ha imitasjoner i alle stadier: Nymfe, Klekker, Dun og Spent Spinner. Og det er store variasjoner i hvordan klekkinger og fiske utarter seg. I noen vann kan dagfiske være tingen når det klekker. I andre er det kun spinnerfallet som gjerne kommer på kvelden som gjelder. Vulgata liker godt, varmt vær når de skal parre seg å legge egg. De kan gjerne klekke i lett regnvær, det gjør det enklere for oss fiskere også å fange da de blir sittende lengre på vannet. Ephemera Vulgata tilhører de gravende døgnfluene. Vulgata finnes i første rekke i tjern og sjøer, men også i rolige partier i elver. Vulgata kalles på norsk for innsjøsanddøgnflue og liker bunn bestående av : Sand, silt og mudder. Den har vanligvis et nymfestadium på 2 år. Skilles fra danica ved å se på markeringene på oversiden av bakkroppen. Vulgata har markeringer på alle ledd unnatt det første og siste. Ephemera slekten er i norge representert med Ephemera Danica og Ephemera Vulgata, på norsk kalles de for sanddøgnfluer. Særlig danica har fått mye oppmerksomhet i Europa, der er den mer tallrik enn de fleste plasser i norge. Mayflies er synonymt med danica på de britiske øyer, begrepet brukes også mye ellers i europa. Andre navn er: Green Drake (danica) og Brown Drake (vulgata). I motsetning til de britiske øyer så finnes danica utelukkende i rennende vann i norge, den er kravstor til vannkvalitet og finnes ikke på sør- pg vestlandet. Vulgata er langt mer vanlig i norge og finnes fortinnsvis i stille vann men er også tallrik i en del større elver som er sakteflytende. Det er danica som blir størst av de to artene med individer opp mot 25 mm eksklusiv haletrådene. Ephemera Danica er vanligst å finne der det er sandbunn gjerne iblandet planterester, den tillater ikke så mye av andre materialer som vulgata gjør. Vulgata trves best der et er bunn av planterester. Den tålererer også klumper av torvmose sammen med planterestene. Den trives ikke i ren sand eller leire, ei heller i for bløt bunnsubstrat som myrtorv. Aktuelle bunnsubstrater er: Sand, silt og mudder. Nymfene må ha et materiale som de klarer å grave i, under nymfestadiet som varer i opptil 3 år graver de tunneller i bunnen som de filterer næring ut av. De graver seg skjelden dypt ned, du finner dem ofte 3-5 cm ned i bunnen. Danica stiller større krav til god vannkvalitet enn vulgata. Danica finnes ikke der pH-verdien er lavere enn 5,5 mens vulgata finnes ned til 5,3. Danica er funnet opp til 900 moh og vulgata noe høyere. Hannen. Hunn, dun. En vulgata dun som har markeringer hele veien på oversiden av bakkroppen. På bildet over ser du en danicanymfe (øverst) og en vulgatanymfe (underst). Vulgata har to sett med markeringer på nesten hele bakkroppen. Danica har kun et sett hele veien. Dette gjenspeiler seg også hos dun og spent spinner. På nymfestadiet kan man se forskjell på hodene. Nymfen til venstre er en vulgatanymfe og har en mørk "plate" på hele fremre delen av hodet. Danica har kun et mørkt parti mellom øynene som framkommer av nymfen til høyre. Hunn, spinner.
    1 poeng
  24. Hvorfor vente til neste sesong??? Nei, jeg måtte lage meg en med en gang Skulle nok hatt enda mer pukkelrygg men shit au. Jeg la inn litt bly under kroken slik at den skal ligge tungt. Underkropp av foam og påfulgherl i kroppen. PF Snail = Peacock & Foam. Testet den i vannglass, det er såvidt at ryggen stikker opp. Det lover bra Skal lure fisk på denne en av de første dagene, kommer med rapport .png' alt=':lol:'> Tok et kjappt bilde som ikke ble helt rått men dere ser vel hva det dreier seg om..
    1 poeng
  25. Egentlig kommer det vel ikke som den store overraskelsen etter å sett hvilken vei fisket i Oslofjorden har utviklet seg siden jeg var barn. Nå får en se om forslaget får gjennomslag, men trist er det uansett. https://www.nrk.no/ostfold/fiskeridirektoratet_-foreslar-fiskeforbud-i-oslofjorden-1.16943733
    0 poeng
×
×
  • Opprett ny...