Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/21/19 in all areas

 1. 18 points
  Ruben Petterson

  Hvis du måtte velge.....

  Elv eller stille vann
 2. 17 points
  Truls

  Hvis du måtte velge.....

  Sveive med høyre eller venstre (høyre = the right side)
 3. 17 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Tørrflue eller våtflue
 4. 16 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Fiske i Ferskvann eller saltvann
 5. 15 points
  Jan_Haukaas

  Hvis du måtte velge.....

  Sjøørret eller brunørret ? Jan
 6. 15 points
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Stort vann med bellyboat eller noe mer intimt markavann med myrkant?
 7. 15 points
  Terje Bendiksby

  Hvis du måtte velge.....

  Å fluefiske blant blydengere eller å la være?
 8. 15 points
  Feskbaill

  Hvis du måtte velge.....

  Ørret eller harr
 9. 15 points
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

  Nært (under to timer reiseveg) eller fjernt
 10. 14 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Flere fisk i løpet av dagen (300-600g) eller mulighet for 1 over kiloen
 11. 14 points
  Truls

  Hvis du måtte velge.....

  Sprutvak eller head&tail?
 12. 14 points
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Snelle med eller uten lyd?
 13. 14 points
  Truls

  Hvis du måtte velge.....

  Fiske morgen eller kveld?
 14. 13 points
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

  Nyansert versjon av tidligere stilt spørsmål: bare småfisk (>500g) nært (under 2h) eller muligheter for større fisk langt unna.
 15. 13 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Fiske alene eller med andre
 16. 12 points
  Ruben Petterson

  Hvis du måtte velge.....

  Fjellfiske eller fiske i lavlandet
 17. 11 points
  Jan Ingvar

  Hvis du måtte velge.....

  Genial tråd Høy- eller lav vadebukse?
 18. 11 points
  Truls

  Gjeddefiske

  Jeg er skikkelig i siget med store gjedder om dagen Dette var en heftig madam. Skikkelig drøy skalle på den
 19. 11 points
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Være ubehagelig varm eller ubehagelig kald i vaderne? Det er ikke tillatt å kle av/på seg noe for å løse problemet.
 20. 11 points
  Truls

  Hvis du måtte velge.....

  Lang og tynn eller kort og tjukk? (Ørret altså)
 21. 11 points
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Vade langs elva, eller stå så langt ut i elva som overhodet mulig?
 22. 11 points
  bushman

  Hvis du måtte velge.....

  tippet til fortom på stillvann, begge to versjoner slår over tørrflua like bra: 0.75 meter 5x eller 1.5meter 4x
 23. 11 points
  KjelG

  Den årlige Fiskeuka

  En av få fordeler med å være relativt gammal og uten småunger å ta hensyn til er muligheten til å ta seg en lang fiskeferie. Så også i år. Drar nordover til de samma områdene i Saltdalen/Sulisfjella som jeg har fiska i de seineste ti åra. Selv om jeg føler at jeg har vært "overalt" i området der er det fortsatt haugevis av upløyd mark/vann å prøve ut. Og hva hjelper det å ha vært til stede ved et såkallt gromvann tre ganger i løpet av ti år hvis det aldri har vært gunstige forhold? Hvem veit hva som egentlig bor i dette vannet? derfor må man tilbake, i år etter år, for kanskje treffer man på klekkinger eller sverminger...det er jo det som driver oss. Tvangstanker og håp om bedre tider og opplevelser. Det er i år det skjer! Sånn er det før hver eneste sesong og vil vi egentlig ha det annerledes? Forutsigbarhet er ganske kjedelig i lengden, men mangel på det samme kan fort gå en på nervene. I fjor var jeg på plass der oppe fra 16/7 og holdt koken i nesten fire uker, minus noen dager hos ho gamle svigermor i Bodø. Bortsett fra et vindu på to timer den tredje dagen hvor jeg fikk to på tørt på 1,5 og 2,1 fiska jeg faktisk ikke på vakende fisk i det hele tatt. Innsektene var borte. Vekk. Gone with the wind. Nå gidder ikke jeg pælme streamere i tide og utide så det blei mye trasking og venting. Spesielt mye av det siste. Men været var fint og opplevelsene fine, men det var jo tross alt fisking jeg var der for, ikke naturopplevelser. Og sånn gikk no dagan... I år skal alt bli annerledes. Det blir å oppsøke de samma gamle områdene og stort sett de samma gamle vanna(det kan jo hende det går noen svære rugger der), men i tillegg skal jeg oppsøke noen steder med rennende vann hvor jeg før aldri har fukta mine liner. Kart og bunnforhold er sjekka, tidligere værmeldinger/snøsmelting er sjekka og jeg veit sånn ca hva jeg har å vente meg. Så noe nytt blir det for meg i 2019. Men ikke for mye. Man driver da ikke å bytter kjerring hele tida heller, ihvertfall ikke når man har passert femti. Skomaker bli ved din lest! Før jeg drar nordover blir det som vanlig tungt fiske først nede i østfold, så litt i østmarka, muligens litt røring i ulvetraktene i nærheten av selveste RAS før nordmarksvanna mister isen rundt 6 mai...og når det gjelder nordmarka går det i de samma vanna som det alltid har gjort. Det finnes faktisk ikke noe nytt å prøve. Tipper jeg kommer til å besøke toppen femten vann. Men har jo el-sykkel så mobiliteten er det ikke noe i veien med. Forskjellen på denne sesongen og alle foregående er at jeg i år kommer til å treffe maksimalt hele tida. Trur eg... Tight lines, Kjell Grønningen.
 24. 10 points
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Vårflueklekking eller myggklekking? Utelot døgnis fordi det er for mange options...
 25. 10 points
  Jan Ingvar

  Hvis du måtte velge.....

  Studs eller filt?
 26. 10 points
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2019

  Har hatt en grei start på årets sesong. Bare noen få turer så langt. Første bildet viser en fisk som jeg var særdeles heldig med. Det hadde vært en lang dag uten at jeg hadde fått verken stort eller smått, og trua på noe som helst var vel strengt tatt borte vekk. Det var veldig lite aktivitet, og etter å ha vært innom flere vann så jeg tenkte å bare fiske av noen meter med minizonker i et lite vann jeg kom til. På første kastet der ble det bom stopp på lina, og jeg trodde først jeg bare satte meg fast. Merket dog fort at det var fast fisk, som var veldig sterk. Den dro på og skulle absolutt inn under torva rundt om og jeg måtte holde hardt igjen for at den ikke skulle sette seg fast under der, eller vikle seg inn rundt en stokk uti vannet. Fikk den tilslutt i håven, og ble litt overrasket over at tjukkasen var såpass som 1,4, "nesten" 1,5 (som man gjerne sier). Veide den to ganger for å være sikker Neste fisk er 9 hekto, og synes den var såpass fin at den fortjente å bli lagt ut her. Ble tatt på minizonker den og, atter en dag med lite aktivitet på overflaten.
 27. 10 points
  bushman

  Hvis du måtte velge.....

  Få vann, godt kjent eller mange vann som man fisker i men kjenner de ikke godt
 28. 10 points
  Nymfer eller streamere?
 29. 10 points
  Truls

  Gjeddefiske

  Har nettopp kommet meg hjem etter en spinnvill tur etter gjedda. Valget falt på en vann jeg bare har vært ved en gang tidligere, og da var det helt dødt. Men i dag skulle det klaffe noe så til de grader. Halvveis ut i turen så hadde jeg gitt opp vannet. Konkluderte med at det var håpløst og skulle bare fiske av den siste bukta jeg hadde sett meg ut og da begynte haraballet. Først smalt det til en mindre fisk, før det var en til på i neste kastet. Så la jeg flua inn i en lite luke mellom sivet og det bølget til noe veldig der inne, og det var bare å dra til. Det svarte skikkelig tung der nede, og det ble en heftig kamp før en skikkelig madam ble landet. Noen kast senre var det et drøyt take men den slapp raskt. God tyngde på den også. Fikk noen mindre til, og så skulle det gå nesten en time før det var noe mer liv. Det var på andre siden av bukta. Jeg fisket dypt og da dro det til men jeg var uoppmerksom og fikk ikke kroket den. Det satt heldigvis på neste kastet. Trakk rolig med begge hender og det tok noe så drøyt der nede, og det var en rå styrke og tyngde! En heftig fight og opp kom nok en drøy dame. Noe senere skulle jeg få enda en drøy fisk som kom som en kule fra innsiden av sivet og tok så jeg så hele siden på fisken. Nok en solid fight og det som skulle bli den siste digre gjedda for dagen ble landet. Med fire fisk over og rundt meteren, og største over 110 så kan jeg trygt si at dette er noe av det råeste jeg har vært borti. Så drøyt harde takes og sånn enorm tyngde og råskap disse gjeddene dro til med så er det ikke rart man blir hektet fullstendig! Bare se siste bildet på hvordan stålfortom og flue så ut etter den største fisken...
 30. 10 points
  Valente

  Hvis du måtte velge.....

  Akevitt eller whisky
 31. 9 points
  Sondre N

  Stillevannsfiske 2019

  Ute en tur i dag og du verden hvor utfordrende myggfiske kan være. Blikkstille vann og lite vak når jeg kom gjorde at jeg kjørte på med synk 3 og 3x buzzer. Hadde en bortpå etterhvert, men den satt ikke. Så begynte det å vake ganske mye og de var klin umulig å få til å ta buzzer på riggen med synk 3. Gikk over til flytesnøre med nesten samme rigg, to buzzere og en klekker. Hadde virkelig trodd de skulle ta da, men de ville bare ikke. Prøvde alle buzzerne jeg har i boksen, men nei. Gikk over til tørt, ingenting funket. Ikke palmer, ikke cdc mygg, ikke vera for å nevne noe. Tenkte jeg skulle prøve noe helt annet enn mygg, så prøvde marginata, maur, marflo, klinkhammer, vårfluepuppe og en diger vulgata-klekker, de to siste bare på pur f. Fantes ikke interesse. Holdt på å fryse føttene av meg, men måtte gi palmermyggen en siste sjanse. Jaggu tok den til slutt når jeg handtwistet den sakte inn. Sykt digg når den endelig tar etter så vanskelig fiske. Nesten på høyde med de dagene hvor alt klaffer på buzzerfiske, men bare nesten. Fisken var en helt ålreit 800-grammer.
 32. 9 points
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

  Kano eller belly?
 33. 9 points
  Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2019

  Og da var mauren på plass Jeg måtte ha en pause fra småfallen OFA settefisk. Det er rart med det. Så snart man kommer seg utenfor dette kultiveringsregimet til OFA så får man fine fisker: 500, 700 og 900 gram. I tillegg to som rota seg inn i noe undervannsbusker og et par bomdrag. Flott dag. 900 grammeren målte jeg til 41 cm i hoven. Jeg kan ha bomma litt (prøver å håndtere fisken så raskt som mulig), men om vi gir den 42 så gir det k-faktor på 1,2! Om den var 41 som jeg tror den var så er vi på 1,3. 700 grammeren var støpt i samma forma. Halvkilosen var litt mer ordinær; litt over 1 i k-faktor. Mye pollen og diverse rusk på overflata. Maurene var helt sorte. 11 mm fra nesa til enden.
 34. 9 points
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

  Bare fiske April, Mai, Juni? Eller bare fiske Juli, August, September?
 35. 9 points
  Jarle TL

  Hvis du måtte velge.....

  Wolly Bugger eller Zonker?
 36. 9 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  Fisketur nr 2 her hjemme i går, bare en kort kveldstur mellom 18 og 20. Blåste litt så jeg hadde ikke noe trua på noe spesielt bra action. Så ganske brukbart med mygg når jeg kom i lufta men ikke en skit på vannet på lesiden. Glana etter vak i 20min før jeg bestemte meg for å prøve en liten runde med Dirty Yellow Minizonker som jeg lagde i høst. 3 kastet gikk det på en fisk på 450gram. Det var alt jeg merket på den siden av vannet. I en grunnere vik på andre siden kom en 500grammer som ble tett etterfulgt av 600-700-700 ila 20minutter. Trur jammen den flua er en potensiell "yay" i boksen, materiallista ligger her også et sted i streamertråden. Legger ved litt bilder, pene farger på det ørrethodet..
 37. 8 points
  knut

  Stillevannsfiske 2019

  Hvert år prøver jeg å finne ut hva som finnes av døgnfluer i vannene i nærområdet. I og med at det varierer veldig fra vann til vann og ikke minst tidspunktet grunnet høyden over havet og størrelse/dybdeforhold, blir det mye sykling og trasking rundt omkring. I dag var jeg på jakt etter Marginata og av 6 besøkte vann var det 2 av disse som ga bra tilslag. Vi snakker om vann som ligger mellom 450 og 500 moh. Marginataen klekker ofte på mindre områder langs land og det blir mye leting etter disse plassene. I dag ble det full klaff og det var et utrolig visuelt tørrfluefiske hvor auren rullet pent og rolig over flua, akkompagnert av spillende orrfugl både bak meg og på andre siden av vannet. Måtte nærmest klype meg i armen at jeg fikk oppleve dette på så nært hold og så intenst! Jeg så faktisk ikke folk i det hele tatt på disse 6 vannene og det var nok grunnen til at jeg fikk oppleve all den spillende orrfuglen. Det ble 5 fine aurer i hoven og 1 som forsvant, og ikke minst minnerike opplevelser. .
 38. 8 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Med eller uten mothake på flua.
 39. 8 points
  Jeg pleier å binde buzzere i størrelse 12 og 14. Men har funnet ut at det er greit å ha med noen mindre også. Her har jeg bundet noen på TMC 2488 #16 med bindetråd og ymse ribbinger. Blir fine med quill fra påfugl også. I hodet er det litt tynn kobbertråd med svart bindetråd og rød flash til cheeks. Dekket med uv-lim og litt klarlakk.
 40. 8 points
  bushman

  Stillevannsfiske 2019

  Første over 700g (710g, k-faktor 1.05 :-)) - skulle en kjapt tur etter kl21, ble mørk fort. Fisket i et svar vik som er grodd over med vannlinjer senere på året, den er cca 0,5-1m dypt. Tenkten var at det er den varmere delen av vannet (andre er fortsatt delvis islagt) og mørket gir fisken cover å komme på mindre dybde. Vurderte å sette libelle men satt på Runes grå minizonker isteden, ville teste om satt opp fortom tåler flua med 2.3mm kulehode (15fot 3x + 1.5meter 5x). På tredje kast så smalte det. Fin sesongstart, i kveld om jeg får tid så prøver jeg mørkere utgave av libelle.. Edit: lagt til tankegang om valgt sted
 41. 8 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  De der blåser i om det er åpent vann, april eller mai... så tørt som det er nå og mange dager med sol... Jada det er ikke så unormalt... Har sett dem har landa på isen i vann som bare var delvis åpne... "what a waste" :-)
 42. 7 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  En liten oppsummering sålangt etter 14 korte og noen lengre økter i skauen siden 30 april er kanskje på sin plass. Jeg har fisket temmelig jevnt og har fått en god del fisk og mange relativt pene. Godt med fisk på 7-8hg og det har blitt et par som har bikket kiloen i skauen. Jeg har hatt noen korte økter med minizonkerne som har gitt veldig bra uttelling, hadde noen turer i slutten av april med typ 5-6 fisk pr. økt på bare et par timer, fine fisker på som sto kloss på land og tydelig var i "bettet". Skikkelig tørrfluefiske har det vært tynt med, jeg har sikkert vært i 12-15 ulike vann og det er rett og slett ikke noen spesielt god klekking å melde om. Sporadisk, lite mygg, lite fart.. og typisk et par vak og det var det.. Har vært noen lyspunkter som f.eks den 16 mai da jeg lurte den på bildet på 1,2 på en tørr danseflue, 3de vaket var flua mi. Siste uka har det vært krisemye pollen som nok legger en demper på aktiviteten. Var ute i hele dag og besøkte 5 vann. Kun 1 vann hadde noen særlig aktivitet og der var de ganske bra i støtet på myggen. Fisket med rigg bestående av tørr cdc mygg i 17 og buzzer (black-olive flexi) en halvmeter etter. Det var rett medisin fra kl. 16-20 og etter det ville de helst ha tospann buzzer. Ikke uvanlig når de synker litt ned, tar det mer med ro.. da gjelder det å treffe dem rett på nasan og en buzzer i sakte handtwist er ganske frekt da. Ingen store i dag, beste på 600 og 500 + 7-8 stk på 400-ish.. Innimellom så er det faktisk litt artig å bare fange en bra gjeng med fisk og heller dyrke litt fisketeknikk. Og ikke minst glede seg over å få kastet på fisk som vaker seg bortover slik at man kan planlegge kast og presentasjon.
 43. 7 points
  Feskbaill

  Stillevannsfiske 2019

  Vært i åsen og teltet i helgen, prøvde bellyn i storøyungen, det var magisk på fredagen da det var pent vær. vaka bra på mygg men fikk ikke fisken til å ta tørt, prøvde lenge og vel før jeg ga den ene buzzern jeg hadde i boksen en sjangse. Ikke har jeg peiling på buzzer fiske, men klina til med en stor dyret og buzzern i krokbøyen. Da ble det 2 kjappe fisk der den siste røyk knuta på buzzern, så da var den borte og jeg mista litt troa på å få fisk uten den. Så sporadiske Marginata før jeg pakka sammen å dro hjem. Må få tatt med meg flere buzzere på neste tur!
 44. 7 points
  Tom Horn Hatlebrekke

  17 mai i Østmarka

  Fiser innover i morgen. Feirer i Norges natur, med og vifte med stanga.Passerer 17 mai plassen i østmarka sønnafor.Gratulerer Hip hip he he
 45. 7 points
  Jan_Haukaas

  Smøla 2019

  Man drar ikke på Smøla uten å prøve litt etter sjøørreten. Lørdagen og søndagen dro vi til strømsatte sund og viker rundt om på Smøla. Og som torsdag og fredag, for noen forhold... Vi har fisket regelmessig her ute i over 15 år, og har ikke opplevd slike forhold noen gang før. Bar overkropp og shorts i april på Smøla er ikke hverdagskost Lørdagen brukte vi gummibåten vi hadde med oss for å utforske noen nye plasser vi hadde sett på kartet. OG for noen strømmer vi fant. Trenger ikke brette ut hvordan man fisker her, men resultatet for dagen ble 1,5 kg - 1,4 kg (skulle gjerne vært en del over 2 kg.. tynn ) 1,0 kg + flere små. Vi hadde også på mange flere. Fikk også se en huggorm som kom svømmende Brukte Fario NT8 9,9 #6 med Xchange Tri tip lina og medium synk spissen, pattegrisen i beige på fortommen. (prøvde litt annet også, men kun pattegrisen funka) Søndagen ble det spottefiske! Vi kjørte på flere fisker i 2 kg+ klassen uten å greie å få de opp. Men for et syn.. Jan Seatrout.mp4
 46. 7 points
  Truls

  Gjeddefiske

  To den første 'skikkelige' turen etter gjedde i dag, og det endte bedre enn jeg forventet. Nå er jo selvfølgelig drømmen når man fisker gjedde før gyting å få en diger rognstinn dame, og det lyktes jeg ikke med, men jeg fikk rundt 8 (?) Gjedder til sammen og hadde nesten like mange kontakter så det var overraskende mye action. Ble noen heftige takes og bra bøy på stanga!
 47. 7 points
  Roaas

  Stillevannsfiske 2019

  Nå er det ordentlig i gang! Det er både moro og utfordrende. Jeg synes det virker mer utfordrende i år enn i fjor, vet ikke hva det kommer av.. de ville virkelig ikke ta. Vaket mye i går, veldig steady, utenfor en odde hvor det går fjell ganske langt ut under vann, så er overraskende grunt. Så både flyvemaur men ingen sverming, mygg i lufta, og ingen døgnfluer. Det var lite vind, ganske mye sol. Hadde ca 2 stanglengder fortom, fluorkarbon tippet, burde hatt tynnere tror jeg, for 5x virket altfor tykt. Prøvde myggklekker, flyvemaur, mygg i ulike størrelser, ned til #18. Nektet å ta. Prøvde en sort dyret i strl 14, og etter flere forsøk satt den, og til min overraskelse på inntrekket. Lettelsen var stor siden jeg hadde blank tur for noen dager siden. Annet positivt, spey begynner å sitte litt mer, det er digg!
 48. 6 points
  Roaas

  Stillevannsfiske 2019

  Første klekking for min del. Artig!! Marginata tror jeg, poppet opp av vannet, ganske artig å se på, satt leeeeenge. Fisket høvelig greit, ble totalt 5 ørreter på oss, ingen over 200g. Pen snacks. Røyk nesten på en sjæl
 49. 6 points
  Jan_Haukaas

  Smøla 2019

  Årets roadtrip er igang! Jeg og bruttern tok turen alene i år da det kom flere forfall. Hytta ble avbestilt og lavvoen pakka i bilen. Ankom overnattingsplassen ei stund før det ble mørkt og var kjempemotivert til å sette opp telt og rigge camp. Motivasjonen varte i ca 10 sek til vi fikk se de SINNSYKE mengdene med mygg i lufta. Begge to småløp til vannet og der vaka det som bare juling. Stengene ble rigga i rekordfart, myggboksen funnet frem og 5x’en satt på som spiss. Det ble en halvveis frustrerende opplevelse med all den naturlige myggen rundt. Men det ble flere fine fisker. Nå har vi bikka inn i teltet og gleder oss noe voldsomt til imorra I teltet er det nå hinsides mengder med mygg Jan
 50. 6 points
  Jan_Haukaas

  Smøla 2019

  Oppdatering fra fredag. Knallvær, sol og akkurat litt for mye vind. Fjærmyggmengdene her ute er så absurde at man nesten kan sette seg ned å le Satt i lyngen med ei kald ei og lyden av alle myggen blir nesten øredøvende! Fisket har vært sånn passe idag. Rundt 15 fisk i hoven.
×
×
 • Create New...