Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 08/18/19 in all areas

 1. 7 points
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  Tok meg fri i går og dro til skogs med en kompis, det var ganske vel anvedt tid. Vi var vel ved vannet i 10.30 tia og fra 11 så var det spredte vak på litt mygg og annen rydding. Seinere på ettermiddagen kom sola og varmen. Det kom litt vingemaur og fisken takket gjerne for maten. 6 fine fisker i håven fra 700-1,0. Blikkstille vann, 6x fortom og fisk som vaket mye langs land. Høstfiske slik vi liker det! Fanga på daddy på 11'er krok typ "høstdaddy" uten noe forlenget kropp. Så seinere på rusty uvlim maur krok 16. Dabbet av i 5-6tia og mellom 7 og 8 skjedde det veldig lite der vi var da.
 2. 6 points
  Rune Stokkebekk

  Ørret fra bellyboat

  Store vann, belly og fisk som svømmer midtfjords og vaker kan være virkelig vrient. Men, selv om det er ute i det åpne så har ørreten vanligvis noen faste ruter de følger. Og bruker man tid på å se hvor de svømmer og når de snur så lar deg seg gjøre å komme innpå. Men det er faktisk ofte behov for kast på over 20m for å ikke skremme dem. Ofte har de en rute som går rett fram i en eller annen retning, da prøver jeg å posisjonere meg godt til siden slik at de ikke kommer rett mot meg. Da er det ofte game over når de kommer nærme nok. Videre er det lurt å legge kastene ganske langt fram i ruten som fisken har, dvs. hvor du antar den vil kunne dukke opp neste gang eller passere. Fluesnøret over hodet på dem når de svømmer rett under overflaten er ofte nok til at de gir seg. Når jeg f.eks fisker med buzzere så kaster jeg langt foran dem og venter på at de skal vake eller ta flua. Planen er å få forstyrrelsene av nedlegget av lina til å flate ut samt få fortommen til å trekke litt ned før de kommer der jeg har flua. Jeg bruker aldri kortere fortom enn 18-20fot ved tørrflue og buzzerfiske. Med bakgrunn i dette så har jeg med meg 2 rigger på denne tiden av året for myggfiske/fiske på vakende fisk. 1: 9fots 5er med standard eller long belly line. Klasse 5 og den ekstra vekten i linen gir mer fleksibilitet, punch og lengre kast og hyppige retningsendringer er enklere enn med 4'ern. Til myggfiske rigger jeg denne med 2 buzzere. Gjerne med hel fc fortom eller intermediate polyleader til rent buzzerfiske. 2: 9fots 4er med samme linetype som 5ern, denne stanga er en dedikert tørrfluestang som jeg bruker når fisken er nærme nok. Eller som backup hvis de plutselig endrer menyen. Jeg rigger denne nå med tørr mygg og buzzer under. Eller har den klar med en daddy, vingemaur eller annet knask som er godt når de er i ryddemodus. Streamerfiske i slike store vann er et helt annet kapittel..
 3. 5 points
  Rune Stokkebekk

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Tok et par bedre bilder ;-)
 4. 4 points
  Rune Stokkebekk

  Ørret fra bellyboat

  Jeg har aldri sett noen fordel med lang stang fra bellyen, før var det et salgsargument. Nå sitter man ikke så lavt at det gjør noe heller vs. de gamle "bilringene". Er jo bare så stoppe slik at bukten går høyt. Jada, noen ganger går de ruta flere ganger. Men det er jammen skjelden når det gjelder stor fisk synes jeg. Skjelden det er forhold til det. Det gjelder å være på plass når de tar kveldens lille runde er min erfaring. Men, klart.. treffer man på skikkelig klekking eller sverming så gir de seg ikke så fort. Lage lite bølger er lurt ja, greit å venne seg til å kaste med armene og ikke hele kroppen :-) Og ikke kaste mer enn man må. Nesten dumt å kaste i det hele tatt når du ikke vet hvilken vei den tok. Den fisken så pen ut du!!
 5. 4 points
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Bro, er ikke dette det første spørsmålet som er i tråden? Uansett; 2 kg ørret på tørt, eller 4+ kg ørret på vått?
 6. 4 points
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Om noen skulle trenge litt inspirasjon til hvor de skal prøve seg i løpet av den snart forestående sjøørretsesongen, så ta en titt på disse. Jeg har ikke fisket samtlige plasser, men det er søren meg ikke langt unna heller, og fått fisk på maaange av disse stedene. Håper at mange kommer seg ut på kysten og opplever det salte element fra sin beste side. Og at vi har fokus på å bevare og bygge videre opp sjøørretstammen i oslofjorden. Selv tar jeg en og annen fisk en sjelden gang, putter aldri noen i fryseren og setter ut all fisk med litt størrelse.
 7. 4 points
  Magne Fjellstad

  Elv- og bekkefiske 2019

  Hei . Har jo nå nesten parkert fluestanga, balansen er ikke som da jeg var 20 år. Men jeg har erfart etter siden 1988 å ha frekventert Glomma i området Atna/Hanestad og likeledes området nedenfor Barkaldfossen og Høyegga en del, har jeg merket at det etter vårfisket og juniflommen har en tendens til å være bare småfisk som biter. Min oppfatning er at det må ha vært en eller to frostnetter før det er større fisk å få. En annen ting jeg også har merket er at fisken og i særdeles harren har tapt seg i størrelse. De første årene var det vanlig å få kilosfisk nesten hver gang jeg vasket fluene. I dag er det en sjeldenhet. Kan jo være at jeg ikke har samme drivet over fisket på grunn av balansen. Tar ikke sjansen på vade dypere enn til knærne, og vadestaven er fast følgesvenn. Men dere som fortsatt har lysten og balansen i orden: SKITT FISKE. Og foto er også Magne Fjellstad ganske givende.
 8. 4 points
  RolvS

  Elv- og bekkefiske 2019

  Hadde det som lett kan vise seg å være årets siste elvetur etter ørret i helga. En krampetrekning på slutten av det som ble en veldig amputert (elve)sesong. Det var første tur til denne elva, og jeg falma vel mest rundt i blinde. I dobbel betydning, ettersom det ikke var så mye å se av aktivitet heller. Noen små BWO-er fløt nedover elva på ettermiddagene, det genererte litt aktivitet, men det var ikke mye å gå etter. En ting som var litt overraskende, var at elva var rett og slett stappa full av mikroharr en del steder. Stedet på bildet over var en skikkelig barnehage. Her må det være noe feil med forvaltningen... (elva er relativt velkjent som en bra fiskeelv, med innslag av tildels grovvokst ørret.) Harr-populasjonen «var no ikkje sånn tidlige nei» Størstemålsbegrensning og maks en fisk/dag/fisker. Burde kanskje invitere til harr-kakkefest? Høydepunkt nr en var den ene store ørretten jeg så som head-n-tailet en eneste gang - nok til å øke hjerterytmen betraktelig men ikke noe mer. Nr to var en halvkilos harr jeg spotta i ginklart vann, som kom opp og tok tørrflua mi på første forsøk. Vakkert! (Dette var litt trøstefisk etter å ha skremt en like stor ørret noen meter litt lengre oppe i elva...) Avslutta med en dag med streamer-denging. Belønnet med en ørret på 8hg. Hvit wollybugger ftw igjen. Streit... Bare å begynne å tenke på neste sesong igjen...
 9. 3 points
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

  Kun fiske tørt, eller kun fiske vått?
 10. 3 points
  knut

  Nitelva

  Ja, det nytter å klage, men man må være seiglivet og ta tiden til hjelp. Vi har gitt NIVA mer input som kan hjelpe dem i undersøkelsene. Håper det kommer noe positivt ut av denne kartleggingen. Grunneier holder nå på med justeringer av kraftverkene sammen med leverandør slik av denne vanvittige jojo-kjøringen opphører. Neste uke har vi startmøte i interimstyret for etablering av et elveforum, så dette blir spennende.
 11. 3 points
  RolvS

  Elv- og bekkefiske 2019

  Impulstur til Trysil. Pakka bare nymfestanga. Miraklenes tid er ikke forbi. Skulle tasse over en liten grunn strøm i en sidekanal. Rakk meg maks til knærne. Så det ble bitte litt dypere rett fram (bunnen ble en nyanse mørkere) så jeg gjorde noen driv med nymferiggen. Det kan jo stå en liten harr der tenkte jeg. Men der fant jeg en ørret på 5hg gitt. Den sa j skulle hilse til @Tørrflua. Jeg hadde aldri kommet til å fiske der med noesomhelst før jeg begynte med disse nymfegreiene...
 12. 3 points
  Kjell Grønningen

  Stillevannsfiske 2019

  Var oppe i flere vann i nordmarka nord på onsdag og det skjedde fint lite egentlig. Bortsett da fra vann-nymfe-parring og egglegging som ga en del spektakulære vak, men hvordan imitere to innsekter som er hekta fast i hverandre noen få cm over vannflata mens hunnen dypper stjerten ned i vannet mens den legger egg. Noe for en god ingeniør kanskje? Ingen maur å se heller, men noen vårfluer lagde litt liv på vanna. Litt for mye vind ødela de mulighetene jeg hadde. Men bevares, det var en herlig dag i skauen! Blir fint vær til helga så her er det bare å kjenne sin besøkelsestid. Høsten kommer fort nå... KG.
 13. 3 points
  Fyller på med litt Silver Grey og Sunray Shadow
 14. 3 points
  Roaas

  FFS's positivitetstråd!

  Hadde ett par lekk vadebukser selv, også levert til Gero, jeg fikk den splitter nye modellen uten ekstra kostnader. Det er suveren service, både fra Gero og Guideline, men Gero på generelt grunnlag leverer veldig bra (null spons).
 15. 2 points
  Roaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  Ny stangtupp...
 16. 2 points
  RolvS

  Ble jeg hekta nå?

  Én gang er lov. Helt sannt.
 17. 2 points
  Tørrflua

  Nitelva

  Enig med Knut, det begynner å skje litt nå. Jeg har også blitt kontaktet og pratet med prosjektleder for undersøkelsen. Han ønsket bilder og video. Så nå er vell postkassa hans full . Vi pratet om mine observasjoner fra forrige høst og vinter. Jeg sa også om de ønsket kunne jeg være med å vise de plasser jeg har fulgt mest med på. Så vi får se hva det blir. Han kunne også opplyse at det skal være elfiske om noen uker. Blir spennende fram over nå.
 18. 2 points
  Jan Ingvar

  Stillevannsfiske 2019

  For en stemning! Man ser jo at man som fisker slett ikke trenger å få fisk når man får sånne dager ute i naturen!
 19. 2 points
  Tre fluer fra den siste tiden: Lion, Popham og Butcher.
 20. 2 points
  Ruben Petterson

  Elv- og bekkefiske 2019

  VID_20190901_140520.mp4 VID_20190901_143721.mp4
 21. 2 points
  Feskbaill

  Hva har du kjøpt i dag?

  Denne er genial ja, henger den lett tilgjengelig på slingpacken og tippetrester,sneiper og diverse småsøppel går rett i denne
 22. 2 points
  Takker :-) Hehe var litt gæærn ja, det skal nok komme.. var fristet til å hive den utpå i maurklynga i dag men droppa den. Fisker jo entomologisk riktig eller
 23. 2 points
  RolvS

  Hva har du kjøpt i dag?

  @Jarle TL - genial minisøppelkasse jeg bruker primært for tippetrester. Tvinn rundt fingern, stapp, gone.
 24. 2 points
  Fine de! Effektiv flue. Lokker opp surpomp-ørret, som ikke egentlig vil vake. Må se å få kjøpt inn noe balsa og hobbymaling jeg også.
 25. 1 point
  Bounce

  Hva har du kjøpt i dag?

  Monomaster er et alternativ, har meg to...
 26. 1 point
  Bounce

  Hva har du kjøpt i dag?

  CND GT 966
 27. 1 point
  Truls

  inspirasjonstråd: attraktor/ streamer

  Du får en enda drøyere jiggende effekt uten hackle. Et par krokstørrelser opp også, så blir det sjøørret på deg!
 28. 1 point
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

 29. 1 point
  Truls

  Multipurpose fortomssystem

  Selv om dette ikke er noe jeg føler jeg kommer til å bruke noe tid på i mitt praktiske fiske (skal aldri si aldri riktignok) så synes jeg det er veldig gøy å lese hvor bredt fluefisket egentlig er. Det er kult at det er så mange nisjer innen fluefisket!
 30. 1 point
  Broar

  Multipurpose fortomssystem

  @RolvSTro det eller ei, men det er faktisk mulig å bruke monoriggen til tørrfluefiske også. Står litt om det her: Skal ærlig innrømme at jeg likevel som oftest rigger to stenger til mitt fiske; nymfestang og tørrfluestang. Har som mål til neste år å bruke monoriggen som tørt for litt mindre elver da rekkevidden for større elver er begrenset vil jeg tro. En annen aha-opplevelse jeg har hatt i år er å gå fra å "lobbe" nymferiggen til faktisk å "kaste" som beskrevet her: Kastingen av monoriggen som beskrevet i denne artikkelen går faktisk utrolig bra (også med tre nymfer i riggen), og har skaffet med noen "bonusfisker" som står litt lenger ute i elva.
 31. 1 point
  RolvS

  Multipurpose fortomssystem

  @Broar - kan like monoriggen For oss som ikke konkurrerer holder det med mono hele veien - kommer til å teste det på nymfestanga. Grunnen til at en sånn konfigurasjon ikke er mer utbredt, kan nok være at i konkurranser er det makslengde på fortom (tror det er 20’ eller under, men ikke sikker) og krav til et antall meter flueline med minimumsdiameter på 0.55mm. Ett av designmålet med fortommen j beskriver over er å ha en standard «tørrfluefortom» nærmest fluesnøret for hurtig å kunne bytte. Det blir ikke helt det samme å fiske tørrflue med nymferiggen...
 32. 1 point
  Broar

  Multipurpose fortomssystem

  Hei igjen! Du skriver at: Noen ganger trekker fluesnøre inn fortommen pga sin egenvekt, men jeg syns jeg greier finne vinkler på stanga og vekt på fluene som gjør at det fungerer. Her er enda en artikkel på Troutbitten som kan være interessant: For oss som ikke er konkurransefiskere, så synes jeg denne riggen er genial med tanke på å unngå "sagging" av fluesnøret som igjen kan påvirke driftet og kontakten med nymfene under vann. Mvh Bjørn-Roar
 33. 1 point
  Truls

  Forbud mot torskefiske

  Ikke godt å si, men biotopen er ikke foretrukket av sjøørret, og små sjøørret som forviller seg til slike plasser, har nok en viss risiko for å bli mat for f.eks en litt stor lyr..,? Nå bare spekulerer jeg, men for meg virker det som færre små sjøørret vokser seg store.
 34. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Dirty Yellow Minizonker - Kim J.U

  Takker :-) Jeg har laget meg noen større også som er 6cm lange på Daiichi 2450 #6. De har jeg kjørt kaninzonker på i fargen Black Barred Gold Variant. Foreløpig utestet men funker nok greit de au. Får se om jeg blir nødt til å sette på en ila høsten håper jo at jeg slipper....
 35. 1 point
  Veldig mykje bra her no Håvard!
 36. 1 point
  Takk for gode, og utfyllende svar. Dette forumet er gull !
 37. 1 point
  Bindes gjerne med bein av nylon ja, eller så har mange funnet passende tykkelse av kost (oppvaskbørste el). Det har vært linket til tidligere, men her er beskrivelsen fra Ismo
 38. 1 point
  Man bruker monofilament, gummi er for mykt og dessuten råtner det lenge før resten av flua er oppbrukt.
 39. 1 point
  Jan_Haukaas

  Laksefiske 2019

  For en stund tilbake skrev jeg en artikkel om laksefiske på ørretmåten. Nå er det flere steder FANTASTISKE muligheter for dette fisket. Lite vann og varmt vann gjør fisken lat mange plasser, men enkelte elver har kulper og stryk som, selv om det er sommervannstand, har bra med laks. Igår dro jeg til den lokale elva som er nevnt i artikkelen. Det var forhold for lett utstyr og jeg tok med 9,9 #6 GL Fario NT8. Den rigga jeg med GL Bullet Evolve og 2 stanglengder med fortom som hadde 0,25 spiss. (det er stooor fisk der jeg fisker, men det normale er 1-3 kg) Ytterst på fortommen monterte jeg en Superpuppan i str 14. Kulpen er stor, mere som en lite vann. Det hoppet laks både her og der. Vassdraget har en fin stamme med to hovedtyper fisk. De litt stutte og korte og de som skal lengre opp som er litt lengre og tynnere. Trikset på denne tiden er å ikke kaste for mye, heller observere for å finne fisk som vaker head and tail. Og igår var det flere. Jeg la det første kastet litt kort (maks 4 m) for ikke å skremme fisken. Det skjedde ikke mye på de første kastene. Flua ble fiska inn med rolige inntrekk som hadde helt markante stopp, ca 15-20 cm i gangen. Avfisket området foran meg som er passe dypt og er standplass for tidvis mye fisk i vifteform. Så vaket fisken h&t igjen. La kastet 20 cm over vaket denne gangen og etter ett inntrekk så jeg laksen rolig kom opp å tok Laks som står i elva en stund kan bli ufattelig sprek, denne raste avgårde flere lange utras før den havna i hoven. Etter en kort pause var jeg klar igjen og det tok ikke mange minuttene før en ny laks sakte og rolig rulla over et insekt. Jeg venta ca et minutt, la kastet på samme måte som sist og dro en gang. Det blinket fra dypet og fisken tok flua en smell og raste avgårde! Denne var som de første også knallsprek. Flere utras senere lå det en ny smålaks i hoven. I denne elva er det heldigvis kvoter på 2 laks pr døgn så min fisketur var over for denne gang. Man kan jo fantasere hvor mange man hadde greid å få løpet av et par timer. Bruk de siste ukene av sesongen folkens. Laksefiske kan være ufattelig gøy på denne måten. Jan
 40. 1 point
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Egentlig ikke riktig tråd dette, men jeg tok en tur på kvelden til kysten. Hadde lyst til å se om jeg kunne få et eller annet til å bite. Hadde egentlig ingen forventninger men fikk tre makrell og fire horngjel så det var bra med liv. To av makrellene var ganske store og ga skikkelig kamp. Det gjorde også den ene horngjelen, for den kroket jeg på midten... deilig med litt sjøvann igjen, og det er mye som er gøy å fiske med flue. Horngjel på loppe og enstang i klasse fire inbiller jeg meg må være veldig god underholdning! Fikk et artig bilde av den ene horngjelen som var mer over vann enn under.
 41. 1 point
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Vårflueklekking eller myggklekking? Utelot døgnis fordi det er for mange options...
 42. 1 point
  Jan Ingvar

  Hvis du måtte velge.....

  Genial tråd Høy- eller lav vadebukse?
 43. 1 point
  Jonas Eilertsen

  Hva har du kjøpt i dag?

  Fikk en slik i posten i dag, virker å være en god ide, så får vi se hvordan det funker i praksis. Smith Creek stangholder..
 44. 1 point
  bushman

  Hvis du måtte velge.....

  Få vann, godt kjent eller mange vann som man fisker i men kjenner de ikke godt
 45. 1 point
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Være ubehagelig varm eller ubehagelig kald i vaderne? Det er ikke tillatt å kle av/på seg noe for å løse problemet.
 46. 1 point
  simen corneliussen

  Hvis du måtte velge.....

  Nymfer eller streamere?
 47. 1 point
  Jarle TL

  Hvis du måtte velge.....

  Wolly Bugger eller Zonker?
 48. 1 point
  Terje Bendiksby

  Hvis du måtte velge.....

  Å fluefiske blant blydengere eller å la være?
 49. 1 point
  Ruben Petterson

  Hvis du måtte velge.....

  Elv eller stille vann
 50. 0 points
  Truls

  Forbud mot torskefiske

  For sjøørreten sin del så mener jeg å ha merket en endring over en del år, spesielt siste tre. Det er færre fisk på strekker nære land, og de kommer inn sjeldnere og i færre antall, og færre store fisk tar i hvert fall jeg på grunnområdene. Fra å få opptil 20-40 på flere turer i sesongen med flere fisk over 1 kg og en og annen over 2 kg og større, så er det nå mer normalt med 5-10 på gode turer og kanskje bare en enkelt fisk over eller opp mot kiloen. Så noe av det samme ser ut til å gjelde sjøørreten (kun min opplevelse, ikke dokumenterbart) men at en del mer fisk går ute i sild og brislingstimene. Det blir mer random hvor man treffer på fisken, og mer pelagisk fiske. Unntak fra dette skjer stadig, men jeg mener trenden totalt sett ser ut til å gå i samme retning. Stedvis godt med små ørret, men færre store. De større fiskene tar mye brisling/sild så om det er færre av de eller om de er vanskeligere å komme i kontakt med skal jeg ikke påstå så mye om, men hva jeg fanger og hvordan peker i den retningen.
×
×
 • Create New...