Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/23/21 in all areas

 1. Siste pynte-update før jeg må hive meg rundt og lage hundrevis av fluer. Ene som jeg posta sist synes jeg var litt små-kul sånn i grunnprinsippet. Ikke spesielt virkelighetstro, men litt mere abstrakt preg med både svarthvitt og en del farger. Jeg lagde to til som jeg synes ble litt bedre, i alle fall med han fiskern. Vanskelig med følk, lettere der jeg bare klatter i vei.
  11 points
 2. Pynte-update. Har fått litt fot for akrylmaling. Jeg kan ikke tegne eller noe, men har veldig lyst til å lære. Har lyst til å pynte med fine ting på kontor/promperom. Prøver litt forskjellige teknikker, men får det ikke helt til. Tror jeg mangler dette kunstner-genet. Mennesker feks er kjempevanskelig å få til, så da tenker jeg at jeg kan prøve litt mer abstrakte ting. Selv ikke det blir det noe ordentlig ordnings på. Tenker faktisk å få tatt et kurs ila året, for det er litt moro å holde på med dette. Akkurat nå er det mye forsøk på Youtube-kopiering, men selv om jeg prøver å kopiere strek for strek så mangler jeg noe vesentlig. Selv det å blande riktige farger er farken meg vanskelig.
  8 points
 3. Runar Dankel

  God jul

  God jul og godt nyttår alle sammen. Takk for et år med utrolig mye engasjement og gode svar. Jeg har lært utrolig mye og begynner å forstå at jeg ikke engang bet hvor lite jeg egentlig kan. Men det er jo gøy! Fikk stang og snelle til jul, så nå har familien skjønt hvor gøy jeg synes fluefiske er. Til og med fått testet stanga og dratt opp to små sei. Og mistet flere fisk som jeg tror var SØ pga hvor mye action det var. Så takk til alle som har hjulpet meg i gang med denne reisen inn i fluefiske verdenen.
  7 points
 4. Kjekt å få litt orden på resten av "trådsnellene". En liten økt i garasjen, så ble det en ny "reol". Må vel beise seinere så den står i stil til "naboen". Greit å ha litt system i alle disse ulike "trådsnellene".
  6 points
 5. Aldri over i sjøen! Liten, søt knært på drøye to hekto i håven i dag. Tok på "Hololoppa". Vindstille og nydelig dag ute. Litt forsiktig vaking i vika før vannet var på sitt laveste. Da ebba det helt ut. Ellers enig i at kasting med 7'ern i sjøen versus 4'ern i marka er to ulike verdener. I dag kunne jeg fint brukt en femmer i sjøen siden det var vindstille.
  6 points
 6. Sånn! Da har jeg fylte ene siden av flueboksen med mygg. Så blir det daddy, klink og maur på andresiden. Tror det skal bli min universalboks.
  5 points
 7. Knut Adolfsen

  Friluftsfjorden!

  Mange år siden sist jeg skrev om Friluftsfjorden her men ideen er ikke død. Ikke noe nærmere oppfyllelse heller, men så lenge det ikke koster meg noe å holde på, og man stadig får mere motstand enn støtte trigger det en gammel gubbe. Håpet Venstre som viste mest interesse for "prosjektet" og etterhvert interesse for hele fjorden ville ha et verneområde men det endte med en utvannet og lite konkret "Helhetlig plan for Olofjorden" og da Ingar Heum og jeg fikk SV på Stortinget til å foreslå vern fra Oslo ut til Larkollen/Slagentangen var det kun de pluss Rødt og MDG som stemte for. I tillegg er NJFF, alle miljøorganisasjonene og Oslofjordens friluftsråd tause som Stillehavsøsters. Mener vel at man dermed er nøytral men støtter naturligvis dagens forvaltning. En forvaltning vi lenge har sett resultatene av. Jeg mener vi trenger et pilotprosjekt hvor fiske kun skal foregå med håndsnøre og stang. Teiner når det er lovlig men ikke som i dag hvor krabbeteiner er lovlig hele året og overalt unntatt i hummerreservater. Et bedre sted å lage noe nytt og fremtidsrettet på enn i deler av Oslofjorden finnes etter min mening ikke. Mulig jeg tar feil, men her vi det berøre få negativt, men ha positiv effekt for svært mange. Så har man det med å dele ressursene som tilhører fellesskapet på en mest mulig rettferdig måte. Det gjør man ikke i dag og flertallet synes det er helt ok for sånn har det alltid vært. At det er økonomisk og økologisk dumt ser heller ut til å sementere gamle holdninger enn å inspirere til nytenking. Håper noen her inne tør å tenke nytt og eksemplene på hvor bra vern er finnes mange steder i så ulike land som Kuba og USA. Friluftsfjorden!
  4 points
 8. Så nylig buzzer-filmen til Veig, og de fisket med «vertikalmyggen.» En slags shuttlecock i myggdressur. Aldri testet «snowshoe», så det fikk være flottør i dag (originalen bruker hvit cdc, men labb burde vel funke?)
  4 points
 9. Palomino mygg var et fint sted å starte.
  4 points
 10. Sånn! Da har jeg laget meg en god gjeng med mygg i flere stadier
  4 points
 11. Slitt litt med å finne en steinflue imitasjon som jeg liker og har trua på. Synes rett og slett en stimulator som kan imitere f. eks steinfluer er heselige. Disse med nitten runder hackle og sånn. Jeg bare får meg ikke til å binde dem. Derfor begynte jeg å titte litt rundt. I søken tenkte jeg ut et mønster jeg kunne like, som jeg synes gir en bra profil, som flyter godt og som er enkel å binde. Dette var det jeg kom frem til. Denne er på en krok 14, i dette tilfellet Ahrex FW505 og FW511. Har klokketrua og ser frem til å prøve den ut til våren.
  4 points
 12. Har hatt ekstrem bindetørke. Tror jeg er i ferd med å finne noe som ligner mer på marsjfart nå…
  4 points
 13. Storopprydding i kjelleren og mellom masse rart som for det meste havner til resirkulering. Minner fra barna var mindre og et fantastisk lite hefte som hadde gått i glemmeboken for mange år siden
  4 points
 14. Disse er jeg fornøyd med til å bare ha bundet 50 fluer til nå.
  4 points
 15. Velkommen til forumet. Rune har laget fine artikler om skogsvanna gjennom sesongen som inneholder mye fin informasjon, lenkene ser du nederst her. For min del så blir grovt sett sesongene omtrent slik: Etter isgang, så fiskes det mye med mini-zonker, buzzere og tørre mygg i vanna. Når varmen kommer litt mer, så er det mygg, maur, dansefluer, kanskje litt stankelbein og annet fjaserier og bøss Så kommer jo døgnfluene, der det i all hovedsak er vespertina og vulgata som er interessante. I slutten av juni og begynnelsen av juli er det en uke fiskeferie i elv. Da har jeg med alt mulig av fluer; mygg, stankelbein, maur, etc og ikke minst døgnfluer i massevis (aurivillii, danica, ignita, darlecarlica, baetis og alt mulig rart) Deretter er det pause til kanskje sånn ca begynnelsen eller midt i august (til varmen i vanna er litt ned), da sensommer- og høstfisket begynner. Nå kommer stankelbein på mer og mer, men det kan være fine dager med maur og selvfølgelig masse (forhåpentligvis) mygg. Sesongen brukes som regel å avrundes med en del mini-zonker-fiske.
  4 points
 16. Har du 2 farger typ: Rusty Brown og Rusty Orange så kommer du veldig langt. Rusty brown er da litt som flyrite nr 28. Den kan du ha til ymse baetis og annet som blir litt mørke. Krok 14-18. Så Rusty Orange kan du bruke flyrite nr 18 som heter det, den er ok til aurivillii, ignita, dalecarlica.. Krok 12-18 på denne. Ha gjerne noen få på krok 10 også.
  4 points
 17. Truls

  Friluftsfjorden!

  Tror ikke det er bare en enkelt grunn til kollapsen i oslofjorden. Nitrogen er nok bare en av flere ting, men bidragsytende. I oslofjorden er det mange ting som har gått galt over lang tid. Utslipp, mudring, tråling, overfiske, kjemikaliedumping osv. for å nevne noe Sjøørretbestandene er desimert så det holder også. Bare en trist brøkdel av hva det var, og spesielt mangelen på stor fisk er bekymringsverdig.
  3 points
 18. Medlemsskap her er like obligatorisk for en fluefisker som fortom. En naturlig del av grunnutrustningen.
  3 points
 19. Er ikke bugs en vesentlig del av fluefiskingen da..? (Sorry, jeg klarte bare ikke å la den ligge)
  3 points
 20. Eirik Rusten

  Pynte litt væ?

  Ved siden av kontorpulten min hjemme har jeg et skatoll. Når jeg skal binde fluer snur jeg bare stolen og åpner det og binder i vei. Her om dagen fikk jeg et infall om at det måtte fikses litt på utseende til det, slik at jeg kunne kose meg litt mens jeg sitter på kontoret og jobber. Jeg tenkte at å male noe kult på fronten ville være kult. Først tenkte jeg på å male en ørret, men tenkte at det ble kanskje litt vanskelig. Spesielt med tanke på at jeg kan hverken tegne eller male Så lurte jeg på om jeg kanskje bare skulle gjøre det litt abstrakt, og male kun en side av en ørret med prikker og fine farger. Jeg pusset ned og prøvde meg. Første versjon ble slik: Her ble resultatet noe heeeelt annet enn jeg så for meg i hodet. I hodet så det kult ut, dette ble litt dust. Innså at jeg ikke er noen mester på kreative ting, og pusset ned og malte over. Hentet en døgnflue-tegning på nett som jeg overførte til fronten og tegnet over meg tusj. Selv om jeg skal ordne litt mer skyggelegging, ble jeg i alle fall mer fornøyd med denne: Tenkte faktisk litt på å annonsere etter en tegner/maler for å fikse en flott front, men får vel bare være fornøyd med denne. I alle fall foreløpig. Så får jeg se om jeg finner litt stæsj og henge opp på veggene for mer pynting etterhvert.
  3 points
 21. Heisann, Jeg har leid Bjørkelangen Sportshall 26 februar fra kl. 11-16 for at vi skal kunne kaste litt med flue. Eneste forbeholdet er evt. endringer i covid restriksjoner. Jeg tipper vi også finner på en form for bevertning 😉 Fint om de som ønsker å komme melder seg på i denne tråden. Tipper vi kommer til å legge ut en sak på FFS Face også.
  2 points
 22. Spennende prosjekt! Jeg er alltid på utkikk etter forenkling og færre typer fluer, men lykkes bare delvis med det 🙂 Adams er ment å være en generisk imitasjon av en døgnflue. Den fungerer godt i elv, der døgnfluene ofte kan ha litt lyse farger. Gråfargen i kroppen til Adams kan derfor imitere disse tilstrekkelig så ørreten/harren tar den. I skogsvann og i fjellet hadde jeg laget den med betydelig mørkere kropp, slik Truls beskriver. Det er fordi at de døgnfluene en kan forvente å treffe på i størrelse 12-20 er mørkebrune, nærmest svarte i kroppen. På stille vann på vårparten i marka er det Marginata og Vespertina en kan forvente. Litt senere, på forsommeren, er det de samme døgnfluene som klekker i fjellet. Sjekk ut bilder i klekkerdatabasen så ser du hvor mørke de er. Bind gjerne str 12 og 14 som parachute. På mindre kroker anbefaler jeg comparadun med cdc i vingen. Lykke til!
  2 points
 23. En av fluene jeg trenger påfyll av. En favoritt når det vaker litt her og der, eller når jeg ikke har sjanse til å se hva de tar.
  2 points
 24. Jeg er selvfølgelig med. FFS sponser full bevertning av det som er mulig å lage der. Er det kjele, fiser vi opp noen pølser. Med løk. Eventuelt så blir det bokstavkjeks og rødbrus Kaffe bør vi også klare. For medlemmer. Ikke-medlemmer tvinger vi medlemsskap på så er det også ordnet.
  2 points
 25. Har vært helt bindetørke her i gården også, men jeg fikk i det minste somlet meg til å dra frem boksene i helgen for å få en oversikt over hva som trengs. Det var overraskende lite egentlig, så da blir det kanskje bare et par mønstre jeg ikke har hatt i boksen tidligere, som denne myggklekkeren. En variant av "hatching midge"
  2 points
 26. Terje Bendiksby

  Friluftsfjorden!

  Det er stort sett at brorparten av utslippene fra renseanleggene rundt omkring fjorden renser alt unntatt for nitrogen fra bl.a vår urin. Nitrogen er supermat for trådalger osv kveler det biologiske mangfoldet. Nitrogenrensing koster hver husstand noen kroner ekstra. Kloakken renses for dopapir, bæsj, kondomer, q-tips og andre fremmedelementer. Men ikke for nitrogen - stoffet som kveler fjorden.
  2 points
 27. Truls

  Friluftsfjorden!

  Det er liten tvil om at Oslofjorden har behov for en sterk form for medisin. Ufattelig trist å se forfallet som har skjedd, og ikke minst hvor raskt det har gått. Tenk turistpotensiale med storbyferie med innblanding av rikt fiske litt ut fra kaia, kombinert med laksefiske i Akerselva. Og ikke minst hvor gøy det var å gå å spotfiske fin torsk på grunnene i februar og mars... Savner fjorden!
  2 points
 28. Jeg har F3W i 4seven og L5W i 6nine (med en 4seven extra spole.) L5W er ganske tunge, selv om de er fine. J bruker disse på sjuern til SØ. F3W er og tyngre enn mange andre sneller, men jeg synes 4seven fungerer helt ok med mine femmer-stenger. I dag bruker jeg dem dog mest med mine litt lengre stenger (10’ #4 og ~11’ #3) ettersom de balanserer ut disse lengre stengene veldig bra.
  2 points
 29. Det er slett ikke dumt å ha en logg. Selv fører jeg opp alle fisker jeg tar i håven. Dato, tid, vekt, flue, litt om forhold og klekkinger, hvem jeg var med og slikt. Slipper å lure på om det var 17 mai eller 1 juni jeg så mest vespertina. Veldig kjekt. Er veeeeldig mange notater ala; "utrolig lite skjedde på 8 timer, så to vak, fikk en ved treet i vika". Er overhodet ikke mange ganger jeg ser oppføringer som "ekstrem klekking, masse vak, masse fisk" Dette hjelper godt for å spisse flueboksene neste sesong, selv om man bør ha litt mer enn bare cdc mygg og minizonker
  2 points
 30. Ja, de artiklene leste jeg grundig før jeg gikk i gang med å utforske skogsvannene i mine områder. De er et genialt utgangspunkt, men det er rom for lokale tilpasninger og en ting jeg er glad jeg gjorde er at jeg tok med en notisblokk og noterte det jeg opplevde de første sesongene, og brukte det for å forberede meg for neste sesong. Og fortsatte med dette noen sesonger. Gjentar man dette så får man et ganske godt grunnlag for å lykkes på regelmessig basis i sine lokale vann. Å være nysgjerrig og utforskende, og å ikke være redd for å eksperementere er gode egenskaper for å lykkes regelmessig. Lite slår lokalkunnskap om "sine" egne vann.
  2 points
 31. Jeg gjør akkurat det samme, og synes det har fungert veldig bra.
  1 point
 32. Takk for innspill! Da blir det som dere sier 😊
  1 point
 33. For bruk i skauen hadde jeg bundet døgnflua i mørk brun med mørk grå vinge str 15 og 17 (kanskje 19). Meget mulig jeg hadde bundet den som "vespertina cdc comparadun, altså uten hackle.
  1 point
 34. Det er jaggu ikke ofte jeg bruker snowshoe. Fluene blir veldig fine på bilder da Hadde noen fluer før, men synes det måtte såpass mye snowshoe på for at de skulle flyte bra. Mulig det var jeg som ikke brukte riktig flytemidler på dem. Bruker heller cdc.
  1 point
 35. Det gjør min også. Men teksten til cdc myggen er same som på stankelbein. Men fant dette i fluedatabasen: "Lag denne flua i flere farger! Oliven kropp og vanlig brun cdc. Grå kropp og sort cdc. Biot i kroppen er også utmerket!" Så da ha jeg vel svaret mitt
  1 point
 36. Her kan du se detaljer om kroker:
  1 point
 37. Vespertina binder jeg på krok 17 og 19. Bruker tmc 102Y, i denne oversikten er det viktig å ha litt oversikt over hvilken krok som brukes, da det er tildels stor forskjell på lengden på krokstammen på de ulike variantene.
  1 point
 38. Hvis l5w 4seven var for tung til et streameroppsett i #6 så er det nok oppe og avgjort. Da blir det f3w 2six! Original dryfly og nymph w har jeg hatt. Flotte sneller å se på, men dessverre - jeg liker litt lyd. Derfor jeg solgte også backwinderen min som satt på nrx #4, selv om jeg angrer på dette titt og ofte. Ble til en hardy ultralite cadd 3000 istedetfor Takk for gode svar da 😁
  1 point
 39. Mitt svar er helt klart i denne sammenheng. Jeg har prøvd begge de nevnte fra Danielsson. L5W er for meg alt for tung for lette klasse 5-stenger. Men dette er avhengig av smak og behag, vane og tyngde på stanga. Jeg brukte den til klasse 6 (4seven) og 7 (6nine). De kjentes faktisk litt for tunge for mine streamerstenger til og med. Solgte mine og gikk over til lettere. Skulle ville gått for F3W eller aller helst Danielsson Original DryFly for tørrfluefiske klasse 5. Spørs om du vil ha brems eller ikke. Bremsesystemet til Danielsson er forresten meget bra! Ellers bør du ta en kikk på GL sin nye snelle med kun overløpsbrems
  1 point
 40. Bra resonnement det Jarle. Rib av pearl krystalflash er ikke dumt i det hele tatt. Jeg har alltid spinnere og duns med den type rib for fiske på kvelden. Og det er jo som du sier etter kl. 20-ish at vi gjerne knyter på spinnere.
  1 point
 41. Svigerfar hadde i en bisetning nevnt at han hadde bundet litt laksefluer før. Men jeg hadde ikke forventet dette:
  1 point
 42. Runar Dankel

  God jul

  Sei er også fisk!
  1 point
 43. Jarle TL

  Orden i "trådsneller"

  Skikkelig flott! Deilig å få orden på snellene! Her i gården ligger de sortert i esker i en skuff. Ikke like oversiktlig som din løsning. Well done!
  1 point
 44. Her kommer det ett lite bibelvers. Har bare plimpra litt på stikka i det siste og har kommet opp med en prototype på en mygg klekker. Jeg veit ikke om dette er å sparke inn en allerede åpen dør eller ei, men idéen virket som upløyd mark. Hvertfall, idéen kom ut av en fjær jeg så som var brukt i en annen setting. Det var på en krøpling. Tenkte å teste ut den som en ren flottør. Det jeg tenkte å oppnå her var en flue som hang dypt i filmen med en tydelig vinge som var lett og se i mindre størrelser. Resultatet ble slik: Dette er noen runder med oransje nanosilk 18/0, tre runder påfugl og en naturhvit CDC puff. Alt samlet på en krok 18. Tok totalt 3 minutter og surre tror jeg. I vannfilmen blir det seende slik ut: Hele cluet her puffen som gir veldig god flyteevne. Naturlig mye olje i færen og måten den bindes inn så man får de små fibrene på fjæren pekende nedover, gjør at den flyter godt. Uten noen form for impregnering så testet jeg den i ett vannglass. Video ligger under her. Hva tror dere? Kan det funke? Vingen kan jo enkelt justeres med saks i en post-stikke mid fiske situasjon, eller man binder den inne noe kortere hvis man ønsker. VID_20210320_114820.mp4
  1 point
 45. Utgave 2.0 av klekker med harelabb ble inspirert av BW klekkern til Eivind Berulfsen. Etter flere flyt-tester så landet jeg på å binde "bunden" av hårene opp, dette gav betraktelig bedre flyteevne, og med litt dry-magic så må jeg jobbe litt for å få den til å synke håper avtrykket mot overflaten blir greit.
  1 point
 46. Jeg tenkte å synde litt på fluefronten til sommeren, kanskje prøve en buzzer eller noe, men har bundet lite av fandenskapen. Nå har jeg prøvd meg litt frem, og laget ett par i strl 14 og 16. Kan det gå?
  1 point
 47. Ingen Vinter uten å masseprodusere CDC Myggen Runda vel nettopp 30 stk her nå. Fort gjort. Det er en del som knoter litt med beina ser jeg, og det krever jo litt øvelse å unngå å binde ned for mange fibre. Så her er et tips... BRETT ALLE BAKOVER!! Så surrer du løkka, prøver å treffe kroken med "bar løkke" og legger surringene inntil hverandre, IKKE OVERLAPP!
  1 point
 48. Her er mine forsøk på Runes CDC Hatching Midge på TMC 102y str 17 og str 19. Råkule å binde! De fikk akkurat plass i boksen med cdc-mygg og Mock Palmer
  1 point
 49. Denne kunne vel vært i mange tråder. Måtte fylle på med noen klekkere.
  1 point
 50. Jeg pleier å binde buzzere i størrelse 12 og 14. Men har funnet ut at det er greit å ha med noen mindre også. Her har jeg bundet noen på TMC 2488 #16 med bindetråd og ymse ribbinger. Blir fine med quill fra påfugl også. I hodet er det litt tynn kobbertråd med svart bindetråd og rød flash til cheeks. Dekket med uv-lim og litt klarlakk.
  1 point
×
×
 • Create New...