Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/20/19 in all areas

 1. 14 points
  Eirik Rusten

  Elv- og bekkefiske 2019

  Er ferdig med årets fiskeferie og må jo legge ut skrytebilder her også Vi opplevde veldig mye vind på turen, men hadde greit fiske likevel. Uten vinden kunne det vært et helt crazy fiske... Det var gode klekkinger av Danica (og Vulgata) jevnt og trutt. Vi så en del mindre fluer også, som vel var Aurivillii eller Dalecarlica og Rhodani og kanskje Ignita, men fisket veldig mye med de store fluene. Hadde også en insane klekking av Vulgata ene dagen, og da var vi ute i båt på et vann og spant noen goslings i vinden - mulig det var dagen med mest vind Fikk tilogmed en feit røye på 7-800 grams Alt i alt veldig fornøyd med turen, men uten vind kunne det kanskje vært tiårets happening selv om ørreten kanskje ikke var veeeldig vakevillig selv uten vind Men været kan man ikke gjøre noe med!
 2. 12 points
  Øssfolding

  Stillevannsfiske 2019

  Takk for flere svar, lærer mye her inne! Nå er det vel min tur til å gi en liten rapport Har vært tre dager på fjellet nå. Aldri fiska i området før, så planen var å fiske av så mange fiskevann som mulig for å finne ut hvor det er verdt å komme tilbake. Har sjekka ut til sammen 7 vann på denne turen, fiska til sammen to hele dager. I det første vannet møtte jeg vakende fisk fra første stund, og fikk dratt opp et par småtasser, inkludert min minste ørret ever(omtrent tommelstørrelse)! I det neste vannet fikk jeg ikke lurt noen, men virka som om det var mye smått der også. Vann nummer tre hadde mye aktivitet, men til min skuffelse var det kun småabbor til tross for at vannet faktisk er oppkalt etter arten ørret.. Neste dag dro jeg til tre nye vann, enda lenger fra bilvei og er godt stykke inn i terreng. Her var det også kun småørret som viste seg i enden av snøret.. Idag fikk jeg et par timer før avreise og hadde kun ett vann igjen som hadde potensiale! Glad jeg tok turen dit, da jeg møtte på sporadiske vak fra tilsynelatende stor ørret som plaska godt i vannet. Det var mye store vårfluer som klekke jevnt, og etter hvert fikk jeg på min hittil største ørret på flue Dritfeit kubbe på 1,2 kg! Jævlig gøy å faktisk ha på fisk som drar line ut av snella for første gang! Fin avslutning på turen
 3. 12 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Mye vind og jeg fikk i en periode en leksjon i hvor vrient vespertina kan være... heldigvis noen fine fisk kvelden før og på morgenen! Puddingen ble forøvrig middag. Kroppsformen skyldtes nok grådighet og mauren var nesten i magesekken
 4. 12 points
  knut

  Nitelva

  Endelig! Etter 6 år med klager kom svaret fra miljøtilsynet i NVE i dag etter påtrykk fra Vannområdet Leira - Nitelva. NVE har hatt dialog med grunneier vedr.kjøringen av de 2 konsesjonsfrie kraftverkene. Grunneier har skissert et opplegg for å unngå start/stopp kjøringen i perioder med lav vannføring. NVE vurderer tiltakene som foreslås som positive og forventer at start/stopp-kjøringen av kraftverkene opphører. NVE vil følge opp saken ved behov og det skal jammen meg vi også En annen nyhet er at et Elveforum er under etablering slik at vassdraget kan bli bedre ivaretatt på alle måter. Konstituering av styre vil skje i august og undertegnede er med sammen med Tørrflua. Det første vi går i gang med er saken ovenfor da rennende vann er essensielt i et fungerende vassdrag. Minstevannføring i elvestumpen mellom kraftverkene må også på plass så her er vi ikke i mål. Det blir mye å ta tak i , men så langt veldig positivt. Kommer tilbake senere da vi også ønsker medlemmer til elveforumet som kan bidra.
 5. 11 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Nydelig fisk det der! Jeg var ute i går og vinden må kanskje ta litt skyld i at det ikke var så mye aktivitet på insektsfronten. Likevel ble det til slutt fem fisk blandt de en fisk som var mye større enn jeg trodde når jeg hadde sett den var oppe. Når jeg kom til vannet så var det helt vindstille og fisken tok noe like under overflata. Fikk ikke lurt noen da før vinden satt i gang, men rakk å skremme et par stk, noe jeg er veldig flink til... resten av dagen så var det veldig sporadisk vaking, og de jeg fikk var nokså stasjonære i et område, og tok villig når flua drev med vinden over der de sto. Blandt annet kroket jeg en på 7-8 hg når jeg hadde hele fluelina og noe backing ute, bare lot det dra med vinden utover i retning av der en fisk hadde vist seg. Den største var først oppe utenfor en stor stein og litt lenger ut. Håpet den var i området, så jeg fikk vadet forsiktig i posisjon og lagt ut flua. Den lå lenge, og akkurat i det jeg løftet fluatil et nytt kast så var den etter. Heldigvis hverken stakk den seg eller ble skremt, og når jeg la ut flua på nytt så tok det ikke lange stunden før den var oppe og tok. Det ble en riktig bra kamp før den ble landet og fikk svømme videre.
 6. 10 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Ca 55 cm og litt i underkant av to kilo Jeg var avgårde og tok med telt og greier, og kom til et vann etter mye om og men og da tok det til med vaking og det var mye fin fisk som gikk superrolig og vaket. Her var den ytterst vrien, om med en gang jeg nærmet meg så sluttet den å vake. Gikk jeg videre så begynte den på igjen... men det tok ikke så lang tid før det begynte å blåse ganske kraftig og da tok jeg en runde med streaking caddis og fikk ganske raskt en på 600g som jeg tok med for å ha bålmat på kvelden. Så hadde jeg en fin fisk som jeg bomdro før denne gikk på like etter. Snaut ti meter fra meg så gikk den etter flua, jeg så hodet og siden på den, men den bommet. Jeg stoppet inntrekket og lirket bare litt i flua, og da stakk den hodet opp og tok flua rolig med seg. Jeg strammet opp og da bar det avgårde, og løsline, resten av fluesnøret og mange meter med baking forsvant tungt og i høyt tempo utover og nedover. Ca 15 m ute på backingen så stoppet den opp og det ble en stillingskrig. Den sto tungt og stanget og jeg fikk noen meter, før den tok mer enn jeg hadde vunnet. Sånn holdt vi på en stund før den gikk oppover mot overflaten og da fikk jeg beveget meg etter fisken og fikk en del snøre tilbake på snella. Men stillingskrigen fortsatte og fisken hadde flere tunge og raske utras. Etter en drøy fight så var det jeg som trakk det lengse strået, og fikk hovet den. Fisken i dette vannet er helt vilt sterke, og det tok ikke lange tiden før den pilte avgårde igjen, ned i dypet.
 7. 10 points
  Jarle TL

  Stillevannsfiske 2019

  Fikk meg en pause fra småbarnslivet her om kvelden. Dro opp i et flott fjellvann med kort gangavstand fra parkeringen. Vindstille og varmt så lenge sola sto på. Målte 15 grader i vannet på grunna. Ble bra med aktivitet på fjærmygg og "myggballer", samt litt vårfluer. Klekket en og annen Aestivalis (tror jeg) men ikke noe respons på mine imitasjoner. Hadde mye tilslag på flua, og flere ganger var fisken oppe og tittet på flua, men refuserte i siste tiendel. Spennende! Ble enkelt å spore spiserutene til ørreten da enkelte av dem nærmest svømte med munnen åpen i overflata og svelget unna det som lå i dens bane. Flere av dem så ut som om de var opp mot kiloen. Lyktes å kroke og fange to fine ørreter denne kvelden, men de største klarte jeg ikke å kroke. Mock palmer, VagWing Caddis og CDC-myggen var sikre vinnere, og selv Shipman's Buzzer var fisken på flere ganger. Flott fluefiskekveld i nydelige omgivelser.
 8. 9 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Jeg var ute en liten tur på lørdag. Først og fremst for å prøve en nybygget stang. Den viste seg veldig god, akkurat det jeg lette etter. Mulig å trykke på litt, men følsom og fin, jevn aksjon, og vanvittig lett i toppen. Det var veldig lite aktivitet i starten så da ble det et par timer liggende og slappe av på en stein ytterst på en odde. Veldig deilig måte å starte ferien på. Roe skikkelig ned... Jeg gikk rundt vannet, men det var et og annet spredt vak, og veldig få fisk viste seg. Så da gikk jeg over til et annet vann. Der var det mer aktivitet, og jeg fikk lurt noen fisker, som var større enn hva bildet viser, men ingen store på land. Hadde imidlertid en større fisk på i noen sekunder. Den tok ei vårflue i et nyydelig head and tail vak, satt avgårde utover, og gikk i været to ganger før den slapp. Avsluttet med en ok fisk på 400g som gikk rolig og plukket mygg helt inne ved kanten. Den tok også etter litt om og men. Head and tail i sakte film det er rett og slett lækkert!
 9. 9 points
  Sondre N

  Stillevannsfiske 2019

  Tok en tur opp på 6-700 meter i går og i dag på jakt etter vulgata og traff rimelig godt. Fikk en smellfeit halvkilos i går, ble ikke lange tida jeg fiska da så var ok fornøyd med den. Fikk noen fine timer i favorittvannet i dag, men hadde glemt at den vulgata-imitasjonen min kroker fantastisk dårlig. Mista 4 stk på det, før jeg kom på at det var akkurat det samme i fjor. Kort fortalt ellers klarte jeg å lure tre stk med en annen flue. En 600 grammer, feit og fin, en liten tass på ikke mer enn 100 gram og til slutt det som skulle vise seg å være en av de penere ørretene jeg har sett. Vekta var nøyaktig 1kg, så ingen kjempe, men for noen farger og flott kondisjon. Den fisken gjorde hele turen og er en fisk jeg vil huske lenge.
 10. 9 points
  Morten D.

  Elv- og bekkefiske 2019

  Fant denne rakkeren i en strømkant mens de andre satt på ræven og forbannet vinden. Godt fornøyd
 11. 9 points
  RolvS

  Stillevannsfiske 2019

  Siden jeg blanka sist tur, kan jeg i avdeling for «holde motet oppe» melde at det er akkurat plass til å skvise en fullt opplåst FishCat Delux inn bak i en Toyota Avensis. Mulig dette like gjerne kunne vært i utstyrsprat...
 12. 8 points
  Roaas

  Elv- og bekkefiske 2019

  Da var jeg vel hjemme fra en tur i Skrukkedalsrenna. Det var utvilsomt en av de mest frustrerende og utfordrende fisketurene, kanskje opplevelsene også, jeg har hatt hittil. Vi hadde fantastiske forhold fra første sekund vi satte bena i vaderne og gikk mot elva. Vi ble møtt av en vindstille, saktegående elv, med spredte vak, og vi møtte noen fiskere som hadde spottet ørret på over 2kg. Det klødde i luggen og fingrene, vi måtte i gang. Det ble totalt nærmere 24 timer med aktivt fiske ila 3 døgn før været ble dårligere. Det klekket mygg, aurivilli, en lysegrå døgnflue i krok 14-16, en del vårfluer, det var daddy i lufta og forskjellige fluer. Det var mildt sagt vanskelig å si hva de tok. Noe vi fikk bekreftet av flere vi møtte der. Jeg bomdro fem fisk og mistet to stk de første 23 timene. Kompisen min halet opp totalt 6 stk, fra 500-800g ila samme tid. Misunnelsen var ekte. Jeg fikk virkelig testet meg i denne elva, den var krevende på mange måter. Stikkord som; keitete buskass hvor fluer ble sittende igjen ifra bakslengen, stripefri flyt at all cost, lange kast måtte til flere steder, sky fisk, mange ulike strømninger, bakevjer etc. Det er kort sagt mange ting som gjorde dette til en utfordring av de sjeldne for unge lovende. Det var dog en fantastisk tur i nydelige omgivelser. Vi koste oss og hadde det veldig fint. Og når vi runder av turen med at jeg sikrer meg en nydelig fisk i god kondisjon på 500g, 30 minutter før det blåste opp, så var all fortvilelsen glemt. For en følelse. Vi skal tilbake.
 13. 6 points
  Ola T. Berntsen

  Elv- og bekkefiske 2019

  Tilbake til samme elv uka etter, da var klekkingen i gang, mengder av beatis, vårfluene hadde også begynt så smått. Hadde nok en gang et fantastisk fiske.
 14. 6 points
  Jan_Haukaas

  Laksefiske 2019

  Årets Tyrkiatur er et tilbakelagt eventyr og fisket er igjen i fokus. Brukte uka på en snartur i Oselva, som var uten vann og en tur med båt og dorg som endte med myyye agn på kroken (makrell) Helga var det duket for tur uten unger til Meringdalen i Eresfjorden. Kona pakka bagen med bøker og en kartong vin og jeg alt av fluefiskeutstyr og ei slukstang sånn til reserve.. Fredagen hadde jeg besøk av bror Are og vi fiska til ca 00:30 uten at det ble fisk på land. Troa var på topp da det var mye storlaks som sto ved nedre bru i Eira, men laksen uteble. Jeg sto opp på lørdagsmorgen og da skulle fisket ta en ny vending.. Første kast i den utvalgte hølen gikk ca 10:00 og laksen tok umiddelbart. Desverre satt den ikke, men hoppa høyt på brekket. Jeg sto helt stille, bytta flue og venta ca 15 minutter før jeg la neste kast. Samme skjedde, fisken tok umiddelbart men satt ikke. Bestemte meg for å fiske ned hølen nedenfor og la laksen hvile litt. Etter ca 45 min var det ny tur. Da med 12" og riffling. Pulsen gikk SKYHØYT da laksen steg mot flua, men denne gangen snudde den før den tok.... Hva skal man gjøre ? Lot fisken rett og slett vinne dette slaget og gikk i en slukhøl lengre opp i elva som har gitt mye fisk i år. Der ble det null og niks, men humøret var på topp pga opplevelsene tidligere. Da jeg gikk forbi hølen med laksen "min" var klokka 12:45, altså 15 min igjen til døgnfredning, og tenkte : ett kast til....
 15. 6 points
  RolvS

  Stillevannsfiske 2019

  Var ute en tur i dag tidlig. Klokka ni var det vindstille, passe lunkent i lufta og fisken cruisa litt i overflata en gang i blandt så jeg satt opp en slags washline-buzzer rigg - 8’ intermediate poly og 11-12’ fluor med tre buzzere. Kaste ut i fiskens bane - saaaakte handtwist inn. Det var rimelig gøy gitt! Fikk fx to abbor samtidig ett par ganger - det var jo underholdende i hvertfall tre minutter. Har ikke prøvd buzzerfiske «på ordentlig» før. Veldig fornøyd med at det smalt på en 500-grammer jeg hadde sikta meg inn på - klart tellende fisk hos meg! Og etter de siste dagenes blanking føler jeg jeg reiste kjerringa med den Siste stillevannstur før det er høst kanskje?
 16. 6 points
  Ruben Petterson

  Elv- og bekkefiske 2019

  Såg muligheten til ein etterlengta fisketur mandag, etter ein familieforøkelse i Mai har de meste av fisketid latt vente på seg Men mandag var de fri fra jobb, og ein heil dag med elvefiske Skulle prøve meg på nymfer, men de vaka so de vart med tanken Godt ivrig etter og få fisk vart de nåkk litt for mykje kasting rundt om i elva og for lite fokus på og kose seg, men håper på de ikkje blir for lenge til neste tur VID_25871221_022856_606.mp4 VID_25871221_205516_294.mp4
 17. 5 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Det kiler litt ekstra i magen når backingknuten forvinner i rasende fart gjennom ringene, og fisken ikke viser et eneste tegn til å ha planer om å stoppe og bare toger på utover og nedover
 18. 5 points
  Roaas

  Stillevannsfiske 2019

  Jeg er selv fersk, nå litt over ett år i gamet, men allikevel blodfersk. Lærer noe nytt stort sett på hver eneste tur, og blanking? Ja, det hører med. Hittil i år tror jeg at jeg klokker inn på ett sted mellom 15-20 turer til stillevann, totalt antall fisketimer er grovt estimert omkring 120-140t, og utover det er reisetid rundt 20t, trolig en del mer som jeg ikke ønsker å ta innover meg. Poenget er; nyt naturen de dagene det ikke biter eller vaker. Selv forholder jeg meg til tørt +, altså tørt for det meste, også ypper jeg meg til å hive ut en libellenymfe her og der om det er helt stille. Fiskelysten river nesten av meg kastearmen til tider, men prøver så langt det lar seg gjøre å ta ett steg tilbake og bare observere de dagene det er sporadiske vak, evt ikke vak i det hele tatt. Dette er for øvrig dritvanskelig. Desperasjon etter kun to turer uten fisk tenker jeg er noget for fort. Hadde det vært tur nummer ti, så hadde jeg forstått. Hvis denne hobbyen (besettelsen om du vil) har lært meg noe hittil, så er det at tålmodighet er viktig, det kommer til å gjøre det morsommere, også er det at f.eks Instagram skaper en slags illusjon om at fisk, ja, det er bankers hver tur det. Mine to cents.
 19. 5 points
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Har ikke blitt noe fisketur denne helgen, så da benytter jeg muligheten til å få gjort ferdig et par stenger. En står til tørk nå med siste lag epoxy, og det ser ut som den blir bra mtp finish og det hele. En uke jobb igjen før sommerferie, så det hadde vært gøy å få begge to ferdig til da så jeg får testet de skikkelig. Håper og tror de blir akkurat hva jeg ønsker meg.
 20. 5 points
  Jan_Haukaas

  Laksefiske 2019

  På Nordvestlandet har det vært noen værharde dager.. Som på andre plasser i landet har snøen lavet ned og snøgrensa ligger enkelte steder under 600 m. For laksefiskeren er ikke dette udelt negativt. Flere elver har hatt fantastisk fiske pga flom og en utrolig oppgang av fisk. Min lokale elv som på sommeren har normal vannstand på 1 til 5 m3/s spratt opp til 30 m3/s på noen dager her. Det er rett og slett helt nynyydelig. :) Det har blitt litt fisk også :)
 21. 5 points
  Robban

  Stillevannsfiske 2019

  Var småheldig her på søndag og fikk en meget pen fisk. Blitt noen fine på streamer , men er jo noe spesielt å spotte en fisk som refuserte alle fluer lørdag, men med litt bris og tydeligvis rette flue denne dagen, (samme som lørdag) He he he Helt rabiat og tok mye line Her er ofte noen av vulgataene litt midre noen steder i vannet. Denne tok en "Short Polychenille Vulgata" Litt mindre en de jeg vanligvis bruker. Digg
 22. 4 points
  Terje Bendiksby

  En ny firer ferdig

  Kanskje ikke helt den rette tiden å gjøre det på , men nå er den klar til hovedferien. et emne som har ventet siden mars 2018 på å bli bygget. Sammen emne som Truls bygde sin klasse 4 7´9" . Litt regn gjorde at jeg fikk dreid korken og surret på ringene forrige helg og lakkeringen gjorde jeg på morgenkvisten før jeg tok "straffen" for å ha verdt nye på reisefot i sommer, med å finn finne igjen grønnsakshagen blant alt ugrasset. Nå er stanga ferdig ,jeg med og ugress fra 200 kvm ligger i en stor haug. Det er brukt sorte chrome lite og vanlige snakes fra Pacific Bay og minima løpering. Korkringer kjøpt i Portugal og emne i England. Ennå har jeg fire emner liggende fra i fjor og sommeren 2017 , men det får vente til grønnsakene er høstet og løvet faller av trærne. OG ørreten er fredet og koser seg i gytebekken. -
 23. 4 points
  Om du på død og liv må kaste i motvind, er det lurt å tenke på at vinden blir svakere nært overflata. Så da lønner det seg at fortomsstrekken skjer så nært vann som mulig. Det oppnås ved å kaste på skrått ned mot vannet (uten noe særlig skyting) eller ved å kaste sidekast, med stangføring nesten parallelt med vannoverflata. Lengden på kastet blir seff betydelig redusert. edit: noe jeg har tøysa litt med på plena er «flua først» presentasjoner, ala Italian cast. Det er kanskje nyttig å bruke i motvindssituasjoner (kastet er med høy linefart rett på målet, skrått nedover, og med en oppstramming av lina rett før målet, slik at fortommen strekkes og flua lander først.)
 24. 4 points
  Roaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  Kjøpte her forleden ett nytt kamera, tenkt til hverdags og evt til fisketurer der man kan forevige litt minner. Ikke noe sjuke saker, men ett Nikon D7000. Blir moro å se om man kan trylle frem noen fine bilder.
 25. 4 points
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2019

  To turer uten fangst er ikke noen big deal, spesielt dersom du nettopp har startet opp. Da jeg startet opp var jeg ikke flink nok til å lære meg vannkast, og sliter fortsatt med dette. Lær deg vannkast, da har ikke vegetasjonen så veeldig mye å si. Husk at man ofte vil se vaking langs land, og da kaster man langs land og får større muligheter for baksleng. Lær deg også å kaste baklengs, altså legge ut flua i bakkastet. Kjekt å gjøre mange ganger. Uansett, vaker det ikke så blir det vanskelig. Da er en mini-zonker eller en libellenymfe noe man kan fiske av områder med. Husk begynn kort, og øk lengden slik at du får fiske av hele området. Deretter kan du forflytte deg litt for å fiske av neste område du ikke nådde. Ventefluer som maur og daddy long legs (verdens beste flue) kan man også bare kjitte ut der det ser ut som det burde være litt fisk. La de ligge eller la dem få lage litt liv. Plutselig så kommer det en sulten kar. På tur har jeg som oftest med to stenger, en 4'er og en 5'er. Begge rigget med flyteline, men 5'ern har jeg på en minizonker klar til dyst. Kan jo fort bytte til tørt om det blir litt vaking og vind.
 26. 4 points
  Terje Bendiksby

  Rett Mann til jobben.

  Hva er vel mer naturlig når man bestiller en fluesnelle levert i England at budbilsjåføren heter Peter ROD.
 27. 4 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  Det er alltid en vanskelig avveiing det om man skal bli eller om man skal dra. Om det er er mye insekter og ikke noe vak, så er det meget mulig at ørreten har fokus på byttedyr under vann. Eller at det er en periode hvor det rett og slett er lite aktivitet fra fisken. At du fikk en til å ta viser jo at det er mulig, men noen ganger sitter de ofte. For min del bomdrar jeg noen ganger, og da er det vanligvis at jeg er for rask. En god egenskap å lære seg er at noen ganger er det bare rolig på fiskefronten og da er det bare å legge seg bakover i lyngen og nyte det å være ute i frisk luft og flott natur og slappe av. Plutselig blir det litt vak-aktivitet i nærheten, så kan man jakte litt på den før man roer ned i lyngen igjen. Ikke ofte man har det bedre enn når man har det sånn!
 28. 4 points
  Jan Ingvar

  Nitelva

  OT, men: Forøvrig hadde jeg nettopp et lignende tilfelle her i mine hjemtrakter hvor en liten sluse ("overvanns-ventil") ble helt stengt i et sideløp til en liten elv, og tørrla hele sideelva... der var det heldigvis nok med å bare ta en telefon til Småkraft AS, så åpnet de denne lille slusa bittelitt igjen, til tross for at de ikke var pålagt minstevannføring her ihht konsesjon, iflg vedkommende jeg pratet med. Så man kan være heldig også med hvem man møter i andre enden...
 29. 3 points
  August nærmer seg og litt "bibio ferie" er planlagt. Nettopp kommet hjem etter litt annet fjellfiske og det gikk hardt ut over den helsvarte cdc myggen Litt ymse bibio's noen flyter godt noen litt dårlig og noen passe.. Noen for flatt vann og andre tåler mye "skvulp". Bare å håpe på at de kommer som bestilt!
 30. 3 points
  Hei, jeg gjør et forsøk med linken igjen: - håper denne fungerer? den heter iallefall "casting in the wind" og er på Orvis fly casting lessons. Googlet i allefall Italian flycasting og det fungerte i det store og det hele etter lignende prinsipp som videoen. Og på de siste turene så ble dette forsøkt, og det var fint å kjenne på følelsen at problemet var løst allerede på første kast :-) så takk og takk! Dette viser at forumet her er og vil være gull verdt! Fisk ble det også heldigvis!
 31. 3 points
  Truls

  Kaste i motvind - dårlig presentasjon

  I skogen pleier jeg å bevege meg rundt en del, og om jeg ser en fisk oppe, så sniker jeg meg ned slik at jeg får vinden til min fordel. Det kan være lett å skremme fisk om man "plasker" for mye så noen ganger kan det kanskje være fornuftig å la denne fisken gå, og heller prøve seg på den neste..? Eller vente og prøve å time kastet så man kaster mellom vindkulene, og bare la det stå til og la flua drive over fisken og inn mot land. Trange bukter og brå stopper, samtidig som man "bråstopper" utrullingen kan være løsningen
 32. 3 points
  Truls

  Stillevannsfiske 2019

  For min del har jeg med to stenger. to srtk klasse tre til steder der jeg ikke forventer fisk over kiloen, og klasse fire når jeg forventer fisk over kiloen og større. En dyp og rolig stang og en raskere om jeg skulle ha behov for lengre kast. Kun flyt for min del, og skal jeg fiske under vann så tar jeg turen til kysten eller fisker gjedde . Synes det er mer gøy. I skogen legger jeg meg heller ned og slapper av om det ikke skjer noe. Ørreten spiser mest under vann. Der er det masse tilgjengelig mat, og ofte mye av dem. En og annen bomtur blir det, men jeg har en egen form for flaks som gjør at det er sjelden. Heldigvis. Men lærer man seg å bare nyte det å være ute uten å måtte oppleve annet enn turen i seg selv, så føles ikke fiskeløse turer som bom. Man er tross alt ute. Blir jeg fiskenøden uten at det er mye aktivitet, så hender det jeg kaster ut et stankelbein og lirker det inn sakte, så flua lager små krusninger. Det kan trigge!
 33. 3 points
  RolvS

  Stillevannsfiske 2019

  Blanker. Det kan være frustrerende å fly rundt i «blinde», og ikke føle seg trygg på at man kan dra ut en dag og finne en fisk. Og det hjelper ikke stort å bla igjennom en tråd som dette, og få inntrykk av at alle drar kilosfisk på bestilling. Jeg er der litt selv, selv om det kjennes ut som det er i ferd med å «løsne» litt. stalltips: 1) Fisk mye der du kan. Vannet du sa du besøkte hvor det vaket - besøk det ofte, ta notater. Dato, vær og vind, innsekter og fiskeaktivitet. Gjør det til en vane, og du har raskt en database som forteller deg hvor du burde dra å fiske når! Husker jeg var 2) Finn noen mentorer! Og da er du strengt tatt på riktig sted. Jeg har lært noe av absolutt alle som poster jevnlig på dette forumet. Takk alle sammen! 3) «Veien er målet» - som Truls er inne på over her. Om målet er å lære så mye som mulig om fisken og fisket, er alle turer en suksess. Fangstene kommer av seg selv da.
 34. 3 points
  Etter å ha lest mye god ord om den, en Airflo V2 snelle klasse 3/4 og dertil matchende klasse fire line beregnet på de litt grovere ørretene. Så kom den en knuteløs hov med grafittramme i posten her om dagen.
 35. 3 points
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Holder på med to nye stenger. En dyp og rolig og en lett og noe raskere firrer. Håper disse skal bli en 'dynamisk duo' for ørretfisket der hvor jeg jakter etter større ørreter. Den ene har en olivenfarget klinge, den andre mer blålig renere grønnfarge. Den olivenfargede får sorte ringer, helmetall alufeste og sorte ringer. Den grønne får helgrønne surringer, sølvfargede ringer og snellefeste i sølv med stacked bambus innlegg.
 36. 3 points
  Pål Hedenstad

  N00b

  Mud kan av og til hjelpe til med å få fortommen til å bryte overflata, men kanskje vel så viktig for å matte ned fortommen når det behøves (både mono og FC). Mud benyttes kanskje oftere ved tørrfluefiske enn nymfefiske. Det spørs litt hvordan type nymfefiske du sikter til? Når det gjelder spisstykkelse så er det avhengig av størrelse på flua og hva du forventer å få / hvor vrien fisken er. Ferdigtapert fortom på 9 eller 12 fot / 4x eller 3x, deretter evt mikroring og riktig spiss. Dette er nok av det mer fornuftige som er skrevet om fortom:
 37. 3 points
  Tørrflua

  Nye lette vadesko

  Vært å prøvd og kjøpt sko. Valget ble til slutt mellom simms flyweight og simms vapor. Valget ble vapor (som bildet over) Begrunnelse for de som måtte lurer på det (+ og -) Simms flyweight : + meget god på foten + en sko som er fin om du bruker belly og svømmeføtter. +Meget god å gå i. + lett sko. - skeptisk til holdbarheten av ytterlaminering og holdbarhet på lisseløkkene. Hadde det vært en annen løsning på lissene hadde denne skoen blitt valgt, da jeg pleier å ha skoene i mange år. Trolig litt mere ustabil en vapor, men til mitt fiske spiller dette ikke noen rolle. Simms vapor: + god på foten. +God å gå i + bra løsning på lisser. + forholdsvis lett + ser ut som en ytterkonstruksjon som er holdbar. - litt vanskelig å stramme sko så helen "sitter fast". Pløsekant ned mot sko kan muligens legge seg dobbelt og kanskje kjennes som en klump, men dette vil være ulikt pga forskjellige føtter og leggtykkelse. Denne sko vant min lille butikk test da konstruksjonen virket mere gjennom tenkt med tanke på holdbarhet. Nå er det bare den praktiske delen som må testes om hvor tunge de blir etter å ha blitt våte og brukt i flere dager i strekk. Legger nok ut en liten tekst om det senere.
 38. 3 points
  Ola T. Berntsen

  Elv- og bekkefiske 2019

  Hadde en tur i helgen. Høy vannstand, lite med innsekter, ingen klekking. Hadde ikke trua. Fisket blindt med nymfe. Hadde et fantastisk fiske til tider når jeg fant fisken.
 39. 3 points
  Feskbaill

  Elv- og bekkefiske 2019

  Her var det lite innlegg så langt selv om Elvesesongen er i god gang flere steder. hadde en tur oppi hedmarken helgen som var, der var det nok litt tidlig enda og det var dårlig med klekkinger og vakende fisk, så derimot mye fisk og løsningen ble som så ofte før å slenge på en wooly bugger, ei flue som aldri svikter. Sightfishing med streamer er i alle fall sterkt undervurdert ble 2 fisk rundt kilon pluss ett par på 700 GR
 40. 2 points
  RolvS

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Jeg og ønsker meg Bibio-fest i sommer. Blir vel som vanlig en gedigen skuffelse hele fiskeopplegget. Her er en PH-Bibio variant med hjortehår i bakkroppen i steden for foam (og så er beina strengt tatt ikke røde men det får stå sin prøve...)
 41. 2 points
  Itte Hackel

  Whiting hackle og kvalitet

  Interessant tema. Har nakker fra samme leverandør, helt tilbake til navnet var Hoffman. Ikke bare har den generelle kvaliteten, spesielt på forskjellige lengder på sidene av hver fjør forandret seg negativt. Jeg er neimen ikke sikker på om jeg liker at hackelfibrene har blitt stivere heller... Så stive ser jeg for meg, at de nærmest er i stand til å stikke gjennom den overflate filmen vi så gjerne vil at de skal henge i.. Det blir lenger og lenger mellom hackelbruken for egen bindings skyld. Av flere årsaker. Egenskapene er ikke like bra som før. Og det finnes andre løsninger på veldig mye, som jeg opplever minst like bra, eller bedre. :-)
 42. 2 points
  Ola T. Berntsen

  Elv- og bekkefiske 2019

  Den samme fisken tok 2 ganger med 1 dags mellomrom.. CR funker.. :-)
 43. 2 points
  Håvard Åsbø

  Hva har du kjøpt i dag?

  Ikke kjøpt i dag, men siste par ukene: Helios 2 486 midflex, Battenkill 2 click pawl 3-5, Cottarelli T-rex på tripod.
 44. 2 points
  Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2019

  Nei, er vel på tide å poste medaljens bakside. Torsdag: Når du ikke ser Goslingen pga tåke - da er det vriene forhold. Årets første blanking, om man ser bort fra en tur med kona og Sophia forrige helg som vel strengt tatt ikke kan regnes som fisketur.
 45. 2 points
  Jan Ingvar

  Nitelva

  @knut Det har varmet å følge både din og @Tørrfluas oppfølging og oppdatering i denne saken!! Det viser for alle oss andre og for alle andre lignende utfordringer, hvor utrolig viktig det er å ikke gi seg! Honnør til dere og evt andre i miljøet der som har engasjert seg!
 46. 2 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Kun fiske ved Vespetina klekking eller Vulgata klekking
 47. 2 points
  RolvS

  Stillevannsfiske 2019

  Jeg fikk en tur ut i går ettermiddag. Har ikke sett mye lepto i dette vannet, men de sitter jo i sivet i vannkanten og en quigley cripple i lepto-dressing så likevel veldig fristende ut nedi boksen så den havnet på fortommen først. Fisken på bildet under syntes det samme, den tok skikkelig rennefart og gikk helt klart av vannet da den tok. Det var riktig så moro - jeg visste den var i nærheten, men det hadde gått noen sekunder siden den viste seg sist og retningen var usikker... men fisken var sikker på retningen den og jeg skvatt jo litt til der jeg satt. At krokingen var spastisk spillte liten rolle... Ble en til på samme størelse (~42cm) og en litt mindre fisk typ 300g. Samt noen bomdrag. Alle på lepto-QC str 14. Når jeg bytta flue var det bare abbor å finne i den andre enden av snøret...
 48. 2 points
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

  Nært (under to timer reiseveg) eller fjernt
 49. 2 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Fiske i Ferskvann eller saltvann
 50. 2 points
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Tørrflue eller våtflue
×
×
 • Create New...