Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 12/24/19 in all areas

 1. 8 points
  Truls

  God jul

  Vil bare ønske god jul og et godt nytt år! Bildet er stjælt på nett.
 2. 7 points
  En liten refill på 4 stk marginataer i dag, det holder nok. La denne inn i basen også, så det var litt manko på mønstre der.
 3. 7 points
  Går hardt i daddys nå! Er i "ZONEN" :-) Lagde en sak til databasen, nr 666 Liten tvil om at denne her er en skikkelig Jævel til å fange, passa godt.
 4. 7 points
  Har snurra opp litt mer av flua som jeg brukte i høst, verdt å sjekke ut. Brålagde en SBS til dere i fluedatabasen:
 5. 7 points
  Da huker jeg av vulgata/danica for denne bindesesongen. 20 av 20 completed!
 6. 4 points
  Roaas

  Roaas begynner å binde "fluer"

  Det surres. Her er noen av de siste jeg har bundet. Prøvd på det jeg har trengt mest gjennom forrige sesong, nemlig klekkere. Jeg har lyst til å binde maur også, men har veldig mange i boksen fra i fjor, så litt synd å binde for og binde. Har brukt mye tid på YouTube og sett på teknikker, introkurs etc, så får jeg prøve å luke ut feilene mens jeg går. Har imidlertid bundet opp 6 stk Once and Away, strl 18 og 20. Slike som dette: her i krok 20, TMC 2487. I tillegg ble jeg inspirert av den enkle fluen Rune la ut for en stund siden, og prøvde meg på den. Her avbildet i strl 18. Samme krok, svart cdc, ice dubbing. Litt bustete vinge der. Har også laget meg en artig liten lightbox for å ta bilder i, synes det er vanskelig å finne godt lys og når jeg kommer tett nok innpå flua: ikke skygge for det lyset jeg har. Denne tok 20 min å lage, kostet null kroner. To av de tre bildene over er tatt i denne, og det er markant forskjell på hvordan kvaliteten på bildene bli. At jeg har laget fotostudio til fluene jeg binder, ja, det hadde ikke hun jeg deler adresse med mye forståelse for, gitt. Hun har ikke sluttet å riste på hodet siden jeg begynte å binde, og hun stopper vel neppe med det første tenker jeg.
 7. 4 points
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Har brukt litt ledig tid på stangbygging og rydding i flueboksene. Fått gjort mye på CTS'en og har bare dreiing av håndtaket igjen. Blir veldig fornøyd med resultatet, selv om jeg hadde forventet litt mer fargeforskjell på surringene. De ble mer gjennomsiktig enn på en annen stang jeg brukte samme tråden på. Vel vel, ikke veldig viktig akkurat det da.
 8. 4 points
  Jarle TL

  God jul

  God jul til alle standhaftige fluefiskere som sverger til ffs! Og selvfølgelig god jul til alle andre :-) Vi er en dedikert gjeng her inne, og det er jeg egentlig veldig glad for!
 9. 3 points
  Hehe, kom over denne tråden tilfeldigvis. Passet egentlig veldig bra siden jeg tok noen nybakte brød ut av ovnen for noen minutter siden. Ferie er gode greier
 10. 3 points
  Magne Fjellstad

  God jul

  Selv om jeg har vært et passivt medlem siste år vil jeg si til dere alle sammen FORTSATT GOD JUL, OG ET RIKTIG GODT OG FISKERIKT NYTT ÅR Magne Fjellstad.
 11. 3 points
  Du kimser ikke av en helsvart cdc mygg på 17 i elva nei
 12. 2 points
  Truls

  Kystboksen

  Jeg har nettopp fått ryddet i sjøørretboksene, og har sortert ut en del som jeg ikke synes fortjener å være med tidligere. Jeg sitter igjen med to fulle sider tilgjengelig med plass. Den ene raden på bildet som er nesten tom er forbeholdt den lysebrune (selvfølgelig) men hva skal man fylle opp boksen med? Er det noen fluer dere på forumet ikke klarer dere uten? Skulle gjerne hatt litt inspirasjon eller tips til noen nye mønstre. En enkel flue i svart står i hvertfall på planen. Vil føle meg litt naken men en av to bokser halvfylt.
 13. 2 points
  Tørrflua

  Tre Røye

  Har fått til kropp og bukfinner. Men er ikke helt fornøyd med ryggfinnen og fettfinnen. Halefinnen vill nok se bredere ut etter klarlakk etterhvert. Men er det noen som kan gi meg tilbakemelding på hva som er feil med omtale finner. Tar gjerne noen farge tips på finnene.
 14. 2 points
  Truls

  Kystboksen

  Viktig med fluer man har troen på. Ikke noe som fisker bedre! Av reker så er det Orange og lakserosa som jeg bruker mest. Knall rosa kommer i tillegg men kun i kaldt vann på vinteren. Veldig individuelt hvilke fluer man får til å fange faktisk. Men klarer man å match inntrekk riktig i forhold til flua man har på fortommen så har man gode sjanser. Noen ganger må man gjøre motsatt av hva logikken tilsier for å få resultat, men som oftest så er det om å gjøre å finne fisk. Vet man at den er der så er det om å gjøre å lure den til å ta, og da er det bare å prøve seg fram og eksperimentere.
 15. 2 points
  Bounce

  Kystboksen

  Hallo, Truls. Hvis du er inn for litt eksperimentering så er jeg litt spent å ha denne finske fluen testet på norske vann: Er en stingsild (haili) imitasjon som brukes bredt i Østersjøen av finnene, i litt forskjellige farger (gul/rød, gul/oransje, hvit/gul, hvit/blå osv). Bucktail wing og hale, litt flashaboy, ull under tilselsokken og bak den i rød. Enkel å binde. Svømmer godt i balanse og tar mye fisk -- men som sagt i Østersjøen. Så dersom du skal ha noen baitfish/sild, prøv denne? Et bilde av en av mine mindre stygge forsøk vedlagt, bundet på en gammel Mustad 71201 1/0.
 16. 2 points
  Knut R. Skåre

  Kystboksen

  Binder batifish med 70% hvit, 20% rosa eller blå, og 10% sort øverst. Trikset for å unngå at de hekter, er kort krok, og en god del lim i hodet.
 17. 2 points
  Krøp omsider til korset jeg også... Trodde aldri jeg skulle spikke fluer☺️
 18. 2 points
  Denne kunne vel vært i mange tråder. Måtte fylle på med noen klekkere.
 19. 1 point
  Helt rått Rune! Så cleant :-) Du inspirerer, og takk for det!
 20. 1 point
  Jarle TL

  God jul

  Fikk ikke noe fiskeutstyr! Men er ganske flink til å kjøpe dette selv
 21. 1 point
  Jarle TL

  Kystboksen

  Pent Truls! Litt arbeid i de der! Skal somle meg til å ta litt bilder her også så snart boksene er klare.
 22. 1 point
  Knut R. Skåre

  Kystboksen

  Bra utvalg dette! Særlig de små rekene og loppene likte jeg. Jeg ville i tillegg hatt med noen flere klassiske baitfishvarianter. Det ser ut som om nesten alt du har av fiskeimotasjoner er Jiggy- og Clouser-varianter. I tillegg mangler det kanskje en børstemark, eller to? Men for all del, bra utvalg!
 23. 1 point
  Jan_Haukaas

  God jul

  God jul
 24. 1 point
  Rune Stokkebekk

  God jul

  Riktig God Jul folkens! Takk for året som har gått.
 25. 1 point
  Brumund

  God jul

  Riktig God Jul!
 26. 1 point
  Roaas

  God jul

  God jul boiiiis! Er veldig glad for at jeg fomlet meg inn her, det har bydd på mye bra greier. Håper alle får en kanon romjul og koser seg med de dere er glade i og bryr dere om. Suveren gjeng
 27. 1 point
  Pene er de absolutt ikke, men du verden for en gange disse har i vannet. Tynt dresset, og ca 4-5 cm lange så er disse i henholdsvis orange og lys rosa/lakserosa kanskje de viktigste fluene jeg har til vinterfisket. Rosa fra senhøst til kulda og orange fra kulda og utover tidlig vår, frem til litt etter børstemarken (nereis) er ferdig.
 28. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Vadebukser og holdbarhet

  Jarle sa en viktig ting som jeg vil kommentere ( sånn generelt) og det er: Behandle pent. Meget viktig uansett hva man kjøper. Forvent ikke at noen ting varer i årevis hvis du ikke gjør jobben din. 1: Vreng og tørk ofte. Sømmer skal ikke være fuktige hele tiden og du ønsker ikke muggsopp som bryter ned både sømmer, taping og membran. Er det svarte prikker inni? FY! 2: Vask av møkk! Ta på buksene og bruk myk børste og mild såpe, gni vekk møkka. Møkk/jord bryter også ned buksene raskere. 3: Lagre dem i et tørt klima, ikke mer enn romtemperatur, hengende. Sømmer liker ikke å bli brettet hele tia, gjelder alle "tex-er". 4: Rengjør også vadesko, skyll vekk møkk, bruk børste. Vær nøye inni, skyll ut grus og partikler.. Sømmene på neoprenesokka liker ikke grus. Se over disse et par ganger i året. og løsner tapingen på sokka, ikke vent til hele løsner, kjøp aquasure og lim dem fast. Hvis du googler hvor lenge ulike vadere varer så finner du svært mange svar på samme type bukser. Det er alltid mange ulike erfaringer med samme produkt. Forutsatt at buksene er godt satt sammen så kan de vare lenge dersom du steller med dem og unngår rene brukerfeil. Man teller ikke år når det gjelder vadebukser, hvor mye du bruker dem er mer essensielt om du skal være fornøyd. For en heltids fiskeguide som jobber 250 dager i året så kan man regne med at buksene begynner å bli ganske slitne etter en drøy sesong samme hva man har i snitt. Men, er man flink til å ta vare på dem, passer seg litt når man baser rundt så kan de vare lengre.
 29. 1 point
  Full gass og innspurt på døgnfluer i jula, her er en variant basert på vingeteknikken jeg la ut for litt siden i databasen: Døgniser på krok 16-20 er moro synes jeg, disse er laget på 17 102Y som er en bra størrelse for disse små som kommer utover sommern. Jeg lager ikke så mange varianter men har som her en lys gul-oliven, så litt mørk oliven og en mer brunoliven med innslag av rust. Bioten her er i fargen PMD og thorax har jeg blandet haremaske og snowshoe.
 30. 1 point
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Jeg fant ut at jeg hadde en del mer kork enn jeg trodde, så jeg plukket ut de 13 fineste av dem alle og har filt dem så de er litt trange på klingen, og limer de på en etter en. Da slipper man minst mulig lim og best mulig feste, og holder vekten i håndtaket lavest mulig. Ikke at vekt i dette området utgjør noen merkbar forskjell, men det er noe med å vite at man legger vekt på detaljer og vet at det blir så godt man kan. Spesielt på en stang man håper at blir den man først plukker ut av stativet for å ta med på tur. Jeg lurer på om jeg skal lage et fullwells grep på denne. De fleste stengene jeg lager har halfwells, da jeg holder ytterst på håndtaket og ned på klingen når jeg trekker inn. Kunne tenkt meg noe litt annerledes, men er usikker på om dette er stanga jeg vil gjøre det på.
 31. 1 point
  Tørrflua

  Tre Røye

  Etter prøving på varpet i så jeg at fargekombinasjonen ikke var helt som den skulle. Er nå i gang med å endre fargen. Noe endring på bakfinnen blir det også. Bildet sier vell det meste. Fisken over og under var ferdig gytede hunn røyer, min tre fisk i midten.
 32. 1 point
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Jeg har hatt lyst på en CTS Affinity M i klasse 6 ganske lenge, og når de dukket opp på salg et sted til sterkt redusert pris så fikk det heller være at fargen er matt grå. Satin space grey for å være presis. Fargen var en gledelig overraskelse når den endelig ble levert. Klingen vet jeg er av beste slag, produsert med en vekt, spenst, nøyaktighet, jevnhet og følelse få om noen kan matche. Her blir det gromstang og jeg skal bygge den med beste sort kork, snellefeste i litt mørk gunsmoke, minima 4 ringer i mørk sølv og surringer med en anelse lysere grå tråd enn klingen. Denne håper jeg at jeg får til slik jeg ønsker. Da blir det (forhåpentligvis) en flott stang med litt minimalistisk preg til lunar ace snella som nissen var så snill å komme med som en førjulspresang.
 33. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Hva skal du binde i vinter?

  Denne helga fikk jeg skikkelig fluebindelos, plutselig kommer det! Detter ned i hodet på meg også triller dem ut av stikka.. Var litt streamere først, så noen cdc mygger og nå plutselig kom jeg på Sulfurvillii'n, mangler 1 på dusinet ser jeg, spørs om ikke den får bli til etter mæddan. Dette er nok den fallskermflua jeg har fanget mest fisk på i elv de siste 15-16 årene. Binder den kun i en str. krok 14 TMC 100, ferdig med det. Sulphurea, Dalecarlica, Aurivillii, Whatever.. Neste blir vel gulrotflua da på 12 og 14. Mønsteret ligger her:
 34. 1 point
  Det ble tidligere avreise enn først planlagt. Har nå gjort unna to av tre uker på New Zealand. Mye av turen har dessverre vært preget av flom og regn, over hele Sørøya. Noen steder er det erklært unntakstilstand. Dette har preget litt for mye av turen og fangstene... Denne uka skulle jeg vandre opp en av de aller beste elvene for storørret, og være der i flere dager. Gledet meg noe så innmari, helt til værmeldinga kansellerte turen. Så det har blitt en del frustrasjon. Men heldigvis har det jo blitt en og annen fisken likevel. Bare ikke så mange som håpet, siden alternativene for å fiske er langt færre. Hva så med superelva? Jo da, jeg fikk ordnet meg tur, med firehjulstrekker og en veldig lang gåtur. Helikopter tok jeg meg ikke råd til. Timingen var perfekt, da elva var i ferd med å klarne fra siste flom, men før den neste store flommen kom. Det var ikke før ankomsten at jeg visste om elva var fiskbar. Det var den altså. Jeg fikk seks ørreter i løpet av dagen, tre store og tre "små". De største var 4,3 + 4,1 + 3,4 kilo. Så ble det tre stykker rundt kiloet. Jeg mistet også en stor, som gikk rundt en stein. Likedan skremte jeg noen store med dårlig kasting, eller litt for seint tilslag. Den største jeg fisket på var minst fem kilo, og trolig en god del større. Jeg klarte akkurat ikke å bryte grensa for 10 pund, altså 4,5 kilo. Men det gjorde absolutt ingenting. Det var en nydelig dag med fiske av ypperste klasse. Hadde jeg vært dyktigere, hadde jeg iallfall landet 4-6 fisker over fire kilo. Jeg er storfornøyd med dem jeg landet, samt hele opplevelsen. Skal også sies at vinden etter hvert gjorde forholdene mer utfordrende. Den største fikk jeg i en del motvind, noe som føltes ekstra bra da flua landet i cirka riktig posisjon ovenfor fisken. Konklusjon: En tur med mye frustrasjon. Men den ene dagen med storfisker berger mer eller mindre hele ferien. Målet var storørret, og det fikk jeg i en helt utrolig fin elv. Det er iallefall noe å trøste seg med, her jeg sitter småfrustrert i ei hytte nedenfor Ahuriri-dalen, og skuler bort på elva som velter seg stor og brun like ved. For dagen i drømmeelva kan i hvert fall ingen ta fra meg. Det ble heldigvis gode minner, som jeg hadde håpet på. Edit: Kan legge til at det er museår denne sesongen, noe som normalt skjer hvert sjuende til tiende år. Det gjør ørreten smellfeit, noe mine også var. Hvor store de blir i mars-april kan man jo bare drømme om.
 35. 1 point
  Jarle TL

  Hva skal du binde i vinter?

  Full fokus på sjøørretboksene her i gården. Rekeboksen er straks fylt opp. Har blitt glad i Hoovershrimp i forskjellige fargenyanser, og Pattegrisen får fortsatt være med. Deretter blir det et utvalg lopper, og til slutt byttefisk. For fiskeimitasjoner går det i syntetmaterialer for sild/brisling, samt speykutling, jiggy og annet snacks. Attraktorfluer og karikaturfluer er noe jeg sjeldent bruker på brunørret, men etter sjøørreten så må de med. Vaskebjørn, Big Hole Demon, Polar Magnus osv faller i denne kategorien. Tror jeg har fanget flest SØ på Vaskebjørn faktisk. Videre i vinter skal boksene for innlandsfiske sees over. Begynner med streamere før jeg dykker ned i det tørre landskap. Her har jeg det meste på stell akkurat nå føler jeg, men noen hull må fylles. I fjor komprimerte jeg utvalget fluer som brukes i marka, og dette er den boksen som brukes mest. Noen nye maur og mygg, så er den komplett igjen. Myggboksen må selvfølgelig etterfylles. Når man tenker tilbake på fisketurene så er det fjærmygg som man stadig faller tilbake på. Mest tørre og klekkende. Landet min største ørret på tørt i sommer på en cdc-mygg #17 (TMC 102Y selvfølgelig). I motsetning til Rolv, som ligger før meg i løypa, så har jeg ikke fått helt øynene opp for nymfefiske. De sjeldne (desperate) gangene jeg tester dette i elv, så rører ikke engang harren nymfene mine. Det blir derfor siste pri å oppdatere nymfeboksen (som er mer eller mindre komplett). Her har jeg satset på basismønstre av vårfluer og døgnfluer, i mønstre som hareørenymfe, McPhail Caddis Pupa, Gullhodenymfe, Copper John, Fasanhalenymfe og noen mikronymfer. Tror fluene er akseptable, men mangler kunnskapen :-) Ellers har jeg tenkt en stund på å sette sammen et knippe fluer for fjellfiske. Men dette har vært utfordrende, for det er så mange ulike typer fluer som jeg kunne tenke meg å ta med. Det bør være mulig å få ned antall bokser som man bærer inn i fjellet!
 36. 1 point
  Truls

  Sjøørret gyting?

  Det er en trend jeg har bitt meg merke i, over en del år så har jeg fått færre sjøørret, og et mindre innslag av større fisk. Det er også mer sporadisk med en fisk her og et par der, ikke de enorme konsentrasjonene på et lite område som det var før. Her er det såklart unntak, og jeg mener å ha merket at ørreten virker å flakke mer rundt. I år har jeg fisket katastrofalt lite dessverre, og har ikke fulgt med i bekkene. Det gjøres en stor innsats mange steder og mange andre steder kunne det vært lagt ned mye større innsats. Alt i alt bekymrer utviklingen, dog er det gledelig at det har tatt seg litt opp i indre fjord. Så spørs det om det er bekkene som må gjøres noe med eller om det matgrunnlaget som svikter. Fjorden er renere og renere, og det er hovedaklig giftstoffer og kjemikalier som står for utslipp nå. Ikke kloakk osv som tidligere. Dette gjør muligens noe med biomassen og tilgang for føde for potensielle byttedyr. Vanskelig å vite noe sikkert om dette. Men enkelte områder er under press. Som her for eksempel, fra hvaler Jeg tror kanskje det er en kombinasjon av mange ting, heller enn kanskje en enkelt faktor. For min del prøver jeg å tenke over hva jeg kan gjøre, og det er å gjenutsette fisk som har stor verdi i gytebekkene, og snakke litt om viktigheten av å begrense uttaket om man virkelig treffer jackpot og får 10-15 ørreter på kiloen på en og samme plass for eksempel. Da trenger man kanskje ikke beholde mer enn en. De fleste her er jo klar over dette, men det er det langt fra alle som er.
 37. 1 point
  eide

  flyhooks.org - oppdateringstråd

  Har lagt til ein del salgskort på Kjem meir no framover, så følg med der
 38. 1 point
  eide

  flyhooks.org - oppdateringstråd

  I dag kryssa flyhooks.org 1500 krok bilder
 39. 1 point
  Devin Olsen - Tactical Flyfisher Denne boka føyer seg inn i rekken av publiseringer fra fluefiskere på USAs fluefiskelandslag, som har hatt en utvikling fra bare bunnoteringer for i overkant av ti år siden til forventninger om pallplass hver gang i det siste. De tar dette med konkurranse seriøst «over there.» Jeg har tidligere skrevet om George Daniels’ bok Dynamic Nymphing. Der George Daniels er mest opptatt av hvordan tilpasse fiskestrategi til forskjellige forhold og tilbyr et bredt utvalg av tilnærminger til å fiske med nymfer, er Devin Olsen mer enspora: Tactical Flyfisher handler nesten utelukkende om hvordan bruke USAs landslags tilnærming til europeisk nymfefiske i forskjellige fiskesituasjoner. I så måte er boken i stor grad en fin «companion» til filmene til Devin og Lance under tittelen «Modern Nymphing». Om Lance er pioneren som dro lasset i denne sammenhengen, så er Devin analytikeren og kommunikatoren. Boka starter med utstyr og rigging og litt basic kasteteknikk. For alle som har løftet blikket litt fra et ensidig liv med flua flytende oppå overflata (og dermed muligheten til å fiske på et veldig begrenset antall steder i de fleste elver) er det lite nytt her. Lang fortom, lang stang, sighter, bly og ikke bly, tynn tippet, fortynga fluer osv... Dette er ikke grunnen til at du kjøper boka Devin er fiskebiolog i tillegg til å være fluefisker, og han bruker bra med tid på å beskrive fiskens biologi, og spesielt aktivitetsnivå ved forskjellige temperaturer. Kjent stoff for mange, men bra presentert. Den viktigste delen av boka er grundige gjennomganger av fisketaktikker for forskjellige typer vann. I boka gjennomgås taktikker for å fiske i «riffles», «runs», «pocketwater», «pools», «glides» og «banks.» Disse kapitlene er skrevet med bilder og beskrivelser av kasteteknikk, hvordan nærme seg vannet og fisken, hvordan få flua til riktig dyp (helst med så lite vekt som mulig) og hvordan fiske av plasser for hver enkelt vanntype. Det er verdt å ta med at disse gutta - Lance, Devin, George - i all hovedsak fisker etter ørret. Så det er ingen tvil om at disse teknikkene også fungerer etter ørret i våre elver. Publikum er som det kommer fram innledningsvis noe snevert, i alle fall her på bruket. Den sikter seg utelukkende inn på den lille brøkdelen av fluefiskere (som det allerede ikke er så mange av, strengt tatt) som enten vurderer eller allerede har gått til anskaffelse av en ti fot treer. For alle andre, holder det strengt tatt med George Daniels bok - Dynamic Nymphing - der er det noe for selv den mest hardbarka tørrfluefisker. Ettersom jeg befinner meg i målgruppa, regner jeg med at boka vil bli tatt fram nå og da, som inspirasjon og en refresh.
 40. 1 point
  Nå er det nyss før det blir litt elvefisking på meg. Da må superklekkeren lages i diverse farge og størrelser. Har nesten ikke bundet en flue på et år nå, så her må man være litt tilgivende. Denne cripplevarianten har jeg mistet et par fisker på, men har jaggu fått noen også. Synes den flyter så fint og holder seg flytende til evig tid, og jeg får trua hver gang jeg knyter den på.
 41. 1 point
  Jeg pleier å binde buzzere i størrelse 12 og 14. Men har funnet ut at det er greit å ha med noen mindre også. Her har jeg bundet noen på TMC 2488 #16 med bindetråd og ymse ribbinger. Blir fine med quill fra påfugl også. I hodet er det litt tynn kobbertråd med svart bindetråd og rød flash til cheeks. Dekket med uv-lim og litt klarlakk.
 42. 1 point
  Har sveivet meg opp noen "GB Quill Buzzere" uten GB , men med cdc. Tipper denne her kan bli passe skummel. Svart tråd som kropp, quillrib, rød holo flashabou krage og cdc flottør..
 43. 1 point
  Litt buzzere på menyen... Lagde en sak i fluedatabasen også med fargekomboer og SFS. God Kveld i stua :-)
 44. 1 point
  De der kan være skumle som bare det de Rolv. I stille vann så er sånt oktobermat hos meg. Skal nok ikke kimse av de i elv heller på sommern. Regner med du lager et par større på 18 til slemmemyggfiske. Her er noen jeg bråsveiva opp nå for typ 10min siden, flua kalles Dave's Grey og ser vel ikke ut som rart men kan imitere myggball, knott, klekkemygg etter bare noe smått å gnage på. Flue for situasjoner når fisken står å plukker småtteri i filmen. Krok 16-20. Her 16 og 18. Tag av mirage, kropp av harehøre og 2 små cdcfjær som vinge. Alex Jardine viste meg noen slike forrige måned når jeg var på en liten UK tur for å lære litt Euro Nymphing ifbm jobben. Noen som har testet den?
 45. 1 point
  Tørrflua

  Tre Røye

  Kun lineoppheng og noe småplukk igjen.
 46. 1 point
  «Fordel» blir litt for konkret og objektivt for meg altså. Jeg syns bare hårvinger ser sexy ut. Hva som fisker best - I aint got a clue! (Det trekker selvsagt opp for meg at dette flyter som en dupp med relativt lite flytemiddel. CDC tror jeg ser bedre ut i stilleflytende partier men det synker jo bare en fisk kikker litt hardt på flua. Hvert til sitt bruk kanskje.)
 47. 1 point
  Jeg er så heldig at kona har crazy mengder garn. Og da jeg fant et nøste alpakka med denne hælige farven var det ikke bønn! Kropp av skittenoliven-alpakka, rygg av fasan, alt for tykk wire-ribb, oliven brama-hen og mørk brun squirrel-slf foran. Nå harrjævel, nå skal du til pers!
 48. 1 point
  RolvS

  Lage sin egen dubbing

  Det jeg sjekket var egenvekten på materialet relativt til vann. Flyrite, superfine er laget av polypropylene, og dette stoffet har lavere egenvekt enn vann (0.9g/cm^3 i følge wikipedia.) E.g. det flyter av seg selv. Det er ikke flytende _nok _ til å holde en flue flytende og bruk av det gir ikke fritak fra impregnering selvsagt, men den bidrar ikke til at flua synker lettere heller. Dubbingen over, som er lagd fra akryl-garn, har høyere egenvekt enn vann. Denne - når den blir våt - synker av seg selv. Den kan helt sikkert brukes som tørrflue-dubbing, men den vil altså bidra til at den totale egenvekten av flua blir høyere. Ergo føler jeg meg rimelig sikker på at flyrite/superfine er bedre materialer for tørrfluer enn akryldubbing - uavhengig av om det er impregnert eller ikke. -r-
 49. 1 point
  Truls

  Stillevannsfiske 2016

  Var en liten tur inn til noen vann i kveld etter jobb. Dessverre var det blikk stille og nesten umulig å ikke skremme fisken som gikk og småvaket forsiktig. Kom opp til første vannet og det første jeg ser er et par fine vak. Får satt sammen den nybygde stanga, bygget på en Five Rivers signature V fra Dan Craft. En veldig spennende klinge som jeg gleder meg til å få fisket inn skikkelig. Får knytt på en liten vårflue, og legger ut et kast mot et par rolige vak. På tredje kastet ruller det en fisk rolig over flua, jeg venter litt og setter et rolig tilslag. Fisken er større enn jeg trodde den var, og gir en fin fight før den må gi tapt. Denne blir middag i morgen. Stanga var utrolig artig å kjøre fisk på. Jobbet dypt nede i klingen. Ganske uvant å kaste med, men når jeg får vent meg litt mer til den, så tror jeg nok dette blir favoritten til tørrfluefisket.
 50. 0 points
  Blue Charm

  Angler konkurs

  Så ble vi litt fattigere...
×
×
 • Create New...