Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing content with the highest reputation since 10/22/19 in all areas

 1. 7 points
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Ble en liten tur i snøværet i dag. Kom litt seint avgårde og når det blir mørkt så tidlig så kjørte jeg kortest mulig, men tok med meg pontongen for å ro ut på noen øyer. Startet når vannet nok var på sitt laveste og det ble ikke noe tak i fisket før vannet var på vei opp igjen. Da ble det fin strøm i vannet og fisken begynte å ta. Ikke mange, og alle var spredt over både tid, avstand og biotop. Ble totalt fem stk på land, og noen kontakter som ikke endte med tellende resultat. Fikk en flott ørret, den tok før jeg hadde startet å trekke egentlig. Kastet mot en steinstruktur som stikker et stykke ut i vannet, og det vår en kort marbakke med tang ned til to meters dyp. Der var den tydeligvis, og på jakt. 1,2-1,3 kilo, og det gjorde godt, jeg har fisket alt for lite i høst, og hadde nesten glemt hvor behagelig man kan ha det på kysten i snøvær og kulde. Bare å kle seg godt og holde seg på farten, og fiske av områder.
 2. 6 points
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Jeg har fått fisket alt for lite siden sommerferien egentlig, og det har vært 'katastrofalt' lite i høst egentlig. Det ble endelig en mulighet i går og da var det bare å benytte muligheten, og bestemme destinasjon for dagen. Jeg har så mange steder jeg gjerne skulle vært... var litt skeptisk til hvordan sikten i vannet hadde utviklet seg siden alt regnet. Og det var brunt og farget rundt om, men fiskbart flere steder. Jeg var i kontakt med ganske bra med fisk. Mye smått og mange smånafset i flua, og en 7-10 stk ble landet, blant annet et par godkjente fisk med en på 700 og en som luktet på kilosmerket som største. Mest liv ble det når vannet begynte å bevege seg opp mot flo, og på steder hvor det er store flekker med tang. De største tok akkurat i overgangen mellom tang og sand. Fikk flest på en ferskenfarget woolybugger- lignende sak og en lakserosa reke med kulelenkeøyne. Brukte diss mest da de virker som de synes litt bedre i den fargetonen det var på vannet.
 3. 5 points
  Truls

  Hva har du kjøpt i dag?

  Til far fra julenissen. Bare å glede seg til julaften da! Digger julenissen
 4. 4 points
  eide

  flyhooks.org - oppdateringstråd

  I dag kryssa flyhooks.org 1500 krok bilder
 5. 3 points
  RolvS

  Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Halv-gøy med «hekling», men boksefyll blir det ikke
 6. 3 points
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Det er en veldig fin tid nå og utover. Nok med klær, lave forventninger og litt varmt i termosen og en pakke lefser og finne seg et sted i fred og ro. Det har definitivt sin sjarm det. finne ro på tross av vær vind og naturkrefter, og til og med få kroket en flott sølvblank ørret, gjerne på overraskende grunt vann. Blir fiskesugen bare jeg tenker på det jeg
 7. 3 points
  Kim Roger

  Patagonia

  Jeg har vært i Patagonia i både Argentina og Chile. Var der i 2006 eller 2007, men har skuffende lite info å komme med. Husker jeg fisket en del i Rio Limay, som er ei fin større elv nær Bariloche. Den anbefales. Elva fiskes best fra båt, men jeg fikk da en del ørreter fra land. Så fikk jeg noen kilosørreter i ei lita blank elv jeg besøkte. Men husker dessverre ikke hva den het. Det er også noen veldig gode vann i nærheten, spesielt enda litt seinere på sesongen, nær gytetida. Jeg bodde i Bariloche, og kjørte en del rundt med bil. Veldig fint der, og et område jeg vil anbefale å besøke. Du kan glede deg, så får vi håpe det blir noen fisker også. Rio Limay: Elva uten navn: Fangst fra elva uten navn (rettere sagt at jeg ikke husker det): Middagsmat fra Rio Limay: Limay: I Chile bodde jeg for øvrig i byen Puerto Montt. Her er en typisk Patagonia-ørret, denne fra chilensk side.
 8. 3 points
  Ble noen flere Hoover shrimps her også. Oppladning til etterlengtet tur i morgen:-) Disse er bundet på Ahrex NS122 #6 og har en blass rosafarge
 9. 3 points
  Jeg forhørte meg med en av de involverte i Markafiske prosjektet i går. Forrige status var at prosjektlederen hadde fått utsettelse til 1. august 2019. Jeg har etter august forhørt meg via andre kanaler et par ganger uten å få noen signaler om at prosjektet er sluttført. Nå er det 2 år siden man begynte ferdigstillelsen av rapporten - og man er fortsatt ikke i mål. Ingen purrer unntatt undertegnede, så vidt meg bekjent. Jeg lar det gå frem til 1. desember, så er det vel slutt på tolmodigheten. Det er NJFF Akershus som står som oppdragsgiver for dette prosjektet har jeg fått oppgitt. Det ville forundret meg mye om et tilsvarende prosjekt ville dratt ut såpass mye i tid dersom det handlet om anadrom laksefisk. Og det er svært uheldig at rapporten ikke var ferdigstilt innen 1. august. Da kunne man benyttet informasjonen i budsjettering og planlegging for neste år. To be continued.........
 10. 3 points
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Her er to taniwha'er ferdig. Klasse fem og seks. Begge er ment å skulle fange ørret, men i forskjellige miljøer.
 11. 2 points
  lars p

  Hjelp til lengde på spiss

  Prøv 15 fots steelhead fortommene til Rio. De har ganske grov bunndel som hjelper deg med å få bra overslag på fluene. Synes den er lettere å kaste med enn flere 9 fotere sålenge vi snakker normale fluer. Godt fortynget krever litt kortere ofte Selv synes jeg mange av fluelinene til bruk i sjøen har litt mye fonttapering så man kan fint kutte av litt(30-50cm) . Hvis man ikke er avhengig av løkka som fabrikken lager da. Og fortomsringer er gull !!
 12. 2 points
  RolvS

  Inspirasjonstråd: HOTTE NYMFER

  Fyller på i nymfeboksen #14 i forskjellig vekt, pluss noen tolvere.
 13. 2 points
  Truls

  Trattflugan

  Synes disse fluene utgjør et artig tillegg i flueesken. Prøv den som bundet her eller med fersken marabou, pearl hvit dubbing og lys rosa chenille.
 14. 2 points
  En luring dette her Spennende inntrekksmuligheter, helst med begge hender
 15. 2 points
  Truls

  Hjelp til lengde på spiss

  Microring funker meget bra. Har 1,5 mm ring når jeg fisker sjøørret. Dobbel slukknute i ringen på begge sider. Husk å fukte knuten ved stramming og det trengs ikke mange runder når man knyter slukknuten. Jan m er verd å lytte til. Meget god instruktør og kaster.
 16. 2 points
  Truls

  Hjelp til lengde på spiss

  Hei, og velkommen til forumet! Aldri lett det der med fortommer og lengder, spisser osv. Jeg regner med at det er sjøørret du sikter til med utstyret og fluer du viser til. Heldigvis kan man si så er det sjelden avgjørende i sjøørretfisket om man presenterer flua snorrett og med full strekk på fortommen. Ofte trenger man ikke de lengste kastene heller. Vanligvis kjører jeg med en tapert fortom på 9' med litt tykk buttdel som smaler av ned til 0,28 men jeg pleier å kappe av de ytterste 20-40 cm og binder på en spiss (oftest 0,26) på ca 1,5 meter. Spissen blir kortere etter diverse fluebytter og når den er rundt 70-80 cm så bytter jeg den med en ny lengde. Et tips som kan nevnes er å dra litt mindre snøre a snella slik at snøret stopper i snella med et rykk når man skyter ut snøret. Da fortsetter flua fremover og drar med seg fortommen. Om du bruker fortyngede fluer, så hjelper også dette 'trikset' og det er viktig å la snøret strekke seg helt ut i bakslengen når man bruker fortyngede fluer. Bare å prøve. Når det gjelder å fange sjøørret så er det viktigere at man kommer seg ut, og at man har flua i vannet mest mulig. Det er mye viktigere enn om kan klarer å strekke fortommen helt.
 17. 2 points
  Vaskebjørn på Ahrex NS156 #6
 18. 2 points
  Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  En tur på Nordisk i dag for å forberede meg litt på sjøørretfiske. Det ble en Simms bib for de kaldeste dagene. Også litt fluebindersnacks. Noen som gjetter hvilen rekeflue jeg skal binde?
 19. 2 points
  Jarle TL

  Hvis du måtte velge.....

  Fiske sjøørret i minus 6 grader og risikere fingrer, tær og humør, eller binde fluer med noe godt i koppen
 20. 2 points
  Ola T. Berntsen

  NZ-Indikator-nymfing

  Bruker tmc dry Magic på ull fra NZ strike indicator. Litt på ved oppsett, så flyter ulla hele dagen..
 21. 2 points
  Pål Hedenstad

  NZ-Indikator-nymfing

  Ubehandla saueull er jo fra naturens side impregnert, men smart å hjelpe til litt. Det beste jeg har forsøkt på saueull er denne: En litt snodig produktomtale, den tror jeg du kan se bort ifra. Samma impregneringa som McPhail av og til snakker litt om på hjortehårsfluer. Må smeltes mellom fingertuppene, men dette flyter (test det også på en Streaking Caddis...)
 22. 2 points
  Pål Hedenstad

  Inspirasjonstråd: Tobis

  Litt mindre materaler på en slik flue, så har man også noe som likner? Ikke testet det selv, men Popovics må man vel si er ensbetydende med gode bruksfluer.
 23. 2 points
  Jeg har iallefall sett mye fluebinding....Craftfur er jo ikke akkurat noe drømmemateriale og absolutt ikke noe jeg liker å jobbe med. Enig med deg i at det hekter seg i krokbøyen og noen ganger tugger det seg også. Vil nok være så frekk som å hevde at en del av de som presenterer fluer med dette materialet ikke fisker særlig mye. Jeg har iallefall kopiert noen metoder og funnet de fullstendig ubrukelige. Ser kult ut når man blander farger, tusjer, lager gjeller og danderer øyne. Men det hjelper lite når det bare blir irritasjon ute ved fiskeplassen. Men svensken i filmen jeg lenket til har iallefall bøtet på problemet så godt det lar seg gjøre, ved at han legger UV-resin litt bakover. Det er jo med på å redusere problemet. Selv om produktet han bruker er mer transparent enn det vi benytter, er det sikkert like mykt. Men jeg er spent på å teste denne oppgraderte versjonen av craftfur.
 24. 2 points
  Bundet riktig, så kan en Surf Candy variant likne. Dennne filmen synes jeg har en bra tolkning i så måte. Har noen testa denne "oppgraderingen" av craft fur - Polish Carpet?
 25. 2 points
  eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Bruke opp litt 2-grad topping til fiskefluer
 26. 2 points
  RolvS

  Hvis du måtte velge.....

  Bare fiske April, Mai, Juni? Eller bare fiske Juli, August, September?
 27. 1 point
  Truls

  Hva har du kjøpt i dag?

  Takk, og svaret er både ja og nei. Den kommer med en plastikk-sak som lager lyd. Jeg likte ikke den, men det er veldig enkelt å ta den av (en skrue) og sette den på om man vil senere. Snella påvirkes ikke av denne da det er et kule/rullelager som står for motstanden. Motstanden er verdig stram i starten men går seg til etter litt bruk.
 28. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Hjelp til lengde på spiss

  Det har funket helt fint til mitt bruk Når jeg fisker med tørt så setter jeg gjerne på en bit 4x i ringen før jeg knyter selve spissen av 5/6x til den med kirurgknute. Når jeg fisker streamere så blir det bare spiss rett i ringen.
 29. 1 point
  Carl Erik Haavi

  Patagonia

  Hei! Har noen her vært i Patagonia? Skal dit i januar/februar og lander i Bariloche på den Argentinske siden. Vi har avventet å bestille bolig eller hotell fordi vi vil gjerne ligge i nærheten av noen gode elver slik at vi ikke trenger å kjøre alt for mye bil under oppholdet. Noen som har noen erfaringer fra områdene?
 30. 1 point
  eide

  flyhooks.org - oppdateringstråd

  Nye 29 Mustad boksar og krok i dag:
 31. 1 point
  Flotte fluer, burde absolutt funke bra de der. God tur
 32. 1 point
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Klasse 3 til ørret er genialt, og klasse 4 der hvor ørreten er større. Klasse 1 er litt bygging for byggingens skyld, og for å ta med i bekken rett ved meg om jeg mangler noe å finne på en kveld. Taniwhaen i klasse fem virker lovende, men jeg har ikke prøvekastet den, men den føles som en riktig klassifisert femmer med en litt stivere bunndel. Bare si fra så kan du teste den. Tror ikke jeg får brukt den noe før til våren. Den er tiltenkt bruk på et stort vann hvor det går mye fin ørret og vaker rolig midt utpå. Ganske stor ørret og den er ikke veldig enkelt å komme innpå for å si det forsiktig. Må ha mer kastelengde for å kanksje ha en sjanse på en og annen av disse. Ellers bruker jeg en del femmer på kysten, men da av de litt stivere variantene. Fint til lett sjøørretfiske synes jeg. Fikk forøvrig kork til bloken i klasse en. Uten forborring. Standard utboring var aaalt for stort til klingen. (Og ja, jeg har forsikret meg om at det er bunndelen jeg har målt mot...)
 33. 1 point
  Truls

  Hva har du kjøpt i dag?

  Litt under 4000,- men litt avhengig av hvordan de leverer så regner jeg med å måtte betale moms i tillegg, så ca 5000. Men det har julenissen sagt seg villig til å dekke. Snill han
 34. 1 point
  Tørrflua

  NZ-Indikator-nymfing

  Brukte nymfe sist jeg var i Rena da det regnet hele tiden. Brukte av dotten jeg fikk av Pål på treffet. Har brukt larva lace som rør. Funka som bare f. Blei noen harr også. Brukte Dilly wax som impregnering.
 35. 1 point
  Truls

  Inspirasjonstråd: Tobis

  Enig med deg, Pål. Det er masse fine fluer der ute, som vel kan sies å være flotte men som ikke funker i det hele tatt pga funksjonsfeil under praktisk fiske. Det er lite jeg finner mer irriterende enn fluer som bare tuller det til når man fisker. De blir raskt luket ut av boksen! Flex fleyen så snasen ut. Har sett den før en gang, men har glemt den litt bort. Lurer på om den ikke må prøves i bindestikka når det legger seg is på fjorden. Hadde vært gull om det dukker opp noen velutprøvde gode flatwings, særlig på tube. Kunne jeg absolutt tenkt meg å ha i boksen. En skikkelig diger tobis kan være det som redder dagen når ørreten er helt 'umulig' på våren under typisk loppeforhold. Føles helt unaturlig å sette på, men det kan smelle skikkelig.
 36. 1 point
  Pål Hedenstad

  Inspirasjonstråd: Tobis

  Bra svar, godt forklart.
 37. 1 point
  Thomas Kvernberg

  Inspirasjonstråd: Tobis

  Takker for svar. Den lysebrune bør vel testes når du har så troen på den Selv har jeg testet forskjellige versjoner av clousere… Håper også det kommer noen spenstige flatwings eller lignende! Hva med surf candy fluer, brukes dette til å imitere tobis?
 38. 1 point
  Truls

  Inspirasjonstråd: Tobis

  Her er et par klipp av tobis Sjøørreten tar jiggy når den tar tobis. Men min mening er at den ikke ligner veldig i vannet. Kult at slike diskusjoner dras i gang
 39. 1 point
  Truls

  Inspirasjonstråd: Tobis

  Det trengs kun denne. 'Den lysebrune' Sorry, for det er nok en av de enkleste fluene du finner. Ser du på konturene av en tobis under vann og sammenligner med denne, forutsatt at inntrekket er riktig, så er denne overlegen. Men jeg håper det kommer mer interessante forslag, da denne er både unnseelig å se på i boksen og simpel å binde. Om noen forbigår denne hva fangbarhet angår har jeg mine tvil til.
 40. 1 point
  Broar

  Hva skremmer fisken?

  Har opplevd det samme som Rune og Knut. Noen steder der jeg fisker er det skikkelig kronglete (les bratt terreng og mengder/tett med trær og busker). På slike steder har ørreten passert så nærme skotuppene mine som 20 cm. Sitter jeg helt musestille så enser de meg ikke. I slike situasjoner har det fungert utmerket å få ut flua med et "pil og bue kast". Noe annet er helt umulig. I bellybåt har jeg flere ganger opplevd fin røye svømme rett forbi svømmeføttene mine. Da øker pulsen en smule kan man si. Ikke lett å sitte i ro da.
 41. 1 point
  RolvS

  Hva skremmer fisken?

  Det synes i tillegg som om de største bevegelsene kommer av at fiskene støkker hverandre - en sjokkbølge ser ut til å forplante seg med utgangspunkt fra der indikatoren ploger. Sunnhetstegn kanskje at ingen lar seg affisere av at j kaller indikatoren for dupp... ?
 42. 1 point
  Rune Stokkebekk

  Hva skremmer fisken?

  Normalt sett så tror jeg ikke fisken blir spesielt skremt av båten som kommer rolig glidende, ingen brå bevegelser... I vann og vassdrag med mye trafikk av vading og båter så blir fisken vant til dette. Ting som lager lyder og er kjappe slik som nappindikatoren der er nok langt mer skummelt. En god grunn til å ikke bruke indikatorer av plast, foam, etc.
 43. 1 point
  Grunde Løvoll

  Hvis du måtte velge.....

  Markdrag eller oter?
 44. 1 point
  Feskbaill

  Hvis du måtte velge.....

  Ørret eller harr
 45. 1 point
  Roaas

  Hvis du måtte velge.....

  Snelle med eller uten lyd?
 46. 1 point
  Truls

  Hvis du måtte velge.....

  Sveive med høyre eller venstre (høyre = the right side)
 47. 1 point
  Ruben Petterson

  Hvis du måtte velge.....

  Elv eller stille vann
 48. 1 point
  Tørrflua

  Hvis du måtte velge.....

  Tørrflue eller våtflue
 49. 1 point
  Bjørn Edvardsen

  Fiske etter STORørret!!

  Sier du det ja krokstrl 6 ja... :)Det har jeg jo i boksen også Ja tørrfluefiske i elv er jo favoritten min også, men istedet for og stå og denge bare etter småharren her så kunne jeg likeså godt kaste litt streamer på det store gutta som står i strømmen lenger ut og plasker fiska nok småharr for og si det sånn Takk for tips Send meg adr din på PM så skal jeg sende noen eksempler på gode ørretstreamere.
 50. 0 points
  Terje Bendiksby

  Sjøørret gyting?

  I en småelv/bekk i et område jeg fisker har jeg hver eneste høst hatt gleden av å se stor og små sjøørret samle seg for å gyte. Gyteplassen er såpass spesiell at den er skjermet for innsyn utenom for de som kjenner hemmeligheten. I år er det ikke observert en eneste sjøørret. Bekymringsfullt tenker jeg. Er den noen andre som har erfaring fra årets gyting i sitt nærområde? Er det tilfeldigheter eller er det en trend angående bestanden i området? Bekken er på det sentrale østlandet.
×
×
 • Create New...