Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 17. okt. 2018 i alle områder

 1. 11 poeng
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Og på det tredje skulle det skje... og endelig skulle jeg få en påminnelse om hvor sinnsykt heftig sjøørretfisket kan være. Dagen i dag handlet om velge riktig, å treffe skikkelig, og om en snill/tålmodig kone. Jeg vurderte egentlig om jeg skulle dra ut i det hele tatt. Kona var sikker på at jeg skulle, og hadde tatt på seg å jobbe noen timer, så da tenkte jeg at jeg kunne kjøre henne på jobb på vei ut, og så plukke henne opp når hun var ferdig. Jeg hadde tenkt å velge mellom to ulike steder, men valgte helt på tampen sted nr 3 og den innebar kajakk. Så den ble spent opp på taket, og det medførte at kona ble levert på jobb fem minutter for sent... og jeg klarte å glemme mobilen i det jeg padlet avgårde Vel fremme så fisket jeg over et strekke med en liten tass som resultat. Jeg rundet hjørnet i det tidevannet tok til og da går det skikkelig støm i dette sundet, og det tok ikke lenge før den første satt. 700g og sprekk som tusan. Tok hardt som en rakett, og en god periode så var det små stimer med makrell og sjøørret som jaget brisling flere steder i sundet. De fleste utenfor kastehold, men hver gang de svingte innom så fikk jeg et par stykker. Mye fin fisk, et par makrell på flua er gøy. Først senere, lenger ut og rundt hjørnet i dette sundet, såe r det en liten steinutstikker og rett utenfor denne er det et ålegressbelte og her skulle jeg finne en stim med større fisk. Fikk fem-seks av disse og var borti flere, og når jeg tok den siste så var det noen turgåere som kom forbi. Etter en prat med de, så fikk jeg låne telefonen og ringt kona og sagt at jeg nok blir noe forsinket... Heldigvis er hun både snill og tålmodig, så jeg kunne fiske videre. Det virket som stimene hadde løst seg opp, men jeg skulle få flere, og endte totalt opp med rundt 25 stk hvorav de aller fleste lå fra 7/800 gram og oppover til den største, en nydelig sølvblank fisk på 1,8 som ikke så ut til å skulle opp i bekken i høst. Alle var av meget god kondisjon, tok knallhardt og ga herlige fighter! På vei tilbake så hadde det dødd ut, og jeg begynte å lure på om noen ville tro på dette, all den tid jeg hadde glemt mobilen... det var langt å go og padle, og jeg håpet på en siste fisk for å avslutte en vanvittig dag med. Og i det jeg gikk i land så var det jommen meg et vak rett ved. På tredje trekket strammet det godt opp før det slapp, og fisken hadde garantert stukket seg. Skulle en sånn dag avsluttes med å bomdra en..? Neida, nytt kast og på tredje trekket så banket den til, og en smellfeit sak på 800 kunne gjenutsettes. For en vanvittig heftig fisketur, og igjen så ble jeg påminnet om hvor usannsynlig heftig sjøørretfisket kan være, og hvor godt man kan treffe når fisken virkelig er i foringsmodus! Og kona er like blid, men for sikkerhets skyld, så får jeg tilbringe resten av kvelden, og morgendagen hjemme. Måtte bare skrive rapport først
 2. 9 poeng
  Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2018

  Jøss ingen flere rapporter siden jeg la inn sist helg! Skjerpings!! Yr lovet lite vind i dag og sånn ble det, +2, tåke og småkaldt når jeg pakka sakene inn i bilen kl. 10.50 og satte kursen til skogs. Kom meg opp endel høydemeter og møtte lettskyet pent vær og speilblanke vann. Kort etter ankomst første vannet så var det vak å se også. Det var veldig sporadisk vaking, men en og annen mygg samt disse små pjuskete stankelbeinene som kommer med frosten gjorde at fisken var litt småinteressert. Ble mye glaning, så nemlig en flott halefinne bryte overflaten, ble stående lenge på sammen plassen. Gomla opp matpakka, så bort i en vik der en annen fisk hadde vist seg et par ganger. Når klokka nærmet seg 2 så ble det litt mer aktivitet og jeg fikk meg en fin fisk på drøye 600gr. på en cdc minidaddy., hadde tenkt å ta bilde av den for den var veldig fin og kompakt men den pila avgårde før jeg rakk å knipse. Pakket sammen kort tid etter og satte kursen mot et annet vann som jeg vet har bra med mygg og her var det mer action. Jeg og kompisen fikk vel tilsammen 8-10 fisk som var hovedsaklig mellom 250 og 450gram. Gøy når de vaker jevnt og trutt, i dette vannet var det mer insekter og det kom stadig svarte mygg i str. 18 flyvende. Pakka sammen rundt 16.30 og satte meg på sykkelen i retning bilen. Ikke så værst en lørdag seint i oktober. God Helg!
 3. 8 poeng
  Rolv Seehuus

  Furtebu

  Har hugd meg ut en krok i kjelleren. Endelig. Det tok bare et par år fra vi flyttet inn til det ble en realitet. Rommet er fortsatt fullt av ting som ikke er fiskerelatert men det skal vi nok etterhvert få en ordning på (derfor så lite utsnitt. Omygod så mye rammel.) Litt hyller, noe kroker og henge ting på osv så blir det nok bra Første vaskebjørn fersk ut av stikka!
 4. 7 poeng
  Tørrflua

  Pontong med hjul

  I dag tok jeg fri som miljøforholdene på formiddagen, så jeg kunne sette sammen delene i prosjektet. Gjengestang er bøyd litt for å få rett vinkel. Har satt på en mutter mot plast i 4 kant rør så gjengestang låses i den vinkel jeg ønsker. 8km rustfri skrue med skiver og ringeminutter. Har benyttet en gummi nippel (TET) som demping mellom sykkel og 4 kant rør. Det eneste som mangler nå er å borre 2 hull i rør konstruksjon med muttere for å forankre innfestning til Pontong ramme. Neste som skjer er å lage en god løsning for ekkolodd. I bakgrunnen av bilder står hengeren jeg har laget for belly og annet utstyr om sommeren. På sykkelen kan hjemmelaget oppheng for stolsekk og isbor skimtes ved bakhjulet som brukes om vinteren. Sykkelen er også ombygget til elsykkel.
 5. 6 poeng
  Helgas bindeprosjekt har vært Biot Dun Emerger, ei flue jeg ble ganske så fan av i sommer. Jeg hadde en tidligere omtalt episk todagers og denne flua leverte veldig bra ene dagen. Jeg har laget meg noen nå som kan være ymse baetis og en vespertinasak som sikkert kan være en baetis niger også. La den ut i basen:
 6. 6 poeng
  jak

  Fattigmanns-splitcane (Poor mans quad)

  Har no gjort ferdig stang nr 2. Dette er ei 3 delt, 6 fot # 3, etter cattanach-taper. Måtte (igjen) lage 3 tupper før det vart bra, men no er det ei kort og veldig fin stang som kastar mjukt og fint. Måtte ta av holker fordi dei var skeiv, mao alltid sjekk holkane før liming.
 7. 6 poeng
  Terje Bendiksby

  Sjøørretfiske i sjøen

  Rapporten er ikke helt dagsfersk. Her er den dog . Prøvde områdene så langt ut du kan komme i Vestfold å nylig med to kompiser. Været var favorittværet til Truls og i følge yr 10 sekundmeter vind. Det var første gang jeg prøvde meg i området med hundrevis av forlatte spikertelt for sesongen. En av fiskekompisene hadde for sikkerhetsskyld vadeustyrert til reparasjon så han fikk de eneste trygge plassene fra land. Mens vi to andre kjempet oss fram mot vinden bølgene. det største problemet var bølgene som fort slo over deg når du vadet , selvom det kastemessig gikk greit så lenge en samarbeidet med vinden.10 km gange ble til mange fine plasser , men farlige pga av bølgende. Gikk forbi noen små gytebekker som ørreten ikke kom videre pga av lav vannstanden. Observerte fisk i flere av de. Og storfisken? den fikk han som ikke vadet og den ble behandlet etter mattilsynets anbefalinger og ikke mine. Et spennende område som kanskje er best på de dagene med mindre bølger og vind.Den opprinnelige var å utforske området med båt og gjøre strandhopp, men det ble til fots.
 8. 6 poeng
  Feskbaill

  Sjøørretfiske i sjøen

  Oppe før fugla feis igår tidlig. på plass ved go plassen der jeg etterhvert har blitt godt kjent, her er det sjelden man drar tomhendt hjem og det gjorde jeg ikke i dag heller. Var på plass og klar til å fiske rundt 0630. Greit med vind og ganske kraftige dønninger, magefølelsen tilsa at å fiske veldig grunnt var tingen i dag. Gikk ikke mer en ett par kast før det lugga godt i flua, ett par kast til langsmed stranda og det hogger til. Fisken kjentes tung i andre enden, men det tok noen øyeblikk før den satte fart og det ble en fin fight. Noe slank,men sprek var den. Dessverre så var denne kroka langt ned i halsen og hadde skada gjellene stygt så den ble avlivet. Synd da den var full av rogn Ble en par småfisker etter denne før det smalt på en skikkelig torpedo som ga en av de morsomste fightene jeg har hatt på lenge. Ekstremt sprek fisk som var høyt å lavt før den ble geleida opp i håven. Ble totalt 6 fisker i håven Samtlige på speykutlingen. Eller så må jeg si at jeg synes sø fiske i sjøen etterhvert har blitt like gøy som å fiske tørt, har vært mulig å fiske i skogen de siste ukene også, men sjøen har blitt foretrukket.
 9. 6 poeng
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Dagen i dag viste kystfisket fra flere ulike sider. Det startet veldig bra, fortsatte veldig dårlig og avsluttet med nesten, men bare nesten... På første plassen så var det lite vann, men en liten bris kruset overflaten, men pent vær og krystallklart vann gjorde meg litt skeptisk. Detcskulle vise seg unødvendig for her var det godt med fisk, og de gikk grunt. Ekstremt grunt. Fisket meg over mot et blåskjellrev, og allerede på første kastet, når jeg begynte å fiske av dette så var det lugg. Det var som pokker tenkte jeg, det er bar 15-20 cm vann... nytt kast og nå satt den! Sjøørret på grunna er dritgøy, og jeg fikk en drøy håndfull fisk og hadde like mange kontakter. Ingen tok dypere enn på 30-40 cm vann, hadde ett hugg dypere bare. En brun hannfisk som hadde pyntet seg i sine flotteste farger og snart var klar til dyst ellers, blank fin fisk. Men så kom selen... den forbaskede selen, og fisket døde like raskt. Byttet plass flere ganger og enten var det helt dødt eller sel på samtlige plasser. Ble bare et par tasser her og der, men stort sett steindødt, og frustrerende. Lavt vann, etter hvert full sol og fullstendig havbleike gjorde nok sitt til det. Jeg bestemte meg for å dra helt ytterst i havgapet, så jeg satt meg i bilen og kjørte til horisonten var dekket av sjø og kun sjø. Var borti et par fisk, men var litt ukonsentrert, nesten hypnotisert av grove dønninger som rullet mot land. Å forflytte seg her er et mareritt, det er vadeforhold fra hel.... og litt til. Men her ute kunne jeg truffet virkelig heftig om jeg hadde hatt marginene på min side. Et stort flak på 100-200 m2 med brisling ble jaget. Og flaket beveget seg flere hundre meter. Jeg så det komme, og hadde det på kastehold to ganger, men det ble med to hugg som ikke satt. Her gikk mengder av sjøørret sammen med makrell og spiste brisling, og hadde jeg hatt marginene med meg, så hadde de funnet min flue i mengden, og en av de store bitt på... men jeg har hatt så godt hell i så mange sesonger at det nesten bare skulle mangle om det ikke gikk stang ut noen ganger også. Heftig opplevelse var det i alle fall.
 10. 6 poeng
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Var ute en tur i sola i dag, og været og forholdene tilsa vel ikke akkurat drømmeforhold for sjøørretfiske. Men har man tatt en fridag og bestemt seg for å fiske, så blir det jo sånn. Jeg så tidlig fisk og en del jaging på en skjermet plass med mudderbunn og ålegress. Stimer med brisling viste seg, og innimellom ble disse jaget på også. Men mudderbunn og 'brakkvansfiske' var ikke det som sto på ønskelista, selv omdet fangstmessig antagelig hadde lønt seg. Det var åpen kyst og salt sjø og bølger det skulle være, og der ute var det relativt tregt egentlig. Bortsett fra noen strøfisker her og der var det veldig lite aktivitet bortsett fra på en plass. Mye stingsild og tangkutlinger å se, og muligens var det disse som gjorde at det også var sjøørret i dette området. Fikk tilsammen7-8 stk og største var rundt kiloen, men nok hakket under. Samtlige tok knallhardt, og kjempet bra. En fikk den tvilsomme æren av å bli med hjem til middag.
 11. 5 poeng
  To Akroyds fra i dag. Begge på 3/0 jern fra Daiichi.
 12. 5 poeng
  Jan_Haukaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  Gikk på en ørliten smell... Håper den får selskap av en Fario NT8 9,9" #6 etterhvert. Dette skal etter planen bli min nye kombo til lett laksefiske og sjøørret i sjøen. Også kjekt å ha i belly boaten når det blåser mye. Blir lenge å vente til januar/februar... Har fiska mye med Fario LW46 i vår/sommer. Bremsen på de snellene der her helt rå. Gjør heller ikke noe at snella er fin å se på Jan (Skjermdump fra www.guideline.no)
 13. 5 poeng
  Rolv Seehuus

  Fjas

  Vi trenger fjas. Dette er fjas.
 14. 5 poeng
  Tørrflua

  Nitelva

  Forsøkte å ringe Line G i dag men hun var i møte hele dagen. Har tatt meg fri fra jobben i morgen bare for å få en fortgang i saken. Blir da en ringerunde da jeg ikke er så god på mail. Mail får jeg prøve meg på etter hvert dersom jeg ikke når fram med budskapet år telefon.
 15. 4 poeng
  Tørrflua

  Nitelva

  Hei alle sammen Har i flere år nå sett hvordan Nitelva blir direkte ødelagt med blant annet uvettig kjøring av kraftverk i Hakadal. Elva blir stengt til demningen er full for så å slippe ut alt vann igjennom kraftverk, for så å stenges igjen. Er det mye vann skjer dette flere ganger år døgn. Er det lite vann ca annen hver dag. Dette medfører erosjon, og varmere vann etter kraftverk i de perioder som har nesten 0 i vannføring. For ikke å snakke om hvordan dette påvirker fisk insekter planter muslinger osv,osv. Er oppriktig skikkelig forbannet at slikt er tillatt i dag. Har forsøkt å kontakte miljø ansvarlig i Nittedal men dette var vist ikke opp til de å bestemme. Det foreligger en klage vdr dette og dette lå vist hos fylkesmannen eller noe sånt. Fikk et navn så jeg får undersøke videre. Har fisket i denne elva fra jeg var ganske liten og har aldrig sett den i så dårlig forfatning. Hadde håpet med denne tråd å få noen tips på hvor jeg kan henvende meg for å kunne redde elva før det er for sent.
 16. 4 poeng
 17. 4 poeng
  Rolv Seehuus

  Hva har du kjøpt i dag?

  4wt glass blanks og 5wt switch blanks fra Bloke. Man må bare gå all in med en gang...
 18. 4 poeng
  Jan Ingvar

  Bildetråden 2018

  Høst/kaldt/vind/oversvømmelser/streamere/flexitid/lykke.
 19. 4 poeng
  knut

  Nitelva

  Denne saken har jeg jobbet med i mange år uten respons. Det begynte for 4 år siden med masse brev og mailer vedr.reguleringen av vassdraget og spesielt bevaringen av Elvemuslingen i vassdraget. En totalt hensynsløs regulering av Elvann/Langvann gjorde forholdene for Elvemuslingen i Ela og lenger ned i Nitelva mildt sagt håpløs på senvinteren. Når vannene var nedtappet ble bare bunnluka på Elvann kjørt til bunns og ikke noe vann rant ut. Med andre ord total tørrlegging! Har også hatt dialog med grunneier Løvenskiold, men de hevder at alt i orden og at de har konsesjon. Dette er en såkalt tidsubegrenset konsesjon da disse kraftverkene er oppført før konsesjonsplikten ble innført i Norge. Dog så må de søke om ny konsesjon hvis de endrer reguleringen. I 2007 ble det ene kraftverket utvidet med større turbin og det andre kraftverket ble utvidet ca.2002 og her ble det ikke, etter det jeg har greid å finne ut, søkt om ny konsesjon. Så her kan det se ut til at loven ikke ble fulgt. I september 2017 skrev jeg klage til til miljøtilsynet i NVE vedr.denne saken og et nytt brev ble sendt vedr.mulig brudd på konsesjonsloven. Dessverre er det like tyst som en Elvemusling fra NVE sin side. Jeg har også prøvd å engasjere jeger og fiskeforeningen lokalt/fylke , men de var var ikke interessert. De er nok mer interessert i jakt og utryddelse av våre rovdyr ser det ut til(fikk jeg sagt det også uten at vi skal starte debatt... ). Når det gjelder hvem som har ansvaret har både kommunen og fylkesmannen henvist til miljøtilsynet i NVE. Det er merkelig hvor passive de er og at de ikke har innskytelser på tema da det er kommunens/fylkets nærmiljø som berøres negativt. Jeg har også prøvd å engasjere andre organisasjoner, men det er ingen som er interessert i det akvatiske miljøet. Vi kan bare se på vanndirektivet som innføres i 2021. Svært mange konsesjoner er allerede revidert uten endrede betingelser, så det ser ikke bra ut for oss som er interessert i fiske og miljø Hva skal man gjøre?
 20. 4 poeng
  Truls

  Hva har du kjøpt i dag?

  Med denne på plass så kan jeg begynne å glede meg til neste tørrfluesesong
 21. 3 poeng
  Nådda! Flua er timesfersk også, satt meg ved stikka 19:59 og lagde denne og tok bilder, kan ikke ha no gammalt vettu..
 22. 3 poeng
  Tørrflua

  Hva har du kjøpt i dag?

  Gopro Hero 7 Black med hode feste til dokumentasjon av elva og kanskje noen fiske filmer. Et par gummierte neopren støvler til høst fiske og soppsanking.
 23. 3 poeng
  Tørrflua

  Nitelva

  Tja, mye suttring og klaging, da er det kanskje på sin plass å vise hvordan det faktisk kan se ut. Bildene er i fra den 21 da elva har fått ro i fra kraftkjøring. Her i fra det omr som var helt tørt på mange plasser mellom Verksdammen og Sagdammen.
 24. 3 poeng
  Når en er bekymret over at den planlagte NZ turen kan bli fiskeløs pga manko på favorittflua så er det vel bare å skride til verket. Faktisk ganske morsomt hvor allsidig den lille grå minizonkern er. Produktsjefen vår i Guideline var nylig i Korea på fabrikkbesøk og fikk tid til å fiske litt innimellom øktene. I en svært flott elv der så finnes det vill ørret (eneste av den sorten der) og vill regnbue. Fisken er superkresen og de har et matfat som ikke likner grisen. Fisken derimot likner veldig på grisen, sykt fine. Vel det var klekking av mye rart, bla. døgnfluer og de slet med å få fisk. Leif fant seg noen fisk som sto i en flott strømkant og presenterte minizonkern, det smalt. Og ikke bare en gang. Nå er han tom så jeg fikk ganske bra med motivasjon etter dette. Halvparten går til sverige og resten skal jeg klare meg med fram til høsten 2020. Check!
 25. 3 poeng
  Rolv Seehuus

  Guideline Fario NT8?

  Det framstår etterhvert som om dette er noe jeg med stor sannsynlighet kommer til å få veldig lyst på når jeg holder det i hånda. Dette blir jo en liten identitetskrise for meg, ettersom jeg har jobbet hardt for (og brukt mye penger på) å opparbeide meg rykte som «hardygutt» de siste årene. Hardt liv! Man får ta det som en mann.
×