Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser innholdet med mest poeng siden 20. mai 2018 i alle områder

 1. 11 poeng
  Eirik Rusten

  Stillevannsfiske 2018

  Fikk en finfin ørret på nesten 1,6 kg for en uke siden. Tok en danseflue.
 2. 10 poeng
  Artikkel nr 6 i serien er med sjølvaste Runa A. Stokkebekk :-)
 3. 10 poeng
  Rolv Seehuus

  Stillevannsfiske 2018

  Mål for dagen: v Teste ett par nye vann v Åpne kontoen På en måte litt trist å starte sesongen med den største ørretten jeg noen sinne har sett, på den første turen for å lufte den nye #4’ern. Må bli nedoverbakke herfra liksom. Men det er sinnsykt fett også! Må begynne å ta med vekt og målbånd.
 4. 10 poeng
  Roaas

  Hva har du kjøpt i dag?

  Var en tur på Angler, kjøpte noen nye fluer og en flueboks, meget fornøyd. Dro en tur til Lysaker, skulle trene litt på kastingen. Hadde man sett utstyret jeg hadde på, så skulle man tro jeg hadde relativ kontroll, vel, så feil kan man ta. Det føltes en del bedre enn tidligere, men allikevel. Jeg hadde funnet ett sted langs elven, var smilende fornøyd, det var helt til det kom en hyggelig herremann med ett kort rundt halsen. Jeg fisket nemlig ulovlig. På en laksestrekning. Jeg prøvde pent å unnskylde meg, men tror ikke det kom over hvor flau jeg var og hvor mye jeg ønsket å beklage, men jeg husker ikke engang navnet hans, fordi jeg svettet sidelengs og prøvde å holde fokus på å prate så normalt som mulig så ikke han skulle tro jeg var en KOMPLETT idiot. Så, uansett, hvem enn du var, tusen, tusen takk for at du lot meg få spare pengene til fiskekort fra 1. Juli istedenfor. Jeg har lært leksa. Og forresten, om det skulle finnes en, så trengte det ikke å være stor bekymring for at jeg skulle stikke av med noe fisk, hadde hendene fulle med å løsne snøret fra trær.
 5. 7 poeng
  Tørrflua

  Hva har du kjøpt i dag?

  Nytt nettbrett, for å få vært blandt dere igjen.
 6. 7 poeng
  bushman

  Stillevannsfiske 2018

  Cca -10 dager: Tatt en kort tur, et par minutter fra bilen. Så mange vak. Prøvde å servere en del forskjellig men ingenting var tatt mens det fortsatt å vake. Gikk hjem skuffet men la merke til disse rare fluer med to lange bein som var alt over i lufta. Cca -9 dager: Så husket jeg et innlegg hvor Rune nevner danseflue. Kunne det bli at det var disse som jeg så? Cca -8 dager: prøvde å binde min andre flue type i mitt hele livet. Fant en utrolig kult video av Fly Brigade hvor man binder danseflue. I og med jeg hadde ikke materiell til vinger og det var mer enn nok adrenalin å lage og få på plass beina :-D så valgte jeg å droppe vinger. Vil det funke? Cca -8 -> -1dager: får opp til 20 ørret, alle får frihet. Småtasser. Velger jeg feil sted å fiske, fisker jeg feil? Kanskje begge deler? i dag: prøver et nytt sted, igjen noen få minutter fra bilen men denne gang litt mer suksess: 560g, 500g, 350g tatt i underkant av en time på nettop danseflue. For et kamp på #3 stang. Mange flere store som vaker rund men det er på tide å komme seg hjem. Et spørs: hvorfor er det forskjell i deres farge? er det ørret fra forskjellige utsetninger? eller? den øverst hadde hvit kjøtt, de to nederst var rosa i kjøtt. er det vanlig?
 7. 7 poeng
  Ingar Folde

  Stillevannsfiske 2018

  Alltid like spennendes å utforske nye vann og tjern. I går gikk turen til et par småvann uten gytemulighet der isen nylig gikk. I det første så jeg en samling bobler som ofte ligger igjen etter et vak av bra fisk, fiska av området med en pearl- bach. En feit fisk på 8hg tok flua, min første brukbare på buzzer Ellers var det helt dødt, en del lemen i skauen, to av dem tok seg en svømmetur også. Blir spennendes å prøve der igjen når vårfluene kommer og en får mer vaking. I det siste vannet var det ikke tegn til liv, men det svømmer noen småtasser, kan bli morsomt om 2-3år
 8. 6 poeng
  Jarle TL

  Stillevannsfiske 2018

  Fikk meg en kjapp tur midt på dagen i marka på tirsdagen. Tenkte at Marginataen burde være i gang, og hvis jeg var heldig, så kanskje til og med Vespertinaen klekket. Det er tross alt ikke lenge siden isen har gått. Men da jeg gikk utover mot vannkanten over myra så fløy det horder av Vespertinaspinnere opp i luften. Jeg var noen dager for sent ute! Med klart, varmt vær, sol og lite vind var det stille på overflata. Målte 15 grader i vannet ved overflata. Bortsett fra vespertinaspinnere så jeg hårmygg, mudderfluer og landinsekter (maur/biller). Klarte ikke å spore en eneste vespertina som klekket. Det ble en seig dag i varmen, med lite aktivitet. En liten pinne ville ha mauren min, men da jeg skulle pakke sammen fant jeg en ok ørret helt inntil land i en vik. Det så ut som om den plukka insekter som falt ned fra overhengende trær og busker. I stealthmode vippet jeg en goo-maur og det tok ikke lang tid før årets første ordentlige ørret spiste flua. Etter noen turer i skogen med bare småpinner som resultat, smakte en slunken ørret på 4 hekto veldig godt Rune sin goo-maur:
 9. 6 poeng
  Truls

  Stillevannsfiske 2018

  Til tross for laaang vinter og store snømengder så er ørretsesongen i gang i favorittområdet allerede, og det er en uke-14 dager tidligere enn normalt. Jeg måtte kjappe meg å få ferdig to stenger som jeg har gledet meg til å prøve så det var først i dreiebenken så rett ut og fiske med nylagde stenger, og helt ferskdreid kork. Spenningen var stor, og forventningene og følelsen av sesongstart lå tykt utenpå kroppen og til og med føttene jublet når de fikk turstøvlene på. Forventnigene steg for hver kilometer, og den drøye timen med gange i hardt terreng fristet mer til springmarsj... Vel fremme så slår det meg hvor godt jeg trives der, roen, naturen, vannene og muligheter for fin fisk... langt fra de største, men det er noe eget med dette området allikevel. Og det første som traff meg når jeg kom opp over kanten var en marginata. Mye tidligere enn vanlig, og forventningene steg enda mer. Dagen sto til forventningene og vel så det. Fisken var medgjørlig og jeg fikk flere, opp til rundt kiloen (1,1) var største (kjempestort til dette området å være) flere på halvkiloen, en på 600 og et par småtasser. Samtilge tok på en maurimitadjon, og ingen (tror jeg) tok lenger unna bredden enn en meter, og da tror jeg at jeg overdriver og alle ble tatt etter kast på vak Fantastisk gøy, og nye stanga står til forventningene og litt til.ganske mye egentlig. Og sesongstarten var laaangt over forventning!
 10. 6 poeng
  Her kommer et stk dårlig mobilbilde av en villing og et tips om kuule haletråder. Flymen Company har kommet med noe som heter Faux Bucktail som rett og slett er syntetisk bucktail. Det er rette og litt krusete hår der, og forpakningen er av typen giga. Holder vel nesten resten av livet til døgnishaler. Naturlige døgniser har jo gjerne litt krusete haler så jeg synes det bare ser kuult ut med en mix. Disse er nok minst tykke som 2 fibetts og det er perfekt for jeg synes at fibetts er for tynne og gir for lite bæreflate. Czech it out!
 11. 5 poeng
  Rune Stokkebekk

  Catch-and-Release forskning

  Dette er nok veldig avhengig av type art. For meg så virker som om ørret henter seg mye raskere enn f.eks Harr som legger seg på siden pronto hvis den får litt uvøren håndtering. Temperatur er også kritisk, det ligger mye ute ang. det og etter det jeg husker så øker dødeligheten ved C&R betraktelig fra 18grader. Men de temperaturene vi har på østlandet nå så bør man faktisk tenke seg om før man fanger mer enn man rett og slett må. At ørret trenger lang hvile for å gjenoppta matinntaket har jeg flere eksempler på at slett ikke er tilfelle. Korteste tid mellom gjenfangst på en kilosørret jeg har vært borti er på rundt 2 timer. Adferden var normalisert og fisken var like sprek som første gangen. Vanntemperaturen var rundt 13-15grader.
 12. 5 poeng
  eide

  Mi nye side: flypattern.org

  I dag har eg lansert ei ny side: Det er litt som flyhooks.org, men for fluemønster. Les about for meir om bakgrunnshistoria og features til sida. Eg har alt starta å samarbeide om å få inn gamle Sand mønster på sida - eg kjem til å fokusere ein del på gamle ørret mønster til hausten, så det kjem meir en berre klassiske laksemønster der!
 13. 5 poeng
  Roaas

  Videotråden 2017

  Er ikke den mest solide og estetisk pene videoen her inne, men dæven det skal øves, selv på jobb. 9D7D2DBF-61D2-42E9-BE66-11B2F12E919C.MP4
 14. 5 poeng
  Fuzzy

  Stillevannsfiske 2018

  Fryktelig varmt, men traff ihvertfall på stokkmaura i helga. (Nord i marka, 350-400moh) Fisket fra lørdag ettermiddag til søndag ettermiddag. Så kun fåtall lørdag, men søndag var det ganske så bra, med deilige vindkast og selv om de største uteble så ble det 7-8stk over 0,5kg med største som bikka 1kg. Kunne lett vært det dobbelte, men pakket med litt mye pils...
 15. 5 poeng
  Her kommer en (i mitt hode) spennende sak som jeg gleder meg til å prøve i elva. Thomas Roos er en dyktig svensk fluebinder som har kommet opp med dette mønsteret som heter Viddapuppan. Litt tricky å få til same flotte hackle for bein og antenner som han gjør, men øvelse gjør mester. Bindebeskrivelse for denne finnes som sbs på hans facebookprofil. Krok: TMC 212TR #15 Bakkropp: Foamremse der nedre halvdel er dubbet med polyamidmix. Litt tusj på "naken" foam over Framkropp: Snøskohare og rådyrhår spunnet i løkke. Klipt under
 16. 5 poeng
  Roaas

  Ønskes; Hjelp til å kaste flue

  Etter å ha vært på kastetreff i dag så har kastingen hjulpet betraktelig. Stor takk til Simen som bidro med gode tips og hjelp til å kurere kasteteknikken. Ser frem til tirsdager fremover! Hvis du er nybegynner som meg og har klikket deg inn her for tips, så anbefaler jeg på det sterkeste å ta turen til Holmendammen på tirsdager klokken 18:00 om du bor i nærheten av Oslo. Dyktige og veldig imøtekommende mennesker.
 17. 4 poeng
  Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Mandag skya det til litt og det var en ok vespertinaklekking. Ingen - absolutt ingen fisker - som gadd å vake. Selv ikke der vinden samlet en del insekter. Jeg var ikke ute da deg begynte å regne og har ingen rapporter på om regnet satte i gang noe som helst. I går dro jeg lengre øst og ga blaffen i hele vespertinaen. Det viste seg å være et godt valg. Fra ca 18 vaket det ok på lyngbladbiller og annet smårusk (ikke en vingemaur å se). Spinnerfallet ble også ganske voldsomt uten at det ga steady fisk. Ettersom det har vært Vulgata i vannet noen dager fisket jeg med en gosling hele kvelden (med unntak av det siste kvarteret hvor jeg brukte en vulgata-spinner). Goslingen fisket godt i går på blikkstille vann. Kastet i nærheten av vak, venta til fortommen hadde brutt overflata og ga ørsmå bevegelser i flua nå og da.
 18. 4 poeng
  Jeg synes det i utgangspunktet er klokt å følge mønstre til punkt og prikke - spesielt om du er en uerfaren fluebinder. Men du kan jo vurdere følgende innspill: Mange finner inspirasjon fra fluer som legges ut på nettet. De som publiserer fluer jevnlig på nettet har i mange tilfeller avtaler med distributører og krokprodusenter. Du må nok derfor påregne at krokmodellen som oppgis ikke alltid er den optimale. Skal du sammenlikne kroker, er denne siden nyttig; (Håvard Eide som står bak denne siden) Et annet aspekt med å følge krokanbefalinger til punkt og prikke, er kroksamlingen du etter hvert vil opparbeide deg ;-) En kortstammet tørrfluekrok som fungerer er Kamasan B160. Den går bare ned til krok 16, men det er en ganske liten 16 krok. Den som noen gang påstår å ha rettet ut en B160 må ha brukt uvanlig tykk fortom under tørrfluefiske - dette er et jern som kroker godt og som du kan stole 100% på. Vil du ha en mindre tørrfluekrok med stort krokgap er TMC 112TR et godt valg.
 19. 4 poeng
  Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Stillevannsfiske 2018 får litt juling i varmen. De vespertinaene som klekket i dag, oppførte seg som raketter og produserte ingen vak. Heldigvis holdt jeg stand og når klokken bikket 15 dukket det opp stokkmaur. Ikke voldsomme mengder, men i alle fall nok til at det ble en snau time med spenning. Så også noen sorte vingemaur ca str. 14, så det er ikke nødvendigvis helt håpløst i helgen.
 20. 4 poeng
  eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Silver Doctor
 21. 4 poeng
  Truls

  Gjeddefiske

  Jeg kjørte en liten gjedde. La stanga under armen for å få den raskt inn. Da var det plutselig tungt gitt. Gjedda jeg hadde kroket satt plutselig på tvers i kjeften på en annen gjedde. Kule dyr... Fikk flere gjedder, største snaut 5kg som ga en skikkelig fight etter et hugg av en annen verden. Var en periode med jaging, og da var de aggressive, men de var en veldig kort periode. Satt også pers på abbor. Når jeg fightet den, så fulgte det en drøyt stor abbor under, den må ha vært godt over to kilo! Virkelig masse kule opplevelser dette gjeddefisket fører med seg.
 22. 3 poeng
  Blir vel no streamerlureri snart, er jo så varmt at fisken gidder ikke å vake. Også har jeg litt elveplaner ila kort tid. Sveiva opp et par slike som jeg tipper er helt ok ørekyte.
 23. 3 poeng
  Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Ja kysten forandrer seg fra hva jeg kaller sjøørrettid og utover sen vår, sommer og tidlig høst, da er jeg andre steder med mindre havabboren lokker meg ut. Nå om dagene så yrer det av folkeliv på strender og svaberg og da frister det rett og slett ikke å være på kysten med fluestang. Når høststormene melder sin ankomst derimot, da kommer trangen sigende skikkelig. Sene kvelder, natt og grytidlig morgen er nok rett medisin i disse områdene om man vil få kastet litt i fred og ha sjansen til å fange noe.
 24. 3 poeng
  torese

  Hva har du kjøpt i dag?

  Har kjøpt 10 whiting Sadler og funnet ut at jeg ikke kan skille mellom fargene honey dun og ginger. Iallefall ikke de to jeg har fått.
 25. 3 poeng
  Truls

  Gjeddefiske

  MOV_1487.mp4 Gjeddefiske med mobilkamera. Skal nok la fisken få litt tid til å spise seg opp litt før det blir noe fisking i dette vannet, men størrelsen er det ikke noe å si på. Her vil det være potensiale. Kul opplevelse!
×