Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 11/05/20 in all areas

 1. Gå til fluen Ismopuppan (lite) Superflua til opphavsmannen Ismo Hyvärinen. Dette er dog en variant som jeg lager fordi den er hakket mindre klinete å lage. Jeg bruker flexibelt superlim og UV lim kontra epoxy. De blir minst like holdbare. Flua skal imitere en svømmende vårfluepuppe. Der jeg fisker, er disse aktive etter solnedgang og utover natta fra ca midten av juli og ut august. Av og til lenger, av og til kortere. Ideén er nok ikke den absolutt beste svøm [...Les mer] Fluebinder Håvard Åsbø Pub
  11 points
 2. Håvard Åsbø

  Vulgataflymfe

  Gå til fluen Vulgataflymfe Dette er en flymfe/klekker som har fungert bra under vulgataklekkinger på østlandet mot svenskegrensa. Jeg fisker den som eneste flue med flytesnøre og lar den ligge i ro til den begynner å synke. Deretter håndtvister jeg den inn før jeg enten tørker den eller kaster den ut igjen våt og håndtvister den inn på nytt. Det beste fisket har jeg hatt når det er en hvis grad av duns som står på vannet og det er litt vakaktivitet. 

Hve [...Les mer] Fluebinder Håva
  8 points
 3. Daniel L

  Stillevannsfiske 2020

  Etter en periode med lav deltakelse her inne ser jeg endelig å ha funnet gleden av forumet igjen, og tenkte i den sammenheng å komme med en liten oppsummering fra fiske denne sommeren. Ser allerede frem til isen går!
  8 points
 4. Roaas

  Stillevannsfiske 2020

  Fy fela. For en pen fisk Rune! Har hatt noen turer ut selv. Forrige fredag var siste tur hvor jeg var borti fisk. En ganske tjukk liten sak, 500gr ish inkl bløffetakst. Tok på en myggklekker etter inspo fra en legende her inne.
  8 points
 5. Har dere slutta å fiske eller? Jeg har nå bestemt meg for å holde ut ei kule til. Ble 3 kjappe turer ut mot slutten av uka. Fre-Lør-Søn. Ikke mange timene ute men det trenger man ikke på denne tia. 2timer er jaggu nok. Fredag så fant jeg vakende fisk og fikk lurt en tass. Så bomdro jeg en grei en. Lørdag ble en fin 600grammer, litt spredte vak. I dag i tåka... +4 grader... egentlig bare tull å stikke ut. Men en gamlis kom jaggu og ville ha ut av tåkeheimen... borti 55cm... Hi!
  8 points
 6. Ismo-variant med Rapphøne i front på hanak 230bl #14. Da er det vel nesten lov å kalle det fluebinding:p
  7 points
 7. rusvens

  Orden i "sysakene"

  Kjekt å få litt orden i "sysakene". Får håpe det holder seg ryddig en stund. Hjemmelaget er ok det også, fungerer fint for meg. Greit med eget rom og egen plass til alt som hører til.
  7 points
 8. Tørrflua

  Jeg fant, jeg fant

  Min aller første flue. Tror jeg var 11 år. Oppskrift: 1 Finn en tynn meite krok og bøy øyet oppover med tang. 2 Let etter fjær til vinge, pute av dårlig kvalitet kan gi god fangst. 3 lån litt sytråd og gulltråd av farmor syskrin. 4 hold kroken med en hånd bind med den andre, regn med mange timer med banning.
  7 points
 9. Greit å få litt orden i alle spolene med ulike tinsel etc. Noen timer med finsnekring, og ganske så fornøyd med resultatet. Artig å lage noe selv, og ikke bare kjøpe inn.
  7 points
 10. Når jeg leser hva folk er på utkikk etter her... Har vært en artig reise fra det å ikke binde fluer til å digge det. Tror det er noen som har begynt å tvile på meg på Jessheim storsenter. Vært innom der og handlet neglelakk og nylonstrømper på HM, garn i garnbutikk, har spurt om balsatre på Panduro. Hvis alle som jobber på disse stedene plutselig finner på å prate sammen så tipper jeg at jeg kommer dårlig ut av det. Bildet de maler blir en skjeggete kar med nylonstrømper, neglelakk, ett hendig strikket blad som henger over de edle deler i fargen olivengrønn. Den balsapinnen jeg leiter ett
  6 points
 11. Snart overtar kong vinter, men ennå tid å nyte de og noen turer til før dagene tilbringes ved bindestikka.
  6 points
 12. Truls

  Sjøørretfiske i sjøen

  Kikket gjennom litt bilder fra sesongen så langt, og det har blitt noen fine fisker hittil. Fant et par bilder jeg har lyst til å dele. Ser ut til å bli beste sesongen på flere år, i hvert fall så langt. Og det er ikke meg i mot om det fortsetter sånn!
  6 points
 13. Har sitti å pusla med Biot dun og komponert en liten boks for de minste døgnfluene. Litt fargevariasjoner bundet på krok 15 til 19. TMC 112TR er en flott krok til denne flua, ref Noen klekkere men mest Biot duns. Litt pillete å binde i de minste størrelsene, men absolutt en grei flue å binde. Anbefaler å følge Stokkebekk sin bindebes
  6 points
 14. Sweet de der, jeg skal lage meg en bøling men skal ha thorax av hareørehår og rådyrørehår, som skal kjøres i kaffekvern. Det funker visst bra. Her går det i sulfurvillii, nettopp gjort ferdig 3 rader i boksen 18stk, det bør holde ei uke eller to :-)
  5 points
 15. Balsaveps på krok 14. Disse er råbra på Røye i august. Finfin til stor harr ut september også
  5 points
 16. Ja, dessverre ser slik ut... fanga jo ikke sist helg som var første på lenge... ser kjølig ut nå... Må bare få somla meg til å male det bordet jeg bruker til å filme først... Og lage en liten plan.. Jeg har en plan om 10-12 filmer ila vintern.
  5 points
 17. Rune har mange gode tips her. Kan i tillegg nevne vårfluer av polygarn. Gjerne polygarn av god gammeldags kvalitet. Mye av det nye spriker fælt når man åpner flueboksen ved vannet. Denne synker ikke med det første:
  5 points
 18. Har irritert meg grønn på kroker som ligger i esker i en skuff. Vanskelig og holde oversikt. Brukt noen kvelder på å sortere og legge det i plastbokser. Til de de minste krokene er er disse småboksene beregnet på å oppbevare perler og andre småting ypperlig. Endelig oversikt og forhåpentligvis slutt på å finne enkeltkroker her og der.
  4 points
 19. Endelig er den i hus, vil tro Sage SP+ 490 vil trives i lag med Ross´n! Noen som har erfaring om hvilke lineklasse som passer best til stanga? har hørt noen har nevnt at den trives med en lineklasse opp..
  4 points
 20. ørret på 3 kg tatt på #8r setup, streamer og synkesnøre under gjeddefiske - eller ørret på 1 kg på #4, tørt?
  4 points
 21. Det pusles videre med de små døgnfluer. Her et knippe CDC Double Wing NoHackle på TMC 102y #17 med biotkropp. Gjenstår å se om de flyter greit uten dubbing i kroppen, men det blir jo lekkert med segmentering da:
  4 points
 22. Jarle TL

  Videoer av fluebinding

  Da må jeg også få slenge inn et ønske: en herlig nerdete video om anderompefjær
  4 points
 23. I visse miljøer kan man bli lynsjet ved å vise seg med noe slikt. I andre miljøer vet man ikke engang hva dette er. Etter mye stripping og mishandling av langfinger må jeg teste dette. Ikke noe perverse tanker nå folkens, her er det fluefiske etter sølv som gjelder:
  4 points
 24. Kom over en klassiker på bruktmarkedet som jeg ikke klarte å la være så nå er en Sage SP+ 490 på vei i posten, gleder meg til å teste en av de virkelige klassikerne! Er det noen her inne som har noe erfaring med denne? Legger ved et bilde...
  4 points
 25. Nå trur jeg kanskje sesongen er over for min del også. Har ikke fisket denne helga og et er vel første siden 27 mars når jeg startet i år. Fanget ørret på tørt sist helg, men skal aldri si aldri... Kommer det mildvær ei helg og isen ikke ligger så kan det fort bli tur. Staheten har gitt meg en ny novemberpers, fanga en på 1,4 for to uker siden
  4 points
 26. Sesongen stopper egentlig aldri for min del. Men endrer seg litt. Nå når lyset er av mesteparten av døgnet blir det fiska nesten bare på helg. Bildet fra tidligere i år med mye snø og fiske mellom isflak Jan
  4 points
 27. Truls

  Snart er sesongen over.

  Kan fort risikere noen slike turer til. Håper muligheten byr seg. Sesongen varer helt til 31/12 og har deretter en lang pause før det endelig braker løs igjen 1/1. Det har jo sin sjarm å fyre i peisen, binde fluer, bygge stenger og lete opp nye potensielle plasser. Blir fort det når kulda kommer og isen ligger på vann og i buktene.
  4 points
 28. Fant en power ant i boksen. Lager disse på tmc 100 str 12.
  4 points
 29. En flue til som må prøvekjøres, når sjøen faller mot 0 grader og det er krystallklart vann.
  3 points
 30. Den nederste ble bundet med para post fra Hareline. Den skulle være allerede impregnert fra fabrikk. Den fløyt derimot ikke sååå bra. Fått tak i brunt polygarn og bruker heller det. Flyter bedre og fikk en noe finere profil sett fra ett utrent øye. Her bundet på en litt annerledes krok med detached body. Ble slik;
  3 points
 31. Det vil bli litt subjektivt men kan forsøke å lage noe som viser: Bruksområder for ulike typer fjør, vise bindeteknikkene. Litt forskjeller mellom ulike produsenter. Sortering av fjær, mengde fjør/fibre på ulike typer fluer. Annet?
  3 points
 32. Jarle TL

  Snart er sesongen over.

  Markasesongen slutter for meg ved minusgrader. I sjøen fisker jeg sjøørret til vanntemperaturen nærmer seg 4 grader. Trivelig å sitte å planlegge neste års eventyr, binde fluer og fornye fluebokser også! Og ikke minst optimalisere utstyrsparken opp i mot personlige behov :-)
  3 points
 33. Har hatt en fin høstsesong hittil jeg også, og foreløpig ingen bomturer!?! Hva har skjedd? Er jeg blitt flink? Har det blitt mer ørret i fjorden? Har fluene blitt penere med åra? Skal sies at på flere av turene har resultatet vært SØ av små kaliber. Siste tur med vindstille og tåke hadde jeg lite tro på. 7 grader i overflatevannet. Ventet på at høyvannet skulle sette inn for å få litt drag i vannet. Og jadda, det klaffet! Først en på 1,2kg som ville ha en lys rosa Hoover shrimp: 20201110_132002.mp4 Deretter en søt SØ på 300g på oliven loppe. Og til slutt en fin ørret til på 9hg
  3 points
 34. Glemte bilde
  3 points
 35. Kroker , bindematerialer, jungle cock , vet ikke hvor jeg skal begyne eller slutte etter nitidig opprydding. Holder nok min tid og resten bør kanskje fordeles i testamentet? Eneste jeg ikke har funnet er avfallskurven til å feste på bindestikka.
  3 points
 36. Jeg mener at Hends og Polish quill selger sånne...
  2 points
 37. RolvS

  Hva har du kjøpt i dag?

  Libellehaler?
  2 points
 38. Personlig ønsker jeg å vite mer om hvilke og hva slags fjær som er best egnet som vingemateriale til små fluer. Cdc som hackle er ganske greit, men for å få til pene vinger med rett spenst og fylde så behøver jeg litt tips :-) Ikke vær redd for å dele produsentnavn heller dersom du har funnet noe gull. Supert hvis du får til noe!
  2 points
 39. Dette med store avvik på fasong innen samme serie er skikkelig irriterende. Og ofte blir det slik på ørretkroker at de minste blir ganske ubrukelige pga svært lite krokgap og langt skaft etc. Den forklaringen tror jeg er såpass enkel at de avvikene stammer fra en annen fabrikk. Altså det er nå ikke slik her i verden at hvert krokmerke har sin fabrikk, å nei du.. så mange finnes ikke der ute. Det er nok heller slik at noen aktører produserer litt her og der. Men det er også helt åpenbart at de mistet grepet fullstendig når de laget visse kroker ved å kjøre et grunndesign flatt nedover eller opp
  2 points
 40. Tusen takk for svarene. Dette må prøves ut! Syntes det bare hadde vært synd hvis favoritt 4rn og 5rn plutselig skulle være dyngemateriale hvis noe skulle skje dem, også med tanke på prisen de hadde. Sånne svar viser at siden og forumet her er fortsatt gull verdt!
  2 points
 41. Dette er vel jevngodt med handsker til styrketrening og sykkelhjelm. Ikke tøft, men kanskje lurt. Må innrømme at det hadde sittet relativt langt inne å gå til innkjøp av noe slikt. Og hadde jeg gjort det, ville de blitt brukt i smug. Respekt til deg som tør å stå frem på denne måten;)
  2 points
 42. Det ligner på billa flua Cock-y-bondhu er en imitasjon av
  2 points
 43. Tørrflua

  Jeg fant, jeg fant

  Hender fra tid til annen at man leter etter noe og noe som du hadde glemt dukker opp. Noen ganger bare søppel, andre noe rart og er du heldig noe coolt eller verdifullt. Jeg er sikkert ikke alene om dette. Så hva om å dele litt rariteter. Alt innen fiske er lov. Her er mitt første bidrag, ring sett trolig til splitcane
  2 points
 44. Daniel L

  CDC

  Da har jeg fått tak i meget bra CDC levert av Engerlie, en fryd å jobbe med!
  2 points
 45. Dro ut litt utpå dagen i dag. Litt senere enn jeg hadde tenkt dessverre, for et par kajakkpadlere jeg snakket med fortalte at det hadde vært mange niser i sundet jeg hadde satt kursen til. Den eneste som var igjen var et par sel som patruljerte og fotfulgte meg. Det må nok ta skylden for at det ikke var like mye action som det har vært en periode. Jeg skulle først og fremst få testet elmotoren, og det fikk jeg gjort. En og annen fisk ble det. Første halvdel av turen så tok de flua i høy hstighet. Mot skumringen dro jeg til en annen plass, og der var det mer liv og fisken ville kun ta i li
  2 points
 46. 2 points
 47. Jeg var ute en tur på søndag, fra formiddagen til skumring og i perioder var det heftig med action på noen plasser som ikke har levert spesielt bra på mange år. Jeg hadde tydeligvis timet det bra for akkurat i det jeg ankom ta-plassen så klarnet tåka litt og det satte fart i fisket. Det var om å gjøre å sette fart i flua med en gang den landet, etterfulgt av en kort pause så bølget det opp rundt flua. Sånn hokdt det på en stund og et par av de som var etter var riktig fine fisker. Fisket med en ufortynget flua og man så tydelig når fisken viste interesse. Men de var i det litt lekne og er
  2 points
 48. Tipper denne havner på fortommen ganske ofte i kaldt og klart vann på vinteren.
  2 points
 49. Bundet opp litt flere vårfluevarianter. Noe mer realistisk og betydelig mer praktisk. Dette er for meg ett par av de fluene jeg har mest trua på og de jeg fisker mest med. Streaking caddis av typen eggleggende. Bundet med CDC som undervinge. Ahrex FW524 i strl 12. Caddis klekker eller bare en caddis. Med CDC og bleached Elk med oliven quill til kropp. Bundet på Tiemco 2487 i strl 14. Renaflua med hjortehår som hackle. Synes de imiterer forben ganske bra. To stk tvinnet CDC fjær som kropp. Bundet på Ahrex FW500 i strl 12 - 18.
  2 points
×
×
 • Create New...