Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/03/22 in all areas

 1. Den vinden altså! Gjør det vanskelig for en nybegynner. Men jeg har sett mine første Vulgata. Stor stas! Sterk i trua på at det blir godt fiske av slikt tok jeg packraften under armen og bestemte meg for å padle rundt og lete etter ei vik i le. Og for å fjør transporten hyggeligere dorget jeg med streamer. BAM! Det satt den! 780g på vekta hjemme og utrolig spenning for å få den i håven. Dessverre satt streameren for langt nedi halsen til at jeg kunne sette den ut.
  8 points
 2. RolvS

  Stillevannsfiske 2022

  Var ute en ettermiddagstur i går. Det blåser og blåser, så det ble ei lita tjenn som ligger litt i le. I perioder var det vindstille, og da hendte det det ble noen vak. Ganske ivrige sprutevak, og gjerne flere etter hverandre. Men fluene mine ville ikke fisken ha… jeg så ingen ting annet enn mygg, men fisken så tydeligvis noe annet. Gikk litt småfrustrert rundt og kasta på fisk etter fisk uten resultat. Under forskjellige lysforhold på slutten av kvelden var det mulig å se spinnere (antar vespertina) fly lavt over vannet og legge egg, og det var ganske mange av dem. Jeg antar det var det fisken syntes var mest spennende. Men sånne hadde jeg ikke med, så jeg fikk ikke testa hypotesa. Usikkert om det blir flere kveldsturer i vespertina-land denne våren, men må nok snekre noen spinnere og putte i boksen likevel. Når jeg smått om senn tenkte jeg skulle dra hjem, tenkte jeg «der burde det bo en fisk», kasta ut ei libelle og unngikk nullen. Men det føles som j blanka likevel.
  7 points
 3. Hadde en tur på søndag. Det var småvanna på dagen som leverte de største fiskene på maur, men fikk et par på spinnerfallet på kvelden også. Var kanskje ikke det største spinnerfallet jeg har sett, selv om jeg egentlig dro før alt var over så vet ikke hva som evt skjedde etter. Moro i alle fall å kjenne forskjellen på fisk som lever i småvann kontra de som er vant med å gå i større vann - sistnevnte er grusomt mye sterkere, i alle fall der jeg var i helga Skrytebilde:
  7 points
 4. Truls

  Stillevannsfiske 2022

  Nå må det slutte å blåse så fælt. Var mye rart på vannet i dag, både skogsmaur med vinger, svarte maur med vinger og vespertina. Men fisken var litt i det sære hjørnet, vaket noen få ganger og så var de borte. Det var noen få som var steady, og de var det noen få av som lot seg lure. Tok to flotte fisk som gikk rundt en stein ved en odde kanskje tre meter fra meg og plukket døgnflue etter døgnflue. Var bare å legge flua forsiktig ned og til slutt rullet den første rolig over. Fisken satt kurs rett ut, og hadde flere utras og var suupersprek. Jeg gikk rundt hjørnet og landet den for ikke å skremme en mulig nr to på plassen. Fikk tilslutt landet den og hadde ikke før satt meg ned før den neste begynte å plukke insekter. Denne var litt mer sjenert, men måtte gi inn for fristelsen til slutt. Det roet seg litt med vaking, og den neste fisken subbet land når den vaket rett foran meg, kanskje halvannen meter. Da lå det en del maur på vannet. Fikk sneket ut flua, og den ble tatt så forsiktig at det nesten ikke var ringer etter flua. Kampen ble tvert i mot... helt spinnvill sak.
  7 points
 5. Truls

  Stillevannsfiske 2022

  Har hatt noen varierende turer. Et par med lite aktivitet, men nok til at turene ble vellykkede og en tur som var nesten i overkant. Har blitt noen riktig fine fisker!
  6 points
 6. Var en tur ute mandag kveld for å se om vulgata spinnerfallet var i gang. Det har begynt nå og var noen pene fisker som var oppe... Døm største var ikke kommet i gang enda... La ut flua etter ett vak og 30 sek etter satt den første.. Rett over 900 gram. Tynn sak... Padla meg bort ett stykke og vakene var sporadiske der. Lå en liten halvtime og prøvde å lese noe ut av retninger og "runden" til fisken.. La ut flua og lot den ligge lenge.. Smalt på en til på litt over 1,2
  6 points
 7. Truls

  Ørn

  Ørn med fangst. Kult syn!
  4 points
 8. knut

  Stillevannsfiske 2022

  Vespertina klekkingene har pågått ca 2 uker i Nordmarka så det er bare å flytte seg oppover i terrenget, slik at man kan henge med videre på forsommerens vakreste eventyr. I starten var det ikke snakk om å få fisk på duns , men etter hvert har det funka greit med krok 18. Noen dager har vært fantastiske med akkurat passe klekking. Da går det greit med duns. Blir det for mye klekking er det oppstigende nymfer, eller en liten klekker som fungerer. De første vulgatane er også observert, men fortsatt litt kaldt i vannet.
  4 points
 9. Ein liten tur ut med fluestanga før regne kom til Osterøy idag, fekk ein ganske fin ørret på 400 gram ifølge hoven. Fekk ikkje tatt bilde da de plutselig va 4 stykker som sto og såg på , og alle trur de kun er 50-100 grams fisk der og de er einaste vanne med fin fisk som eg kjenner til her. Prøver og holde de litt vekke fra slukfiskere 🤣 Rareste var at mens eg fiska so kom de plutselig ein fisk som hoppa 10-15 cm opp av vannet 3-4 ganger. Mykje øyenstikkere der og idag var dei veldig ivrige heilt nede mot vannfilmen. So rekner med de var de som var på menyen. Var litt spesielt og sjå ein ganske stor fisk som var so ivrig på og få seg mat 😅
  3 points
 10. Har vært i dvale noen år på fluefiskesiden men prøver å følge med også her. Ikke vært passiv ellers men jobbet med å spre det gode budskap om vern og restriksjoner. Jeg skulle ønske at man i tillegg til å få bort ødeleggende redskap også så på skarv-og selbestanden. Ingen, jo kanskje noen, vil ha dem helt bort men at de som er på jobb mange timer hver dag 365 dager i året gjør innhogg skjønner alle. Noen har sagt til meg at skarven tar bare småfisk og da skal det "frikjenne" den men all fisk starter som yngel. Som Truls sier blir det helt feil å undersøke selens spisekart og slå fast at den nesten ikke spiser torsk når torsken stort sett er borte. Jeg mener like mye som før at vi bør lage et pilotprosjekt innenfor Larkollen/Slagentangen og få engasjert flest mulig til en dugnad for fjorden. For om vi snakker hav eller land så er en robust natur den beste garanti. Der man tyner naturen til ytterpunkter skjer de negative tingene. " "Alle" vet det men å gjøre noe for å få det til virker å være umulig under saltvann i Norge.
  3 points
 11. Noen av de første miljøvernere jeg hadde kontakt med var havfruene i wwf, nina jensen og maren esmark begge på marin avdeling, utdannet marinbiologer og dykkere. De sa at nå har du satt igang tanker her "kan man verne en fjord". Generalsekretær dengang var rasmus hannson. Begge damene ble generalsekretærer nina i wwf,maren i naturvernforbundet. jeg har ikke hørt noen av dem nevne vern og rasmus har kanskje gjort det i det siste. Men nå snakker naturvernforbundet om vern og nei til bunntråling. Jeg har aldri snakket om hele fjorden for den går ned til en linje fra langesund til svenskegrensen men et nei til tråling og lysfiske i nasjonalparkene synes jeg høres fornuftig ut i tillegg til i Friluftsfjorden. Jeg drømmer videre og ser at de som kan gjøre noe er redd for å redde fjorden.
  3 points
 12. Det er neppe over, tipper det gjenstår det beste. Men... som alltid, blir det rett forhold og treffer man på den dagen man drar ut... Finnes kun et svar på å treffe godt på vulgata og det er å være mye ute. Svinger voldsomt fra dag til dag på spinnerfall og de luringene er ikke så lett å forutse. Er noe enklere når det er dager med mye vind og regn på kvelden da kommer de neppe å legger egg... bra strategi da og stikke ut så fort det blir fint på kvelden.
  3 points
 13. Truls

  Stillevannsfiske 2022

  Ofte lettere å se om du tar bilde når det ligger i vannet. Skjønner det er frustrerende å ikke få fisken til å ta. Sist tur så var den fryktelig vrien, og jeg måtte nesten le av det når den tok tre døgnfluer rett ved flua mi, den nærmeste 10 cm fra, mens min forble urørt... Da er det bare å legge seg bakover i lyngen og ta en pause og beundre synet. Se på flott natur, og nyte frisk luft. Jeg fikk lurt noen til slutt da... og det løsner sikkert snart for deg også. Ikke undervurder viktigheten av en cowboystrekk i lyngen!
  3 points
 14. Lå jaggu på backupdisken den der... her er materiallista: Tying Description – Ephemerella nymfe Thread: 12/0 or 8/0 – Brown. Hook: Tiemco 100 size 12, 14, 16 Tails: Bronze mallard. 6 fibres on hook 12, 4 on 14 & 16. Weight: lead, 0,15 for size 12, thinner on 14&16 to keep the proportions. Ribbing: Thin copper wire. Shellback: Turkeyfibres, from tail. Abdomen: Brown marabou. Wingcases: 2 Black goose biots. Thorax: Flyrite nr. 6 & 28 blended 50/50. Legs: Brown partridge. Head: Same as thorax. Her ser du hvordan den er vektet for å sette ting på rett sted...
  2 points
 15. CTS stenger med CTS Crystal Clear epoxy. Opprinnelig hadde jeg tenkt å prøve generation 4 epoxy, men den ble stoppet på eksport terminalen. Epoxy er forbudt å frakte i amerikanske fly. Kjøpte to blanks fra CTS i fjor og tok med en pakke av deres egen epoxy. Har prøvd det meste av det som finnes på markedet. La det være sagt med engang: Jeg liker den, men den har noen særegenheter. Jeg bruker siste versjon som herder raskere. Temperaturen må være over 22 grader og under 70% luftfuktighet under herdingen . Den skal ikke blandes 50-50. Med en kruttvekt er nøyaktig blanding ikke noe problem. Du trenger to blandebegre. Først 3min omrøring så i nytt beger og ditto 3min. Den ferdige lakken er veldig tynn og utrolig klar , men siger ikke nevneverdig ved normal tykkelse. Brukstiden er minst en time og stanga bør roteres i minst 5 timer. Beregn 12-24 timer før neste strøk. Overraskelsen , var der jeg brukte silke med fargebevarer. Det er en kombinasjon som kan skape litt trøbbel. Selvom jeg gjorde alt etter boken og brukte 4 strøk ble det fire surringer med gjennomslag og fargeforandringer. Det ble først synlig etter 1-2 timer. Antagelig fordi epoxyen holder seg så tynn lenge. Bortsett fra det det to strøkene jeg la perfekte og glassklare og glatte. Lagt med to bilder hvor jeg etter 6 1/2 time rørte i blandebegeret og hvor epoxyen jevnet seg ut etter en stund, bortsett fra en luftboble jeg fanget inn under prosessen. Konklusjonen er en epoxy jeg kommer til å bruke mer og som har gitt meg det beste resultatet blant de jeg har prøvd. Må bare lære seg å leve med det jeg har nevnt og at den oppfører seg anderledes enn f.eks Flexcoat, Threadmaster osv.
  2 points
 16. Du hadde selvfølgelig rett, Rune. Jeg har fått oppleve flere flotte klekkinger og spinnerfall av vulgata i nordmarka nå de siste dagene. Har virkelig vært veldig bra, uten at jeg har hatt helt flaksen til å komme borti den virkelig store fisken. Det som har vært litt anderledes nå, er at klekkignene og spinnerfallet har skjedd samtidig. Så helt totalt dødt, og så spinnerfall sammen med klekking mellom 4 og 6. Tar pause nå i helga for å unngå masse folk i skævven og for å drikke meg dritings med venner. Så starter kjøret igjen på mandag. Det er bare å krysse fingra!
  2 points
 17. Jeg synes hele vulgatagreia har vært snål i år. Vet ikke om det kommer av vekslende vær eller om det er dårligere klekking. Spinnerfallene som jeg fisker på har vært veldig moderate og jeg har prøvd å time de beste kveldene siste par ukene. Det har vært litt manko på de kveldene med skikkelig god stemning, dvs. stille og ganske varmt som spinnerne liker. Jeg mistenker dog at det er mye som gjenstår og at det drar litt ut i lengden i de større vannene. Temperaturen ligger på rundt 17grader på 70-80cm i vannene jeg har målt. Ang. str. på fisken så er det samme greia her, de store gutta på langt over kg de vaker veldig skjelden mens disse på 800 og nedover er ganske aktive når det byr seg. Beste jeg har klart å få tak i på noen vulgataturer er en på drøye kg ca. 1050... ellers har det vært tynt med pen fisk å kaste på. Skal jaggu bli godt å kjenne rennende vann nå rundt åkle! Etter 35 turer på skauen siden 17 april så er jeg passe mett 😉
  2 points
 18. Når man trodde at kontoen for flax var tom... Det fiskes ganske hardt om dagen og jeg har vel ikke gått glipp av så mye som har skjedd siden 20 april med nå 20 turer ut på skauen fram til i går 22 mai. Forrige helg var episk med skikkelig klekking av vespertina og jeg bestemte meg å prøve igjen på lørdag og dro tilbake for å jakte på et par fisker som ikke var til å snakke med sist helg. Det regnet lett hele formiddagen på lørdag og var 7 grader når jeg dro kl. 10, tempen gikk opp og ved 12tia etter en times venting som kom vespertinaen i gang. Og det bare dro på med voldsomme mengder med duns på vannet. Fisken fant også ut dette men var slettes ikke interessert i duns, det ble vel plukka typ 1 dun pr 30 nymfer/klekkere... maks. Var lett bris, så halefinner og rygger, fisken flytta seg mye og over store avstander. SÅ! Fikk jeg se den fra forrige helg som hadde et spesielt sted å vake på, og stilte innpå... den flytta mye vann og vaket litt usystematisk de gangene den viste seg. Jeg fant ruten og fikk omsider lagt ut flashback PTN godt foran "halefinnen" og begynte å twiste lett.. BAM! Tok sin tid før jeg fikk vippet den opp og den hadde solide utras og dunka og tøffa tungt som storfisk gjør. Ble litt småredd 5x spissen også etterhvert da det er grunt og endel stokker i vika.. Det ble torskepumping og 4ern sto som et hjul... Den kom inn og er nok muligens den vakreste fisken jeg har fått i en innsjø ever. 2,2kg og 24 karat gull. Følg med på Finn! Kommer mye utstyr til salgs... GOLF neste 😉
  2 points
 19. Endelig løsnet det sist uke. Det har blitt noen fine turer og i helga var det ganske ok vespertina-action. Lørdagen ble det jakt i småvann og hadde herlig fiske på søtinger på 7-900g. På søndag ble det langtur med belly på ryggen og sekk på magan. Og det var slettes ikke dumt gitt! Kom noen få flyvemaur på formiddagen og så fant vi ei levik hvor det var flere gosser som var bust med å gnage små leptos. Helt perfekt! Slenger med en liten snutt og et par av de pene fra søndag og en av de stuttjukke fra lørdag, video-1652652245.mp4
  2 points
 20. RolvS

  Elv- og bekkefiske - 2022

  Sesongen oppsummert så langt. IMG_9337.MOV
  1 point
 21. bare snurrer marabouen og binder inn... fest i tuppene som du korter litt ned først..
  1 point
 22. Det burde jeg jaggu huske for det er jeg som har bundet forbildet og satt den der i produksjon. Ligger på en gammal PC 😆 Enten så er det struts over dub eller marabou, jeg mener det er marabou som du fester i tuppa etter å ha stusset de litt... også tvinner du de til et "tau" og surrer da får du tapering som det er på denne og slipper å klippe gjellene til fasong.
  1 point
 23. Lang artikkel, men interresant lesning om fisken britene spredte verden rundt:
  1 point
 24. Truls

  Gjeddefiske

  Det ble en liten gjeddetur i dag, mellom vindkastene og regnskurene. Det var liv i korte perioder med en del dødtid i mellom. Fikk noen, og de har levd glade dager, for noen av fiskene var komisk feite. Det var ikke den største for dagen, men den hadde allerede fått opp kondisjonen etter gyting. Tok så grisehardt på få meters hold, og ga en hinsides rå fight. Ga seg ikke på tørre møkka 😅 Ei flott gjedde på godt over 5kg.
  1 point
 25. Om noen skulle finne dette i fremtia: Kutta av 70 cm på min SA trout. Nailknotta på en 4x fortom. Har nå fiska ordentlig med det. Funka som et olja lyn. Helt nydelig. Gikk helt fint å kutte av såpass, endra kanskje bittelitt hvor retningsstabil den var på lengre kast, men samtidig tror jeg nesten den ble bedre på kortere kast. Uansett var det bedre på alle områder enn å kaste med den kinken. Jeg skal ialf kutte av løkka og kjøre fortom rett på fluelina på alle nye flueliner jeg kjøper. Det var rett og slett helt sinnsykt digg å kaste med.
  1 point
 26. Roaas

  Makroobjektiv

  Uansett hvilket objektiv du sikter deg inn på så sørg for at det er 1:1. Da vil du få mye mer ut av linsen enn om du går for det som er "fattigmanns makro". Hvis du ikke vil bruke penger på et dedikert makro objektiv så ville jeg gått for old school makro og kjørt reverse rings. Da kan du bruke hvilket objektiv du vil, men vær obs på at du mister litt av automatisering og må skyte og kontrollere alt i manuell modus.
  1 point
 27. Brumund

  Makroobjektiv

  Den tamron 90 mm på listen til Terje over her er et knallbra objektiv til en rimelig penge. Har dette selv til min d90,
  1 point
 28. Truls

  Gjeddefiske

  Det er like før dette kjøret er i gang Muligens noe av det råeste man kan oppleve med fluestang i norge. Mye kule klipp i denne (litt fluefiske og litt andre rare greier) noen fete takes. Dette er noe alle burde ha prøvd!
  1 point
 29. Du fisker salmo trutta du vettu og ikke noe "timian" 🤣 puppan er for blankfisk... evig "morteflue" 🍿
  1 point
 30. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2022

  Gratulerer Rune! Helt utrolig! For meg åpnet stillevannssesongen 16.mai i finværet, men dessverre med skikkelig vinddrag fra nord hele dagen. Innimellom vindkulene observerte jeg dansefluer og Marginata. Sporadisk vaking når vinden roet seg et par minutter, og årets første tørrflueørret var 6hg og ville ha en Marginata bundet som micro-dun. Hærlig å være i gang! Dårlig bilde, da denne hadde det travelt med å komme seg uti igjen. Den var i godt hold og ikke så tynn som bildet gir uttrykk for 🙂
  1 point
 31. På maur🤪 IMG_0986.MOV
  1 point
 32. Endelig isfritt, og jeg tok en liten tur opp. Mest for å kikke egentlig. Mye sur vind om dagen er vel ikke optimalt. Men når det ga seg en stund så var det faktisk litt vaking her og der, og det var mye lyngbladbiller på vannet. I kriker og kroker som lå litt i le og i vindkantene hvor det samlet seg litt insekter på overflaten så var fisken på plass enkelte steder. Jeg fikk prøvekastet, og prøvekjørt den nye glassfiberstanga. Den blir fin til formålet, særlig når det ikke trengs litt lengde på kastene. Fikk faktisk noen fisk, og fikk bomdratt en fisk også, som seg hør og bør på sesongens første tørrfluetur. Ble noen ok, på rundt halvkiloen og litt over, og et par mindre. Godt å være i gang på den fronten!
  1 point
 33. Denne lille karen ville ha marginata gitt!
  1 point
 34. Ja, da har du vært alt for sein. Man skal heller ikke undervurdere troen man har på ei flue. Jeg mener det ikke er like viktig på tørrflue, men ved sjøørretfiske f.eks så får jeg bare så veldig troen på ei flue og da er det nesten bare et spørsmål om tid før den sitter. Det er et pussig fenomen, men hvis man da fisker uten å ha troen på det, så ender man opp med dårlig resultat.
  1 point
 35. Denne er lesbar. Vilt hvordan et par yrkesfiskere har trumfet sportsfiske når man tenker verdiskapning, og en ting jeg stiller meg skeptisk til er den nyere forskningen om at torsk er så liten del av selens kost. Denne forskningen er gjort etter torskebestandens kollaps. Når det ikke er noe torsk, så blir det spist lite torsk tenker jeg. Det som ville vært interessant er å se hvor mye torsk selen spiste når det var mye torsk.
  1 point
 36. Rune Stokkebekk

  Tørrflue spey kastet

  Tekst: Christopher Rownes, oversatt av Jan Skundberg. Layout & Photo: Nicolas Maier, Juergen Friesenhahn. Innerst inne er jeg en tørrfluepurist og fisker med tørt så ofte jeg kan. Noen ganger i elver med tett vegetasjon med ryggen helt inntil trærne mens elva flyter fra venstre rett inn i vaksonen til en stor ørret. I slike situasjoner gikk jeg tidligere nesten fra konseptene av å ikke nå ut til fisken fordi den var for langt ute til å nås med et vanlig overhåndskast. Eller av å se vårflueimitasjonen synke rett før den kom fram etter å ha blitt senket igjen og igjen i inntrekket og forankringen av fortommen i de utallige spey-kastene. Jeg trodde egentlig jeg måtte leve med det. Spey-kast brukes jo vanligvis til våtfluer og nymfer eller store bomber-fluer med hjortehår som ikke trenger konstant tørking før de kastes ut igjen. Men – hva med en gjennomsnittlig tørrflue I passende ørret-størrelse? Her kommer det som for meg er det ultimate innen fluekasting. Dette kastet har gjennom årene skaffet meg mine største fisk på tørt. Jeg tror grunnen er at fiskene jeg har klart å kaste på i disse vanskelige situasjonene rett og slett ikke har sett kunstige fluer flyte over dem før, nettopp på grunn av at de står så utilgjengelig plassert. Og for et syn å se en liten tørrflue forsvinne ned i gapet på et monster av en ørret. Fast fisk! Kastet er også svært nyttig for den som fisker i stille vann og spesielt i skogsvann hvor baksleng ofte er umulig på svært mange av de attraktive fiskeplassene.MEMBERONLYSTART TØRRFLUESPEY KASTET - STEG FOR STEG Steg 1 – Forberedelser Stående på venstre bredd med snøre og stang rett nedstrøms, slik som på illustrasjonen over (altså til venstre for kasteren). Plasser deg slik at du kan vende kroppen i retningen du skal kaste og hold stangtuppen lavt ned mot vannet. Start et vanlig overhodekast parallelt med bredden. Prøv å holde kastet så lavt som mulig for å minske sjansen for at ørreten skremmes. Blindkast til du mener flua har tørket og til du har ønsket lengde ute (klumpen pluss litt overheng dersom du skal kaste langt). Du må også basere deg på å skyte line i utkastet. Sett opp D-loopen. Når fluen passerer deg i det siste bakkastet (som går oppstrøms) begynner du å tegne en moturs sirkel med stangtuppen samtidig som du vender deg i retningen du vil kaste (ut mot midten av elven). Begynn sirkelen høyt slik at snøret og fortommen Fullfør sirkelen med å rolig, men kontant føre stangtuppen bakover mot elvebredden samtidig som du vender overkroppen i retningen du vil kaste. Pass på så du ikke tegner sirkelen for mye ned mot vannet i siste fase som blir en del av innkastet. Innkastet skal gå rett inn eller skrått oppover for å unngå at bukten du setter på vannet blir for vid. Når sirkelen er fullført kommer siste fase som er et underhåndskast. Såfort du har fullført sirkelen og starter på innkastet så legger du også inn et dobbelttrekk for å øke hastighenten på linen. Kontroller stangtuppen slik at fortommen lander og forankrer d-loopen litt oppstrøms og parallelt med kasteretningen. Forankring og selve kastet. Bilde 7-9 – Med en gang fortommen og flua lander (vær rask så ikke flua drukner) setter du igang utkastet og igjen legger inn et dobbelttrekk og skyter line mot fisken. En vanlig feil ved underhåndskast er at man ikke stopper høyt nok med stangtuppen og linen lander fortidlig. Stopp kontant med stangtuppen høyt for å oppnå best mulig snørebane og lengde. På denne måten dannes snørebukten høyt over vannet og ruller raskt ut slik at fluen presenteres høyt og tørt til den ventende fisken. Steg 4 – Tilfredsstillelsen Se fisken innhalere tørrflua, gjør tilslaget og bare hold fast … For å oppsummere: De tre ingrediensene I dette kastet er et vanlig overhodekast, en snake-roll og et spey/underhånds-kast. Øv på disse tre kastene hver for seg først. Deretter kan du begynne å kombinere dem. Det mest sentrale for å få til et bra tørrflue spey-kast er koordinasjon og timing. Valg av line har mye å si for den som ikke er så godt trent på denne typen kast. Liner med en kort- eller standard klumplengde (8-10m) er å foretrekke samt at vekten skal være konsentrert til bakre del av klumpen. Slike liner gir god balanse og vekten blir forankret rett i stanga slik at fronttaperingen og fremre del av bellyen henger lett etter. MEMBERONLYEND
  1 point
 37. Fjærmygg bundet på tmc212 #19.
  1 point
×
×
 • Create New...