Gå til innhold

Vinnerliste


Populært innhold

Viser det mest likte innholdet siden 24. feb. 2018 i alle områder

 1. 12 poeng
  Små spent spinners for kilen fisk. Krok: Hends 454 #20 Bindetråd: TMC 16/0 nr 8, Rusty Brown Haletråder: Ginger fibbets, Rusty brown Kropp: Hends Body Quill, Red Brown (dark) Vinger: Whiting Hebert Miner, Medium dun, oppbundet Thorax: Fly Rite #5 Rust (50%) blandet med Fly Rite #20 Dark Tan (50%)
 2. 11 poeng
  Dagens afterski ble surring av litt cdc døgniser på krok 14 og 16. La på en rib av Hends Body Quill på disse her (BQ34). Vingene er splittet med brun floss.
 3. 11 poeng
  Det ble noen Baetis (olive) klekkere med haralabb i lunsjen, har aldri vært noe stor fan av labbefluer men gir de et forsøk. Råflotte haler av Lemon Barred Wood Duck, ingen vits å la dem støve ned.. Oliven kalkunbiot (hareline) i bakkroppen og og oliven Squirrel SLF i thorax. Tmc 2488 str. 14. Mulig jeg rufser opp thorax litt mer ut til sidene for å få mer effekt av bein og klekkerot. God fredagskveld!! Skitur neste :-)
 4. 11 poeng
  Det har vært stille lenge fra min side nå, men jeg er i vigør. Har dog ikke blitt så mye fluebinding siden forrige runde med innlegg her. Men! Med turer planlagt i kalenderen og fiskesesongen en drøy måned unna så kommer motivasjonen. Jeg skal til Irland første uka i Mai og da er det virkelig mye morro man kan treffe på der. Danica, Vårfluer, svære mygg og ikke minst Olives! Nå har jeg sitti å laget meg noen bustefluer og flymfer. Parachute's og andre typer når ikke bustefluene til anklene når det blæs litt på Lough'en. Selv om jeg hater vind og den type fiske så må jeg ha noen få fluer for dette. Her bundet på Kamasan B175 str 14. Begge har Coq de leon som haler og oliven kalkunbiot som kropp. Flymfa har litt hare ice i thorax og medium brown dun hackle. Busteflua har i tillegg oliven grizzly hackle. Så får vi se... Busteflue er ingen dusteflue :-) I hvertfall ikke på sånne typer innsjøer.
 5. 9 poeng
  Når det kommer til å anbefale stenger så er jeg megainhabil siden jeg som de fleste vet jobber for Guideline. Men, jeg fikk lyst til å kommentere litt allikevel og det går på om det finnes dårlige materialer og billig vs. dyre stenger. Det er ingen tvil om at stangproduksjon har tatt mange store sprang de siste 10 årene, ja det skjer ting hele tiden. Hvis jeg skal påstå noe om god eller dårlig stang så må man definere hva det er. Og ikke blande inn begreper som eierglede, merketilhørighet, image, status, etc. Man bør rett og slett se på prestasjon og hva man kan oppnå med stanga i hånden på en god fluekaster. Hvis et stangmerke har dyktige designere som kan faget så er det nå mulig å bygge rimelige stenger som presterer langt utenpå toppmodellene som fantes for typ 10 år siden. Og det finnes mange stenger på markedet som er nettopp slik. Det kommer av nyere produksjonsmetoder som multimodulus (flere typer grafitt i klingen), karbonscrim (beskyttelsesduk i karbon fremfor glassfiber) og ikke minst, langt mindre resin (lim/bindemiddel) i klingene. Vi skal ikke så langt tilbake før dette ikke var mulig på rimeligere stenger. Hvordan de går utenpå? Da snakker vi om tilbakeslagshastighet, stabile klinger som ikke står å vingler etter stoppen er satt i kastet. I segmentet som du er inne på med medium/medium fast aksjon så har det skjedd mye synes jeg. Det er mange stenger på markedet som virkelig tåler offensiv kasting uten at de kneler av presset, samtidig som de er dype. Her har stangproduksjonen kommet et langt stykke videre på 2000-tallet. Det finnes dårlige stenger og materialer, men det er lett å unngå dem. Kjøper du stang fra en velkjent produsent med den aksjonstypen du er ute etter så skal det mye til å mislykkes.
 6. 9 poeng
  Rune Stokkebekk

  Cdc Rhodani Emerger

  Gå til fluen Cdc Rhodani Emerger Rhodani er en drittværsflue og du må gjerne lage denne med svart vingesekk for å lettere se den på vannet i gråværet. Fisk flua stripefritt, flottøren kan du impregnere med pulver, cdc oil, cdc gel og dry magic. [...Les mer] Fluebinder Rune Stokkebekk Publisert 16. March 2018 14:35:05  
 7. 9 poeng
  Dagens agenda var store krøpplinger av fjærmygg. Disse er inspirert av Stan Headlys Cripple, jeg har brukt min materialsmak. Bakkropp er laget av fasanhalefibre ribbet med hvit flexifloss som er splittet til passe tykkelse. Fallskjermhackle rundt hvit poly, jeg binder dette ferdig og stryker hackle bakover før jeg dubber thorax som er dubbet av fiery brown irish dub og oliven squirrel slf. Svære dyr på TMC 100 str. 12. Men kan self, tilpasses til hjemlige småtasser
 8. 9 poeng
  Håper å få oppleve klekkinger av Heptagenia Sulphurea i sommer. Det må være en av favorittdøgnfluene mine, rent utseendemessig. Det har vært diskutert om den gir noe særlig til vakfest. Jeg har iallefall opplevd god aktivitet når de gule kommer seilende nedover, og derfor må jeg alltid ha med meg et knippe av disse. Her bundet som Micro Dun. Denne er 11 mm fra krokøyet til slutten av bakkroppen: Krok: Kort krokskaft, stort krokgap, her TMC 111 str 16 Bindetråd: 8/0 Kremfarget eller gul Kropp: AB's Micro Polychenille, tapert med lighter og rullet mellom fingrene Vinge: Blanding av cdc i fargen tan, TMC Aero Dry Wing Tan, og noen gule strå polygarn Hackle: Whiting hanenakke Meduim Dun Thorax: Fly Rite mix tilpasset bakkroppens farge (her nr 14 Golden amber, nr 23 Olive sulphur, nr 22 Cahill tan blandet i like mengder)
 9. 8 poeng
  Truls

  Truls sin stangbyggertråd

  Endelig har det vært litt varme i solveggen, og muligheten har jeg brukt til å pusse/dreie noen korkhåndtak. En av stengene er dermed ferdig. Winston B3LS klasse 3! Den har fått et lemke snellefeste, snakebrand universal ringer og får en Marryat Baby 2 som følgesvenn og dette synes jeg ble en lækker kombinasjon om jeg kan få si det selv. Utrolig fornøyd med hele bygget, alle detaljer og finish og alt er 100% og da er det bare å glede seg til denne bukker dypt ned i vannet mot en ørret som har en ørliten tørrflue i munnvika. Dette er en dyyyp og herlig sak som jeg gleder meg enormt til å tilbringe mange timer sammen med!
 10. 8 poeng
  Sleit litt med både å binde og å finne riktig tråd for disse... Humpy må vel regnes som en klassisk ørretflue, til tross for at den ikke kommer fra England... Dette tror jeg var nøyaktig det jeg gadd av denne flua i år (trenger noen attraktorer som flyter godt og gjør litt utav seg i boksen.) Litt tricky å få vingen i riktig lengde, og å få plass til tre runder av to typer hackle både foran og bak vingen.
 11. 8 poeng
  Fikk en idé til et «nytt» klekkermønster her i dag. Prototypen måtte bare bindes etter kveldsjobbinga. The Double wing emerger.
 12. 8 poeng
  Sølvdokka, #8
 13. 7 poeng
  Tittei! Usj... ble ikke pent bilde med tlf... Men, jeg sitter å surrer litt olivne parachutes som er høyst brukbare til rhodani. Jeg skal hive meg rundt å knipse et bedre bilde her og legge inn i fluedatabasen.. Kommer strax!
 14. 7 poeng
  Disse kunne vel vært postet under mygg også for den saks skyld.. Olive Håmers krok 13. Kan fort bli skumle når det klekker no rhodani om tja... 3-4 måneder sånn det ser ut nå.. :-( Jeg har surret meg opp en liten gjeng med Oliven og mørk oliven kalkunbiot (her). Tråd: Sheer 14/0, olive. Denne tråden liker jeg godt!! Handla inn nylig, tynn, sterk, flat og fin :-) Krok: Bildet sier alt, str. 13 her, har slike fra 13-17. Bakkropp: Kalkunbiot, jeg legger også på litt tynt med superfine dub under for å bygge litt fasong og har på superlim før jeg surrer biot. Vinge: Polygarn eller som her Aero Dry Wing i tan. Hackle: Oliven grizzly, har noen keough saddler som er virkelig snasne :-) Thorax: SLF Prism i fargen Peacock. Egentlig en vareprøve jeg fikk for mange år siden.. Har du ice dub eller annen påfugldub så er det vel så bra. Prism er grov og smålei å dubbe ift mye annet.
 15. 7 poeng
  Truls

  Når tar sesongen til i år?

  Der satt den!! 1,7
 16. 6 poeng
  Truls

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Trenger å fylle opp boksen med flere daddyer, og dette er den desiderte favoritten, som har gitt masse fin fisk og flotte opplevelser.
 17. 6 poeng
  Hadde nettopp snekret et par sorte gurglers faktisk - blir vel ikke så halvfjernt?
 18. 6 poeng
  eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Shannon 6, på ein Mustad 80500-npbl #5/0
 19. 5 poeng
 20. 5 poeng
 21. 5 poeng
  Rolv Seehuus

  Gero-messa

  Bra dag på messa. Kort oppsummert for min del: - Crispy chicken rolls fra Andris(?) foodtruck ble ikke feil i år heller. - Kastet sikkert kortest i konkurransen (25.6m, vinnerkastet var 29.9m. Perkele, det er langt med en femmer.) - Testet mange stenger. Alle var bra. Lett å ha veldig lyst til å bruke mye penger. Høydepunkter: Hardy Zephrus Ultralite #4 (begynte ikke kaldsvette denne gangen. Noe med den lave svingvekten og aksjonen som kjennes helt magiskt ut) og GL Elevate 7’6 #3 (Blir like imponert over price/performance hver gang jeg holder i en Elevate-stang. Ikke usannsynlig at jeg ender opp med å kjøpe en.) Orvis Helios 3F #4 er ei helt kurant fluestang for vannkast det og... - Representanten fra Flyfish Europe hadde glemt å ta med årets nyheter fra SA for enhåndsstenger - Spey lite - det ble litt trist. GL sine nye enhåndsklumper var heller ikke å se. Like trist. Kjøpte ingen ting. En liten seier i seg selv. -r-
 22. 4 poeng
  Gå til fluen Olive Parachute Biot Dun (Rhodani) En generell imitasjon av olivne døgnfluer som jeg binder på krok 14 og 16 for å imitere fortrinnsvis Baetis Rhodani. [...Les mer] Fluebinder Rune Stokkebekk Publisert 21. March 2018 21:31:29  
 23. 4 poeng
  To fra i kveld
 24. 4 poeng
  lars p

  Når tar sesongen til i år?

  Dessverre blir det nok ikke sånn Blir heller alt for mye på en gang og fisken blir matlei og enda værre å lure . Og det kommer garantert til å blåse som faen når det skjer......
 25. 4 poeng
  Dee variant på Daiichi 2051 1.5 og 3/0
 26. 4 poeng
  Pure Pleasure! Hvis du eller andre her inne er sugen på å teste Irland så er det bare å hyle ut så kan jeg komme med tips. Det er gratis å fiske ørret der og det koster lite med fly, billig overnatting, etc.. Ikke no problem å få til en ukestur med fly+bo+bil og mat til rundt 5-6000 pr. pers hvis man er minst 3 pers. I tillegg til de store kalksjøene så er det massevis av mindre vann og sjøer som også holder bra fisk og dette er villfisk alt sammen. Det finnes Put'n Take der også men ikke på samme måte som i England.
 27. 4 poeng
  Hehe det er ikke rosa, bare blitzen som lurer deg litt. Er vel sånn gråaktig typ dun, har dem ikke i no pose så jeg husker ikke fargenavnet. Skal teste labbetussen hvis det blir lite vind og klekkinger av olives. Fiske i de irske kalksjøene er ganske fasinerende, utrolig variert på samme tiden. Noen plasser kan det klekke mygg, andre olives, andre mayflies og kanskje vårfluer på et 4de sted eller blanding på andre.. Kan bli smått gal av det som skjer der av og til. Men.. blir man litt kjent og vet om typiske plasser for de ulike insektene så kan man ha mye moro. Jeg hadde lett bodd der hele sommeren hvis jeg kunne. Det er fiskeplasser for virkelige feinsmeckere som liker at det er ganske vrient for det er det jaggu ofte.
 28. 4 poeng
  Neida, jeg har lagt på litt tykk UV lim først uten å herde det, så skynder jeg meg og ribber dette med quillen, og deretter herder jeg det! Jeg lagde en kort, liten video av konseptet på Instagram her nylig: Er riktig nok en buzzer, og jeg brukte litt for mye UV lim på denne, men konseptet er helt likt!
 29. 4 poeng
  Tørrflua

  Hjelp til valg av ny fluestang

  Enig med Truls, glassfiber (nyere type) er morsomme å fiske med. Ser du er litt bekymret for de korte lengdene som glassfiber leveres i, jeg var også skeptisk til hvilke kastelengder den ville klare. Bygget så en Epic 476 (#4 7,6 ") fisket med den i 1 sesong i elv og fra belly. Jeg er ingen superkaster, så for meg er det kun 1 til 2 meter som skiller på et maks kast i optimale forhold. Vil si det sånn at glassfiber stanga er min nye følgesvenn. Driver nå å skaffer deler til 2 nye glassfiber stenger til begge gutta mine så de også får. Så avskriv ikke glassfiber før du har testet. Testing før kjøp er undervurdert. Sett av en hel dag til testing, prøv å la være å se på pris. Bruk gjerne 2 ulike liner ved testing. Flere ganger har jeg endt opp med stenger som faktisk var blant de billigste.
 30. 4 poeng
  eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Miss Grant, #3/0 Alec Jackson krok
 31. 3 poeng
  Vidar Langerud

  Når tar sesongen til i år?

  Er det et lite vak rett utenfor land på den andre siden mon tro.... Sent fra min F8131 via Tapatalk
 32. 3 poeng
  Rolv Seehuus

  Hva har du kjøpt i dag?

  Kjøpt er ikke helt korrekt ettersom det er bursdagsgave fra frua. Poster likevel... Dette tror jeg blir fett!
 33. 3 poeng
  Terje Bendiksby

  Når tar sesongen til i år?

  Årets første tur. Litt uvanlig for denne årstiden. Brisling eller småsild stim observert. Den ble ikke jaget av noen fisk. Ny østers forekomst funnet men ellers steindødt på flus.
 34. 3 poeng
  Forsøker «finne meg sjæl» hva klekkere til vulgata anngår. Alle variasjoner over samme tema...
 35. 3 poeng
  Bounce

  Ombygging/oppussing

  Dette er absolutt noe som lar seg gjøre. Snellefesten vanligvis kommer løs i kokende vann eller over den, dvs bruk varme for å få løs festen. Kork er litt verre, der vanligvis funker bare kniv e.l. Sandpapir til limrestene. Litt problematisk er det at du må som oftest lure håndtaket på klingen fra under, slik at hullet i håndtaket blir større enn om du gjør dette fra over (men der har du nå ofte stripperguiden på plass). Når delene er av, er det bare å få nye på plass. Epoxy på snellefest, PUR på kork er min oppskrift. Du kan jo godt øve liming av håndtak med et billigprosjekt først, men godt mulig at switch-Frankensteinen din blir jo en slik raritet at markedsverdien senker uansett mulige bommer på arbeidet :D. Og dersom du gjør feil, er det ingenting i veien å prøve igjen. Her er motivasjonsbilder av min Vision FrankenCult 11'1" #4, nå som tohånds.
 36. 3 poeng
  Tørrflua

  Muggsopp i vadebukse

  Har hatt mine Simms LW siden ca 2005. Har tatt vare på dem godt. Alltid vrengt dem etter tur for å la de tørke. De henger på henger når de ikke er i bruk. Når de var litt møkkete ble de dusjet. Har kun vasket de et par ganger. Da ble de impregnert. Har da etter endt sesong tatt hånd om småhull selv. Har aldrig blitt angrepet av de små svarte. Har vært så fornøyd med buksa at jeg sendte de inn i år for repp og skifte av sokker, da jeg synes at jeg ble klam på føttene. Nå er føttene nye og over 150 nålhull er fikset. Den kommer nå til å fungere som ekstra bukse og turer med sekk og bæring. Ny G3 blir trolig handlet innen sesongen starter. Den skal også få god behandling, så den varer i +10 år. Litt lettere å få frikort av kjerringa da med tanke på pris og tørking i stua.
 37. 3 poeng
  AndersRN

  Sjøørretfiske i sjøen

  Snart 1. april, men her i Sverige er det ikke mye som minner om vår... I vinter har det ikke blitt en eneste fisketur for min del. Det er i grunn helt greit. Fort gjort at man tar ting litt for gitt når man er ute flere dager i uka hele året
 38. 3 poeng
  Fått fylt på litt i den orange delen av boksen. Det er en 'must have' farge utover sen vinter og tidlig vår
 39. 3 poeng
  -Lars-

  Hva hører du på akkurat nå?

  Så skar det låta
 40. 3 poeng
  KjelG

  Stivest mulig fluorcarbon som spissmateriale.

  For de som interesserer seg for temaet er det i aprilnummeret av Flyfishing and flytying en artikkel om nettopp dette: The weakest link på side 74-77. Den første av flere artikler om blant annet bruddstyrke og diameter på utvalgt nylon og fc spissmateriale. Det blir spennende å følge disse artiklene framover. Brukte Camou fortommene for noen år siden og buker dem i gitte situasjoner ennå, men foretrekker klar nylon på stille vann, ihvertfall der det er stein og leirebånn. Camou/coffee er fin i små humusfargede småputter-innbiller jeg meg...og disse fortommene gir utvilsomt en rett og fin presentasjon som varer overraskende lenge, imotsetting til andre som krøller seg opp alt for fort. Når det gjelder flueliner til mitt fiske, som foregår på ganske nært hold, sverger jeg til SBT fra SA og Presentation fra GL. Lader fort og krever få skremmende luftkast, selv om de korte klumpene selvsagt lager litt bråk på vannet. Kjell.
 41. 3 poeng
  Rolv Seehuus

  inspirasjonstråd: attraktor/ streamer

  Flytende streamer. Trengs visst, sa noen.
 42. 3 poeng
  Angående den taperte nylonfortommen; har du testa Hends eller Eikre sine Camou-fortommer? Det er de mykeste og retteste fortommene jeg har prøvd. Ruller fint over tørrfluene også. Men husk å strekke den litt før bruk. Jeg er helt enig med deg i at det er nyttig og fruktbart å teste ut nye løsninger for å optimalisere sjansen for storfisk. Må innrømme at jeg har vært irritert flere enn en gang på fortommer som krøller seg på stille vann. Har ofte tilsvarende problem med selve fluelina når den får ligge noen minutter i vannet. Noen liner krøller seg så mye at flua dras sakte inn mot land. Dette gjør det umulig å la flua ligge å flyte naturlig ute i vannet.
 43. 3 poeng
  Strekketipset er vel og bra det, og strekke gjør jeg så både hatten og andre plagg passer, men det er jo ikke her skoen trykker for min del. Det er ingen tvil om at det er vesentlig forskjell på stivheten når det gjelder de forskjellige produsentenes fluorcarbon, og det som var mitt lille"rop om hjelp" var jo nettopp å få høre om folks erfaringer når det gjelder dette. At jeg innbiller meg at det på stille flatt vann er en stor fordel med stiv fc kan muligens handle om tvangstanker, men det får så være. Problemet er selvsagt enda større når det gjelder selve fortommen av nylon. Her brukte jeg i fjor konsekvent bare Rio og GL Powerstrike. Begge to leverte varene selv om jeg er på evig jakt etter en tapert fortom uten minne... Det viktigste for meg er uansett å prøve å gå nye veier, ikke bare være fornøyd med det som tilsynelatende fungerer. Intet skal være uprøvd. Noen fisker stående og veivende oppe på myra med skrikende gule eller hvite skjorter og mener bestemt at det ikke har noe å si. Sånne folk sliter jeg litt med. Selvsagt kan det ha noe å si og sannsynligvis har det nettopp det. Noen tar også sju blindkast før de legger ut flua femten meter ut. Betyr ingen ting, fisken blir jo ikke skremt av det hevdes det. Vel vel. Noen fnyser også kategorisk av nedmudda fc som spiss på flatt grunt vann. Vel vel igjen, dem om det. Jeg alternerer mellom nylon og fc, alt til sin tid og til sine forhold. Det skader aldri å ha et åpent sinn og som fluefisker lærer man noe nytt hele tida.Av flinke folk og nye situasjoner. Derfor leser jeg bøker, abonnerer på magasiner og pløyer gjennom internett på jakt etter relevant stoff om denne altomslukende "hobbyen". Ha`kke vært i nærheten av en skolebenk på 35 år, men i livets skole blir man aldri utlært. Fluefiskesiden er derfor genial i så måte så takk til dere som gidder å dele. Det betyr svært mye for svært mange!
 44. 3 poeng
  lars p

  Kule snutter (ikke hjemmelagde)

  Om noen år så har vi Makrellstørja tilbake for fult i oslofjorden , og da ser vi den herje sånn med makrellen. Da blir det heftig å prøve med fluestanga
 45. 3 poeng
  Truls

  Kule snutter (ikke hjemmelagde)

  Ikke helt som makrellen som jager sild i oslofjorden...
 46. 3 poeng
  Håvard Åsbø

  Superlim

  Hehe, jeg og har Træla litt med fastlimte korker på zap a gap-flaskene, men er min favoritt. Ellers bruker jeg UV lim nå der det er mulig å komme til med lykta. Solarez Bone dry er det beste jeg har vært borti så langt. Ekstremt tyntflytende og blir blankt, tørt og steinhardt. Penselen i korken er også genial til påføring for f. Eks blanke hoder på fluer i små størrelser. Bør prøves selv om UV lim kanskje ikke er optimalt på undersiden av quills o.l da det er avhengig av lys for herding.
 47. 3 poeng
  Truls

  Enkel gjeddetube

  Her er et par varianter som er slengt sammen på få minutter. Black&white blend, firetiger og golden olive blend
 48. 3 poeng
  Håvard Åsbø

  Hva har du kjøpt i dag?

  Da var gavekortet jeg fikk av kona og unga til bursdagen svidd av. Et par Vision ikon 2.0 på vei i posten. Krysser fingra for at de holder ut kommende sesong.
 49. 3 poeng
  eide

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Blacker: Brora 1.
 50. 3 poeng
  Noen Heckham Peckham Green-varianter i str 12 og 14!
×