Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 04/28/23 in all areas

  1. Grattis til Roaas!! 🤘 Jeg har gnudd på ganske brukbart på skauen men må si det er temmelig tråe forhold sånn jevnt over. På denne tiden i fjor var det full fres i vespertinaen i småvanna, det drøyer nok ei uke til så det slipper jeg nok i år. Men, myggen har vært tilstede i perioder og jeg hadde meg en knalltur nå sist den 16de. Stooor mygg som klekket og fisken vaket ganske friskt i perioder på nyklekkede mygg. Renamygg type krok 15 ble brukt og fanget 4 stk. Etter de så følte jeg for å huke tak i fisk på buzzer og rigga opp med en svær puppe alene på fortommen, TMC 100 str. 12 er ikke småtterier 😄En flue som jeg har brukt på irland når Campto-myggen klekker i mai... Men den er god her hjemme også og når det er puppeskall på 12-13mm da er det perfekt, se flue på stang.. Fant en av de større som vaket og fikk lagt ut passe langt foran den og det sa BANG! Renamygg btw i rett str og noenlunde farge er ofte beste medisin når de vaker på mygg som sitter veldig flatt på vannet som disse gjorde.
    11 points
  2. Tørrfluesesongen er i gang. Kunne neppe startet noe særlig bedre. 1,6kg med håv. CDC mygg strl 18 ble medisin. GH020266.mov
    11 points
  3. Har endelig fått mot til å gå løs på oppgaven med å dreie håndtaket. Da er den klar, og så er det bare å håpe isen går snart. Det skal ikke stå på utstyret i hvert fall 😇 Jeg ble veldig fornøyd!
    8 points
  4. Skaufisket her hjemme kom seint i gang men siste ukes varme har gjort sitt til at det har hentet seg bra inn, hos meg så er vi nå på nivå med fjoråret og temmelig på normalen. Fra å være nada sist helg så er det nå bra fres i myggen og i går så jeg faktisk et par vespertina i noen småvann, dansefluer er også aktive. Fisken var mer opptatt av å gnage mygg og de var litt picky. Måtte til med en rigg med en krok 16 oliven flexi under cdc myggen for å lure denne på bildet som faktisk er 1,1kg og 45cm.. Snakker om å være konge på å forminske fisk på foto 🤣
    8 points
  5. Første turen i marka for sesongen i dag! Fryktelig godt å se isfrie vann og flyvende innsekter! Dansefluer, Marginata, biller og en og annen fjærmygg. Fant en litt lugn vik der det vaket sporadisk. Lite overflateaktivitet og litt blåsete vær, men lurte et par ørreter på tørr Marginata.
    7 points
  6. Fikk endelig kommet meg på skauen og tatt nullen i dag. Så deilig det er å gå over fra å gå og vente utålmodig, til å være superstressa og livredd for å gå glipp av noe. Fisken var ganske enspora på lyngbladbiller, så her var det bra jeg hadde fått løypemelding på forhånd 😅 Ikke noe spennende fisk å skrive hjem om, men jeg fikk besøk av denne krabaten, og det syns jeg var litt stas.
    7 points
  7. Sa han, og posta bilde av nok en vakker ørret over kiloen 😆 Det blir raskt veldig feelgood og positivt med mye bilder av fin fisk i denne tråden, så jeg får komme med litt motvekt. Jeg har nemlig blanka tre turer ut på rappen nå. I går tenkte jeg jeg skulle få reist kjerringa som de sier, og kjørte avgårde med belly i bagasjen til et vann jeg trives i med ganske ok myggaktivitet. Ett av måla for våren er nemlig å greie kunststykket Rune gjorde i posten over - fisk over kiloen på buzzer-rigg. Jeg padla over til le-siden av vannet (som samsvarer med ett av områdene med mygg-aktivitet), klokka var fem på klekk, vinden løyet og et stort område av vannet ble blikk stille. Ingenting - absolutt null - skjedde på overflata… Bak meg hørte jeg et plask, en fisk var oppe. Den hørtes ok ut! Jeg padla litt i riktig retning - måtte sitte og ruge en stund før den viste seg igjen. Da den endelig kom til syne var det i form av et sprang over en meter opp i lufta. En fin fisk typisk for vannet, mellom seks og sju hundre gram (jeg har en spesielt bra utviklet evne til å bedømme vekt på fisk i lufta på lang avstand.) Jeg hadde det som føltes som flere sekunder til å se hvilken retning hodet til fisken pekte, la ut buzzer-riggen noen meter foran, noen handtwister og… kapow!!! Femmer-stanga gikk i fullt spenn i det fisken tok, for en smell! To sekunder med kraftig action og … ingenting. Fisken var borte, men jeg kunne sikkert tatt maxpulsmåling der og da. Jeg inspirerte krokene etterpå. Dropperen, en basils buzzer i #14, hadde en liten bøy på tuppen av krokspissen. Det må ha skjedd da jeg hekta litt tidligere… Få garantier her i livet selvsagt - men jeg gjetter jeg vet hvilken flue fisken hadde tatt. Resten av dagen ble ikke bedre… Vannet fortsatte å være helt dødt, jeg bestemte meg for å flytte lokasjon til et vann jeg hadde hørt bra ting om. Transporten tok i det hele i overkant av en time. Her var det mye vind, jeg så noen fisk oppe da jeg kom, men det så ut som det som kunne ha vært en ok klekking var over sånn ca 30min etter at jeg hadde sjøsatt bellyen. Resten av dagen angret jeg på at jeg hadde flyttet i det hele tatt… Bomtur der altså. Og i dag kommer jeg meg ikke ut. Det er krisestemning. Men utstyret ligger klart, det er rød beredskap. Neste tur, da blir det bra.
    6 points
  8. Kunne sitert alle her nå ang. bildet... Jeg er jo enig at vi ikke skal ha like stort hode som fisken og at hendene skal se ut som Tyson med boksehansker på. Naturlig litt inntil er det jeg foretrekker også. Litt strekk i arma er ok ala dette under.. Kunne sikkert ha lurt noen og enhver med denne under at den var 2kg og ikke 1,8. Forøvrig tatt i River Eamont på vårflueklekking 28 april i år på en klekker.
    5 points
  9. Kan speye med alt mulig bare linen er egnet til det, dvs. ikke har mye vekt fremme i taperingen. Helst konsentrert litt godt bak slik at du får tyngste delen av linen rett i stangtuppen.. Sett på en bred strek med svart tusj på 9,5m Ruben, det er maks hva du kan tillate deg å ha ute når du blir litt fortrolig med innkastene. Respekter den og skyt line når du skal kaste lengre. Den linen er veldig velegnet til formålet og enkel å lære seg det med. Har selv brukt den svært mye på mine 4er og 5er stenger. Og ja, 20m speykast med den lina er helt streit ink. 5m fortom. Jeg har hatt gleden av å være med kollega Christopher Rownes og holde demoer på kasting og fisking. Og Chris har en veldig fin regle for dette med både rulle- og speykast. 1: Give the dog a drink! - Stangtuppen skal ned! så lavt at du kan piske i vannet... slik som en hund drikker... 2: The Eyes! - Løft stangen slik at tuppen er i øyehøyde, ikke lengre! 3: Stroke the Pussycat - Se for deg at du stryker katten over ryggen og følger halen opp. Det blir en jevn bevegelse som ender opp på slutten. Og når du er der oppe... så er vi på... 4: Call Your Wife! - Se for deg at du snakker i tlf og holder den inntil øret, dette er utgangsposisjonen for framkastet... Framkastet gjøres ved å slippe ned armen uten å endre vinkelen i albueleddet. Sett kastearmen inntil øret, så tar du langfingeren og plasserer den på albuen og bare trekker armen ned med langfingeren... der har du bevegelsen... Man må ikke ha høye inn og utkast.. men det er svært mye enklere å lære det og enklere å få fin høyde ut som er viktig. Og trekker du armen ned slik uten å slå ut med armen så belaster du bunnen av stangen automatisk som er essensielt ved vannkast.
    4 points
  10. Endelig satt det ei feit førleksgjedde! Den tok hardt ga en hinsides kamp. Flere ganger stelte den seg opp ov var ikke til å rikke av flekken. Det sto ikke på kraften i forsøket for å si det sånn. Jeg filmet med mobilen under kampen og fikk trukket ut noen kule actionbilder. Like før den smeller avgårde Enorme krefter i sving. Vannspruten står. Bare å glemme å holde igjen, selv om jeg prøver det remmer og tøy tåler Snart sliten.
    4 points
  11. Vi tror deg ikke før vi får se det (spøk) Men bilde er påkrevd ja!
    3 points
  12. Den nye dokumentaren om Joe Humphreys er gratis på ‘tube nå. Litt trist, for jeg hadde lett betalt en femtilapp for å se den …
    3 points
  13. Myggfisket er mye gleder og skuffelser. I år er det nok et sånt år med alt for fint vær og varmt... Har vært temmelige røtne forhold her synes jeg. Takke seg til +5-10grader og gråvær... skulle vært obligatorisk første halvdel av mai..
    3 points
  14. Strengt tatt ikke i dag. Og egentlig ikke en gang i år. Men den er ny nok til at jeg lar meg imponere av hvor effektiv den er til å blåse opp bellybåten. En kjærkommen egenskap, særlig nå når vi går inn i bellysesongen.
    3 points
  15. I mine ørret-nærområder så ble det kjørt nye skiløyper i dag tidlig... nypreparert og "fint"
    3 points
  16. Noen ganger blir ting liggende litt for lenge. Bortsett fra noen smådetaljer er fire stenger ferdig nå. Satt jeg meg ned i begynnelsen av mai og startet med fire stangprosjekter. Ei virkelig gromstang som Truls og jeg spesialbestilte fra CTS, en vintage classic klasse tre. Så tre emner fra Taniwha en klasse tre på ti fot, med forlenger til 11 fot. En 8,6 klasse 4 og en ni foter klasse 6. Dreide korken selv og innlegget i tre. Lagde forskjellige innlegg fra selje, epletre ( de blir til neste stangprosjekt), lerk og ask. Alle snellefester er fra Struble og ringer enten Snake Brand eller Seaguide. På CTs brukte jeg garnet tråd og CP. Etikken gjorde jeg på en brother maskin og surret hvit silke over, slik at kantene ikke skulle reise seg når epoxyen kom på. Brukte CTS sin Crystal Coat . Den er såpass tynn at den gjør silketråden usynlig ute tynning. Fin epoxy, som har lang brukstid og krever minimum 22 grader og tørketiden er lang. Fire stenger jeg forhåpentligvis får stor glede . PS forklarte fruen hvilke bruksområder de har. Hun synes jeg vært my på hobbyrommet i det siste.
    2 points
  17. Måtte bare skje. Lamson ULA Purist. Det er en meget ikonisk og pen snelle som bare måtte med. Jeg klarer ikke helt å slå meg til ro med valg av metode for å skape klikkelyd i snella da, men det får være.
    2 points
  18. Kan ikke si jeg føler meg gammel nok til å trenge en sånn. Støttende tilrop mottas med takk.
    2 points
  19. Kjøpte GL. Controll. Kurs på søndag og håpe de gir litt starthjelp. Synes ikkje lina var nåke særlig til vanlig overhåndskast. Men de kan vere for den har ein an oppbygging av klump enn eg bruker til vanlig, eller at kasteteknikken er veldig rusten etter lite fiske over lengre tid. Takk for alle svar ☺️
    2 points
  20. Det er fordi det utvikles flueliner for å dekke enhver anledning der markedet etterspør det. Korte kast, lange kast, kast med små tørrfluer, kast med tunge gjeddefluer, kast i mye vind, liner for vindstille dager, saltvannsliner, elveliner, innsjøliner, vannkastliner, speyliner, flyteliner, intermediate- og synkeliner, liner for stive stenger, liner for myke stenger osv. Det er mye å velge i! Det finnes en del liner for "allround" bruk også, for eksempel Guideline 4cast eller SA ART. Disse linene er ikke best på noe, men laget for å dekke flest mulige situasjoner.
    2 points
  21. Leste om fangster av horngjel rundt om i fjorden. Anbefaler alle å ta med en treer eller firrerstang til kysten og fangr horngjel på dette med ei lita tangloppe. Det er faktisk spektakulært morro!
    2 points
  22. Hornhjellen har kommet til indre Oslofjord. På tide å vende nesen mot marka 🙂
    2 points
  23. Nå har gjeddene begynt å røre på seg. Har hatt en tur tidligere og da var det ei gjedde som var skikkelig ertekrok. Det var en flott gjedde på 90-100 cm som fulgte flua helt til stangtuppen, dro neste i flua når jeg løftet den og dette gjorde den gang på gang. 3-4-5 ganger eller flere på rad på hvert drift, og jeg driftet over området 3 ganger og det samme gjentok seg... Hadde tenkt å ta revansje på den på denne turen, men så ikke noe til den men nå var det vesentlig mer fart i gjeddene og jeg fikk vel 7-8 stk. Ingen store men enkelte av de hugg som det ikke fantes noe morgendag. Sinnsykt hardt! Største var på 3-3,5 og det var flere i den størrelsesklassen der på farten. De venter nok på de større damene... Jeg tok med meg en hanfisk på litt over et par kilo, og skal prøve noen gjeddekaker.
    2 points
  24. Sånn! Da har jeg fylte ene siden av flueboksen med mygg. Så blir det daddy, klink og maur på andresiden. Tror det skal bli min universalboks.
    2 points
  25. Testet 1 natt i hammocken. Fant ut at det klemte litt på mitten. Tror jeg har en løsning. Innstramming på langs , bare mittstykket. prøvde å finne en strammer til nylonbånd. Fant ingen, lagde en sjæl.
    1 point
  26. Får vel klemme i gang denne tråden! Er på Sunnmøre i påsken og her er det andre forhold enn i hovedstaden. Etter en uke med dårlig vær kom sola og jeg kastet meg rundt og dro til et vann som er kjent for aktivitet tidlig i sesongen. I utløpet fra en av elvene vaket det godt. Og etter mye knoting og fundering satt den endelig. 450g (ca) med ren fiskeglede!
    1 point
  27. Bare å ønske velkommen etter i så tilfelle... Selv om du er langt unna den alderen hvor slikt er nødvendig.
    1 point
  28. Nei. Jeg spayer opptil 15m med en #4 i glass. Det er ikke spesielt langt, jeg vet, men det er nok til å nå ett vak jeg ikke når med et standard overhodet kast grunnet omgivelser. Jeg er sikker på at det er flere som spayer opptil 20m med en firer. Fordelen er en line som "egner seg", type ikke de med lengst klump synes jeg er litt lettere.
    1 point
  29. Herlig Truls! Hu ser diger ut! Veldig artige bilder fulle av action 🙂Hva estimerer du lengde og vekt var på den?
    1 point
  30. Så lenge klassifiseringa på stang og snøre er lik, er du good to go 90% av tida. Om du føler det «ikke passer», er det (desverre kanskje) trening som skal til. 🙃 Linevalg er mest avhengig av hva du skal med lina tenker jeg Skal du ha håp om å vannkaste, må du ha liner med relativt kort «gulrottapering.» Skal du kaste streamere er det mange som foretrekker liner med litt mer vekt lengre framme. Ettersom du spør her gjetter jeg at du er litt i startgropa og trenger tips til liner det er greit å begynne med. Guideline Control, Loop Evotec 85, Vision Vibe er alle ok. Scientific Angler VPT har IMO litt for lang klump for en nybegynner. Samma gjelder Rio Gold. Om økonomi er viktig, unngå de dyreste premium-linene til du vet hva du er ute etter. Lykke til!
    1 point
  31. Gore-Tex bruker vel DWR som inneholder fluorcarboner som snart er saga blott. Enn så lenge så finnes det ingen ting som er like effektiv som impregnering med fluor. Ei heller noen impregnering som er mer skadelig for mennesker og natur. Så det er nok bare å "get used to it". Og som Truls sier, blir bare litt våt utenpå..
    1 point
  32. Jeg bruker mye micro-duns. Binder de mellomstore døgnfluene som Sulphurea, Fuscogrisea, Marginata og Aurivilli på Hanak 500BL #16. Har utelukkende gode erfaringer med denne kroken. Kroker godt, holder fisken og veldig sterk. Binder også noen B.Rhodani som micro-dun, og da på samme krok, men aller helst på TMC 2488 #16.
    1 point
  33. Tmc 111 om den fortsatt er å få tak i.
    1 point
  34. Endelig 2 kilos'en tatt og dermed ny pers satt for meg for sjøørretfiske! Ble en 3 dagers på svenske vest-kysten, og tok faktisk pers på dag 1 på 2kg blank. Den var tynn og litt sliten så ble dermed ikke noe bilde da fokuset var å slippe den fri asap etter landing. Dog var det andre boller dag 2 med ny pers på 2.52kg og 60 cm! Nye håven jeg har er diger, kanskje litt for stor da jeg selv får plass i den La ved bilde av en annen kilos fisk for kontrast! De ble tatt for en uke siden, og da var det tregt fiske. Trolig bedre der nå og sikkert ellers, bare å komme seg ut! PersSØ.m4v
    1 point
  35. Fallskjermvårfluer med vinger som faktisk er CDC fra Rugde! Det var jeg ikke klar over at Rugde hadde. Utrolig fine fjør som gir en fantastisk profil. Fikk noen av en kompis i spania når jeg var der i mars. Så nå skal det lages noen for bruk til pent 😄 Krok 16 disse her laget på lett Hanak B130 krok, med egenblandet dub abv lys hareørehår og bever, hackle er seff Cree 😉Og Camel Aero Dry Wing.
    1 point
  36. Litt spennende dette med klekkinger og krøplinger. Jeg har tilbrakt mye tid i vannkanten under døgnflueklekkinger, i ren nysgjerrighet, uten å fiske, bare fordi jeg synes det er fascinerende å se hva som skjer. Noe av det som har slått meg er hvor lite som skal til for at insektene får vansker med å gjennomføre klekkingen, og derfor blir såkalte cripples. Litt vind som lager små bølger mot land, kan være nok til at insekter blir slått over ende, og ikke klarer å frigjøre seg fra overflatefilmen. Det virker riktignok som fluene har en vannavvisende overflate når de presser seg ut av nymfehuden, men hvis en vinge legges ned på vannoverflaten, blir den nærmest sittende fast der. Ved litt ugunstige forhold har jeg registrert at andelen insekter som mislykkes i klekkingen kan bli så høy som 30 - 40 % innenfor et område jeg klarer å observere gjennom en klekkeperiode. Og disse krøplingene flyter rundt i alle former og fasonger. Noen har en vinge de ikke får løs fra vannet, noen har begge vingene sittende fast og flyter som spent spinnere. Andre ser ut til å ha druknet i forsøket på å frigjøre seg fra nymfeskallet, og noen får ikke brettet ut vingene. Det er først og fremst innsjø-arter jeg har sett på, og da særlig Leptophlebia vespertina. Disse klekker jo ofte i store mengder, både fritt ute på vannet og i strandkanten hvor de klorer seg fast på steiner og vannplanter. Når det gjelder å binde imitasjoner av disse insektene, blir det i mange tilfeller umulig å skille mellom krøpling og klekker. Jeg tror vel at nettopp det er grunnen til at et mønster som Qigleys Cripple er så effektivt; det er jo en klekker med noe ekstra hackle eller hår på. Og om fisken oppfatter den flua som en vellykket eller mislykket klekker, er jeg ikke sikker på om fisken har noe bevisst forhold til selv engang. For å se om klekkeprosessen har stoppet opp eller er i gang, må du nok ha mer tålmodighet enn det virker som fisken har når den er på matjakt. Klekking tar tid. Jeg vil si at de fleste vespertinaer nok bruker bortimot halvannet minutt på å presse seg ut av nymfeskallet. Dette er bare mine observasjoner og tanker. Men på bakgrunn av dette bruker jeg bare varianter av klekker-mønstre i stedet for cripple-imitasjoner. Men igjen, alt er vel bare varianter av det samme?
    1 point
  37. Om du tenker sjøørett i sjøen, så er sikkert Zane helt ok. Men hva med å holde litt i bremsen? For meg er SØ-sesongen veldig kort. Jeg får som regel et par-tre turer før isen går på våren, og da er det innlandsfiske etter harr og ørret som gjelder til været blir for dårlig til at jeg gidder. Ørretsesongen starter neste uke (eller der omkring.) Kjøp en litt billigere (men ikke alt for billig) 9’ #5 først, og se om dette er noe du liker. Kjøp SØ-riggen litt senere. Kan avsløre at den første stanga jeg kjøpte for SØ (High-end Hardy) ble bytta ut til fordel for en «billigere» stang. Det er fort gjort å blåse mye penger på utstyr man ikke får brukt når vi holder på med dette
    1 point
  38. Takk! Ble jaggu to til i dag. Vertikal og sparsomt dresset klekker og 6x gjorde susen
    1 point
  39. Jeg har den i denne blågrå, og i messing men jeg har ikke funnet den i salg i bronse. Enda.. Marryat har mange fine sneller, jeg har opptil flere 😇 Bronse kunne kledd stanga, men jeg har flere valg liggende.
    1 point
  40. Da er fluebindehelgen over for denne gang. Det ble en kjempeflott helg med mange engasjerte fluefiskere. Fredag Folk begynte å komme litt før klokken 16, og tror faktisk første flue var ferdig før dette klokkeslettet også Været førte til noen utfordringer for enkelte, men alt i alt gikk det jo relativt bra med å komme seg dit. Alle fikk utdelt en fiskecaps med Fluefiskesidens logo på - bæres med ærbødighet og stolthet! Vi delte oss opp i 2 grupper i Skolestua og Spisestua. Undertegnede tok en kjapp velkomst-intro, og først ute var Pål Hedenstad som viste oss hvordan Copper John skal bindes. Deretter var det Lars Nilssen sin tur til å komme med noen utfordringer til salen. Etter dette var det binding rundt omkring og festlig lag i peisestua. Lørdag Lørdag morgen var man i gang med binding rundt på bindestasjonene, og været var så flott at det ble tatt frem et par fluestenger slik at man fikk viftet litt. Noen tok seg en tur på ski, og noen fikk tilogmed tid til litt pilking på isen. Rune Stokkebekk startet showet denne dagen og viste hvordan han binder Dark Brown Flashback PTN. Deretter kom Gisle Helgesen og loste oss gjennom de vanligste døgnfluene våre. Så var det Svein Røbergshagen som holdt et engasjerende foredrag om bla fisking i USA. Vi fikk servert en finfin middag, og etterpå kom Tore Rydgren med sitt foredrag hvor salen ble utfordret på ting som korte fortommer og korte kast, og mange andre ting. Deretter var det tilbake til binding og enda mer festlig lag rundt omkring. Søndag Søndag pakket vi sammen og ryddet lokalet (takk til alle som hjalp til!), og sa farvel for denne gang. Vi har sendt ut en spørreundersøkelse, og skal bruke besvarelsene fra denne i planlegging av neste fluebindehelg. Alt i alt virker det som de fleste er svært godt fornøyd med arrangementet, lokasjonen og tidspunktet. Jeg benytter da anledningen til å takke så mye for en fantastisk helg, og ønsker alle velkommen tilbake til neste arrangement. PS: Vi glemte faktisk helt i kampens hete at vi skulle kjøre en konkurranse. I stedet får vi ta trekning blant de påmeldte og sende premien i posten. Stay tuned.
    1 point
  41. Man stacker en liten bunt rådyrhår og holder tuppene i en hackleklemme. Prøver å spre hårene litt ut i klemma. Så lager man dubbingløkke, vokser denne og legger inn de avklipte tuppene. Spinner hårene og surrer på noen runder rundt krokstammen, før man binder fast og avslutter flua. Til slutt drar man og presser hårene ut til sidene og friserer litt over og under. En liten dråpe lynlim på over- og undersiden for å låse hackelets posisjon. Skyv gjerne litt på hårene mot innfestingspunktet for mer buggy og krøllete utseende. Jeg lærte dette av en svensk fluebinder som heter Thomas Roos. I denne filmen viser han teknikken: Skal prøve å få laget en beskrivelse av flua til fluedatabasen en vakker dag.
    1 point
  42. Jo takk for en utrolig fin og lærerik helg. Det er vel ikke hver helg det er samlet såpass mange dyktige, kunnskapsrike og ikke minst hyggelige folk på et sted. Her var det noe å plukke opp for noen og enhver. Det er alltid gøy å møte igjen gamle kjente, selv om jeg sliter litt med å huske navn, og å bli kjent med noen nye. Og ikke minst en stor takk til deg Eirik, som jeg har skjønt, har en stor del av lasset.
    1 point
  43. Farsken! Ble jo ikke inline den filmen og VHS kvalitet!! får komme tilbake med bilder her ila dagen 🤣 Nu med bilde
    1 point
  44. 1 point
  45. Jeg er fryktelig tilhenger av micro-duns på de mellomstore døgnfluene. Men må bare ha noen fallskjermvarianter også, sånn i tilfelle. Her er to stykker som dekker opp flere av dem; Gulrotflua (Hanak 230BL #12) og Sulphurvilli (TMC 100 #14). Straight from the fluedatabasen Valgte lysere vinger på Gulrotflua da den er tiltenkt primært som spinner.
    1 point
  46. Lite brukt Scott G2 844 selges. 3000 kr +porto.
    1 point
  47. Ble ganske raskt ferdig denne og jeg ble egentlig veldig godt fornøyd. Gleder meg veldig til å teste denne på relativ nærdistanse og snikefiske etter halvkilos ørreter i noen mindre skogsvann.
    1 point
  48. Så nylig buzzer-filmen til Veig, og de fisket med «vertikalmyggen.» En slags shuttlecock i myggdressur. Aldri testet «snowshoe», så det fikk være flottør i dag (originalen bruker hvit cdc, men labb burde vel funke?)
    1 point
  49. Har vært helt bindetørke her i gården også, men jeg fikk i det minste somlet meg til å dra frem boksene i helgen for å få en oversikt over hva som trengs. Det var overraskende lite egentlig, så da blir det kanskje bare et par mønstre jeg ikke har hatt i boksen tidligere, som denne myggklekkeren. En variant av "hatching midge"
    1 point
×
×
  • Create New...