Jump to content

Leaderboard

Popular Content

Showing content with the highest reputation since 06/23/21 in all areas

 1. Roaas

  Elv- og bekkefiske - 2021

  Jeg har hittil i år ikke fisket noe særlig i elv foruten noen små turer til noen småelver i området uten nevneverdig action. Kort oppsummert var jeg på jobb i helgen, hadde nattevakter som for meg er tiden på døgnet hvor alt mulig kan skje. Bestiller jeg nye vadere? Nytt fiskeutstyr? Nytt fluebindeutstyr? Sovepose? Hotell? Trivago? Jeg bestilte for øvrig sovepose. Det hører til en annen tråd. UANSETT!! Jeg så på været og fant ut at det var hull i kalenderen, og en elv jeg lenge har hatt lyst til å besøke hadde en værmelding som skrek "kom og ta meg". Konfererte kjapt med en fiskekompis som fikk grønt signal og vi dro. Kjøreturen tok snaue tre timer med forsvarlig ferdsel. Vi var ved elven klokken 11. Det var masse insekter å se, fisken vaket litt sporadisk men steady mange steder. Jeg fant to stykker som vaket jevnt og trutt(a). Det var klin umulig å vite hva de spiste. Det klekket baetis, marginata og mygg. Det var massevis av daddy, dansefluer og steinfluer. Jeg prøvde utallige av "match-the-hatch" fluer på begge fiskene men det var ikke snakk om. Jeg var fullstendig rådvill. Prøvde caddiser uten hell. Jeg stod og glante ned i flueboksen uten ett snev av anelse for hva jeg skulle sette på. Jeg tittet på tilfeldigvis på raden min med "Arnes bille" i strl 16 og tenkte "Tenk om...". Knøyt den på, kastet av sted, perfekt flyt, og tok på første. Fisken gikk bananas. Går klar av vannet to ganger og jeg holdt fast i stanga som om det var det siste jeg eide. Fikk den omsider i håven og lykken var komplett. Den var smelltjukk og litt kort. Smørgul og vakker. Jeg veide den og den tikket inn på 700g. Fortsatt tviler jeg på om det var riktig til tross for at jeg kontrollveide håven ved bilen senere. Jeg har sett flere på SoMe som garantert hadde kalt dette kilosfisk. Heldigvis betyr ikke vekt alt. Knakanes fin opplevelse!!
  14 points
 2. Uke 26 var planlagt i elv. Ca. 800-900 meters høyde. Første del var det bra med døgnflueklekkinger, andre del var det vårfluene som tok over. Hadde et fantastisk fiske hele uken, lite vind, mye sol og kun 1 regnbyge. Toppet turen med med denne på +2 kg, tatt på CDC vårflue #16. Utrolig morsomt å spotte fisken, få tatt et bildet av den i vannet, føre jeg begynte å fiske på den.
  10 points
 3. Hiver meg på her. Selv med en del vind, vældi varmt og relativt dårlige klekkinger, ble det jo fisk på årets fiskeferie. En god del på 7-800 gram, men også noen som bikka kilosgrensa. Var jo ute i elva konstant omtrent, fra tidlig om morgen til nesten midnatt. En av de morsomste fiskene, var en jeg ikke fikk. Vi spottet en fisk i elva, som i tillegg til å være veldig synlig, også vaket av og til. Tre karer sendte over masse tørre godsaker på rundgang, uten at det ble noe æksjon. Jeg tror problemet i hovedsak hadde med flytet å gjøre, strømmen gjorde det bittelitt vanskelig å få fint flyt. Noen dager før hadde jeg fått noen fisker til å ta en nymfe med knall rødt tungsten-hode, polyamid-dubbing og kobberrib. Tenkte jeg kunne bare prøve dette på denne fisken også da den ikke ville ta noe som helst annet. I første omgang tok den ikke denne heller, men jeg justerte bomullsdotten slik at lengden ned til nymfa ble 40-50 cm lengre ble den mer oppmerksom på nymfa. Den fulgte nymfa litt på et par kast, og til slutt forsvant "duppen" under og jeg gjorde tilslaget. Det satt ikke, men var like fullt litt morsomt at jeg tilslutt klarte å få den til å ta noe etter å ha gnudd på fisken i lang tid. Jeg stakk den og fisken forsvant. Den aller morsomte var nok den største, selvfølgelig, som var sterk som en bjønn og dro ut på backingen i stri strøm. Utrolig morsom fisk å få på NT8 #4, som jo er morsom tilogmed på halvkilos. Jeg tror absolutt alle fiskene som jeg tok var noen ånklie tjukkaser. Noen av de var fine og flotte, og noen av de var litt rare helt uten prikker. Den ene på bildet hadde bare to prikker på ene siden, stakkars.
  9 points
 4. Kom hjem fra "årets" elvetur i går i hvertfall den lengste.. vært borte i 9 dager. Oppsummert så ble de da fisk hver dag på kilos/kilos+ så utbyttemessig var det helt innafor det. Klekkingene var meget sparsomme og mye varmt drittvær og tildels dager med mye vind. Men klager ikke når man har bra kompiser med seg på tur og gjør det man vil hele døgnet Slenger med bilde av den peneste som var nesten 1,7. Trur knapt jeg har vært på tur rundt sankthans og nesten bare fisket med småfluer. Cdc mygger krok 17 og 19, og små comparas på 17 og 19 gikk det i. Fanga vel 2 fisk på sulfurvilliien en dag det var noen få slike på vannet og fisken beitet litt på dem. Vel... bare å pakke til familieferie og glede seg til neste tur i elva om ikke for lenge håper jeg. For på skauen er det helt mørkt nå i minst 1mnd til. God Sommer!
  9 points
 5. I nærheten av huset til svigers er det ei lita elv. Elva er variert, både med rolige partier, dype høler og stryk. Kunne muligens vært bra om den hadde vært kultivert, jeg har aldri fått større enn en halvkilo. Og de er langt i mellom. Likevel fisker jeg der så mye jeg kan når vi er der. Da jeg begynte å fluefiske, blanka jeg titt og ofte i denne elva. Selv om det er ganske mye og egentlig bitevillig fisk. Nå tar jeg rutinemessig 10-20 øretter i løpet av noen morgentimer, uansett lokasjon, vanntype, vær og føreforhold, når jeg går ned i elva. Nydelige små villfisker I dag tidlig fikk jeg en dobbel. To fisker på ett kast - en på hver flue. Spørsmålet er ikke lengre om jeg får fisk, eller hvor fisken er. Turene i denne elva handler om hvordan. Jeg lærer noe nytt hver eneste tur, fordi jeg justerer noe eller prøver noe nytt. Euronymfing, dry dropper, naken nymfing, indikatornymfing, lengre fortom, tynnere fortom, alternative napp-indikatorer, floating the sighter… Hvor rolig strøm kan det være, før det ikke fungerer med «euro»? (Overraskende rolig!) Hvor nært kan jeg komme fisken? (Overraskende nært!) Hvor grunt står fisken på strømnakken til en kulp? (Overraskende grunt!) Jeg får ikke de store fiskene her, men jeg har utvilsomt blitt en bedre fluefisker av tiden jeg har brukt her. Det er et par typer vann i elva hvor jeg er overbevist om at det står fisk, hvor jeg ikke har lyktes helt enda. Så det er litt å hente her fortsatt. Under er litt lett vann. Det var her jeg fikk to på ett kast.
  8 points
 6. Jaaaaaaaaaaa! Der satt den! 264,21 herlige gram med ørret tatt på lakseflue på #8 stang. Kjente det knapt (sa brura). Da er neste milepæl å få en på tørt. Takk til @Testicular Momentum for lån av stang
  7 points
 7. Årets store feriebegivenhet var en kanotur med litt familie. Mandag til Fredag i ukjent terreng uten mobildekning. Tre voksne, fire barn i alderen 7-11. Nydelig natur, lite spor etter sivilisasjon å se. Helt greit utslag på opplevelsesskalaen for alle involverte. Særlig gutta mine syntes det var fest å padle ned stryk med litt fart. Det var ikke stryk å snakke om selvsagt - veldig lav risiko - og jeg tror de kommer til å bli skuffa over hvor dølle de faktisk er om de tar turen en gang til om noen år… Elva er variert med både stryk og sakteflytende meanderende strekninger. Begge stedene vi campet (to netter hver) fant vi steder med både dype høler store nok til å huse stor fisk, stilleflytende partier samt små strømmer og stryk med småfisk og moro for kiddsa i umiddelbar nærhet. Det ble sparsomt med fiske på «transport-dagene», men vi fikk da fisket litt. Jeg greide lure halvkilos-fisk her og der, med de største fiskene på 8hg. Både ørret og harr i elva, fikk fisk på den vekta av begge artene. Mista en ubåt av en harr som jeg vil anslå til oppunder 1,5 (ikke noe får en fisk til å vokse så raskt som å bli mista før veiing.) Den flytta store mengder vann når den vaka, pulsen gikk seff i taket da den tok, og skuffelsen var til å ta og føle på da den slapp. Under er en fin fisk jeg plukka opp rett nedenfor camp, på vei for å jakte en større fisk jeg hadde sett vake litt lengre oppe. Fun-fact; hele turfølget bada på dette stedet rett etterpå, og fisken vaka igjen som for å si takk for selskapet mens vi sto på bredden og tørka og kledde på oss. En av kveldene opplevde vi en relativt stor sverming. Lufta var full av to cm store døgniser. Jeg har konkludert for meg selv med at det var aurivilli, men de var digre. Noen var kanskje litt mindre, ned mot 1.5cm, men de fleste var 2cm (hale ikke medregnet.) Forsøk å telle på bildet under. Zoom litt inn Det genererte en del aktivitet da det pågikk - fra før 8 på kvelden til halv-tolv tiden. Første gang jeg opplevde noe slikt, så det i seg selv var jo en opplevelse. Broderen prioriterte pussig nok å ta oppvasken midt oppi dette. Jeg prøvde å få han til å forklare seg, men jeg syns ikke han greide forsvare valget spesielt bra. Jeg tror ikke jeg hadde prioritert å dra hit om det bare var for fisket, men turen var fin den
  7 points
 8. Av ymse årsaker ble dagens, tur årets første tørrflue tur. Godt og varmt, en lånt el sykkel på bratt skogsbilvei gjorde susen. Nesten uthvilt , kunne vi starte på den 10km lange vandringen til og rundt vannet. Tidvis var det vind som helt til tider kleggen unna (og knotten). Observerte noe vespertina klekking og det må være sesongens siste . På meg ble det to 400 grammere på ei vespertina flue på krok 14. Deilig å være igang med tørrflua. Bedre sent enn aldri.
  7 points
 9. Kom hjem fra en 3 dagers fisketur nå, før jeg sporenstreks dro opp i fjellet. Den skulle vært 5 dager. Det var særs vanskelige forhold i den første elven. Lav vannstand, grisevarmt vær og sol. Jeg var optimistisk til tross for værmeldingen siden jeg hadde hørt om at vi var der perfekt timet til Danica action. Vel fremme ved elven gikk vi til noen kjente plasser vi har vært før og nye som vi ble tipset opp. Stod og spottet fisk, fant en som vaket steady og det var Danica i luften. Jeg kunne knapt tro det. Jeg tenkte, kan det være? Ere endelig min tur?? Jeg får vadet meg i posisjon, presenterer en velvalgt klekker og etter to tre kast så tar den. Jeg bomdrar. Kjenner den ikke. Nervene er i helspenn. Inspiserer flua, all good. Den vaker igjen etter kort tid og jeg er på ballen. Denne gangen sitter tilslaget og fisken kjennes sterk ut. Anslå størrelse føltes håpløst. Jeg får tauet den inn etter noen korte utras og til min overraskelse er det en liten tass i rimelig god kondisjon. Antiklimaks er ett faktum. HwVideoEditor_2021_07_15_234711073.mp4 Dette ble den ene fisken den dagen. Videre fant vi mye vakende fisk, men alt var smått, altså størrelse 100-250g. Ikke noe du ofrer fluer for når du vet at det går langt større eksemplarer der. Det ble Danica spinner fall på kvelden men ingen action fra de store gutta. Vannet var såpass klart at man kunne spotte fisken som vaket. Vi gikk vel totalt 12000 skritt første dagen, fisket fra 10:00 - 23:00 med litt sporadiske matpauser. Første dagen er alltid fullstendig overtenning. Fant noen virkelig pene fisk som beitet på mygg sent på kvelden, typ 23:45 til 00:10. Denne var utenfor kastehold men var vakkert å se på før vi inntok posen. Dag to var preget av like dårlig vær. Vannstanden sank med omlag 20cm siden gårsdagen. Vi brukte mye tid på å gå langs elvebredden og spotte fisk. Fant noen ordentlige rugger men disse flyttet seg hyppig og vaket ikke. Dog spennende og se så stor og fin fisk. Denne dagen tok jeg en harr, den var ikke så svær men vaket steady på lyse døgniser og tok duns. Den glapp en meter fra håven. Totalt sett fikk vi vel tre ørreter denne dagen utover den ene harren, men alle var små. Dag tre satte vi kursen hjemover. Dog gikk ryktene om svømmepupper i Rena så vi tok en tur innom der. Siden vi hadde hatt så elendig fiske hittil tenkte vi at vi kjører på med guide og drifter. Leide via John Bond og det var en helt glimrende opplevelse. Han leverte seriøs kundeservice og ga gode tips underveis. Vil anbefale han på det varmeste. Vi så mye fin fisk som vaket. Jeg fikk en harr på 1.1-1.2 sånn *røffly* estimert. Røyk en gris av en ørret i tippetringen. John sa den var mellom 1-1.5, noe som svei godt. Den røyk når jeg prøvde å samle inn line. Amatør. Synes turen alt i alt var veldig bra. Befinner meg i skrivende stund på Hardangervidda. Mulig det blir en post til etterhvert.... Skitt fiske videre til alle her!
  6 points
 10. Hatt flere turer i skauen i det siste. Ved siden av full jobb og en hel haug med greier så er jeg godt fornøyd med å kvittere ut rundt 12 fisketurer og omlag 20 skogsturer her siden isen gikk. Jeg har også fått fisk på omtrent hver eneste fisketur, noe som har vært utrolig digg. Fisk på tur er ikke ett must, men det er en fin bekreftelse på at man gjør noe riktig. Jeg har til og med tatt abbor på tørt. Da vurderte jeg oppriktig å hive meg i tjernet. I går var viss herremann fra dette forumet og jeg ute i skauen i mine trakter og det ble ett par kubber. Han kvitterte ut en nydelig fisk på 700g og jeg selv fikk en på 500g. Begge på CDC mygg. Fisken er bra sprek til tross for ganske varmt vann. Av bugs så har mygg og knott virkelig kommet på banen. Det er ellers mye daddy og jeg har faktisk sett en og annen flyvemaur hjemme, men ikke i skauen enda. Dansefluene har roet seg betraktelig og jeg har ikke sett noe Lepto nylig. VID_20210625_224814.mp4
  6 points
 11. Yes! endelig var det min tur. Liten tur til et nærvann. Vaket litt her og der. Ingen som hoppet noe særlig. Slengte ut en Klinkhammar med en buzzer i krokbøyen. Skulle sett meg til rette; og der satt den. En liten abbor. Stor lykke! Aldri vært så glad for å få abbor før. Kastet ut på ny (vanskelige forhold for kast men fikk lirket meg til rullekast). Og bang, der satt en til abbor. For en dag! Kastet ut på nytt, og der satt en ørret, men uerfaren som jeg er hadde jeg for mye line ut og klarte ikke å holde oppe presset så den stakk sin kos. Fantastisk gøy! PS: flytelinen min synker i tuppen. Har klippet av løkka i front da den hadde valpebitt på seg. Satt på ny løkke, men lurer på om jeg må ha aquasure i den også så innerdelen av lina ikke tar inn vann.
  6 points
 12. I år har jeg faktisk "oppdaget" et nytt vann i hjemkommunen, som er svært lett tilgjengelig og holder forholdsvis bra fisk (ofte 4-7 hekto, med muligheter for langt større). Den første ferieuka har jeg vært der flere turer på formiddagen, og fått flere halvkilos, samt mistet på over kiloen. Så deilig å ha et fint vann bare en kjøretur og tre minutters gange unna, uten at man må gå opp i fjellet. Og der jeg kan vade ut og fiske med tørrfluer rett utenfor vannliljene, på ørreter som patruljerer og vaker jevnlig. Det er sommer på sitt beste, og slik fluefiske i stille vann skal være. Og ikke minst et veldig flott alternativ for fremtidige turer med fluestanga.
  5 points
 13. knut

  Stillevannsfiske 2021

  Tredje turen på fjellet, denne gangen Hardangervidda øst 1100-1200 moh. Klekket lite døgnfluer, men det var en del spinnere i lufta på morgenen, Vårfluene var også så smått på plass sammen med stankelben og mengder av fjellbloddråpesvermere. Hadde ikke imitasjon av disse cyanidholdige fargerike sommerfuglene, men forsvant gjorde de da de havnet på vannet. Summert opp så funket døgnfluer krok 14 og 16 best med vårfluer som nr.2. Også litt mygg på kvelden da 😉 Herlig på fjellet, bare å vandre innover med telt og det nødvendige i ryggsekken.
  5 points
 14. Truls

  Stillevannsfiske 2021

  Av og til klaffer det meste... Man observerer vannet, ser en fisk som holder på i et bestemt område som ser skikkelig fin ut... Man sniker seg forsiktig i posisjon, man får presentert bra, flua flyter perfekt, ørreten ruller rolig over flua. Først hodet, så ryggfinna og man rekker å se halen vinke farvel før man strammer kontrollert opp og det svarer tungt og drar ut på backingen før man føler at man får kontroll. Etter en stund med flere utras og tung stanging og noen nervepirrende minutter så så får man kontroll og til slutt håvet en vakker ørret! Slike øyeblikk er det man jakter etter! Og så å se en så flott fisk gli ut i det fri igjen, så føles det bare. Ja, det føles bare bra!
  5 points
 15. Ble litt stresset da jeg leste at sesongen kanskje var over på Østlandet. Løste derfor ut noen aksjer hjemme og kom meg på tur i dag. Småløp til et av mine favorittvann halv åtte på kvelden. Vel fremme ble all redsel gjort til skamme. Det vaket som bare det. Tror sjelden jeg har sett så mange vak. Men jeg tok det lungt og satte i gang med å lete etter insekter. Ble ikke noe klokere. Myggen og knotten fant meg, jeg fant øyenstikker og stankelbein. Ingenting annet. Null peil på hva det var fisken fråtset på. Via elle-melle-metoden ble det en elk hair caddis som havnet på først. Kom vak på den. Men det tok ikke. Beveger meg rundt vannet og gjennom flueboksen. Spent spinner, streaming caddis, rakkelhane, stankelbein, fasanhale nymfe, klinkhammer og fler ble prøvd uten hell. Slengte også på en baetis. Og etter mange «bare ett kast til» dro jeg fort inn baetisen. Nå måtte jeg gå. Og da, selvfølgelig, ble det liv. En ørret prøvde å ta flua. Nervøst kastet jeg raskt it og dro fort inn. Og en gang til. Da satt den! Sykt gøy! Dro den inn mot torvkanten og tenkte at denne vipper jeg bare på land. Bare og bare, fru Blom. Spissen røyk. Tror faktisk knuten gikk opp. Så fra nå av skal jeg ha håv med
  5 points
 16. Roaas

  Stillevannsfiske 2021

  Kan jeg få ta to ord om dette? Jeg skal ikke ta livet av hele tråden. Lover. Det er bare noe så utrolig kult med å lese sånne referater innimellom. De referatene som ikke har de største fiskene. Den gleden med to fisk på totalt i underkant av 50g er så nydelig. Den skinner så tydelig i en hverdag hvor Instagram og andre medier flyter over av det som ser ut som en unison konkurranse i hele verden om å få størst fisk. Dette innlegget viser hvorfor vi fisker. Gleden. Jeg, og snakker selvfølgelig helt for meg selv, trenger slike innlegg i ny og ned. Når jeg leser det så mimrer jeg tilbake til hvordan jeg ble hektet. Takk, Runar. Sånn, da kan tråden fortsette!
  5 points
 17. Jeg hadde litt bedre uttelling, og jeg vet ikke helt men fem eller seks på 4-500 g må det ha blitt. Det var bra med liv når vi kom opp til vannet med noen korte perioder hvor det var stille. Det var formiddagen som gjaldt, og en kort periode så klekket det litt vespertina, som antagelig er de siste for sesongen i dette området. Flott tur, og bra vær og til og med noen fisk! Mine tok jeg på daddy, dyret og en vespertinaklekker som jeg liker veldig godt. (Et par av bildene er Terje som har tatt)
  5 points
 18. Tørrflua

  Grillbord

  Måtte bygge om det litt pga at jeg hadde hellimt alt. Det medførte at bordet svellet ved regn og da krympet ved tørrvær, som igjen medførte sprekker og vinglete bordplate. Løsningen jeg har gjort nå ser ut til å fungere bra.
  4 points
 19. Hei Oppgraderte forumet nettopp, og det er lagt inn et nytt opplegg for "badges" og "achievements". Greia er at man får poeng for å gjøre forskjellige ting; lage innlegg, svare på innlegg, like innlegg, logge inn etc etc. Noen får man bare poeng for, noen får man et "badge" for (et lite bilde som viser at du ha oppnådd dette). Hvilke badges du har fått vises på profilen din. Av disse poengene kalkuleres en "rank", fra rookie til grand master eller noe. Akkurat nå er alt kalkulert med standard oppsett, men vi justerer kanskje på det etter ferien. Kanskje legge inn flere badges, og gjøre noe mer ut av dette. Kanskje i form av premier og lignende. Skal forresten få oversatt alt til norsk ved anledning Så det er bare å stå på, og tjen opp poeng og badges 👍 Eirik
  4 points
 20. RolvS

  Elv- og bekkefiske - 2021

  Denne tjukassen var sinna og gav bra bøy i #3’ern. Enda et eksempel på at euronymfing bare er for små harr.
  4 points
 21. 8 gr CDC fra villand🤤
  4 points
 22. Truls

  Stillevannsfiske 2021

  Fiskeglede har ofte ikke så mye med størrelse å gjøre. Settingen man tar de, og det rundt avgjør oftere gleden. Av og til er det gøy å jakte stor fisk, men i det store og hele så er det situasjonen, observasjonene, snike seg innpå, og å få lurt den til å ta som gjør spenningen. Så fortsett å skriv om fiskegleden det er gøy å lese om uansett! Og ikke minst, fortsett å glede deg over det, det er en viktig egenskap!
  4 points
 23. ). Minner om mine første på flue. 16 år, nyinnkjøpt Vangen Dream klasse 7-8, Cortland 444 og AW Young snelle. Klarte ikke å få ut lina langt nok ut og følgelig måtte jeg svømme ut med flua. To abbor ble det. Mitt første hogg på tørrflue ser jeg for meg enda, klarte å dra flua ut av kjeften på ørreten. Det enkelte ting en ikke glemmer og etterhvert går det bedre med fiskingen. Og den gleden jeg hadde da, har tyldigvis du og.
  4 points
 24. Truls

  Stillevannsfiske 2021

  Det klekket fortsatt godt med vespertina oppe i "høyden", noe jeg trodde var vel overstått for i år. Fikk med meg en drøy time og fem fine fisk på 5-600g. Den ene av disse tok i et skikkelig splæsj-vak og var spinnvill. Satt etter klekkingen oppe på en fjellvegg, og da fikk jeg se en fisk som gikk og plukket insekter lans fjellveggen. Fikk se hele fisken flere ganger. Kult syn! Fikk også se en liten søt tass. Tror ikke den var like fornøyd med å møte meg.
  4 points
 25. Truls

  Stillevannsfiske 2021

  Stangbøy blir liksom aldri helt feil 👍
  4 points
 26. Lørdag var vått. Det regnet jevnt og trutt, med en og annen skikkelig skur. Og med drittværet kom baetisene. I mengder. Det føltes til tider liksom litt fånyttes å legge ut ei flue og se at fisken like gjerne kunne velge de fem andre som kom flytende rett ved. Men jeg fant da ut hva som skulle til for å lure noen fisker - 5 fot 6x tippet, parachute dun str #16 og så myke nedlegg som mulig hjalp bra på. En nymfe servert på samme måten var og populært - og det er vel så spennende som et tørrflueflyt spør du meg. En episode er verdt å beskrive i litt mer detalj. Jeg satt ute på spissen der elva gjør en brå sving. I denne svingen er det en dyp og rund kulp. Himmelens sluser åpna seg skikkelig, og det bøtta ned. Og fiskene ble spinnville. Jeg landa to fine fisker og mista en på de ti minuttene det pågikk. Den ene fisken sto rett ved land, en stanglengde opp fra der jeg satt, og vaka konstant. Som ei nise i overflata. Skvulp, skvulp, skvulp. Jeg satt over fisken med bare fortommen ute og fiska et par tre flyt med ei nymfe, før jeg bytta til en ganske stor komparadun (som ble søkkvåt under påknytingsprosessen.) På andre flytet ville fisken være med å leke. Jeg mista den omsider, men vi trenger bilde av en fisk nå vel? Søndag ble i utgangspunktet et antiklimaks. De fiskene som var oppe var små, og det var rett og slett ikke så mye action som dagen før. Fisken er lettskremt på glatta, så det er jo likevel interessant sportsmessig å få fisken til å ta. Søndag var også årets nedtur et faktum. Jeg brakk godstanga … Jeg får nok fiksa den, men jeg må leve noen uker uten er jeg redd. Dette var etter alt overmål en liten fisk på tre hekto. Den skulle på død og liv inn under torva der jeg sto og jeg holdt igjen det jeg var kar om… «Sees neste år» - kan jeg tenke meg er et ikke helt urealistiskt utsagn.
  4 points
 27. RolvS

  Elv- og bekkefiske - 2021

  Må reklamere litt mer for å bedrive «nærfiske» da. Jeg bor ganske nært Bingsfoss. I ny og ned liker jeg å stikke dit for å kikke litt. Det er som regel harr å få her og der, samt masse andre fiskeslag. Jeg har blant annet fått krøkle på flue der, samt asp (som er litt moro.) Men jeg fisker som regel etter harr når jeg er der. I dag ble det ekstra moro da jeg fant en sånn som er på bildet under mens jeg nymfa av en fin og dyp strøm. Skjønte det ikke var en harr da den tura ut i stryket og dro med seg bra med snøre på første utras. 8hg. Jeg ble litt himmelfallen 😆
  3 points
 28. RolvS

  Bead-hack

  Effekten er mer synlig her kanskje:
  3 points
 29. RolvS

  Elv- og bekkefiske - 2021

  Ut å fisk! 😆 Om fisken ikke vaker er nymfer et bra tips. Noen fortyngede pheasant tail holder en stund, under en indikator eller tørrflue. Eller naken - altså bare nymfa oppstrøms med fortom/fluesnøre som nappindikator. (Edit: det syns jeg er utrolig spennende - og særlig om jeg har sett en fisk vise seg på noe vis. Nervene er i høyspenn med intenst fokus på om fortom osv gjør noe «unaturlig.» Overtenning under naken-nymfing forekommer!)
  3 points
 30. Kult med den typen utforskning. Å finne nye måter, og å prøve ut nye ting er viktig, og en stor del av læringen innen fluefisket synes jeg. Bra innlegg dette, og det er ikke alltid det er størrelsesjaget som er viktigst. Har en tilsvarende elv rett i nærheten som jeg burde bli flinkere til å bruke! Men dropp rapporter om naken-nymfing er du grei... legg de i hvert fall inn uten bilder.
  3 points
 31. Rune Stokkebekk

  Knottballer

  Jeg trur du gjør lurt i ha litt små baller også, De jeg har brukt mest er str 17-19. Ellers så er fluene som er nevnt topp. Hybrid av Shipmans og mock palmer er fin vri det. Eller bare svart cdc spunnet... Jeg gjør ofte som Roaas og bruker cdc myggen på en 17 krok, med helsvart cdc og kropp, godt dresset
  3 points
 32. Var endelig på tide og prøve og dra med ho so gjer meg lite fisketid ut og fiske Ho har fått hov og fiskestang so var berre og komme seg til nærmeste kai. Fiske var morro, ville ikkje heim Eg håper interessen fortsetter og eg kan introdusere fluefiske etter kvart. Når er de ok og kjøpe fluestang til ungen?
  3 points
 33. Måtte ha noen flere fluer da.
  3 points
 34. Ein liten tur i eit lokalt vatn i dag, ein fin ørret i håven. Var lite aktivitet, men ikkje spesielt varmt i vatne. Fisken var vertfall i fin form VID_42060403_074056_939.mp4
  3 points
 35. Hadde meg en fin tur i packraften. Var noen vak og faktisk noen som tok denne gangen. Men fikk ikke til å kroke dem uansett om jeg telte sent eller raskt. Mulig det bare var småttiser som tøffet seg og egentlig ikke fikk den inn i munne. Hva vet jeg. Men fint på tur da.
  3 points
 36. Ny dag, nye muligheter. Fikk meg 2-3 timer opp ved to nærvann. Veldig varmt, så begrenset med vak. Men noen sånne som lager ringer og luftbobler. Fortsatt ingen anelse av hva de tar, men en once&away med buzzer dinglene rett ved gav ingen tilslag. Ei heller stankelbein. Gikk til neste vann. Samme greia her. Litt vak, men noen ringer med bobler. Her var det store mengder maur og øyenstikkere. Etter en runde med stankelbein og vårflue byttet jeg til nymfe. Ingenting. Slukøret skulle jeg bare fisk meg hjem med en rød maur. Hørte plutselig et plask. Ser ikke hvor det kommer fra. Lunter videre. Nytt plask. Og der, på andre siden, er det en luring som virkelig gir jernet når han skal spise. Sniker meg rundt vannet. Fult ninjamodus de siste 20 meterne inn mot kastehold. Treffer rimelig stille og sånn passelig nært vaket med en streaming Caddis. Prøver 3-4 ganger. Ingen reaksjon. Snike meg nærmere. Fisken vaker på nytt. Godt opp i luften. Bytter til en øyenstikker i asurblå. Eneste insektet jeg ser, så det må jo være det som fortæres(?). Kaster, treffer godt og venter. Men nei. Ingen ville ha øyestikkeren min. Så da vart det bare å dra hjem. Ingen fisk, men sykt spennende avslutning. Det å fiske på noe man faktisk vet er der er ganske gøy. Og en dag skal jeg knekke koden på hvilke insekter de spiser. Da skal jeg også få spise.
  3 points
 37. Den så spinnvill ut. Helt nydelige farger. Det er noe NZ over den. Virkelig pen! Jeg skal slå ett slag for ett merke på stanga på 47 cm. Det er trist at vekt har blitt så viktig at folk runder løgnaktig oppover ved hver anledning. Det finnes også tydeligvis veldig mange fisk som akkurat har klart å bikke kiloen og veier typ akkurat 1.1. Merkverdig. Var ved en elv for noen år siden hvor en kompis og jeg stod og så på en som fisket. Han fikk en pen fisk, rett i håven, rett i været, mens han fysisk jenker håven opp og ned så roper han ut "kilos fisk! Deilig!". Det er må være bra slitsomt å være så gramkåt at en fisk på 900g skal bli kilosfisk om det så betyr at håven må bøte med livet. Det er bare så... Ja.. Dust.
  3 points
 38. Ikkje kjøpt, men fått Og montert før samboeren min såg at eg hadde fått den Kansje de nærmeste eg kjem fisk resten av sommeren me småunga i hus
  3 points
 39. Så hyggelig å høre @Terje Bendiksby og @Roaas! Det setter jeg pris på. Og for å få tråden tilbake på rett spor: dere skulle hørt han som hylte da jeg fikk abbor på hele 260g på lørdag kveld. Fisket fra SUP av alle ting. Og den beit på en sort Wolly Bugger. Jammen hadde han ikke to søsken også, som bodde ved et tre som hadde falt ut i vannet. Så nå er det nedtelling til ferie på Sunnmøre med håp om å kunne skrive enda flere rapporter, men da noen som inneholder klekking.
  3 points
 40. Håper disse ee mer holdbare enn Patagonia
  2 points
 41. Roaas

  Knottballer

  Bruker egentlig bare en litt heavy dresset svart CDC mygg til denne imitasjonen jeg..
  2 points
 42. østby

  Knottballer

  Hei. Svarte Mock palmer i str 14 og 16 fungerer godt til dette fisket, Glem heller ikke shipmans buzzer i samme størrelser, Har hatt godt fiske med de fluene når det rauser på med knott nedover elva. Hilsen Ketil
  2 points
 43. Guideline Fario LW24 til Nymphmaniac stanga mi
  2 points
 44. Så helt vilt ut. Kanskje det var en Siphlonurus
  2 points
 45. To hjelpemidler jeg bruker for å få de små tørrfluene på fortommen, er dissse to: Den dyreste , den blå, er den jeg rangerer på annen plass og den enkle sorte på første. Sparer endel frustrasjon når 5x skal gjennom øyet på ei lita flue. Ikke alltid like sikkert, men i de fleste tilfeller er det utrolig nyttig.
  2 points
 46. Henrihl

  Gjeddefiske

  Her ble det full klaff i går. Dro ut med kanoen og fluestang i går, og prøvde alle tenkelige plasser. Til slutt prøvde jeg ved siden av fundamentet til en bro, et sted jeg vet holder mye byttefisk. Skvatt til av hugget, og kunne dra inn en kilos gjedde. Min første på flue, men definitivt ikke siste! Nå må jeg bare ha synkesnøre, flere fluer, kansje binde de selv, ekstra spole til snella og... der var jeg i gang igjen ja😁
  2 points
 47. Tenk litt på sesong også , i marka her på østlandet nå så er veldig mye over pga av varmen i vannet allerede. Sjøl var jeg oppe på ca 900 meter og der var døgnfluene ferdige og de store vårfluene i gang.
  2 points
 48. Nei, small det der. (Jeez, jeg har da ikke så små hender?!)
  2 points
 49. Ny tur og nye muligehter. Kom meg avgårde tidlig i dag. Håpet på at regnet skulle gi seg og at det skulle bli litt liv i insektene. Men den gang ei. Ble mer kaffe enn vak og så kun sporadiske insekter. Trente på å kaste, knytte på nye fluer og på å klatre i trær. Fikk lagt ut noen gode kast og satt i lyngen med valpen og koste meg. Den takket meg ved å gnage litt på lina mi.
  2 points
 50. På vei til et veldig pent vann det pleier å være bra med liv, men ikke de største fiskene (3-400g er ok her) så ligger det et lite myrvann som jeg alltid har pleid å gått forbi. Har sett noen ørsmå vak langs myra, og prøvd veldig halvhjertet uten å få de til å ta. Sky som bare det og ut fra vakene og vannet så har jeg tenkt at de ikke var noe å bruke tid på. Har ikke ruslet innom på noen sesonger før nå for et par dager siden, og jaggu var det ikke fortsatt små vak langs myrkanten. Kastet litt og satt meg ned for å kikke litt og så en som gikk rolig langs et lite strekke hvor det var mulig å få ut ei flue. Kastet ut en maur, og det tok ikke lange stunden før den ble plukket ned og jeg strammet opp. Svaret i andre enden var noe helt annet enn jeg ventet meg. Det holdt godt igjen og dro et par harde nøkk før den gikk i været og fisken viste seg. En kølsvart myrørret på 850g ga en god kamp, og jeg fikk småsjokk når jeg fikk den opp. Smellfeit både i bredde og høyde og til og med halerota virket unaturlig lubben. Litt senere tok jeg broren, den rullet elegant og rolig over mævvern. Sprek og like feit men ca 800. Tok en litt senere på 700g og den hadde en nydelig kobberrød farge, og måtte finne seg i å bli avbildet før den fikk gå. Det var sesongens overraskelse, og i vannene i den delen er fisk på 6-700g meget bra og jeg tror ikke det er mange som går innom dette lille unnseelige vannet. Jeg ble sittende å kikke litt, og jeg så i hvert fall 4-5 fisker til så det er tydelig at de som bor der er relativt få, med godt med byttedyr. På veien hjem gikk jeg hoderystende med lett hakeslepp...
  2 points
×
×
 • Create New...