Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1449
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  126

Jarle TL last won the day on June 21

Jarle TL had the most liked content!

Reputation

1960 Excellent

Recent Profile Visitors

7299 profile views
 1. Ja dette er forferdelig! Kan bli lite salg av både klasse 6 og 7, samt lakseutstyr på østlandet fremover. Det vil (egoistisk sett) være et stort tap å miste muligheten til å fiske sjøørret på våren og høsten. Jeg tror også personlig at fritidsfiskere gjør lite skade. Men dette har jeg ikke noe belegg for. Tenker at andre miljøpåvirkninger og yrkrkesfiske er de utslagsgivende faktorene.
 2. Så skal det nevnes at også GL er kjent for veldig god service dersom noe skulle være galt med utstyr.
 3. Det stemmer at man kan sende inn Simms Gore-tex-vadere til rep. Men det er nok begrenset til tetting av pinholes og utbytting av neoprensokker. Tror ikke de fikser større hull og flerrer. Jeg har hatt mine GL-vadere i mange år. Samme med Simms. Antar at det har med vedlikehold, renhold, oppbevaring og tørking å gjøre. Vet ikke hva som holder lengst, men pusteegenskapene til GTX koster (slik man ser hos Simms).
 4. Akkurat VPT 2.0 lader stanga ganske hurtig og gir god respons. Men det finnes jo mer nybegynnervennlige liner. Anbefaler deg å teste Fario på en av stengene og sjekke om du liker det. Deretter kanskje kjøpe til den andre stanga. Min erfaring er at denne lina passer veldig fint som allround tørrflueline.
 5. Til litt allround ørretfiske fra de to merkene du har tittet på vil jeg anbefale GL Fario CDC WF eller SA VPT 2.0. Flotte taperinger og egenskaper på begge. Ellers er GL Highwater og Experience klassikere og fine til litt lengre distanse. Spesielt Highwater med lang klump. Det spørs jo litt på stengene du skal matche lina med da. Klumpvekt og klumplengde har mye å si for kasteopplevelsen.
 6. Denne må jo gå ned! Kjekt å ha litt forskjellig slik at en stiller sterkere dype partier. Denne holder du ikke oppe med en "Dry dropper-rigg"?
 7. Ja, jeg skal eksperimente mer med disse fremover. Starter sesongen i elva i dag, og daddys er med 🙂
 8. CDC Mini Daddy a la Skokkebekk på TMC 102y #13, med skikkelig solide bein! Må ha noen til kommende turer i lavlandet og i høyden. Video av flua:
 9. Nope, ikke enda. Er fortsatt i forsøksstadiet med packraft og har kun hatt en tur. Drivanker, snøre til fortøyning, samt et par remmer blir med neste gang tenker jeg. Hadde faktisk en drøy opplevelse: jeg hadde gått i land på en øy og dratt raften godt opp. Så kom en av disse kastevindene og båten fór utover vannet og inn på fastland. Måtte kle av meg til bokseren og barvade i blant mudder og skarpe stener. Klarte meg med nød og neppe, med en oppkuttet tå som resultat. Festlig i etterkant, ikke så artig når det skjedde 😁 Lærepenge: Ikke så dumt å fortøye raften skikkelig før man starter å fiske.
 10. Gratulerer! Sterkt jobba 🙂
 11. Det har hittil vært en seig vår etter ørreten i marka for min del. Den varme perioden, etterfulgt av kaldt, vått, blåsete vær, virker å ha gjort klekkingene svært uforutsigbare. Eller så kanskje klekkingene av vespertina og vulgata foregått svært intensivt på tidspunkter man selv ikke har vært ute? Vespertina har jeg bare sett en og annen av, og vulgatafisket har blåst bort. Vanntempen har ligget litt for høyt, og har sunket ned til rundt 17 grader igjen nå. Kanskje det blir et par turer til i marka denne vårsesongen, men må si jeg har hatt flere bomturer enn normalt. Har da lurt opp noe på vulgata, men da tidlig på formiddagen før vinden har drept all aktivitet. Ellers er packraften innviet og det var supergøy! Å fiske fra den i vind er bare å glemme, men et yppelig transportverktøy som kan pakkes med i sekken. Er det flere enn meg som har hatt en tung vår i skogen?
 12. Har opplevd akkurat det samme på et par andre merker. Kombinasjonen av vadere og vadesko er nøkkelen her. Enkelte vadesko sine D-ringer er tilpasset hempene på gravelguards på visse vadere, med blir for korte eller for lange for andre. Eneste løsning jeg har kommet opp med er å bytte vadere eller vadesko. Dersom du har flere; prøv å bytte til noen andre vadesko og se om problemet vedvarer.
 13. Bibio og fjærmygg bør også være i den tørre boksen. Ellers er et par streamere fint å ha med hvis det baseres på å spise litt fisk og været er dårlig.
 14. Grattis med nydelig ørret Truls! Et smykke av en fisk! Bra start der 😀
×
×
 • Create New...