Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  703
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  23

Jarle TL vant dagen sist Mai 28

Jarle TL hadde mest likt innhold!

Om Jarle TL

 • Rang
  Aktiv
 • Bursdag 01. sep. 1980

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Noen som Har testet klær med Insect Shield®? Ser at Simms Bugstopper er satt inn med dette, og lurer på om det egentlig funker?
 2. Jarle TL

  Elv- og bekkefiske 2018

  Jeg ville gjort et forsøk med nymfe og 5X eller helst 6X hvis jeg leser situasjonen rett. Verdt å prøve i allefall!
 3. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2018

  Gratulerer med pen markafisk Roaas! Gøy å bli bitt av fluefiskebasillen!
 4. Min hip pack som jeg bruker for kortere turer (marka) har gått ut, men har blitt erstattet av Patagonia Stealth Hip Pack som er 3 liter større. Atom Stealth fra Patagonia var en serie med hip pack, chest pack og ryggsekk i samme tema. Vil du ha en tilnærmet vanntett pack så er nok ikke Dry Creek et dumt valg! Jeg tror G4 Pro er motstandsdyktig mot vann, men ikke vanntett. Det er ikke forskjell på chest pack og chestpack :-) Det jeg mener er at en chest pack ofte rommer ganske lite, og derfor egner seg best dersom du behøver lite utstyr og fluebokser med deg. For min del ble bruksområdet for snevert. Men i visse situasjoner der man vet hva fisken sansynligvis kommer til å spise av insekter, så kan dette være et godt alternativ. Jeg synes i allefall at chest packen som jeg hadde (Simms Headwaters) var god å bære.
 5. Jarle TL

  Dubbing forskjeller - UV / SPECTRA / FLASH

  Kan ikke nok om dette selv, men gjetter at du kan få gode svar hvis du stiller spørsmålet til Runar på Nordisk fiskeutstyr, Svein på Angler eller Robert på Gero. Mitt utgangspunkt er å benytte flash/bling når det er dårlige lysforhold, og duse naturlige farger i klart vær. Men aldri en regel uten unntak :-)
 6. Jeg bruker hip pack. Patagonia Atom Stealth til markafisket (plass til markaboksen, myggboks, streamerboksen pluss utstyr) og Simms G4 pro til elvefiske. Sistnevnte har god plass til mange bokser. Har tatt av skulderremmen på begge to. Bruker Smith Creek håvholder bak dersom jeg ikke har på vadejakke med D-ring/magnet på ryggen. Liker å ha valgfrihet på hva man har på på overkroppen. Noen ganger t-skjorte, andre ganger ullgenser, noen ganger GTX. I tillegg har jeg alltid en ryggsekk i nærheten med evt ekstra flueboksene, varme klær, mat/drikke, sitteunderlag osv. Har fra før testet chestpack (denne ble for minimalistisk for meg) og vest (ble for klumpete og varmt, samt trange lommer). Likte vesten til Rusten da! Hadde ikke hatt noe i mot å testa en sånn. Chest pack er genialt dersom man bare behøver å ha med seg to flueboksene ut i elva. Meget behagelig å ha på og ikke i veien.
 7. Nice! Spinkel og deilig! Men flyter den greit med bare hackle som vinger? Flyter dypt kanskje?
 8. Jarle TL

  Vekt Airflo Polyleaders

  Nei, jeg har bare knytt på en microring på nylondelen av leader'n og satt på lang spiss. Takk for tipset!
 9. Jarle TL

  Vekt Airflo Polyleaders

  For meg som bruker myke stenger til tørrfluefiske så funka det ikke. En fiskekompis av meg klarer seg ikke uten en flytende Lt. Trout til sitt tørrfluefiske. Han bruker litt strammere pinne enn meg. Kan tenke meg at utslaget av vekta påvirker mindre ved høy linehastighet. For meg så ble det uryddig kasting og plaskete nedlegg ved tørrfluefiske. Skal jammenimeg teste de synkende utgavene igjen på en streamerstang! Gi dem en sjanse til for mulighetene med slike polyleaders er store!
 10. Her kommer en (i mitt hode) spennende sak som jeg gleder meg til å prøve i elva. Thomas Roos er en dyktig svensk fluebinder som har kommet opp med dette mønsteret som heter Viddapuppan. Litt tricky å få til same flotte hackle for bein og antenner som han gjør, men øvelse gjør mester. Bindebeskrivelse for denne finnes som sbs på hans facebookprofil. Krok: TMC 212TR #15 Bakkropp: Foamremse der nedre halvdel er dubbet med polyamidmix. Litt tusj på "naken" foam over Framkropp: Snøskohare og rådyrhår spunnet i løkke. Klipt under
 11. Jarle TL

  Trøbbel med å finne kroker som matcher bindebeskrivelse

  Poenget med 111 og 508 er kort krokskaft, stort krokgap og solid wire. Du kan f.eks se på disse krokene som erstatning: Hends 599 BL, TMC 2488, TMC 212 TR, Hanak 500BL, Ahrex FW510. Lykke til med bindingen!
 12. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2018

  Fikk meg en kjapp tur midt på dagen i marka på tirsdagen. Tenkte at Marginataen burde være i gang, og hvis jeg var heldig, så kanskje til og med Vespertinaen klekket. Det er tross alt ikke lenge siden isen har gått. Men da jeg gikk utover mot vannkanten over myra så fløy det horder av Vespertinaspinnere opp i luften. Jeg var noen dager for sent ute! Med klart, varmt vær, sol og lite vind var det stille på overflata. Målte 15 grader i vannet ved overflata. Bortsett fra vespertinaspinnere så jeg hårmygg, mudderfluer og landinsekter (maur/biller). Klarte ikke å spore en eneste vespertina som klekket. Det ble en seig dag i varmen, med lite aktivitet. En liten pinne ville ha mauren min, men da jeg skulle pakke sammen fant jeg en ok ørret helt inntil land i en vik. Det så ut som om den plukka insekter som falt ned fra overhengende trær og busker. I stealthmode vippet jeg en goo-maur og det tok ikke lang tid før årets første ordentlige ørret spiste flua. Etter noen turer i skogen med bare småpinner som resultat, smakte en slunken ørret på 4 hekto veldig godt Rune sin goo-maur:
 13. Er det noe her du kunne montert på kanskje? Eller er dette tilsvarende brett som du allerede har over knærne?
 14. Jarle TL

  Mallard fjær - behandling, bruksområder

  Det burde fungere greit å fryse for så å vaske de med vaskemiddel for ull. Disse fjærfibrene er relativt myke, og egner seg derfor ikke som flottør slik som hackle eller cdc. Jeg ramser opp hvilke potential jeg han se: 1, 2 og 5: Disse egner seg fint til haletråder, samt soft hackle (bein/antenner) på nymfer, klekkere og våtfluer. 5, 6 og 9 og kanskje 10 og 11: Vinger til Europea 12 vårflua (skal være fra hunnanden) 8: Vinger på våtfluer av seksjoner fra to like store, motsatte fjær.
 15. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2018

  Jøss Truls! Heftig åpning av markasesongen! Gratulerer! Høres utrolig gøy ut! Her hvor jeg fisker mest skal man være sjeleglad hvis man får en ørret på over halvkiloen :-)
×