Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
  • Innlegg

    1 419
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    114

Jarle TL vant dagen sist 16. mars

Jarle TL hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

1 918 Excellent

Nylige profilbesøk

6 720 profilvisninger
  1. Da ble det endelig et flytende fremkomstmiddel på meg igjen. Mange år siden jeg hadde bellyboat, og har savnet å komme meg ut på vannet noen ganger. Eller bare kunne forflytte meg til andre siden av vannet eller elva. Nå kan vulgataklekkingene bare komme!
  2. Knytt fasan ser fint ut og er lett å jobbe med. Derimot er holdbarheten ganske dårlig. Faux bucktail er vanskeligere å jobbe med, og svært glatt ved innbinding. Men det går ikke i stykker selv ikke i tennene fra en grov ørret. Jeg har i hvertfall gått helt over på Faux B
  3. Fantastisk teknikk! Det ska'n ha!
  4. Fikk du prøvd disse i elva Rune? Success? Driver å fikler litt med noen små spent spinners i str 19 for de kinkige situasjonene. Fra #17 og større går det i oppbundet hackle.
  5. Der er jeg helt på linje med deg. Liker ikke overdrevent store beads på nymfene. Spesielt ikke de som skal imitere døgnfluenymfer. Har selvfølgelig noen som skal synke kjapt, men er mer glad i å lage flua strømlinjeformet og bruke tynn fc hvis den skal ned i vannlagene (type perdigon). I juni måned står ørreten gjerne nærme elvebredden der jeg fisker, og det er da jeg bruker nymfe mest. Behøver ikke nymfer som synker fryktelig fort når ørreten står på 40cm vann. Artig å sightfiske med små nymfer på denne tiden.
  6. Ekstremt pent. Dette inspirerer til ny rad i nymfeboksen! Litt radikalt med "hotspot" på den ellers ganske naturtro flua! I like 😀
  7. Very nice 🙂 Dekket med litt klarlakk eller bart materiale?
  8. Enestående rapport fra reisen! Takk for en flott lesestund. Bra å endelig få en realitetsorientering om fisket der nede!
  9. Begrepet "sexylubben" har fått en ny betydning! 😁 Gjetter på imitasjoner av lyngbladbiller, pga størrelsen? Kjempefine!
  10. Her produseres små, delikate døgnfluer i str 19 for tiden. Gode gamle TMC 102y. En lys olivengul, en mørk oliven og en mørk brun (trico), så har man representert de vanligste i denne størrelsen. Sterkt inspirert av Rune:
  11. Du kan også vurdere en enda kortere krok enn TMC 112TR på fluer med forlenget bakkropp. Jeg tror trikset på så store tørrfluer er å ha tilstrekkelig krokgap og mykt materiale i bakkropp. På bildet er Hanak 500BL som jeg bruker. Andre alternativer kan være TMC 2488/2487 #10, Ahrex FW527, Firehole Sticks 413, og flere andre. På slike kroker har man litt mindre plass å binde flua på. Det er smart å plassere vingen (på duns med forlenget bakkropp) relativt langt bak på krokstammen for å få god balanse i hvordan den flyter.
  12. Fordelen med lavere klasse, for eksempel klasse 4 isteden for klasse 5 handler om hvor delikat og stille fluelina lander på vannet. En firerline er lettere enn en femmerline og vil plaske mindre ved nedlegg på vannet. Dessuten er lavere klasse bedre dimensjonert for å kjøre mindre fisk (morro-faktor). Både klasse 4 og klasse 5 fungerer utmerket til nymfefiske. Bruksområdene for klasse 5 kan være bredere enn for klasse 4. Men med en firer og en sekser stiller du sterkt i de fleste situasjoner 🙂
  13. Det lengtes! Min fremste erfaring er at forpliktelser (jobb og familie) har en lei tendens til å komme i veien for de beste dagene i marka. De beste periodene for Vespertina, Vulgata og flyvemaur (august) kommer stort sett i intensive perioder i arbeidslivet eller ifm sosiale forpliktelser. Fluefiskemessig blir jeg alltid overrasket over hvor små og nette Vespertinaene egentlig er. Her er jeg bedre forberedt nå tror jeg. For vulgatafisket har jeg oppdatert boksen med mer naturtro fargenyanser ift mine lokale vann. Samt en drøss varianter av klekkere. Erfarte at ørreten kan bli totalt selektiv på vulgataklekkere og ignorerte samtlige duns i fjor. Noen faste travere er med, og et par nye på forsøksstadiet. Den ene skal jeg binde på fluebindehelga. Ellers fortsetter jeg å ta med to stenger i marka. En delikat tørrfluestang klasse 4 og en noe rappere femmer for vulgatafiske og små streamere og libeller/vannymfer. Av mer perifere faktorer så kan jeg anbefale elsykkel som fremkomstmiddel dersom selve fisket er målet. Tilgjengeligheten til markavann har åpnet seg skikkelig etter å ha investert i elsykkel og Thule sykkelholder til bilen. Tiden det tar for transporten innover/oppover grusveien har krympet betydelig.
  14. Jeg tror ikke du går feil med hverken klasse 6 eller 7. Truls fanger vel mest SØ på forumet her, så jeg skal ikke overprøve hans anbefaling av #6. Selv bruker jeg mest klasse 7. Dette er på grunn av allsidighet ved tøft vindvær. Her kommer de individuelle kasteegenskapene inn som en viktig faktor. Er man god til å sette pene, markante bukter så mestrer man antagelig fint klasse 6 på kysten.
×
×
  • Opprett ny...