Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1296
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  80

Jarle TL last won the day on October 13

Jarle TL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

5122 profile views

Jarle TL's Achievements

Veteran

Veteran (13/14)

 • Extremely Popular Rare
 • Bidragsyter Fluedatabasen Rare
 • Dedicated
 • Posting Machine Rare
 • Collaborator

Recent Badges

1.7k

Reputation

 1. For denne bindesesongen blir fokus å etterfylle hull i boksene. Samt å erstatte noen typer døgnfluer (no-hackles) som ikke fløyt som jeg ville. Rune hadde en fin demo på Nordisk, og nå er jeg ganske sikker på hvordan jeg skal få til døgnfluene på krokstørrelse 19. Ellers blir det å se over boksene for å eventuelt ta bort de fluene som aldri knytes på. Jeg har blitt ganske god på å notere på telefonen hvilke fluer som går tapt i gjennom sesongen. I samme lista noterer jeg eventuelle fluer som har for kort vinge, flyter skeivt eller ikke funker. På den måten har jeg god oversikt over hvor jeg bør begynne bindesesongen. Denne sesongen har jeg startet med nr1 viktigste flue der jeg fisker; cdc-myggen #17
 2. Dette er en kickstart for sesongen vi er inne i! Sees på Nordisk!
 3. Jarle TL

  Fluebinding

  Meget solid post av Eirik der. Jeg ville bestemt meg for hva fokusområdet for fluefiske neste sesong blir. Er det stille vann, elv, sjø, laks, sjøørret, brunørret eller evt noe annet? Når man vet dette kan man finne 10 eller færre fluer som er gode for planlagt type fiske. Ved å se i bindebeskrivelsene for disse fluene har man et godt utgangspunkt for hvilke materialer man behøver. Så får man kjøpe fler materialer når man utvider fluesortementet.
 4. Jarle TL

  Bushcraft

  Enig! Fjellbjørk, kratt, siv, lyng, henslengt granbar og tørre kvister. Lista er lang! For ikke å snakke om tang og stein i sjøen! Litt bølgeskvulp så er 25m løs intermediate line festet med kvadruppel halvstikk og tre kjærringknuter i bånn. Hvis man legger til litt tvinn i lina, samtidig som ørreten viser seg, har man et grunnlag for radikale hjertetokter. Liner og fluer har en fabelaktig egenskap i å finne noe å hekte seg i. Bra poeng der Terje 🙂
 5. Jarle TL

  Bushcraft

  Jeg er ingen racer på vannkast, så for meg så behøver jeg en plan bak fisket. Liker å gjøre meg kjent rundt vannet, se etter utstikkere og myrdrag. Er utrolig behagelig å finne en slett myr med mulighet for baksleng. Ellers er steinodder fine, da man noen steder nærmest kan kaste 180 grader, med fokus ut til sidene. Ta seg litt god tid og se etter vak. Ellers kaste langs med land og la flua ligge lengre enn man tror. Hvis man er litt varsom, så oppdager man at ørreten går utrolig nærme land i matsøket. Har fått pen ørret helt inntil myrkanten. Spennende tema! Kanskje litt tabu blant enkelte å innrømme at man fortsatt hekter flua i grana i bakslengen. Det blir litt klatring i trærne i vannkanten gjennom sesongen! Vil jo ikke miste flua!
 6. På Facebook er det noen norske forum for kjøp/salg/gis bort. Der selges det av og til overskuddsfluer fra folk som binder selv. Enkelte binder også på bestilling, men da snakker vi en annen pris. Følg med utover høsten og vinteren så dukker det nok opp noe!
 7. Ser giftige ut de der! Rufsete og flott hackle. Hva er det laget av? Er det hane børstet ut med dubbing?
 8. Det har blitt noen turer i indre Oslofjord denne høsten. Begynte så vidt i august og fortsatte i september. Det ble noen pir og et par mindre sjøørreter. Årets makreller har vært langt under snittet i forhold til tidligere. Men det er først i oktober måned at jeg har hatt greit fiske på mine plasser. Har hatt fryktelig dårlig uttelling på jiggy og decivers, altså fiskeimitasjoner så langt denne høsten. Noe følgefisk, men ingen i håven. Derimot har ørreten tatt på første kastet når en vaskebjørn eller rekeimitasjon presenteres i nærheten av den. Det er utrolig spennende å kaste på fisk som har vist seg i overflaten med et forsiktig vak! På søndag ble det "grand slam" med fangst av makrell, sei og sjøørret på samme turen i voldsom vind. Noen bilder av høstens fangst:
 9. Jeg synes det er en god plan. Volantis har en ganske aggressiv tapering som har til hensikt å kaste godt i vind og slå over streamere. Uten å ha prøvd denne selv så vil jeg tro den passer utmerket på fjellet, forutsatt at du bruker en rask/stiv femmerstang. Jeg har selv brukt Guideline Coastal flere ganger på fjellet da dette er en ypperlig streamerline. Dersom du liker Volantis-taperingen, go for it. Jeg liker litt mindre aggressive taperinger for streamerfiske i ferskvann, så mine to favoritter er GL Coastal og SA Stillwater Clear Camo.
 10. Kjedelig å høre. Arrangementer er etterlengtet nå etter corona! Da håper jeg på sterkt oppmøte neste år! Bra initiativ uansett Eirik. Jeg synes forrige tur til Trysil var helt topp! Det å møte mange som brenner like mye for fluefiske som en selv er gull. Ønsker for temaer på kveldstid neste år: Rune binder utvalgte fluer fra basen, foredrag om cdc, harrfiske på høsten, Eirik greier ut om sine hemmelige fiskeplasser, Rolv forteller om sine erfaringer med nymfefiske i Finnmark, Truls lærer oss dødlige å fange SØ i havet.
 11. Har ikke prøvd hoodyen. Bare vanlig Bugstopper skjorte med krave. Må jåle seg litt ved elvebredden vet du 🙂
 12. Kan ikke annet enn å anbefale SIMMS Bugstopper, selv med stiv pris. Har skjorte, hanskene og sungaiter og de hjelper mot mygg og knott. Jeg har brukt dem på varme, vindstille sommerkvelder og det eneste problemet er at det kan bli varmt. Kan også anbefale MyggA spray med 50% DEET. Bruk den forsiktig. Det er ikke mye som skal til. Og ikke få den i øyner, nese eller på klær. Den tar ikke knottplagen, men utelukker myggen.
 13. Fy flate for et flott klipp! Heftig take! Grattis med knall høstørret!
 14. Disse var kule! Grattis med grand skogsørret på prototypen! Jeg er veldig spent på hva du har brukt i vingen på dem. Et materiale som ikke bør være altfor stivt, men også må kunne bære/stabilisere flua på vannet. Aner jeg Faux Bucktail?
×
×
 • Create New...