Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  917
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

Jarle TL last won the day on December 6

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Fornavn
  Jarle Tveitan
 • Etternavn
  Larsen

Recent Profile Visitors

2312 profile views
 1. Virkelig flotte fortellinger fra NZ! Rå størrelse på ørreten i noen av elvene! Du har ikke tatt noen bilder fra eventyret?
 2. Ser utrolig flott ut Håvard! Håper ikke du helt glemmer den edle tørrfluekunsten bare...
 3. Enig. Gi gjerne en kort tilbakemelding når du har fått testa det! Lurer litt på samme lina og vurderer ny slow intermediate i klasse 7.
 4. Har også hørt godt om den lina, men at den skal være en hel klasse tyngre enn normalt. Kjøpte du en klasse under, altså en femmerline?
 5. 1.3 var fasit her. Ganske lik opplevelse med andre ord! 6X og skikkelig sinnatagg her også! Sesongens sterkeste fluefiskeminne :-) Over til topic; neste "flue" ut her hos meg er loppe. Nærmere bestemt den overdrevent detaljrike Hololoppa a la Berulfsen. Litt morro må man ha det på promperommet.
 6. Full fokus på sjøørretboksene her i gården. Rekeboksen er straks fylt opp. Har blitt glad i Hoovershrimp i forskjellige fargenyanser, og Pattegrisen får fortsatt være med. Deretter blir det et utvalg lopper, og til slutt byttefisk. For fiskeimitasjoner går det i syntetmaterialer for sild/brisling, samt speykutling, jiggy og annet snacks. Attraktorfluer og karikaturfluer er noe jeg sjeldent bruker på brunørret, men etter sjøørreten så må de med. Vaskebjørn, Big Hole Demon, Polar Magnus osv faller i denne kategorien. Tror jeg har fanget flest SØ på Vaskebjørn faktisk. Videre i vinter skal boksene for innlandsfiske sees over. Begynner med streamere før jeg dykker ned i det tørre landskap. Her har jeg det meste på stell akkurat nå føler jeg, men noen hull må fylles. I fjor komprimerte jeg utvalget fluer som brukes i marka, og dette er den boksen som brukes mest. Noen nye maur og mygg, så er den komplett igjen. Myggboksen må selvfølgelig etterfylles. Når man tenker tilbake på fisketurene så er det fjærmygg som man stadig faller tilbake på. Mest tørre og klekkende. Landet min største ørret på tørt i sommer på en cdc-mygg #17 (TMC 102Y selvfølgelig). I motsetning til Rolv, som ligger før meg i løypa, så har jeg ikke fått helt øynene opp for nymfefiske. De sjeldne (desperate) gangene jeg tester dette i elv, så rører ikke engang harren nymfene mine. Det blir derfor siste pri å oppdatere nymfeboksen (som er mer eller mindre komplett). Her har jeg satset på basismønstre av vårfluer og døgnfluer, i mønstre som hareørenymfe, McPhail Caddis Pupa, Gullhodenymfe, Copper John, Fasanhalenymfe og noen mikronymfer. Tror fluene er akseptable, men mangler kunnskapen :-) Ellers har jeg tenkt en stund på å sette sammen et knippe fluer for fjellfiske. Men dette har vært utfordrende, for det er så mange ulike typer fluer som jeg kunne tenke meg å ta med. Det bør være mulig å få ned antall bokser som man bærer inn i fjellet!
 7. Den prisen er sikkert for en spole til å ha i butikk med backing til masse sneller :-)
 8. Ja TMC 212 TR er fin! Ellers så er min favoritt TMC 2488. Klekker går jo fint å binde på rett krok også. De fleste døgnfluer klekker ganske vannrett etter hva jeg forstår.
 9. Crawford ja! Som bygger mindre og har bedre bruddstyrke. Jeg bruker kun denne på tørrfluer, men har ikke testet den mot tippetringen. Må testes neste sesong :-)
 10. Jeg er også glad i tippet ringer, og benytter de ved brunørretfiske og sjøørretfiske. Det er flere merker/leverandører å velge mellom, og de finnes i forskjellige størrelser. 2mm er mest allsidig, men f.eks RIO har de opp i 3mm. Her er et eksempel på en type på 2mm: Jeg benytter vanlig slukknute (clinch knot) når jeg binder fast tapert fortom i ringen. Samme knute for tippet mot ring.
 11. Det virker som et flott oppsett du har Odd Martin. Jeg ville begynt med den 9' taperte fortommen du har, og satt på ganske kort spiss nå i starten. En meter holder i massevis. Så kan du øke den opp til 1,5m når du klarer å strekke hele fortommene gang på gang. Ellers enig i hva Truls skriver.
 12. Alt handler vel om om trua på flua. Man fisker en flue mer fokusert og effektivt hvis man har skikkelig trua på den. Min (og flere andres påstand). Men helt enig altså. Jeg har fiska masse med Jiggy. Aldri fått SØ på den. Bare makrell og horngjell på den.
×
×
 • Create New...