Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  941
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  39

Jarle TL last won the day on January 10

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv
 • Birthday 09/01/1980

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Fornavn
  Jarle Tveitan
 • Etternavn
  Larsen

Recent Profile Visitors

2396 profile views
 1. Takk for tips! Har veldig dårlig erfaring med å bestille fluer på nettet, da kvaliteten har vært begredelig. Dette er dog veldig lenge siden. Må nok bare investere tiden i å spikke meg noen Ismo-puppor selv.
 2. De fleste (ørretfiskere) bærer med seg det de behøver til selve fiskinga. Enten i en fluevest, en hip pack, sling pack eller chest pack. Her oppbevares nødvendige fluebokser, nipper, flytemidler, peang, fortomsmateriale, amadou, tippetringer osv. Så kan man ha med en ekstra ryggsekk ved behov. Her har man mat, drikke, ekstra fluebokser, klær, myggmiddel, solbriller, kniv osv. Folk er veldig forskjellige og har ulike preferanser, så selv om jeg ikke hadde hatt brukt for den Westin-bagen du linker til, så kanskje den passer perfekt for ditt laksefiske.
 3. Dersom du fukter biot før innbinding blir den mykere og fliser seg sjeldnere opp når du surrer den rundt kroken. Kan være smart. Hvis jeg var deg ville jeg ventet med å bruke biot/quill i fluene til jeg var trygg på proporsjoner og teknikker. Dubbing (polydubbing) flyter bedre og blir bra nok. Når man impregnerer flua siger litt av fettet inn i dubbingen, noe som gjør at flua flyter lengre. Eneste grunnen til å bruke annet enn dubbing, vil jeg påstå, er for fluebinderens øyne. Klart det blir pent med segmentene fra en kalkun- eller gåsebiot, men holdbarheten og flyteevnen er dårligere. Stå på! Jobb litt med enda mindre materiale i kroppene på flua :-)
 4. Spennende! Hadde vært gøy med en rapport eller to sånn i baetistider!
 5. Akkurat det samme tenkte jeg Rolv! Ute etter en LB med de samme presentasjonsegenskapene som original Fario.
 6. GL kommer med tre nye Fario-liner for ulike bruksområder. En med kort klump (Tactical), en med medium (Elite) og en med lengre klump (Distance). Hadde klart meg en stund med disse tre i kl 5 :-)
 7. Lekkert! Spørsmål: er det bare de aller minste daddyene som du anbefaler bein av Faux Bucktail? Dette blir kanskje litt spedt for de "større" insektene?
 8. Det er imponerende å se en fersking binde så fine fluer! Gleder meg til å følge tråden videre. Mange bra tips som har kommet også!
 9. Jarle TL

  Kystboksen

  Nei, jeg er nok ikke den som skal anbefale deg materialer! Synes dine ser topp ut! Syntetiske materialer i deceivere er en stor jungel med en voldsom tilbudsutvikling de senere årene. Jeg har brukt craft fur på de større. Både craft fur og EP fiber er lett å jobbe med. Disse materialene gir ganske matt og naturlig finish. Jeg prøvde ice wing på mine siste og det var greit å jobbe med, men anbefaler nok å kjøpe tilsvarende produkt som sitter festet på en lapp. Dette heter Ice Dub Shimmer Fringe og kommer også i flere fine fargenyanser. Runars Deceiver bindes med noe som heter Wing 'n Flash, og gir bra glitter og glans. Ellers er jo Ripple ice fiber populært. Men som sagt er dette er noe uoppdaget jungel for meg, og jeg har bare nevnt en liten brøkdel av syntetmaterialene som er å få.
 10. Liten baitfish på Ahrex NS 172 #8 (kraftig, kortskafta). Jeg ville ha noen mindre fiskeimitasjoner for sjøørreten. Har tidligere bundet opp en mengde craftfur brisling som er 8-9cm tenkt som brislingimitasjon for HA og stor SØ. Disse er nettere (6cm) og bundet med Ice Wing, som er nesten likt som Ice dub, bare betydelig lengre fibre:
 11. Jarle TL

  Kystboksen

  Kule de Truls! Fine fargevalg for henholdsvis brisling og sild! Hvor lange har du laget de? Hva slags fibrer bruker du? Driver med akkurat det samme i disse dager. Poster et bilde i inspirasjonstråden for sjøørretfluer.
 12. Lykke til Roaas! Velkommen til en flott ny hobby! Still gjerne spørsmål på forumet.
 13. Helt rått Rune! Så cleant :-) Du inspirerer, og takk for det!
 14. Jarle TL

  God jul

  Fikk ikke noe fiskeutstyr! Men er ganske flink til å kjøpe dette selv
×
×
 • Create New...