Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  845
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  33

Jarle TL last won the day on April 1

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv
 • Birthday 09/01/1980

Recent Profile Visitors

1931 profile views
 1. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2019

  Deilig! Flott å lese at isen endelig begynner å løsne! Gratulerer med årets første :-)
 2. Ja jeg liker Sheer (og Benecchi) sine, som jeg mener angis til henholdsvis 14/0 og 12/0. Bygger ikke så mye, og legger seg flatt. UNI sin 8/0 er topp, med passe stretch og solid. Den bygger jo litt, så få surringer er viktig ja. Har prøvd å finne gode erstatninger for TMC 16/0. Har blant annet prøvd UNI Trico (17/0), som kun kommer i hvit. Helt grei, litt glatt og tåler litt mer enn TMC. Må fargelegge litt med tusj der tråden synes. Ellers har jeg testa Semperfli Nano Silk 18/0. Denne bygger veldig lite og er knallsterk! Men materialene glir godt mellom krok og bindetråd, så her bør man ha bindevoks tilgjengelig. Har enda ikke funnet en fullgod erstatter, men ovennevnte gjør jobben iallefall.
 3. Fin måte å binde de mindre døgnfluene på! Må kopiere noen slike til Vespertina og de mindre elvedøgnfluene :-) Kan jeg få spørre hva slags bindetråd du bruker til slike smådelikatesser @Rune Stokkebekk? Er det restlageret av TMC 16/0 som fortsatt gjelder?
 4. Jarle TL

  Den tiden av året igjen ja...

  Helt enig med deg Truls. I "gamledager" var det kaotiske tilstander på grunnene i indre Oslofjord når børstemarken svermet i april. Men det var torsken som sto i kø for å smake på fluene, ikke sjøørreten. Man kunne håve i land torsk på torsk. At børstemarksverminger samler fisk og fugl til etegilde er det liten tvil om, men jeg har ikke heller erfart at sjøørreten er noe mer på hugget under slik sverming.
 5. Vel talt Har lest om dette med Heptagenias måte å klekke på. Merkelig valg må jeg si; å felle ut vingene under vann...
 6. Jarle TL

  Forbud mot torskefiske

  Jeg ser stadig oftere skarv langs fjorden også. Liker'n IKKE
 7. Meget fjongt! Gjetter at ørreten tar dem under Aurivilliklekkinger også. Noen tanker på hvorfor du velger å beholde cdc-fjæra som en liten vinge, versus å lage den klassiske cdc-bobla over thorax?
 8. Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  Snerten sak Rolv! Sexy lomme øverst også! Eller er det en liten hip pack? Tiltalende
 9. Jarle TL

  Whiting hackle og kvalitet

  Ja det har jeg også lagt merke til. Dette gjør at hacklet innerst på fjæra blir vanskelig å surre rundt for eksempel en døgnfluevinge. Men har ikke opplevd at fjærfibrene er asymmetriske.
 10. Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  Guideline Coastal Evolve #7 Fast Intermediate. Gleder meg til å prøve denne med en fiskeimitasjon utover våren! Den skal være en aning mer aggressiv enn forgjengeren, med mer vekt konsentrert framme i klumpen. Samtidig har den fått lengre baktapering.
 11. Jarle TL

  Hva lærte du i sesong 2018

  At Goo-mævvern fungerer i marka At jeg ikke har knekt koden for nymfefiske i elv (det ser jo så dritenkelt ut!) At man aldri blir ferdig med innkjøp for fluebinding At sydenvarme i Norge er upropert At woolly bugger fortsatt fortjener sin plass i streamerboksen (blasfemi?) At man nok en gang får bekreftet at godt og tilpasset utstyr teller At man før i tiden hadde bedre tid og at man skal være takknemlig for hver eneste fisketur
 12. Jarle TL

  Hvilke parachute fly

  Jeg prøver å unngå polypropylenegarn i vingene på mine fluer på grunn av at de fliser seg, bøyer seg og blir stygge etter kort tid i flueboksen. Ser flott ut med en gang man har bundet flua, men det varer ikke. Til parachute-posts som er kortere fungerer det fint. De døgnflueparachutes som jeg har bundet med TMC Dry Wing har jeg stort sett brukt en av de fire lengdene i garnet. Liker at flua får en lett og gjennomsiktig vinge. Dette tilpasses selvfølgelig etter fluestørrelsen som bindes, og er basert på smak&behag.
 13. Pål Hedenstad har skrevet en artikkel om Quigley Cripple under "Fluebinding". Disse ser utrolig attraktive ut, og har fungert bra for meg. Flua fiskes som en klekkende døgnflue som ikke helt har klart å forvandle seg til en fullvoksen dun. Har bundet om mine cripples i døgnflueboksen denne vinteren. For meg fungerte det dårlig med strutseherl som nymfevedheng. De ble slitt i stykker ved avkroking og knyting. Har byttet ut herl med antronfibre og Spirit River UV2 Sparkle Yarn. Håper det blir mer holdbart, selv om det ser litt spraglete ut. Jeg klipper hackelet under for å få den til å flyte slik jeg ønsker. Her er en Crippled Rhodani på TMC 112TR #15
 14. Jarle TL

  Fjellfiske the 2019 tour de ørret

  Hmmm, utfordrende å kombinere fjelltur med barnevogn, men det finnes områder i forbindelse med Hardangervidda som man kan kjøre til og campe ved bilen. Ellers finnes det fine campingplasser langs flere av elvene våre.
 15. Jarle TL

  Elv- og bekkefiske 2019

  Jeg er mest nervøs for at jeg får for lite tid til fisking denne sommeren pga småbarnstilværelsen. Får jeg fire dager i elv denne sesongen er jeg meget fornøyd. Fordelen er at flueboksene og utstyrsparken stadig finslipes og er klar for utrykning :-) Håper å se mange flotte bilder og historier her inne slik at internettfiskeren i meg blir tilfredsstilt!
×