Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Jarle TL last won the day on June 16

Jarle TL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3656 profile views

Jarle TL's Achievements

 1. Wolly Bugger er eneste jeg har testet i både salt og ferskt element. Mickey Finn, Dynamitt, Black bucktail og andre klassiske streamere er jo bænkers i begge typer farvann. Ellers bør jo en del deceivere (fiskeimitasjoner) fungere fint.
 2. Det er klart at du gjorde! Hadde ikke tvilt et sekund selv. Ingen over, ingen ved siden, når det gjelder funksjonalitet. Gjorde en kontrollmåling av vekta på min McLean i dag og den er forbausende korrekt. En dråpe vaselin i den utdragbare vekta i ny å ne så holder den i mange år. Har brukt min i sikkert 6 år nå, i salt- og ferskvann. Bruker den minste modellen i marka og den mellomste (som du har kjøpt ny Rolv?) til saltvann og elv.
 3. Har ikke helt avsluttet vårsesongen i marka enda, selv om vanntempen er over forsvarlig. Var ute en liten totimerstur i går og fisken vaker. Vespertina, mygg, diptera, landinsekter og ikke minst så har vårfluene kommet for alvor. Også har knotten kommet Denne ørreten var skikkelig feit, runda godt og vel halvkiloen og falt for en mørkebrun vårflue #12 med litt liv i
 4. Jada, de klekker og danser fortsatt rundt i Oslo-skogene. Gårsdagen blåste dessverre bort for meg, men det ble en halvkilos ørret på minizonker pluss en bråta abbor.
 5. Var ute en kort kveldstur i går og opplevde det samme som Runar D. En og annen fisk gikk opp og slæsjvaka på noe jeg ikke klarte å identifisere. Disse vakene var alt annet enn rolige h&t, men heller som et godstog som pløyde vann, etterfulgt av at halefinnen slo i vannskorpa. Store vakbølger. Prøvde maur og stankelbein, og fisken vaka en meter fra flua men nektet å ta min. Snodige greier. Var inne på tanken om at det kunne være vannymfer som speeda rett under overflaten som fisken så gjerne ville ta at den brøt overflaten i forsøket. Men jeg kom til kort, og fant ikke ut av det. Spennende uansett!
 6. Nå tror jeg lina ikke er produsert for å være en sink tip, så dette høres rart ut. Jeg bruker alltid nylon tapert fortom til tørrfluer fordi den ikke synker like lett som fc. Så bruker jeg fc spiss. Dette kan hjelpe. For impregnering av fortom benytter jeg Loon Payette Paste.
 7. Flotte fisker Roaas! Gratulerer! Heldig du som har funnet vann med ørret av slik flott kaliber! En kveldstur i går etter ungene var i seng resulterte i en fisk i håven. Litt lite aktivitet, og nå har varmen plutselig endret forutsetningene fullstendig i skogsvanna. Morro å se kondisjonen på ørreten i dette vannet. Her er det næring nok! Ammunisjon: Goo-maur str 14 TMC 2488
 8. Det er det sjukeste jeg har sett! Den var voksen!
 9. Vært ute noen ganger jeg også og må si meg enig i sen og treg vår. Har vært litt marginata, maur og dansefluer, men myggen har stort sett uteblitt. Kanskje den kjipe vinden som alltid er tilstede. Mye regn også. Siste tur så jeg noen av disse så nå skjer det i allefall ting fremover! På slutten av forrige tur gikk jeg lei av indianerfiske og sniking i busker uten resultat og rusla opp til nabovannet. Her er det mye smått og jeg sikra meg en av dem som trøst. Nesten synd å søle til cdc'en på flua med fisk i denne sizen... Ellers har det blitt noen 300-grammere på Marginata hittil denne sesongen: Gjetter at det eksploderer i marka fra neste helg med varmen som er spådd midt i kalkulert vespertinatid.
 10. Cdc fra vill and. Endelig fikk jeg tak i dette fra norsk butikk. Enger Lie Outdoor leverer. Kvaliteten ser helt nydelig ut
 11. Dette var et flott binderom! Liker den systematiske inndelingen og oversikten. Fikk lyst til å teste den plassen der og binde opp en drøss med godfluer :-)
 12. Uten å kjenne stanga så tror jeg Rio Gold er ei god allroundline som takler litt vind. Har god erfaring med det selv i klasse 6. Kan brukes til alt fra ørsmå fjærmygg til midi størrelse streamere.
 13. Bruker kun litt UV-lim på bendslinga når jeg lager egen microløkke på fluelina. Ellers aldri
 14. For meg handler bindinga mer om fleksibilitet og tilpasning enn å låse seg til det som er tilgjengelig på markedet. Det utvalget av fluer jeg "behøver" til ørretfiske i marka og i elv er ikke tilgjengelig i noen butikk. For sjøørretfiske hadde jeg kanskje klart meg med kjøpefluer. Men jeg synes det er befriende og tilfredsstillende å kunne ha akkurat min lengde på haletrådene på døgnfluene. Jeg vil ha mine egne dubbingblandinger i kroppen på vårfluene. Og jeg vil ha 11mm kropp på dansefluene mine. Ved å binde selv så kan jeg justere i stor grad etter tillært erfaring. Både farger, størrelse og form på fluene. Når det gjelder økonomi og fluebinding så kan det bli ganske dyrt. Men jeg tror at kostnadene flater veldig ut etter noen års binding. De første 3-5 årene er det utrolige mengder verktøy og materialer som skal handles, men så kommer man inn i fasen som Rusten snakker om, hvor man kun sper på med litt materialer og enkelte verktøy.
 15. Enig. Har brukt denne i sjøen etter sjøørret og nå bruker jeg en i klasse 5 til lett streamerfiske i marka. Helt konge. Glir godt så lenge lina er våt. Liker også veldig godt at hele lina er intermediate, så slipper man unødvendig striping på overflaten. På denne måten føler man at man kan snike seg innpå fisken :-) Lina takler streamere i normal størrelse ift klasse, men byr på utfordringer rundt de største/tyngste. Tror det fulle navnet er SA Sonar Stillwater Camo Clear Full Intermediate.
×
×
 • Create New...