Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  1024
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Jarle TL last won the day on June 29

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

2748 profile views
 1. Nope, sorry, kan ikke underbygge påstanden med referanser. Har bare snappet opp dette på forumer og i samtale med garvede fluefiskere.
 2. Har prøvd meg på noen Ismopupper i foam. Bundet på Hanak 280BL #12 så de representerer en god munnfull. Flyter dypt og synker aldri. Blir spennende å prøve ila sommeren!
 3. Meget pen. Den fungerer helt sikkert som en universal døgnflueklekker. Nå har jeg lest og hørt flere steder at Heptageniaartene som Sulphurea, klekker under vann. Den nyklekte dun'en flakser seg opp til overflaten, karrer seg opp og seiler nedover som en hvilken som helst annen døgnflue. Dette betyr at en våtflue type soft hackle i Sulphureafarger vil være det entemologisk riktige under disse klekkingene. Jeg har fått både harr og ørret på tilsvarende Sulphureaklekker. Så de funker, selv om altså denne typen døgnflue ikke opptrer likt som andre arter som klekker.
 4. Fluefiskebutikken Vak i Nydalen har kjørt flere kastekursnå i vår/sommer. Ta evt kontakt med de for info om neste kurs. Ellers er en time med Rune S. noe du sterkt bør vurdere dersom du får sjansen.
 5. Topp fortelling Roaas! Takk for at du deler. Jeg klemmer ned mothakene på TMC 102y støtt og stadig og har ikke hatt problemer med dette. Kanskje du har hatt uflaks? Eller at lina ikke har vært stram under kjøring?
 6. Der snakker vi betydelig antall spøkelsesredskap som tar mye av torsken! Bra dette tas tak i så får man i alle fall opp noen og fokus på saken.
 7. Den intro-packen fra Whiting som du nevner har jeg bare hørt gode ord om forresten. Der får du mye for pengene.
 8. Hvis du går for en Whitingnakke så er Whiting Pro et godt alternativ som ikke koster like mye som bronze og oppover. Bronze, silver og oppover er unødvendig dersom du skal bruke nakken til fluer på krok 12-16. Ellers enig med Rune, saddle er fine saker, men du bør være klar over at spennvidden i størrelse på fibrene er betydelig mindre enn det du får på nakker. Finner du en saddle som har fjær som passer ditt behov, så er det mye bedre å binde med enn en hanenakke pga fjærenes lengde. Du kan binde rimelig mange fluer fra en saddlefjær.
 9. Jarle TL

  Blodknuter

  Dette var interessant. Du motbeviser teorien med testene dine altså?! Har ikke opplevd dette, men sluttet å bruke blodknute for mange år siden. Så en test av skjøteknuter, og kirurgknuten er betydelig sterkere for dette formålet. Blodknute er penere da, men bygger også mer. Du bruker ikke ekstra supersterk snus som etser gjennom nylonen da?
 10. Aurivilliklekker. Denne er ikke prøvd, men skal få testet seg om noen uker. Krok: Hends 554 str 14 Bindetråd: Mørk brun Sheer 14/0 Hale: Mørk brun struts Kropp: Mørk brun marabou Ribb: UTC kobber str small Flottør: Naturlig grå cdc, 3 stk Thorax: En halvdel mørk brun marabou og andre halvdel Fly Rite i aurivillifarge Bein: Partridge naturlig brun Håper på god klekking i år. Her er en ekstraboks med duns med forlenget bakkropp og klekkere:
 11. Regner med du kan benytte hvilken som helst flytende dubbing, uten at jeg kjenner flua. Polypropylen flyter og selges gjerne som dubbing eller polygarn. Fly Rite dubbing eller Super fine dubbing i ønsket farge vil antagelig være fullgode alternativer.
 12. En nødvendighet! Kommer ikke til å angre på investeringen.
 13. Bra tips Rolv! Fint å ha noe å tråkke på når man skifter til vadere ved bilen! En sånn en må det bli.
×
×
 • Create New...