Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  1051
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Jarle TL last won the day on August 6

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

2919 profile views
 1. Nydelige de der! Hadde gått rett på fortommen min. Regner med du har "juksa" litt og revet av hacklefibre på ene siden av fjærstammen?
 2. Gjetter at den gjør susen! Fin og nett. Hvis den ikke synker for fort da. Ser ut som kobberribbing som veier litt. Lykke til!
 3. De er en god start de på bildene, men tror de blir litt for tjukke. Bruk heller et tynt lag med klar neglelakk hvis du vil ha coating. Hvis du ser ørreten vake på noe rett under overflata så hadde jeg droppa coating med lim eller lakk, da dette gjør at puppa synker fortere. En ufortynget, tynn buzzer i str 16 eller mindre tenker jeg gjør susen.
 4. Hadde premiere i sjøen forrige helg, men da var det bare makrell å få. Gøy det men ikke arten jeg er ute etter på sjuern. Da var det fortsatt varmt i vannet (rundt 17 grader). Denne helgen blåste det friskt i fra sør og denne vinden hadde vart noen dager. Nettene har også vært betydelig kaldere i det siste. Tenkte mitt om det og oppsøkte en sydvendt bukt. 15 grader i vannet målte jeg i går. Mye veiving med stadige kast mot vinden resulterte i flere makrell. Silden gikk i stimer rett utenfor land, og av og til spratt det byttefisk ut av vannet når makrellen jagde. Største på 7hg og jeg blir like overrasket hver gang hvor mye krefter disse gutta faktisk har: Vinden løyet litt utover kvelden. Satt på en imitasjon av en sild i omtrentlig størrelse som originalene. Fisket meg innover i bukten og la et kast på skrått ut fra land idet mørket såvidt meldte sin ankomst (sånn kvart på åtte-tiden). Plutselig dro det til noe voldsomt og jeg satte tilslag. En god virvel i overflaten og utover bar det. Dette var ikke makrell. Hele fluelina ute og tunge rykk i enden. Fikk jobbet fisken innover og så satte den fart sidelengs og opp i lufta. To ganger hoppet den ut av vannet til skrekkblandet fryd hos fiskeren. Første håvingsforsøk; mislykket. Ut å ruse snelle igjen. Sint på meg selv nå. Ville ha inn fisken. Neste forsøk seg fisken inn i håven og jeg kunne raskt konkludere med ny personlig rekord på sjøørret på flue i indre Oslofjord. 1,5kg blankt sølv. Ingen gigantfisk, men det ligger ganske mange timers fiske bak meg før jeg kunne lande denne: Flua er en helt vanlig sildeimitasjon (deceiver) bundet på en kortskafta krok med stort gap. Gleder meg allerede til neste tur! Venter fortsatt på første hugget fra en havabbor :-)
 5. Jøss! 4kgs ørret er ikke hverdagskost! Gratulerer! Selv med tabubelagt redskap står det respekt av slik fanging!
 6. Normalt skal lina være like sterk på grunn av at det er kjernen i lina som bestemmer bruddstyrken. Coatingen er lagt på for å forme lina, gi vekt og gi de rette flyteegenskaper. Nå har jeg ikke prøvd glassliner slik denne lina ser ut til å være. Men jeg ville definitivt prøvd å lage en ny løkke. Dersom dette er vanskelig på glassliner ville jeg kjøpt ny line. De to du nevner er top notch i sjøen etter f.eks sjøørreten. I tillegg kan jeg virkelig anbefale den nye Guideline Coastal evolve. Både slow og fast intermediate er helt nydelige til moderne raske stenger for saltvannsfisk.
 7. Jeg har testet noen slike fra Staffan som jo er en guru innen fluefiske. Det er altså ikke spissen men den taperte delen mellom flueline og fortomsspiss. Du kan bestille av han på Facebook ved å søke på The Silk Lady.
 8. Takk for tipset! Skal teste denne når jeg har tømt beholdningen av BugBond på promperommet
 9. For en vakker fisk! Gratulerer! Finnmarksvidda?
 10. Han har mye fint! Kjøpte et partridge skinn av han på en messe. Nydelig kvalitet. Takk for tips på cdc-fjær
 11. Ville prøvd maur eller en Super Emerging Caddis. Evt en liten eggleggende vårflue.
 12. Spennende! Fikk så vidt prøvd mine i begynnelsen av juli, men det var døgnfluer som var hard valuta i den elva jeg var. Håper å få en liten rapport etter helga da! Fint arsenal av vårfluepupper det der!
 13. Jeg tok feil. Det er tydeligvis i ekstrasporet til DVD-filmen Ørretjakt at jeg lærte meg åttetallsknuten. Ta gjerne en titt på en gammel tråd om emnet:
 14. Har aldri sett noe bilde av den. Bare et videoklipp med André B og Henning S på en av Ørretbomsfilmene. Skal leite litt å se om jeg finner tilbake og evt poste link til YouTube.
 15. Ja, en krok med litt gap er fint på akkurat denne flua når materialene bygger endel under. Tenkte å teste TMC 113BLH på de neste jeg skal binde (til vinteren)
×
×
 • Create New...