Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  883
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Jarle TL last won the day on July 13

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv
 • Birthday 09/01/1980

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Fornavn
  Jarle Tveitan
 • Etternavn
  Larsen

Recent Profile Visitors

2095 profile views
 1. Bindes gjerne med bein av nylon ja, eller så har mange funnet passende tykkelse av kost (oppvaskbørste el). Det har vært linket til tidligere, men her er beskrivelsen fra Ismo
 2. Fine de! Effektiv flue. Lokker opp surpomp-ørret, som ikke egentlig vil vake. Må se å få kjøpt inn noe balsa og hobbymaling jeg også.
 3. Spennende! Takk for gode utdrag og oppsummeringer! Jeg merker at fluebindingen kan bli hakket mere avansert hvis teoriene skal tas i betraktning og etterfølges. Fort gjort å binde om mesteparten av beholdningen :-o
 4. Hadde planer om dagstur i Østmarka i dag (lørdag), men med det møkkaværet vi fikk så utgår turen. Striregn og 7m/s vind er kjedelig. Nå verker det i skrotten etter å komme seg ut i marka igjen!
 5. Man begynner å lure på hvor menneskeheten er på vei i søken etter fortsatt vekst
 6. Flotte rapporter Truls! Jeg har også pause fra stillevannsfiske nå pga vanntemp, men håper på noen fine sensommer/høstturer. Med den størrelsen du beskriver på fisken, så er det ikke så rart de er sky. Fisk opp mot 2kg i stille vann skal ikke være lett :-)
 7. Jarle TL

  Godt poeng

  Morsomt klipp! Dette er flinke folk altså. På grensen til en for vitenskapelig tilnærming til hobbyen vår synes jeg. Men absolutt imponerende!
 8. På denne tiden ville jeg prøvd imitasjoner av vårfluer, fjærmygg og steinfluer. Hvis du er ute etter harr, så kan du teste Red Tag, Vera eller Grayling Blue Steel :-)
 9. Fikk meg en pause fra småbarnslivet her om kvelden. Dro opp i et flott fjellvann med kort gangavstand fra parkeringen. Vindstille og varmt så lenge sola sto på. Målte 15 grader i vannet på grunna. Ble bra med aktivitet på fjærmygg og "myggballer", samt litt vårfluer. Klekket en og annen Aestivalis (tror jeg) men ikke noe respons på mine imitasjoner. Hadde mye tilslag på flua, og flere ganger var fisken oppe og tittet på flua, men refuserte i siste tiendel. Spennende! Ble enkelt å spore spiserutene til ørreten da enkelte av dem nærmest svømte med munnen åpen i overflata og svelget unna det som lå i dens bane. Flere av dem så ut som om de var opp mot kiloen. Lyktes å kroke og fange to fine ørreter denne kvelden, men de største klarte jeg ikke å kroke. Mock palmer, VagWing Caddis og CDC-myggen var sikre vinnere, og selv Shipman's Buzzer var fisken på flere ganger. Flott fluefiskekveld i nydelige omgivelser.
 10. Gratulerer Øssfolding! Det var da voldsomt! Jeg fiska maaaaange år før jeg fikk min første ørret over kiloen!
 11. Du er fader'n meg en driftig fyr! Ser lekkert ut så langt :-)
 12. Jarle TL

  Tåke

  Enig. Tørrfluefisket dør ut fort ved tåke. Har en gang opplevd lokal fjærmyggklekking i tåke, men dette er nok unntaket. Når munkefisen siger frem pakker jeg sammen. Dette er oftest forbundet med kvelden. Nå har jeg ikke prøvd nymfe eller streamer under disse forholdene, kanskje det fungerer? Tror iallefall at @Truls har rett. Insektsaktiviteten dør helt ut ved tåke, derav nada vak. Kanskje ikke insektene liker å få bløte vinger?
 13. Og hva er dette for slags snacks? Pen!
 14. Du bør trykke på knappen "Klikk for å velge filer" når du skriver innlegget. Da kan du velge hvilket bilde du vil laste opp. Når bildet er lastet opp, kan du trykke på + symbolet på filen for å lime det inn der det passer i teksten.
 15. Knallfin Truls! Gratulerer!
×
×
 • Create New...