Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  1077
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  53

Jarle TL last won the day on November 16

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

3029 profile views
 1. Personlig ønsker jeg å vite mer om hvilke og hva slags fjær som er best egnet som vingemateriale til små fluer. Cdc som hackle er ganske greit, men for å få til pene vinger med rett spenst og fylde så behøver jeg litt tips :-) Ikke vær redd for å dele produsentnavn heller dersom du har funnet noe gull. Supert hvis du får til noe!
 2. Da må jeg også få slenge inn et ønske: en herlig nerdete video om anderompefjær
 3. Det stemmer, de tar inn G loomis snart. Usikker på hvem som har agenturet men jeg ville startet med Vak fiske for å forhøre meg.
 4. Nydelig hjørne @rusvens! Ser ut som om du har fått orden på sakene her ja!
 5. I visse miljøer kan man bli lynsjet ved å vise seg med noe slikt. I andre miljøer vet man ikke engang hva dette er. Etter mye stripping og mishandling av langfinger må jeg teste dette. Ikke noe perverse tanker nå folkens, her er det fluefiske etter sølv som gjelder:
 6. Markasesongen slutter for meg ved minusgrader. I sjøen fisker jeg sjøørret til vanntemperaturen nærmer seg 4 grader. Trivelig å sitte å planlegge neste års eventyr, binde fluer og fornye fluebokser også! Og ikke minst optimalisere utstyrsparken opp i mot personlige behov :-)
 7. Jarle TL

  Flueliner

  Hei! Solgt dessverre. En annen du kunne tenke deg? :-)
 8. Stangtube i carbon selges. Passer til firedelte 9-fots stenger. Veldig lett og fin å transportere stanga i på tur. Har klistret på et Winston-klistremerke, og dette kan fjernes dersom kjøper ønsker det. Kan sees og hentes i Oslo. Kan sendes, men frakten blir den samme som for en fluestang (kanskje rundt 180,-?) Pris 400,-
 9. Whiting Hebert Miner tørrfluenakke selges. Bronze kvalitet. Fargen er medium gray dun. Tatt ca 7 fjær av nakken, ellers som ny. 750,- ink frakt i konvolutt Sendes når betaling er mottatt på Vipps
 10. Jarle TL

  Flueliner

  Følgende liner selges. Merk at fabrikkløkka mot fortom er kappet av og erstattet med egenprodusert på disse. Priser inkluderer frakt i Norge GL Experience WF5F, ubetydelig brukt SOLGT RIO InTouch Trout LT WF5F, brukt men i god stand 300,- RIO Perception WF5F, brukt men i god stand. Har ikke emballasjen 300,- GL 4-cast WF5F/S3, lite brukt, i god stand SOLGT GL Coastal Evolve WF7 Fast Intermediate, litt brukt og i god stand 450,- GL Coastal WF7 Slow Intermediate, godt brukt, men i fin stand 350,- Sendes i konvolutt når betaling er mottatt på Vipps.
 11. Takk for det! Ikke mitt mønster, men digger flua. Søk på Thomas Roos på youtube, så får man bindebeskrivelse
 12. Rune har mange gode tips her. Kan i tillegg nevne vårfluer av polygarn. Gjerne polygarn av god gammeldags kvalitet. Mye av det nye spriker fælt når man åpner flueboksen ved vannet. Denne synker ikke med det første:
 13. Nå er jo eksempelvis Bucktail og en del syntetmaterialer ekstremt glatte også. Man kan jukse litt ved å surre stramt over med bindetråden etter man har surret dubbingløkke.
 14. Gjetter at du prøver å spinne litt for mye materiale. Prøv å spre det mer utover i løkka ved enten å lage en lengre dubbingløkke eller lage flere dubbingløkker. Dubbingløkker skal spinnes til man ser antydning til krøll på den doble tråden oppe ved kroken. Da må man stoppe, ellers kan løkka ryke. Bruk også tråd som er tvunnet/vevd og forhåndsvokset. Ikke bruk GSP, kevlar eller slik moderne tråd som er lett å splitte.
 15. Engerlie sine er helt krem. Har de i naturlig mørk, naturlig lys samt farget svart. Kjøpte 5g bulkposer. Bruker disse til alle tørrfluer med cdc. Til sjøørretfluer med cdc er saken en helt annen. Her har jeg god erfaring med Nordisk sine, men alt fungerer greit her, bare fjæra er dimensjonert for krokstørrelsen.
×
×
 • Create New...