Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Jarle TL last won the day on September 30

Jarle TL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

3964 profile views

Jarle TL's Achievements

 1. En kompis av meg brukte Patagonia sentralt for service / reklamasjon på sine vadere. Tror det var et kontor i Frankrike han benyttet seg av. Ulempen ved dette er kanskje at man må betale litt frakt for forsendelsen, samt håndtere evt toll. Du kan jo sende en mail til Patagonia direkte å høre hva de tilbyr?
 2. Heftige bilder! Spennende å være ute med lada stang når man ser sånn aktivitet! Hvordan kan du vite at det er SØ og ikke havabbor eller makrell? Eller annen predatorfisk? Der jeg fisker er det svært ofte makrellen som ber opp til fest når jeg observerer slik jaging.
 3. Gratulerer Runar! Artig å lese at du har knekt den første koden! Nå kan du hedre deg selv med level 2 innen fluefiske!
 4. Gratulerer med pangstart Truls! Har vært ute en liten ettermiddag/kveld med bare litt makrellaction foreløpig. Fra nå og utover pleier det å være riktig så bra, og i tillegg får man ofte plassene for seg selv. Får prøve å snike inn litt sjøørretfiske mellom livets plikter!
 5. Mange gode refleksjoner synes jeg. Selvfølgelig behøver man strengt tatt ikke det nyeste, hotteste lineklipperverktøyet, men likevel følger jeg utviklingen med stor nysgjerrighet. Har opplevd tilgangen på fluefiskeutstyr som meget begrenset under pandemien. Det samme gjelder mye annet på markedet, for eksempel sykler. Med en kresen tilnærming så går jeg heller å venter enn å kjøpe noe jeg muligens ikke blir fornøyd med. Nå når situasjonen nærmer seg normalen igjen så tar jeg meg selv i å forvente at vi går tilbake til det tilbudet og utvalget vi var vant til i 2019. Kommer vi dit igjen med det første? Jeg tror i tilfelle det kommer til å ta flere år.
 6. Jeg fisker mye i de samme vannene i marka år etter år. Men har alltid som mål å utforske et par nye hver sesong. Noen vann blir "stayere" mens andre legges mindre tid på fremover. Av elver så blir det mye de samme vassdragene med fokus på å finne nye godspotter og opplever gode klekkinger. Her tror jeg du er inne på nøkkelen til å få opp snittstørrelsen på fangsten. I mange år fisket jeg utelukkende i nærvann i Østmarka i Oslo og trodde det var mine egenskaper som begrenset størrelsen på fangsten. 650g sto som toppnotering i mange år før jeg innså at det kanskje ikke fantes særlig mye større fisk i myrputtene som jeg hadde lagt ned så mange timer ved. Først da jeg innså at jeg faktisk måtte oppsøke litt nye områder og utforske noen elver begynte snittstørrelsen å øke. Det å bruke litt tid ved større vann, selv om man som fluefisker føler seg litt liten, kan gi bedre utbytte over tid. Likevel elsker jeg fortsatt å kaste ut små tørrfluer i bitte små myrputter i marka, men nå vet jeg at jeg ikke kan forvente de større eksemplarene der. 1,5 time transport fra dør til vann er i denne sammenhengen ikke lang tid. Skal ikke trave så veldig langt innover i marka før den tiden har gått, inkludert sykkel/bil/kollektivt. Tid er den mest begrensende faktoren for meg ved fluefiske. Derfor fisker jeg sjukt hardt når jeg først "slipper løs"
 7. I tillegg til det Truls skriver om eierglede og kvalitet så synes jeg det er mye hyggeligere å legge pengene til de som faktisk driver utviklingen fremover. Begrepet "kinakopi" sier jo litt.
 8. Jeg har heller aldri opplevd at spisser av fc ryker tvers av midt på. Det er som regel knuten ved fortomsringen eller inntil flua som dras opp/ryker først. Samtidig er det ytterst nervepirrende å fiske på stor ørret med 7X fortom.
 9. Klassisk fluefiske i nærområdene mine 🙂
 10. Og jeg som trodde jeg var "ferdig" med stangkjøp! Slutt å friste meg
 11. Takk for meget god anmeldelse av stikka! Blir TMC Vise II mest stående for tiden, eller faller man tilbake på det gamle, kjente?
 12. Mitt stangoppsett er sånn omtrent: #4: tørrflue, nymfe og buzzer i marka, små elver med tørt og nymfe #5: tørrflue og nymfe elv og fjell #5 (rask): lette streamere og større nymfer (Libelle, Vannymfer). Lange kast med tørrflue og Vulgata #6: streamere stille vann, elv og saltvann (midi zonker, WB, lopper, decivere) #7: nærmest alt streamerfiske etter sjøørret og havabbor Ingen regler uten unntak. 6'ern er den stanga som blir desidert minst brukt for min del. Føler klasse 7 dekker best allround egenskapene jeg er ute etter ved kysten i jakten på SØ og HA.
 13. Jeg bruker sjeldent rullekast på grunn av at jeg opplever at tørrflua drukner ved nedlegg. Spey/underhåndskast benyttes fortrinnsvis, eller pil-og-bue i de trangeste posisjonene på kort hold.
 14. Fra Finnmark til Oslo, den virker å ha inntatt alle landets elver i større eller mindre grad.
×
×
 • Create New...