Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  791
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  30

Jarle TL vant dagen sist November 28

Jarle TL hadde mest likt innhold!

Om Jarle TL

 • Rang
  Aktiv
 • Bursdag 01. sep. 1980

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jarle TL

  Julegaveønsker

  Her var det mye gromme ønsker og allerede innfridde ønsker! Her i gården ønskes det en ny fast intermediate line i klasse 7 høyest akkurat nå. En som harmonerer med Scott Meridian og klarer å bære de fleste varianter av fluene for SØ. Høstens prosjekt med fornyelse av sjøørretutstyret er unnagjort og det er bare en FI line som gjenstår.
 2. Jarle TL

  Erfaringer med Gulff UV resin?

  Dessverre ingen erfaringer med Gulff, men har observert det samme som deg. Virker som en hype, men det er nok flere som er sponset av merket. Selv kjøpte jeg en tynn og en original flaske Bug Bond med original lykt for noen år siden, og dette er fortsatt i bruk. Den er ikke tack free, men veldig solid. Ulempen med de som blir harde og nærmere tack free er at de blir sprø. Til tynne hinner med UV-lim over quill etc. så passer dette greit, men til hodebygging og tjukkere saker så vil jeg gjerne at det skal være litt fleks og være solid uten å sprekke. Egentlig fornøyd med Bug Bond etter jeg slo meg til ro med at det er litt klissete etter herding. Dersom jeg ønsker at overflaten skal bli værende blank så legger jeg på ett til to strøk med klar neglelakk. Man passer på å ikke ta på UV-limet før man har lagt på lakk. Resultatet blir meget bra synes jeg. Lager f.eks rekeøyne og hode på Zonkere på denne måten.
 3. Hehehe. Fantastisk fiskefanger, men entomologisk korrekt? Neppe. Der faller den nok gjennom for imitasjonspurister
 4. Ja TMC 102Y er en fin, lett krok som tåler en støyt! Jeg har bare bundet mine spent spinners med dubbet kropp. Noen av de har fått flashribbing. Hittil så har jeg dynka hele flua i Dry Dip, men kanskje jeg skal prøve noe litt tykkere flytemiddel for akkurat denne flua. Loon Aquel, TMC Dry Magic eller tilsvarende. Betryggende å lese at også dine spinnere må freshes opp etter noen flyt. Da er nok ikke mine så gærne likevel. Sånn blir det når Dyret ofte sitter ytterst på fortommen. Den synker jo aldri.
 5. Lekkert Rune! Skikkelig snadder! Nå ble jeg gira her, binder du spinnere på så lett krok som mulig? Mine har hatt en tendens til å tåle få flyt før de synker. Har bundet på Hends 454 som er sånn ca medium i godset. Vel og merke har jeg kun bundet inn haletråder i V-form, ikke tre slik du viser her. Kan hende flyteevnen blir bedre med Faux Bucktail enn med microfibbets.
 6. Omø Børsten lett fortynget på Ahrex NS 156 #6: Denne flua er nok ikke så pen å se på, men jeg har trua på den. Populær i små størrelser i Danmark. Noen som har fisket med den?
 7. Hei! Ta for eksempel en titt på denne siden som forklarer størrelsesforhold innen kroker. Fra minst til størst, grovt inndelt: #20 er mindre enn #10 (for eksempel tørrfluekroker #10 er mindre enn #2 (for eksempel streamerkroker) #2 er mindre enn #2/0 (for eksempel streamere og laksefluer) #2/0 er mindre enn #6/0 (for eksempel laksefluer og gjeddekroker)
 8. Jarle TL

  Den lille bambustråden....

  Den var flott! Et smykke!
 9. Jarle TL

  Sjøørretfiske i sjøen

  Oi! Pigghå? Annen hai? Babydelfin :-) ? Eller hva i alle dager er dette?
 10. Jarle TL

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  De fleste klekkinger og sverminger i stille vann gikk meg hus forbi denne sommeren. Vespertina for eksempel; det virker som det var over nesten før det begynte. Maursverminger så jeg heller aldri noe til.
 11. Fikk testet SMHAEN-style Baetis på forsommeren i inntørket elv. Nærmest identisk med den Rolv poster bilde av, bare uten påfugl og litt mer oliven biot. I utgangspunktet var jeg ytterst skeptisk til profilen vingen gir mot himmelen. Døgnfluer er jo ikke trekantede! Men de virket veldig fint, og både harr og ørret lot seg lure. De blir lette og lander riktig vei på vannet. Har brukt TMC 102Y og Hends 454 til denne type flue. Har kun bundet de i str 16 og mindre. Jeg bruker bare quill med UV-lim på klekkere og nymfer der kroppen skal under vann.
 12. Jarle TL

  Flue bundet av rødhåret "kvinne"hår ..?

  Ha trua på flua :-) Hvis dette gir deg trua, så fisker den bedre for deg!
 13. Jarle TL

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Vakkert! Lynskarpt bilde :-O Du har utelatt hode/framkropp pga størrelse på flua?
 14. Jarle TL

  Sjøørretfiske i sjøen

  Wow! Gratulerer! Fikk du veid kubben? Mellom 2 og 3 kg?
 15. Jarle TL

  Butikker i Oslo?

  Jeg vet ikke om de selger stangdeler, men de nærmeste rundt Oslo er Angler i Nydalen, Nordisk på Lysaker, Gero på Lillestrøm og Jarle&Bjørnar på Lillestrøm. Alle fire har litt av hvert å by på og kyndig personale.
×