Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - 2017
 • Innholdsteller

  624
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Jarle TL vant dagen sist September 7

Jarle TL hadde mest likt innhold!

Om Jarle TL

 • Rang
  Aktiv
 • Bursdag 01. sep. 1980
 1. Nitelva

  Gledelige nyheter! Skulle bare mangle at kloakken renses før den slippes tilbake i kretsløpet :-o Blir spennende å følge utviklingen der fremover da. Om dette faktisk har positiv eller negativ effekt på livet i elva. Renere vann med mindre næring vil jo påvirke hvilke insekter som trives og bestand. Sent fra min SM-G950F via Tapatalk
 2. Leverandører av deler til stangbygging

  Følgende har også litt: Hilevel er svensk, Mistpool er finsk og har gratis frakt.
 3. Stangtube til 7, 9 fots fluestang

  Du kan bestille på linken under til en grei pris: Ulempen er kostnaden når man må tollklarere varen + moms.
 4. Deer Hair Emerger (Variant)

  Nydelig Kjell! Ny metode med oppsplitting av comparadunvingen for min del. Jeg pleier å binde vingen i tilnærmet ett plan, men legger den i 180 graders vifteform. Din teknikk må testes!
 5. Ignita og mucronata klekker

  Meget høy kvalitet på det du gjør Kjell! Takk for at du legger inn i basen! Skikkelig god inspirasjon til vinteraktiviteter :-)
 6. DiCaprio på villspor?

  Det kan virke som om lobbyistene har klart å villede det amerikanske markedet og DiCapiro med "vill laks" og miljøvennlige oppdrettsmetoder.. Hva skal man si til sånt?
 7. Fluefiskerens julegaveønsker

  En fleece-bib står høyt på ønskelista i år. Samt en ny McLean håv med gumminett.
 8. Ny Scott-serie G Series

  Ta en tur innom Jarle&Bjørnar på Lillestrøm Olof! Der har du i allefall noen 9-fot stenger i forskjellige klasser å teste med ulike liner.
 9. Hva har du kjøpt i dag?

  Hvordan virker kvaliteten på cdc'en Eirik?
 10. Flott vinge Håvard! Pent bundet. Fiskes som våtflue regner jeg med? Stigende puppe?
 11. Helt riktig, de er bundet etter "SMHAEN-metoden", i mangel av bedre uttrykk. Ganske kjapp metode som gir fine vinger på de mindre døgnfluene. Jeg har snakket med flere som binder og fisker med slike, og de skal flyte og fiske finfint! Men jeg har desverre fortsatt tilgode å teste dem.
 12. Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere

  Supert Rune! Har bundet mange GB buzzers etter mønster fra artikkelen din her på siden. Kjempefint hvis du får den inn i basen også! Denne flua har reddet dagen uhørt mange ganger. Ikke den enkleste buzzern bindeteknisk nei, og noe pirkete med få turns med tynn tråd, men skikkelig kul flue å binde! Anbefaler et tynnt lag med klar lakk/neglelakk utenpå UV-limet så holder den glansen bedre.
 13. Her kommer to forskjellige typer Ignita som jeg tenkte å prøve neste sesong hvis jeg er så heldig å komme over klekking av disse. En med forlenget kropp av polychenille og en no-hackle med cdc-vinge. Hva tror dere om den med polychenillekropp? Får kroppen på døgnflueimitasjonen en for fet siluett? ("Fet" som i tjukk altså :-) Ignita på Hends 454 #16 Ignita med forlenget kropp av polychenille på TMC 2488 #18
 14. Fantastiske turrapporter! Blir sugen ja på hele opplevelsen! Gull verdt med en luksus lunsjpause :-)
 15. Fluesneller til Sjøfiske ; hvilken er å anbefale?

  Akkurat som Jan foretrekker jeg store spoler. Har brukt Lamson Speedster 3 til sjøørretfiske. Dette er en flott, lett snelle med god brems. Den tåler ikke allverdens juling. Den snella jeg bruker mest er Danielsson L5W 4seven. Bruker du #7 så gå gjerne opp til L5W 6nine (større spolekapasitet). Denne snella er fin å se på, tåler mye og har en meget pålitelig brems. Skikkelig arbeidsjern. Men den er ikke den letteste snella. 4seven veier 189g og 6nine veier 192g. Danielsson F3W er noe lettere og har svart finish. Disse tror jeg egner seg utmerket til lettere sjøfiske. Selv har jeg bare brukt den i ferskvann. Jeg skyller snella godt i kaldt vann etter hver gang jeg har fisket i saltvann.
×