Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  1146
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Jarle TL last won the day on February 23

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

3194 profile views
 1. Marginatanymfer på TMC 100 #14. Oppskrift i artikkelen "Nette nymfer". Ufortynget og skal benyttes i skogsvann. Neste blir å binde lillebroren Vespertinanymfe
 2. Dette var morro! Takk for godt initiativ! Helt svett jeg, etter to intensive runder på rappen :-)
 3. Midi-zonkere på Ahrex NS110 størrelse 8 (tilsvarer TMC 777SP #10). Disse er 6cm og har en 3mm svart messingbead under øynene som eneste fortyngning. Holder på å bruker opp beholdningen av messingskaller, da tungsten stort sett er foretrukket, men akkurat her fyller messingbeaden sin funksjon. Vil ikke ha de for tunge i front. Krage av nat ekorn og en dæsj SSS i octopyssy red som gjeller: Hareline har zonkerstrips som passer perfekt i bredden for disse fluene. Mener de er 3mm ferdig kuttet og fås i flere spreke farger. Blir nette og fanger ikke altfor mye vann slik kanin kan gjø
 4. Vagwing-materialet er jo veldig mykt så vingen i seg selv skal nok ikke by på krokingsproblemer. Men bruker man lynlim for å forsterke eller dirigere hackle i front, så må man passe på å ikke søke slik at vingen blir stiv.
 5. Takk for det! Har ikke merket noe dårligere krokingsegenskaper med denne flua. Har brukt den mye og fått stor ørret på Vagving Caddis. Mest med Cdc som hackle. Kan godt være at hjortehårene her blir litt stive og at man oftere drar ut flua av ørretkjeften når man gjør tilslag. Men som sagt har jeg aldri hatt spesielle utfordringer med akkurat denne flua. Prøv TMC 112TR neste gang :-)
 6. Et par Vagwing caddis med hjortehår som hackle/bein. Str 14
 7. Artikkelen til Lars er spot on! Jeg finner det vanskelig å kritisere OFA under ett, da enkeltmann og frivillige gjør mye bra, men denne ustoppelige settefiskpraksisen er uheldig. Har erfart at snittstørrelsen har sunket betydelig i mine fiskevann de siste 15 årene. Redd for at overbefolkning er forklaringen.
 8. Jeg var innom å handlet på HM i egen person for noen uker siden. Ble en fruktbar diskusjon med den mannlige ekspeditøren der vi kom fram til at top coat er greia til bruk over UV-lim. Damen bak meg i køen overhørte samtalen og var enig i våre resonnementer. Det ble litt latter og varme kinn :-)
 9. My bad. Helt enig i dette. Indiske hanenakker var det jeg mente. Bra du poengterte det!
 10. Fine fluer Håvard! Fornøyd med stikka? Den ser snæcksen ut.
 11. Tror du finner noen fine hønenakker på Gero. Behøver ikke Whiting til slikt. Indiske og evt kinesiske er best.
 12. Strøken den gule der! Gjetter at den kan være hot på vårparten eller etter et skikkelig regnskyll i litt grumsete vann :-)
 13. Her er et par ministreamere for ferskvann. Disse er på forsøksstadiet og begge er 4cm fra krokøyet til halespiss. Første er en craft fur baitfish som man normalt binder for sjøørretfiske. Denne er på TMC 2499SP-BL #10 og ufortynget for fiske på grunt vann: Neste er Lotepus som er et omtalt mønster av Erlend Vivelid Nilssen. Craft fur og ice dub lag på lag og kraftig børstet for å blande fibrene. Ekorn som krage. Jeg har bundet den på TMC112TR #7:
 14. Samme for meg. Knyter backingen rett på løkka med clinch knot (vanlig, enkel slukknute) med fire runder. Blir en fin overgang. Men som Truls er inne på, det er ikke særlig ofte backingen er utenfor stangringene i fisket etter brunørret og sjøørret.
 15. Måtte prøve meg på noen nye øyenstikkernymfer jeg også. Har tidligere bundet disse med formklippet pseudo marabou i bakkroppen. Robban hadde en video på Vimeo. Ved praktisk fiske så gjør oppdriften i dette materialet at bakkroppen flyter opp når man pauser inntrekket. Fikk litt tips av Eirik etter han la ut mesterverket over. Her er bakkroppen laget av 7 lengder antrongarn (Wapsi). Ellers har jeg holdt meg til bindebeskrivelsen "Rune's Libellenymfe" i fluedatabasen, utenom ryggskjoldet (Swiss straw) og kroken (TMC 2499SP-BL #10):
×
×
 • Create New...