Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  671
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

Jarle TL vant dagen sist Februar 26

Jarle TL hadde mest likt innhold!

Om Jarle TL

 • Rang
  Aktiv
 • Bursdag 01. sep. 1980
 1. Trenger tips. Skal kjøpe ny 4´er stang.

  Du kan velge fra øverste hylle med dette budsjettet. Jeg ville sett på stenger fra 8,5 til 9 fot klasse 4 som: Scott G-series, Winston B3LS, Guideline Fario Classic, Sage Mod. Mulig du klarer å skaffe Scott G2 på tilbud nå. Dette er dyre og gode stenger. Du kan fint få deg en billigere god stang eller evt en brukt toppmodell.
 2. Flott stykke arbeid altså! Veldig pent tre innlegg du har valgt.
 3. Når tar sesongen til i år?

  Enig. Og tenk på de snømassene som skal smelte og renne ned i elvene våre! Det kommer til å bli høy vannstand denne våren.
 4. Cdc Rhodani Emerger

  Sjukt bra Rune! Denne er fin i andre farger også :-)
 5. Angående den taperte nylonfortommen; har du testa Hends eller Eikre sine Camou-fortommer? Det er de mykeste og retteste fortommene jeg har prøvd. Ruller fint over tørrfluene også. Men husk å strekke den litt før bruk. Jeg er helt enig med deg i at det er nyttig og fruktbart å teste ut nye løsninger for å optimalisere sjansen for storfisk. Må innrømme at jeg har vært irritert flere enn en gang på fortommer som krøller seg på stille vann. Har ofte tilsvarende problem med selve fluelina når den får ligge noen minutter i vannet. Noen liner krøller seg så mye at flua dras sakte inn mot land. Dette gjør det umulig å la flua ligge å flyte naturlig ute i vannet.
 6. Mye fine fluer! Takk for tipset!
 7. Enig i Halvor sitt strekketips. Ellers så kan jeg ikke si jeg sliter med det samme som deg Kjell. I allefall ikke noe som plager meg. Bruker stort sett 6x i marka, noen ganger tynnere. Jeg benytter også mest fluorcarbonspiss og strekker den godt før kasting. Jeg tror stivere materiale vil utgjøre enda mer minne og spiraler.
 8. Foam

  Gjør gjerne det! Hadde vært flott å få tak i noe som flyter godt :-) Ser for meg at LP-klekkeren til Robban blir giftig med skikkelig flytevest
 9. Hjelp til valg av ny fluestang

  Dersom du vil teste Winston så kanskje Stig Vivelid Nilssen kan hjelpe deg. Han er pro staff. Jeg mener han bor i ditt område i landet. Akkurat nå har Scott en medium fast aksjons stang på rabatt. Scott G2 heter den, og den stanga har jeg bare gode erfaringer med. Grunnen til at du kan få den på tilbud er at Scott har kommet med en etterfølger som heter G-series. Søk på de store utstyrsleverandørene vi har i Norge så vil du se at enkelte har god pris på den. Ellers vi jeg anbefale deg GL Fario Classic eller den originale.
 10. Foam

  Ja spennende materiale de innleggende i knebeskytterne! Hvor får du kjøpt dette? Jeg har samme erfaring som deg med de ferdige, kompakte foam-platene i 1,5, 2 og 3 mm man får kjøpt til fluebinding. Det er ikke de som holder flua oppe, men de andre materialene (cdc, hackle osv).
 11. Superlim

  Den så fin ut Truls! Jeg bruker Zap A Gap, den grønne med pensel. Har limt fast korken på noen av disse. Men etter jeg ble nøye med å ikke søle lim på åpningen så har denne vært finfin! Herder veldig fort da.
 12. Håper å få oppleve klekkinger av Heptagenia Sulphurea i sommer. Det må være en av favorittdøgnfluene mine, rent utseendemessig. Det har vært diskutert om den gir noe særlig til vakfest. Jeg har iallefall opplevd god aktivitet når de gule kommer seilende nedover, og derfor må jeg alltid ha med meg et knippe av disse. Her bundet som Micro Dun. Denne er 11 mm fra krokøyet til slutten av bakkroppen: Krok: Kort krokskaft, stort krokgap, her TMC 111 str 16 Bindetråd: 8/0 Kremfarget eller gul Kropp: AB's Micro Polychenille, tapert med lighter og rullet mellom fingrene Vinge: Blanding av cdc i fargen tan, TMC Aero Dry Wing Tan, og noen gule strå polygarn Hackle: Whiting hanenakke Meduim Dun Thorax: Fly Rite mix tilpasset bakkroppens farge (her nr 14 Golden amber, nr 23 Olive sulphur, nr 22 Cahill tan blandet i like mengder)
 13. Takk for hyggelige ord Morten! Det går fint å binde på så liten krok bare man har tynn nok tråd og litt tålmodighet. Men hvis du ser på thorax så var det vanskelig å få til med Fly Rite i tynn nok dubbingpølse :-) Bygger fort opp litt på sånne knøttefluer, så her må man være ytterst forsiktig når man legger på dubbing på tråden. Eventuelt kutte ned på åttetallsurringer. Hadde sikkert vært smidigere med Superfine eller tilsvarende.
 14. Gero-messa

  Gero arrangerer årets fluefiskedag i Skedsmohallen lørdag 3. mars 2018. Åpningstider klokka 10-16. Dette pleier å være verdt å få med seg. Andre enn meg som skal dit en tur? (Jeg er ikke tilknyttet Gero)
 15. Når tar sesongen til i år?

  Tenkte å titte over sjøørretboksene og dra fram stanga med fighting butt, men foreløpig er det for mye sørpe i fjorden. Dessuten kommer fingrene til å falle av i denne kulda! Koser meg foran bindestikka isteden og fornyer litt fluer. Plutselig braker det løs, og da bør man være klar! Ikke før har SØ-sesongen begynt, så klekker myggen i marka :-)
×