Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  736
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  28

Jarle TL vant dagen sist September 21

Jarle TL hadde mest likt innhold!

Om Jarle TL

 • Rang
  Aktiv
 • Bursdag 01. sep. 1980

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jarle TL

  Sjøørretfiske i sjøen

  Har faktisk vært inne på samme tanke Truls. Vi gærne har det godt :-)
 2. Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  Mye delte meninger om trådholdere med justerbar motstand! Litt gøy å prøve noe nytt av og til da :-) Fortell gjerne hva du synes om MP sin når du har bundet med den da! I dag ble det anskaffelse av microfibbets i store kvanta. Nå kan jeg binde rimelig lange haletråder og antenner på tørrfluene mine fremover:
 3. Jarle TL

  Elv- og bekkefiske 2018

  Det ble med fem hektiske døgn i elva for min del denne sesongen. Lav vannstand men bra aktivitet første uka i Juli. Harr og ørret gikk til tider bananas på vårfluer og svømmepupper utover sommerkveldene. Fikk med meg en god klekking av en lys oliven døgnflue også, morro! Men det ble altså kun en skikkelig tur. Det har vært mange skogsturer i tillegg heldigvis, og nå gleder jeg meg til å kaste litt med 7'ern etter sjøørreten utover høsten. Her er min største harr denne sesongen. 1.2kg på Dyret #15 Ellers ble det noen småfine ørreter også, men ingen over kiloen denne gangen
 4. Jarle TL

  Tippet Rings & Bruddstyrke

  Enig med det med "kneppet" når man drar til fc. Jeg bruker åttetallsknuten på tørt, som jeg tror er en forenklet Crawford. Har bare gode erfaringer med microring. Bruker Hends sine. Små, sterke og lette. Har prøvd noen andre fabrikater med variert resultat. Det er viktig at microringene er uten skarpe kanter. En stor fordel for meg ved bruk av microring mellom tapert fortom og spiss er at man ikke behøver å knyte sammen nylon og fc direkte. Dette er skumle saker. FC er mye hardere enn nylon og vil dra seg gjennom den mykere nylonlina. Jeg bruker enkel slukknute mot ringen. Tror den heter clinch knot på fagspråket. Dette har fungert utmerket for meg. Med microring sparer man utrolig mye på den ferdig taperte fortommen!
 5. Jarle TL

  Vadere/bukser til stillevann

  De siste par årene har jeg droppa vaderne til fordel for gummistøvler ved fiske i marka. Det er varmt og klamt å gå, men utrolig enkelt. Mine heter Viking Trophy II. Har med et ekstra par ullsokker som jeg bytter til hvis jeg blir klam. Tar av meg støvlene for lufting ved pauser. Det fungerer tilfredsstillende for meg.
 6. Jarle TL

  Linerens.

  Dramatisk historie Magne! Man skal ikke overdrive symboleffekt, men det var da påfallende med hendelsene... Håper du fortsetter å titte innom Fluefiskesiden selv om stanga legges på hylla for en stund. Du kan jo alltids ta noen turer på stille vann!
 7. Jarle TL

  Derfor skal du boikotte kjøp av laks i butikken!

  Hjemme hos oss spiser vi torsk isteden. Sei og makrell er også flotte matfisker. Men det er vanskelig for hvermansen å fornekte laksens smak og bruksområder.
 8. Lekre Danica Håvard! De flyter fint de der! Kan jeg spørre hvilken type krok du har bundet på? Hanak 500BL?
 9. Jarle TL

  Carpe Diem fluefiskevideoer

  Enig i at dette er flotte snutter! De fineste videoene i mine øyne er filmet nord i Sverige. Vil gå ut i fra at de har fløyet helikopter inn på vidda og tar dagsturer fra campen.
 10. Jarle TL

  Forskjell tmc vise ii og vise ii Blue?

  Jeg er nesten sikker på at det er samme stikka det er snakk om her. Den finnes forresten i svart nå også! Jeg har denne og kan trygt anbefale en hvis du vil ha en stikke med mange justeringsmuligheter, god kjeft og binder mest små fluer. Har ikke brukt min til streamere. Den skal klare det, men jeg har en Dyna King Trekker med større kjeft som passer bedre til større kroker.
 11. Jarle TL

  Fluefiskevest

  De fleste vester er gjennomtenkte med mange smarte løsninger. Gjør et tankeeksperiment og vurder først hva du skal ha med deg sammen med fluestanga. Da får du et overblikk over hvor mange lommer og fester du behøver. Jeg ville først tatt en titt på Fishpond sine vester. De har mange varianter for ulike formål. Det samme gjelder Simms. De har solide vester med mye lommer, samt lettere versjoner med mesh som er fint i sommervarmen. Patagonia har litt mindre utvalg, men deres vester ser også gjennomtenkte ut.
 12. Jarle TL

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Litt høstsnacks inspirert av Stokkebekk i fluedatabasen. Mini-daddys på TMC2488 #12, og Pissemaur og Jordmaur på TMC2488 #18.
 13. Jarle TL

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Beklager, det var en dårlig spøk. Jeg har ikke kontroll på hvordan ørreten tar. Av og til sitter flua fint i munnviken, og den mothakeløse kroken faller som regel av i håven. Ellers er det bare å vippe den ut. Andre ganger har fisken rukket å svelge ned hele flua. Da kommer rådene til Rune godt med hvis man vil bevare flua, samt spare fiskens helse hvis man skal sette den tilbake.
 14. Jarle TL

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Ja sånn er det, hvis ørreten svelger flua eller tygger den i stykker. Derfor kroker jeg alltid ørreten i munnviken, slik at bare kroken får bank :-) Prøv å være forsiktig med peangen, bare klyp på bart metall. Hvis mulig. Men noen fluer må kasseres hver sesong pga ørretmunn. Gratulerer med flott markaørret! Gedigent! Har du sett noe til pissemaur eller sukkermaur? Er sesongen helt i usynk? Edit, så ikke de siste to svar i tråden før jeg skrev
 15. Jarle TL

  inspirasjonstråd: Landinnsekter

  Kjempeflotte Rune! Takk for god inspirasjon! Har så vidt rukket å finne fra bindetøyet etter sommeren, og akkurat denne flua, samt de som bindes på TMC 2488, er meget aktuelle nå fremover.
×