Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  1175
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Jarle TL last won the day on March 16

Jarle TL had the most liked content!

About Jarle TL

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

3435 profile views
 1. Enig. Har brukt denne i sjøen etter sjøørret og nå bruker jeg en i klasse 5 til lett streamerfiske i marka. Helt konge. Glir godt så lenge lina er våt. Liker også veldig godt at hele lina er intermediate, så slipper man unødvendig striping på overflaten. På denne måten føler man at man kan snike seg innpå fisken :-) Lina takler streamere i normal størrelse ift klasse, men byr på utfordringer rundt de største/tyngste. Tror det fulle navnet er SA Sonar Stillwater Camo Clear Full Intermediate.
 2. Siden du er ganske ny i denne livsstilen, så anbefaler jeg å beholde den fortommen du har foreslått i ditt innlegg over. Lettere å strekke fortommen da. Så øker du lengden oppover mot det Rune bruker når du mestrer kastingen enda bedre (hvis du føler for det). Det er veldig delte meninger om fortomslengde ved streamerfiske. Enkelte bruker ikke engang tapert fortom. Noen bruker et par meter total fortom og andre er oppe i et par stanglengder.
 3. Enig med Roaas. På denne tiden er det nesten garantert mygg som klekker fisken vaker på. Sett på en myggklekker eller en voksen mygg og la den ligge lenge. Heller færre kast enn å skremme evt fisk i nærheten.
 4. Enig med Lamson Guru :-) Har brukt Lamson Waterworks i mange år, og aldri hatt problemer. Pene er de også! Du kan godt se etter en brukt Lamson Speedster for eksempel, dersom du vil ha litt bedre materialer i snella. Men samtidig er jeg sikker på at Liquid-serien er av høy kvalitet.
 5. Jeg bruker alltid lakk eller Fly Tite etter whipfinish eller halvstikk. Gjelder sjøørretfluer, streamere, nymfer og tørrfluer.
 6. Det tror jeg du gjorde lurt i. Bindestikker skal ikke ha slark der.
 7. Wow! Gratulerer med pen bifangst!
 8. Ser deilig ut Truls! Kan melde om ekstreme mengder turgåere, grillfolk, kajakker og badere (!) i indre deler av Oslofjorden. På flere av mine plasser opplever jeg vanskeligheter med bakslengen da det sitter folk overalt. Coronaen får i hvert fall folk ut!
 9. Ser helt knall ut! Fjellfanten må jo elske denne!
 10. Ikke den minste sikkert, men jeg har klart meg med Stonefo sin i mange år nå. To innlegg slik at man kan velge dimensjon ift materialer.
 11. Har sett sel på nærmest hver tur til sjøen i år...
 12. I indre Oslofjord synes jeg sesongen er sen i år. Vært ute noen turer fra februar til nå, og først siste uka har det gått på noen småtasser. Vanntemperaturen har vært lav og fisken har ikke vært på hugget. Fortsatt er det 4,5 grader i vannet (litt avhengig av forhold). Nå må det skje ting snart :-) Gjetter at et par varme dager med solskinn gjør susen.
 13. Jarle TL

  C&F nipper

  Bra du deler Rolv! Da slipper vi andre bomkjøp. Har god erfaring med Tiemco sin enkle nipper. Har flere og de gjør jobben og er relativt rimelige.
 14. Anbefaler å se deg ut ett grunnmønster (type Zonker eller et annet) og kun kjøpe materialer til dette mønsteret i starten. Så kan du variere farger og lære deg dette mønsteret skikkelig før du evt utvider horisonten. Finn f.eks et fint mønster i fluedatabasen og start med materialutvalget der, og kjøp gjerne noen flere fargevarianter. Anbefaler en naturlig grå variant og en sprekere variant for kaldt/grumsete vann.
 15. Er der selv også. Lurer på om disse blir mine nye vadesko å labbe langs elva med. Ikke minst mellom skogsvann i marka og mellom vann oppe i fjellheimen. Synes de ser lovende ut og har sett flere som skryter av dem.
×
×
 • Create New...