Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1262
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  77

Jarle TL last won the day on May 21

Jarle TL had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4386 profile views

Jarle TL's Achievements

 1. Fytti rakkern! Gullgris! Gratulerer igjen! Det er utrolig gøy når man klarer å analysere seg frem til hva fisken spiser og hvordan man skal klare å lure den. Slik som at det mest innlysende for fiskeren er at fisken beiter på duns. Det er jo det man ser på overflaten med sine grå seil. Man prøver parachute, split-wing, comparadun men ingen ting gir utslag. Så er det ned i klekkerboksen og utforske. Men spesielt på vespertinafiske kan fisken bli fryktelig selektiv på nymfer. Å fiske de som du beskriver her, med en lett nymfe nærmest presentert som en tørrflue i fiskens bane, med lett handtwist, er en utrolig spennende måte å fiske på. Knekker man koden og finner oppskriften så blir man belønnet. Men fiskestørrelsen i de vanna du fisker i Rune kan ikke sammenlignes med mine trakter. Makan!
 2. Min årlige fisketur i elv havner nesten alltid den uka det regner mest hver sommer. Handla en SIMMS G4 rumpetaske som jeg tenkte skulle holde sakene tørre, men den gang ei. Jeg er ganske lei av gjennomvåt amadou, fuktige fluer og massiv tørkeprosess hver kveld for å være klar for kommende dag. Nå brukte jeg gavekortet jeg vant på forrige måneds quiss her på ffs og fleska til med en slik: Håper denne holder vann 😁
 3. Her ville jeg gått for forskjellige fargevarianter og størrelser av CDC-myggen. Kan imitere døgnfluer, vårfluer, mygg og tovinger. Spennende prosjekt! Du er jammen meg tøff som tørr å gå inn på en slik utfordring!
 4. Gratulerer Rune! Helt utrolig! For meg åpnet stillevannssesongen 16.mai i finværet, men dessverre med skikkelig vinddrag fra nord hele dagen. Innimellom vindkulene observerte jeg dansefluer og Marginata. Sporadisk vaking når vinden roet seg et par minutter, og årets første tørrflueørret var 6hg og ville ha en Marginata bundet som micro-dun. Hærlig å være i gang! Dårlig bilde, da denne hadde det travelt med å komme seg uti igjen. Den var i godt hold og ikke så tynn som bildet gir uttrykk for 🙂
 5. Jeg har brukt Smith Optics de siste sesongene og er fornøyd! De har noe slikt som Chroma Pop + og veldig mye teknologi. Polarisering er en selvfølge på slike, men det interessante er vel hvor bra polykarbonat/plast har blitt i forhold til glass. Veldig god skarphet i de jeg har hatt. Har hatt et par med grå linser som het Drake. Disse var gode til solforhold. På mine Castaway, og senere Guides Choise har jeg hatt kobberfarget speilglass, som egner seg bra til det meste. Er utrolig sugen på et par slike Low Light Ignitor som brukes på dager med lite lys og utover kvelden.
 6. Har ikke vært i området, men basert på moh så ville jeg tatt med et godt knippe fluer på denne "høytiden" for døgnfluer: Døgnfluer: Aurivilli og Rhodani klekkere og duns, samt spinnere. Kan også være lurt å ha med noen av de mindre Baetisartene og Heptagenia Fuscogrisea og Sulphurea. Mygg: CDC-myggen, Shipmans buzzer, once&away, F-fly Vårfluer: Ikke like aktuelt, men du kan oppleve å se mindre utgaver. Klinkhammer #14 og 16 er jo et safe valg i fjellet, særlig i sorte utgaver. Landinsekter: Maur, Bibio, Hårmygg, biller, stankelbein Nymfer: Forskjellige størrelser av fasanhalenymfe, ufortynget og fortynget. Samt noen vårfluepupper. Hareørenymfe dekker det meste. Områder i fjellet er veldig værpåvirket og vannføring spiller inn ift snøsmelting/nedbør. Man må nesten regne med at enkelte dager ikke egner seg for tørrfluefiske. Jeg ville derfor tatt med meg et lett streameroppsett med små microzonkere og wollybuggere (nærmest blasfemi å fiske med, for en imitasjonsfisker men svært effektive). Har sikkert glemt noe i farta, men da kan andre fylle på. Husk små nok fluer og tynn fortom!
 7. Hurra! Gavekortet skal brukes "fornuftig" 😁
  Tydelig og god forklaring, samt mye gullkorn om materialbruk og bindeteknikk. Et enestående døgnfluemønster som har gitt meg flere grove ørreter.
 8. Chest pack er den beste løsningen jeg har prøvd dersom man klarer seg med minimalt (med 1-2 fluebokser). Befriende og er aldri i veien. Men begrensningen ligger i størrelsen, så der kommer den til kort for min del.
 9. Hadde fint fiske på markaørret på billeimitasjon på våren i fjor. Fikk omtrent like mange på maur som på bille. Har aldri opplevd at ørreten selektivt kun vil ha biller, men har hørt/lest at flere har den erfaringen. Takk for opplysningen og pene ord Truls! Nå knekker det i gang straks!
 10. Lyngbladbiller på krok 16 Leser på Wikipedia at Lyngbladbiller er 5-6mm. Disse på krok 16 er totalt et par millimeter større. Noen som har erfaring med størrelsen på disse?
 11. Var en tur i indre Oslofjord tidligere i uka. Helt vindstille og knallsol gjorde nok at de større sjøørretene holdt seg på dypere vann, men de små var det fart i. Så en del vak og ble litt action med flere fisk på. Det gjaldt å flytte seg mye, for enkelte steder var det dødt, andre steder mer liv. Endte med tre i håven, men hadde mange lugg. Rosa og hvit cdc-reke (Pink Lady) var oppskriften denne kvelden. Nå venter jeg bare på fisketid på en dag med litt overskyet og riflet overflate før hornhjelden kommer!
 12. Fytti grisen Truls! Flotte gjedder! Disse torpedoene på 5-6 kg må jo oppleves som helt hinsides takes! Du sitter stort sett i belly på dette fisket?
 13. Grattis med enormt flott resultat Rune! Også i april!? For en flott fisk! Herfra kan det bare gå nedover... eller?
×
×
 • Create New...