Gå til innhold

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  827
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  31

Jarle TL vant dagen sist Januar 23

Jarle TL hadde mest likt innhold!

Om Jarle TL

 • Rang
  Aktiv
 • Bursdag 01. sep. 1980

Nylige profilbesøk

1 824 profilvisninger
 1. Jarle TL

  Stillevannsfiske 2019

  Nordmarka i Oslo?
 2. Jarle TL

  inspirasjonstråd: attraktor/ streamer

  Takk for det Rune! Jeg gleder meg til å sette på en sånn og finfiske vikene og utenfor sivbeltene i favorittvannene mine i marka! Det gikk ganske greit å kutte skinn med skalpell uten kapp. Litt utfordrende siden stripsene skal være tynne. Jeg leste denne artikkelen () av Martin Jørgensen og gjorde som det sto beskrevet. En video som beskriver metoden:
 3. Jarle TL

  inspirasjonstråd: attraktor/ streamer

  Her er mine forsøk på Stokkebekk sine små grå ekornzonkere. Oppskriften ligger i Fluedatabasen. Mine er 3,5-4 cm lange. Fortynget med 2,3mm slotted tungsten med en liten bit bly tredd inn i slotten. Bundet på størrelse 8 Hanak H260BL som er en sterk krok på heavy wire, kort krokskaft, stort krokgap og uten mothake: Måtte kjøpe meg et sånt ekornskinn i naturell fra Future Fly. Kvaliteten er outstanding! Litt vrient å skjære egne strips, men det løste seg greit ved å montere ene siden av skinnet i bindestikka og stramme det opp med andre hånda. Skalpellen klarte å skjære 2-2,5mm brede strimler som jeg finjusterte med saksa før innbinding.
 4. Jarle TL

  Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere

  Lekkert! Her skal det bindes mygg utover våren, så takk for inspirasjon!
 5. Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  Ref spørsmål: Ja jeg mener at de jobbet der. Jeg ville prøvd på Facebook med en personlig melding på Messenger for eksempel. Kjenner dem ikke personlig dessverre. Men får du tak i dem så kan de i allefall svare på spørsmålet ditt!
 6. Jarle TL

  Hvilke parachute fly

  I skogsvann så er det stort sett Vespertina i mai og juni som gjelder for meg. Men ha gjerne noen Marginata og Vulgata på lur også hvis du er heldig å komme over klekking. Til Vespertina i skogsvann kan du fint binde noen mørkebrune parachutes i str 16 eller 17. Helt svarte fungerer også fint. Den andre linken som Eirik poster viser et fint utgangspunkt. Bare juster fargene litt. Prøv å bruk ganske lett krok og så få runder hackle som mulig. Dette gir et mer naturlig avtrykk på overflaten. Parachutes fungerer som både klekker og ferdig dun (som sitter å tørker vingene).
 7. Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  Burde gå greit med en ny toppdel til stanga. Men det spørs om du klarer å få tak i dette nå. Er VMB denne butikken sitt eget merke? Ta i tilfelle kontakt med Kim eller Stein Skjerve. Kanskje de kan hjelpe deg? Hvis ikke så må du nok ut på bruktmarkedet her eller på Facebook og søke. Det går ann å legge inn en "ønskes kjøpt" annonse.
 8. Jarle TL

  Flueliner

  Sorry @Olav Haug, jeg har solgt den. Oppdatert annonsen nå. Beklager.
 9. Jarle TL

  Hva har du kjøpt i dag?

  Blir aldri lei disse filmene! Ser dem en gang i året på vinterstid :-)
 10. Jarle TL

  Flueliner

  Hei @Olav Haug! Ja jeg ganske sikker på at den ligger i skapet. Skal sjekke så snart jeg får tid! Skriver til deg når jeg vet 100% sikkert.
 11. Jarle TL

  Ikke på min fortom - 2019

  Du har samme holdning som fiskekompisen min! Haha! Du skulle bare sett hva jeg tryllet fram i elva oppi bygda (med et av Norges største alpinsteder) med denne flua! En liten lureflue er det, om en litt kjedelig, da den entomologisk ikke ligner grisen. Imiterer det meste som klekker på en utmerket måte, der den ligger dypt i vannfilmen.
 12. Jarle TL

  Ikke på min fortom - 2019

  Mange fluer blir med fra tidligere år, noen nye havner i boksene i 2019. De som ikke knytes på fortomen min er: Squirmy - ser grell ut, har lite med fluefiske å gjøre i mitt hode. Da finner jeg heller fram toppknytestanga på 4 meter og koser meg med mark og dupp med guttungen :-) E-12 - mye gode poenger i tidligere kommentarer. Dårlig holdbarhet, trad. hackle, dårlig flyteevne. For vårfluer er det så mange flotte alternativer. Cdc&Elk og andre hjortehårsfluer, Vagwing og ikke minst alle variantene med polygarn. Dette er mer i min smak. Articulated streamers - disse var hypa for et par år siden, men jeg synes det ble litt for grovt for min smak. Setter heller på en midizonker. Montana (nuff said) Rosa, hvit og orange Woolly Bugger - fra min mørke, mørke fortid. Disse er nå solgt til høyestbydende. Min guilty pleasure: noen svarte med litt flash har fortsatt plass i streamerboksen. Ikke si det til noen. Kjøpefluer
 13. Jarle TL

  Impregnerings middel

  Dry Dip Super er fine saker. Finnes på sprayflaske i dag. Loon Lochsa er sikkert fin, men den må smøres på flua og masseres inn. Strengt tatt så behøver du ikke å impregnere fluene ved bindepulten. Det holder å påføre ute ved vannet. Det fungerer fint for meg i allefall!
 14. Jarle TL

  Hvilken type silikon til extended body?

  Lykke til! Man behøver drill for å lage akkurat de på videoen, men det finnes beskrivelser der man benytter bindetråd også. Legg gjerne ut bilde og erfaring av resultatet da!
 15. Jarle TL

  Hvilken type silikon til extended body?

  Har ikke så mye erfaring med dette, men har da prøvd for en tid tilbake. Du kan bruke vanlig silikon, men den må være waterproof. Søk på Duck's extended body på YouTube så får du en fin intro. Jeg er litt skeptisk til holdbarheten på forlengede kropper med silikon og dubbing, men har som sagt lite erfaring. Fikk lyst til å teste litt igjen :-)
×