Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  1058
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  50

Everything posted by Jarle TL

 1. Fytti rakkern Truls! For et monster! Gratulerer! Over 10kg?
 2. Ble en liten knært på forrige turen min også. Tempen i sjøen i indre Oslofjord ligger nå på 10 grader. Godt med aktivitet og flere store virvler og vak. Noe jaging og vanskelig å identifisere om det var SØ, makrell eller HA. Veldig gøy å se at det er godt med liv i havet ja! Denne hadde en 4-5 lus som jeg plukket av. Skal man gjøre det?
 3. Gratulerer med flott eksemplar! Ikke værst den zonkern der :-)
 4. Jeg kjøper materialene av forhandlere av fluebinding. Oppbevarer materialene i medfølgende poser. Det ene rådyrskinnet jeg har fått som er skutt av en bekjent, har fått ligge i en ziplockpose. Aldri opplevd noe kryp. Men saken hadde vært en helt annen om jeg hadde fått flere skinn og fjær/nakker av jegere. Da hadde jeg nok fulgt noe av de samme prosedyrene som deg Terje. Tør ikke tenke på hvor mye tid (research) og penger som ligger i skuffene :-)
 5. Ja utrolig irriterende! Gjetter at det er fordi det tidligere var ganske strenge restriksjoner på bildestørrelse på forumet. Derav ligger bildene på en bildeserver og de er kun linket til i tråden. Men det holder nesten å lese den forklarende teksten.
 6. Har vært innom den varianten også, og det var de jeg skrota nå til fordel for teknikken vist i tråden jeg henviser til. Jeg har aldri fått helt dreisen på Lennart Bergqvist-teknikken. Ser absolutt fordelen av en større base ved vingerota, men synes det er vanskelig å få alle hacklefibrene i ett plan. Det var lettere med den nyoppdagede teknikken :-)
 7. Har sitti og slitt med spent spinners ved stikka i mange år. Prøvd flere varianter og havna på at hacklevinger er mest fiskbart, men også desidert mest komplisert å binde. Oppbundet hackle har en tendens til å ikke ligge slik man ønsker dersom man bare surrer det ut til hver side av flua med åttetallssurringer slik jeg har gjort. Etter et par spennende kvelder i begynnelsen av juli med stor ørret som selektivt vaket på spente døgnfluer bestemte jeg meg for å atter en gang ta et dypdykk ned i forumet for å finne en beskrivelse som er brukanes. Og nå tror jeg faktisk jeg har lykkes, da jeg
 8. Nydelige de der! Hadde gått rett på fortommen min. Regner med du har "juksa" litt og revet av hacklefibre på ene siden av fjærstammen?
 9. Gjetter at den gjør susen! Fin og nett. Hvis den ikke synker for fort da. Ser ut som kobberribbing som veier litt. Lykke til!
 10. De er en god start de på bildene, men tror de blir litt for tjukke. Bruk heller et tynt lag med klar neglelakk hvis du vil ha coating. Hvis du ser ørreten vake på noe rett under overflata så hadde jeg droppa coating med lim eller lakk, da dette gjør at puppa synker fortere. En ufortynget, tynn buzzer i str 16 eller mindre tenker jeg gjør susen.
 11. Hadde premiere i sjøen forrige helg, men da var det bare makrell å få. Gøy det men ikke arten jeg er ute etter på sjuern. Da var det fortsatt varmt i vannet (rundt 17 grader). Denne helgen blåste det friskt i fra sør og denne vinden hadde vart noen dager. Nettene har også vært betydelig kaldere i det siste. Tenkte mitt om det og oppsøkte en sydvendt bukt. 15 grader i vannet målte jeg i går. Mye veiving med stadige kast mot vinden resulterte i flere makrell. Silden gikk i stimer rett utenfor land, og av og til spratt det byttefisk ut av vannet når makrellen jagde. Største på 7hg og jeg bli
 12. Jøss! 4kgs ørret er ikke hverdagskost! Gratulerer! Selv med tabubelagt redskap står det respekt av slik fanging!
 13. Normalt skal lina være like sterk på grunn av at det er kjernen i lina som bestemmer bruddstyrken. Coatingen er lagt på for å forme lina, gi vekt og gi de rette flyteegenskaper. Nå har jeg ikke prøvd glassliner slik denne lina ser ut til å være. Men jeg ville definitivt prøvd å lage en ny løkke. Dersom dette er vanskelig på glassliner ville jeg kjøpt ny line. De to du nevner er top notch i sjøen etter f.eks sjøørreten. I tillegg kan jeg virkelig anbefale den nye Guideline Coastal evolve. Både slow og fast intermediate er helt nydelige til moderne raske stenger for saltvannsfisk.
 14. Jeg har testet noen slike fra Staffan som jo er en guru innen fluefiske. Det er altså ikke spissen men den taperte delen mellom flueline og fortomsspiss. Du kan bestille av han på Facebook ved å søke på The Silk Lady.
 15. Takk for tipset! Skal teste denne når jeg har tømt beholdningen av BugBond på promperommet
 16. For en vakker fisk! Gratulerer! Finnmarksvidda?
 17. Han har mye fint! Kjøpte et partridge skinn av han på en messe. Nydelig kvalitet. Takk for tips på cdc-fjær
 18. Ville prøvd maur eller en Super Emerging Caddis. Evt en liten eggleggende vårflue.
 19. Spennende! Fikk så vidt prøvd mine i begynnelsen av juli, men det var døgnfluer som var hard valuta i den elva jeg var. Håper å få en liten rapport etter helga da! Fint arsenal av vårfluepupper det der!
 20. Jeg tok feil. Det er tydeligvis i ekstrasporet til DVD-filmen Ørretjakt at jeg lærte meg åttetallsknuten. Ta gjerne en titt på en gammel tråd om emnet:
 21. Har aldri sett noe bilde av den. Bare et videoklipp med André B og Henning S på en av Ørretbomsfilmene. Skal leite litt å se om jeg finner tilbake og evt poste link til YouTube.
 22. Ja, en krok med litt gap er fint på akkurat denne flua når materialene bygger endel under. Tenkte å teste TMC 113BLH på de neste jeg skal binde (til vinteren)
 23. Åttetallsknuten her. En avart av Crawford
 24. Fine! Ganske kule å binde de der! Kan være farlig effektive dersom vårfluene klekker "stripefritt" Ville vurdert å være enda tøffere med barberbladet på undersiden av flua. Slik den er nå så blir krokgapet smalt. Det gjør ingen ting om den er flat under.
 25. Har sett video av det! Det fungerer altså?
×
×
 • Create New...