Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1449
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  126

Everything posted by Jarle TL

 1. Ja dette er forferdelig! Kan bli lite salg av både klasse 6 og 7, samt lakseutstyr på østlandet fremover. Det vil (egoistisk sett) være et stort tap å miste muligheten til å fiske sjøørret på våren og høsten. Jeg tror også personlig at fritidsfiskere gjør lite skade. Men dette har jeg ikke noe belegg for. Tenker at andre miljøpåvirkninger og yrkrkesfiske er de utslagsgivende faktorene.
 2. Så skal det nevnes at også GL er kjent for veldig god service dersom noe skulle være galt med utstyr.
 3. Det stemmer at man kan sende inn Simms Gore-tex-vadere til rep. Men det er nok begrenset til tetting av pinholes og utbytting av neoprensokker. Tror ikke de fikser større hull og flerrer. Jeg har hatt mine GL-vadere i mange år. Samme med Simms. Antar at det har med vedlikehold, renhold, oppbevaring og tørking å gjøre. Vet ikke hva som holder lengst, men pusteegenskapene til GTX koster (slik man ser hos Simms).
 4. Akkurat VPT 2.0 lader stanga ganske hurtig og gir god respons. Men det finnes jo mer nybegynnervennlige liner. Anbefaler deg å teste Fario på en av stengene og sjekke om du liker det. Deretter kanskje kjøpe til den andre stanga. Min erfaring er at denne lina passer veldig fint som allround tørrflueline.
 5. Til litt allround ørretfiske fra de to merkene du har tittet på vil jeg anbefale GL Fario CDC WF eller SA VPT 2.0. Flotte taperinger og egenskaper på begge. Ellers er GL Highwater og Experience klassikere og fine til litt lengre distanse. Spesielt Highwater med lang klump. Det spørs jo litt på stengene du skal matche lina med da. Klumpvekt og klumplengde har mye å si for kasteopplevelsen.
 6. Denne må jo gå ned! Kjekt å ha litt forskjellig slik at en stiller sterkere dype partier. Denne holder du ikke oppe med en "Dry dropper-rigg"?
 7. Ja, jeg skal eksperimente mer med disse fremover. Starter sesongen i elva i dag, og daddys er med 🙂
 8. CDC Mini Daddy a la Skokkebekk på TMC 102y #13, med skikkelig solide bein! Må ha noen til kommende turer i lavlandet og i høyden. Video av flua:
 9. Nope, ikke enda. Er fortsatt i forsøksstadiet med packraft og har kun hatt en tur. Drivanker, snøre til fortøyning, samt et par remmer blir med neste gang tenker jeg. Hadde faktisk en drøy opplevelse: jeg hadde gått i land på en øy og dratt raften godt opp. Så kom en av disse kastevindene og båten fór utover vannet og inn på fastland. Måtte kle av meg til bokseren og barvade i blant mudder og skarpe stener. Klarte meg med nød og neppe, med en oppkuttet tå som resultat. Festlig i etterkant, ikke så artig når det skjedde 😁 Lærepenge: Ikke så dumt å fortøye raften skikkelig før man starter å fiske.
 10. Gratulerer! Sterkt jobba 🙂
 11. Det har hittil vært en seig vår etter ørreten i marka for min del. Den varme perioden, etterfulgt av kaldt, vått, blåsete vær, virker å ha gjort klekkingene svært uforutsigbare. Eller så kanskje klekkingene av vespertina og vulgata foregått svært intensivt på tidspunkter man selv ikke har vært ute? Vespertina har jeg bare sett en og annen av, og vulgatafisket har blåst bort. Vanntempen har ligget litt for høyt, og har sunket ned til rundt 17 grader igjen nå. Kanskje det blir et par turer til i marka denne vårsesongen, men må si jeg har hatt flere bomturer enn normalt. Har da lurt opp noe på vulgata, men da tidlig på formiddagen før vinden har drept all aktivitet. Ellers er packraften innviet og det var supergøy! Å fiske fra den i vind er bare å glemme, men et yppelig transportverktøy som kan pakkes med i sekken. Er det flere enn meg som har hatt en tung vår i skogen?
 12. Har opplevd akkurat det samme på et par andre merker. Kombinasjonen av vadere og vadesko er nøkkelen her. Enkelte vadesko sine D-ringer er tilpasset hempene på gravelguards på visse vadere, med blir for korte eller for lange for andre. Eneste løsning jeg har kommet opp med er å bytte vadere eller vadesko. Dersom du har flere; prøv å bytte til noen andre vadesko og se om problemet vedvarer.
 13. Bibio og fjærmygg bør også være i den tørre boksen. Ellers er et par streamere fint å ha med hvis det baseres på å spise litt fisk og været er dårlig.
 14. Grattis med nydelig ørret Truls! Et smykke av en fisk! Bra start der 😀
 15. Gratulerer med flotte stillevannsørreter! Kult! Jeg kan vanskelig tro at Leptophlebia er helt over for denne gang. Gjetter at litt endringer i vær og værfenomener trigger i gang klekkinger. Ellers kan man se frem til årets høydepunkt på stillevann om ikke lenge: Ephemera Vulgata. Flyvemaur skal man være obs på, og vårfluene dukker nok opp så smått om en 14 dagers tid. Disse kan man fiske på fra uti juni til langt utpå høsten.
 16. Gjetter de linene egner seg svært dårlig i norske farvann med generell lav temperatur. Hade jo vært gøy å prøve en slik line som "radikalt" endrer måten vi fluefisker på 😁 Tror ikke jeg hopper på dette toget gitt.
 17. Jeg bruker gummistøvler eller fjellsko. Vader aldri i skogsvann. Med mindre du skal ut i bellyboat da 😃
 18. Første skogstur i dag og det var nydelig, selv uten fangst. Så noen få, spredte vak. Fikk en til å ta Marginataimitasjonen, men bomma på tilslaget. Kjente fisken så vidt, så den var gone etterpå. Dansefluer, fjærmygg og en Marginata i mine vann
 19. Uten å ha kjent på stanga, gjetter jeg at dette er det nærmeste du kommer Radian i dagens tilbud fra Scott. Er jeg inne på noe Olav? Har veldig lyst til å kjenne på en Session, men min Radian 905 forblir nok hos meg uansett. Session ser fryktelig lekker ut!
 20. Grattis! Dette varmer og inspirerer til snarlig tur!
 21. Takk for tipset! Hvor langt tau bruker du fra packraft til drivanker?
 22. Nydelig! Spørs om den flyter like bra som cdc-mygg, men det er vel bare å bruke High n Dry og strikk mellom kasta. Denne har jeg trua på! Når du spinner hår fra haremaske; klipper du bare av en bunt og spinner? Eller stacker du?
 23. Oi, det var nærme! Spøk til side, takk for erfaringer fra dine opplevelser med fiske fra packraft. Jeg regner med at jeg kommer til å opplever akkurat det samme. Men jeg gleder meg som en unge til første sjøsetting uansett!
 24. Nope. Forstår at det går fint, men det krever vindstille vær eller anker. For mitt bruk handler det mest om å kunne padle over til andre siden. Der vaker det alltid mye mer 😅
×
×
 • Create New...