Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1211
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  70

Everything posted by Jarle TL

 1. En kompis av meg brukte Patagonia sentralt for service / reklamasjon på sine vadere. Tror det var et kontor i Frankrike han benyttet seg av. Ulempen ved dette er kanskje at man må betale litt frakt for forsendelsen, samt håndtere evt toll. Du kan jo sende en mail til Patagonia direkte å høre hva de tilbyr?
 2. Heftige bilder! Spennende å være ute med lada stang når man ser sånn aktivitet! Hvordan kan du vite at det er SØ og ikke havabbor eller makrell? Eller annen predatorfisk? Der jeg fisker er det svært ofte makrellen som ber opp til fest når jeg observerer slik jaging.
 3. Gratulerer Runar! Artig å lese at du har knekt den første koden! Nå kan du hedre deg selv med level 2 innen fluefiske!
 4. Gratulerer med pangstart Truls! Har vært ute en liten ettermiddag/kveld med bare litt makrellaction foreløpig. Fra nå og utover pleier det å være riktig så bra, og i tillegg får man ofte plassene for seg selv. Får prøve å snike inn litt sjøørretfiske mellom livets plikter!
 5. Mange gode refleksjoner synes jeg. Selvfølgelig behøver man strengt tatt ikke det nyeste, hotteste lineklipperverktøyet, men likevel følger jeg utviklingen med stor nysgjerrighet. Har opplevd tilgangen på fluefiskeutstyr som meget begrenset under pandemien. Det samme gjelder mye annet på markedet, for eksempel sykler. Med en kresen tilnærming så går jeg heller å venter enn å kjøpe noe jeg muligens ikke blir fornøyd med. Nå når situasjonen nærmer seg normalen igjen så tar jeg meg selv i å forvente at vi går tilbake til det tilbudet og utvalget vi var vant til i 2019. Kommer vi dit igjen med det første? Jeg tror i tilfelle det kommer til å ta flere år.
 6. Jeg fisker mye i de samme vannene i marka år etter år. Men har alltid som mål å utforske et par nye hver sesong. Noen vann blir "stayere" mens andre legges mindre tid på fremover. Av elver så blir det mye de samme vassdragene med fokus på å finne nye godspotter og opplever gode klekkinger. Her tror jeg du er inne på nøkkelen til å få opp snittstørrelsen på fangsten. I mange år fisket jeg utelukkende i nærvann i Østmarka i Oslo og trodde det var mine egenskaper som begrenset størrelsen på fangsten. 650g sto som toppnotering i mange år før jeg innså at det kanskje ikke fantes særlig mye større fisk i myrputtene som jeg hadde lagt ned så mange timer ved. Først da jeg innså at jeg faktisk måtte oppsøke litt nye områder og utforske noen elver begynte snittstørrelsen å øke. Det å bruke litt tid ved større vann, selv om man som fluefisker føler seg litt liten, kan gi bedre utbytte over tid. Likevel elsker jeg fortsatt å kaste ut små tørrfluer i bitte små myrputter i marka, men nå vet jeg at jeg ikke kan forvente de større eksemplarene der. 1,5 time transport fra dør til vann er i denne sammenhengen ikke lang tid. Skal ikke trave så veldig langt innover i marka før den tiden har gått, inkludert sykkel/bil/kollektivt. Tid er den mest begrensende faktoren for meg ved fluefiske. Derfor fisker jeg sjukt hardt når jeg først "slipper løs"
 7. I tillegg til det Truls skriver om eierglede og kvalitet så synes jeg det er mye hyggeligere å legge pengene til de som faktisk driver utviklingen fremover. Begrepet "kinakopi" sier jo litt.
 8. Jeg har heller aldri opplevd at spisser av fc ryker tvers av midt på. Det er som regel knuten ved fortomsringen eller inntil flua som dras opp/ryker først. Samtidig er det ytterst nervepirrende å fiske på stor ørret med 7X fortom.
 9. Klassisk fluefiske i nærområdene mine 🙂
 10. Og jeg som trodde jeg var "ferdig" med stangkjøp! Slutt å friste meg
 11. Takk for meget god anmeldelse av stikka! Blir TMC Vise II mest stående for tiden, eller faller man tilbake på det gamle, kjente?
 12. Mitt stangoppsett er sånn omtrent: #4: tørrflue, nymfe og buzzer i marka, små elver med tørt og nymfe #5: tørrflue og nymfe elv og fjell #5 (rask): lette streamere og større nymfer (Libelle, Vannymfer). Lange kast med tørrflue og Vulgata #6: streamere stille vann, elv og saltvann (midi zonker, WB, lopper, decivere) #7: nærmest alt streamerfiske etter sjøørret og havabbor Ingen regler uten unntak. 6'ern er den stanga som blir desidert minst brukt for min del. Føler klasse 7 dekker best allround egenskapene jeg er ute etter ved kysten i jakten på SØ og HA.
 13. Jeg bruker sjeldent rullekast på grunn av at jeg opplever at tørrflua drukner ved nedlegg. Spey/underhåndskast benyttes fortrinnsvis, eller pil-og-bue i de trangeste posisjonene på kort hold.
 14. Fra Finnmark til Oslo, den virker å ha inntatt alle landets elver i større eller mindre grad.
 15. Der var du heldig! Jeg fikk jobbe litt for å skaffe den!
 16. Strøken binding @Roaas! Har ikke kommet helt i gang selv enda men lover å legge ut litt når dagene blir mørkere. Enig i at Dyret er krem i den elva! Iallefall utpå sommeren og utover! Har du opplevd noen markant forskjell på oliven Dyret vs. brun eller grå? Jeg synes de fisker like bra uansett farge. Har til og med hatt kanonfiske (etter harr) på Turbodyret som er samme flua, bare flash i kroppen.
 17. Nydelige bilder! Ja klekkingene fra de større døgnfluene kan vi se lenge etter, dagene med vind blir stadig flere og fisketrykket øker. Men når man ser tilbake på elvesesongen så har man kost seg glugg likevel!
 18. De flinkeste har alltid mest flaks 😉
 19. Dærsken Truls, gratulerer! Tror jeg behøver et kurs for dette fisket av deg 🙂
 20. Kanskje se det ann til vanntemperaturen i allefall er under 17-18 grader i tjernet. Gjerne 15-16 og lavere. Fra helgen, halvveis ute i august og ut september kan høstfiske være ok. Men sola varmer godt på dagen i Osloområdet fortsatt så vi må nok være litt tålmodige. Fjærmyggen klekker hele året, så den kan du fiske tørt helt til isen legger seg.
 21. I år var jeg heldig å få to sommerferieuker i strekk til fluefiske! Fra 27. juni til 11. juli brukte jeg all tid i to elver med overnatting i telt og hytter. Uke 26: Hadde alt for fint vær med sol og opp mot 30 grader. Svett i vadebuksene og måtte stå i elva bare for å kjøle meg ned. Likevel bra klekking av baetisarter, en og annen Sulphurea og Aurivilli. Fint myggfiske på kveldene. Lite vind og herlige dager langs elva, hardt fiske med kilosfisk hver dag De små vårfluene var også på fremmarsj og måtte vaske vadebuksa etter endt fiskeøkt Den største ble tatt i en strømkant ved klekking av små døgnfluer mellom campingturister og slukfiskere, midt i solsteika. Jeg satt meg bak et kratt og sightfiska på denne 4 meter fra land. Oppskriften var en Cdc Biot Dun #17. Fikk mange beundrende blikk når denne på 1,4kg lå i håven, og jeg jobbet hardt for å se cool og avbalansert ut: Var heldig og traff på @Håvard Åsbø et par kvelder og vi fisket sammen på vrien, stor, myggspisende ørret. Veldig hyggelig kar! Uke 27: Hele uka fisket jeg med en fiskekompis. Hadde skikkelig trua da uka var preget av etterlengtet regnvær. Vind og regn satte fart i snøsmeltingen i fjellet, elva steg og vannet ble kaldere. Klekking av de større døgnfluene som vi håpet på uteble, utenom noen bitte små døgnfluearter som jeg mistenker var Centroptilum . Disse kom tidvis i horder nedover elva og ørreten lot ikke vente på seg. Det var stort sett døgnflueboksen med de minste døgnfluene, samt myggboksen som fikk kjørt seg denne uka. Cdc Biot Dun #17-19, Cdc comparadun #19-21 og Cdc-myggen #17-19 ble favorittene. Største var på 1,4 kg og tok en baetisklekker: Kveldene og siste tiden før mørket falt på vaket det til tider vrien, steady fisk som i noen tilfeller takket ja til en spent spinner: Etter to minnerike uker var det bare å stålsette seg for fellesferie med nye opplevelser i dyreparken, masse iskrem og barn som spyr i bilen. Nå venter høstsesongen i marka og deretter SØ i Oslofjorden 🙂
 22. Wolly Bugger er eneste jeg har testet i både salt og ferskt element. Mickey Finn, Dynamitt, Black bucktail og andre klassiske streamere er jo bænkers i begge typer farvann. Ellers bør jo en del deceivere (fiskeimitasjoner) fungere fint.
 23. Det er klart at du gjorde! Hadde ikke tvilt et sekund selv. Ingen over, ingen ved siden, når det gjelder funksjonalitet. Gjorde en kontrollmåling av vekta på min McLean i dag og den er forbausende korrekt. En dråpe vaselin i den utdragbare vekta i ny å ne så holder den i mange år. Har brukt min i sikkert 6 år nå, i salt- og ferskvann. Bruker den minste modellen i marka og den mellomste (som du har kjøpt ny Rolv?) til saltvann og elv.
 24. Har ikke helt avsluttet vårsesongen i marka enda, selv om vanntempen er over forsvarlig. Var ute en liten totimerstur i går og fisken vaker. Vespertina, mygg, diptera, landinsekter og ikke minst så har vårfluene kommet for alvor. Også har knotten kommet Denne ørreten var skikkelig feit, runda godt og vel halvkiloen og falt for en mørkebrun vårflue #12 med litt liv i
×
×
 • Create New...