Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  981
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  41

Everything posted by Jarle TL

 1. Awesomeness! Gull verdt. Dette er godflua si
 2. Jarle TL

  Boobies

  Kult! Blir spennende å høre hvordan boobiesene gjør det fremover. Har fått flyndre en gang jeg også, i en grunn vik på en stygg, rosa pattegris.
 3. Den har noen ørreter på samvittigheten de her. Har du testet å binde dem i små størrelser? Type 18-22? Det hender at ørreten blir selektiv på bitte små vårflueklekkere og har stått å klødd meg i hue. Hva bruker du da?
 4. Super Emerging Caddis, SEC Krok: TMC 2487 str 14 Ribb: UTC wire svart XS Ryggskjold: Sow-scud back 1/8" brown stone Abdomen: Spirit River nymph blend Dk. Hareøre Flottør: naturgrå cdc Thorax: Spirit River nymph blend Black stonefly Ben: brun partrigdge Antenner: Faux Bucktail
 5. Strålende! Genialt "settetriks"!
 6. Helt enig i det. Fluene som er små og søte i stikka blir ofte store sammenlignet med de ekte insektene. De no-hackle Leptoene på bildene over er på 102y #17. I teorien en riktig krok og størrelse til Vespertina. Men i virkeligheten må man ofte ned på str 19. Uhyre strøken comparadun Morten! De proporsjonene der er innafor :-)
 7. Wow! Gratulerer! Gris!
 8. Høres merkelig ut. Tørr og impregnert Cdc flyter veldig godt og høyt. Du har ikke klipt av cdc-flottøren?
 9. Prøvde meg på CDC Double Wing NoHackle som Rune har lagt i databasen vår. Jeg tenkte å teste denne som Vespertinaimitasjon. Kul å binde! På de minste døgnfluene våre står det for meg mellom denne typen imitasjon eller shmaen-typen (for de som kjenner den). Ser at jeg må ned på str 19 for å imitere de minste Vespertinaene. Her på krok TMC 102y #17:
 10. Mye god innsats som legges ned da. Fortsetter det sånn så må det da bli bedre og bedre?!
 11. Selv bruker jeg bare McLean med fast skaft og er storfornøyd. Takk for at du deler Kim Roger, så kan jeg slette den sammenleggbare versjonen fra ønskelista :-)
 12. Renaflua i dagens utgave. Cdc i kroppen, Staffans polygarn i vingen og rådyrhackle. Litt Zap og Uv-lim holder orden på hackelet og vingen. På Hanak 280BL #12
 13. Du verden! Lekkert! Veldig pene nymfer. Ganske proppa med fluer når du bruker samme sporet til to fluer!
 14. Dærsken, her var det mye snacks! Well done mister. Den Pale-cdc-dun var strøken! PS: cdc-bobla på den nederste klekkeren kunne vært halvparten så stor. Men dette er litt smak og behag.
 15. Jarle TL

  Flere stenger

  Samme her; 6'er til streamerfiske i ferskvann og 7'er i sjøen. Stort sett. Skulle jeg valgt kun en streamerstang til ørret så hadde det blitt en kjapp #6. Men siden du også har tenkt til å bruke den til litt laksefiske, så hadde jeg i ditt tilfelle gått for en sjuer.
 16. Her er et par Dansefluer til bruk på tidlige godværsdager på vårparten etter isen går. Etter inspirasjon fra Runes Har erstattet fasan med Faux bucktail og hønehackle med cdc. Bundet på TMC 2488 #16 med forlenget kropp av micro polychenille
 17. Jarle TL

  Boobies

  Har bare testet boobies i grelle farger etter regnbue i Sverige. Dersom man ønsker å fiske veldig sakte eller få flua til å hovre, så er nok boobies løsningen. Spennende prosjekt! Må jo fungere til markaørret også?!
 18. Jarle TL

  Pisspreik

  Takk for dagens beste tips! Har aldri skjønt hvorfor stroppene er han og hun :-)
 19. Skal prøve å få tatt turen jeg også. Hvor er det? Adresse? PM dersom det ikke ønskes det på nett
 20. Grattis med ny stang! Vanskelige forhold ser det ut som. Hadde tatt livet med ro, kasta litt, og satt på en fargestrek loppe ved antydning til vaking.
 21. Tidlig sesongåpning det der! Grattis!!
 22. Sitter å pusler med tørrfluer igjen. Litt overgang etter streamer/SØ-kjøret, men deilig å jobbe med tynne, spinkle saker! Ser over markaboksen og den flua med flest hull i rekkene er UV-maur. Tusen takk Rune for en fabelaktig flue! Her en skogsmaur på TMC 2488 #12
 23. Spot on :-) Knotten er fæl og man får stort sett ikke gjort noe med den. Varme sommerkvelder, 25 grader, fisken vaker og knotten svermer... Heldekkende antrekk og knotten kravler inn i øynene og mellom fingrene. Likevel, jeg gleder meg
 24. Flott progresjon på bindinga di Roaas! Kanskje jeg henger meg på felles fluekasting for oppfriskning og konstruktive tips. Det kunne jeg behøvd også
×
×
 • Create New...