Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1287
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  79

Everything posted by Jarle TL

 1. Kjedelig å høre. Arrangementer er etterlengtet nå etter corona! Da håper jeg på sterkt oppmøte neste år! Bra initiativ uansett Eirik. Jeg synes forrige tur til Trysil var helt topp! Det å møte mange som brenner like mye for fluefiske som en selv er gull. Ønsker for temaer på kveldstid neste år: Rune binder utvalgte fluer fra basen, foredrag om cdc, harrfiske på høsten, Eirik greier ut om sine hemmelige fiskeplasser, Rolv forteller om sine erfaringer med nymfefiske i Finnmark, Truls lærer oss dødlige å fange SØ i havet.
 2. Har ikke prøvd hoodyen. Bare vanlig Bugstopper skjorte med krave. Må jåle seg litt ved elvebredden vet du 🙂
 3. Kan ikke annet enn å anbefale SIMMS Bugstopper, selv med stiv pris. Har skjorte, hanskene og sungaiter og de hjelper mot mygg og knott. Jeg har brukt dem på varme, vindstille sommerkvelder og det eneste problemet er at det kan bli varmt. Kan også anbefale MyggA spray med 50% DEET. Bruk den forsiktig. Det er ikke mye som skal til. Og ikke få den i øyner, nese eller på klær. Den tar ikke knottplagen, men utelukker myggen.
 4. Fy flate for et flott klipp! Heftig take! Grattis med knall høstørret!
 5. Disse var kule! Grattis med grand skogsørret på prototypen! Jeg er veldig spent på hva du har brukt i vingen på dem. Et materiale som ikke bør være altfor stivt, men også må kunne bære/stabilisere flua på vannet. Aner jeg Faux Bucktail?
 6. Jarle TL

  Tellende fisk?

  Dette er veldig subjektivt og stedsavhengig, så jeg innser nå at ordet "tellende" kan virke ekstremt kontraproduktivt på rekrutteringen til fluefiske og virke nedsettende overfor andre fiskere. Ordet var kun ment for min fisketur i den elven jeg fisket til ett gitt tidspunkt. Bra at du tar opp dette Rolv! I Østmarka i Oslo, som huser mine nærvann, har "tellende" en helt annen betydning. I visse vann er jeg svært fornøyd om jeg får en ørret på 200g, mens i andre (gjerne større vann) er jeg meget fornøyd med ørret over 500g. Alt i alt betyr vekt ingenting for opplevelsen. Det er settingen og mestringsfølelsen over å fange en kresen , vanskelig fisk som betyr noe! Når vinteren kommer og man tenker tilbake på flotte sommerminner med fluestanga, så er det sjeldent sommerens største ørret som får fokus. Det er 300-grammeren fra skogsvannet som tok goo-mævvern i bukta mellom grantreet og vannliljene, og som etter mye innsats og eksepsjonell stangføring, fikk besøke håven.
 7. Det ble en bonustur i elv helga 19-21.aug. Nydelige forhold fredag ettermiddag og lørdag, men dessverre stor vannstand og økende etter forrige ukes regnskyll. Søndagen blåste bort. Noe vårfluer i alle størrelser, noe Dinocras og en bråte andre, mindre steinfluer, og et ganske jevnt tilsig av små (str 18-20), lys oliven døgnfluer. Hadde lave skuldre og få forventninger, og gledet meg mest over teltliv og cowboyfrokost på stormkjøkkenet. Fant noen fisk som vaket, men meget få som var steady disse dagene. Og slik er det vel i slutten av august 🙂 Resultatet i håven ble kun en "tellende" fisk på nøyaktig kiloen. Den sto i en bakevje og spiste både døgnfluer og vårfluer på den blanke overflaten. Selv var jeg strålende fornøyd etter en helg ute i det fri! Det kommer rapport fra "fiskeuka" i jun/jul når jeg får tid!
 8. Wow! Nydelig ørret! Gratulerer så mye med prakteksemplar!
 9. Vakker ørret Eirik! Akkurat passe stor. Gjetter at den var grisesprek!
 10. Nydelig liten sak Kim! Elsker slike små streamere som går å kaste med femmer. Har laget en egen boks for markafiske med micro-zonkere, micro-decievers, libellenymfe og vannymfe (nymfe). Noen mini WB har også lurt seg inn i den boksen, men det snakker vi ikke om. Gøy å se deg tilbake på forumet! Mere slike 😁
 11. Juniquizen var litt vanskeligere ja!
 12. Nydelig fisk Eirik! Gratulerer!
 13. Ja enig med Truls og deg Stensland. Ikke dumt å bare kappe vekk hele slitasjeområdet og teste. Fungerer det tilfredsstillende så bare fortsett å bruk lina! Så kan man i ro og mak planlegge evt ny line og ønske seg den til jul 🙂
 14. Jeg kjøpte en halv Hoffman sadel i grizzly på 90-tallet, og den holder enda. Binder flere fluer pr fjær. Prøv å få tak i en Whiting sadel, så vet du at kvaliteten er god. En halv holder veldig lenge.
 15. Jøss, er det mulig å ha så flaks?! Tusen takk! Lover å treffe dårligere på neste quiz 😆
 16. Disse er ikke nødvendigvis tenkt å imitere Leptophlebia, men heller generiske klekkere av Aurivilli- eller Baetisarter. Men de går selvsagt rett hjem i stillevann også. Den største på bildet er bundet på TMC 100 #12, og de mindre på høyresiden på bildet er bundet på TMC 112TR #15 (bedre krokgap, samme tykkelse på krokgods). Legger ved et bilde av de jeg bruker i stillevann her. Nøyaktig samme utførelse. En størrelse egnet for Marginata, en annen for Vespertina. Har noen Biot-Dun a la Stokkebekk som fungerer som både klekker og nyklekt dun der også. Fine saker med biot i kroppen i fargen trico.
 17. Får komme tilbake til deg på den 🙂
 18. Svart, rødt, tallrikt og dårlige flygere? Og oppe i fjellet? De to insektene jeg tenker på er bibio pomonae og bloddråpesvermer. Dersom de minnet mest om en møll/sommerfugl var det nok bloddråpesvermer, slik Truls linker til. Du har nok vært heldig å komme over en slik sverming! Ikke så vanlig. Tøff å imitere korrekt. Man kan jo modernisere Andre Brun sin hvitvinge med egnede farger?
 19. Det er det sjukeste! Gratulerer med kubbe!
 20. Veldig mange fine forslag som Eirik linker til. Jeg hsr to døgnfluebokser til elv. En med de store over #16 og en for de mindre. Her får du et bilde av klekkersiden av min døgnflueboks med de store døgnfluene: Håper du kan finne noe inspirasjon
 21. Ute i hele går. Valgte feil dag å avspasere på. Sterk vind fra nord og regn store deler av dagen. Ble noen abborpinner på streamer, og et par småørret på Vespertina. Håper å treffe bedre neste gang! Dette er de man ønsker å treffe på nå: Når det blåser 15m/s blir det ikke mange insekter på overflaten å vake på. De blåser inn til land eller letter med en gang. Dessuten tror jeg ikke ørreten klarer å se klekkere på overflaten i bølgene. Den som har mulighet bør komme seg ut nå i vespertina prime-time!
 22. Fytti rakkern! Gullgris! Gratulerer igjen! Det er utrolig gøy når man klarer å analysere seg frem til hva fisken spiser og hvordan man skal klare å lure den. Slik som at det mest innlysende for fiskeren er at fisken beiter på duns. Det er jo det man ser på overflaten med sine grå seil. Man prøver parachute, split-wing, comparadun men ingen ting gir utslag. Så er det ned i klekkerboksen og utforske. Men spesielt på vespertinafiske kan fisken bli fryktelig selektiv på nymfer. Å fiske de som du beskriver her, med en lett nymfe nærmest presentert som en tørrflue i fiskens bane, med lett handtwist, er en utrolig spennende måte å fiske på. Knekker man koden og finner oppskriften så blir man belønnet. Men fiskestørrelsen i de vanna du fisker i Rune kan ikke sammenlignes med mine trakter. Makan!
 23. Min årlige fisketur i elv havner nesten alltid den uka det regner mest hver sommer. Handla en SIMMS G4 rumpetaske som jeg tenkte skulle holde sakene tørre, men den gang ei. Jeg er ganske lei av gjennomvåt amadou, fuktige fluer og massiv tørkeprosess hver kveld for å være klar for kommende dag. Nå brukte jeg gavekortet jeg vant på forrige måneds quiss her på ffs og fleska til med en slik: Håper denne holder vann 😁
 24. Her ville jeg gått for forskjellige fargevarianter og størrelser av CDC-myggen. Kan imitere døgnfluer, vårfluer, mygg og tovinger. Spennende prosjekt! Du er jammen meg tøff som tørr å gå inn på en slik utfordring!
×
×
 • Create New...