Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1415
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  110

Everything posted by Jarle TL

 1. Der er jeg helt på linje med deg. Liker ikke overdrevent store beads på nymfene. Spesielt ikke de som skal imitere døgnfluenymfer. Har selvfølgelig noen som skal synke kjapt, men er mer glad i å lage flua strømlinjeformet og bruke tynn fc hvis den skal ned i vannlagene (type perdigon). I juni måned står ørreten gjerne nærme elvebredden der jeg fisker, og det er da jeg bruker nymfe mest. Behøver ikke nymfer som synker fryktelig fort når ørreten står på 40cm vann. Artig å sightfiske med små nymfer på denne tiden.
 2. Ekstremt pent. Dette inspirerer til ny rad i nymfeboksen! Litt radikalt med "hotspot" på den ellers ganske naturtro flua! I like 😀
 3. Very nice 🙂 Dekket med litt klarlakk eller bart materiale?
 4. Enestående rapport fra reisen! Takk for en flott lesestund. Bra å endelig få en realitetsorientering om fisket der nede!
 5. Begrepet "sexylubben" har fått en ny betydning! 😁 Gjetter på imitasjoner av lyngbladbiller, pga størrelsen? Kjempefine!
 6. Her produseres små, delikate døgnfluer i str 19 for tiden. Gode gamle TMC 102y. En lys olivengul, en mørk oliven og en mørk brun (trico), så har man representert de vanligste i denne størrelsen. Sterkt inspirert av Rune:
 7. Du kan også vurdere en enda kortere krok enn TMC 112TR på fluer med forlenget bakkropp. Jeg tror trikset på så store tørrfluer er å ha tilstrekkelig krokgap og mykt materiale i bakkropp. På bildet er Hanak 500BL som jeg bruker. Andre alternativer kan være TMC 2488/2487 #10, Ahrex FW527, Firehole Sticks 413, og flere andre. På slike kroker har man litt mindre plass å binde flua på. Det er smart å plassere vingen (på duns med forlenget bakkropp) relativt langt bak på krokstammen for å få god balanse i hvordan den flyter.
 8. Fordelen med lavere klasse, for eksempel klasse 4 isteden for klasse 5 handler om hvor delikat og stille fluelina lander på vannet. En firerline er lettere enn en femmerline og vil plaske mindre ved nedlegg på vannet. Dessuten er lavere klasse bedre dimensjonert for å kjøre mindre fisk (morro-faktor). Både klasse 4 og klasse 5 fungerer utmerket til nymfefiske. Bruksområdene for klasse 5 kan være bredere enn for klasse 4. Men med en firer og en sekser stiller du sterkt i de fleste situasjoner 🙂
 9. Det lengtes! Min fremste erfaring er at forpliktelser (jobb og familie) har en lei tendens til å komme i veien for de beste dagene i marka. De beste periodene for Vespertina, Vulgata og flyvemaur (august) kommer stort sett i intensive perioder i arbeidslivet eller ifm sosiale forpliktelser. Fluefiskemessig blir jeg alltid overrasket over hvor små og nette Vespertinaene egentlig er. Her er jeg bedre forberedt nå tror jeg. For vulgatafisket har jeg oppdatert boksen med mer naturtro fargenyanser ift mine lokale vann. Samt en drøss varianter av klekkere. Erfarte at ørreten kan bli totalt selektiv på vulgataklekkere og ignorerte samtlige duns i fjor. Noen faste travere er med, og et par nye på forsøksstadiet. Den ene skal jeg binde på fluebindehelga. Ellers fortsetter jeg å ta med to stenger i marka. En delikat tørrfluestang klasse 4 og en noe rappere femmer for vulgatafiske og små streamere og libeller/vannymfer. Av mer perifere faktorer så kan jeg anbefale elsykkel som fremkomstmiddel dersom selve fisket er målet. Tilgjengeligheten til markavann har åpnet seg skikkelig etter å ha investert i elsykkel og Thule sykkelholder til bilen. Tiden det tar for transporten innover/oppover grusveien har krympet betydelig.
 10. Jeg tror ikke du går feil med hverken klasse 6 eller 7. Truls fanger vel mest SØ på forumet her, så jeg skal ikke overprøve hans anbefaling av #6. Selv bruker jeg mest klasse 7. Dette er på grunn av allsidighet ved tøft vindvær. Her kommer de individuelle kasteegenskapene inn som en viktig faktor. Er man god til å sette pene, markante bukter så mestrer man antagelig fint klasse 6 på kysten.
 11. Driver å stocker opp døgnflueboksen med Biot Duns om dagen. Beskrivelse i fluedatabasen. Denne flua fanger! Her på TMC 112TR #13
 12. Den som binder flest fluer vinner?
 13. Heftige greier! Ser veldig fin ut. Hadde vært livredd for å søle lakk og lim på den men...
 14. Den Fario-matta var jo snacks da!
 15. Hei! Nå er vi inne på et ganske nerdete tema her. Jeg er ute etter et mykt silikonunderlag til å plassere bindestikka og verktøy på. Det må være sklisikkert og mykt nok til å ikke bråke når man legger ned verktøy. Det må også være greit å rengjøre. Det var å få kjøpt et fint ett tidligere fra Hareline. Nå er det utgått virker det som, og eneste jeg finner nå er Loon sin https://loonoutdoors.com/products/tying-mat Denne synes jeg blir snau for formålet. Hva bruker dere som underlag på bindepulten?
 16. Her lukter det ørret i håven! Pent bundet Rolv!
 17. Nydelig Eirik! Mobilkamera fungerte jo utmerket! Bra beskrivelse 😀 Her er mine siste kreasjoner. Bread'n butter i elva. Baetis parachute med dark olive kalkunbiot på Hanak 230BL #16
 18. Helt innafor den der! Gjetter at cdc-butten foran vingen støtter opp og øker flyteevnen betraktelig. Har du noen erfaringer med å bare binde thorax på små døgnfluer? Gir nett avtrykk vil jeg tro.
 19. Du innrømmer å ha knytt på slikt? 🤣
 20. Jeg har prøvd fluefiskefilm med et par kalde attåt. Det varmer der og da, men morgenen etter er man tilbake i samme lengselsfulle tilstand. Langrenn, snowboard/alpint, isfiske eller aking hjelper jo litt i de kalde måneder da.
 21. Nydelig, og imponerende konsistent bundet. Gleder meg til å ta fatt på myggboksen over nyttår en gang.
 22. Det er strutseherl som ribbing i bakkeoppen ja. Skal se hva jeg får til ang sbs 🙂 Takk for hyggelige ord
 23. Fortsetter på Vulgataforberedelsene. Her en Vulgataklekker etter inspirasjon fra Kenneth Einars. Bakkroppen er ganske nær originalen imitasjonsmessig på denne, og det er disse som tar litt tid å lage. Imiterer Vulgatanymfen som har svømt opp til overflaten for å klekke. Mine er 23mm lange. Her bundet på TMC 2488 #10
×
×
 • Create New...