Jump to content

Jarle TL

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  1319
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  81

Everything posted by Jarle TL

 1. Sulphurua kan du binde i str 13 for eksempel. Behøver ikke flere størrelser, bare kroppslengden står i forhold til originalen.
 2. Tok meg selv i å gni inn dubbingen med klokka, hvor både tommel og pekefinger spiller på lag i en aktiv pardans. Pekefingeren er den som får jobbe mest, men tommelen er langt i fra passiv 😑
 3. Dette har jeg aldri tenkt på før. Skal ha dilemma i bakhodet i kveld etter ungene har lagt seg.
 4. Hadde vært gøy å teste! Men hadde nok valgt å bruke pengene mine hos en annen produsent
 5. Synes forslagene dine er veldig gode! Ligger litt research bak de tankene der 🙂 Ellers er jeg enig med Eirik. Dersom du fisker mest i marka hadde jeg tatt med noen av bænkersfluene han foreslår.
 6. Nydelige delikatesser for kresen ørret! Jeg har bundet opp en drøss av disse etter demoen på Nordisk før jul. Drar du vekk de små kordellene i BQ og bare bruker den bredeste? Synes du har fått en tydelig, pen ribbing på dine som jeg kan se langt etter på mine. Bindetråden kanskje? Vet du hvem som selger 102y i str 21? Har ikke klart å få tak i dem.
 7. Takk for gode refleksjoner! Jeg skal snakke litt med Pål på Nordisk om Water Shed. Gummistrikken skal med i utstyrsriggen fra våren av! Det er helt sikkert!
 8. Joda, har gjort det til nå. Men så var det miljøaspektet i det (noe jeg er opptatt av). Kan nok forsvares til førimpregnering uansett, da løsemidler vil fordampe lenge før flua når vassdrag. Takk for tips! Denne skal sjekke ut! Fint å ha en slik på bindebulten uansett. @Rune Stokkebekk hvordan synes du om tørkeprosessen av flua når du dyppet hele stasen i flaska?
 9. Mulig det er løsningen ja. Jeg har bare dyppa hele flua nedi og hengt den til tørk. Den tørka ikke 😄 Men det er sikkert mye smartere å bare impregnere de delene av flua som absorberer mest fuktighet, f.eks dubbing. Skal teste! Takk for refleksjoner Eirik og Rune!
 10. Joda, den er antagelig veldig god ved vannet hvor man kan blåse på flua og blindkaste litt før nedlegg. Men High n Dry inneholder ikke løsemiddel som dunster vekk, og egner seg derfor dårlig som førimpregnering. Kan godt hende du har rett Eirik. At man kan fortsette i samme tralten som tidligere og bare dyppe før kast.
 11. Hei! Jeg ønsker å impregnere tørrfluene mine før de settes i boksen. Har tidligere aldri gjort dette, siden DryDip har løst alle problemer ved vannet. De fleste av mine tørrfluer har noe cdc i seg. Jeg har prøvd den lovpriste High N Dry Liquid Floatant (ref bildet), men den tørker aldri. Den er derfor ikke egnet for bruk ved bindepulten. Er det noen som har gode erfaringer og anbefalinger til et produkt for førimpregnering av tørrflua?
 12. Giftig multiflue når baetisartene klekker ser det ut til. Takk for inspirasjon! Her går det i produksjon av ammunisjon til dager der ørreten nekter å ta tørre Leptoer: Kamasan B175 #14
 13. Dette er jo uoriginale forslag da Truls, men min første tanke var en parachute med hackle som gjerne skrår litt nedover. Alternativt en liten brunsvart med klassisk, vertikalt hackle?
 14. Jarle TL

  God jul

  Godt nyttår!
 15. Jarle TL

  God jul

  Da var det julaften igjen 😇 Riktig god jul til alle på vårt flotte forum! Med ønske om mange relevante pakker under granen
 16. Helt nydelig program! Skal absolutt prøve å få blitt med på dette!
 17. Fine de! Bruk gjerne et materiale i kroppen som bygger enda mindre. Husk at de ekte døgnfluene er superslanke! Ellers det Truls sa 🙂
 18. Håper det! Jeg synes det er vanskelig å velge ut rett mengde cdc for disse. Velger de fineste fibrene midt på cdc-fjæra, og napper bort de dunete nederst, samt toppen. Tar utgangspunkt i to større cdc-fjær fra vill stokkand, legger de sammen og bruker ene siden til en slik flue. Noe lignende mengde du bruker Rune? Har kuttet ut sightere på de her. Har ikke hatt behov for det hittil.
 19. Her kommer noen mobilbilder av de jeg pusler med mens andre ser på fotball. TMC 102y #19
 20. Gratulerer til vinnere! Og takk for årets quizzer!
 21. Svenskene lager jo sin Dynamit-Harry med bare litt chuck av antron/polygarn isteden for bakkropp. Uten at jeg har testet disse, så fortelles det om gode fangster!
 22. Følg med på Gero sine sider. Mulig det blir en utstillermesse på Åråsen på nyåret. Tradisjonelt har Gero-messene vært bra, med mange merker representert. Prøvekasting er mulig for samtlige merker i idrettshallen.
 23. For denne bindesesongen blir fokus å etterfylle hull i boksene. Samt å erstatte noen typer døgnfluer (no-hackles) som ikke fløyt som jeg ville. Rune hadde en fin demo på Nordisk, og nå er jeg ganske sikker på hvordan jeg skal få til døgnfluene på krokstørrelse 19. Ellers blir det å se over boksene for å eventuelt ta bort de fluene som aldri knytes på. Jeg har blitt ganske god på å notere på telefonen hvilke fluer som går tapt i gjennom sesongen. I samme lista noterer jeg eventuelle fluer som har for kort vinge, flyter skeivt eller ikke funker. På den måten har jeg god oversikt over hvor jeg bør begynne bindesesongen. Denne sesongen har jeg startet med nr1 viktigste flue der jeg fisker; cdc-myggen #17
 24. Dette er en kickstart for sesongen vi er inne i! Sees på Nordisk!
×
×
 • Create New...