Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5453
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  198

Rune Stokkebekk last won the day on April 4

Rune Stokkebekk had the most liked content!

6 Followers

About Rune Stokkebekk

 • Rank
  Guru
 • Birthday 09/25/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjørkelangen
 • Fornavn
  Rune Andre
 • Etternavn
  Stokkebekk

Recent Profile Visitors

4960 profile views
 1. Jeg hadde nok hatt nesten halve lengden på den cdc'n. Jeg liker å ha den flottøren ca like lang som flua, maks.
 2. Selv om cdc er ganske "selvflytende" så er det smart å impregnere forsiktig, thorax også på disse her. Bittelitt Dry Magic, Cdc Gel eller Cdc oil funker fint. Polygarn må ha impregnering for å funke, cdc bør ha. Cdc oppfører seg litt forskjellig man kan lissom ikke si at cdc er cdc. De hvite fjærene der flyter dårligere enn de brune naturfjærene og trenger impregnering. Det er noe med sånne hvite fjør, de er mykere og litt slappere i fibrene vs. de brune som er ufargede rett fra fuglen.
 3. Ja, var ikke så aller verst å fange litt etter litt over 4mnd off. Men nå la isen seg igjen så bare å binde og drømme..
 4. Årets første tur i går Ny rekord i tidlig start her hjemme. Var i et par vann, veldig stille i det første, men så et par vak. I nr. 2 så fant vi 4-5 fisk som vaka litt nå og da. Og i en kort periode var de nesten steady! Jeg fanget 3 stk på 450-500-600g på Tørr CDC Mygg str. 17. Etter det så var skuldrene passe lave og jeg tok en liten minizonker runde. Hekta på en finere fisk i ei vik som ramla av. Fikk se den og jeg tipper rundt 7-800-ish. Under en stokk bodde det også en fisk som kom som ei kule og nappa til før jeg fikk kroka'n.. Yeye... da er det meldt survær igjen så noen oppfølger blir det ikke på noen dager. Uansett, festelig å ta dem på tørrflue så tidlig.
 5. posuere convallis metus accumsan at!!
 6. finnes ikke...? Det har ikke vært annet
 7. Vokset tråd! Så ikke dra til alt med en gang... noen materialer krever at man binder inn litt forsiktig så legger man på et par harde etter det... Men ikke på garnvinger, de bare holder du på plass og fester, enkleste som finnes.
 8. Alkoholmisbruk er vel ikke så populært på pøbben nei ;-)
 9. Å fette opp taperte fortommer med skikkelig butt/taper er ikke dumt, det hjelper mye når man ska fiske fluer med inntrekk. Mulig også på dette hvis ikke årsaken er at du drar for mye lina bortover før du virkelig går opp og løfter..
 10. Jeg har ikke kjøpt noe, men enda bedre fått en flott gave av en meget hyggelig leverandør som har tilgang til å plukke litt nakker selv på farmen borti US og denne kom fra hans private stasj sa han. Og siden det er cree så måtte jeg bare legge den ut fordi jeg vet de er skjeldne og folk digger dem. You know, erte litt.. Selv har jeg ingen fra før men ser jo litt skjønnheten i dem Ble uansett meget imponert over mengden fjør og lengden, spinnvillt jeg har ikke sett maken. Snakker 18-20cm lange hackles til krok 16-18 her. Mulig det blir en mævver eller to her..
 11. Døgnflueimitasjoner med Biots i kroppen - Rune Stokkebekk Fluenavn Krok Tråd Hale Kropp Vinge Hackel Thorax Sulphurvillii 12-14 Oliven Ginger Lt. Olive Turkey biot Brun/Grå Cdc Pale Yellow Grizzly/ginger Golden Olive+Amber 50/50 Gulrotflua 10-16 Brun Ginger Rusty Spinner Turkey biot Brun/Grå Cdc Brun Flyrite nr. 18 el. Tilsv. Baetidae 14-18 Oliven M. Dun Olive Dun, Olive Turkey. Brun/Grå Cdc M. Dun / Olive grizzly BWO Lepto 12-18 Sort Dk. Dun Mahogany Dun Brun Cdc Dk. Dun Mahogany Brown. Grå Dun 14-18 Grå M. Dun Turkey biot, Dun Brun/Grå Cdc M. Dun Callibaetis Imitasjonene i denne serien kan imitere en rekke arter i både dun og spinner stadiet. De er generelle imitasjoner og gode fiskefluer. Jeg bruker både kalkun og gåsebiot. Helst kalkun hvis jeg har rett farge siden de er lengre. Ulempen med kalkunbiot er at de er mer transparente. Det kan også være positivt, bruk tusj og legg på mer farge på undersiden! rrrrr
 12. Flua til venstre her er en jeg komponerte for islandstur og den funka veldig bra der. Zonkern er her brown barred black. Gul ice i kroppen som hale og midtdel og orange foran. Kunne lagt på en svart krage på denne også.
 13. Bankers den der på tundraen, kan fettes inn og fiskes dead drift også Hi! Husker første gangen jeg kom til Scones Campen i Kharlovka, 5grader og det blåste typ 10-15ms, helt insane. Etter å ha gnudd første 7-8 timene i teltet så begynte det å klø etter å finne på noe. Så jeg tok meg meg 6er og satte på en killer i str. 6. Gikk rett ut av teltet og kikket ned på nakken med masse fine steiner og strømmer. Jeg foreslo at kompisen kunne få honnøren, men han hadde ikke trua. Skikkelig drittvær... Ok sa jeg og takket, og sa litt bråkjekt "SJEKK NÅ" når jeg la flua 3m oppstrøms en fin stein midt i elva.. Som bestilt kommer en 2,5kgs opp i et nydelig head & tail vak og killern forsvinner ned. Hi! Og flere fulgte etter. Komisen var sjokkert at det gikk an. I litza på samme turen fant jeg en skikkelig stor fisk (typ 5kgs i dreampool) godt oppstrøms campen hvor elva deler seg i flere løp, fisken sto på en nesten umulig plass, skikkelig køddete strømmer og umulig med noe vettugt bakkast. Den tok etter noe slikt som 46 kast, klarte etter mye om og men å få flua til å flyte uten å stripe i 4 sekunder. 5min seinere så ryker 023.. Sveiver inn og fortommen ser ut som et knippe med spaghetti.. totalt oppfliset etter sikksakk kjøring i steinene. Vel andvendt tid å lage de der, og slik skal dem se ut :-) Et tips: Jeg vet ikke om du fisker noe laks men hvis du gjør det så kjenner du Bhatakorva eller Original Templedog. Fargene i den tubeflua er skummelt god på Kola og ikke bare på laksen. En sånn med 6cm vingelengde hadde jeg lett tatt med. Og i tillegg laget noen zonkerstreamere med samme fargene i. Fiery Brown, kobber, Svart, orange.. Fisker veldig bra i humusfarget vann.
 14. Enig, jeg har ikke sett noen slike håver som funker til elvebruk hvor det er litt strøm, med finmasket C&R nett så blir det enda mer komi-show
×
×
 • Create New...