Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Posts

  5807
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  315

Rune Stokkebekk last won the day on November 30

Rune Stokkebekk had the most liked content!

About Rune Stokkebekk

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Recent Profile Visitors

8574 profile views

Rune Stokkebekk's Achievements

 1. Det der vet jeg alt om, det er ingen forskjell på taperingen og vekten, kun farge.
 2. Grøss... må være horribelt å kaste med, mye bråk, sette den på butten... Neppe noe for blankt vann imo. Kan ikke skjønne at dette er bedre enn å bruke "saueulla", heller tvert i mot. Bortsett fra måten å skru sammen så virker det like ubrukelig som foamindikatorer. Kanskje med unntak av at denne ikke dras under og sier BLOOOOOP! når du trekker opp til kast. Men vet ikke.
 3. Maggot og kulehode må være spot on Knut! Tenkte på det samme i dag, typ 2 stk perdigon med maggot, 10ft 3er og tynn fortom og bare "euronymfe" mellom blekker og langs sivkanter... vedder på at de hadde funka. Uansett... stakk en liten tur ut etter lunch og hadde tak i totalt 4 fisk. Nå er de så trege at man knapt kjenner at de biter i nymfa eller streameren. Hadde to fisk som kom og tok en liten minizonker rett foran beina mine med bare fortommen ute. Så den ene tok og kjente nada... Mista to kjappe og fikk meg en helt ok fisk på 800 før jeg rusla hjem. Uansett deilig å komme seg ut i litt dagslys, traske litt i skauen, kaste litt.. blir det fisk så er det ren bonus.
 4. Jeg kan godt skrive litt slik jeg føler det så får dere ta det for hva det er. Jeg synes de har en spesielt god kombinasjon av meget lett vekt, følsomhet, bra dybde kombinert med hurtighet og spenst. Veldig lettkastet og presis. Også er det imo stenger som er rett klassifisert, det er en 4er ikke no mer... samme med det andre. Vektanbefalinger er spot on kanskje med 1gram i tillegg hvis man skal ha lange liner på typ 12m og opp.. så tåler de det.
 5. Definitivt, jeg har 904 og 905 som jeg har lekt endel med allerede.
 6. Du må teste Truls, dette er noe helt annet en alt annet vi har/har hatt. Eneste som disse deler med LPX er navnet som vi ønsker å beholde resten er nytt.
 7. ja, det er/har vært et våpenkappløp i mange 10år nå med mål om å kaste lett langt, ha raske stenger... på veien døde "fiskestanga" for de som satset hardest på dette. Siden epic er så opptatt av at deres stenger er true, hvorfor ikke sette på anbefalte gramvekter på liner.
 8. Handling er litt tykkere runningline da, men som du sier så veier den også noe men er ikke noe man bør ta med i betraktningen når man skal finne en line som passer. Det skiller ganske lite i vekt mellom handling linen og øvrig runningline pr. m. Jeg ville ikke tatt det med i vekten. I mitt hode så skal rett klassifiserte 4er stenger ha kastevekt fra 9-12gram, ideal rundt 10g. det er der det skal ligge for å være delikat som vi ønsker ved bruk av en 4er. En 5er kan være fra 11-14gram, og typ ideal rundt 12g. Ideal er da typ en helt standard WF line med klump på 10-11m, når en slik sitter på så skal stangen jobbe slik den er tiltenkt å fungere, er det en dyp stang så skal den gå litt dypt da, er det en toppaksjonert så skal det kjennes vesentlig lettere ut. Blir det kraftigere enn dette så vil i hvertfall ikke jeg bruke det til det klassiske tørrfluefisket jeg bedriver med fotommer fra 4-7x. Å kjøre stor fisk på tynn fortom på sterkt underklassifiserte stenger er ikke nødvendigvis noen høydare. Da spes hvis man må overline en 5er som er mitt ytterpunkt for tørrfluefiske.
 9. AFTM er som dere sier temmelig utgått i den forstand at de vekter som brukes der er etter dagens normer litt lette og for snevert. Stenger er jo langt mer fleksible i hva de takler av vekter enn de var før med moderne materialer og byggeteknikk. Men! En ting skal aftm ha og det er at et sted deromkring skal en 4'er eller 5er ligge for å være en 4'er eller 5er. Begynner man å snakke om at man har 5er som skal ha liner fra 13-15gram f.eks ja da er det ikke noen 5er lengre IMO. Bør ligge rundt 10-13 et sted. Ellers så er den sterkt underklassifisert. CCS sier mye, men sannheten er ikke kun i en bøyningkurve da vekt alene som i død vekt uten bevegelse er bare en side av saken. Ting skjer når man setter saker i bevegelse og energien man får da påvirker ganske mye (høy linehastighet ved kortere klumper) Noe som forklarer hvorfor liner som er kortere og lettere kan funke glimrende selv om de er i nedre spekteret av hva som anbefales på en stang. Jo mer komprimert en tapering/klump er, desto mindre vekt trenger man for å få den til å fungerer godt. Og stangbygging er såpass avansert nå at man klarer ikke å få ut sannheten i en stang kun ved å bøye på den, det er helt umulig på topp moderne stenger. Det må kastes og deler må aktiveres. Rolv nevner GL Experience som jeg var initiativtaker til, og der har man et eksempel på en line som er temmelig tung ifht klassen. Den gangen, og nå egentlig så mener jeg/vi at de måtte være slik for å fungere som de skulle. Så får man vurdere om det passer på den type 4er eller 5er man har. Bruker jeg det vi har av stenger nå så går jeg helt klart ned på en 4er liner på mine 5er stenger og det fungerer klokkerent. Når man velger seg en long belly så er vel noe av formålet at den linen skal være god å kaste med når hele klumpen er ute og litt til. Eller så faller hele vitsen bort ved å ha en line som er 3-4-5m lengre enn det som kanskje defineres som standard klumplengde. Ellers så er jeg enig, man må vite total klumpvekt i tillegg til vekt på f.eks 9,15m eller enda bedre vekten av front taper + belly, det gir et godt bilde av kasteegenskaper ved ulike vannkast. Handling line bør ikke inngå da dette i første rekke er ment som en "slitedel" på linen, det er der vi trekker mest når vi kaster. HL fungerers ellers ypperlig til å roe ned en line med fart slik at man får det beste fra flere "verdener".
 10. Viktigste for ørretfiske er at bremsen er jevn, uten at den hakker og at man kan stille den gradvis nok. Og med gradvis nok mener jeg at den ikke plutselig går fra for løst til for hardt. Det er et viktig poeng når man fisker pen fisk på tynn fortom. Å drive å bremse med hånda anser jeg som tøys. Er da mye bedre å stille bremsen helt passe og nyte "ferden". Forøvrig er det ikke noen stor sammenheng mellom disse kvalitetene på billige vs. dyre sneller. Det handler mer om hva slags type bremsesystem snella har og om det er pålitelig ifht. plutselig å overløpe ved en glipp eller låse seg. Generelt så har sneller bevegelige komponenter i "drevet" og de bør man gi et lite ettersyn. Rense litt et par ganger i året, sjekke at evt. funksjoner som er skrudd til sitter tight. Og når snella lagres for vinteren så plukker man spolen av, åpner bremsen og tar et "ku-tips" og sjekker om det er no bøss. Hvis så, rengjør.
 11. Hei, Det kan funke men flyter dårligere samt at fibrene er tykkere. Har du høne av god kvalitet, nesten tørrflue fra feks. whiting så kan det funke. En annen er utfordring med fiberlengde på små fluer å få de korte nok.
 12. Skal jammen si man har flyt når to slike lar seg fange på bursdagen sin. Den største'n der må da være noe av det penere jeg har fått med tanke på proporsjoner og farge. Sinna var den au og stakk 30m utover vannet etter den slurpa i seg mauren min på 6-7m hold. Kom subbende's langs land og vaka en gang og jeg så retningen, la ut flua og venta i 10 sek før den kom i det nydeligste head & tailvaket. Makan!
 13. Sesongen er fremdeles i full gang her jeg bor og nå har det vært noen lyspunkter siste uka med litt brukbart myggfiske i korte perioder. Klekker fine mygg i str 14-18, innimellom nok til at litt finere fisk kommer opp. Har fått naila kilos på buzzer og da er den haken på bucketlisten ok for i år.
 14. Hei, Jeg har kun brukt cottarellien siden jeg kjøpte den, ikke fordi den er sååå mye bedre. For det er den jo ikke. Cottarellien er veldig enkel, rask og fin å bruke og jeg har ikke savnet noe. Så det har bare blitt til at jeg bruker den. TMC har etter mitt syn den ultimate fleksibiliteten, men cottarelli med midge jaws er ikke langt unna. Jeg kan tilte toppen på stikka opp og ned og vri rundt så jeg føler jeg har god nok fleksibilitet sammenliknet med det jeg alltid har likt med TMC. Får nok plass til å binde alle mine fluer som er ned til #22 og mindre går fint det au. Jeg glemte vel å skrive at jeg bestilte ekstra kjeft, midge og det er den jeg liker best på stikka. Det øker avstanden fra "knekken" og ut til flua som jeg setter pris på. Eneste jeg ønsker meg er en bøsspåsa til italienern, har en plan om å lage en selv til å passe på det "stativet" som sitter på stikka.
×
×
 • Create New...