Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5251
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  150

Rune Stokkebekk last won the day on June 11

Rune Stokkebekk had the most liked content!

5 Followers

About Rune Stokkebekk

 • Rank
  Guru
 • Birthday 09/25/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjørkelangen
 • Fornavn
  Rune Andre
 • Etternavn
  Stokkebekk

Recent Profile Visitors

3914 profile views
 1. August nærmer seg og litt "bibio ferie" er planlagt. Nettopp kommet hjem etter litt annet fjellfiske og det gikk hardt ut over den helsvarte cdc myggen Litt ymse bibio's noen flyter godt noen litt dårlig og noen passe.. Noen for flatt vann og andre tåler mye "skvulp". Bare å håpe på at de kommer som bestilt!
 2. Stort sett det samme som i vanlige skogsvann av den grunnere typen. Fjellet som i hvor? Vespertina, Vulgata, Mygg, Vårfluer.
 3. Vulgiser trenger ikke å være store for å fungere bra, det gjelder dun, klekker og spinnere. Det er dessuten ganske stor variasjon i str. fra ulike vann og elver. Om du har en flue i størrelser 17-20mm kroppslengde så er det nok temmelig innafor. Heller det enn å ha svære dyr med 25mm bare i kroppen er min filosofi. Du kan sikkert lage de fluene der på TMC 100 i str. 10 også for å få litt større krokgap. Den kroken er stor nok synes jeg når man skal ha på haler eller nymfeskinn.
 4. Ikke no spes. bra forhold i dag, men fikk da litt ut av dagen. Starta friskt med litt småvaking og tok meg faktisk tia til å fange litt ymse str. fisk for å registrere litt lengde/vekt og da kondisjon som mål. Liker å evaluere fiskebestanden i vannene med fiske framfor å sette garnserier og "prøvefiske". For min del så er minst halve gleden det å klekke ut fisk, bære de små ut og se at vannet fungerer. Ganske artig å se at kondisen ligger jevnt på over 1,1 på 1-åring fisk jeg satte for 2-3 år siden. Jeg hoppet faktisk over endel vann i fjor pga. den dårlige og insektfattige sommeren. Kan ha vært lurt det. Uansett i år så er det veldig mye fin og vital fisk å se i alle str. Fanga flere på rundt 500 som var 35cm og noen på 32,5 som lå på 450, det er fine tall for fisk som er 3-4 år gamle og har mange gode år igjen. Bare å glede seg til årene som kommer. Vel etter en runde med fanging på maur og mygg så måtte det blåse opp og etter det kom regnet som "nuka" alt. Tok meg en halvtimes runde med streamern, hadde en fisk som bomma på den grå mini'n. Tok en runde til med @Robban 's favoritt og fisken på bildet lot seg friste, 1,6kg. Godzonkern:
 5. Test tospann med nymfer @bushman den flashback nymfa jeg la i basen er helt fin på 16 krok, lag noen på 14 au. Og fisk gjerne 1 14 og 1 16 på fortommen. Og du plukker dem duns så test comparadun på 19 og cdc myggen på 19. Cdc myggen kan være en luring som sitter pent og høyt på vannet som vespertina gjør.
 6. Tok onsdagen fri og dro på skauen, det var ganske lurt. Ikke veldig mye insekter å se men det kom litt vanlig skogsmaur flyvende midt på dagen og det er endel mygg å se nå i de ulike vannene. Og det var de to insektene som ga meg to flotte fisker ila. formiddag/ettermiddagen. Kom litt vulgata på kvelden men det var ikke nok til å få opp fisk av anstendig størrelse mer enn 1 til 2 ganger og da er det temmelig håpløst å få fisket skikkelig på dem. Fant 2 pene som vaka litt mer regelmessig, fisken på bildet med flytering var en av flere som patruljerte og spiste maur og mygg, den tok på en svart flyvemaur med foam bakkropp på en 15 krok. Fisken fra land tok jeg på cdc myggen i str 17 etter å ha prøvd å friste den med vulgata som ikke var godkjent mat. Utrolig god kondisjon på fiskene og nesten for sterke, den fra bellyen var av den virkelig seige sorten, har da fått fisk på over 2 som ikke er i nærhenten til å sloss som den. 1,4 fra belly på 5ern og 1,3 på 4ern fra land, begge stengene fikk hver sin det liker vi.
 7. Enig med Pål, Men på lesider så kan det f.eks være mygg/døgnfluer som klekker eller er aktiv, og andre bugs der også. Hender ofte det at jeg sitter på lesiden og kan fiske på en fisk eller to som vaker og det er stille resten av plassene. Dette er nok litt mer typisk i vann som er ovale/runde og ikke noe spesielle øyer, odder etc.. hvor det kan være attraktiv standplass ved vind. Vindsiden kan au være lur hvis det er litt insekter som drifter. Men det behøver det ikke å være bestandig. Må uansett rusle litt rundt å følge med.. skjelden noen fasit.. heldigvis...
 8. Feriedag i skauen skuffet ikke selv med katastrofevind. Var godt å kjenne litt varme igjen og det virket på insektene også. Ikke lett å finne le men det lot seg gjøre noen få plasser pr. vann. Vespertinaspinnere var aktive, godt med mygg, litt dansefluer og jevnlige plopp med vingemaur. Så noen store vårfluer og i det store vannet vi var i så vi vulgata, men det var litt seint på eftan så ikke mange som klekka. Fin rekke med fisk i dag på 750-800-850-1,0 og 1,25. Ble 50/50 tørt og vått. Beste fisken surra inni ei lita grunn vik, klart vann og grunt. Satte på 6x, mudda hardt og cdc myggen i 17 etter et forsøk med en lepto på 5x spissen. Tok i et nydelig head & tail vak og 4ern fikk seg en solid bøy
 9. Har opplevd det samme som deg @knut hadde et snev av vulgata-action forrige søndag i et mindre vann og rakk å ta tre pene på den snaue timen det sto på før det hølja ned. Er skjelden et godt værtegn når vulgataspinnerne kommer kl. 16 Har vært der to ganger i etterkant og ikke sett snurten av vulgata. Tilbake til myggen! Survær = lang markasesong, la det aldri bli badevann i år!! Hvis det ikke blir no rask endring i vær og oppvarming så blir jeg ikke overrasket om vulgataen holder på til godt over sankthans i større vann her på sentrale østlandet. Det er vel bare et par år siden jeg hadde bra spinnerfall rundt 20 Juni litt høyt i nordmarka. Fridag i morra, spådd sol og vind.. vel vel.. bare å ta med rikelig med kaffe og snacks og komme seg langt pokkerivold innpå skauen der grana er så tett at sola knapt synes.. Satser på at tur nr. 17 i mai gir en fin avsluttning på en ganske brukbar måned Får hive med en fisk da... hilste på en bekjent her om dagen, en som aldri har skjønt at fisk er sunt... denne her har jeg tatt en gang før for et par år siden og den holder holder vekta og er ikke noen tykkas. Cdc Myggen str. 17 med en liten strip var litt spennende synes den. Den er temmelig lett å kjenne igjen med den brystfinna som er splittet.
 10. Var nok litt mer passe antall de to utsettene der ja også kunne man ha stoppet noen år..
 11. Oi det var mye fisk som var satt ut... til sammenlikning så setter jeg 25 1-åringer hvert 3de år i sånne vann hvis de fiskes lite i. Fikk en slik for en uke siden som ble satt sommeren 2017, vekt nå ligger på 350-400gram.
 12. Gummi råtner fort ja... men de holder en sesong hvis du har flaks..
 13. Dropp gummibein som råtner ffort og heller bruk flexifloss som du splitter... blir mye mer liv i de beina og mer rett farge.. Mitt tips.
 14. En liten oppsummering sålangt etter 14 korte og noen lengre økter i skauen siden 30 april er kanskje på sin plass. Jeg har fisket temmelig jevnt og har fått en god del fisk og mange relativt pene. Godt med fisk på 7-8hg og det har blitt et par som har bikket kiloen i skauen. Jeg har hatt noen korte økter med minizonkerne som har gitt veldig bra uttelling, hadde noen turer i slutten av april med typ 5-6 fisk pr. økt på bare et par timer, fine fisker på som sto kloss på land og tydelig var i "bettet". Skikkelig tørrfluefiske har det vært tynt med, jeg har sikkert vært i 12-15 ulike vann og det er rett og slett ikke noen spesielt god klekking å melde om. Sporadisk, lite mygg, lite fart.. og typisk et par vak og det var det.. Har vært noen lyspunkter som f.eks den 16 mai da jeg lurte den på bildet på 1,2 på en tørr danseflue, 3de vaket var flua mi. Siste uka har det vært krisemye pollen som nok legger en demper på aktiviteten. Var ute i hele dag og besøkte 5 vann. Kun 1 vann hadde noen særlig aktivitet og der var de ganske bra i støtet på myggen. Fisket med rigg bestående av tørr cdc mygg i 17 og buzzer (black-olive flexi) en halvmeter etter. Det var rett medisin fra kl. 16-20 og etter det ville de helst ha tospann buzzer. Ikke uvanlig når de synker litt ned, tar det mer med ro.. da gjelder det å treffe dem rett på nasan og en buzzer i sakte handtwist er ganske frekt da. Ingen store i dag, beste på 600 og 500 + 7-8 stk på 400-ish.. Innimellom så er det faktisk litt artig å bare fange en bra gjeng med fisk og heller dyrke litt fisketeknikk. Og ikke minst glede seg over å få kastet på fisk som vaker seg bortover slik at man kan planlegge kast og presentasjon.
 15. På buzzerfiske så kan man fint bruke tykkere, myggfiske er ikke myggfiske. Må ikke sammenliknes med å ha på en tørr cdc mygg eller klekker. Jeg tør ikke fiske buzzer med tynnere enn 4,5X da man får noen hugg innimellom som er helt på grensa av hva f.eks 5x tåler. Men når jeg fisker en rigg med tørr og buzzer så kan jeg godt ha 6x, da settes kroken når tørrflua forsvinner mye mer kontrollert. Har man god kontakt med buzzern og fisker en- eller flere buzzere så går hugget rett i stangtoppen. Man ønsker å ha en liten bukt på noen cm mellom stangtupp og vannet som man følger med på og gjør tilslag ved minste bevegelse. Glemmer man seg litt bort og holder helt stram line/god kontakt og i tillegg peker med tuppen på flua i stedet for å holde den 90grader til siden så får du "tarpon-take" når fisken tar og det sier boiing med tynner fortommer pronto. Et annet arrgument for å kjøre så tykt som mulig.
×
×
 • Create New...