Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5306
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  168

Rune Stokkebekk last won the day on December 5

Rune Stokkebekk had the most liked content!

6 Followers

About Rune Stokkebekk

 • Rank
  Guru
 • Birthday 09/25/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjørkelangen
 • Fornavn
  Rune Andre
 • Etternavn
  Stokkebekk

Recent Profile Visitors

4437 profile views
 1. Var svært pen og uanstendig sinna... moro når backingen fræser ut og det synger i 6x'n :-) Var vel i samma gata som din den der, 1,5kg..
 2. Cdc Myggen er vel en av få fluer som fanger fisk nesten støtt, og gjerne fisk som er temmelig kresen på hva de putter i seg. Ja, denne flua i 17 og 19 med naturbrun/grå cdc som bein, svart kropp (kan gjerne ha grå rib) + helsvart med hvit vinge og en oliven... da klarer man av svært mye fiske, også på døgnflueklekkinger. En liten cdc mygg som er fresh som står høyt på vannet kan like gjærne være en dun som sitter høyt og fint. Funka som F på hyperkresen harr i bosnia. Og de skulle ikke ha parachutes eller nohackles... I høst brukte jeg en med oliven silkekropp og gul ribb (rhodani farge) den gikk ned på høykant i de 2 ukene den klekkingen varte. Var ute 5-6 turer og det var good shit.
 3. Du kimser ikke av en helsvart cdc mygg på 17 i elva nei
 4. Klekkende cdc mygg er denne her, skal lage meg noen slike på 17 og 19 i sort og oliven kropp. Lagde bare noen få som jeg brukte på 3-4 turer og de jeg fikk presentert på de tok den gjerne. Kan legge den opp i databasen utpå her.
 5. I vinter kan jeg ha temmelig lave skuldre, jeg bandt opp svært mye fluer sist vinter så i vinter blir det ganske moderat på fluebindefronten. Men jeg kommer nok til å binde opp noen hundre fluer bare jeg får summet meg, ryddet i bokser der det er litt rot og gjort en evaluering. Eneste fiskefokuset jeg har nå er ren jobb. Kommer litt an på hvor jeg skal dra på den lengste elveturen til året. Blir det NO/SE eller blir det utlandet. Jeg må nok til å binde opp et dusin med et par typer daddys, trenger et dusin med minizonkere i et par farger, den dirty yellowsaken fisket meget bra og er tynt med den. Klekkende cdc mygg funka bra i høst, den skal jeg ha en del av + vanlige cdc mygg. Vulgataer må alltid bindes opp, ble mye fiske med slike i sommer. Også skal jeg få perfeksjonert meg litt på sånne spanske silkeduns. Det er godt mulig jeg får til et par utenlandsturer i elv mens det ennå er skiføre her, så da må det til litt research på litt fluer som ikke finnes her på berget.
 6. TMC 212TR er vesentlig tykkere VS. 212Y, denne har ca. samme tykkelse som TMC 100. Nå fluene skal trenge gjennom overflaten er litt tyngre krok bare bra for fiskbarheten og ikke minst slitestyrke på ferdig flue (desto tynnere krok jo mer sannsynlig er det at flua får et kort liv vs. kraftigere) og krok generelt.
 7. Det har funket helt fint til mitt bruk Når jeg fisker med tørt så setter jeg gjerne på en bit 4x i ringen før jeg knyter selve spissen av 5/6x til den med kirurgknute. Når jeg fisker streamere så blir det bare spiss rett i ringen.
 8. Jeg har brukt tippetring i 2 hele sesonger nå, rundt 130 dager fiske med det. Røket 4 fisk som hadde gått til skogen samme hvilken knute.. Bruker crawford på begge sider av ringen.
 9. Det ble vel satt ut 2000 fisk og det kom endel rapporter i starten, fant denne. Det som er litt artig med prosjeket er at det også ble satt ut fisk i ganske store vann, da kan det fort bli litt nåla i høystakken. Og normalt så er det jo slik at desto større vann, mer fisk. Så kanskje noe av den dårlige gjenfangsten også skyldes at det gikk ut en stor andel fisk av de 2000 i større vann. Det finnes helt klart en oversikt på dette.
 10. Å du vet hvordan det er rundt om i foreninger og holdninger hos fiskere generelt. Det er svært liten vilje til å rapportere inn fangster, mange som fisker gir fullstendig F i hvordan det står til i ulike vann. De skal bare HA FISK! Nå var det vel premiering i det prosjektet der som gjorde at de faktisk fikk inn litt men jeg tviler sterkt på om det var nok til å egentlig få en fullgod statistikk. Veldig synd at det er vanskelig å få til skikkelig rapportering rundt om. De som kultiverer må faktisk bruke endel tid på å fiske selv for å få et godt bilde av vannene. Det er alt for mye synsing om "trafikk" i vann, de fleste som kultiverer utpå bygda som f.eks der jeg bor sier det er mye folk bare de ser en gubbe ila sommern og tror at det må settes ut like mye fisk som sist pga. det... Sannheten er vel egentlig at det er svært mange som går tomhendt hjem og den største fiskefangeren i snitt er oss fluefiskere. Vann er komplekse saker og et resultat et sted kan ofte ikke sammenliknes med vann andre steder.. Da skal man ha inngående kjennskap til hele næringskjeden i et vann. Det jeg husker fra prosjektet som ikke er noen bombe er at det å sette 3-åring fisk gir bra gjenfangst år 1 og lite år 2. Ikke rart da svært mange av disse fanges samme året og er de aller minst ville av de størrelsene fisk som settes ut og de kan faktisk daue etter 1 år hvis de ikke klarer å omstille seg. Uansett så blir de stort sett ganske tynne år 2. 2-åringer viste god overlevelse og bra tilpassningsevne, det samme gjorde 1-åringer men de kan være mer utsatt for predasjon. Ting som folk vel har visst i en årrekke. De som vil vite det vel å bemerke
 11. Vi fikk da presentert endel fra dette prosjektet fra AJFF på et Fiskeadm. møte i fjor. Gikk på gjenfangst av 3åringer år 1 og 2 og hvilke erfaringer de hadde med utsett av ulike årsklasser. Så noe må da foreligge, kanskje ikke fra OFA omr.
 12. Har du ikke sånn ull indikator? Det er must have sru.. bråker ikke noe den i vannet. Pål viste meg det der for noen få år siden og det funker. Nå er det vel temmelig mye irriterende stor fisk generelt nedi der... size is realative. Flere som har kittet her i norge, sånn ser det ut:
 13. Ja Rolv, skremmer du en så kan den fort skremme andre i nærheten, har sett dette mange ganger når jeg har fisket i elv. En nærvøs ørret kan fort ødelegge stemningen i et ganske stort område. Når man fisker i spritklare elver som er grunne med sandbunn så er dette ganske lett å se, og det skal ikke mye til for kødde det til på sånne plasser. Samme kollektive mekanismen fungerer også motsatt, fisk som beiter aktivt lokker også til seg andre fisk og plutselig er det mange som beiter samtidig. Ørret kan også samarbeide i jakt på byttefisk, noen passer på at de ikke stikker unna, dvs. sirkler dem inn og andre angriper.
 14. Jepp, samme opplever jeg Knut. Sitter jeg på land og venter på fisk som kommer tett på så kan de også svømme forbi rett foran skotuppa helt uforstyrret så lenge jeg sitter musestille. Det er skjelden noen grunn til panikk når fisken kommer for tett på, sitt stille og la den passere før du legger ut et godt planlagt kast. Og ikke kast over dem.
 15. Normalt sett så tror jeg ikke fisken blir spesielt skremt av båten som kommer rolig glidende, ingen brå bevegelser... I vann og vassdrag med mye trafikk av vading og båter så blir fisken vant til dette. Ting som lager lyder og er kjappe slik som nappindikatoren der er nok langt mer skummelt. En god grunn til å ikke bruke indikatorer av plast, foam, etc.
×
×
 • Create New...