Gå til innhold

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Innholdsteller

  5 191
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  132

Rune Stokkebekk vant dagen sist Mars 18

Rune Stokkebekk hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Rune Stokkebekk

 • Rang
  Guru
 • Bursdag 25. sep. 1973

Nylige profilbesøk

3 557 profilvisninger
 1. Rune Stokkebekk

  Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere

  Har sveivet meg opp noen "GB Quill Buzzere" uten GB , men med cdc. Tipper denne her kan bli passe skummel. Svart tråd som kropp, quillrib, rød holo flashabou krage og cdc flottør..
 2. Rune Stokkebekk

  Hva har du kjøpt i dag?

  Hehe... i know... Jeg fisker helst i andre ting, var 1 av 2 unntak på bildet. Men å sykle lengre enn 10min i andre klær er uaktuelt på de syklene jeg har, da blir den vakumpakka pølsa temmelig uggen ei god kule etter ! Men for trening så er det helt kokkos å kle seg i løse klær.. det er bare i veien..
 3. Rune Stokkebekk

  Hva har du kjøpt i dag?

  Hva?? Ikke no feil med tights vel, se her Hadde med meg et lite "kit" på en lengre sykkeltur, hahahahahahahaha... Egentlig mest for å ha et passe sexy bilde til en anledning som dette. Fin outfit @Truls ?
 4. Rune Stokkebekk

  Hva lærte du i sesong 2018

  Det er i hvertfall helt opplagte muligheter for det
 5. Rune Stokkebekk

  Hvilke parachute fly

  Funker bra med såpass "lite", bedre å spa på litt mer parachute hackle så flua flyter skikkelig. Den "dusken" er mest for at du lett skal finne flua på vannet.
 6. Rune Stokkebekk

  Hva lærte du i sesong 2018

  Bør ha egen boks med guu-mævver! Jeg har dem fra 10-18 og i 3 farger på de fra 14-18
 7. Rune Stokkebekk

  Hvilke parachute fly

  Holder med Jarle, 1/4del som legges dobbelt holder til de fleste fluer som skal ha vingen opp. På vårfluer så kjører jeg typ 1/2 og bretter slik at det blir full tykkelse. Du må bare lage forstøpningen hard nok @bushman så blir det stivt nok i massevis for å surre hacklet.
 8. Rune Stokkebekk

  Hva lærte du i sesong 2018

  Oh yes, punkt 2 er formelen for vettugt skaufiske fram mot sankthans Bare å pøse på med snø og kulde framover så blir det bra når det skal
 9. Rune Stokkebekk

  Hva lærte du i sesong 2018

  * Skepsisen til tippet rings ble grundig fjernet, jeg fikk faktisk trua på at dette med å skjøte Mono og FC er bad. Så få fisk som røk fortommen (typ 0) er ingen tilfeldighet med den utstrakte bruken av 6X som jeg hadde i fjor.
 10. Rune Stokkebekk

  Farver på tørrfluer

  Stort sett alle fluer vi benytter bryter. Det mest interessante jeg fant var dette med hvor sola/lyset treffer flua og er fisken på den siden av flua slik at den faktisk ser fargene. Det er verdt å ha i bakhodet når man fisker på fisk og har sola i ryggen eller motsatt. Videre ser man ganske lett hvor tydelig en døgnfluevinge faktisk er, ikke rart jeg fremdeles tviholder på de brune cdc fjøra Jeg har ikke 42 varianter av døgnfluer lengre i boksen, hadde skremmende mange før. Samtidig har man veldig lite å tape på å etterlikne de man ser på vannet ganske nøyaktig fargemessig (i impregnert tilstand). Under vann.. det er da fluene får sin eksamen helt klart. Det har jeg erfart mange ganger, derfor går jeg heller ikke på akkord med fargene/materialene når jeg skal binde fluer som har vist seg å være bra. Enig i at man ikke trenger å overdrive farger men man kan være nødt til å ha dem for å lykkes. Det kan være ting med en flue som får fisken til å ta, f.eks gule cheeks på en buzzer vs. røde.. Har originalen slike så kan fort fisken være fokusert på den svarte kroppen og den gule eller langt lysere "hot spot'n" og da kan det være den utløsende triggeren.
 11. Rune Stokkebekk

  Hvilke parachute fly

  Lengde på kroppen fra øyet til der halene starter er 18-22 mm, så rundt 2cm er ganske passe + litt haler.. Det er stor forskjell i størrelse på hann og hunn. Hanner er ofte under 2cm mens hunner kan være 2,5cm + haler.. Klarer seg med en størrelse på klekkern og dun.
 12. Rune Stokkebekk

  Hvor mye backing?

  I større vann så har jeg hatt noen lufteturer på 50-60m backing. Når det er sagt så har det skjedd 4 ganger på 20 år Stort sett så klarer jeg å holde fisken på selve snøret, men når det går på fisk av den svært spreke sorten og vannet er kaldt så er det mulig. Dette var fisk på 1,7 til +2kg. I myrvann/småvann så har jeg kanskje hatt ute 10m backing på noen illsinte men det er også temmelig skjelden. Så hvis du lurer på hvor mye backing du bør ha så vil jeg si minimum 50m og ikke vits med mer enn 100. Jeg har 100m på mine sneller i klasse 4 og 5 som jeg bruker til både stille vann og elv. Har også tatt fisk i elv som har tatt 50+m backing.
 13. Rune Stokkebekk

  Guideline Fario NT8?

  Fario NT8 plasserer seg mellom Fario Classic og LPXe hvis vi snakker om stivhet. Det betyr at de er litt dypere enn CRS ved samme belastning, linehastigheten og tilbakeslaget er vel så raskt. NT8 føles mer "levende" ut enn CRS og for min egen del så kaster jeg vel så langt med NT8, den har litt mer markant spark fra bånndelen. Aksjonen er utpreget progressiv, dvs. jobber dypere ved økende belastning. Når du har feks. 13-15gram med line ute på 5ern så går den trekvart ned i dybde.
 14. Rune Stokkebekk

  Elv- og bekkefiske 2019

  Jepp det er ukomplisert og vakkert.
 15. Rune Stokkebekk

  Elv- og bekkefiske 2019

  Skal ta et par for laget jeg vettu Unga mine er store og vil knappt være med på ferie lengre.
×