Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5363
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  184

Rune Stokkebekk last won the day on January 18

Rune Stokkebekk had the most liked content!

6 Followers

About Rune Stokkebekk

 • Rank
  Guru
 • Birthday 09/25/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjørkelangen
 • Fornavn
  Rune Andre
 • Etternavn
  Stokkebekk

Recent Profile Visitors

4657 profile views
 1. Skal du ha en allroundline til sjøørret så er det helt perfekt med slow eller fast intermediate.
 2. Hei Vegard, Flyt brukes til tørrfluefiske, alt som synker kan brukes til nymfer, streamere, våtfluer... Graden av synk tilpasser du etter hvor dypt du vil fiske. Siden du nevner havoverflaten så skal du ha fluer til sjøørret, og det er ikke klassiske våtfluer selv om de ville kalt dem det før. Det er mange her inne som kan gi deg gode forslag til hvilke fluer du skal ha. Sånn ca. hvor du skal fiske er til hjelp for de som anbefaler.
 3. Renzetti Presentation, TMC Vise II Blue... Ikke noe problem med krokhold på den stikka, går raskt og effektivt, holder godt. Jeg har bindt på Vise II i 12 år og sikkert 3000 fluer, still going strong. Det der er bare smak og behag.
 4. Jeg kjenner ikke til kvaliteten i kjeften på stonfo men tror det er ganske bra saker og den kjeften ser fint ut mtp mange krokstørrelser. Renzetti her harde og solide. Nå vet jeg ikke hva slags stikke du har Rolv? En sak jeg ble litt kjei på både Renzetti Traveler og Dynaking Signature som jeg har hatt var denne "kongsberg knekken" som er bak kjeften for å få true rotary. Den ga meg litt redusert plass på endel fluer og lite fleksibilitet. Å kunne tilte stikka bakover slik at kjeften kom mer opp var savnet. Mulig du kan gjøre dette på stonfo? Jeg liker at flua kommer over selve stikka når jeg binder, det gir mye plass bak kroken og lett adgang. Kan vurderes hvis du føler for det. En stikke jeg er nysgjerrig på er Cotarelli, skulle vært artig å testet en slik, for de ser ganske fine ut og har hørt at det er veldig bra kvalitet. HMH har laget en ny en som ser interessant ut mtp. ergonomi, likner på en LAW. Heter TRV Spartan.
 5. Fisken ser da farger den, grunnen til at jeg liker mørke vinger som brun cdc selv om duns har grå er at de lager skarp silhuett når det er overskyet og i sol så blir de endel lysere. Hvite og lys dun vinger brenner nok fort ut mot en lys himmel, jeg bruker hvite på mygg og klinks ellers ikke. Lys dun bruker jeg ikke, liker medium eller dark. Jeg ser det er flere som bruker gule, rosa.... men de klipper dem så kort at det knappest ser ut som en vinge. Jeg tror ikke fisken tar det for en dun. Mer en flytenymfe/klekker.. Test ut, finne det du liker. Ikke bind opp armadaer av fluer som du vil teste... 2-3-4 stk..
 6. Poly er ikke feil, da har du til litt klinkhammers, maurvinger og annet også.. Og noen døgnfluer med polyvinge er kjekt å ha når det regner godt... Typ skikkelig rhodaniføre.
 7. Du kan bruke foam, men det bygger mer på kroken da... Og du kan ikke stramme så hardt. Man ønsker et materiale som bygger lite både ved innbinding og kapping av rest. Det er ikke så brei beta som skal til for å splitte sånn passe. Jeg liker å kunne stramme til hardt slik at vingene presses litt ned mot siden av kroken.
 8. Slett ikke verst det Roaas! De der fisker helt utmerket med bare dubbing, ikke noe å lure på. Når du splitter vinge og haler så er regelen 45 grader ut til siden på begge. Det gir best stabilitet. Vingene ser helt fine ut, halene ser jeg ikke ovenifra. LItt høye vinger er bare bra, de skal treffe et par mm bak bøyen sånn ca. når du dytter dem ned. Du splittet vingene med garnet som fulgte med settet?
 9. 2mm tippetringer fungerer helt utmerket til standard tørrfluefiske. Har bortimot 100 fisketurer siste 2 sesongene med slike.
 10. Du ser forskjellen. Må også vite hva det egentlig er, derfor linker gjør det enkelt :-) Sånne småfjør kommer 2 to mørkere farger: Brun og Grå, begge er naturfarge. Mener det er brun fra damer og grå fra herrer. De brune er best.
 11. Den du linker til har større fjær som er litt kraftigere og mykere. Jeg synes ikke den typen er så fin til vinger som de små som kommer fra villfugl. Det er litt ulike typer cdc å være obs på: 1: Villfugl, fortrinnsvis stokkender, små andefugler. Som jeg linket til. 2: Gjess som har lange fjær som kun er brukbare til spinning og bunting. Samt surre som kropp (petitjean). 3: Store andefjær, genetisk franske ender som brukes til å lage foie gras. Det er den typen som du linker til. Det er fine fjær som egner seg til det meste, men de flyter ikke så bra som de mindre andefjærene da fibre er mykere og mer dunete. Klapper fortere sammen. Men det funker jo, ikke noe å lure på. Men på småfluer, njet for min del. Samme som vingefjær på comparas, nohackles og para.
 12. Kommer vel an på hvilken og hva slags type elver man fisker i og ikke minst hva slags type fisk. Liker man å fiske harr, absolutt. Fisker man stort sett ørret i litt større elver med glattstrøm, klart vann og sky fisk så er de vel ikke det som redder dagen.
 13. Hvis du skal lage døgniser med cdc vinger @Roaas så anbefaler jeg deg å rett å slett investere in en pakke bulk cdc med wild mallard. De vingene blir absolutt finest og du slipper å klippe dem. Og de fjærene er brukbare til alt som er så og si. Roger'n har fin sånn, natur er den du skal ha: Til garnvinger så kjøp deg polygarn, eller dry wing i en medium/d.k dun farge.
 14. Du får lage deg et par bombere å ha med i tillegg til Streaking. Vedder på at de lett tar ismo au.
 15. Det er kortsia på fjæra som er bioten ja, langsia er quill. Litt lange haler ja, typ 1-1,5x krokskaftet er mer enn langt nok. litt avhengig av hvilken krok man bruker. Glemmer sånne ting som jeg anbefaler her jeg sru, men da har du et bra utgangspunkt på dubbing. Til døgnfluer så kan du lage disse som dekker mye: Krok 14/16: Gray Olive (denne er fin på flere typer baetis, bla rhodani). Brown olive kan også være fin Rhodani. fargen varierer litt på den som de andre. Grå haler, og gjerne grått hackle. Krok 14/16/18: Pale Morning Dun (villing & Dalecarlica + små lyse baetis, ignita og div). Ginger haler og hackle. Kan godt ha rib av brun tråd på disse. Krok 16/18: Blue Wing Olive, div. baetis. Oliven haler og hackle. Krok 16/18: Pale yellow, noen små bleikinger til sensommer/høst. Ginger haler og hackle. Gjerne med lys oliven bindetrådsrib. Rusty brown der er fin spent spinner farge. Fargen på aurivillii varierer endel , en fin farge på en mer olivenbrunaktig er å blande inn 30% cinnamon caddis sammen med golden olive.
×
×
 • Create New...