Gå til innhold

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Innholdsteller

  5 119
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  126

Rune Stokkebekk vant dagen sist Januar 11

Rune Stokkebekk hadde mest likt innhold!

3 følgere

Om Rune Stokkebekk

 • Rang
  Guru
 • Bursdag 25. sep. 1973

Nylige profilbesøk

3 328 profilvisninger
 1. Rune Stokkebekk

  Flexi floss?

  Flexfloss'n fra Nfisk kan splittes den mener jeg, de fleste kan det. Men ikke alle er like fine å splitte, dvs. man får ujevne tråder og frynser.. Jeg har noe Stretchy Body Floss fra H2o, denne er veldig fin å splitte. Ellers så er de fra både Wapsi og Spirit River ok. Glem den tråden på ebay, ikke brukendes til dette her. Har noe sånt og de er ikke fine å splitte og tykke er dem au... samt litt gummi i konsistensen og det er no dritt.
 2. Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  Den jeg lager fester seg heller ikke i kroken... Viktig å bruke nok garn (7 lengder antron) og legge uv lim under i starten av kroppen så blir det mer enn stivt nok.
 3. Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  2018 i marka var en snål sesong som ble veldig komprimert på våren, faktisk til 3 uker med 10 turer i mai før jeg parkerte stanga for sommeren. Normalt så fisker jeg i skauen fra isgang rundt 25 april til 20 Juni. Høsten var mer normal med jevnlige turer fra midten av august og siste turen ble 17 November! Totalt så ble det 24 turer i skauen, 14 på høsten. I min oversikt (fører "alt" i Excel) har jeg loggført 54 ørreter for skauen 2018, det skulle nok vært med 20 fisk til der men det er noen så blir sluppet fort ut for å ikke ødelegge snittet for mye. ;-) Fluer som fanget bra er ikke noen overraskelse. Undervannsfluer: Grå Minizonker Libellenymfa Vannymfa GB Quill Buzzer Oliven Flexibuzzer Vespertina Flashback Nymfe Tørt Vulgata Dun Danseflue Cdc Mini Daddy (denne tok veldig mange i høst) Faux Cdc Daddy Cdc Myggen Krok 17 Runes Myggklekker (twinklepuppa) Svart Guu Maur Ser faktisk ikke at jeg har brukt andre fluer i 2018 i skauen. Normalt pleier jeg å lure noen på høsten på vårfluer og små vingemaur men disse var totalt fraværende. Faktisk veldig lite insekter generelt hele sesongen. Det var noen dager på høsten med bra myggaction. Og maursvermingene kom midt i steikvarmen. og da fisker jeg ikke. Majoriteten av all fisken jeg tok i høst var på små daddys, de gikk ned på høykant, tok også endel på større men mini daddy'n ble mest brukt på blikkstille vann.
 4. Rune Stokkebekk

  Hva har du kjøpt i dag?

  Også så fin Vovvov a gett, Parson eller Dansk/Svensk?
 5. Rune Stokkebekk

  Stillevannsfiske 2019

  Skal bli! Bilde av første kilos og rapport om myggvak i marka kommer om ganske nøyaktig 15 uker Markaboksene er sprengfulle av freshe fluer jeg er klar om isen skulle gå i morra. Hvis vi ikke får skikkelig kulde så kan vi nok forvente en ganske tidlig sesongstart med de tynne isene som er nå. Det er vel 3-4 år siden at isen plutselig forsvant i mars, det håper jeg ikke på. Men rundt 15-20 april (påsken) hadde vært ganske passe etterfulgt av en normal vår uten for mye varme.
 6. Rune Stokkebekk

  Flyvefisk/CnR

  Jepp, det der er noe jeg faktisk har lyst til å gjøre hos meg også. Fisken bruker da antakelig fint lite energi på¨produksjon av spesielt rogn og kan bare vokse og vokse.. RS
 7. Rune Stokkebekk

  Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere

  En annen fin combofarge på litt mørkere oliven er å bruke Uni Olive dun som kropp og lys gul danville, lt cahill uni eller en annen tilsvarende som ribb. Legg gjerne på trippel tråd som rib på str 14 og legg limet mellom ribben slik at du får segmenter. Blir ganske buggy effekt.
 8. Rune Stokkebekk

  Inspirasjonstråd: Fjærmygg, fjærmyggklekkere

  Mygg eller små baetis... funker ratt på begge deler... Bare Lt. Olive Uni i kropp (blir mye mørkere med uv på), svart ribb, litt rød holo flashabou på ene halvdelen av thorax. Klatt på med uv-lim herd, tusj toppen med svart tusj, ha på litt mer lim på tusjen.. ferdig. Lager meg noen sånne på 16 og 18... Kommer sikkert til å lage noen andre au... synes det er ganske fasinerende å sitte å surre med uvlim og ulike tråder for å se hvordan de blir med lim på. Nesten som en perdigone klekker.. Perdimerger kanskje..
 9. Man binder ikke 8-tall, man binder opp. Tråden går på siden av thorax, så opp og en runde rundt for å sikre. Så motsatt side samme.. Jeg starter framme etter å ha bindt av hackle. Tar min side først, strekker tråden bakover, så framover med tråden på andre sia. Tog du a'n? Dubben kryssbindes på undersiden, aldri rundt vingen. Bruker man litt tid på å splitte skikkelig med fingrene så går det ganske lett. Så kun en lengde med tråd pr side for å løfte opp, jeg sikrer også med bittelitt superlim under, juks kanskje men skitt au.
 10. Vi selger ikke fluebinding lengre, kun tmc krok og tools..
 11. Ja det skinnet er fint, bare småfjør igjen. Kom i fra fishermens feathers, tror fargen het yellow olive. Fant det på lageret når vi hadde det i norge i ei "ymse-kasse" som hadde overlevd flere eierskifte etc. Og fargen fisket minst like bra som de andre i oliven Har noen bra naturskinn, skal teste å farge litt selv utpå her bare jeg blir ferdig med horden av cdcfluer som skal i elveboksene.. Kunne vært passe frekt med litt brunoliven også.
 12. Et bilde til, her synes det samme ganske godt. Dritt at jeg er rein for den rapphøna der, var fantastisk flott farge og kvalitet på det skinnet
 13. Rune Stokkebekk

  Julegaveønsker

  Fiskenissen kom i August og har meldt avbud til Jul, han kommer sterkere tilbake på nyåret. Men Trimnissen kom i går gitt og blir mest sannsynlig testet om 2 dager.... Nye ski og støvler, typ Rossignol felleski til tider fryktelig mye problemføre hos meg så skal bli digg å ikke bruke masse tid på smøring før hver tur.
 14. Rune Stokkebekk

  Erfaringer med Gulff UV resin?

  Jeg har brukt solarez siste året og liker det godt. Har også sansen for disse småtubene hvor jeg kan ha lim rett på flua. Når lasern har ganske nytt batteri så blir det rimelig kladdefritt, men jeg har på negllakk åkke som.
 15. Her ser du en cdc gosling opp mot lyset. Det blir tykkere med cdc i midten også er fibrene mer på siden og oppå. Jeg stryker cdc litt bak-opp når jeg surrer slik at mesteparten er der, Mengden cdc er fra 2 halvsider Petitjean 5cm fjær.
×