Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Posts

  5795
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  302

Rune Stokkebekk last won the day on September 14

Rune Stokkebekk had the most liked content!

About Rune Stokkebekk

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Recent Profile Visitors

8255 profile views
 1. Skal jammen si man har flyt når to slike lar seg fange på bursdagen sin. Den største'n der må da være noe av det penere jeg har fått med tanke på proporsjoner og farge. Sinna var den au og stakk 30m utover vannet etter den slurpa i seg mauren min på 6-7m hold. Kom subbende's langs land og vaka en gang og jeg så retningen, la ut flua og venta i 10 sek før den kom i det nydeligste head & tailvaket. Makan!
 2. Sesongen er fremdeles i full gang her jeg bor og nå har det vært noen lyspunkter siste uka med litt brukbart myggfiske i korte perioder. Klekker fine mygg i str 14-18, innimellom nok til at litt finere fisk kommer opp. Har fått naila kilos på buzzer og da er den haken på bucketlisten ok for i år.
 3. Hei, Jeg har kun brukt cottarellien siden jeg kjøpte den, ikke fordi den er sååå mye bedre. For det er den jo ikke. Cottarellien er veldig enkel, rask og fin å bruke og jeg har ikke savnet noe. Så det har bare blitt til at jeg bruker den. TMC har etter mitt syn den ultimate fleksibiliteten, men cottarelli med midge jaws er ikke langt unna. Jeg kan tilte toppen på stikka opp og ned og vri rundt så jeg føler jeg har god nok fleksibilitet sammenliknet med det jeg alltid har likt med TMC. Får nok plass til å binde alle mine fluer som er ned til #22 og mindre går fint det au. Jeg glemte vel å skrive at jeg bestilte ekstra kjeft, midge og det er den jeg liker best på stikka. Det øker avstanden fra "knekken" og ut til flua som jeg setter pris på. Eneste jeg ønsker meg er en bøsspåsa til italienern, har en plan om å lage en selv til å passe på det "stativet" som sitter på stikka.
 4. Slettes ikke uvanlig når det er mye av de minste på vannet, ofte er det noen større innimellom og de ryker først Hadde samme opplevelsen for et par dager siden og har hatt det mange ganger før.
 5. Fisken skvatt litt på første vaket, tipper den tok veps og det svei litt i gommen . LItt seriøst så er en liten svart mygg typ cdc myggen på 17-19 krok veldig allsidig når fisk plukker noe du ikke ser på fjellet og i høyereliggende elver. Det går ned utrolige mengder ulike svarte fluer i vann og vassdrag nært fjellet ila sommern.
 6. Det viktigste er ikke å kunne så voldsomt mye, men self. er man interessert desto mer tar man til seg. Det aller viktigste å vite er noe om hva du kan forvente når du skal på tur. Er det i fjellvann, skogsvann, elv etc. hvilken tid på året.. Det er noen klekkinger som man bør kunne og være forberedt på. Ofte er det slik at man planlegger for å treffe disse siden det normalt gir godt fiske hvis man treffer. Og insekter kommer ofte på samme tiden hvert år gitt at temperaturen i vann og luft er det samme sånn ca. Samt vannføring. Rekkefølgen de kommer i er temmelig fast.
 7. Hvis det er noe på vannet som fisken tar og det er flere av dem så imiterer jeg det. Og for å lykkes med fluefiske så er det ingen vei utenom å lære seg endel om insekter og klekkinger. Man kan selvfølgelig få fisk nå og da uten å kunne noe men du vil aldri mestre alt du måtte møte på ved vann og elv uten å kunne endel. Og det er nå en av de store gledene ved dette fisket kontra sluk, mark... Er det bare litt diverse saker på vannet så setter jeg ofte på noe som ser godt ut og er i passe str. ifht resten den har spist den seinere tia, gjerne litt større men ikke brutalt. Som oftest blir dette noen form for landinsekt: Daddys i ulike str, biller, maur... Fluetyper som fisker bra når fisken ikke er spesielt fokusert på noe spesifikk. Se på vedlagte flue, dette er en paraloop daddy bundet på kurvet krok i str. 10, den likner vel ikke på noe spesielt, men fisken tar den gjerne når den er i humøret til det. Selv synes jeg det er morsomt å fiske med fluer som ikke nødvendigvis imiterer noe helt rett, bare en kombinasjon av litt ulike elementer som fisker bra og er god å fiske med rent praktisk.
 8. Var en tur ute i går og småmævern var på gang! Årets mest steady vaking sålangt. Utrolig moro.. Holdt på å vaka jevnt fra 18-21. Og det var maur i str 18 og 16 som var på vannet. Fanga 7 stk mellom 40-44cm og bomdro et par og mista en i blekkene.. MORO!! Fiska med helt standard dubbingmaur i rustbrun krok 17. FØLG MED NÅ!! 20 Aug er den magiske datoen. Spådd fine forhold til helga også her jeg bor.
 9. Det er ganske mange typer som flyr men man må ikke ha en drøss med ulike typer fluer. Det jeg har hatt behov for er hovedsaklig 3 ulike farger som lages i noen få str. Jeg kan liste opp noen her hvor man bruker dubbing i fram- og bakkropp, hackle på midten og f.eks vinge av polygarn. Det er enkle greie fluer som fisker helt topp. Selv fisker jeg mest med sånne med uvlim på bakkroppen men det er ikke noe must, mest fordi jeg synes de fluene er flotte å se på selv og fisken deler min oppfattning. Dubbing Maur 1 - Rusty Brown Krok 16-18. Jeg hadde nok kjørt denne i feks TMC 112TR str 17 og 19. (102y) Tråd: Brun. Bakkropp/Framkropp: Flyrite nr. 5 Rust eller Superfine Rusty Brown. Hackle: Brunt. Vinge: Grått Polygarn eller Aero Dry Wing. Kan også legge på naturlig brun cdc gjerne over en glissen vinge av grå poly eller organza. Dubbing Maur 2 - Rusty Orange Krok 16-18 / TMC 112TR str 17 og 19 (102y) Tråd: Rusty Brown. Bakkropp/Framkropp: Flyrite nr. 18 Rusty Orange. Hackle: Brunt. Vinge: Grått Polygarn eller Aero Dry Wing. Kan også legge på naturlig brun cdc gjerne over en glissen vinge av grå poly eller organza. Dubbing Maur 3 - Svart Jordmaur Krok 14. Tråd: Svart. Bakkropp/Framkropp: Sort bakkropp og ditto framkropp. Hackle: Brunt. Vinge: Grått Polygarn eller Aero Dry Wing. Kan også legge på naturlig brun cdc gjerne over en glissen vinge av grå poly eller organza.
 10. Er jo litt tia når det ikke skjer mest nå og det er store variasjoner fra type vann til vann. Det er jo litt maur som svermer om dagen uten at jeg har sett mengder. Men det kommer plutselig. Og da bør man være ved vannet sånn i 4-5tia... og kan fiske til det er mørkt. Nå er nok det beste tia trur jeg. Når myggen kommer igang seinere typ i sept så er dagfiske også ok. "Bra" fiske i august/sept uten spesielle klekkinger handler mye om ryddefisk, seinere også. Og er det dager med vind så er tia når det løyer fisken tar seg runden sin. Ofte kommer dette litt utpå sånn i 6-7-8tia.. og da bør man være parat.
 11. Har målt litt siste uka og i noen småvann så er tempen nede i mellom 17-18 og jeg har vært ute et par turer og fanget litt
 12. Bare hyggelig! Det jeg har hatt bra suksess med er å prøve å beregne litt hvor fisken går og kaste godt foran og forsøke å få til at mauren fremdeles synker når fisken kommer å ser den.
 13. Rigg og eksempel på maurnymfe... har glasshode den nymfa foran dub i kropp og foam over... "slow intermediate". Lag de saktesynkende til stillevannsfiske, det er nok best, fisken blir mest trigget når flua er i synkefasen (er min erfaring).
 14. Bruker mest sånne: Og vanlige av dubbet kropp funker også fin fint!
 15. Mine guumaur er ment som rene imitasjoner av de arter maur jeg har observert der jeg fisker. Ok, de ekte har stort sett blankere vinger men når cdc blir utsatt for lys så er det da litt skinn i dem. Og som du korrekt sier, flua henger på vingen. Når vi kommer ned i krok 18-20 så kan man like gjerne droppe framkroppen og kjøre hackle litt lengre fram og bare vinge. Husker dere snålingen vedlagt fra i våres? Den rakkern her leverte faktisk bra på et par turer her hvor ørreten luska langs noen bergskal og gomla maur som hadde blåst ut. Var bla. en kilosfisk som ikke ville ha en vanlig guumaur som tok denne her ganske fort når jeg satte den på. Satt i kjærra og gnudde på den i rundt halvtimen før den satt. Surra litt fram og tilbake... Gøy! Skal jammen lage meg noen pissmaur også på denne lesten her å se hvordan det funker og legge inn litt organza i vingen i tillegg.
×
×
 • Create New...