Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5283
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  161

Rune Stokkebekk last won the day on September 12

Rune Stokkebekk had the most liked content!

5 Followers

About Rune Stokkebekk

 • Rank
  Guru
 • Birthday 09/25/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjørkelangen
 • Fornavn
  Rune Andre
 • Etternavn
  Stokkebekk

Recent Profile Visitors

4128 profile views
 1. Jeg har aldri sett noen fordel med lang stang fra bellyen, før var det et salgsargument. Nå sitter man ikke så lavt at det gjør noe heller vs. de gamle "bilringene". Er jo bare så stoppe slik at bukten går høyt. Jada, noen ganger går de ruta flere ganger. Men det er jammen skjelden når det gjelder stor fisk synes jeg. Skjelden det er forhold til det. Det gjelder å være på plass når de tar kveldens lille runde er min erfaring. Men, klart.. treffer man på skikkelig klekking eller sverming så gir de seg ikke så fort. Lage lite bølger er lurt ja, greit å venne seg til å kaste med armene og ikke hele kroppen :-) Og ikke kaste mer enn man må. Nesten dumt å kaste i det hele tatt når du ikke vet hvilken vei den tok. Den fisken så pen ut du!!
 2. Hei Jarle, Den lobstergrip'n trer du nedpå stammen på stikka så er den lett tilgjengelig. Bare sving den rundt så er den ikke i veien. Følger også med ulike pakninger for å gjøre det smooth. De har også en liten magnet lobstergrip med en klo som man kan bare sette på pedestalen etc. Men jeg liker dobbel, til disse skinna.
 3. Future Fly Multi Knife og Lobster grip! Jeg har knota litt med å lage strimler og har klart det bra uten at hårene har blitt skadet. Men med dette her ble det presisjon ut av en annen verden og den kniven kutter som smør. Knappt et hår eller noe underull som jeg dro løs etterpå! Dette var faktisk ganske moro å jobbe med. Nesten så jeg gleder meg til vintern når jeg skal fylle opp streamerboksen igjen
 4. Store vann, belly og fisk som svømmer midtfjords og vaker kan være virkelig vrient. Men, selv om det er ute i det åpne så har ørreten vanligvis noen faste ruter de følger. Og bruker man tid på å se hvor de svømmer og når de snur så lar deg seg gjøre å komme innpå. Men det er faktisk ofte behov for kast på over 20m for å ikke skremme dem. Ofte har de en rute som går rett fram i en eller annen retning, da prøver jeg å posisjonere meg godt til siden slik at de ikke kommer rett mot meg. Da er det ofte game over når de kommer nærme nok. Videre er det lurt å legge kastene ganske langt fram i ruten som fisken har, dvs. hvor du antar den vil kunne dukke opp neste gang eller passere. Fluesnøret over hodet på dem når de svømmer rett under overflaten er ofte nok til at de gir seg. Når jeg f.eks fisker med buzzere så kaster jeg langt foran dem og venter på at de skal vake eller ta flua. Planen er å få forstyrrelsene av nedlegget av lina til å flate ut samt få fortommen til å trekke litt ned før de kommer der jeg har flua. Jeg bruker aldri kortere fortom enn 18-20fot ved tørrflue og buzzerfiske. Med bakgrunn i dette så har jeg med meg 2 rigger på denne tiden av året for myggfiske/fiske på vakende fisk. 1: 9fots 5er med standard eller long belly line. Klasse 5 og den ekstra vekten i linen gir mer fleksibilitet, punch og lengre kast og hyppige retningsendringer er enklere enn med 4'ern. Til myggfiske rigger jeg denne med 2 buzzere. Gjerne med hel fc fortom eller intermediate polyleader til rent buzzerfiske. 2: 9fots 4er med samme linetype som 5ern, denne stanga er en dedikert tørrfluestang som jeg bruker når fisken er nærme nok. Eller som backup hvis de plutselig endrer menyen. Jeg rigger denne nå med tørr mygg og buzzer under. Eller har den klar med en daddy, vingemaur eller annet knask som er godt når de er i ryddemodus. Streamerfiske i slike store vann er et helt annet kapittel..
 5. Tok meg fri i går og dro til skogs med en kompis, det var ganske vel anvedt tid. Vi var vel ved vannet i 10.30 tia og fra 11 så var det spredte vak på litt mygg og annen rydding. Seinere på ettermiddagen kom sola og varmen. Det kom litt vingemaur og fisken takket gjerne for maten. 6 fine fisker i håven fra 700-1,0. Blikkstille vann, 6x fortom og fisk som vaket mye langs land. Høstfiske slik vi liker det! Fanga på daddy på 11'er krok typ "høstdaddy" uten noe forlenget kropp. Så seinere på rusty uvlim maur krok 16. Dabbet av i 5-6tia og mellom 7 og 8 skjedde det veldig lite der vi var da.
 6. Slik så kontoret mitt ut 0745 i dag. Bestemte meg i går for å ta en liten økt på morran i håp om at det var no mygg i farta. 3 grader når jeg kom til parkeringa, syklet inn i tett tåke. Tåka lå til nesten kl 0830. Kom bittelitt mygg mellom 830 og 930. Noen fisk skjønte det og jeg fanget 3 stk i halvkgs klassen. De større fiskene var kun oppe 1 gang hver på samme område. Virket som de ryddet opp etter gårsdagen, kun litt vaking av penere fisk i det tåken lettet. Så blåste det opp i 1030 tia og jeg tuslet hjemover en drøy time seinere. Været siste uka har vært temmelig håpløst, det må lissom regne litt hver dag. Ser heldigvis bedre ut fra mandag av :-)
 7. Grattis med vakkert skinn!! Jeg har nettopp handla meg et sånt selv og et par i natur i tilfelle... Nå bøtter det så fælt ned her at vanntemperaturen kommer til å gå ned til ûberfishy straks!
 8. Elve og bekkefisket er over for i år for min del. Siste turen ble nå 18 August. Den første var 20 april når jeg var på jobb i england og fikk landet første fiskene på Rhodani og Baetis Niger. En flott fisk på 1,2kg ble beste i UK som sto for mye villskap. Neste runde var en årlig tur til sverige rundt sankthans som infridde ganske så bra med fine klekkinger av bla. Danica og jeg/vi fanget flotte fisker hver eneste dag på 6 av 7 dager vi fisket. Blåste egentlig helt kokko hele uka der men det lot seg gjøre. Så ble det litt fiskepause før jeg fikk sneket meg til et par dager fiske på familietur hvor jeg traff ganske bra, ble mange flotte på lite tid og den fisken jeg husker best fra i år landet jeg da. Ikke noe monster, men 1,5kg på 4ern med sikkert 30m backing ute og hopp og sprett er jammen morro, den tok en kølsvart cdc mygg og jeg synes det var litt spennende med 6x tippet. Legger den ved. Så siste runden nå i midten av august, 3 dager avsatt til fiske, 2 dager innfridde og siste blås fullstendig bort. Det ble totalt 14 fiskedager i elv i år, noe som er ganske brukbart tatt i betraktning av at jeg fremdeles er gift og nesten bor i sverige fiskemessig så er jeg veldig fornøyd.
 9. å jeg som ikke hadde fiske på agendaen i dag... kanskje revurdere sterkt
 10. Dette maurfisket kan lett pågå i 3 uker til. Det er været som avgjør og det er ganske mange arter som skal sverme. Jeg har faktisk ramlet over magnum sverming i starten av oktober for endel år siden. Da hadde september vært usedvanlig blaut og plutselig kom det litt varme og finvær og woop woop! Men slik været er spådd nå så er denne helga og utover i neste uke ++ veldig interessant. Normaltiden hos meg er gjerne 15 Aug til 10 Sept. med topp 20 Aug og ut mnd.
 11. Takker :-) Hehe var litt gæærn ja, det skal nok komme.. var fristet til å hive den utpå i maurklynga i dag men droppa den. Fisker jo entomologisk riktig eller
 12. Det stemmer! Tok meg en tur ut kl 18 for å glane litt og det var mye maur. Mest sånne på krok 18 brune og sorte. Men også noen svarte på 14-16. Klokka seks er for seint å dra ut... rakk å fiske i halvannen time før det dabba av. Først en bom med fortommen ute, så en på 1,2 og en halvkilos. Og hjem. Tok dem på brun "guumaur" på 16krok. Ligger an til noen seine familiemiddager denne helga trur jeg
 13. Du kan fint bruke samme fortommen på de fleste typer stenger og til det samme fisket. Det som har mye å si hvor lang den kan være er utgangspunktet på fortommen. Noen er laget for å knyte flua rett på og har kort butt/tapering og lang spiss. Andre har nesten ikke spiss og kan fint skjøtes på opptil dobbel lengde og allikevel slå godt over. Snøretypen har også litt å si samt at du tilpasse kastingen litt. Kan prøve deg med litt lengre bevegelser slik at du "maler" fortommen litt mer på vannet, dvs. strekker ut litt mer i framkastet og følger på.
 14. Satt å surra litt i regnet i går og fikk lyst på et par små daddys som synes godt og gjerne litt ekstra flyteegenskaper. Så jeg lagde meg et par stykker som også fikk seg en liten orange tag som hot spot (klin gæærn). Kommer bilde av kilos på denne ila 2 uker Krok: TMC 102y Str. 13. Tråd: Grå. Tag: Hot Orange Floss. Rib: Pearl Krystal flash på ene og brun tråd på andre. Kropp: Tan Superfine dub. Vinger: Grå hanehackle, indisk. Bein: Faux Bucktail. (ha på bittelitt superlim på tråden når du legger siste surringene rundt beina ved innfesting). Flottør: Hvit cdc lagt som loop over og bindt ned tilbake og kappet. Hackle: Kort brun hane klippet på undersiden. Thorax: Samme som kropp.
×
×
 • Create New...