Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5238
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  142

Rune Stokkebekk last won the day on May 18

Rune Stokkebekk had the most liked content!

5 Followers

About Rune Stokkebekk

 • Rank
  Guru
 • Birthday 09/25/1973

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bjørkelangen
 • Fornavn
  Rune Andre
 • Etternavn
  Stokkebekk

Recent Profile Visitors

3733 profile views
 1. En liten oppsummering sålangt etter 14 korte og noen lengre økter i skauen siden 30 april er kanskje på sin plass. Jeg har fisket temmelig jevnt og har fått en god del fisk og mange relativt pene. Godt med fisk på 7-8hg og det har blitt et par som har bikket kiloen i skauen. Jeg har hatt noen korte økter med minizonkerne som har gitt veldig bra uttelling, hadde noen turer i slutten av april med typ 5-6 fisk pr. økt på bare et par timer, fine fisker på som sto kloss på land og tydelig var i "bettet". Skikkelig tørrfluefiske har det vært tynt med, jeg har sikkert vært i 12-15 ulike vann og det er rett og slett ikke noen spesielt god klekking å melde om. Sporadisk, lite mygg, lite fart.. og typisk et par vak og det var det.. Har vært noen lyspunkter som f.eks den 16 mai da jeg lurte den på bildet på 1,2 på en tørr danseflue, 3de vaket var flua mi. Siste uka har det vært krisemye pollen som nok legger en demper på aktiviteten. Var ute i hele dag og besøkte 5 vann. Kun 1 vann hadde noen særlig aktivitet og der var de ganske bra i støtet på myggen. Fisket med rigg bestående av tørr cdc mygg i 17 og buzzer (black-olive flexi) en halvmeter etter. Det var rett medisin fra kl. 16-20 og etter det ville de helst ha tospann buzzer. Ikke uvanlig når de synker litt ned, tar det mer med ro.. da gjelder det å treffe dem rett på nasan og en buzzer i sakte handtwist er ganske frekt da. Ingen store i dag, beste på 600 og 500 + 7-8 stk på 400-ish.. Innimellom så er det faktisk litt artig å bare fange en bra gjeng med fisk og heller dyrke litt fisketeknikk. Og ikke minst glede seg over å få kastet på fisk som vaker seg bortover slik at man kan planlegge kast og presentasjon.
 2. På buzzerfiske så kan man fint bruke tykkere, myggfiske er ikke myggfiske. Må ikke sammenliknes med å ha på en tørr cdc mygg eller klekker. Jeg tør ikke fiske buzzer med tynnere enn 4,5X da man får noen hugg innimellom som er helt på grensa av hva f.eks 5x tåler. Men når jeg fisker en rigg med tørr og buzzer så kan jeg godt ha 6x, da settes kroken når tørrflua forsvinner mye mer kontrollert. Har man god kontakt med buzzern og fisker en- eller flere buzzere så går hugget rett i stangtoppen. Man ønsker å ha en liten bukt på noen cm mellom stangtupp og vannet som man følger med på og gjør tilslag ved minste bevegelse. Glemmer man seg litt bort og holder helt stram line/god kontakt og i tillegg peker med tuppen på flua i stedet for å holde den 90grader til siden så får du "tarpon-take" når fisken tar og det sier boiing med tynner fortommer pronto. Et annet arrgument for å kjøre så tykt som mulig.
 3. Fisketur nr 2 her hjemme i går, bare en kort kveldstur mellom 18 og 20. Blåste litt så jeg hadde ikke noe trua på noe spesielt bra action. Så ganske brukbart med mygg når jeg kom i lufta men ikke en skit på vannet på lesiden. Glana etter vak i 20min før jeg bestemte meg for å prøve en liten runde med Dirty Yellow Minizonker som jeg lagde i høst. 3 kastet gikk det på en fisk på 450gram. Det var alt jeg merket på den siden av vannet. I en grunnere vik på andre siden kom en 500grammer som ble tett etterfulgt av 600-700-700 ila 20minutter. Trur jammen den flua er en potensiell "yay" i boksen, materiallista ligger her også et sted i streamertråden. Legger ved litt bilder, pene farger på det ørrethodet..
 4. Mygg er mest kveldsfiske når det er finvær som nå. Kl. 18-21. Får du litt overskyet og skikkelig gråvær så kan de være mer aktive på dagen. Temperaturen spiller også rolle, dropper den fort og blir kaldt så blir det også stille. Og det skal ikke blåse.. Er det lett å treffe godt? Nei Og det kan være variasjon fra dag til dag med samme vær også... Eneste som er sikkert er at man må være mye ute for å treffe på bra myggfiske. Jeg trur det er litt tidlig.. men ikke så mye...
 5. Bra forslag her, hvis du vil gjøre myggen litt enkel så lag en slik klekker: Du kan godt bruke bindetråd som bakkropp og ribbe med en lysere eller mørkere tråd. Feks: Svart med lys oliven trådribb, Oliven trådkropp med svart eller lys oliven trådribb. Krok 14-16-18. Framkroppen kan godt være svart. Enkel flue som du lager på 3-4min... Ikke lag framkroppen for tykk.
 6. Perfekt kombo det, dra til plasser med noe man er kjent i og nærmest "safe inn fangsten der" og så dra på utflukt til nye plasser. Lite som slår gleden av å gjøre seg kjent i ei ny elv, studere satelittbilder og planlegge hvilken strekker man skal fiske i. Håh! kartet er lessa med plasser nå, men glad det er en god stund til jeg skal dra.
 7. Er jo alltid gøy med no fremment på fiskefronten synes jeg da når det går i det vante ellers Selv drar jeg litt tidligere enn i fjor for å evt. være sikret noe bedre klekkinger selv med tropesommer. Men, når det er sagt så kaster jeg ikke bort den languka på et område uten litt variasjonsmuligheter med tilgang på gjerne flere elver og litt variasjon i høydemeter. Kan være lurt å sjekke litt snøforhold rundt om nå med tanke på hvor tidlig ting kan komme igang.
 8. Lenge siden gikk isen da?
 9. De der blåser i om det er åpent vann, april eller mai... så tørt som det er nå og mange dager med sol... Jada det er ikke så unormalt... Har sett dem har landa på isen i vann som bare var delvis åpne... "what a waste" :-)
 10. Mygg-Mygg-Mygg, kanskje de første marginata... Har det tørket godt nok opp så kan det komme flyvemaur (krok 12). Det pleier å komme litt stor mygg tidlig hvis det er noe bra myggvann, typ svarte på krok 14/16 og Oliven samme strørrelser. Mulig str 12.. men ikke så viktig om de er like store, bare de er store nok... Heller en str. under enn over.
 11. Lage noen tynne buzzere også, det er ofte lurt å ha.
 12. Herlig å se åpent vann Ruben, fremdeles is her bortsett fra der gjedda bor.. :-) Tørt og buzz under er ikke dumt når det er mye vegetasjon, har du litt bris i tillegg så kan ting få drifte passe naturlig. De fluene der har jeg fisket bra med for lenge siden. Da hadde jeg svarte haler og "cheeks" av pearl tinsel. 2-3 slike stumper med pearl på hver side ca 1/3del av kroppslengden. En variant til hvis du ønsker å teste litt..
 13. Pearl er effektivt, det kan etterlikne gass, klekking, eller bare noe spennende som skjer. Jeg har ganske mange fluer med f.eks pearl krystal flash og det er liten tvil om at de funker. Enten som rib på en dun når det er litt dårligere lys etc.. eller som vingesekk på ei nymfe. Eller tag på en klekker, mange muligheter og de fisker ofte veldig bra. Når det gjelder hva ørreten ser og reagerer på så har jeg lest noe om at farger på rødskalaen er det de ser bedre enn oss mennesker, det de ser minst er grønne og det de ser best er blåtoner. På kveld, natt ser ørreten utmerket men ikke farger, på dagtid derimot så ser de farger meget godt. Videre skal ørreten ha veldig dårlig dybdesyn men i området den fokuserer så er det skarpt. Sett i forhold til et menneske øye så er det logisk da vår pupill minker eller øker ettersom hva vi fokuserer på. Mens fiskens kan kun beveges for å skarpstille, det gir fisken veldig liten mulighet for å se en hel flue skarpt... thank god! Tillbake til UV, blåtoner... sees best.. fisken finner lettere flua... Mulig det er årsaken.. Det er i hvertfall derfor jeg har ice dub uv eller minnow belly i mine minizonkere.. samt at de ser litt blågrå ut som småabbor. FUCK! Han hadde ikke på superlim før han surra biot... det er litt ulurt.
 14. Triggerpunkt i form av øyne på en streamer og litt rødt på undersiden av hodet for å etterlikne .feks gjeller eller bare "sprite opp" har jeg stor trua på og har det på alle mine streamere. Og de fanger fisk... Har du noen mer konkrete eksempler Truls?
×
×
 • Create New...