Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Posts

  6162
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  527

Rune Stokkebekk last won the day on July 15

Rune Stokkebekk had the most liked content!

About Rune Stokkebekk

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Recent Profile Visitors

15471 profile views

Rune Stokkebekk's Achievements

 1. Det lønner seg alltid å gå ned en str på dimensjonen på tippet vs tapert fortom. Spesielt hvis den taperte er så tynn som 5x. På 4x er det ok med samme . Taperte fortommer er som regel svakere i spissen enn materiale på spoler og derfor er det lurt å bruke den taperte fortommen som en naturlig forlengelse av fluelinen. Mao. ikke noe man knyter flua rett i ved tørrfluefiske med dimensjoner på 5 til ... 6/7x. Det viktigste med fortom er å få den til å oppføre seg som du vil, og da bør du vite noe eller ha erfaring med typen du kjøper. De fleste fortommer er laget for å bruke as is og kan forlenges litt hvis du vil at den skal slå over og strekke spissen. Så har du fortommer som er laget for å forlenge som tåler at du skjøter på flere seksjoner med mellomledd og lang spiss. Ved fiske i vann er det somregel greit at fortommen strekker seg helt ut og lander rett på vannet, i elv derimot er det ofte en fordel at den ikke strekker seg helt ut slik at du får en liten naturlig slakk i spissen. Dette hjelper oss mye når strømmen i elva blir vrien og driftet kort. Til skaufiske holder det stort sett fint med en 9 fots tapert fortom som man skjøter på 1,5m. De gangene jeg bruker 12fot er når jeg fisker på større klare vann med sky fisk og ofte fra flytering. Hvis du vil ha litt fleksibilitet så er det fint å kjøre en 3X tapert fortom til dette, sett på en microring og deretter en spiss på 3 eller 4x for å fiske med store nymfer og små streamere. Skal du fiske tørt... på med 50-60cm 4x og i den setter du spissen på 5x. Til elvefiske kjører jeg stort sett en 12ft 4x som jeg setter på en bit 4x (50cm) og spiss på 5x eller skal jeg ha 6x spiss så 50cm 5x og ofte 2m 6x for å få kontrollert slakk. Dette er ting man må prøve seg fram til, kommer an på nivået på kasteren også.
 2. Det er en bra knute til både flue og ring. Jeg har brukt denne i 25 år.
 3. Trur denne skal orke å holde på en slik. c6891acf-e502-45cf-863d-8115bfec6994.mp4
 4. Biller er tøffe fluer og ikke dumt å ha i noen varianter. Denne er sånn krok 14 og er allroundflue for min del. Har lagt på vinge som sighter i tillegg til hotspot foam. Ikke noe veldig fancy, men kuulere enn bare foam og gummi 😄. Krok: TMC 112TR #11. Tråd: Svart. Rygg: 3mm Foam. Kropp: Påfugldubbing. Vinge: Et par cdc fjør. Bein: Brun flexifloss splittet og tusjet. Sighter: 2mm foam i gul el oransje. 928b0cd1-793c-4678-95cd-3525e964b9b2.mp4
 5. Litt tungt skyts til elva! 1,8mm hode og 2,5mm i thorax, tungstenbeads. Kamasan 170 str 12 så en passe allround "14". 2TC PTN Krok: Kamasan 170 str 12. Tråd: Brun Uni 8/0. Haler: Cock de Leon. Rib: Amber UTC wire i small. Bakkropp: 4 stk fasanhalefibre. Vingesekk og bein: Nat. mørk grå cdc, wild mallard. Thorax dub: Harehøre. Hot Spot: Burnt Orange Squirrel SLF. Jeg lager også slike med en bead foran (ligger lengre opp), da litt større typ: 2mm på 16, 2,3mm på 14, og 2,5mm på 12. Ikke for store beads da jeg bruker de best til å fiske på glatta som dropper hvis en lett fortynget nymfe ikke kommer nok ned.. Har de også med oliven kalkunbiot i kroppen som også har vært god.
 6. Har funket bra for meg i typ litt klare "fjellelver", men leverer nok i andre også.
 7. Bra jobba! Ser jeg må lage noen selv også. Er ganske skumle i elver også når de er litt i sturemodus eller tygger litt av hvert.
 8. Biller er veldig vanlig å finne på vannet hele sommern, jeg har sett plenty av dem allerede. Der jeg fisker er de ofte rundt 7-10mm, rundt 8 er ganske vanlig. Her er en enkel variant jeg har laget meg et par stykker av. Simple Beetle Krok: TMC 112TR #15. Tråd: Svart. Rygg: 1/8" Evazote foam i svart. Kropp: 2 påfuglherl. Bein: Flexifloss, splittet til passe tykkelse. Thorax/Hodedub: SLF Prism, svart. Sighter: Aero Dry Wing i en synlig farge, her cinnamon. Simple Beetle.mp4
 9. Fluer som flyter dålig fisker godt helt klart, jeg bruker gjerne fallskjermhackle på større fluer for å unngå tvinn, det er bra alternativ til høne...
 10. Omtrent som en klassisk daddy ala conba det der. Jeg hadde bytta ut ribbing og floss i kroppen eller hva det er mot ren skjær superfine eller flyrite dubbing. Da får fdu flyteegenskaper i kroppen og det er greit på en såpass stor krok/flue. Flua er fin den, ikke no å si på det. Ang hackle så liker jeg ikke hanehackle på sånne, tvinner fortom noe så gæli, jeg bruker hønehackle fra Hebert, de har så fine fibre at det er ypperlig tørrfluehackle, mykt nok til at du ikke får problemer med tvinn så lett. Dog viktig som alltid når man fisker med sånne fluer å tilpasse kastingen, ikke no trange/raske linebukter og la det strekke se pent ut mellom luftkastene... Roooolig..
 11. Jeg sverger til midjevadere i skauen, kan også bruke de i bellyen når det er varmt. Et par brynje under eller bare lange sokker og shorts nå i varmen er helt ok. Det er såpass mye myr mange steder jeg fisker at det er litt must å være vanntett på knea og rumpa.
 12. Jeg har nå vært ute ganske mange turer for å følge utviklingen i noen "nye" vann. Og det har vært jevnt over tregt til nå, som vanlig større vann fisker best tidlig på myggen. Småvannene har begynt å våkne litt siste uka, men det går trått. Det blir en og annen på tørt og en og annen på nymfe. Mop Dragon vant slaget mitt om første kilosfisk i skauen. Dansefluene er ganske ivrige om dagen men det har vært lite vaking på de, noen få tilfeller og jeg har fått bruk for paraloopflua som jeg laget til i år. Med varmen som er ventet til uka så kommer nok Vespertinaen til å dukke opp herover.
 13. Er jo ikke snakk om å erstatte noe... bare teste noe som ser litt annerledes ut... Cdc myggen har 4 rekker i myggboksen og de blir nok ikke borte etter 20års tjeneste 😅
×
×
 • Create New...