Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Posts

  5777
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  294

Rune Stokkebekk last won the day on June 7

Rune Stokkebekk had the most liked content!

About Rune Stokkebekk

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.fluefiskesiden.no
 • Skype
  runefisker

Recent Profile Visitors

7771 profile views
 1. Fisker man med fortommer med lange buttdeler og tapering så skal det mye til at ikke alle liner synker i spissen under ventefiske. Mono trekker vann og blir tungt nok til å dra ned spissen selv om man har forseglet lina eller ikke. Hele fortommer av FC = Nymfe og Streamerfiske, spiss av FC utgjør ingen forskell vs mono om spissen på lina synker eller ei til det er dimensjonene ytterst for tynne. Dette er jo et vannfiske issue og det er bare å venne seg til å fette inn buttdelen på fortommen og litt av tuppen på lina når man skal fiske på grunt vann hvor du risikerer at flua dykker og hekter i bånn/planter ved inntrekk det er jo det som er det virkelige irriterende med synkespisser imo.
 2. Jeg trur du gjør lurt i ha litt små baller også, De jeg har brukt mest er str 17-19. Ellers så er fluene som er nevnt topp. Hybrid av Shipmans og mock palmer er fin vri det. Eller bare svart cdc spunnet... Jeg gjør ofte som Roaas og bruker cdc myggen på en 17 krok, med helsvart cdc og kropp, godt dresset
 3. I vinter kjøpte jeg meg en ny stikke, en Cottrelli De Luxe Travel og har til nå bundet ganske mange fluer på den. Tipper at det har blitt rundt 400 stk. Årsaken til kjøpet var egentlig ren affeksjon og lysten på noe nytt som også er kjekk å pakke ned til turer. Etter å ha sittet temmelig mange timer er konklusjonen min at dette er et stykke verktøy av meget god kvalitet og funksjonalitet. 1: Rotary - Justeres lett og holder momentet, dvs. løsner ikke lett. Er smooth. Skal du binde mye true rotary så bør du vurdere en C-Clamp da beina blir litt fort "nervøse" hvis du bruker litt makt på sveivinga, dvs. stikka kan vagge litt på bordet. Men til å vri på flua under binding etc. så er stabilitet ikke tema. 2: Beina - Beina kan skyvels inn som gjør den lett å pakke med seg. Som nevnt over litt nævøse til typisk rotary binding hvor du påfører materialene ved å bruke sveiva bakerst. 3: Finish - Topp finish og meget gjennomtenkt design, stikka kan justeres i høyden og den medfølgende Jolly support med kontrastplate funksjonen er veldig kjekk for en aldrende "myser". 4: Kjeften - Smooth justering av kjeften og de krokstr jeg har testet sitter meget godt. Jeg bruker mest midge kjeften som jeg kjøpte i tillegg siden den er lengre og gir enda bedre arbeidsrom når man binder mye mindre fluer som jeg gjør (16-22). Stålet ser ut til å være av veldig bra kvalitet. En varsku er o-ringen som gjør at kjeften flekser når du justerer... slike har en tendens til å trøttne litt med tia så er nok lurt å koste på seg et par stk til 2eur pr stk hvis man kjøper en slik stikke. 5: Kneleddet på stikka er også mulig å tilte slik at du kan komme over stammen på stikka som er en stor fordel når man binder de minste fluene for å få maksimal plass bak kroken. Dette leddet er også veldig smooth og motstanden jeg har satt den holder seg godt til tross for mye "vri og bend".. 6: Manko: Eneste jeg savner er en bøsspose som er laget for travel utgaven, det finnes en for c-clamp versjonen som monteres på stammen. Jeg har bestilt den for å se om jeg kan lage til en festeanordning hvor jeg kan vinkle den litt inn og ut. 7: Konklusjon: Cottarelli er high end og er man på kikk etter en stikke i segmentet 3500,- og opp så er denne antakelig helt i toppen på alle kriterier. Funksjonaliteten og utformingen synes jeg overgår de fleste man kan få tak i der ute til imitasjonsfluebinding. Jeg gir denne 9,5 av 10 i score etter 8mnd bruk. Så får vi se om det står seg om noen år når den har blitt mer slitt. Eneste som gjør at den ikke får 10 er løsningen med bøssposen der burde de ha laget en integrasjon til Jolly supporten som er et "system" som man kan bygge om litt hvis man vil. Dette er ikke et produkt jeg har noen tilknytning til/markedsfører.
 4. Takk, den der var ganske spesiell ja, derfor måtte jeg legge den ut. Den som har vært i den elva kjenner farge/tegninger igjen. Men kondisen på dem der nå er jammen bedre enn jeg har sett før. Du har forøvrig rett i at det er ganske mye kiloser som florerer på SOME som er i gata med fisken din, dvs. 7-900gram Får fremme et forslag om obligatorisk hvit tapebit på stengene på 47cm.
 5. Kom hjem fra "årets" elvetur i går i hvertfall den lengste.. vært borte i 9 dager. Oppsummert så ble de da fisk hver dag på kilos/kilos+ så utbyttemessig var det helt innafor det. Klekkingene var meget sparsomme og mye varmt drittvær og tildels dager med mye vind. Men klager ikke når man har bra kompiser med seg på tur og gjør det man vil hele døgnet Slenger med bilde av den peneste som var nesten 1,7. Trur knapt jeg har vært på tur rundt sankthans og nesten bare fisket med småfluer. Cdc mygger krok 17 og 19, og små comparas på 17 og 19 gikk det i. Fanga vel 2 fisk på sulfurvilliien en dag det var noen få slike på vannet og fisken beitet litt på dem. Vel... bare å pakke til familieferie og glede seg til neste tur i elva om ikke for lenge håper jeg. For på skauen er det helt mørkt nå i minst 1mnd til. God Sommer!
 6. Hei, Det som er litt typisk nå og ellers i stille vann når vi ikke ser hva de spiser er: Små biller (krok 16-18) og havarerte maur. Ørreten har en tendens til å vake meget elegant og rolig på begge. En maur som ligger tungt i filmen/stikker gjennom slik som "Guu Maur" funker ofte bra. Eller hvorfor ikke lage seg noen små, søte svarte biller. Stusselig med rapporter fra min side her ser jeg og det reflekterer ikke mangel på fisken, heller tvert i mot mangel på tid til å sitte på forumet Jeg har fisket mye i mai og still going... Får ta en oppsummering seinere. Apropos ryddefisk... lagde meg en Comp-Maur i vinter for å teste på fisk som rødder litt bøss. Og den fikk sin dåp her for ei drøy uke siden. Var en fisk som beitet på et strekke på et vann som vi kaller "Maurstrada", det er maurtue inntil kanten og det ramler skogsmaur utpå der konstant. Og det er bra trafikk der. Var en pening som ikke ville ha min vanlige flygemaur, gikk forbi den to ganger. Så tenkte jeg, COMP! satte på den og på neste runden gikk den ned og kilosfisken kom i håven. Artig. skal teste denne flua litt mer utover sommern og høsten. Den ser jo ganske fjern ut men det er det jaggu mye som gjør. Henger dypt, lett å se for fisk som går rett under overflaten med lite vindu er min greie med denne flua.
 7. Viktigste er jo å finne ut hva slags line du vil ha og hvilke type fiskesituasjoner kast du skal gjøre. Også litt om fiskelengder. Jeg vet ikke om det er CRS i 904 eller 905 du har men for 4ern så kan du godt ha liner med total klumpvekt på rundt 10-12gram og for 905 12-14g. Hvis du ønsker en klump på 12-13m så legger du deg på det høyeste tallet... Da får du bra oppspenning. På liner som er rundt 10m så er den lavere gramvekten helt fint. Jeg vil si at 4ern går fint med 10-13g til allroundbruk og 5ern 12-15. Spørs hvor lang klump du skal ha, ofte er klumper på 10-12m det man ønsker hvis man skal ha en line til stanga til alt bruk.
 8. Stanga takler da alle typer liner, er vel mer et spørsmål om type vekt og lengde på klumpen du liker?
 9. Jøss ser at jeg ikke har skrevet noe her på en måned nå! Skal si tiden flyr når man er mye ute . Jeg har faktisk fisket litt, har vel 15 turer straks ut i mai i rapporten min, og et par-tre hvor jeg har snudd på hæla og dratt hjem uten å fiske. Denne sesongen er nok noe av det tregeste jeg har vært borti men, heldigvis så har det vært endel lysglimt allikevel. Det er vel siste par ukene at det har begynt å bli noe ok tørrfluefiske og det har tidvis vært brukbart. Med temperaturene vi har eller mangel på slikt så virker det som alt drar ut. Og vinden, say no more.. den har jaggu vært plagsom. Uka før himmelspretten så var det litt småtendenser på myggen og jeg fikk meg noen fine turer ut som ga årets første på den"magiske" kilosgrensa. Himmelspretten var klam og det var lømmert på skauen og jeg var heldig nok til å være på plass og fikk meg endel fine på maur som svermet litt den dagen. I uka som gikk har det vært litt vespertina på farten og det har gitt noen fine fisker i håven, legger ved litt bilder rund det temaet. Huka opp beste på det i dag på drøye 1,1. Slenger med en flue også som jeg har brukt til dette fisket, TMC 102y Str 19, mørk brun tråd under hends Bq10 som bakkropp, trico superfine i thorax og bottoms up cdc fibre.. leon haler. Nå ser det også ut til at diverse landinsekter har våknet som ymse biller, daddys, dansefluer mm... Det beste med denne kalden våren er vel at vi kan surre i skauen uten badevann til det er gjevt å dra på elva
 10. En sak til... sånne små streamere som jeg fisker med er vel nesten å regne som nymfer og det er ikke tunge saker. Kaster de fint med en 4er stang... Det er "smygfiskevarianten" av steamerfiske. Skal du kaste det som er større fluer som er mer streamere på krok 2-4-6... kjør på med 0,20 fortom eller tykkere... har man synkeline så trenger du ikke tapert fortom engang... Knyter like gjerne en selv at 2-3 deler ulik diameter og rundt 1,5m total lengde.. Skal vi være veldig konkret så må vi nesten ta for oss ulike typer liner, lineklasser og fluestørrelser.
 11. Jo lengre fortom desto vanskeligere har enn viss sammenheng det. Men det kommer også mye an på hvordan den taperte fortommen er utformet. Har den en kraftig butt (tykk ende) og en viss lengde på denne og en lang tapering og kort spiss så evner den fortommen å ta med seg energien fra linen på en god måte og du kan ha ganske lange skjøtedeler og spiss. Det er ikke no problem å strekke den ut for meg ved ren kasting med kun fortommen ute og en snau halvmeter med flueline. Total lengde på mine tørrfluefortommer er gjerne rundt 20 fot. Hvor tynn spiss du skal bruke avhenger av størrelse på flue og hvor kritisk fisken er.
 12. Tippetringen er ikke must men jeg liker å bruke slike, og det er praktisk. Skal jeg fiske tørrflue med samme fortommen så bare kapper jeg ned den 4x delen jeg har hatt som spiss til en halvmeter og setter på/skjøter på 5 eller 6x spiss hvis jeg skal finfiske litt mer.
 13. Det er mange måter å fiske den type fluer på. Jeg fisker mye med små zonkere og gjør det med 5er stanga, flyteline og typ 15-18 fots fortom. Bruker en 12ft tapert 4x og setter på en spiss i tippetringen på 1 meter. Det er oppsett for landfiske i vann og da fisker jeg relativt grunt og sniker litt rundt. Flua kan trekkes ganske raskt. Mine fluer fortynges med et lite tungstenhode og bly under for å holde seg under vann og det gjør de. Bløt opp flua før du kaster ut og klem ut vannet/lufta.. Jeg fisker skrått ut fra land med dem og avfisker områder som er 0-4m ut fra land på steder der jeg vet det er litt trafikk.
 14. Jeg har lenge vært på kikk etter en bra løsning på å lage litt breie biller som f.eks bærfis og nå føler jeg at jeg har løsningen. Jeg handla meg en sånn chernobylkutter i str small for krok 12 som er tapert. Og den fikk akkuratt den bredde jeg letet etter. Lekte meg litt og endte opp med denne flua her som jeg synes ble ganske innafor. Ryggskjoldet har jeg laget med en sånn liten mayfly kutter, og skoldet kan være mer foam for å få den litt tykkere eller bare en farge for at det skal se kuult ut for fiskern mest. Har la også inn en vinge/sighter slik at jeg finnern på vannet. Beina her er sånne centipede legs fra veniard i micro. Bildene taler vel greit for seg, jeg legger lim oppå SLF prism dubben slik at foamen sitter dønn, sentrerer og trykker lett ned.. Limer også skjoldet. Beina løftes på plass og jeg har på godt med superlim oppå i sprekken der i hodet på topp før jeg kutter tråden uten no whipfinish. Så mer superlim på undersiden. Skal fiske litt med denne her i sort og bærfisen som er oliven, blir det en slæger så kommer det en bedre beskrivelse.
 15. Har bunkra opp med litt foam i ymse varianter for å lage diverse "dyr". Jeg har hatt et lite snev av heng på bærfis og nå fant jeg svaret! Small, tapered chernobycutter blir topp, kommer tilbake med selve flua om litt.. må farge litt spandex og litt annet først. Også er jeg skitlei snøret i lyngen, kjærr og dritt... så jeg kjøpte en linekurv, denne saken fra TAKE ser fin ut og er myk, behagelig å ha på og former seg lissom litt etter kroppen... tipper den må være temmelig nært det optimale. Var i hvertfall fin å sette litt på snei slik at jeg kan trekke snøret skrått ned i den som blir normalt...
×
×
 • Create New...