Jump to content

Pål Hedenstad

Moderators
 • Content Count

  1071
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  69

Pål Hedenstad last won the day on October 30 2019

Pål Hedenstad had the most liked content!

3 Followers

About Pål Hedenstad

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Fornavn
  Pål
 • Etternavn
  Hedenstad

Recent Profile Visitors

2985 profile views
 1. Sage SLT 9' #5 - 5 delt selges Orginaltuben følger med. Stanga er kjøpt i USA og ved evt reparasjon må man nok evt gå rett på produsent Korken i håndtaket er ikke skadet, men slitt. Kjøper må nok på sikt bytte håndtak. Jeg vil helst ikke sende stangen pr post og er ikke moden for å redusere prisen ytterligere.
 2. Det der er en beskrivelse jeg kan støtte fullt ut. At de som kultiverer faktisk selv fisker i vannene er avgjørende. Alternativet er prøvefiske - med de ulempene det medfører. Skal man basere seg på fangstrapporter til fiskerne så får man fort dårlig informasjon. Spesielt når det kommer til vekt på fisk under 35 cm. Det er mange fiskevekter som er unøyaktige og da kan jo et avvik på 50 gram slå ut betydelig på k-faktor. Og k-faktor er jo noe av det mest håndfaste man kan forholde seg til når man forvalter et fiskevann.
 3. Stemmer nok godt det at resultatene ble tilgjengelige i fjor. Men prosjektet har ikke foretatt noen endelig offisiell konklusjon. Og det er jo det man behøver om man for eksempel skal benytte føringene inn mot forvaltningen. Det at man allerede i fjor visste såpass mye, gjør det jo enda merkeligere at man ikke ferdigstiller prosjektet. Er jo et ganske enkelt prosjekt med relativt få data dette her - sammenliknet med mye annet.
 4. Jeg forhørte meg med en av de involverte i Markafiske prosjektet i går. Forrige status var at prosjektlederen hadde fått utsettelse til 1. august 2019. Jeg har etter august forhørt meg via andre kanaler et par ganger uten å få noen signaler om at prosjektet er sluttført. Nå er det 2 år siden man begynte ferdigstillelsen av rapporten - og man er fortsatt ikke i mål. Ingen purrer unntatt undertegnede, så vidt meg bekjent. Jeg lar det gå frem til 1. desember, så er det vel slutt på tolmodigheten. Det er NJFF Akershus som står som oppdragsgiver for dette prosjektet har jeg fått oppgitt. Det ville forundret meg mye om et tilsvarende prosjekt ville dratt ut såpass mye i tid dersom det handlet om anadrom laksefisk. Og det er svært uheldig at rapporten ikke var ferdigstilt innen 1. august. Da kunne man benyttet informasjonen i budsjettering og planlegging for neste år. To be continued.........
 5. Ubehandla saueull er jo fra naturens side impregnert, men smart å hjelpe til litt. Det beste jeg har forsøkt på saueull er denne: En litt snodig produktomtale, den tror jeg du kan se bort ifra. Samma impregneringa som McPhail av og til snakker litt om på hjortehårsfluer. Må smeltes mellom fingertuppene, men dette flyter (test det også på en Streaking Caddis...)
 6. Hva tenker du å impregnere saueulla med?
 7. Litt mindre materaler på en slik flue, så har man også noe som likner? Ikke testet det selv, men Popovics må man vel si er ensbetydende med gode bruksfluer.
 8. Litt OT, men ettersom det er lang vinge på en tobis, så kan man med enkelte materialer bruke denne teknikken. Det funker absolutt. Rart man ikke ser det brukt mer. Det er mange år siden Dave Skok lanserte dette.
 9. Jeg har iallefall sett mye fluebinding....Craftfur er jo ikke akkurat noe drømmemateriale og absolutt ikke noe jeg liker å jobbe med. Enig med deg i at det hekter seg i krokbøyen og noen ganger tugger det seg også. Vil nok være så frekk som å hevde at en del av de som presenterer fluer med dette materialet ikke fisker særlig mye. Jeg har iallefall kopiert noen metoder og funnet de fullstendig ubrukelige. Ser kult ut når man blander farger, tusjer, lager gjeller og danderer øyne. Men det hjelper lite når det bare blir irritasjon ute ved fiskeplassen. Men svensken i filmen jeg lenket til har iallefall bøtet på problemet så godt det lar seg gjøre, ved at han legger UV-resin litt bakover. Det er jo med på å redusere problemet. Selv om produktet han bruker er mer transparent enn det vi benytter, er det sikkert like mykt. Men jeg er spent på å teste denne oppgraderte versjonen av craftfur.
 10. Bundet riktig, så kan en Surf Candy variant likne. Dennne filmen synes jeg har en bra tolkning i så måte. Har noen testa denne "oppgraderingen" av craft fur - Polish Carpet?
 11. Truls, ref de øynene du har på "Den Lysebrune": Det må da bli en del opp ned gange på den flua også? Det er jo noen ganske voksne timeglass øyen på den?
 12. hææ??" Uortodoks"!!. Er jo standardflua fra høstferien og frem til islegging. Svart og oransje.
 13. Mandag 23. september var det planleggingsdag i bhg og det ble tur til Lille Åklungen. Bål og pølsegrilling var formålet med turen så jeg tok med et beskjedent utvalg fluer; 2 Chernobyl Ant - en chartreuse og en orange. På returen passerte vi en vik hvor det vaket ganske intenst innimellom løvet som hadde falt ned på vannet. Det ga 2 fisk på land. En slunken 29 cm og en syltynn 25 cm. Sistnevnte sprengfull av melke.
 14. Det går mot slutten av sesongen og jeg nærmer meg resultatet for hva Oslomarka hadde å by på i 2019. 30. juni var jeg tilbake i Blankvann. Vannet var blitt varmt og fisken bar preg av å ha sloss i enden av fluelina. Jeg fikk 7 ørreter mellom 24 og 33 cm. Det er mulig man burde avlivet alle fiskene, men de ble satt tilbake igjen. Jeg gjorde et siste forsøk 7. juli i håp om å oppleve et spinnerfall, men kunne konstantere at kvelden var perfekt for spinnerfall, men 0 spinnere å se... Jeg har fisket i et vann til, som jeg ikke har ført opp fangster fra. Dette vannet trodde jeg kunne være lovende. Det er ikke store vannet, men er tilført mye settefisk i tillegg til at det er gyting der. Her avlivet jeg 17 ørreter opp til 32 cm. Alle som en tynne med k-faktor fra 0,78 - 0,9. Det er fortsatt noen dager igjen, men snittet hittil i Oslomarka er skuffende. Det var ventet, men jeg har iallefall gjort et hederlig forsøk på å fange hederlige fisker med OFA-kortet mitt....
×
×
 • Create New...