Jump to content

Pål Hedenstad

Moderators
 • Content Count

  1055
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  66

Pål Hedenstad last won the day on June 29

Pål Hedenstad had the most liked content!

3 Followers

About Pål Hedenstad

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Fornavn
  Pål
 • Etternavn
  Hedenstad

Recent Profile Visitors

2588 profile views
 1. Sent svar, men jeg mener også at kvaliteten har falt - selv om fjæra er betydelig lengre nå enn før. Spesielt dette med ulik fiberlengde på hver side av fjærstammen setter jeg lite pris på. I de værste tilfellene er det jo fibrene nesten dobbelt så lange på den ene siden. Jeg har ikke registrert at fjærstammene har blitt tykkere, men så har jeg heller ikke kjøpt så mange nakker de siste årene. Før kunne man kjøpe hanenakker fra Whiting bortimot usett. I dag vil jeg nok granske nakkene nøye med en hacklemåler før jeg legger en tusenlapp på disken....
 2. Pål Hedenstad

  N00b

  Mud kan av og til hjelpe til med å få fortommen til å bryte overflata, men kanskje vel så viktig for å matte ned fortommen når det behøves (både mono og FC). Mud benyttes kanskje oftere ved tørrfluefiske enn nymfefiske. Det spørs litt hvordan type nymfefiske du sikter til? Når det gjelder spisstykkelse så er det avhengig av størrelse på flua og hva du forventer å få / hvor vrien fisken er. Ferdigtapert fortom på 9 eller 12 fot / 4x eller 3x, deretter evt mikroring og riktig spiss. Dette er nok av det mer fornuftige som er skrevet om fortom:
 3. Nei, er vel på tide å poste medaljens bakside. Torsdag: Når du ikke ser Goslingen pga tåke - da er det vriene forhold. Årets første blanking, om man ser bort fra en tur med kona og Sophia forrige helg som vel strengt tatt ikke kan regnes som fisketur.
 4. Barneværns-sak . Men fra spøk til alvor: Den saksa er ganske skummel. Med pølsefingre og kløning så er det overhengende fare for blodbad.
 5. Bra Robert er så treg (legge ut sånn film i isfiskesesongen ) for jeg var ennå tregere. Flott film, fin håndtering av fisk, bra lyd og kommentarer med stil. I det store og det hele; dette er det ingen som gjør bedre synes jeg. Takk for en perfekt halvtime. Ser frem til neste episode.
 6. Hvilket verktøy man skal legge mest penger i når man binder fluer, er ikke nødvendigvis opplagt. Men det som iallefall er sikkert, er at saksa er viktig. Det forstår du iallefall når du tar i bruk en kvalitets saks fra øverste hylle. Men hva er den beste saksa? Heldigvis er det den jeg har ;-) Altså denne: Om noen synes det er dyrt med 600,- for ei saks; jeg hadde kjøpt den om den kosta det dobbelte tror jeg. Eller, jeg har vel betalt det dobbelte ettersom kona mishandla den første. Med saksa følger det ei lita plasttube som beskytter spissen. Den vil jeg anbefale deg å ta vare på og benytte når saken ikke er i bruk. Den er sylspiss og selv om det er tungsten, er det mulig å ødelegge spissen.
 7. Søndag sykla jeg opp til Blankvann og var freme ved tre tiden. Regnet kom som meldt og jeg hadde et håp om at det i etterkant av det varslede to-timers regnet, skulle klekke litt vulgata. Regnet må nok mer presist beskrives som svært tett yr og det varte i to timer. Med på kjøpet fikk jeg tett tåke. Det var et godt eksempel på den klassiske kollen-tåka. I tåka fikk jeg fire fisker En under minstemålet som ikke ble målt eller veid. 180 gram / 25 cm = k-faktor 1,15 360 gram / 32 cm = k-faktor 1,1 400 gram / 34 cm = k-faktor 1,02 Med andre ord flotte fisker selv om størrelsen ikke er all verden. Og man kan vel egentlig ikke regne med større fisk på tørt under slike begredelige forhold. Men nå har jeg fått noen fisker både i Rottungen og Blankvann som iallefall er flott matfisk. Og spesielt de fiskene i Blankvann på mellom 3 og 4 hekto er latterlig sterke. Jeg fisker fra flytering og når jeg skal lande fisken så drar de stangtuppen under vann og jeg må gi fisken noen meter. Det er ganske uvanlig på såpass små fisker.
 8. Lørdag ble det sykkeltur opp til Lille Åklungen med familien. Da blir det ikke mye fisking, men fluestanga var med. Utenfor odden vi satt, stod det en stim med nærmere 100 abbor. Dro vulgataklekkeren gjennom stimen for at jentungen skulle se at fiskene fulgte etter og hogg. Plutselig kom det to ørreter svømmende. En tre hektos og en som jeg tipper var ganske nøyaktig en kilo. Litt merkelig at kilosfisk skal komme inn til land pga "plasking". Og det i et vann hvor fisken gjennomgående er ganske lettskremt...... Jeg fikk den til å ta tre ganger på vulgata dun, men den vaka ikke ordentlig på flua. Minner veldig om kilosfisk som bare har spist pellets, men om OFA har så store settefisker nå er jeg usikker på.
 9. Jo, de gyter. Men får de konkurranse av ørret så er løpet kjørt.
 10. I går kveld tk jeg tur opp i Åstjern. I Åstjern har jeg tidligere fått villfisk. Vannet er knøttlite og trenger nok ikke settefisk i det hele tatt. På vei inn så jeg at noen hadde tråkket før meg. Vel fremme vaka det mistenkelig mye. 3 bomslag før det lå en 30 cm på land. Knøttlite hode og 300 gram. Rød kjøttfarge (det skal det ikke være her) og en rustbrun gørr i magesekken. Tydeligvis mye farge på mageinnholdet, for det så nesten ut som om innsiden av tarmen var dekket med pizzasaus. Spørs om ikke den fisken kom direkte fra oppdrettsanlegget ;-) Vi så jo hvordan det gikk med såpass stor settefisk under markafiske prosjektet, så det var jo fint at jeg sparte den for en brutal slankekur. Om noen skulle finne på å ta turen opp dit: Her er C&R helt feilslått....
 11. En tur innom Blankvann tidligere i uka. Elendige forhold, så vanskelig å si hvordan det står til der. Å sette fisk i et såpass lite vann hvor det gyter, krever at man følger svært godt med på utviklingen i vannet. Fikk lurt opp 3 stykker. Den ene fikk jeg ikke veid, men det var en typisk 28 cm 320 gram / 31 cm = k-faktor 1,07 220 gram / 28 cm = k-faktor 1,00
 12. Rottungen 7. juni. 35 cm / 425 gram = k-faktor 0,99 Fisken hadde utelukkende spist vespertina-nymfer.
 13. Hei. Nei dessverre. Får evt se om vi får rota oss til å ta litt bilder når vespertina boksen skal etterfylles til vinteren. Men kjenner jeg meg selv godt, så blir det vel mest fokus på isfiske ;-)
 14. Jeg kjenner ingen fluefiskere som ikke tryner av og til under en skikkelig vespertina klekking. Men det hjelper å ha ulike nymfer, ulike klekkere og ulike duns. Så er det bare å metodisk sjekke ut de ulike variantene. Det som fungerer godt en dag behøver ikke fungere neste dag. Av og til kan man overliste fiskene med en synkende maur. Utover det er det bare å fiske på ørretens premisser. Problemet oppstår ofte når de begynner å ta nymfer rett under eller i overflata. Og er det flatt lys som det er nå om dagen, så blir det absolutt vanskelig å drive målrettet nymfefiske. MEN det er av og til mulig å redde dagen med ryddefisker etter at klekkingen er over. Da tar den ofte det den har refusert tidligere på dagen.
×
×
 • Create New...