Jump to content

Pål Hedenstad

Moderators
 • Content Count

  1103
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Pål Hedenstad last won the day on March 12

Pål Hedenstad had the most liked content!

3 Followers

About Pål Hedenstad

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Oslo
 • Fornavn
  Pål
 • Etternavn
  Hedenstad

Recent Profile Visitors

3173 profile views
 1. 2488 er ikke en tung krok. Men det finnes en som heter 2488H. Den er ganske tung.
 2. For de aller fleste skyldes dette hvordan man legger press på/med trådholderen. Om du "sveiver" tråden på med samme kraft hele tiden, så skyves alt rundt i samme retning som du legger tråden. Løsningen er å stramme litt ekstra på et fast punkt. Ofte er det riktig å feste materialet med et relativt løst turn, og så stramme til når bindetråden er ført 360 grader rundt kroken. For å få til dette må man jobbe med bare noen få cm bindetråd på utsiden av trådholderen - kort avstand mellom krok og trådholder er viktig! En fin måte for å trene inn riktig bevegelse er å feste en streamerkrok i stikka. Fest bindetråden ved krokøyet og surr jevne tette turninger tilbake til punktet rett over mothaken. Klipp av 10 cm ovalt tinsel og fest dette med et par trådsurringer. La den delen av tinselet som peker mot krokøyet være 3-4 cm langt. Nå skal du surre tråden tilbake til krokøyet samtidig som tinselet blir liggende på toppen av kroken. Du må nok korrigere litt av og til, men stort sett skal du kunne binde ned tinselet uten at det snor seg rundt kroken. Det går fint om du strammer tråden litt ekstra hver gang du passerer toppen (dette fordrer at bindetråden er ganske flat - iallefall at det IKKE er mye tvinn i tråden). Når man først er inne på tips og triks, så har Globalflyfisher publisert noen små snutter med Wayne LuAllen på denne kanalen;
 3. Ja Rolv, stemmer nok det. Men det blir moro den dagen han kommer. I mellomtiden kommer vel folk til å ha mye tid hjemme som man kan bruke til å binde fluer f. eks. Selv holder jeg på med et Game Changer prosjekt hvor utgangspunktet er en Rapala wobbler - 9 cm / Rainbow. Skal legge ut et bilde når den er ferdig. Deretter så er det vel på tide å binde noen reker da.
 4. Hei. Vi må dessverre avlyse på lørdag. Regner med at de fleste har god forståelse for dette. Eller avlyse er vel feil ord. Vi utsetter arrangementet ;-) Nordisk har både den rette dubbingen og riktig materiale for beina, så det er muligheter for å prøve seg på egen hånd. Jeg har sett varelageret. STF dubbing i veldig mange fine oliven, brune og oransje toninger. Er en grunn til at Kern foretrekker den dubbingen.
 5. Vi må nok avvente til i morgen, men det er vel mye som tilsier at det ikke blir noe av arrangementet lørdag. Det er ikke Kern som bremser her. Det kom nye restriksjoner fra Oslo Kommune i ettermiddag og mye tyder nok på at det kommer flere i morgen / fredag. Både Danmark og Østerrike har stengt skolene nå.
 6. Jeg har fulgt med på nyhetene siste døgn og ser at det er en del arrangementer som avlyses kommende helg. Det er hovedsakelig arrangementer med flere deltakere enn det som er forventet på Nordisk Fiskeutstyr førstkommende lørdag. Men til gjengjeld kan det bli trangt på Nordisk. Om du vurderer å komme på lørdagen, så følg med her. Vi ønsker ikke å fremstå som hysteriske på noen måte, men det er er nok bare et spørsmål om tid før man i klartekst går ut å anbefaler at arrangementer og sammenkomster som ikke er nødvendige, utsettes.
 7. Foldehover og strømmende vann har aldri vært noen god kombinasjon. Men de fungerer fint i skogsvann.
 8. Pål Hedenstad

  Boobies

  Jeg og...En bunt marabou og litt foam på tvers kan man utrette underverker med ;-) Tok en telefon til Gisle Helgesen. Han er bedre på det som foregår innenlands enn meg. Han mente at Booby fluene hadde fått litt rennesanse blant enkelte nylig, så vi får se om vi får sporet opp disse. Han gav meg også to artikler som er verd å lese:
 9. Tuls var inne på noe tidligere mht bevegelighet i selve materialet på en original Game Changer. Det har tydeligvis opphavsmannen tatt til etterretning. Dette er det nye finesse garnet:
 10. Pål Hedenstad

  Boobies

  En høyst betimelig irettesettelse. Jeg tar straffen og skal bestille meg boobies øyne og poste ei flue i tråden din. Og for ytterligere å bidra skal jeg finne en konkurransefisker som har testet dette i Norge. Mener det var noen i Drammensområdet som testet dette for noen år siden etter å ha blitt inspirert fra noen i konkurransemiljøet. Skriver inn informasjonen om jeg klarer å spore opp noen. Uansett; hold av plass for boobies i grelle farger.
 11. Pål Hedenstad

  Boobies

  Litt mye tran nå kanskje ;-) Jeg har sett vannymfe-nymfer bundet "gurgler-style". Det kan funke tidlig på sesongen. Jeg har flere ganger sett vannymfer bukte seg rett oppunder overflaten tidlig på sesongen. Det burde jeg vel strengt tatt testet. Stripende vannymfe over grunnene ei uke eller to etter isløsningen.
 12. Du må gjerne ringe meg, så kan jeg fortelle hva vi har gjort tidligere. Er ikke noe i veien for at det går an å søke bidrag fra FFS på et slikt arrangement. Slike ting kan være et løft lokalt. Og plutselig treffer man folk man ellers ikke ville truffet.
 13. Kern postet en ny flue på fjolleboka tidligere i dag. Ganske sterke saker - og svært overkommelig:
 14. Orginalt bindes flua med en hale av marabou. Min erfaring er at den halen forsvinner ganske raskt. Det var derfor jeg havna på struts. Har også testet antron og 50/50 antron og marabou. Struts gir bevegelse, det er sterkt og ser bra ut. Så da blir det struts.
 15. Jeg forstod det som om de planlegger å arrangere messa annet hvert år fremover. Absolutt forståelig. Må være en h.....vetes jobb å rigge ned, opp, ned og opp igjen.
×
×
 • Create New...