Jump to content

Pål Hedenstad

Moderators
 • Content Count

  1000
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Pål Hedenstad last won the day on February 8

Pål Hedenstad had the most liked content!

2 Followers

About Pål Hedenstad

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

2309 profile views
 1. Pål Hedenstad

  Nymfeindikatorer

  Nja....Her er det vel mer snakk om nymfefiske med nesten bare fortommen på utsiden av toppøyet og da er nok produktet Rolv lenket til (og tilsvarende) mer egnet.
 2. Pål Hedenstad

  Triggerpunkt på fluene

  Det er et klipp et eller annet sted på YouTube (sikkert på kanalen til Fly Fish Food) hvor Lance Egan poengterer at en rød/orange hot-spot har vært klart utslagsgivende. Det var enten på en Egan's Frenchie eller en Egan's Iron Lotus. Når han sier det utgjør en forskjell, er det vært å høre på. Dette er fluer han har fiska mye med . Forresten en mann det er verdt å følge med på. Han fisker MYE. Øyer og gjeller kan man kanskje diskutere om er triggere i 2019 - er det ikke en naturlig del av ei flue ;-)
 3. Pål Hedenstad

  Triggerpunkt på fluene

  Jeg vet ikke om det er svar på spørsmålet, men jeg har vel inntrykk av at mange triggere først og fremst funker på regnbueørret og nyutsatt stor fisk. Men fisker man på vill brunørret - eller brunørret som er satt ut som små - har jeg ikke inntrykk av at triggere fungerer så voldsomt. Men det finnes jo alltid unntak og dette blir jo veldig generelt.
 4. Pål Hedenstad

  Intermediate snøre - vedlikehold

  Jeg ville nok ikke brukt det man har til synkesnører på flyte-delen om du ønsker at den flyter..... Tmc Line Dressing på skytedelen dersom du har fiska gjedde i skikkelig sølevann. Men ofte så er en slik "Sink Tip" såpass tung i front at det drar ivei uansett. Det er nok ikke denne lina som krever nok stell. Men det er aldri feil å ta godt vare på linene sine.
 5. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2019

  Vedr. sesongstart så kan jeg bidra. Jeg er jo rimelig inne i isfiskemiljøet og får rapporter fra hele Østlandet - samt at jeg borrer en del selv også. Isen er veldig dårlig til å være siste halvdel av februar. Dette blir tidlig sesongstart. Og det er jo ikke BARE positivt. Ofte så blir mai dårlig når isen går tidlig.
 6. Pål Hedenstad

  Hvordan foretrekker du din spente spinner?

  Grei forklaring Stokkebekk. Viktig at det ikke er for mye tvinn i tråden når man skal gjøre den operasjonen der. Ellers er jeg enig med Kjell; hanehackle er det beste valget til spente spinnere og man må bruke fjær - eller deler av fjæra - som ikke har for tykk stamme. Det er ikke så mange rundene som skal til. Er man for generøs blir flua vond å kaste med lange spisser.
 7. Pål Hedenstad

  Impregnerings middel

  Dersom du skal grunnimpregnere ei flue når den forlater bindestikka, er Water Shed bra. Det er ikke så mange fluer som trenger å grunnimpregnering, men jeg bruker det på noen. F. eks vårfluer hvor jeg bruker ekorndubbing for å få et litt rufsete look. Ekorndubbing har underull som samler en del vann, så der er det fint å grunnimpregnere. Water Shed funker også på Cdc. Videre så har TMC et godt impregneringssortiment. Helt klart det beste av det jeg har testa ut. Mye annet som er hypet er geriljamarkedsføring av "pro-teamere" som har fått noe greier gratis ;-) I tillegg til TMC produktene så vil jeg anbefale Cdc olje eller gel på cdc fluer. Man kan faktisk grunnimpregnere litt med cdc olje for å "samle" f. eks en comparadun vinge før den plasseres i boksen - om man er veldig nøye.
 8. Pål Hedenstad

  Clouser vs Jiggy

  Hei Rolv Det er ukomplisert å velge de rette hårene. Velg de som er tynne og moderat bølgete. Jeg har ikke modifisert kroken på noen måte. Om du binder som Runar gjør på denne filmen, så er du i mål:
 9. Pål Hedenstad

  Clouser vs Jiggy

  Jeg binder Jiggy med coneheads fra Hareline str. S. Etter å ha montert hodet fyller jeg det med nesten så mye blytråd jeg klarer. Men bare inni conen - ikke noe som stikker ut. En slik flue kaster du helt ubesværet på en 6'er stang og to stanglengder med fortom. Hodet bygger jeg opp med UV lim før jeg coater det med klar neglelakk. For meg er Jiggy en langt mer holdbar flue enn en Clouser. Jeg synes også den har bedre bevegelse i vannet pga tyngdepunktet. Men dette med bevegelse fordrer også at du bruker bucktail med riktig tykkelse og struktur. I øvre midtdel av halen finner du ofte de hårene som er mest egnet.
 10. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Mandag skya det til litt og det var en ok vespertinaklekking. Ingen - absolutt ingen fisker - som gadd å vake. Selv ikke der vinden samlet en del insekter. Jeg var ikke ute da deg begynte å regne og har ingen rapporter på om regnet satte i gang noe som helst. I går dro jeg lengre øst og ga blaffen i hele vespertinaen. Det viste seg å være et godt valg. Fra ca 18 vaket det ok på lyngbladbiller og annet smårusk (ikke en vingemaur å se). Spinnerfallet ble også ganske voldsomt uten at det ga steady fisk. Ettersom det har vært Vulgata i vannet noen dager fisket jeg med en gosling hele kvelden (med unntak av det siste kvarteret hvor jeg brukte en vulgata-spinner). Goslingen fisket godt i går på blikkstille vann. Kastet i nærheten av vak, venta til fortommen hadde brutt overflata og ga ørsmå bevegelser i flua nå og da.
 11. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Ganske interssant. Mange har ment at stokkmauren bare svermer 1 dag og at svermingen skjer over et større geografisk område samtidig. Da er den tesen i alle fall motbevist ettersom vi vet det var stokkmaur både fredag, lørdag og søndag innenfor en radius på 3 mil.
 12. Pål Hedenstad

  Trøbbel med å finne kroker som matcher bindebeskrivelse

  Jeg synes det i utgangspunktet er klokt å følge mønstre til punkt og prikke - spesielt om du er en uerfaren fluebinder. Men du kan jo vurdere følgende innspill: Mange finner inspirasjon fra fluer som legges ut på nettet. De som publiserer fluer jevnlig på nettet har i mange tilfeller avtaler med distributører og krokprodusenter. Du må nok derfor påregne at krokmodellen som oppgis ikke alltid er den optimale. Skal du sammenlikne kroker, er denne siden nyttig; (Håvard Eide som står bak denne siden) Et annet aspekt med å følge krokanbefalinger til punkt og prikke, er kroksamlingen du etter hvert vil opparbeide deg ;-) En kortstammet tørrfluekrok som fungerer er Kamasan B160. Den går bare ned til krok 16, men det er en ganske liten 16 krok. Den som noen gang påstår å ha rettet ut en B160 må ha brukt uvanlig tykk fortom under tørrfluefiske - dette er et jern som kroker godt og som du kan stole 100% på. Vil du ha en mindre tørrfluekrok med stort krokgap er TMC 112TR et godt valg.
 13. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Det som definitivt ikke nytter i en slik sesong, er å kopiere fjorårets strategier og valg ;-) Der tror jeg mange gjør noen valg som ikke resulterer i noe som helst.
 14. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Stillevannsfiske 2018 får litt juling i varmen. De vespertinaene som klekket i dag, oppførte seg som raketter og produserte ingen vak. Heldigvis holdt jeg stand og når klokken bikket 15 dukket det opp stokkmaur. Ikke voldsomme mengder, men i alle fall nok til at det ble en snau time med spenning. Så også noen sorte vingemaur ca str. 14, så det er ikke nødvendigvis helt håpløst i helgen.
 15. Pål Hedenstad

  Ønskes; Hjelp til å kaste flue

  Hvilken kombo av stang og line har du?
×