Gå til innhold

Pål Hedenstad

Moderators
 • Innholdsteller

  993
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  58

Pål Hedenstad vant dagen sist Februar 8

Pål Hedenstad hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Pål Hedenstad

 • Rang
  Aktiv

Nylige profilbesøk

2 226 profilvisninger
 1. Pål Hedenstad

  Impregnerings middel

  Dersom du skal grunnimpregnere ei flue når den forlater bindestikka, er Water Shed bra. Det er ikke så mange fluer som trenger å grunnimpregnering, men jeg bruker det på noen. F. eks vårfluer hvor jeg bruker ekorndubbing for å få et litt rufsete look. Ekorndubbing har underull som samler en del vann, så der er det fint å grunnimpregnere. Water Shed funker også på Cdc. Videre så har TMC et godt impregneringssortiment. Helt klart det beste av det jeg har testa ut. Mye annet som er hypet er geriljamarkedsføring av "pro-teamere" som har fått noe greier gratis ;-) I tillegg til TMC produktene så vil jeg anbefale Cdc olje eller gel på cdc fluer. Man kan faktisk grunnimpregnere litt med cdc olje for å "samle" f. eks en comparadun vinge før den plasseres i boksen - om man er veldig nøye.
 2. Pål Hedenstad

  Clouser vs Jiggy

  Hei Rolv Det er ukomplisert å velge de rette hårene. Velg de som er tynne og moderat bølgete. Jeg har ikke modifisert kroken på noen måte. Om du binder som Runar gjør på denne filmen, så er du i mål:
 3. Pål Hedenstad

  Clouser vs Jiggy

  Jeg binder Jiggy med coneheads fra Hareline str. S. Etter å ha montert hodet fyller jeg det med nesten så mye blytråd jeg klarer. Men bare inni conen - ikke noe som stikker ut. En slik flue kaster du helt ubesværet på en 6'er stang og to stanglengder med fortom. Hodet bygger jeg opp med UV lim før jeg coater det med klar neglelakk. For meg er Jiggy en langt mer holdbar flue enn en Clouser. Jeg synes også den har bedre bevegelse i vannet pga tyngdepunktet. Men dette med bevegelse fordrer også at du bruker bucktail med riktig tykkelse og struktur. I øvre midtdel av halen finner du ofte de hårene som er mest egnet.
 4. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Mandag skya det til litt og det var en ok vespertinaklekking. Ingen - absolutt ingen fisker - som gadd å vake. Selv ikke der vinden samlet en del insekter. Jeg var ikke ute da deg begynte å regne og har ingen rapporter på om regnet satte i gang noe som helst. I går dro jeg lengre øst og ga blaffen i hele vespertinaen. Det viste seg å være et godt valg. Fra ca 18 vaket det ok på lyngbladbiller og annet smårusk (ikke en vingemaur å se). Spinnerfallet ble også ganske voldsomt uten at det ga steady fisk. Ettersom det har vært Vulgata i vannet noen dager fisket jeg med en gosling hele kvelden (med unntak av det siste kvarteret hvor jeg brukte en vulgata-spinner). Goslingen fisket godt i går på blikkstille vann. Kastet i nærheten av vak, venta til fortommen hadde brutt overflata og ga ørsmå bevegelser i flua nå og da.
 5. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Ganske interssant. Mange har ment at stokkmauren bare svermer 1 dag og at svermingen skjer over et større geografisk område samtidig. Da er den tesen i alle fall motbevist ettersom vi vet det var stokkmaur både fredag, lørdag og søndag innenfor en radius på 3 mil.
 6. Pål Hedenstad

  Trøbbel med å finne kroker som matcher bindebeskrivelse

  Jeg synes det i utgangspunktet er klokt å følge mønstre til punkt og prikke - spesielt om du er en uerfaren fluebinder. Men du kan jo vurdere følgende innspill: Mange finner inspirasjon fra fluer som legges ut på nettet. De som publiserer fluer jevnlig på nettet har i mange tilfeller avtaler med distributører og krokprodusenter. Du må nok derfor påregne at krokmodellen som oppgis ikke alltid er den optimale. Skal du sammenlikne kroker, er denne siden nyttig; (Håvard Eide som står bak denne siden) Et annet aspekt med å følge krokanbefalinger til punkt og prikke, er kroksamlingen du etter hvert vil opparbeide deg ;-) En kortstammet tørrfluekrok som fungerer er Kamasan B160. Den går bare ned til krok 16, men det er en ganske liten 16 krok. Den som noen gang påstår å ha rettet ut en B160 må ha brukt uvanlig tykk fortom under tørrfluefiske - dette er et jern som kroker godt og som du kan stole 100% på. Vil du ha en mindre tørrfluekrok med stort krokgap er TMC 112TR et godt valg.
 7. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Det som definitivt ikke nytter i en slik sesong, er å kopiere fjorårets strategier og valg ;-) Der tror jeg mange gjør noen valg som ikke resulterer i noe som helst.
 8. Pål Hedenstad

  Stillevannsfiske 2018

  Stillevannsfiske 2018 får litt juling i varmen. De vespertinaene som klekket i dag, oppførte seg som raketter og produserte ingen vak. Heldigvis holdt jeg stand og når klokken bikket 15 dukket det opp stokkmaur. Ikke voldsomme mengder, men i alle fall nok til at det ble en snau time med spenning. Så også noen sorte vingemaur ca str. 14, så det er ikke nødvendigvis helt håpløst i helgen.
 9. Pål Hedenstad

  Ønskes; Hjelp til å kaste flue

  Hvilken kombo av stang og line har du?
 10. Pål Hedenstad

  Ønskes; Hjelp til å kaste flue

  Sikkert mulig å få bistand her. Hvor er du bosatt?
 11. Pål Hedenstad

  Ikke Cortland?

  Enig i at de ikke tøyer aftm standarden i særlig grad. MEN....det var vel de som begynte faenskapen...444 Rocket Taper
 12. Pål Hedenstad

  Island 2019

  Du får også kjøpt to typer røkt røye på gården hvor du kjøper fiskekort (bjørk og sauemøkk).
 13. Pål Hedenstad

  Trenger tips. Skal kjøpe ny 4´er stang.

  Et annet aspekt som jeg mener du bør legge vekt på (ettersom det er såpass mye bra stenger å velge blant) er garantiordning og hvor lang tid det tar å få en ny stangdel om uhellet skulle være ute. Er et par anerkjente stangmerker solgt i Norge som har helt håpløs service når man først trenger det. Det kan skyldes både selger og produsent - eller i værste fall; begge deler ;-)
 14. Pål Hedenstad

  Behandling av fjær til flue?

  Hei Dette er en kilde til fluebindermaterialer som du på sikt kan dra nytte av. MEN du må nedlegge litt jobb. Om du får hele skinn, må de skrapes, vaskes og tørkes på en måte som gjør det mulig å målrettet kunne plukke fjær tilpasset det du binder. I tillegg kommer jobben med å forsikre seg mot diverse ufyselige kryp. Det krever et par omganger i fryseren. Uansett hvor nøye du er, så bør slikt oppbevares i lynlåsposer som er helt tette og kanskje adskilt fra andre materialer. Det er sikkert flere som kan tilføre litt her.
 15. Pål Hedenstad

  Utsetting av stor merket ørret i Oslo og Akershus

  Fasiten på hvordan det gikk med de store fiskene som ble satt ut i "Markafiske-prosjektet" var ganske entydige. Tallmaterialet kommer til bli offentliggjort i nær fremtid, og vi skal se til å legge inn en lenke her. I etterkant av dette vil utsetting av ørret som er eldre enn 2 år bli en ganske betenkelig aktivitet. "Negativ vekstutvikling" heter det i grafen. En litt pen måte å beskrive individer som sulter i hjel.
×