Jump to content

Pål Hedenstad

Moderators
 • Content Count

  1131
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  77

Everything posted by Pål Hedenstad

 1. 3-års syklusen sør for Trondheim fikk seg vel ett skudd for baugen i 2019. For det var ikke bibio i 2019 - selv om det var 3. året i syklusen. Og det ser ikke så bra ut i år heller.
 2. Hvilken mothakeløs krokmodell var det du brukte med dårlig resultat?
 3. he he..... Galloup har vel stort rett i alt han sier. Det er jo ikke det at man lager denne hoggormbevegelsen som er det kritiske (selv om det også er litt kleint) - det er den verbale konklusjonen i etterkant. Dommen. Spesielt om risteren er høyst kritisk til stanga. Er det som er høydepunktet
 4. De fleste butikkene deler også nakker, slik at du selv kan bestemme hvilke 4 farger du vil ha. Eller 3, eller 2 ;-)
 5. Dette er "orginalen" som Rune fikk. Thorax av fox squirrel dubbing....fløyt ikke veldig bra nei, selv om jeg impregnerte grundig. Vi får teste ut videre og publisere litt film og innhold i fluedatabasen når sesongen er over. Ser nok for meg to varianter her, en slank og en litt feitere. (bra Youtube kanal som russeren har forresten):
 6. Filmen til Mel Krieger ligger på YouTube. De som sliter litt med kastingen bør kunne finne en del interessant her. Det er dårlig bildekvalitet, men med hvit stang og hvit flueline, så synes jeg det blir ganske forståelig selv om filmen er litt kornet. Og i samme slengen ;-) hvordan unngå å drite deg ut i en fluefiskebutikk når du ser etter ny stang. Galloup sier det som det er han ;-)
 7. Må vel prøve seg på noen slike ;-) Denne tråden er jo en liten skatt, som med fordel igjen kan løftes frem i forumet.
 8. Om alt går som det skal, så kommer det en 5-siders sak om Chernobyl i juli nummeret av Jakt & Fiske.... Gamakatsu 314F str. 8.
 9. Kan binde Streaking Caddis på TMC 2312, str. 8 og 6 også. Sistnevnte er det som kalles "Finnmarks-streaking". Sterk krok. Blir fine fluer.
 10. Renzetti har nok vært et surrefirma i mange år. Først ute med roterende stikker (?) men sist på kundeservice. Sitter i skrivende stund å venter på 2 spiralfjær til min Master stikke. 300,- for to slike . Etter flere mailer som Renzetti ikke har svart på...... Skal bli interssant å se utfallet dersom disse to komponentene ikke får stikka opp til gamle høyder igjen.......
 11. Dette er vel et av alternativene; (ikke testet den selv)
 12. Solarez funker muligens - men lukter høgg. Superlim,Uv og neglelakk - prøvd mange ganger. Ikke spesielt holdbart synes jeg. Det ser man også at engelskmenna sier av og til - gamlekara bruker fortsatt Sally Hansen og kjører flere runder. Ikke UV.
 13. Tekst: Liv Høsten og halmbleika er over oss, og tur til fjells var planlagt. En god venn sendte en sms og minnet meg på å ta med bibio-boksen, hvilket (i min samling) ikke var en boks, men tre fluer i et hjørne av vårflue-boksen. Jeg fikk umiddelbart tilbud om å utvide samlingen – noe som skulle vise seg å berge hele turen. Det er egentlig vanskelig å beskrive forholdene slik jeg møtte dem i forrige uke (33/2016). Tepper av store svarte fluer, mange med rød-brune ben, andre med sorte ben – lå og fløt i vannskorpen, mens det samtidig svermet hundrevis av fluer rundt hodet mi
 14. Så snart jeg lærte å lese på 70-tallet, ble jeg en ivrig bruker av biblioteket hjemme i Solbergelva. Der lå det årgang på årgang med «Villmarksliv». De ble saumfart to ganger i uka hele vinterhalvåret. Den gang var ikke magasinet forsøplet med utstyrstest på utstyrstest og glorete reklame, men i stedet en fin kilde for sportsfiske. I tillegg til «Villmarksliv» var det en hyllemeter med sportsfiskelitteratur. Hans Lindman’s bøker var populære i Norge og mange av bøkene var oversatt fra svensk og spredt rundt til landets biblioteker. I tillegg til bøker av Lindman var det bøker av Tufte, Wa
 15. Svaret kom før jeg rakk å fiske med fluene. De med Loon Flow gir en misfarging som kan beskrives som en utilsiktet grey boy effekt hvor flua får en markant sølvskimrende kropp. Dvs fire fluer fikk det. Det var de som hadde fått 3 strøk med Flow. Den siste flua fikk bare 2 strøk og den var ikke misfarget. Merkelige greier dette her. Hadde jo vært greit å kunne bruke Flow. Det blir ikke tacky og lukter ikke.
 16. Yellow Owl (i innbindings rekkefølge) Krok: Kamasan B 110 #16 Bindetråd: Uni 8/0, sort Vinge: Cdc, natur "Wild Mallard" Kropp: Påfuglquill - gul Thorax: Hareøredubbing Kroppen er dekket med 5 lag vanlig Veniard Cellire fluebinderlakk. I tillegg er quill'en surret over et lag med lakk. Har også laget noen med Loon Flow UV slik at man kan undersøke hvilken av metodene som er mest holdbar.
 17. Bra film!! Stussa litt over lengden, men det viste seg å være helt riktig disponert. Klarer man ikke å binde Cdc myggen etter å ha sett denne filmen, er det ikke mye håp. Faktisk ikke noe i det hele tatt ;-)
 18. 2488 er ikke en tung krok. Men det finnes en som heter 2488H. Den er ganske tung.
 19. For de aller fleste skyldes dette hvordan man legger press på/med trådholderen. Om du "sveiver" tråden på med samme kraft hele tiden, så skyves alt rundt i samme retning som du legger tråden. Løsningen er å stramme litt ekstra på et fast punkt. Ofte er det riktig å feste materialet med et relativt løst turn, og så stramme til når bindetråden er ført 360 grader rundt kroken. For å få til dette må man jobbe med bare noen få cm bindetråd på utsiden av trådholderen - kort avstand mellom krok og trådholder er viktig! En fin måte for å trene inn riktig bevegelse er å feste en streamerkrok i sti
 20. Ja Rolv, stemmer nok det. Men det blir moro den dagen han kommer. I mellomtiden kommer vel folk til å ha mye tid hjemme som man kan bruke til å binde fluer f. eks. Selv holder jeg på med et Game Changer prosjekt hvor utgangspunktet er en Rapala wobbler - 9 cm / Rainbow. Skal legge ut et bilde når den er ferdig. Deretter så er det vel på tide å binde noen reker da.
 21. Hei. Vi må dessverre avlyse på lørdag. Regner med at de fleste har god forståelse for dette. Eller avlyse er vel feil ord. Vi utsetter arrangementet ;-) Nordisk har både den rette dubbingen og riktig materiale for beina, så det er muligheter for å prøve seg på egen hånd. Jeg har sett varelageret. STF dubbing i veldig mange fine oliven, brune og oransje toninger. Er en grunn til at Kern foretrekker den dubbingen.
 22. Vi må nok avvente til i morgen, men det er vel mye som tilsier at det ikke blir noe av arrangementet lørdag. Det er ikke Kern som bremser her. Det kom nye restriksjoner fra Oslo Kommune i ettermiddag og mye tyder nok på at det kommer flere i morgen / fredag. Både Danmark og Østerrike har stengt skolene nå.
 23. Jeg har fulgt med på nyhetene siste døgn og ser at det er en del arrangementer som avlyses kommende helg. Det er hovedsakelig arrangementer med flere deltakere enn det som er forventet på Nordisk Fiskeutstyr førstkommende lørdag. Men til gjengjeld kan det bli trangt på Nordisk. Om du vurderer å komme på lørdagen, så følg med her. Vi ønsker ikke å fremstå som hysteriske på noen måte, men det er er nok bare et spørsmål om tid før man i klartekst går ut å anbefaler at arrangementer og sammenkomster som ikke er nødvendige, utsettes.
×
×
 • Create New...