Jump to content

LarsV

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  21
 • Joined

 • Last visited

About LarsV

 • Rank
  Nykommer

Recent Profile Visitors

109 profile views
 1. Spennende, da skal jeg binde opp noen slike!!
 2. Krokstørrelse var det du brukte på den? Hørt litt forskjellig om chernobyl, noen diggern andre ikke, har tilgode å prøve den så kanskje jeg skal binde opp ett par eksemplarer, syntes den ser litt rå ut!
 3. Ja det kan jeg skjønne! Ut fra hva jeg har sett av fluene du har bundet, og lagt i databasen, burde nok noen av disse vært plassert i ett monter..
 4. Så du bruker altså ikke chenille på de mindre døgnfluene? Er dette pga tykkelsen på chenillen blir litt feil?
 5. Hei! Er ganske fersk på fluebinding, og bare fisket med flue I 2-3 år. På den tida så har jeg egentlig bare møtt på klekkinger av vulgata, og aldri helt store klekkinger av andre døgnfluer, det har nok litt med at jeg har bodd i Trondheim de siste årene, men reist til Oslo i starten av juni så kanskje bomma litt på klekkingene begge steder. Men i år så skal jeg på en del fisketurer ila sommeren til steder hvor jeg håper å treffe på litt døgnfluer. Spørsmålet mitt er som følger altså, hva liker dere å bruke? "Vanlige" parachutes med haletråder osv eller bruker dere extended body chenille Fluer? Jeg bruker chenille på vulgata og har veldig god erfaring med det, men tenker det er en grunn til at det jeg ser folk bruke mest er standarden. Hører gjerne litt fordeler ulemper med begge to typene! Dere er uverderlig hjelp for en i startgropa!
 6. Tusen takk karer! Da binder jeg opp noen SC, gikk til innkjøp av en del Akita kroker for en liten stund sida, da kjøpte jeg noen med litt stort krokgap, men ellers lignende profil som tmc 100, prøver de tenker jeg, kanskje fordel med litt stort krokgap på fluer som stripes/beveges?
 7. Den var rå, takk Rolv og Thomas! Skal se om jeg ikke prøver på noe sånt! En annen ting, leser at store caddiser er viktig, men hva legger dere i ordet stooore? Og eventuelt hvilke mønstre er å foretrekke, mtp tyngre krov osv
 8. Veldig spennende tilbakemelding! Har som mål for året å bli en mer dreven mygg fisker så buzzer passer meg bra! Har du noen forslag til "overkommelige" mus mønster? Sett ymse avanserte med bucktail, men la oss si jeg er ikke helt der, evenutelt får jeg kjøpe meg ett par
 9. LarsV

  Vinge på vulgata

  Fine uansett!
 10. LarsV

  Vinge på vulgata

  Se der ja, det så jo fint ut! Skal sjekke ut silk Lady!
 11. LarsV

  Vinge på vulgata

  Hmm, ja det er jeg enig i, de som har ligget i boksen en sesong er ganske frynsete, takk for svar Eirik Rusten.
 12. Hei godtfolk! Jeg sitter å binder vulgataer for kommende sesong om dagen. Jeg binder dem med extended body chenille på tmc 2488 eller akita 751. Som vinge så bruker jeg to cdc fjær (som jeg har lært her). Spørsmålet mitt er egentlig, er det noen grunn til at vi bruker cdc fremfor polyyarn, bortsett fra at det ser pent ut? Sett at på micro dun så bruker Andre Brun poly yarn og en dråpe lim for å spre vingen litt, kan dette gjøres på vulgataene også eller blir vingen for lang og det bare frynser seg?
 13. Takk David A og Lars P. Skal se om jeg ikke får bundet opp noen av de. Og de skoa samt vade buksene så rimelig genialt ut i grunn.
 14. Tusen takk Morten! Det skal bindes mye caddiser fremover!
 15. Tusen takk! Fra tur-rapporter jeg har lest tidligere så har jeg skjønt at store caddiser er viktig! Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ta med 5er stanga mi, det er en radian 8.6 fot så temmelig rask, tror dere det holder i vinden der oppe? Og ett annet spørsmål er, pleier dere å ha med vadere når dere fisker I vann på fjellet? Elv så skjønner jeg det er viktig, men klarer ikke helt forsvare den ekstra vekten av skoene. Spesielt i Tydal skal vi mye oppover.
×
×
 • Create New...