Jump to content

LarsV

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

LarsV last won the day on March 13 2021

LarsV had the most liked content!

Recent Profile Visitors

600 profile views

LarsV's Achievements

Contributor

Contributor (5/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

22

Reputation

 1. En meget enkel vårflue, harelabb og cdc. Men jeg har trua på at av og til kan det enkleste være det beste 😅
 2. Runes UV lim maur, men med harelabb i vingen. Ikke brukt dette materialet før men syntes det flyter meget godt, samt jeg leser at det er lett å "rense" etter fisk 😁
 3. Utgave 2.0 av klekker med harelabb ble inspirert av BW klekkern til Eivind Berulfsen. Etter flere flyt-tester så landet jeg på å binde "bunden" av hårene opp, dette gav betraktelig bedre flyteevne, og med litt dry-magic så må jeg jobbe litt for å få den til å synke håper avtrykket mot overflaten blir greit.
 4. Mål for året, teste ut forskjellig "klassiske" cdc mønster med harelabb. Mulig jeg går på en smell her men men. Her er første utkast: mygg klekker? Noe oliven hvertfall. Henger dypt og lenger etter test i koppen hjemme..
 5. Jeg har kjøpt CDC av typen 1g Marc Petjiean som jeg var meget fornøyd med fra Skittfiske. I tillegg, hvis du ønsker "jumbo" size så bruker jeg en type som Nordisk fiske selger. Bruker disse mye til sjøørret fluer og de er av veldig god kvalitet med tette og lange fibre. Legger ved link under https://www.skittfiske.no/marc-petitjean/151887/marc-petitjean-cdc-1g--dark-black https://nfisk.no/fluebinding/fjaer/cdc-fjaer-store#&variation=545789 (Store fjær)
 6. Det skal du ikke ser bort i fra at jeg gidder! Begynner i ny jobb nå som har bilutleie internt, jeg kommer tilbake til deg når jeg vet hvordan det funker (med mindre jeg får lånt meg en annen bil)!!
 7. Hei! Går rett på det, jeg lurer egentlig på om noen kjenner noen eller vet om noen som kan være villig til å lære/kurse en middels nybegynner i underhåndskast og tørrflue spey. Jeg har fiska med flue I 4 år nå, og selv om spey går fint med 2-hånds, så sliter jeg fremdeles med en-hånds stanga. Jeg flytter til Oslo nå i august, men er da ikke fremmed for å reise litt. Dette er ikke en etterspørsel etter gratis hjelp, betaler gjerne for litt hjelp da jeg føler dette er neste steg videre i prosessen for meg. Så hvis noen kjenner noen eller kan selv, send meg gjerne en pm eller skriv her. Tenkte å ta turen opp i holmendammen nå til høsten, men vet ikke helt hva fremgangsmåten skal bli der ennå.
 8. LarsV

  Kalksjøfiske

  Hehe nei det er forsåvidt godt poeng, ikke har de noe særlig problem med å bryte hinna heller
 9. LarsV

  Kalksjøfiske

  Takk, da fortsetter jeg å binde dem ufortynget.
 10. LarsV

  Kalksjøfiske

  Takk for svar! Jeg skal tilbake til vannet og teste litt mer, og prøve å være litt utspekulert. Jobber med å lese meg opp på litt mer aktivt buzzer fiske, dette virker farlig effektivt. @Rune Stokkebekk, du er vel ekspert på dette området? Jeg har bundet noen buzzere på inspirasjon fra deg, men jeg har til nå laget dem ufortynget, bruker du noe særlig bly i dine? Og @Truls, jeg forstår godt hva du mener med sollys som problem, opplevde at jeg kunne se skyggen av lina på 2 meters dyp på ett tidspunkt. Vakingen tok seg opp mot kvelden, men klinkende umulig.
 11. LarsV

  Kalksjøfiske

  Godt tips, takk! Vi prøvde fjærmygg litt, men det virket så absurd pga all vulgataen, men du har nok rett, i ettertanke var det veldig typiske mygg vak.
 12. Hei! Lang historie prøvd og fortalt kort. Jeg tilbrakte gårsdagen og dagen idag ved ett kalkvann på Oppland. Det klekket rikelig med vulgata, og flyvemaur I går og spinner fall på kvelden. Det ble observert stor fisk som vaket forsiktig under overflaten og noen grove sprut vak. Vi padlet rundt i bellybåt og i utgangspunktet koste oss, MEN fisken var 100% uinteressert I verken vulgata, flyvemaur eller fluene våre. Vi prøvde alt, jeg kastet sikkert på 20 vak, men fisken var ikke litt interessert. Idag så møtte vi NIVA som var og tok vannprøver og bunnprøver før høstens prøvefiske. Han kunne rapportere om veldig høy vannkvalitet allerede nå, og de hadde funnet noen edelkreps. Alt ved vannet tydet på høy næring, og fisken spiste helt klart noe. Spørsmålet mitt er som følger, er det noen som har erfaring med fiske i slike kalkvann? Meget sær fisk som ikke ville ha noe av de vi vanligvis anser som bankers. Jeg har lest Lars Nilsen sin artikkel om kalksjøer og skivesnegler, vi prøvde cock y bondu idag(som var hans favoritt til dette fisket uten hell). Vi møtte også en rutinert mark fisker som lo når vi sa det var vanskelig å få fisken, og at han sa det er få store fisk som er hentet opp her iløpet av tiden. Håper noen eksperter her har noen innspill, da jeg gjerne kunne tenkt meg å lure en av bjørnene som bor der.
 13. Spennende, da skal jeg binde opp noen slike!!
 14. Krokstørrelse var det du brukte på den? Hørt litt forskjellig om chernobyl, noen diggern andre ikke, har tilgode å prøve den så kanskje jeg skal binde opp ett par eksemplarer, syntes den ser litt rå ut!
 15. Ja det kan jeg skjønne! Ut fra hva jeg har sett av fluene du har bundet, og lagt i databasen, burde nok noen av disse vært plassert i ett monter..
×
×
 • Create New...