Jump to content

LarsV

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by LarsV

 1. LarsV

  Kalksjøfiske

  Hehe nei det er forsåvidt godt poeng, ikke har de noe særlig problem med å bryte hinna heller
 2. LarsV

  Kalksjøfiske

  Takk, da fortsetter jeg å binde dem ufortynget.
 3. LarsV

  Kalksjøfiske

  Takk for svar! Jeg skal tilbake til vannet og teste litt mer, og prøve å være litt utspekulert. Jobber med å lese meg opp på litt mer aktivt buzzer fiske, dette virker farlig effektivt. @Rune Stokkebekk, du er vel ekspert på dette området? Jeg har bundet noen buzzere på inspirasjon fra deg, men jeg har til nå laget dem ufortynget, bruker du noe særlig bly i dine? Og @Truls, jeg forstår godt hva du mener med sollys som problem, opplevde at jeg kunne se skyggen av lina på 2 meters dyp på ett tidspunkt. Vakingen tok seg opp mot kvelden, men klinkende umulig.
 4. LarsV

  Kalksjøfiske

  Godt tips, takk! Vi prøvde fjærmygg litt, men det virket så absurd pga all vulgataen, men du har nok rett, i ettertanke var det veldig typiske mygg vak.
 5. LarsV

  Kalksjøfiske

  Hei! Lang historie prøvd og fortalt kort. Jeg tilbrakte gårsdagen og dagen idag ved ett kalkvann på Oppland. Det klekket rikelig med vulgata, og flyvemaur I går og spinner fall på kvelden. Det ble observert stor fisk som vaket forsiktig under overflaten og noen grove sprut vak. Vi padlet rundt i bellybåt og i utgangspunktet koste oss, MEN fisken var 100% uinteressert I verken vulgata, flyvemaur eller fluene våre. Vi prøvde alt, jeg kastet sikkert på 20 vak, men fisken var ikke litt interessert. Idag så møtte vi NIVA som var og tok vannprøver og bunnprøver før høstens prøvefiske. Han kunne rapportere om veldig høy vannkvalitet allerede nå, og de hadde funnet noen edelkreps. Alt ved vannet tydet på høy næring, og fisken spiste helt klart noe. Spørsmålet mitt er som følger, er det noen som har erfaring med fiske i slike kalkvann? Meget sær fisk som ikke ville ha noe av de vi vanligvis anser som bankers. Jeg har lest Lars Nilsen sin artikkel om kalksjøer og skivesnegler, vi prøvde cock y bondu idag(som var hans favoritt til dette fisket uten hell). Vi møtte også en rutinert mark fisker som lo når vi sa det var vanskelig å få fisken, og at han sa det er få store fisk som er hentet opp her iløpet av tiden. Håper noen eksperter her har noen innspill, da jeg gjerne kunne tenkt meg å lure en av bjørnene som bor der.
 6. Spennende, da skal jeg binde opp noen slike!!
 7. Krokstørrelse var det du brukte på den? Hørt litt forskjellig om chernobyl, noen diggern andre ikke, har tilgode å prøve den så kanskje jeg skal binde opp ett par eksemplarer, syntes den ser litt rå ut!
 8. Ja det kan jeg skjønne! Ut fra hva jeg har sett av fluene du har bundet, og lagt i databasen, burde nok noen av disse vært plassert i ett monter..
 9. Så du bruker altså ikke chenille på de mindre døgnfluene? Er dette pga tykkelsen på chenillen blir litt feil?
 10. Hei! Er ganske fersk på fluebinding, og bare fisket med flue I 2-3 år. På den tida så har jeg egentlig bare møtt på klekkinger av vulgata, og aldri helt store klekkinger av andre døgnfluer, det har nok litt med at jeg har bodd i Trondheim de siste årene, men reist til Oslo i starten av juni så kanskje bomma litt på klekkingene begge steder. Men i år så skal jeg på en del fisketurer ila sommeren til steder hvor jeg håper å treffe på litt døgnfluer. Spørsmålet mitt er som følger altså, hva liker dere å bruke? "Vanlige" parachutes med haletråder osv eller bruker dere extended body chenille Fluer? Jeg bruker chenille på vulgata og har veldig god erfaring med det, men tenker det er en grunn til at det jeg ser folk bruke mest er standarden. Hører gjerne litt fordeler ulemper med begge to typene! Dere er uverderlig hjelp for en i startgropa!
 11. Tusen takk karer! Da binder jeg opp noen SC, gikk til innkjøp av en del Akita kroker for en liten stund sida, da kjøpte jeg noen med litt stort krokgap, men ellers lignende profil som tmc 100, prøver de tenker jeg, kanskje fordel med litt stort krokgap på fluer som stripes/beveges?
 12. Den var rå, takk Rolv og Thomas! Skal se om jeg ikke prøver på noe sånt! En annen ting, leser at store caddiser er viktig, men hva legger dere i ordet stooore? Og eventuelt hvilke mønstre er å foretrekke, mtp tyngre krov osv
 13. Veldig spennende tilbakemelding! Har som mål for året å bli en mer dreven mygg fisker så buzzer passer meg bra! Har du noen forslag til "overkommelige" mus mønster? Sett ymse avanserte med bucktail, men la oss si jeg er ikke helt der, evenutelt får jeg kjøpe meg ett par
 14. LarsV

  Vinge på vulgata

  Fine uansett!
 15. LarsV

  Vinge på vulgata

  Se der ja, det så jo fint ut! Skal sjekke ut silk Lady!
 16. LarsV

  Vinge på vulgata

  Hmm, ja det er jeg enig i, de som har ligget i boksen en sesong er ganske frynsete, takk for svar Eirik Rusten.
 17. Hei godtfolk! Jeg sitter å binder vulgataer for kommende sesong om dagen. Jeg binder dem med extended body chenille på tmc 2488 eller akita 751. Som vinge så bruker jeg to cdc fjær (som jeg har lært her). Spørsmålet mitt er egentlig, er det noen grunn til at vi bruker cdc fremfor polyyarn, bortsett fra at det ser pent ut? Sett at på micro dun så bruker Andre Brun poly yarn og en dråpe lim for å spre vingen litt, kan dette gjøres på vulgataene også eller blir vingen for lang og det bare frynser seg?
 18. Takk David A og Lars P. Skal se om jeg ikke får bundet opp noen av de. Og de skoa samt vade buksene så rimelig genialt ut i grunn.
 19. Tusen takk Morten! Det skal bindes mye caddiser fremover!
 20. Tusen takk! Fra tur-rapporter jeg har lest tidligere så har jeg skjønt at store caddiser er viktig! Jeg hadde i utgangspunktet tenkt å ta med 5er stanga mi, det er en radian 8.6 fot så temmelig rask, tror dere det holder i vinden der oppe? Og ett annet spørsmål er, pleier dere å ha med vadere når dere fisker I vann på fjellet? Elv så skjønner jeg det er viktig, men klarer ikke helt forsvare den ekstra vekten av skoene. Spesielt i Tydal skal vi mye oppover.
 21. Hei! Var litt usikker på hvor denne passet, men prøver her. Har nå bundet Fluer i <<hele>> 2 måneder og føler grunnteknikker begynner å komme seg. I sommer har jeg planlagt to lengre fisketurer, hvor av mesteparten av fisket forhåpentligvis blir med flue. Jeg skal en uke på fjellet i Tydal i midten av Juli og så skal jeg en uke på Hardangervidda I området Finse. Jeg hadde derfor tenkt å binde opp noen bokser som skal med. Hadde I utgangspunktet sett for meg noe slikt: Mygg: klekker, cdc mygg, palmer og mockpalmer, shipmans buzzer Vårfluer: elk hair, cdc, cdc elkhair og kanskje noen sc Maur: litt usikker på om dette trengs? Liker de godt i skogen, men er ikke spesielt erfaren på vidda med flue Døgnfluer: ja, jeg vet ikke riktig helt hva jeg skal ta med her. Tenker noen klekkere ala klinkhammer og runes lepto og noen micro dun ala Andre Brun. Er usikker på hva som klekker oppe i høyden så farger og størrelse tips settes veldig pris på Daddys: disse har jeg tilgode å prøve å binde Hadde satt veldig pris på om noen hadde noen tips eller en link eller binde en beskrivelse på noe de syntes funker bra (gjerne ikke alt for avanserte hehe).
 22. Jeg har I utgangspunktet bare handlet meg tmc 2488 og tmc 100, noen andre Kroker som er å foretrekke eller anbefales? Er også åpen for alternative løsninger som eBay eller lignende om noen handler derfra☺️ Legger ved ett bilde av flue nummer to etter innspill her, er det noen som har noen innvendinger på denne? Setter veldig pris på tilbakemeldingene deres!
 23. Takk, da gjøres det på neste. Jeg har sett at noen velger å binde inn cdc'en med tuppene først, slik at flottøren blir litt stivere, noen tanker rundt dette? Og hvor mange fjær bør man omtrent bruke? På denne over i 14 har jeg brukt to fjær.
 24. Aha det var godt å høre, ser de greie ut ellers? Prøver å binde dubbingen så stramt som mulig, men syntes det er litt vrient å få til i thorax. Har bestilt det nye flytemiddelet til Loon etter anbefaling fra en hos flyfisheurope så forhåpentligvis funker det bra.
 25. Hei og takk for svar! Jeg legger ved bilde av en med cdc og en med poly yarn, begge er str 14. Jeg er helt fersk på binding så setter veldig pris på tilbakemeldinger om ting som er gjort feil. Har gått til innkjøp av en del bøker, men de er fortsatt i posten!
×
×
 • Create New...