Jump to content

Håvard Åsbø

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  602
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  99

Håvard Åsbø last won the day on August 9

Håvard Åsbø had the most liked content!

About Håvard Åsbø

 • Rank
  Aktiv

Recent Profile Visitors

3124 profile views
 1. Måtte visst etterfylle med et par sånne. Hadde en fisk som stakk av med en i går. 3X spiss.... Så fisken. Hadde vært ny pb og vel så det...
 2. Bestilte heavy base til Swiss Master-stikka i dag.
 3. Vet ikke om dette er helt lov, men... Binder opp noen oterfluer nå til en i familien som trengte nye. Blant Zulu Silver og Olsen, så tenkte jeg at det må være lov med noe som faktisk immiterer noe som finnes også. Siphlonorus på dobbel 12.
 4. Ah, skit samma. Sender avgårde til Sage i dag før jeg reiser på ferie, så er det gjort. Da bortfaller tråden/forespørselen. Beklager
 5. Er det egentlig lov å spørre om dette? Den midterste stangringen på del 2 av min Sage Circa 8’9 fot #5 4-delt røk i går kveld og ble borte i gresset. Er det noen som er villig til å ta på seg en sånn jobb mot betaling her? Ikke å lete etter stangringen altså, men å strippe ned, surre på en ny og lakke?:) Alternativet er jo å sende den til Sage USA, men de mente det var helt innafor å få den reparert her uten at det ville gå ut over garanti ellers senere. De har vel litt etterslep grunnet covid 19 og prøver sikkert å være litt runde i kantene. Er ikke noe voldsom hast. Ferietider og alt, men tenkte kanskje at hvis noen her kan, så vil det uansett gå kjappere enn om Sage skal sitte på den til 2023 liksom:D Er nok ikke noe skade på selve klingen, er flaut å si det, men jeg glapp taket da jeg skulle adskille stanga og dro med stangringen. Den knakk vel ved ene foten.
 6. Ny nipper/fortomsklipper! Etter at den blå, keramiske Tiemco-nipperen jeg kjøpte midtveis i forrige sesong har delt seg for andre gang og jeg har måttet lime den sammen igjen på nytt, så har jeg skaffet meg en frekk, liten reserve:
 7. Er på utkikk etter en pent brukt «heavy base» til Petitjean Swiss Master vise. Sjansen er vel liten, men prøver før jeg evt må gå til anskaffelse av en ny en fra Sveits. Kjøp mest aktuelt, men kan vurdere å bytte i en rimelig strøken Master C-clamp (den som både kan brukes som bordklemme eller gjøres om til en lett pedestal).
 8. Blei det stikke på deg? Jeg har litt sånn heng på stikker som enkelte andre har på stenger. Jeg har hatt det meste de siste årene, men ikke Stonfo. Derimot har jeg en kompis som binder på Transformer. Den er veldig fin. Basen er litt lett syntes jeg, men det går an å skru opp bunnplata i den og legge til vekt om man ønsker. Kjeften er meget fin og virker veldig solid. Det var dog et problem med rotasjonshuset på den stikka hans, men raskere og bedre servise skal man lete lenge etter. Vi kontaktet Stonfo, og 2 dager etterpå kom DHL på døra med nytt rotasjonshus på Stonfos regning. Renzetti har jeg derimot litt blandede følelser for. Får du en stikke som det ikke er problemer med, så er du good to go. Det er i utgangspunktet god kvalitet på det de lager. Presentation 4000 er den av de jeg har vært desidert mest fornøyd med, men oppstår det problemer og man kontakter Renzetti direkte, så er du heldig hvis du får svar og enda heldigere hvis du får hjelp. De har et stort problem der borte, og det problemet har et navn som begynner på L. Kundeservice og håndtering av garanti/reklamasjonssaken har se helt åpenbart ikke noen gode interne rutiner for. Jeg har flere historier, men kort oppsummert kommer jeg aldri til å sette henna i en Renzetti-stikke igjen. Ellers så har jo den danske importøren besørget en 40% prisstigning på omtrent samtlige av Renzetti-stikkene. Hadde du kjøpt Presentation 4000 ny fra til eksempel Skittfiske før november/desember 2019, så hadde du fått den for rundt 3400-3800 litt avhengig av hvilken base. Du kan jo sjekke prisen der nå, eller hos Stonefly... Cottarelli ser jeg blir nevnt her. Jeg har T-rexen på Tripod, men kjøpte også en liten gaffel og midge kjeften. Dette er ei bra stikke. Fin og ta med seg, overraskende stabil på tripod. God plass rundt kjeften. Og med de to store t-rex kjeftene så holder den store laksekroker uten å blunke og uten å skade finish på disse. Midgkjeften er mindre og lengere, og det er en fryd å binde små fluer på den. TMC vise 2 har jeg ikke lenger, men ikke fordi den var dårlig, bare fordi det ble meningsløst å ha ørten. TMC har jo også gjort noen mindre endringer i det stille opp igjennom på denne som har gjort den godt. Kan trykt anbefale denne. Dernest er prisen på denne rimelig ålreit sett opp i mot pris på andre krem-stikker. Det fremstår jo som Norge er det billigste stedet å få kjøpt akkurat denne. Sjekker du prisene utenlands, så er den omtrent det dobbelte og vel så det, mange steder. Ellers er C&F Reference ei vanvittig godt bygget stikke. Litt lett pedestall etter min mening, men resten er topp. Der er det ingenting som skrangler. God plass rundt selv små kroker, silkemyk rotasjon. Ekstremt nøyaktig laget.
 9. Er endelig så godt som ferdig med egne fluebokser for sesongen nå med tørrfluer, så da kan man senke skuldrene og kose seg litt ved stikka igjen mens vårvinden river i trærne utenfor.
 10. Nei, March Brown er vel Rhithrogena Germanica egentlig? Men funker fint på Vulgata- og Siphlofiske i Engerdal i hvertfall når det blåser litt.
 11. Nydelige fluer Jarle! Jeg fant en pose med noe brun grizzly marabou og gikk for noen sånne klekkere, jeg også. Tror den marabouen jeg har er et hareline produkt. Har bundet en del Vulgata de siste dagene. Får håpe jeg treffer på en klekking eller to!
 12. Ellers blir det mange av disse i forskjellige farger i 14, 16 og 18. Elsker dette krøplingkonseptet.
 13. Etter litt sånn halvveis idétørke var det fint å stikke innom her og se videoene til Rune! Blir en del av disse i 16 og 18. Har brukt CDL til bein. Mulig vingen kunne vært hakket kortere på denne, men den fløt riktig i vasken om ikke annet.
×
×
 • Create New...