Jump to content

Håvard Åsbø

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  587
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  93

Håvard Åsbø last won the day on March 15

Håvard Åsbø had the most liked content!

About Håvard Åsbø

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Fornavn
  Håvard
 • Etternavn
  Åsbø

Recent Profile Visitors

2760 profile views
 1. Det er stort nok i massevis. Prøv å få tak i rundpinner eller kvadratiske lister på ca 5 mm. Slipper du å spikke så mye.
 2. Hobbybutikker, evt eBay. Ofte er det balsa å få tak i hos de hobbybutikkene som holder seg med radiostyrte biler og fly.
 3. Jeg lager de helst på Hanak 230BL i størrelse 14. Synes de lett kan bli litt store i 12. Klart noe variasjon blir det, men balsakroppen på mine krok 14 ismo’s er mellom 13-16 mm lange, 3-4mm breie og 4- 4,5 mm høye. Altså kroppene smalner av som en sigar. Ganske slanke egentlig for å etterlikne dyra som klekker på Rena mest mulig og fortsatt flyte som en dupp. Tverrsnittet har litt sånn skrog-form som på en båt. Altså smalere ved krokstammen og litt bredere mot toppen av ryggen Tanken min er egentlig sånn passe lengde ift kroken, så smale som mulig og heller litt høyere vertikalt for å ta igjen flyteevne på høyden på kroppen for å kunne ha en slank profil som er det fisken ser. De du så bilde av sist der er i krok 12 som jeg ikke bruker så mye av. Her er noen i krok 14 som er klare til sesongen. Som du ser er det ikke mm-presisjon
 4. Norrlandspuppa’n er fin, men tåler litt lite, så kan man spikke selv, så er det verdt det synes jeg. En kompis har kjøpt en del av disse, men er ikke storfornøyd med holdbarheten.
 5. Takk! Hadde jeg bare hatt en maskin som jeg kunne mate med balsalister og fått ut ferdig tilskårede kropper, så kanskje
 6. Sånn omtrent... da er jeg oppe i rundt 30 Ismopupper til kommende sesong totalt med det jeg har fra før av. Hater å lage dem, elsker å fiske med dem. Perfekt i Rena nattestid når man ikke ser noe særlig av flytene sine.
 7. Binder litt ymse Cripples nå. Synes det er et trivelig konsept, fisker bra synes jeg de også gjør.
 8. Haha, repetisjon er all lærings mor, vettu! For 3-4 år siden så laksefluene mine ut som noe katta hadde dratt inn. Er først nå, etter nitidig arbeid og masse råd fra Eide, Long og et par andre, at det begynner å likne på noe innimellom.
 9. Jeg synes du klarer deg veldig bra og du har fått bøttevis med tips fra folk som veit hva de snakker om. Det med en «plan» er nevnt her, og kanskje noe av det viktigste jeg har lært. Dette ble spesielt tydelig for meg da jeg begynte med klassisk laks. En plan for proporsjoner, en plan for surring av bindetråd osv. Da jeg begynte å binde fluer rundt konfirmasjonsalderen, så slet jeg med det som de fleste sliter med i starten - proporsjoner, klumpete fluer med for mye materialer og «giant head syndrome». Nå tvinger jeg meg selv til å ha en tanke bak hver eneste runde med bindetråd. Og det ser du på fluene til Stokkebekk og gjengen. De har stålkontroll på teknikk og mengde materialer.
 10. Haha, takk J! Neida, skal nok knyte sammen noe tørre ila vinteren også:D
 11. Snakket med Renzetti i dag. De sender meg ny sånn skrue. Så ila en uke eller to er den helt komplett med relativt mye reservedeler i tillegg.
 12. Hei, jeg har en P4000 som er to år gammel, men pent brukt. Eneste mangelen er det sorte plasthjulet som sitter på hvite nylonskruen som strammer rotasjonen. Skulle bestille reservedeler, men klarte å bestille to sett av deler til kjeften i stedet som består av de grønne gummipakningene, kuler, skrue til kjeften og fjær, så da ga jeg meg med det enn så lenge da jeg bruker andre stikker om dagen. hva hadde du tenkt i pris?
×
×
 • Create New...