Jump to content

Håvard Åsbø

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  652
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  108

Håvard Åsbø last won the day on February 8 2021

Håvard Åsbø had the most liked content!

Contact Methods

 • Website URL
  instagram.com/dryflypurist

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser jeg må rette meg selv. Jeg bruker spissmateriale fra SA, ikke Orvis. Haha
 2. Jeg gjør også som Truls. Jeg kjører 12 fot 4X ferdig tapert->mikroring->spiss. Vedrørende spissmareriale så har jeg fått god erfaring med orvis sitt. Lagde en del tapperte leadere før og de blir gode, men jeg er vel blitt lat😁
 3. Det finnes en video av hvordan man endrer fra høyre- til venstresveiv mener jeg. - Ikke at jeg mener du skal bytte sveiveretning, men kanskje en demontering og remontering hadde hjulpet?
 4. Videoklippet ditt fungerte her. Dessverre har jeg ikke den snella, så noe spesifikt svar kan jeg ikke gi. Kan spolen ha blitt skeiv, eller er senterskruen løs, evt går ikke helt inn som den burde?
 5. Takke samme, @Jarle TL! Hyggelig å treffe deg også! Fisket mitt tok seg opp betraktelig også. Fikk roet ned tenningsnivået litt og sluttet å bomdra rått og røti. Si i fra om du har tenkt deg hitover igjen i juli neste sesong a!
 6. Bestilt Loop Evotec cast medium klasse 5 og en Hardy Duchess 3". Veldig trivelig stang og håper snella leverer god lyd
 7. Tipper CDC fisker helt fint selv om det ikke har spenst nok til å bli stående noe særlig ut fra kroppen. For noen år tilbake fisket jeg med ismo bundet av en kompis. Han hadde brukt altfor tynn mono som bein, slik at de enten lå langs med kroppen bakover, eller tvinnet seg oppover fortommen. Men fisk fikk jeg på dem. Jeg har laget en batch med rapphøne i front etter å ha testet det også. Nærmere CDC enn opp til tykkere mono. Funker bra! Etter det jeg ser med blåste øye, så pulserer rapphøne i front noe bedre enn CDC. Blir liksom litt mer krafsebevegelse med rapphøne, men det er vel praktisk sett sikkert uten betydning. Forresten ser det ut som du begynner å få taket på det! Veldig bra. Fortsett med fokus på profil på kroppen selv om det er… ehm… flisespikkeri…
 8. Ørjan har bundet Master Splinter ser det ut som? Jeg ruller foamen fram og tilbake igjen foran, sånn at hodet/ørene blir en foamboble foran.
 9. Fine størrelser! Jeg binder en liknende variant som kalles Master Splinter og bruker utelukkende denne til fiske med mus. Jeg binder de enten brune, grå eller sorte og bruker den som der og da sees best iom at jeg fisker med disse i mørket. Jeg binder de ikke større enn at jeg kan kaste de sånn tålelig greit med 5’er stanga. Jeg begynner vel fisket mitt med disse i starten av august etter sola har gått ned og det har blitt mørkt. Helt rått når ørreten går til og tar de, men kan være småkilent å få de til og sitte. Ofte så går de opp og slår på musa et lite nanosekund før de faktisk går for å ta den. Så litt for ofte så slår tørrfluerefleksjonen inn og løfter stanga for å stramme til når man egentlig skulle gitt det et lite halvsekund til og heller kroket med stangtuppen sidelengs langs vannet. Master Splinter hacklet med zonkerstrips synes jeg er den beste imitasjonen. Den får en riktigere profil i vannet enn tjukke hjortehårsmus synes jeg. Når mus svømmer så strekker de seg ut og blir nesten tynnest på midten av kroppen. Men for all del, jeg har fått på andre imitasjoner også. I elv så har jeg definitivt flest takes på imitasjonen når den har høy hastighet - dvs «svømmer for livet». I stillevann har jeg hatt grei uttelling på litt sånn vårflueaktig bevegelser hvor den ikke må kjempe mot strømmen, men heller leter litt etter beste vei inn mot land. Mulig jeg skal forsøke å binde noen Master Splintere med stinger, altså krok i halen også for å se om jeg får økt krokingsprosenten litt.
 10. Haha, og så må jo noen tape:)
 11. Artig tiltak! Eneste jeg angrer på at jeg forsøkte meg på første quiz’n. Med et ikke akkurat imponerende resultat blir dette nesten litt flaut. Dessverre ser det også ut til at resultatet er synlig for alle😅🙈
 12. Takk, skal prøve å få handla ei flaske topcoat i morgen. Så blir det et lag uv og tynn lakk på, forhåpentligvis uten at det ser ut som kroppen er inni ei glasskule!
 13. Både dyret og devil bug immiterer svømmepuppa greit. Har fått sykt mye på dyret der. Kan sikkert imitere både svømmepuppe og voksen, tørr vårflue evt klekker. Ser ikke ut, men fungerer som bare det.
 14. Da satser vi på at top coat er tingen. Coverage kan fort bety det samme, tenker jeg. Takker!
×
×
 • Create New...