Gå til innhold

Håvard Åsbø

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  546
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  83

Håvard Åsbø vant dagen sist Januar 8

Håvard Åsbø hadde mest likt innhold!

Om Håvard Åsbø

 • Rang
  Aktiv

Nylige profilbesøk

1 928 profilvisninger
 1. Håvard Åsbø

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Siste dagers fluer. Som alt jeg binder, så er også dette varianter:) Mar Lodge The Baker The Akroyd Silver Doctor Spey
 2. Håvard Åsbø

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  GH’s på Partridge N2 #1 krok og en Jock Scott Dee variant
 3. Håvard Åsbø

  Hva har du kjøpt i dag?

  Fikk 100 stk Daiichi 2051 3/0 i posten i dag. God stemning:)
 4. Håvard Åsbø

  Julegaveønsker

  Trikset er å bare gå på med én fot av gangen. Skadeforebyggende for badevekta mi, i hvertfall
 5. Håvard Åsbø

  inspirasjonstråd: laksefluer krok/tube

  Green Highlander på Eugene Sunday 3/0 Sandman krok.
 6. Typisk det. Man blir tom til slutt. Da leser jeg det sånn at dere ikke har lager i Norge lenger? Ugunstig for deg da!?
 7. Håvard Åsbø

  Erfaringer med Gulff UV resin?

  Må man etterbehandle med lakk osv for å få set tørt, så er det så fryktelig lett å fylle segmentene. - At man ender opp med langt mindre definerte segmenter. Og så blir alt tykkere. Derfor vil jeg ha noe som faktisk er helt tørt og ikke noe nesten-tørt noe:)
 8. Håvard Åsbø

  Erfaringer med Gulff UV resin?

  Blir veldig kult!
 9. Håvard Åsbø

  Erfaringer med Gulff UV resin?

  Takker for råd folkens. Nei, det er ikke så lett gitt. Det at Gulff har alliert seg med mange som nødvendig vis fremsnakker produktet, betyr ikke nødvendig vis at det er dårlig, men det betyr heller ikke at det er bra eller best. Solarez Bone dry blir min favoritt som head cement. Det leverer varene som bare pokker, men synes den er for tynn til alt annet. Bestilte meg en bone dry igjen i dag da det nesten er tomt, og tok med noen små tuber med de andre variantene, men skal se om jeg får testet ut litt forskjellig uten å ruinere meg. Jeg er enig i at det kan sprekke om det blir for hardt, men de helt tørre, harde og blanke hodene jeg får med bone dry tåler alt det skal tåle. Så får jeg lete meg frem i jungelen. Tenkte jeg skulle lage flere klinkhammere hvor jeg legger på et lag akkurat passe tykk UV lim og ribber tinsel, quill o.l før jeg herder. Får tøffe segmenteringer da selv om det sikkert er helt unødvendig. Da trenger man UV lim som ikke er for rennende, men heleri kje altfor tjukt så det er tungvint å fordele. Man må ha akkurat... ehrm... passe, hva det nå egentlig er:)
 10. Håvard Åsbø

  Erfaringer med Gulff UV resin?

  Er det bare jeg, eller driver Gulff ekstremt hissig markedsføring i sosiale medier om dagen? I så måte så hadde det vært artig å høre om noen hadde erfaringer med UV limet deres? Per nå så har jeg endt opp med Solarez da jeg opplever at det faktisk er såkalt tack free. Deer Creek i alle deres varianter har jeg brukt over lang tid, men synes ikke det er noe særlig bra, selv med deres egen lykt med «riktig» bølgelengde, så fortsetter det å være klissete i større eller mindre grad. Siste var builder-resinen deres som nesten ble helt tack free før det dagen etterpå plutselig var rimelig klissete, nærmest som cobblers wax. Det samme med det jeg har kjøpt fra Bug Bond. Tar du på det så blir det grått og flekkete rimelig fort. Noen erfaringer?
 11. Håvard Åsbø

  Hva har du kjøpt i dag?

  Solarez Pro Roadie Kit, Bone dry og 18650 batteri og lader
 12. Det var et veldig godt poeng. Jeg spinner en del CDC, men har aldri tenkt noe på å justere for tappering/variert fiberlengde. Lærer noe nytt hele tiden/blir bevisst på ting man ikke har tenkt på tidligere. Jeg splitter bindetråden, men det er vel bare smak og behag. Skal huske på å justere før jeg spinner det! Stort sett petitjean jeg har også, da den typen passer godt med magic tools. Ellers så har jeg en del mindre «pensel-fjær» fra polish quills som jeg bruker som vinger på parachutes osv.
 13. Det høres veldig fornuftig ut både ift materialer og timing på hvor, når og hvordan fiske med dem. De er bundet som våtfluer fordi de er til jeger’n av orrhøna som fisker med flue og dupp. Skal lage meg et par selv med CDC og tvinge meg ned på mengden materialer. Takk for gode råd! Ville du ha surret CDC som vanlig hackle, eller bundet inn i løkke. Ser det gjøres litt forskjellig selv om stammen på CDC’en fort kan bli litt tykk.
×