Jump to content

Håvard Åsbø

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  625
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  105

Everything posted by Håvard Åsbø

 1. Støtter Truls her fullt ut. Godt skrevet. Jeg er der at jeg i all hovedsak, i hvertfall når det gjelder døgnfluer, prioriterer størrelse og profil før farge. Dernest så tenker jeg at det ikke skader å etterape fargene heller. Samtidig så er det så mange mulige variabler ift hvorfor en fisk tar på noe og ikke på noe annet. Kanskje var det flytet som ble feil ift fiskens plassering? Var det fortommen som stripet? Var fisken egentlig klar for ny mat da flua mi kom inn i siktebildet? Ble den oppmerksom på noe annet? Var flua for stor eller for liten, eller for mørk eller for lys? Konkurr
 2. Det er fullt mulig om du orker, men du kan godt prøve å gjøre kroppen mindre på samme krok 14. Tok en kjapp titt i boksene mine nå, og jeg har en del jeg vet jeg fisket med i sommer som har enda litt slankere og mindre kropp enn hva jeg skrev som ca mål i guiden, på krok 14. vet jeg har fisket med dem, så de flyter de også. Jeg står mye utvadet i nattemørket og har hatt flere av dem krabbene oppover vadere osv, og de jeg så i år var enten med gulaktig bakkropp og mørk fremkropp i ca krok 12-14 (nærmest 14) og disse med nærmest gusjegrønn bakkropp og mørk framkropp i 14-16... men hvorvidt farge
 3. Voldsomt med skryt, takk for det da, men jobben her har du jo gjort selv. Synes disse så skikkelig lekre ut. Penere enn mine. Likte fargene og fordelingen på disse. Ser fryktelig like ut en av variantene som klekker i Rena. Ellers har du også de med lysegrønn bakkropp der som er hakket mindre enn de guloransje/brune og sorte.
 4. Flere veps. Konseptet her helt likt måten jeg lager ismo på, men benytter andre farger og bruker et brunt hønehackle i front.
 5. Takk takk! Det gjøres mye bra av flere her for å holde forumet og sidene i gang, så tenkte at dette er en ålreit måte å bidra litt tilbake. Dette er lettversjonen. Selv om epoxyfarger eller andre typer maling vil gi en jevnere farge, så er ikke disse noe dårligere etter det jeg erfarer. Tar fortsatt litt tid å lage, men betydelig mindre klin og søl. Så håper det er til nytte for noen!
 6. Gå til fluen Ismopuppan (lite) Superflua til opphavsmannen Ismo Hyvärinen. Dette er dog en variant som jeg lager fordi den er hakket mindre klinete å lage. Jeg bruker flexibelt superlim og UV lim kontra epoxy. De blir minst like holdbare. Flua skal imitere en svømmende vårfluepuppe. Der jeg fisker, er disse aktive etter solnedgang og utover natta fra ca midten av juli og ut august. Av og til lenger, av og til kortere. Ideén er nok ikke den absolutt beste svøm [...Les mer] Fluebinder Håvard Åsbø Pub
 7. Balsaveps på krok 14. Disse er råbra på Røye i august. Finfin til stor harr ut september også
 8. Ismo-variant med Rapphøne i front på hanak 230bl #14. Da er det vel nesten lov å kalle det fluebinding:p
 9. Dette er da ikke’no å ta vare på. Send den til meg, så skal jeg knekke den for deg🤪 Nei, fra spøk til gevær - Jeg har ikke noe å komme med her. Har kun holdt en tilsvarende i hånda og fekta litt med den, men dessverre aldri prøvd den skikkelig. Kompisen min som hadde den innom mente den sang godt med ei litt tyngre line, men om det stemmer, vet jeg ikke. Gratulerer i hvertfall!
 10. Steg for steg fungerer igjen nå! Takker!
 11. Supert! Jeg klager ikke, jeg. Min EDB-kunnskap strekker seg så vidt det er forbi hullkort, men ikke noe særlig lengere. Da skal jeg gjøre et nytt forsøk:)
 12. Gå til fluen Vulgataflymfe Dette er en flymfe/klekker som har fungert bra under vulgataklekkinger på østlandet mot svenskegrensa. Jeg fisker den som eneste flue med flytesnøre og lar den ligge i ro til den begynner å synke. Deretter håndtvister jeg den inn før jeg enten tørker den eller kaster den ut igjen våt og håndtvister den inn på nytt. Det beste fisket har jeg hatt når det er en hvis grad av duns som står på vannet og det er litt vakaktivitet. 

Hve [...Les mer] Fluebinder Håva
 13. Gratulerer da! Blir sikkert en finfin følgesvenn!
 14. Rettelse: Det funker delvis. Hvis man ungår å velge steg for steg-beskrivelse, så fungerte det, så får jeg se om jeg får redigert det dit jeg hadde tenkt når den først nå er opprettet. Oppdatering: Jeg får fortsatt ikke lagret en steg-for-steg-beskrivelse med bilder. Det blir bare borte. Men har fått lagt inn "standardformalia" enn så lenge.
 15. Usj, det virker ikke. Fylte ut alt, inkludert steg for steg med bilder. Trykket lagre for deretter å se at siden oppdaterte seg og returnerte med sort, blank nettside. Ser ut til at det nok en gang ble borte. Finner det i hvertfall ikke igjen.
 16. Hei, prøvde å legge inn ei flue i fluedatabasen nå. Etter å ha fylt ut alt så trykket jeg lagre. Da forsvant bare hele bilde og ingeting har tydeligvis blitt lagret? Finner det i hvertfall ikke igjen. Forsøkte på nytt og akkurat det samme skjedde. Er det brukerfeil hos meg, eller er det noe galt med siden?
 17. Stikka er ellers av topp kvalitet. Long sin som er nevnt her, har manglet de to tynne messingskivene med en o-ring i mellom som gjør at bremsen på rotasjonen blir jevn og fin. Dette følger selvfølgelig med på dagens stikker, men mulig de ikke eksisterte da han fikk sin for mange år siden. De selges forøvrig løst også. Bare til info om du synes det var noe rart med rotasjonen når du prøvde den, Rune. Jeg tror ikke han har ettermontert de to skivene og o-tingen enda.
 18. Cottarellien er definitivt stødig nok på Tripoden. Den er faktisk ganske tung og har god gummi under. Vinkler man stemmet skrått tilbake igjen og får tyngden av kjeften nærmest senter av tripoden, så blir det veldig bra. Derimot er den ikke stabil nok hvis man tenker å rotere kjeften(e) med armen bak hvis man har for mye motstand (brems) på selve roteringa. Da blir det for mye kraft man må bruke på sveiva sideveis til at tripoden er tung nok til å stå i mot, men «problemet» er mindre med den mindre standard gaffelen og kun én kjeft. - Altså mindre tyngde å skulle sette i bevegelse rundt og beh
 19. Har hatt en pause fra laksefluene i sommer, men er så vidt kommet i gang igjen. Her er noen fra siste tids surring
 20. Litt sein oppdatering, men tenkte det kunne være greit å logge det her. Sage brukte ikke fryktelig lang tid på å fikse ny stangring. Arbeidet var meget pent. Umulig for meg å se at den stangringen har vært knekt av. Fikk også et brev om at de tok regninga for reparasjonen. Så nok en gang veldig fornøyd med Sage sin service!
 21. Måtte visst etterfylle med et par sånne. Hadde en fisk som stakk av med en i går. 3X spiss.... Så fisken. Hadde vært ny pb og vel så det...
 22. Bestilte heavy base til Swiss Master-stikka i dag.
 23. Vet ikke om dette er helt lov, men... Binder opp noen oterfluer nå til en i familien som trengte nye. Blant Zulu Silver og Olsen, så tenkte jeg at det må være lov med noe som faktisk immiterer noe som finnes også. Siphlonorus på dobbel 12.
 24. Ah, skit samma. Sender avgårde til Sage i dag før jeg reiser på ferie, så er det gjort. Da bortfaller tråden/forespørselen. Beklager
×
×
 • Create New...