Jump to content

Håvard Åsbø

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  650
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  108

Everything posted by Håvard Åsbø

 1. Det finnes en video av hvordan man endrer fra høyre- til venstresveiv mener jeg. - Ikke at jeg mener du skal bytte sveiveretning, men kanskje en demontering og remontering hadde hjulpet?
 2. Videoklippet ditt fungerte her. Dessverre har jeg ikke den snella, så noe spesifikt svar kan jeg ikke gi. Kan spolen ha blitt skeiv, eller er senterskruen løs, evt går ikke helt inn som den burde?
 3. Takke samme, @Jarle TL! Hyggelig å treffe deg også! Fisket mitt tok seg opp betraktelig også. Fikk roet ned tenningsnivået litt og sluttet å bomdra rått og røti. Si i fra om du har tenkt deg hitover igjen i juli neste sesong a!
 4. Bestilt Loop Evotec cast medium klasse 5 og en Hardy Duchess 3". Veldig trivelig stang og håper snella leverer god lyd
 5. Tipper CDC fisker helt fint selv om det ikke har spenst nok til å bli stående noe særlig ut fra kroppen. For noen år tilbake fisket jeg med ismo bundet av en kompis. Han hadde brukt altfor tynn mono som bein, slik at de enten lå langs med kroppen bakover, eller tvinnet seg oppover fortommen. Men fisk fikk jeg på dem. Jeg har laget en batch med rapphøne i front etter å ha testet det også. Nærmere CDC enn opp til tykkere mono. Funker bra! Etter det jeg ser med blåste øye, så pulserer rapphøne i front noe bedre enn CDC. Blir liksom litt mer krafsebevegelse med rapphøne, men det er vel praktisk sett sikkert uten betydning. Forresten ser det ut som du begynner å få taket på det! Veldig bra. Fortsett med fokus på profil på kroppen selv om det er… ehm… flisespikkeri…
 6. Ørjan har bundet Master Splinter ser det ut som? Jeg ruller foamen fram og tilbake igjen foran, sånn at hodet/ørene blir en foamboble foran.
 7. Fine størrelser! Jeg binder en liknende variant som kalles Master Splinter og bruker utelukkende denne til fiske med mus. Jeg binder de enten brune, grå eller sorte og bruker den som der og da sees best iom at jeg fisker med disse i mørket. Jeg binder de ikke større enn at jeg kan kaste de sånn tålelig greit med 5’er stanga. Jeg begynner vel fisket mitt med disse i starten av august etter sola har gått ned og det har blitt mørkt. Helt rått når ørreten går til og tar de, men kan være småkilent å få de til og sitte. Ofte så går de opp og slår på musa et lite nanosekund før de faktisk går for å ta den. Så litt for ofte så slår tørrfluerefleksjonen inn og løfter stanga for å stramme til når man egentlig skulle gitt det et lite halvsekund til og heller kroket med stangtuppen sidelengs langs vannet. Master Splinter hacklet med zonkerstrips synes jeg er den beste imitasjonen. Den får en riktigere profil i vannet enn tjukke hjortehårsmus synes jeg. Når mus svømmer så strekker de seg ut og blir nesten tynnest på midten av kroppen. Men for all del, jeg har fått på andre imitasjoner også. I elv så har jeg definitivt flest takes på imitasjonen når den har høy hastighet - dvs «svømmer for livet». I stillevann har jeg hatt grei uttelling på litt sånn vårflueaktig bevegelser hvor den ikke må kjempe mot strømmen, men heller leter litt etter beste vei inn mot land. Mulig jeg skal forsøke å binde noen Master Splintere med stinger, altså krok i halen også for å se om jeg får økt krokingsprosenten litt.
 8. Haha, og så må jo noen tape:)
 9. Artig tiltak! Eneste jeg angrer på at jeg forsøkte meg på første quiz’n. Med et ikke akkurat imponerende resultat blir dette nesten litt flaut. Dessverre ser det også ut til at resultatet er synlig for alle😅🙈
 10. Takk, skal prøve å få handla ei flaske topcoat i morgen. Så blir det et lag uv og tynn lakk på, forhåpentligvis uten at det ser ut som kroppen er inni ei glasskule!
 11. Både dyret og devil bug immiterer svømmepuppa greit. Har fått sykt mye på dyret der. Kan sikkert imitere både svømmepuppe og voksen, tørr vårflue evt klekker. Ser ikke ut, men fungerer som bare det.
 12. Da satser vi på at top coat er tingen. Coverage kan fort bety det samme, tenker jeg. Takker!
 13. Takker, får tru det! Faktisk ganske så vanskelig å la såpass mye krokstamme være urørt. Hardt for en som gjerne overdresser fluene sine😅
 14. Takk Truls. Lagde noen til i efta. Litt snaue bakkropper kanskje, men småfisken jeg kaster på tar det vel uansett.
 15. Ble litt inspirert av alle tuedyr-imitasjonene her. Ble noen av Runes Guu maur. Har ikke dette mønsteret i fingra, så dere får bare ha meg unnskyldt. Kanskje litt spe bakkropp og litt mye vinge, men skal vel klare å hekte i ei fjellbjørk for det. Gikk for supertynn gullvaier som ribb. Men må få sendt fruen på HM igjen for å kjøpe inn litt neglelakk. Skal man ha vanlig blank eller blank «top coat»?
 16. Det går i oliven om dagen nå. Krok 16 på de to øverste bildene og 14 på de to nederste
 17. Takker! Jeg har jo hatt den før for noen år tilbake. Har hatt flippesyken lenge, men dette er den eneste stikke jeg virkelig har angret på at jeg kvitta meg med.
 18. Aldri si aldri? Hadde en innom for ca 5 år siden ish? Godt mulig☺️🙈
 19. Ikke dumt. Er vel flere nå som pusher UV i farger osv. kanskje en selvlysende prikk under hadde vært noe?☺️
 20. Røk på en C&F Reference for ei ukes tid siden. Hentet på poste i sted, men har ikke rukket å fått tukla med den enda. Sort utgave. Planen var egentlig en TMC vise 2 Blue, men ombestemte meg som så mange ganger før.
 21. Men så lenge du har riktig profil på balsakroppen og fisker de slik de beveger seg , så blir det nok fast fisk uansett.
 22. Maling blir definitivt penest og skikkelig dekkende. Tusj gir gjennomskinn av treverket som er fint oppå, men viser kroken under. Men fiskemessig, så er tusj like bra etter hva jeg erfarer. Jeg bruker nå utelukkende tusj grunnet lavere tidsbruk per flue. Cdc i front fungerer sikkert fint, men mangler dog noe spenst ift å imitere de lange bakbeina som sparker fra når de svømmer mot land. Rapphøne med litt lengde er særs bra, ellers er nylon fra en oppvaskbørste ganske så fint mtp både spenst, form og holdbarhet.
 23. Ser meget bra ut Ruben! Du kan med fordel gjøre de enda litt slankere om du orker, men jeg tenker du er godt innafor der! Det er som du sier, det er veldig lett å ta av for mye med kniven, ja.
×
×
 • Create New...