Jump to content

Runar Dankel

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Runar Dankel last won the day on November 15

Runar Dankel had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1063 profile views

Runar Dankel's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • One Year In
 • Very Popular
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well

Recent Badges

362

Reputation

 1. Var mange gode artikler under «fluebinding» som jeg savner. Kan ikke se at noen av dem er overført til «artikler»
 2. Hei. Jeg savner artiklene om fluebinding. Hvor finner jeg de? Sto mye bra om nette nymfer, maur og criples
 3. Når jeg oppgraderte tidligere i år (les: ikke erfaren) så tenke jeg godt gjennom hva jeg ønsket meg. Jeg får mye småfisk i marka og liker SA SBT snøre. Så jeg gikk på den lokale fluefiskesjappa og ba om å få teste stenger som passet til dette og med SBT lina. Fikk da myke stenger i klasse #4. Testet kanskje 6-7 stykk og det var helt klart en stang som jeg opplevde som veldig myk og som jeg kastet pent med. Den kjøpte jeg og har ikke angret. Er utrolig mye stenger der ute og mange som er sykt flinke til å kaste, så det at jeg klarte å kaste med stange på mitt nåværende nivå var viktig for meg.
 4. Det er fortsatt fisk så ingen grunn til å gi seg. Hadde en liten tur ut i dag med familien. Vaket sporadisk, men Runes myggpuppe ville de ha. Nydelig når en kan gjør slikt i november.
 5. Vil anbefale deg å låne litt liner av kompiser når dere er ute og fisker. Bare flytt snella over på din stang og sjekk om du får godfølelsen med den lina. Match mellom stang og line kan ofte være viktigere enn den perfekte lina. Når det kommer til lange kast og fine presentasjoner så tror jeg det handler aller mest om teknikk. Tipper de beste kara her inne kan ha lekre nedlegg med hyssing og tau. Samtidig så vil jo en del line spesialiserte og f.eks. SA SBT er super når det lite plass å kaste på. Mens andre liner igjen vil være gode når det blåser. Er jo sjelden 1-2 m/s på Karmøy. Jeg ville nok slått et slag for Baardsen nok en gang. De kara kjenner de lokale forholdene godt. Beklager at jeg ikke er mer spesifikk.
 6. Har selv Renzetti Traveler og er veldig fornøyd. Hadde diverse billige stikker før dette, men de ble fort for ustabile eller klønete med tanke på å feste kroken. Det ryktes at det ganske snart kommer et kraftig prishopp på stikker (og mye annet forøvrig) pga økte fraktpriser.
 7. Nevøen min ønsker seg fluestang til jul. Han har nok ingen som kan lære ham opp i nærheten, men men. Er det bare å gå for en standard nybegynner stang #5? Eller skal jeg ta ekstra hensyn? f.eks. kortere stang? Usikker på hvor han vil fiske, mulig det både blir i sjø og i vann med ca 400g ørret
 8. Jeg kjøpte herfra: https://www.fluefiske-butikken.no/ Fluene er ikke så pene alltid. Men de fisker. Mulig krokene er av lav kvalitet og vil bøye seg. Men 8,- pr flue er billig.
 9. Jeg har denne sesongen fisket med lenger og tynnere fortom med stort hell. I hvert fall så tar de oftere flua mi. Da har jeg 1,5 - 2 stanglenger og 5x eller 6x i avslutningen. Speykast er jo ofte det man tyr til i trange situasjoner, Men det kan plaske en del. Alternativt må man kaste sidelengs i stedet for rett ut. En annen ting man kan gjøre, er å bruke polyleader. De er tyngre og plasker mer, men hjelper til med å lade stanga og lager mindre knuter om en får rottehaler på kastet
 10. @Roaas Takk! Da skal jeg teste den
×
×
 • Create New...