Jump to content

Runar Dankel

Medlem NFF - Standard
  • Posts

    385
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    53

Runar Dankel last won the day on September 17

Runar Dankel had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1655 profile views

Runar Dankel's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

  • One Year In
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well

Recent Badges

456

Reputation

  1. Som kjent er det høstferie i uke 40 her på østlandet. I den anledning har vi leid oss en liten og snerten campingvogn som tåler dårlige veier. Men så er spørsmålet hvor det er verd å dra? Jeg vil jo gjerne fiske litt, og da helst ørret. MAdammen og han på 8 år vil gjerne ha ok vær, så vi kjører nok etter været. Har snakket om både Sverige og Danmark som muligheter. Særlig Sær-Sverige frister meg. Noen som har noen stalltips i det området? (Tar også i mot generelle tips)
  2. Jeg fisket en del lyr på flue i sommer. Da nærmere bestemt i utløpet av fossen i Hellesylt. Pass på at du ikke står ovenfor brua. Det er ikke lov. Men om du f.eks. kaster ut rundt dypvannskaien eller uten for steinmoloer så bor det mye små lyr nært land der. Jeg gikk med så tung synkeline som mulig. Varierte inntrekk. Fisket med små fluer. Fikk jeg ikke noe på 10 kast, byttet jeg flue. Fikk alltid fisk. Fluer i lys/sølv, kobber eller helt sort gjorde susen. Fant også ut at det var viktigere å komme ned, enn hva jeg hadde i enden.
  3. Antar at sesongen der opp for tørt er kort og sårbar. De dagene med steady vaking som en gjerne ønsker seg, blir det fort litt lenger mellom. Det å da fiske med fluer som kan lokke opp ørreten kan være et triks. Da snakker vi gjerne vårfluer, f.eks i form av streaking caddis eller elk hair caddis. Men chernobyl ant og slikt kan også brukes. Hadde jeg bodd der opp hadde jeg brukt google maps og sett nøye over alle vann som ligger litt i le fordi de er i en trang dal eller bak fjell. funnet marbakker og andre formasjoner som fisken liker. Og så fisket dem av med flue, slik du ville gjort med slukstang.
  4. Da er vi to Jeg leser over de artiklene flere ganger gjennom sesongen. De gir mer og mer mening, og jeg forstår dem annerledes etter hvert som jeg får mer erfaring. OGså er det bare å søke i alle trådene her, eller fyre løs med spørmål. Jo mer spesifikk du er, jo bedre svar.
  5. Noen putter hele lina i lunkent vann med en dråpe Milo, har jeg lest. Selv har jeg latt meg lure av markedskreftene og kjøpt meg rensemiddel og klutt/kloss. Dryppe rnoen dråper på "filten" inni klossen. Legger lina inni og drar igjennom. Det skal visst smøre litt også. Må slå et slag for kastekurs, om du ikke har prøvd det. Jeg er inne i min tredje sesong som fluefisker og har startet hver sesong med kurs. Det angrer jeg ikke på. Et godt kast følger deg uamsett hvilken stang du har.
  6. Hmmm. Har du renset lina? Er du god til å kaste? Jeg har opplevd at hvis jeg tar for mye i når jeg kaster så blir tuppen av stangen overbelastet og begyner å "slå" på en måte som hindrer kraftoverføring til lina. Dette gjør at lina da ikke klarer å dra med seg mer line. Samtidig har jeg sett at gode kastere får fine presentasjoner med skistav og hyssing. Så alltid mulig å få bedre teknikk også.
  7. Hei og velkommen til forumet Denne artikkelen: er veldig bra. Har lest den mange ganger. Kan også anbefale Rune sine om fiskefordelt på månedene. Du finner dem under artikler her på siden. Å fiske tørt krever flaks, kunnskap, ferdigheter og gode forhold. Litt regn kan gi gode klekkinger. Litt vind kan være bra for å blåse insekterer ut på vannet. Men ofte er det veldig rolige forhold som er bra. Jeg får ikke så godt til tørrfluefiske, så jeg driver og lærer med buzzerfiske (finnes artikler om det her), og euronymfing. Begge deler for å ha noe å gjøre når forholdene ikke er gode.
  8. Unektelig gøy å binde små baitfish
  9. Hvilken farge og størrelse er det snakk om nå i august da?
  10. Mener å huske at du har sagt at "den brune" skal fiskes aggresivt? Inntrekk med begge hender og noen stopp for å få hugg.
  11. Men det skal du få @Kenny Nguyen Vi var vel 3-4 dager på Hakkestøl i Geilo. 1100moh og to flotte vann som det er satt ut mye fin fisk i. Første kvelden oppdaget vi syke mengder skall som var blåst inn så jeg tenkte at her blir det fart på mygg og mer. Så feil kan en ta. Frokost, middag og kvelds ble fortært ved vanna mens hele familien speidet etter vak. Alt vi så var sporadiske greier og sjelden innen kastehold. Så fin smultring der altså. Jeg har oppdaget at jeg mer glad i «fisk enn preik». Fisk er ingen bonus, men grunnen til å dra på tur. Så det var hardt å pakke sammen. I et siste desperat forsøk sendte jeg melding til en jeg kjenner som virkelig har peiling og fikk tips om et annet sted jeg kunne dra. Mens jeg meldte surfet jeg litt og oppdaget at Erlend Vivelid hadde kurs den helgen. Og nettopp om høyfjellsfiske. Så jeg trumfet hardt og vips var hele familien innlosjert i en gamme på Dyranut. De andre gikk turer og spiste uanstendige mengder god mat mens jeg lærte fiskestrategier fra en konkurransefisker. Og alle var glade og levde lykkelig i alle sine dager.
  12. Da har jeg Hart meg noen dager i Geilo på 1100 moh og godt vær. Besøkt flere vann som skal huse godt med fisk. Men det er få vak og ingenting som er steady. Så jeg får vel lete meg frem til en innos og fiske softhackle eller en odde som egner seg for streamer/marflo fiske.
  13. Noen erfaringer med når på døgnet? Så langt i sesongen, om været er bra, så synes jeg at lite skjer mellom 0800 og 1200
×
×
  • Create New...