Jump to content

Runar Dankel

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  189
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Runar Dankel last won the day on October 17

Runar Dankel had the most liked content!

Recent Profile Visitors

290 profile views

Runar Dankel's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Very Popular
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well
 • Conversation Starter

Recent Badges

200

Reputation

 1. Har ikke noe formening om det er for lett for stanga. Det merker mest er at jeg må ha nok klump ute for at jeg skal få til et kast. Men det er et sidespor. Poenget var å skjønne dette med klumpvekt så jeg har flere ting å tenke på ved linekjøp og kanskje kan unngå noen bomkjøp.
 2. Hmmm. På SBT står det at klumpvekten er målt på de 9,1 første meterene. Så det er vel klumpen (7,5m) pluss handling line. Den kommer sikkert utenom aftm til klasse 5. Men Guideline selv anbefaler klumpvekt 11-13g for sin Kaitum #5. Og da vil vel SBT-5 på 10,4g være rett under og SBT-6 på 11,9g være perfekt? Skjønt det som vil hjelpe aller mest er bedte teknikk…
 3. Håper det. Fant klumpvektene og det er slående at min #5 stang er anbefalt 11-13g så her må det oppdateres mye i line avdelingen
 4. Var stor forskjell på SØ og marka når det kom til kasting synes jeg. Tror SØ vil vært enda mer gøy med rett snøre. Fant ut at mitt Air Cel #7 ville passet bra på #5 stanga i følge produsenten. Tror denne lærdommen vil ha stor påvirkning.
 5. Hmm. Er inne og leser om klumpvekt. Skulle slå opp snøret mitt på Sientific Anglers sin side. Men det dukker ikke opp. Neste redd for at de skal slutte å lage det.
 6. Notert! Da er det bare å krysse fingrene enda mer
 7. For en flott dag! Etter å ha dratt tomhendt hjem etter min første SØ-tur måtte jeg ha meg en trøstetur i marka. Gikk inn til en flott vann i gnistrende sol. Slengte på en daddy og på første kast satt den i det flua traff vannet. Bare en liten tass, men det var ekstremt kult å starte turen på den måten. Fikk en til på land og mistet en til vannliljene. Så nok en milepæl unnagjort. Nå må jeg bare lære meg å lese størrelse på fisk ut i fra vak i løpet av neste år.
 8. Takk for tur @Truls Ingen problem å være fersking når en kan få være med å få så mange tips. Både om hvordan en effektiv avfisker områder. Men kanskje mest av alt at lina ikke passer med stanga. Slo opp stengene mine når jeg kom hjem og det viser seg at alle stengene mine er underlinet når jeg sjekker hva produsenten anbefaler av klumpvekt. Så tipper det blir enda mer morsomt neste gang, med litt rasker lading av stanga, for det trengs i vinden.
 9. Dette bærer sikkert litt preg av at noen av stedene jeg fisker må jeg stikke stanga ut av en busk eller lene meg frem for å kaste sidelengs uten å ta i trær som henger ut over vannet. Og da har jeg savnet en litt lenger stang. Men jeg se poenget ditt, i f.eks. at et rullekast vil kreve mindre plass på siden for å fullføre stangbevegelsen.
 10. Godt forklart Truls. Om jeg forstår deg rett er det da kaste- og fiskeopplevelsen som du opplever som bedre med enn stang der lengden og vekt er i god balanse. Men praktisk sett så vil du vel trenge like mye plass for å utføre kastet? En klasse 3 i 7,6 fot eller 9,6 fot vil kreve like mye rom for å utføre et kast?
 11. Takk Jim. Enkelt og greit. Hva gir en kortere stang deg?
 12. Jeg går og funderer litt. Sikkert sett for mange videoer om euronymfing. Men hvilken rolle spiller stanglengde for lettere klaser? I euronymfing trengs lengden og den myke toppen for å få rekkevidde, fiske uanstrengt og kaste/vippe kun leader ut. Og flere av dem før gode anmeldelser på vanlige kast også. Feks Guideline LPs og Vision Nymphmaniac. Men flere på dette forumet snakker om kortere stenger i lettere klasser. Er dette bare fordi det er mindre klønete med kort stang i skogen? Eller er det andre momenter som bestemmes av stanglengde?
 13. Kult @Roaas Hvordan gikk det i dag da?
×
×
 • Create New...