Jump to content

Runar Dankel

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  354
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  47

Runar Dankel last won the day on April 26

Runar Dankel had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1373 profile views

Runar Dankel's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • One Year In
 • Very Popular
 • First Post
 • Collaborator
 • Reacting Well

Recent Badges

419

Reputation

 1. Ikke dumt Rolv. Får tusle nedover den. Ser det er is på Eltsjøen fortsatt, men mulig jeg finner noen vak på vei nedover elta.
 2. Pessimist/realist Da får jeg sjekke litt mer om Eltsjøen
 3. Hepp! Til hilga skal jeg en tur til Trysil Bike Arena med familien. Da må en jo ha med stanga. Er det verd det å kjøre helt ned til fluesonen eller kan man ha godt fiske i elva nærmere bygda?
 4. Pent @Rune Stokkebekk Var i Østfold selv i går. Så knapt nok et vak. Så du hadde tydeligvis mer «flaks» enn meg
 5. Runar Dankel

  Stillevann

  Kan også anbefale å ta turen til Haugesund og besøke Salar eller Baardsen på kaien. Da får du gode fisketipe om steder og hva som klekker godt i nærområdet. Det er f.eks. vann i det området hvor ørreten trigger på stripende vårfluer året rundt.
 6. De to siste dagene var svært frustrerende. Vaket jevnt og trutt, men de ville ikke ha klekkere som de tidligere dagene. Mange vak rundt flue, men ingen takes. Klødde meg i hodet og dro hjem. Leste meg opp på artiklene her inne og dro tilbake med friskt mot neste dag. Satte opp en klekker med buzzer som trailer. Og vips så tok den. Var liv i fisken, men plutselig ble den enda sterkere enn før. Fikk virkelig trua på litt større fisk helt til jeg fikk den i øyensyn. Da viser deg seg at jeg har fått fortommen rundt halen og drar den inn til meg cowboy-style. Og godt var det fordi nå rjeg titter i munnviken så sitter buzzeren der, uten fortom. Så på et eller annet vis har buzzeren løsnet fra fortommen samtidig som den har fanget seg selv i lasso. Men da var påskemysteriet løst og det blir buzzere i krok 18 og 20 på meg fremover. Dette fikk jeg bekreftet etter å tittet under steinene i vannkanten. Små hvite fjørmygglarver og mikroskopiske steinfluenymfer.
 7. Når du har vært snill gutt, blitt eldre og familie har skjønt det
 8. Takk! Ble jaggu to til i dag. Vertikal og sparsomt dresset klekker og 6x gjorde susen
 9. Får vel klemme i gang denne tråden! Er på Sunnmøre i påsken og her er det andre forhold enn i hovedstaden. Etter en uke med dårlig vær kom sola og jeg kastet meg rundt og dro til et vann som er kjent for aktivitet tidlig i sesongen. I utløpet fra en av elvene vaket det godt. Og etter mye knoting og fundering satt den endelig. 450g (ca) med ren fiskeglede!
 10. Var meget inspirerende Den lignet ikke steinfluen du lenker til. Den hadde vingene liggende bakover som en vårflue så heller ikke marginata. For korte ben til å være fjærmygg. Ei heller antenner som de har. Et påskemysterium jeg kan like.
 11. Da er jeg i gang med sesongen på Sunnmøre. Kommet over en liten elv som renner ut i et stort og dypt vann. Her vaker det godt. Men ingen bobler på overflaten. Ser bare ringer og ryggfinner. Så jeg har tenkt at de tar noe som ligger rett under filmen. Fant en del insekter som flyr rundt om kring. De lokale kaller dem steinfluer (og vårfluer for de komme rom våren). De er ca 1 cm lange og sorte med lyse vinge i doble vingepar. Så jeg slengte utpå en f-fly som imitasjon. Men det ville de ikke ha og jeg la også merke til at det ikek var noen insekter oppå vannet. Byttet så til en sort klinkhammer str 18. Men ingen ville ha den heller selv om den hang godt under filmen. Ei heller buzzer. La til en opphenger som var lepto nymfe (str 16?) med foam i thorax. Den tok den på! Dro opp en ca 450g flott ørret. Flott åpningsfisk Så er mine tanker etter dette, fordi jeg vil jo gjerne gjnta suksessen. Kanskje feil å bruke klekker når det er snakk om stainfluer siden de kryper til land som nymfer og klekker på land.? Hva ville dere brukt av møsntre i denne sammenhengen? PS: steinete bunn. Lite vegetasjon rundt. Få trær. Ingen fjærmygg er oppdaget så langt. Sandbanker på noen steder.. Ingen maurtuer. Isen gikk for en uke siden.
 12. Du har sikkert allerede lest denne. Står utrolige mye nyttig der. Tidlig på sesongen er det lyngbladbiller, mygg, maur og marginata/vespertina som gjelder. forslag fra artikkelen er: Myggpupper: Buzzers i krok 12-16. Gjerne brune, sorte og oliven.Myggklekker: Rune’s klekker, Once & AwayVoksen mygg: Cdc Myggen og Griffiths Gnat.Leptophlebia klekker: Cdc klekker, flytende nymfer.Leptophlebia Dun: Fallskjermfluer, ComparadunsSkogsmaur: Maurfluer i krok 12 og 14. Gjerne 12 med vinger.
 13. Kanskje cola? Eller ketchup i noen uker?
×
×
 • Create New...