Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Posts

  5943
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  394

Everything posted by Rune Stokkebekk

 1. Får aldri nok cdc mygg i boksen 😄 17-19-21... Er strax på de selv, fikk en sånn fresh smhaen twister i posten i dag fra nfisk, måtte ha litt nye leker 😁 Så det blir vel å sette seg ned å sortere ut en bataljon med cdcfjør strax før jeg setter igang produksjonen. Nå går det litt i maur her, har en sånn 12'er maur som jeg au tenkte å filme... Tipper den er på mot neste helg.
 2. View this video Description Her er ei gromflue som har reddet dagen mange ganger når vespertinaklekkingene drar seg til og fisken blir selektiv på å spise kun nymfer rett under overflaten.  
 3. Her er ei gromflue som har reddet dagen mange ganger når vespertinaklekkingene drar seg til og fisken blir selektiv på å kun spise nymfer rett under overflaten. 
 4. Herlig, det er noe av det kuuleste jeg har lest på lenge.
 5. Jeg pleier å starte med å rydde i boksene og se om det er noe jeg ønsker å endre på. Har jo en drøss med bokser for ulike tider på året og år om annet gjør jeg om litt. Når jeg får kasta ut skiten og maltrakterte fluer så er jeg i gang. Men har veldig lett for å bare sette meg ned å surre litt for å ha noe å pusle med. Det hender jeg ikke orker å rydde også i en boks og da kjøper jeg ny og binder opp alt fresht 😆
 6. View this video Collections Fluebinding Description Minizonkervideo in english. Materiallister til fluene finnes også her: Dirty Yellow: Natural Grey:  
 7. Minizonkervideo in english. Materiallister til fluene finnes også her: Dirty Yellow:  Natural Grey:  
 8. På vespertina, lag de små nok, selv om de er oppi krok 16 når du strekker kroppen ut så ser de mye mindre ut på vannet da de sitter lett og med bakkroppen opp... Jeg lager mine på TMC 102y str 19 og dresser de ganske lett. Nå har det gått i bodyquill i bakkroppen i flere år over en mørk brun tråd. Og ikke glem å ha gode nymfer på disse, det er viktigst 🙂 Spesielt vespertina så blir fisken temmelig kresen og matlei hvis du er i vann med gode klekkinger, da er det bare å kaste tørrfluepurismen dit peppern gror, få på nymfe og fiske smart med gode presentasjoner. Et eksempel på marginata, Og et på vespertina:
 9. Noe ligger vel under artikler i hovedmenyen her. Andre saker vel de "ble ikke med" når vi la ned "forsiden". Men det er vel mulig å gjenskape litt av det tror jeg. Skal se om det er noe der som vi kan hente tilbake som er verdt å ha.
 10. Den er god da er det som jeg svarte over..
 11. LPX Tactical er litt dypere i klasse 5 og har litt jevnere aksjon. De der dog i samme nisje vil jeg si, typisk 5er til tørrfluefiske. Det ny LPX du mener og ikke gamle LPXe? For dette er totalt ulike stenger...
 12. Gikk fint da etter å få geleida fisken litt innpå 🤣. Ekstra gøy var det at vi alle tre fikk fin fisk i går.
 13. God Søndags morgen, Det er ikke helt samme stemningen i været i dag som det var i går. Gårsdagen var vel første dag med sol og litt rolige forhold på lenge og tempen krøp vel opp i 12-13 grader midt på dagen. En dag som jeg og et par andre fiskekompiser utnyttet til max. Jeg var sterk i trua på vakende fisk og jammen fant vi ikke flere på solsiden av de tjernene vi besøkte. Knøttsmå mygg, mini daddys og noe som så ut som små møll var det jeg fikk med meg. Fisk ble fanget på minidaddy og flest på cdc mygg krok 19. 12 November 2022! Magisk stemning. I første vannet klarte jeg å lure opp et par fine på 6-7hg. Men i nr. 2 fikk jeg etter endel kommers lurt en som bikka såvidt kiloen og det må sies å være ultimat bonusfisk! Knallmoro på 3ern, 6x og cdc mygg.. Under her er når jeg skulle håve kilosen som var litt gal i forkant av dette, hadde en plan om å geleide den ut av torvene her men et lite tre på ytterste tova fikk jeg ikke lina over så det ble litt fram og tilbake og la det stå til... 😆 10000000_5469091243207510_1785153812192316673_n.mp4
 14. En liten snutt fra lørdagen da vi faktisk fant et par fisk som vaket en skjelden gang. Ble en på tørt og 3 stk på liten grå minizonker. Den på tørt fikk jeg på en liten split wing flue krok 21, fanga på den i går også. 🙂 10000000_5831534616868310_5597444931623590274_n.mp4
 15. Heisann, Jeg skal en tur til Nordisk til uka og skal binde litt fluer og vise litt lysbilder etc. Arrangementet er på facebook på Nordisk sin side. Onsdag 9 nov fra kl. 18.00 På fluebinderkvelden 9. november får vi besøk av Rune Stokkebekk. Til daglig jobber Rune i Guideline. I fluefiskemiljøet er han kanskje vel så mye kjent for å stå bak nettsiden / forumet www.fluefiskesiden.no Rune skal demonstrere 3 ulike fluer: Split Wing Cdc No Hackle: Det er små svært lett dressede døgnflueimitasjoner for kresen fisk. Det som kan redde deg når alt annet svikter. Cdc Comparadun: Rune kommer til å binde små Comparaduns med Body Quill kropp. Vespertinanymfe: En fasan nymfe variant som kan være helt vesentlig å ha i boksen under heftige vespertina-klekkinger. Det kan være klokt å ha med lampe når man skal binde såpass små fluer. Kabbe binder sjøørretfluer denne kvelden og du er selvfølgelig velkommen til å binde hva du vil. Det du trenger for å binde døgnfluene er: Tørrfluekrok str. 16 og mindre Bindetråd i oliventoninger, brunt og gult. Veevus 14/0 kommer i mange fine farger og egner seg godt til de minste fluene. Halemateriale du foretrekker til døgnfluer – f. eks CDL Kropp: Tråd og Body Quill Små naturfargede cdc fjær Naturdubbing som flyter godt – f. eks hareøredubbing. Vespertinanymfen har følgende oppskrift: Krok: Kamasan B175, str. 14 og 16 (disse er små i str. Så er egentlig #16 og #18) Bindetråd: Veevus 14/0, sort eller mørk brun Hale: Bronze Mallard Ribb: UTC Wire, x-small, black eller kobbere Kropp: Fasanhale farget mørk brun Vingesekk 1: UTC Flat tinsel mirage opal, xs eller small Vingesekk 2: UTC Flashbacktinsel, sort Thorax: Icedubbing, peacock black eller sort Bein: Sort høne
 16. Lina som følger med har lengre klump (8,3m) enn SBT så skal du ha noe for å holde mer line i lufta så gå til anskaffelse av noe med klumplengde rundt 10m det er vel å anse som normallengden.
 17. Det er ørretfiske så og si over hele Spania uten unntak. Masse steder å dra, men det er fredning der som her i perioder. Jeg fisket mest med tørt på fisk som vaket, og det var ikke mye av det. Regnbuene sto på blankstrekkene de og vaket sammen med ørreten.
 18. Frister dette så skal jeg seff være behjelpelig med litt info 😄 1t 20min unna flyplassen i Barcelona er ikke langt. Og du kan dra dit å fiske hele året.
 19. Hola! Forrige uke hadde jeg meg en tur som var litt blandet jobb og ferie. Turen gikk til Catalonia, Spania og bare en snau halvannen time unna Barcelona. Formålet var å få fiska litt, sett seg litt rundt og bistå på et arrangement (demo) i en butikk som straks åpner. Dvs. Vi hadde et arrangement for inviterte venner og bekjente. Planen var å fiske litt tirsdag, mye onsdag, torsdag og fredag. Så demo lør/søn og hjem mandag samt teste litt liner på skarpt oppdrag.. Her er litt bilder og litt om turen. Vi ankom tirsdags formiddag og vi dro straks til en liten fin elv som rant i en nærmest canyon. Den var full av bekkørreter som var ganske på høgget i perioder. Ikke så store typ 20-35cm, men jeg hadde tak i en som nok var 40-45-ish.. De synes CDC Myggen var veldig god 🤣 Det ble ikke så lange økta i denne elva.. jeg kom vel på flyplassen i Barcelona rundt 1120 og ble plukka opp 12. Og fiska vel fra typ 14-17 😆 Så pakk sammen all skiten og kjøre 10mil eller så til hvor vi skulle sove for natta. Slik at vi hadde kort vei til neste elv som skulle vises fram. Kompis Christopher Rownes fikk huka tak i en på 2,7 i et lucky pønsj som ville ha elk hair caddis i Alfarras. Den plassen var det så mye folk at jeg fikk helt angst. Folk kom og gikk og tråkka nesten på fluesnøret 🤣 Stinka ikke bare grisemøkk der men også litt av stor utsatt fisk. Vel, ble en kort økt der onsdag før vi skulle banke +20mil videre til turens endelige mål - RIO TER bare 20min unna Girona. Og Rio Ter var det slettes ikke noe feil på. Denne elven har strekke hvor det er begrenset kortsalg og fritt fiske nedenfor. Og det finnes i tillegg til ørret vill regnbue! Det synes jeg var skikkelig stas og jeg fikk tak i et par sånne på halvannen kilo og røk av en som nok veide opptil en kg mer 😄 De var rett og slett brutale! Og når du må ned på 6x på flata for å få de til å ta og cdc comp krok 20 da er lista lagt! Som sagt noe kom i håven og denne tykkasen her har ikke skippet et eneste måltid! I tillegg til et rikt insektsliv med døgnfluer, mygg, vårfluer, stikker og alt mulig så er det små karpefisk og GAMMARUS i elva. Kompis Chris og undertegnede til typisk lunch 😆 Øl og biff til typ 120 spenn... Død over matpakka!! En, etter mitt syn meget fin båge som skapte så mye kaos at jeg ble nesten skremt.. ÆRN ÆRN!!! BACKING og hopp og sprett.. Det vanka noen ørreter også i klassen opptil nesten kiloen. Men de store fikk vi ikke i tale, vel... jeg røk faktisk et dyr på liten grå minizonker.. Men de vaket ikke når vi var der. Det er fisk i elva på +4kg. Generelt så var fisken som ellers nede i EU der det er klart vann og endel fiskere.. Temmelig selektiv. Var også ganske lite klekkinger. Noen få døgnfluer om formiddagen og ellers ganske lite. Var dog ganske varmt... 25-28grader. Lav vannstand, typ 30cm under normalen. Men pent var det! Ingen tvil! Her blir det seriøs fiskesjappe!!! Fisken er håndmalt rett på veggen. God Helg!
 20. Det er ikke over ennå nei 🙂 Ble tur ut både fredag og i går og fisk ble det i håven begge dager. Ikke noen monstre men klager ikke på fisk på 5-800g i oktober. Cdc minidaddy har fanget bra i det siste og cdc myggen krok 19. Veldig sparsomt med insekter men et og annet havner utpå. Små mygg, små daddies, "fluer" ei og anna vårflue flyr ennå. I går var knalldag med kompiser på skauen, tok oss til og med tid til bål 😄Da skal jeg si skuldrene er temmelig lave!
 21. Måtte ut å denge litt torsdag i arbeids ærend.. Nye lines som skal testes og signes av før produksjon. Jeg synes de fortjener å bli med på litt skarpe oppdrag for å få sjekket av presentasjon etc... Gjør jo ingen ting at det biter litt heller... Juksefæsk dette her.. rigga opp 5ern med 18 fots fortom og en liten grå minizonker på 4cm og kjørte en økt med fokus på litt fine presentasjoner på lure steder. Det betalte seg det i form av fisk, 5 abbor, en 800grams og denna her på bildet som bikka 1,2. Slitsom dag på jobb, god helg!
 22. Dette med 2kgs er ganske seig grense når du bor sentralt på Østlandet. Klart man kan få det hvert år hvis man legger fokuset på det, bruk sommeren i Rena eller noen super næringsrike vann med kalk i... Men jeg liker nå visuelt fluefiske, fiske på ulike steder, ulike klekkinger, vakende fisk.. Og det byr seg ikke flust med muligheter til å knuse den grensa ila året på de steder jeg fisker og de fleste steder jeg fisker eksisterer de ikke. Det går ofte en grense rundt 1,5 og det å komme seg over den er svært sjelden de får til. Men det skjer jo og det skjedde igjen i år, sist var i 2018, åra før der noe oftere enn 4 år mellom... Men som sagt.. jeg legger ikke så stor vekt på det med 2kgs, fisk på 1-1,5kg er det ikke noe feil på og de blir det faktisk en del av. Hva antall turer ut angår så er jeg vel oppi 65 ganger ut med stanga hittil i år siden 16 april. 12 dager i elv og resten i stille vann. Tipper jeg runder av sesongen med rundt 75 turer, skal heldigvis få pyntet litt på antall elvedager om litt. 😆
 23. Den der med farget mørk brun fasan i bakkroppen og kobberribb har blitt min GO-TO nymfe til vespertina. Lager den på Kamasan 175 i str. 12 og 14. 14 i den kroken er så liten at det er som en ganske liten 16krok som passer bra til vespertina.
 24. Meget sporadisk vaking i dag også men det lot seg gjøre og 50cm med bursdagspresang ville i håven. Perfekt!
×
×
 • Create New...