Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Posts

  6083
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  459

Everything posted by Rune Stokkebekk

 1. Skaufisket ruller på... Jeg har vært ganske mye ute og sliter med å finne no maurfiske. Men, i visse typer vann så er fisken ganske opptatt med å jakte vannymfer og libeller. Og det er da artig det au. Jeg fikk meg en skikkelig plugg i går, 49/50 cm og 1450g. Feiteste på den lengden jeg har fått ever tror jeg. Det er ikke mye feinsmeckeri over fiske med tørre libeller og 3x.. Men fisken er heller ikke interessert i "ventemaur" så da får jeg heller kamikazefiske inni salaten der de venter i spenning på tandem vannnymfer som legger egg eller lavtflyvende libeller. 😄
 2. Nei, har ikke testet det. Bakkroppen her med foam over dub har jeg tatt i bruk på flere str. og med ulike farger foam.. Synes det er litt kuult og man trenger ikke å dubbe allverden for å få fin fasong. I går var det litt sånne mini maur som fløy og noen få fisk vaket. De ville ha goo maur krok 20... de lager jeg uten dub foran, bare lita uv kule bak, hackle og vinge.
 3. Har sveiva opp litt standard rød skogsmaur TMC 2487 str 14. High-Viz edition for å se blandt alt rasket på vannet nå utover.. Synes den ble ganske cool og buggy med sånne flashbein... Tråd: Uni Rusty Brown. Bakkropp: Evazote og superfine. Bein: Svart Krystalflash. Vinge: Fluo Yellow Aero Dry Wing. Hackle: Svart hane. Thorax: Svart superfine.
 4. nå er det mørkt på dass i alle elver vil jeg tru. ser elvene er på full fart opp langt over fiskbart.
 5. Jeg har gnudd på litt siden helga og håpet på maur. Det har vært noen men daglige regnskurer hjelper ikke ser det ut til. Dro ut i går også og så noen maur i luften når jeg kom til første vannet i 6tia... så kom regnet igjen for 2ndre gang i går og det ble ikke noe greie på... Fikk lurt en på maur med det samme... Etter skura ble det halevifting, nipping og god stemning, var helt åpenbart at de drev å spiste på små mygg. Maur ble refusert x 2. På med 6x og cdc myggen krok 21. Fast fisk nr 1, bom nr 2 og fisk i håven nummer 3. Feite fine fisker på 42-45-47cm... Straks helga og flere muligheter 😁 363479674_6391113154314662_3732095086473861870_n.mp4
 6. Og jammen kom det ikke en runde med maur i går, jeg kasta meg i bilen og ble møtt av regn... så her daua svermingen nok ut. Men så litt småtasser og dårlig med liv. Men fikk meldinger om at det var vakfest i romeriksåsen 😄
 7. Nå nærmer vi oss selve maurtiden og det er fullmåne i dag. Tiden nå fram til nymåne 16 august skal man være på alerten på maurfiske. Jeg har allerede sett noen få på vingene, dog de bittesmå sorte som ikke er så aktuelle. Men de andre kommer også snart. Historisk så er 8-10 august veldig HOT, da kommer svært ofte de første skikkelige svermingene og det har de gjort 8 august 2 år på rappen. De sværmer ikke i pøsregn, men klamt/lømmert er beste sort og ellers ganske lite vind er fint. Tempen i marka rundt om er ganske ok nå så det skal gå fint å drive litt fang og slipp. STAND BY for ACTION!
 8. Det finnes plenty med bra kjøpefluer til å dekke det du trenger. Hvis du lurer på mønstre, så vær konkret med tanke på plasser/dalfører/elver/områder... hva som er høyst nødvendig skiller seg ganske mye fra øst-vest-fjell-nord-sør..
 9. Nå har det gått 18 dager uten fiske og i går så måtte jeg komme meg en tur ut. Det er ikke ofte jeg fisker i skauen i Juli hjemme. Men med passe våt sommer og moderate temperaturer så kan man tyvstarte litt på andre omgangen 😁 Normalt er det badetemperatur hjemme til medio august (minst) , nå er tempen nede på rundt 18 grader som er min grense for å bedrive fang og slipp. Tok en tur på skogen i går og fikk raskt endel venner i form av blindinger som var meget kosete... Litt slitsomt i perioder. Besøkte et par vann som jeg ikke har vært i før, dro meg litt langt sør. Og jammen var det litt liv i fisken, i det første vannet klekket det litt små mygg som de vaket på og en og annen jakta litt på flygende libeller og vannymfer. Så også litt biller i lufta. Jeg fanga alle sammen på samme flua, min standard vingemaur. 5 fisk i håven og en long release i vann nr 1, 450-650gram. Vann nr 2 var mer spennende, færre vak og mer forsiktige.. Og de jeg så patruljerte et godt stykke og var bestemte og rolige i adferden. Fikk stilt innpå en og den tok! inn til håven og jammen var det ikke en skikkelig fin kubbe. Målte mot tapebiten på stanga og konkluderte med at den var rundt 46cm og vekta sa 1,1kg.. Meget fin fisk. Fikk en til i samme vannet som var 42cm ca og 800g. En flott bonustur og jeg skal definitivt tilbake om noen uker når det er mer sannsynlig for litt klekkinger. Nå pissregner det her, men skal klarne opp og bli fint på kvelden. Skal se om det ikke blir en sving ut i dag også. 🤘 Jeg var btw på en vestlandstur forrige uke (no-fishing!!) Og der så jeg maur på vingene, det er nok ikke snakk om lenge til det begynner å bli aktuelt her også. Synes jeg så noen av de minste i lufta når jeg kjørte hjem torsdags kvelden.
 10. @Erlendo Skal du kjøpe ferdige fluer eller binde selv? Døgnfluer er egentlig ikke så veldig komplisert og man kommer ganske godt ut av det med relativt få mønstre og str.
 11. Ta med bellyboat, sett på en svær streaking caddis og dorg! 🤣 det kan være irriterende bra. HI! Gjorde så i min "ungdom". Høyfjell er relativt men tenker du på typ hardangervidda og fiske i steinura så er det ganske begrenset med ulike insekter. Trenger vel streaking, daddys, noen middels store vårfluer typ krok 12-14, mygg, siplodøgnfluer, litt mørke streamere til nattefiske hvis man gidder. Marflo er viktig! fiske med sånne når det ikke vaker er bra saker, ha også med typ hareørenymfer da disse kan være litt av hvert. Finn dyprenner da/marbakken og fisk langs den. Finn plasser hvor vinden samler mat, sund, bak odder, øyer, viker med pålandsvind som har ok dyp innenfor kastehold.. Fisken er ikke glad i mennesker på fjellet heller, det er åpent rundt vann og det å eksponere seg minst mulig er ofte en bra sak. Det kan da vake om det blåser hvis det er litt size på maten så fisken ser den, er jo ikke så mange dagene i året det er stille på vannet i fjellet så vaker gjør de selv om det er litt bris.
 12. ChatGPT har noen lure forslag og endel mindre lure. Mest det siste her.. 😄Det der er dårlig forsøk på helgardering. (som vanlig). Masse feil, ikke noen henvisning til størrelse... Og det er slettes ikke noe poeng å ha alle døgnfluer i alle faser. Her lukter jeg muligheter til litt biinntekt.. 😁
 13. marfloa svømmer med røkk og napp... rykkvis... handtwist.. Når de svømmer så er de rette i vannet, ikke kurvet som en haug med folk binder dem... dubba og godt utbørstet nymfe er mer entomologisk korrekt enn disse med kurva krok og ryggskjold...
 14. Her får det ikke blitt like ille da hadde vi 20 grader i vannet 30 mai, men ser at lengre opp i høyda så kan det fort bli snipp snapp snute på noen få dager..
 15. Skaufiske sålagt i år. 20 turer ut. 1 i april, 12 i mai og 7 hittil i juni. 49 loggførte fisk. Som folk sier, mye trått og kjipe forhold, kom seint i gang. Og varte ikke lenge. Perioden fra 7-15 mai var ganske ok med noen brukbare dager med mygg. Vespertina, så jeg bare rester av da jeg var i spania den uka det nok var best. Men bittelitt traff jeg på. Vulgata kom som vanlig og er nok straks på hell her... Synd det er fint vær hele tiden for da magasineres det ikke opp noen særlig med spinnere.. Virker som de legger utpå jevnt og trutt på kveldene. Og ikke i store mengder. Men det har vært nok til å få seg en sjansje eller 5. Hovednøkkelen til suksess er jo å vite hvilke vann som leverer på ulike typer føre og klekkinger. Har man litt erfaring på det Runar da er det straks enklere å treffe på litt.
 16. Vulgataen har vært på farten i mitt område siden forrige helg og ting går unna i expressfart i varmen. Gjelder å komme seg ut asap for nå blir fisket blåst ut ila timer. I går hadde jeg bra flyt på spinnerfallet som kom passe seint som det ofte gjør når det er varmt. Kl. 21:30 så kom det litt og mer fram til 22.15 ca. Ikke noe bonanza men de som vaket var fine fisker. Startet med å fange en fet fin kilosfisk. Så fikk jeg øye på et hode som virket langt større og etter 2 vak som kom det 3de på flua mi og etter en lang fight og mye tauing så kom Long John Silver i håven. En gammel herremann på 2,2kg som nok kunne ha veid 2,4 for å ha fin kondisjon. Uansett en svær fisk er en svær fisk og dette er vulgatapers for meg i mitt område. Så ja! Superhappy. Fikk au en bonusfisk til på 1,1 etter denne. Temmelig innafor økt på skauen.
 17. Myggfisket er mye gleder og skuffelser. I år er det nok et sånt år med alt for fint vær og varmt... Har vært temmelige røtne forhold her synes jeg. Takke seg til +5-10grader og gråvær... skulle vært obligatorisk første halvdel av mai..
 18. Grattis til Roaas!! 🤘 Jeg har gnudd på ganske brukbart på skauen men må si det er temmelig tråe forhold sånn jevnt over. På denne tiden i fjor var det full fres i vespertinaen i småvanna, det drøyer nok ei uke til så det slipper jeg nok i år. Men, myggen har vært tilstede i perioder og jeg hadde meg en knalltur nå sist den 16de. Stooor mygg som klekket og fisken vaket ganske friskt i perioder på nyklekkede mygg. Renamygg type krok 15 ble brukt og fanget 4 stk. Etter de så følte jeg for å huke tak i fisk på buzzer og rigga opp med en svær puppe alene på fortommen, TMC 100 str. 12 er ikke småtterier 😄En flue som jeg har brukt på irland når Campto-myggen klekker i mai... Men den er god her hjemme også og når det er puppeskall på 12-13mm da er det perfekt, se flue på stang.. Fant en av de større som vaket og fikk lagt ut passe langt foran den og det sa BANG! Renamygg btw i rett str og noenlunde farge er ofte beste medisin når de vaker på mygg som sitter veldig flatt på vannet som disse gjorde.
 19. Bare hyggelig, det handler egentlig veldig mye om å ta det rolig og ikke starte for brått med innkastet, det skal være avslappet med kontakt fra helt ved vannet til du stopper bak. Akselerasjonen kan komme når lina slipper vannet dvs. etter "The eyes" og i siste halvdel av "stroke the pussycat".. Tenk på at tuppen også skal gå gradvis oppover til du stopper, da oppnår man å ankre riktig som er med fortommen og tuppen på lina i vannet.
 20. Kan speye med alt mulig bare linen er egnet til det, dvs. ikke har mye vekt fremme i taperingen. Helst konsentrert litt godt bak slik at du får tyngste delen av linen rett i stangtuppen.. Sett på en bred strek med svart tusj på 9,5m Ruben, det er maks hva du kan tillate deg å ha ute når du blir litt fortrolig med innkastene. Respekter den og skyt line når du skal kaste lengre. Den linen er veldig velegnet til formålet og enkel å lære seg det med. Har selv brukt den svært mye på mine 4er og 5er stenger. Og ja, 20m speykast med den lina er helt streit ink. 5m fortom. Jeg har hatt gleden av å være med kollega Christopher Rownes og holde demoer på kasting og fisking. Og Chris har en veldig fin regle for dette med både rulle- og speykast. 1: Give the dog a drink! - Stangtuppen skal ned! så lavt at du kan piske i vannet... slik som en hund drikker... 2: The Eyes! - Løft stangen slik at tuppen er i øyehøyde, ikke lengre! 3: Stroke the Pussycat - Se for deg at du stryker katten over ryggen og følger halen opp. Det blir en jevn bevegelse som ender opp på slutten. Og når du er der oppe... så er vi på... 4: Call Your Wife! - Se for deg at du snakker i tlf og holder den inntil øret, dette er utgangsposisjonen for framkastet... Framkastet gjøres ved å slippe ned armen uten å endre vinkelen i albueleddet. Sett kastearmen inntil øret, så tar du langfingeren og plasserer den på albuen og bare trekker armen ned med langfingeren... der har du bevegelsen... Man må ikke ha høye inn og utkast.. men det er svært mye enklere å lære det og enklere å få fin høyde ut som er viktig. Og trekker du armen ned slik uten å slå ut med armen så belaster du bunnen av stangen automatisk som er essensielt ved vannkast.
 21. Kunne sitert alle her nå ang. bildet... Jeg er jo enig at vi ikke skal ha like stort hode som fisken og at hendene skal se ut som Tyson med boksehansker på. Naturlig litt inntil er det jeg foretrekker også. Litt strekk i arma er ok ala dette under.. Kunne sikkert ha lurt noen og enhver med denne under at den var 2kg og ikke 1,8. Forøvrig tatt i River Eamont på vårflueklekking 28 april i år på en klekker.
 22. Skaufisket her hjemme kom seint i gang men siste ukes varme har gjort sitt til at det har hentet seg bra inn, hos meg så er vi nå på nivå med fjoråret og temmelig på normalen. Fra å være nada sist helg så er det nå bra fres i myggen og i går så jeg faktisk et par vespertina i noen småvann, dansefluer er også aktive. Fisken var mer opptatt av å gnage mygg og de var litt picky. Måtte til med en rigg med en krok 16 oliven flexi under cdc myggen for å lure denne på bildet som faktisk er 1,1kg og 45cm.. Snakker om å være konge på å forminske fisk på foto 🤣
 23. Gore-Tex bruker vel DWR som inneholder fluorcarboner som snart er saga blott. Enn så lenge så finnes det ingen ting som er like effektiv som impregnering med fluor. Ei heller noen impregnering som er mer skadelig for mennesker og natur. Så det er nok bare å "get used to it". Og som Truls sier, blir bare litt våt utenpå..
 24. Fallskjermvårfluer med vinger som faktisk er CDC fra Rugde! Det var jeg ikke klar over at Rugde hadde. Utrolig fine fjør som gir en fantastisk profil. Fikk noen av en kompis i spania når jeg var der i mars. Så nå skal det lages noen for bruk til pent 😄 Krok 16 disse her laget på lett Hanak B130 krok, med egenblandet dub abv lys hareørehår og bever, hackle er seff Cree 😉Og Camel Aero Dry Wing.
 25. Var ikke no råkk'n råll der vi var heller. Men vi labba ganske mye og fant en her og der...
×
×
 • Create New...