Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5745
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  286

Everything posted by Rune Stokkebekk

 1. Har sittet å laget meg litt fluer til dropperfiske, eller klink & dink om du vil. Disse har jeg laget på barbless (Fasna F100 #12) for å teste det litt og fordi disse fluene skal inn i sortimentet til Guideline etterhvert.. Her en maur som jeg kommer til å bruke ende i skauen også :-) Det er 2mm tippet ring i rompa på den og den er festet med 015 fireline og fått litt lim. Midtseksjonen er rød holo tinsel, fikk et lite lyst øyeblikk er når jeg funderte på å få inn litt attraksjon uten å måtte bytte tråd underveis..
 2. Jeg bygger opp med uv og dekker med negllakk. Men har ikke på mer uv enn at det ikke gjør annet enn å dekke. Ideelt sett ville jeg hatt tykkere kropp og mindre lim på mine enn det du la ut. Dvs. prøve å unngå å få den "luftboble-looken".
 3. Den svarte jeg har har blitt matt og ser råtten ut i skuffen der den har ligget. Og ryker veldig lett av nå.
 4. Hvis det er samme som stretch magic tråd så råtner det der..
 5. De der er vel ikke hule og vil bygge unødig mye når man binder de inn etc..?
 6. Wapsi Stretch Tubing i Micro ;-) - 0,589mm med en misvisning på 0,001mm. Og kanskje litt til men jeg er temmelig close. Veniard Lace er 1,0mm, altså nesten dobbelt så tykk. EDIT: Du får Veniard sin i 0,6mm som er ganske lik Wapsi micro.. Med forbehold om ... to be cont...
 7. Kjøpte meg en stabbel på Lathkill i 2018, heter DK. Blue Dun. Kommer i ymse gråtoner over til gråblå de der.. Står DUN på hjemmesiden og DK Blue dun på pakka jeg fiska opp.. .mao. varierer litt.
 8. Og Voila! de blir ganske mye finere å jobbe med.
 9. Start med å legge de i bløyt i litt lunka vann med en skvett zalo oppi. Så tar du en skje og skaper vekk fett fra baksiden, dette bil gjøre de mykere. Så kan du klippe vekk "tjafs". Neste er en vaskerunde med shampo og så en runde med balsam.... Deretter føner du de ganske tørre og lar de tørke under litt press mot et papir til dagen etter.
 10. Indiske hanenakker er det beste til dette. Høne er brede fjær og svært dunete hvis man ikke kjøper dyre nakker fra whiting eller metz som det er bedre å bruke som hackle.
 11. En annen løsning som funker vel så bra mange steder (elver) er rett å slett å sette på en eller flere tunge fluer og kombinere dette med ganske lang og tynn fortom (5x er ok og safe). Setter du på 2 nymfer med 2 og 3mm tungstenskalle så kommer du raskt nedtil fisken. Dypt er litt realtivt også, skal du fiske på fisk som står på 1,5m dyp så må du ikke nødvendigvis ned til den. Fisken flytter seg ofte ganske langt for å ta nymfer når de beiter og med et par tungstensnymfer eller bare en også kommer du ganske fort ned hvis du lar den drifte uten drag.
 12. En ting er å være litt "ulik" i fasongen, en annen ting er å mangle no... SPØRS VÆ
 13. Veldig innafor den Jarle, lag noen til meg og er antronlens Men har vel noen få liggende. Jeg har laget ende med denne moppchenillen som jeg fikk i fjor og skal teste den litt mer. 7 Lengder er bra og jeg limer enden og bruker peangen før det kommer på kroken og skal festes inn.. Kan godt lage opp noen slike kropper og la de tørke skikkelig før du binder resten. Men originalen fungerer unektlig bra. Jeg bruker ofte sinkgel på flua, da går den ned tvert selv om det ikke er så stort problem på denne egentlig. Bare veldig enkelt å klatte litt på å bare kaste ut fremfor å dyppe litt..
 14. Jeg har klart meg i alle år uten klekkere og nymfer av disse. Men artig å ha en som kan trigge fisken når de har starta å klekke litt og ikke riktig kommet i gang. Eller på starten av dagen... Dun's og Spinners er nok viktigst ja.
 15. Ble da helt super den Truls, bare å kopiere.
 16. Jeg vet ikke hvordan det er med dere? Men jeg har ikke funnet slep eller sett dalecarlica eller sulphurea klekke i overflaten. De dukker lissom bare opp virker det som. Har lest meg opp litt på dette og i det som er av engelsk litteratur som jeg har sett så sies det at de drar av seg nymfehuden mot en stein på bunn og starter å stige opp som en dun. VIngen blåses også litt opp på ferden mot overflaten. Jeg tror på dette fordi disse døgnfluene sitter ofte svært lenge på elva før de flyr. Det kan sikkert forklares ved at de er temmelig våte når de kommer opp og trenger lengre tid på å tørke/her
 17. Fikk en vareprøve av TMC Dynker de der i watershed også så er de nok ganske hydrofobe når de skal vætes.
 18. Binder opp noen bamsecaddiser til bruk som nappindikator, tipper denne fisker helt fint når det briser litt på stille vann alene også. Krok: Ken Sawada DD1 str. 12. Tråd: Brun Sheer. Rib: Pearl Krystal Flash. Kropp: Olivegray Beverdub. Hale/Vinge: Rådyrhår. Hotspot: Rosa Aero Dry Wing. Hackle: Cree.
 19. Jeg liker å ha 2-3 farger på hacklet på cdc myggen. Den ene er svart hackle og svart kropp, den bruker jeg mest i elva når de gomler slemmeygg, knottklaser og annet tjafs. Min basismygg er med naturbruncdc eller den mørke grå og svart kropp på 15-17-19. Den bruker jeg i både elv og vann. Så har jeg en som har naturbrun og mørkgrå mix eller hver for seg med oliven silke/trådkropp med gul ribb. Det er mine 3. Siste er en imitasjon av oliven mygg som også funker når de tygger små duns i elva som er redd for å bli blaut på beina
 20. Bare velmente og erfarte Mister og høyst subjektive. Jeg hadde lett fiska og fanga på flua di
 21. Ja, kanskje vi skulle få laget noen artikler om elvefiske også. Typ hvilke fluer man må ha for tidlig sommer, høysommer og høstfiske.
×
×
 • Create New...