Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5635
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  256

Everything posted by Rune Stokkebekk

 1. Navn kan du få vettu, jobber ikke med noe slikt lengre jeg eller har no tilknytninger så det er keine problem.
 2. Det vil bli litt subjektivt men kan forsøke å lage noe som viser: Bruksområder for ulike typer fjør, vise bindeteknikkene. Litt forskjeller mellom ulike produsenter. Sortering av fjær, mengde fjør/fibre på ulike typer fluer. Annet?
 3. Ja, dessverre ser slik ut... fanga jo ikke sist helg som var første på lenge... ser kjølig ut nå... Må bare få somla meg til å male det bordet jeg bruker til å filme først... Og lage en liten plan.. Jeg har en plan om 10-12 filmer ila vintern.
 4. Dette med store avvik på fasong innen samme serie er skikkelig irriterende. Og ofte blir det slik på ørretkroker at de minste blir ganske ubrukelige pga svært lite krokgap og langt skaft etc. Den forklaringen tror jeg er såpass enkel at de avvikene stammer fra en annen fabrikk. Altså det er nå ikke slik her i verden at hvert krokmerke har sin fabrikk, å nei du.. så mange finnes ikke der ute. Det er nok heller slik at noen aktører produserer litt her og der. Men det er også helt åpenbart at de mistet grepet fullstendig når de laget visse kroker ved å kjøre et grunndesign flatt nedover eller opp
 5. @Eirik Rusten Er det no bøgg med popupbilde au? Trykker på de men det skjer inne noe.
 6. Nå trur jeg kanskje sesongen er over for min del også. Har ikke fisket denne helga og et er vel første siden 27 mars når jeg startet i år. Fanget ørret på tørt sist helg, men skal aldri si aldri... Kommer det mildvær ei helg og isen ikke ligger så kan det fort bli tur. Staheten har gitt meg en ny novemberpers, fanga en på 1,4 for to uker siden
 7. Ja, så Long sin når jeg hadde demo sammen med han hos Stonefly i fjor. Den virket stødig nok, jeg var mest skeptisk til det når jeg kun hadde sett den på bilder.
 8. Jeg driver å sikler på noe nytt selv og synes at Cottarelli Travel DeLuxe ser spennende ut. Jeg kunne godt tenke meg en stikke i tillegg til min TMC Vise II som jeg har brukt i godt over 10 år nå tror jeg. Cottarellien ser veldig fleksibel ut og jeg tror jeg havner på en sånn, liker tanken på at den er lett å pakke ned, det som er min egentlige motivasjon for en stikke til samt at jeg liker fine leker Får et ganske godt inntrykk av den her på størrelse, fleks etc. Enkelt å bytte kjeft er det også hvis man vil ha flere.
 9. De fra cookshill er like fine men mindre i posen.
 10. Til vinger på døgnfluer, comparas, klekkere etc... Cookshill Khaki er den natur/sigarbrune. Eller ditto fra Engerlie er det som er best å få tak i nå er min mening. Greit å ikke ha sånne svære fjonete fjør til dette. Tilgjengeligheten på disse er ikke enkel så kjøp opp litt når du får tak i. Roger gikk fort tom sist. Cookshill har nok. Til spinning så kan litt annet også brukes som det er linket til over.. disse er også bra til slikt:
   Hei gjest!
    For å se skjult innhold må du være medlem av foreningen.
 11. Hei og takk, Ganske tynn spandex, greit å ikke bruke gummi da dette blir for råttent. Den jeg har får du ikke kjøpt, jeg har fått fra ene fabrikken vi (GL) produserer fluer på. De finner sånne saker som jeg ønsker meg Kan splitte vanlig flexifloss f.eks som subs. Kan legge den ut i basen seinere, er ikke i sånn veldig bindemodus ennå. Var, men det gikk over.. Funker den flua der, en buzzer under den på rigg eller maurnymfe er ganske skummelt... Ikke dumt å kjøre to fluer uansett, får dratt ned spissen på fortommen litt lettere da og det er ofte ikke en ulempe når man fisker på klart v
 12. Fant en power ant i boksen. Lager disse på tmc 100 str 12.
 13. @arnebjarne!! Detta kan du Finn A. bygde om driftern min til en "konsument versjon" av Stena Saga. Piece of cake!
 14. Elv eller innsjø, maur er skjelden feil. Jeg kan legge ut en sånn Power Ant i fluedatabasen eller kanskje jeg filmer den når det blir litt mørkere ute. Den er ganske frekk hvis du vil ha en flue som har litt diverse triggere i seg.
 15. Hei Kim, Greit å tenke på at disse fluene også skal kunne imitere noe som kan være spisbart i den gitte perioden/plassen du fisker. Fluer kan skremme fisk som fan Videre bør de være gode å kaste med dvs. ikke lage tvinn/ha stor luftmotstand. Tenk også på hva slags fluer du skal ha under og spissdia. Og hvorfor ikke øke oddsen ved å ha 2 fluer som fisken kan bli fristet av. Selv bruker jeg flere typer fluer, noen favoritter: - Velflytende vårflue med vinge av cdc og elkhair. - Klinkhammer typer med godt synlig vinge og rikelig med hackle. - Foam maur med hackle og vinge av cdc.
 16. Nei, det som skjer seint oktober og framover er imo ren bonus. Man skal ikke forvente stort på den tiden. Den flashvingeflua ga meg noen fine fisker i elva i sommer, typ helsvart og krok 18.
 17. Veldig fin fisk da :-) Hadde gamlisen min i dag hatt den kondisjonen så hadde den veid greit 1,6 i stedet for 1,4. Sånne krystallvinger er næggu ikke dumt det.
 18. Har dere slutta å fiske eller? Jeg har nå bestemt meg for å holde ut ei kule til. Ble 3 kjappe turer ut mot slutten av uka. Fre-Lør-Søn. Ikke mange timene ute men det trenger man ikke på denne tia. 2timer er jaggu nok. Fredag så fant jeg vakende fisk og fikk lurt en tass. Så bomdro jeg en grei en. Lørdag ble en fin 600grammer, litt spredte vak. I dag i tåka... +4 grader... egentlig bare tull å stikke ut. Men en gamlis kom jaggu og ville ha ut av tåkeheimen... borti 55cm... Hi!
 19. Amadou er ikke borkastet, rekkefølgen på oppfriskning etter fisk er: 1 - Skylll flua og luftkast hurtig 2 - tørk i amadou 3 - knips med strikken 4 - behandle cdc med pulver, gjerne børste med pulver... 5 - Voila!
 20. Nei, den flua der har gjort mang en fisketur til en suksess både i elv og vann. Snabbisen på fredag var av den spesielle typen, aldri sett fisk i den kaliberen i det lille vannet. Ikke hørt om det heller, har vel sett en og annen som kan være godt over kg vise seg typ 1 gang. Var moro når den tok au, var i knestående, fisket systematisk og så fisken komme fra baksiden på en utstikker ved land og rakk å tenke "WTF, denna er da jammen stor før den satt". Tipper jeg skal slite godt for å toppe den fisken i det vannet, håven sa over 1,5, men ikke 1,6. Ble tur i går også, egentlig litt sterk i t
 21. Ikke helt over ennå, en liten snabbis i dag Men når sant skal sies så har det vært mye tregt fiske i høst. Masse vind og dårlige klekkinger av mygg. Har lissom ikke skorta så mye på turene ut heller. Men kjemper på! 16102020.MOV
×
×
 • Create New...