Jump to content

Rune Stokkebekk

Administrators
 • Content Count

  5464
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  201

Everything posted by Rune Stokkebekk

 1. Jepp, den har levert ganske lenge nå. Fant en gammal snutt au med maurfiske:
 2. Nja, kan da være fin vintersyssel for noen og enhver. Husker jeg så en artikkel om hvordan lage slik i Fluefiske i Norden for sikkert +20år siden.
 3. Kuult, og når folk ser dette så skjønner man lett hvorfor en slik i butikken koster 200 spenn for det er ikke noe short cuts
 4. Ikke sikkert at det er must med cdc, men et flyter nok best på en sånn sak. Kan bruke hår eller garn au. Eller ei klype dubbing, vingen er veldig kort så det er mye som kan brukes.
 5. View this video Collections Fluebinding Description En imitasjon av vanlig skogsmaur med vinger, en viktig flue for mai og juni. Er våren tidlig så kan de komme i april også. Materialliste: Krok: Tmc 2487/2488 str. 12 og evt. 14. Tråd: Sort. UNI 8/0, Sheer, Benecchi 12/0 anbefales. Underlag bakkropp: Sort floss eller annen farge som tusjes sort. Her Uni Stretch som er enklest å jobbe med. Rib: UTC wire Xsmall Olive el. tilsvarende. Gjerne mer grønn. Hackle: Brunt. Vinge: 1-2 stk. nat brune cdcfjør. Kan også bruke 3 små. Framkropp: Sort tørrfluedub (flyrite, superfine).  
 6. En imitasjon av vanlig skogsmaur med vinger, en viktig flue for mai og juni. Er våren tidlig så kan de komme i april også.Materialliste: Krok: Tmc  2487/2488 str. 12 og evt. 14. Tråd: Sort. UNI 8/0, Sheer, Benecchi 12/0 anbefales. Underlag bakkropp: Sort floss eller annen farge som tusjes sort. Her Uni Stretch som er enklest å jobbe med. Rib: UTC wire Xsmall Olive el. tilsvarende. Gjerne mer grønn. Hackle: Brunt. Vinge: 1-2 stk. nat brune cdcfjør. Kan også bruke 3 små. Framkropp: Sort tørrfluedub (flyrite, superfine).
 7. Helt ærlig, klekkinger av sånne små caddiser har jeg knapt opplevd. Men nå fisker jeg mest i typiske døgnflueelver og på en tid da dette kanskje ikke er så aktuelt.
 8. Da ble det jammen en snutt i dag au, denne ligger i databasen. Dette er en flue for visse forhold, stille, kaldt, fuktig, mao. myggen sitter lenge på vannet og bruker tid på å klekke. Passord: CDChatching05042020
 9. Visse typer fjærmygg har også en liten dusk i enden, jeg dropper den stort sett. Vil heller ha litt slankere kropp og ikke flere materialer enn nødvendig. Flexi floss buzzere er vanskelige å holde slanke dersom man legger til mer i kroppen. I filmen så droppa jeg også flashen over thorax som er beskrevet i fluedatabasen. Den er ikke noe must den heller, men nice to have i dårlig lys.
 10. Det er alltid noen poenger som kunne vært med typ lengder på ulike deler i form av i fht krok, skaft, gap etc. Hvis noen skulle lure så er lengden på fibrene min. 2X gapet. En cdc mygg skal ha litt lengde på fibrene, da fisker dem bra og"lever" på overflaten. Også justerer man litt ulikt i løkka før man spinner slik at man får ulike lengde. Ble lang film ja, skal si tiden flyr.. kunne ha babbla mer Skulle jeg bare surra i vei så hadde det vært over ila 2min 31sek etter klargjøring av materialer.
 11. Hei, På Rune's Myggklekker eller Twinkle puppa så bruker jeg gjerne litt kraftige cdcfjær av typen som Swiss har. Det er samme type som de vi solgte med Guideline brand på og som Gero og Nordisk selger i bulk. Dvs. fjær fra franske ender som blir Foie Gras. Du kan også bruke wild mallard eller stokkand fra villfugl. I den flua så er det kritiske å få nok cdc, skal være ganske fyldig. Og spiller ingen rolle om man klipper vingen ;-) Det viktige er at fibrene er lange nok når du bretter fjæra og skal klippe. Den flua kan forresten lages i litt ulike varianter mtp. valg av cdc. Jeg dresser den godt siden jeg ofte bruker den som en indikator/toppflue sammen med en buzzer hengende etter. Cdc Myggen er også veldig fin å bruke som "dupp". Jeg lurte på om jeg skulle lage en ren CDC film, ikke noe mønster men visning av ulike fjør og hvordan man kan bruke dem. Grunnen til det er at jeg tror mange bruker opp de flotteste fjærene først unødig og mangler dem når de virkelig trengs.. Jeg tenkte også og etter hvert lage andre filmer med rene teknikk saker og litt prat om ulike materialer.
 12. Goood Kvællur! Her kommer flue nr. 2 og det er ingen ringere enn CDC MYGGEN, en av de viktigste fluene mine for å etterlikne mygg og andre tovinger. Den ligger i basen allerede. Men her har jeg også prøvd å bruke litt tid på å forklare materialene og hva man skal se etter og litt om impregnering til slutt. Noen spørsmål så fyr løs. Passord: CDCmyggen042020
 13. Ingen grunn til å ikke ha noe å finne på nei
 14. Her ligger det steg for steg og materiallister på ulike varianter:
 15. Hei Kjære Fluefiskesiden Medlem, Påsken står for døren og er du i tvil om hvilke fluer du trenger å binde så kan du kanskje finne litt inspirasjon i denne videoen som er den første av forhåpentligvis flere som er eksklusive for våre medlemmer, jeg prøvde meg på den første nå i dag. Myggfisket er i gang flere steder og buzzere er alltid godt å ha hele sesongen. Fyr løs med spørsmål eller feedback dere måtte ha. Passord: FLEXI042020 Ha en god helg!
 16. Jeg hadde nok hatt nesten halve lengden på den cdc'n. Jeg liker å ha den flottøren ca like lang som flua, maks.
 17. Selv om cdc er ganske "selvflytende" så er det smart å impregnere forsiktig, thorax også på disse her. Bittelitt Dry Magic, Cdc Gel eller Cdc oil funker fint. Polygarn må ha impregnering for å funke, cdc bør ha. Cdc oppfører seg litt forskjellig man kan lissom ikke si at cdc er cdc. De hvite fjærene der flyter dårligere enn de brune naturfjærene og trenger impregnering. Det er noe med sånne hvite fjør, de er mykere og litt slappere i fibrene vs. de brune som er ufargede rett fra fuglen.
 18. Ja, var ikke så aller verst å fange litt etter litt over 4mnd off. Men nå la isen seg igjen så bare å binde og drømme..
 19. Årets første tur i går Ny rekord i tidlig start her hjemme. Var i et par vann, veldig stille i det første, men så et par vak. I nr. 2 så fant vi 4-5 fisk som vaka litt nå og da. Og i en kort periode var de nesten steady! Jeg fanget 3 stk på 450-500-600g på Tørr CDC Mygg str. 17. Etter det så var skuldrene passe lave og jeg tok en liten minizonker runde. Hekta på en finere fisk i ei vik som ramla av. Fikk se den og jeg tipper rundt 7-800-ish. Under en stokk bodde det også en fisk som kom som ei kule og nappa til før jeg fikk kroka'n.. Yeye... da er det meldt survær igjen så noen oppfølger blir det ikke på noen dager. Uansett, festelig å ta dem på tørrflue så tidlig.
 20. posuere convallis metus accumsan at!!
 21. finnes ikke...? Det har ikke vært annet
 22. Vokset tråd! Så ikke dra til alt med en gang... noen materialer krever at man binder inn litt forsiktig så legger man på et par harde etter det... Men ikke på garnvinger, de bare holder du på plass og fester, enkleste som finnes.
×
×
 • Create New...