Gå til innhold

Tørrflua

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  383
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  16

Tørrflua vant dagen sist Februar 23

Tørrflua hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Tørrflua

 • Rang
  Ivrig
 • Bursdag 23. des. 1966

Nylige profilbesøk

2 109 profilvisninger
 1. Tørrflua

  Hva lærte du i sesong 2018

  Ikke så sikker hvis du sikter til streamer etter ørret. Best å la storfisken være, for så å ta de litt mindre på tørt.
 2. Tørrflua

  Hva lærte du i sesong 2018

  streamerboks = Sjøfiske, punktum finale
 3. Tørrflua

  Hva lærte du i sesong 2018

  At ting ikke blir som året før, fiskemessig. Å ha nok like fluer i boksen da det er alltids noen som mangler akkurat den. At det hjelper å mase litt på myndigheter.
 4. Tørrflua

  Hvor mye backing?

  Tja, et sted mellom 30 og 50 meter tipper jeg at det er på #4 snellene mine. Det blir det det blir. Legger alltid på fluelina først for så å fylle opp snella til passende nivå. Da er det bare å snu alt så er det klart. På SØ/HA sneller fylles på så mye som mulig. Går gjerne ned i tykkelse på backing for å få flere meter backing på snella. Fisker bare med full lengde liner, fikk liksom ikke helt dreisen på klumper. Ikke ofte man ser backingen forsvinner ut gjennom ringene men jeg har gått tom både med ørret og Havabbor.
 5. Tørrflua

  Go-pro tips

  Har hatt GP på capsen, men hvordan er den sitter med flyteelement ?
 6. Tørrflua

  Nitelva

  Litt info om siste status. Her er bilder fra den 22.02.19. Lett å se at det ikke har vært noe vann her siden de forrige bildene over. Har mailet med vannområdet og nevnt det som skjer. De ønsket bildene, så de er sent.
 7. Tørrflua

  Nitelva

  Da ser det ut til at ballen har begynt å rulle. Vannområde Leira-Nitelva har satt av egne midler og har søkt om ytterligere midler for undersøkelser/ problem kartlegging kraftverkene i elva. Så nå blir det iallfall noe av. Ps tok en tur forbi i dag og hovedløpet mellom så fortsatt sånn ut men med mere snø en på bilder over. Trolig ingen vannføring i hele vinter, kun noen få liter som pipler ut av stengte luker.
 8. Tørrflua

  Stillevannsfiske 2019

  Var på isen idag, Nordmarka. 2 lag is, første på ca 7cm så snøslaps på ca 20-30 cm, så et lag hard is på ca 30 cm. Er nok en stund før fluestanga kan svinges.
 9. Tørrflua

  Exped downmat lekker dun i ventil

  Har både synmat og downmat. Det hender at det kommer ut noen dunfibere på downmat og lit finere fra synmat. Dette har skjedd når jeg trykker luft fort ut og med finger på tømmeventil. Men her prater vi om minimale mengder. Det kan jo være at du kan prøve å bruke litt trykkluft forsiktig i tømmeventilen. På mine er det en tynn rund gummilapp, hadde blåst litt der med luft for så å se forsiktig om hva som er bak lappen. Bare synsing dette men det er sikkert vært et forsøk.
 10. Tørrflua

  Ikke på min fortom - 2019

  Krok med stor mothaker. Ellers enig med Håvard. SC med inn trekk med plopp, utrolig morsomt.
 11. Tørrflua

  Impregnerings middel

  Har brukt Dillywax i de siste 15-20 år. Liten tube men holder utrolig lenge. Masseres inn i flua rett før fiske, men bruker den ikke på cdc.
 12. Tørrflua

  Selvlysende materiale?

  Laget flere streamere til SØ i selvlysende materiale i vinge. Viste seg at det ble noen fantastiske lyr fluer. Da helst i Orange og hvit ( hvit blir lysegrønn). Når det begynte å mørkne ble flua ladet med lykt. Holder 2-3kast.
 13. Tørrflua

  Bloke XL50 Switch

  Mulig akryl maling/lakk vil fungere. På røya jeg har laget ble det benyttet akrylmaling som base for fisken. Klarlakk utenpå og den var tynnbar med aceton. Ingen utflyting mellom lagene.
 14. Tørrflua

  Bloke XL50 Switch

  Tommel opp fra meg
 15. Tørrflua

  Dag og natt

  Slända som jeg har forstått det er insekter som lever som er tilknyttet ferskvann, og har gjerne med tynne gjennomsiktige vinger i . Sländor er nok mere tenkt som et samle navn dog ikke slektsnavn. Det som gjør at navnene passer noe bedre for de arter vi er interessert i , er nok fordi det var 2 fluefiskere som ga de svenske navn.
×