Jump to content

Tørrflua

Styret - øvrig
 • Content Count

  536
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  46

Tørrflua last won the day on September 17

Tørrflua had the most liked content!

1 Follower

About Tørrflua

 • Rank
  Aktiv

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tørrflua.no

Recent Profile Visitors

2825 profile views
 1. Aldrig en dag uten superpuppa. men jeg er enig de andre forslag som er nevnt over. Spesielt Zonker eller muddler av noe slag. Et annet tips å tenke på er at jeg går for mindre fluer om dagen en jeg gjør på kveld og natt.
 2. Har en stor stolsekk som heter Halti icefisher og er på 45L. Når den brukes på sommer og rommer vadere, vadesko regntøy fiskevest , hengekøye ,sovepose mm. Har laget en brakett som gjør at den kan monteres på sykkel. Skal du gå lange turer er nok en jaktsekk bedre, men til helt vanlige dagsturer er dette en perfekt sekk for meg. ikke var den dyr heller. setter altid fra meg sekken når jeg fisker. tror ikke det er et drømmesenario å ha på sekk samtidig som man denger flue.
 3. Fiske under vannskorpa Fleip til side, som nevnt over holder det med å å ha tung nymfe eller å ha synkefortom, eller små splitt hagl. Ved elvefiske kan det noen ganger lønne seg med synke line eller synk lengst fram på lina (sink tip). Dette gjør det mye enklere å kaste og ha kontroll på lina. Skal du fiske med nappindikator er det rett tilbake til hel flyteline, tung nymfe og ev splitt hagl.
 4. Ute i Nordmarka i dag . Fisket fra 1300 til 1800. 0 fisk, 4 ms, så 5-6 vak. Litt kaldt ennå.
 5. Alt flott kommer jo i fra Nittedal/Hakadal
 6. Tørrflua

  Nitelva

  Mye tørre greiner og andre typer organisk material som ligger løst langs bekken. Jeg har gått opp og ned bekken et par ganger for å sørge for at hovedløpet holder seg oppe. Nå holder det med å sparke litt der det hoper seg opp. Kommer til å sjekke også etter store regnbyger. Ps. Tror vi fjernet 19 dekk.
 7. Ja den var Flott Lakker du den godt, skal du se den holder seg.
 8. Takker Rolv. Joda det kommer noe mere etterhvert. Tenkte å bruke lær på utsiden av amadouen. Noe testing må også til for å se hvilke stykker som passer best. Jeg regner med at det er de som blir mest myke, men time will show.
 9. Tørrflua

  Nitelva

  Vi var 4 i dag også ved samme bekk. I hovedsak var det opprenskning I bekken for greiner og trær som stengte for bekken. Knut har tatt noen bilder, mulig han legger til noen. Det var også et søppel rydding i ørfiskbekken. Tror det var 10 -15 st som ryddet fra Mo senteret og nedover et stykke.
 10. Tja, det hender jo. Jeg vil si at jo mørkere det er ute har jeg lettere for å velge større fluer. Dette fordi jeg har tro på at fisken lettere ser siluetten/ avtrykket av flua, som jo faktisk er et must.
 11. Tørrflua

  Nitelva

  Mange timer i dag også, 8 dekk, vaskemaskin +++ ble resultatet i dag. Brukte noe tid også til å få bekken vannførende der den trolig har gått før søppel stein mm. De øverste 100- 150 meterne bør det være mulig for en fisk å ta seg fram. Ca 400 meter gjenstår ned til elva. Regner med mindre skrot nedover. I dag var vi 4 som unngikk brakkesyke.
 12. Tørrflua

  Nitelva

  Ny runde med rydding i dag. Holdt på i ca 4 timer. Det vi har startet på nå er en av bekkene som går ned til elva oppe i Hakadal. Bekken går på nedsiden av Kiwi for de som er kjent. Et sted er benyttet som søppeldynge og har mye drit. Vi får ta det som er direkte knyttet til bekken i første omgang. Her er det vi fikk i dag. 9 dekk og fortsatt flere igjen. Mye annen drøy også. Må ta med talje i morgen. Brukte 2 timer på et dekk som var mitt i bekken og treretters rundt og inni dekket.
 13. Jaa så, du er en av de innvidde (AUDA her var det ikke mere batteri igjen på nettbrettet .her kommer fortsettelsen.) i Amadou. Egentlig skal amadouen ligge i saltpeter (KNO3) også, Men det er ikke så lett å få tak i lenger etter at en stappet en full varebil med en cocktail av dette å fyrte av.
 14. Enig det Rune, kun for spesielt interesserte. Må nok være litt sprø for dette er masse arbeid. Tror timeprisen her blir meget lav om jeg skulle solgt de for 200kr. Som siste bilde viser er den ikke satt på noe stykke ennå så noe arbeid gjenstår.
 15. Tja, så var mann i gang med noen merklige prosjekter igjen, denne gangen Amadou. Amadou finner man på kjuker i fra bjørk, kalt hestesko kjuke. Det er det nest ytterste laget som kalles for Amadou. For vår del er det egenskapen å trekke ut vann av flua som er interessant. Den er også brukt i gamledager som knusk for å lage ild. Amadou er læraktig og kan benyttes til mye som også lær brukes til. Finner man et premium stykke kan man faktisk lage seg en hatt. Men nok om andre bruksmåter. Skal prøve å legge inn hvordan jeg har gått fram for å få de bitene jeg ønsker. Her er i julen rett fra skauen. Har funnet ut at de lyse har bedre Amadou. Her har jeg skåret bort det ytterste laget og Amadou vises som lær. De nederste cm av kjuka er tykkelsen som regel for tynn til at det blir noe brukbart. Fra toppen og ca halveis ned er det som er brukbart på de jeg har funnet. Her har jeg skåret av den nederste biten av kjuka. Som bilde viser er lærlaget her tynt. Det lyse mitre er rør som må fjernes hvis man skal lage Amadou. Det jeg gjør når jeg har skrapt av ytter skallet og har kappet til den delen av kjuka som jeg vil ha. Snur jeg kjuka opp ned for så å bruke et stemjern for å fjerne rørene. Ta kun litt av gangen så knekker de greit. Når du sitter tilbake med lærdelen/amadou, renset for alt som ikke er Amadou, kan neste steg begynne. Putt delene i ei gryte og kok de. Jeg har latt de få et oppkok hver dag med nytt vann. I mellom oppkokene må bitene bankes lett og hvis det er mulig strekkes å dras litt i. Når den begynner å føles som åtte kvart lær kan du prøvetørke for å se om den er relativ myk. Jeg har krøllet og bøyd de under tørkeprosessen. Skal tørke sakte i romtemperatur. ( gjør nå et kokeprosjekt av Amadou i omo colour vaskemiddel) På det siste bildet er ferdig tørket Amadou av flere kjuker. Disse er kokt i rent vann.
×
×
 • Create New...