Jump to content

Tørrflua

Styret - øvrig
 • Posts

  658
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Tørrflua last won the day on November 20

Tørrflua had the most liked content!

2 Followers

About Tørrflua

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tørrflua.no

Recent Profile Visitors

3818 profile views

Tørrflua's Achievements

Experienced

Experienced (11/14)

 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post
 • Reacting Well
 • Very Popular

Recent Badges

846

Reputation

 1. Tørrflua

  Bushcraft

  Mye av grunnen til man sitter fast i nettopp siste baksleng er ofte at man er ute etter et maks kast. Derfor endrer man både hastighet/timing og kraft, som igjen gjør at bukten åpnes og flua går i større bue bak . Selvfølgelig er det med lenger Line bakover større sjangse for å hekte også.
 2. Dagen i dag ble startet med en sopptur i skauen. Mye traktkantareller nå. Så måtte jeg reise avgårde for å klargjøre for røyesesongen. Veamark måtte sankes. Kjekt å få fylt opp klossene før langstangfiske og isfiske starter. Håper 125 veamark holder, da det var litt vanskelig å finne rett flathøgstomr.
 3. Oppsummering av denne sesongen med 1 flue. Har misset de store klekkingene og det har blitt færre turer en normalt. Men når det er sakt så kan jeg bekrefte at det går helt fint å kun ha en type flue med seg på tur i allefall hvis man bruker Kosp. I år hadde jeg kun på denne flua ytterst på spissen. Hadde laget kun 3 størrelser (12-14-16) burde kanskje ha hatt noen i størrelse 18 også. På de fleste turer jeg har vært på, med flere som fisket samtidig, har jeg fått omtrent like mange fisker som de som byttet fluer. Noen ganger også flere. Ikke umulig at det blir en sesong til. Time vil show.
 4. Ikke no bilde av abboren ......
 5. Hammock var egentlig ferdig i sommer. Men etter noen test netter er den delt litt opp, da høyden ble litt ekstrem ca 25 cm for høy. Så litt mere sying gjenstår og ny tillpassning av rør.
 6. Alurør er fikset, rør lommer er ferdig. Nå har jeg laget rør holdere med forsterkning.
 7. Litt uheldig med valg av fiskedager hittil. Ting har bare blåst bort. Men fortsatt har jeg ikke jukset ennå. Har landet et par fisk, men fortsatt til gode å kaste på vak som ikke gir tilslag på flua. Takk for tips Jarle 👍
 8. Enn så lenge har det ikke vært annet på spissen en den flua. Har fått greit med slag på flua sammenlignet med vind og føre. Ser at jeg er nesten tom for hane hackel nakke i grizzly. . Har mye for 18-20 krok litt for 16. Vurderer å gå for sadel for 12,14 og 16 krok. Ikke hatt tørr sadel før, Anbefalinger ?
 9. Superpuppan ja ( Kosp). Ingen frisering foruten den som blir gjort i stikka. Tro mot mønster, men ulik størrelse på krok og kropp blir det. Samme hackel, så sant jeg har nok her hjemme.
 10. Som navnet på tråden, En flue, en sesong leker jeg litt med tanken på nettopp det i denne sesongen. Flua kommer da til å bli brukt på de utfordringer jeg måtte møte. Skal være tro mot mønsteret men vil ha den i 4-5 størrelser og med tynn og tykk kropp. Flere her som har tenkt på det samme/ hva tror dere eller er det noen som har prøvd ??
 11. Du kan alltids kontrollere hvor god polariseringen er på de ulike brillene, noe forskjell er det faktisk. Man kan holde 2 briller mot hverandre , se igjennom det ene glasset, vri den ene brillen 90 grader. Den ene veien skal det ikke gå ann å se igjennom, den andre veien lett og klart å se.
 12. Tørrflua

  Ørn

  Vri på hånda og si øøøørn øøørn 🤭
 13. Tørrflua

  Ørn

  Hva er likheten mellom moped og rovfugl ????
 14. Stolsekken er stort sett med meg til dit jeg skal fiske. Så man kan ta med det som måtte ønskes. når det kommer til vest liker jeg best at de store lommene i front er vertikale. Dette har nok mye å gjøre pga kroppsformen som er slank. Horisontale lommer kommer liksom i veien. Jeg setter stor pris på en stor rygglomme som dekker hele ryggen. Fint til ekstra genser/ regnjakke mm. Gjerne i mesh ( hullete stoff) som gjør den lett og gjerne med polstring rundt nakke og skuldre. Det finnes mange ulike gode leverandører, og sikkert derfor vanskeligere å velge. Men stor rygglomme kan jeg ikke være uten.
 15. Tørrflua

  Lyr

  Bind inn ribb ca 4 tråder langs hele krokstammen og la det være ca 4 cm forran krokøyet og ca 8 cm bak krokbøyen. Dubb så inn og bind kroppen fra krokbøyen og framover til rett før krokøyet.Tvinn så sammen de 4 trådene til ribben og ribb fram til ca 5 mm før krokøyet så legges ribben tett i tett til rett før krokøyet. Restene av ribben skal bli en del av vingen og må bindes fast på oversiden av kroken. Ta så å bind inn ca 8 cm med en liten bunke med Orange vinge, 4 cm framover og 4 cm bakover. Brett så tilbake alt som peker framover, samtidig som du passer på at den hvite ribb og vinge ligger på toppen av det Orange. Lag et fint rødt hode samtidig som du hvordan vinkel du vil ha på vingen. Avslutt flua med wipfinish eller annen knute. Lakk eller lim hodet og den lille biten med tett ribb ved hodet. Krok : TMC 811S size 2 Bindetråd : Rød ( medium ) Kropp : Diamond Brite sand shrimp ( Orange ) Ribb : crystal Flash fluor hvit/ lys grønn ved opplading med lykt Vinge : Crystal flash fluor Orange og litt samme som Ribb Et mønster som har til hensikt å synes godt. Vingematerial og ribb er av flouriserende materiale. Fiske best med tung synkeline og variabelt inntrekk. Og navnet den har fått er nettopp fordi den viste seg å være mye bedre på Lyr en sjøørett og havabbor som den egentlig var ment til. På kveld / natt lader med flua med lommelykt på hvert 2 kast.
×
×
 • Create New...