Gå til innhold

Tørrflua

Styret - øvrig
  • Innlegg

    693
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    75

Tørrflua vant dagen sist 14. februar

Tørrflua hadde mest likt innhold!

2 følgere

Om Tørrflua

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.tørrflua.no

Nylige profilbesøk

4 675 profilvisninger

Tørrflua sine prestasjoner

Mentor

Mentor (12/14)

  • Posting Machine
  • Collaborator
  • First Post
  • Reacting Well
  • Very Popular

Nylige merker

877

Nettsamfunnsomdømme

  1. Tørrflua

    Isbor jigg

    Måtte lage meg en jigg til isborkrona. Har slipt boret med Bryne og liten fil fram til nå. Så at krona ikke var helt lik på begge sider så behovet for en jigg var nødvendig. Ble løst som vist på bildet. Det som ikke synes så godt er at rør som dremmel slider på er på skrå både oppover mot senter og bakover fra senter for å få rett vinkel som orginal sliping. Må nå bare lage noe som jeg kan finslipe med av type 3-400 papir.
  2. Ute en tur i dag også for å teste litt. For uten de små forandringer som nevnt over, lurer jeg også på å flytte snelleinfestingen fra midten av stangfestet til 1/3. Da vil man få litt be dere plass til neven når stangkorken er så kort som på min stikke. (Fikk forøvrig ei fin blankrøye på 700g som fikk bli med hjem.)
  3. Ute å testet i dag, fungerte som tenkt. Kun noen små justeringer som må til. 3-4 mm lengter senterskrue og 2-3 mm kortere overheng som er på yttersiden av sporle. ( svarte er litt nærme sveiv.
  4. Prøver igjen. Noen kollegaer og jeg har spleiset på en 3D printer, så jeg måtte lage et lite prosjekt. Isfiske snelle kunne jo være overkommelig både å tegne å printe. Gratis 3D tegneprogram ble lastet ned. Laget så noen enkle skisser på papir og tanker om et eget tilslag bremsesystem. Etter noen feilprinting og justeringer ble resultatet greit. Alle funksjoner ble som jeg hadde sett for meg helt til jeg prøvde å simulere fiske med sene på snella. Da fant jeg ut at sena hadde en tendens til å komme seg bak spolen. Noe måtte gjøres. Satt da med en tom sporle med Sufix som hadde nettopp vært med på testen av snella. Ny ide, denne sporlen var jo nesten eksakt samme ytterdiameter som den printede sporlen dog endel bredere. Hva med å bruke den ? Så sakt så gjort, nye deler ble tegnet og printet. Simulert fiske i stua ser bra ut og den skal testes i morgen på isen.
  5. Her i området gikk isen veldig sent og vanntemperatur har gått oppover i rekordfart. Tror d.ette blir som 2018 sesongen.
  6. Ok, men håper på litt mere vidde
  7. Testet 1 natt i hammocken. Fant ut at det klemte litt på mitten. Tror jeg har en løsning. Innstramming på langs , bare mittstykket. prøvde å finne en strammer til nylonbånd. Fant ingen, lagde en sjæl.
  8. Topp stemning. Suverent med slike treff.
  9. Tørrflua

    Bushcraft

    Mye av grunnen til man sitter fast i nettopp siste baksleng er ofte at man er ute etter et maks kast. Derfor endrer man både hastighet/timing og kraft, som igjen gjør at bukten åpnes og flua går i større bue bak . Selvfølgelig er det med lenger Line bakover større sjangse for å hekte også.
×
×
  • Opprett ny...