Jump to content

Tørrflua

Styret - øvrig
 • Content Count

  596
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  55

Tørrflua last won the day on May 10

Tørrflua had the most liked content!

2 Followers

About Tørrflua

 • Rank
  Aktiv

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tørrflua.no

Recent Profile Visitors

3065 profile views
 1. Kanskje en bellyboat hadde vært tingen, da mister du ingen fluer i buskene. Fleip til side, du kan jo også gå opp litt på spisstykkelse så er sjansen at lina blir hengende i buska med flua. En annen ting er å ikke ta makskast. Det er gjerne da feilene er størst i den siste bakslengen.
 2. Takker. Materialene er av vanlig impregnert tre, som er brent med gassbrenner, børstet med stålbørste, så lakket med 1 strøk med halvblank gulvlakk. Plass til 8 rundt bordet. Grillen er ca 60 cm i diameter.
 3. Tørrflua

  Grillbord

  Tja, ennå et av mine rare prosjekter, Grillbord. Tok vare på materialet fra terassegulvet når det ble revet for 2 år siden. Så alt er gjenbruk for uten skruer og lim og vinkeljern. Så nå er det bare å vente in goværet.
 4. Tørrflua

  Nitelva

  Da det nå har smeltet det meste av isen i Tøyenbekken dukker det stadig opp gamle synder etter at bekken har fått vasket bort jord og leire. Så vi har startet med søppelplukking og forsiktig rensing av bekkeløpet. 5 sekker er resultatet enn så lenge, pluss endel metallskrot. Bekken har liksom blitt en lite sideprosjekt for meg og et par til. Mulig jeg må kontakte noen eksperter for å få det strøkent etterhvert. Dugnaden som Nittedal Elveforum har for elva, starter i morgen med søppelplukking og rydding med ppmøte på flammen. Det vil bli flere dager frem over nå, fram til den 17/4. Mulig d
 5. Regnet med at du hadde prøvd det meste, så jeg tok en rå sjanse. Nylock mutter eller locktite 222 bør funke for å hindre at ting løsner.
 6. Hva med å borre hull først. Må jo da bruke en ting i midten for å kunne dreie. Kan en 10 mm gjengestang eller bolt settes i midten med store skiver og mutter som låser fast emnet ved dreing. Hullet vil da alltid komme i senter.
 7. Mye klar tekst i fra Lars og jeg ser en betydelig bedre forklaring fra han en hva OFA gjør. Etter hva jeg hører i fra erfaringer fra de som har fisket der i en mannsalder er gjennomsnittlig fisk mindre en før og de over kiloen er meget sjeldne.
 8. Tørrflua

  Vadestøvler

  Simms str 8. Lite brukt( ser nye ut) øverst par på bildet. Cool water str 7 Lite brukt( ser nye ut) midtre par på bildet. Vangen str 41 mener de er ubrukt. Lengst ned på bildet 1000 lapp som samlet. Åpen for forslag. Kan hentes eller sendes, da +frakt
 9. Ser at mange har sett. Blir nå kastet. Ville ikke bare kaste om det var noen som samlet. Tråd kan slettes
 10. Når det gjelder plassering av kast i elv så er det en tommelfingerregel at jo mere oppstrøms du kaster jo lengere synketid som gir dypere dybde. Sammen med nappindikator er dette både giftig og spennende. Legger gjerne en liten nedstrøms loop rett før lina passerer meg. Dette kan gi mange meter med ekstra fiske.
 11. En grei måte å komme ned med flua. Men husk at ved veldig tung fortom oppfører Lina seg annerledes i selve kastet. Ved slutten av utrulling framover og bakover blir det spesielt merkbart, ved at det blir litt som en pisk og tyngden spenner stanga litt rart og er godt merkbart i hånden.
 12. Rydder for å få plass til alt annet rot. Så hvis det er noen som vill ha Elbe, Berkley, Fenwick RS fluer, Hardy kataloger fra ca 1995_2002 så har jeg en bærepose full. + napp og nytt 1997 Blir nok mere etterhvert.
 13. Veldig enig i de svarene du har fått over. Spesielt det med å legge andre stenger hjemme og ta bare flueutstyr på dagstur. Finn et vann eller elv med muligheten for baksleng. Kast litt, stopp så for å tenke litt. Viktig. Det beste er jo å prøve seg på et kastekurs hvis det lar seg gjøre. Ellers er det mange fine video på nett, liker godt Staffans tilnærming til fluekasting., synd at han har gått bort. Så en liten advarsel.... Det er veldig lett å bli hekta på fluefiske og alt det innebærer, så det er mulig at de andre fiskesakene du har ikke får så mange sjanser de neste 10 år.
 14. Nydelige disse fluene da, må si du har samarbeids villige pølser, Roaas Bruker selv mye polly vinger når jeg binder fallskjerm fluer ( litt off topic)
×
×
 • Create New...