Jump to content

Tørrflua

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  438
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Tørrflua last won the day on July 15

Tørrflua had the most liked content!

1 Follower

About Tørrflua

 • Rank
  Ivrig
 • Birthday 12/23/1966

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.tørrflua.no

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Hakadal
 • Fornavn
  Knut
 • Etternavn
  Olufsen

Recent Profile Visitors

2243 profile views
 1. Når jeg plages av vinden og hender det at jeg napper i lina rett før lina treffer vannet. Har da ca 50% sjanse for at det lykkes med utlegget. En annen ting som også Rolv nevner er å kaste nær/ parallelt med vannet. Det hender også at jeg åpner buktene og lager de store for å få flua litt lengre fra hode. Hender det er risiko sport når man er ute i fjæra etter sjøørret og havabbor. Har man vinden direkte fra siden og mot kastearmen, kan man snu seg med ryggen mot vannet, kaste mot land,for å avslutte i bakkastet.
 2. Tørrflua

  Tåke

  Når tåka kommer gir det seg å vake, sånn er det bare. Samme om det er elv eller vann. Fisker du med tørt er valget å gi seg eller bytte til noe vått Med andre ord, best å gi seg så kan fisken svømme videretil en annen dag.
 3. Da er skoene testet i elv. Her er noen tillegg om skoen. Synes faktisk de ble ennå litt mere behagelige etter at de ble våte. Merket ingen ting til de klumper som jeg nevnte over. De er fortsatt ganske lette da det virker som at simms har valgt materiell som ikke trekker mye vann. Fant kun en litt negativt ting ved skoen. Hullene som er tenkt for å drenere ut vann kan slippe igjennom ultrafin sand som igjen gjorde att etter en fiskeøkt fikk jeg puter under tærne. (Skal sjekke om det er noe å gjøre med det) gir skoene terningkast 5 pga sand
 4. Vært å prøvd og kjøpt sko. Valget ble til slutt mellom simms flyweight og simms vapor. Valget ble vapor (som bildet over) Begrunnelse for de som måtte lurer på det (+ og -) Simms flyweight : + meget god på foten + en sko som er fin om du bruker belly og svømmeføtter. +Meget god å gå i. + lett sko. - skeptisk til holdbarheten av ytterlaminering og holdbarhet på lisseløkkene. Hadde det vært en annen løsning på lissene hadde denne skoen blitt valgt, da jeg pleier å ha skoene i mange år. Trolig litt mere ustabil en vapor, men til mitt fiske spiller dette ikke noen rolle. Simms vapor: + god på foten. +God å gå i + bra løsning på lisser. + forholdsvis lett + ser ut som en ytterkonstruksjon som er holdbar. - litt vanskelig å stramme sko så helen "sitter fast". Pløsekant ned mot sko kan muligens legge seg dobbelt og kanskje kjennes som en klump, men dette vil være ulikt pga forskjellige føtter og leggtykkelse. Denne sko vant min lille butikk test da konstruksjonen virket mere gjennom tenkt med tanke på holdbarhet. Nå er det bare den praktiske delen som må testes om hvor tunge de blir etter å ha blitt våte og brukt i flere dager i strekk. Legger nok ut en liten tekst om det senere.
 5. Kun fiske ved Vespetina klekking eller Vulgata klekking
 6. Jepp samme tilnærmingen, men spinner kun flyrite på direkte på nåla, så vanlig alkohol basert lim/ lakk som man normalt bruker på tråd avslutning ved øye.
 7. Tja, i disse tider er det jo på tide å binde litt. Her er et forsøk på Vulgata. Har laget den forlengede bak kropp av flyrite, en metode jeg først nå har prøvd. Blei egentlig ganske fornøyd, men om flyte egenskapene og om den tåler en fisk er fortsatt uprøvd. Har brukt alkohol basert lim på den spunnete løse kroppen.
 8. Takker for gode tips. Må nå da bare prøve hva som passer best til mine føtter. Har også vurdert orvis sine lettvekt sko.
 9. Bush man, titt på side 381 og 384
 10. Sjekk inspirasjon tråd. Mange fine fluer der
 11. Ja nå har mine gamle lette Patagonia vadesko begynt å gå opp i sømmene. Ønsker noen lette og ikke så klumpete og tunge som mine simms riverhead. Sett på simms flyweight og Patagonia ultralight. Hva tror folket ? Andre forslag ?
 12. Har nå tittet på kart opp og ned fra km og tilbake. Funnet noen interessante omr/ elver men er fortsatt usikker. Tror jeg må ta opp et nyttig triks, ringerunde for å få noen nye gode plasser som backup før turen himmelrettning blir valgt.
 13. Med eller uten mothake på flua.
 14. Jepp, nord øst. Kommer jo ann på om det er små vann, belly vann eller andre kriterier som ønskes. Send pm
 15. Flere fisk i løpet av dagen (300-600g) eller mulighet for 1 over kiloen
×
×
 • Create New...