Jump to content

Tørrflua

Styret - øvrig
 • Posts

  617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  58

Everything posted by Tørrflua

 1. Superpuppa er en bra og grei flue å binde. Masse fisk får du på den og.
 2. Bruker sneller uten lyd og brems ( kun overløpsbrems) i mange år og savner sjelden noen av de to. Men det er unntak. Når du er dønn alene og får på en rakett med utras langt inn på backing. Da hadde det vært deilig å høre snella synge på høyt turtall.
 3. Simms reparasjon sted for for Europa ligger på Kløfta. Fikk oppgradert mine gamle simms bukser der. Jarle og Bjørnar fluefiske as ordnet alt med innsending. Mulig Bjørnar har et godt tips Vdr dine bukser.
 4. Leste et sted( som nevnt før i en annen tråd) om en serie han hadde til vannkast. Sjekker taniwha
 5. Har tenkt å bygge meg en #5 stang i vinter. Har noen fra før av men er ute etter en som har ekstra bra egenskaper til vannkast. Har forsøkt å kontakte Bloke på mail men må nok prøve igjen.
 6. Helt riktig Truls. Bruk tid, ikke stress, vad så stille og lite som mulig. Fisken har også en tendens til å ta flua når du bare skulle se en annen vei i noen sekunder. Dette er nesten magisk noen ganger når fisket er tregt.
 7. Jeg har også noe stenger, men de fleste er i klasse 4 og 7 men jeg ser jo etterhvert at det er helheten ved valg av stang når det skal fiskes, som er avgjørende. Må det være en kastemaskin ( lange kast) for å komme fram til fisken blir nok ikke Epic #4 valgt. Men er det mulighet å nå med den så er valget enkelt. Den har greie kasteegenskaper men er utrolig morsom å kjøre fisk på. Liten vits å ha et spett som gir deg mulighet å kaste 100m 😀 men som gir deg ingenting ved kjøring av fisk. Bygge stang selv gir også en dimensjon til selve følelsen ved fisket, på lik linje med å ha bundet flua selv. Skulle jeg valgt i dag hadde det blitt en #4 til ørret og #7 til sjøørret og havabbor. #7 fordi den kan gi deg muligheten å kaste når det blåser litt mere.
 8. Hva med å bruke små gammeldagse truger. Sånne nesten runde i bambus. Men husk å kun sette fast fremre stropp ved tær. Skulle du bli for tøff i valg av trasse og går igjennom med en fot er det bare å trekke foten litt bakover. Men så til utfordringen …Det første jeg kommer på er å lage noe som du kan senke hjulhøyde. For eks. Stort akebrett med hjul. Der det er veldig myrete kan hjul heves så at de ikke graver seg ned mere en 5-10 cm. Akebrettet sklir lett oppe på myr. Enkelt snor/tau ved gåing. 2 stk 3-5cm (3mm tykkelse) under i hele akebrettet lengde. Bøyes opp i front og vinkles framover igjen ( ca 10-15 cm) . På denne biten i front monterer du oppheng for sykkel. Lag feste til hjul på egnet sted under akebrettet. Lag også et hjulfeste over akebrettet for kjøring på myr. Alternativ til akebrett er takboks eller gammel pulk. Et annet alternativ er å skaffe seg en enhjuls sykkelhenger for så å lage et ekstra sett med hjul som kan monteres når du skal ut å gå. Bruke en gammel rammesekk for tilkobling av sykkelfeste på sekken. Tilpasse høyde så at fremre hjul danser 2-4 cm over bakken ved normal vei. Når det er myr synker bakhjul ned og framhjulene avlaster vekt. Litt trøblete å ta skarpe svinger men da må du løfte litt ekstra . Dette er det jeg kan komme på i farta. Du har jo mobnr mitt så vil det være lettere å gi deg tips hvis du ringer.
 9. Skal legge om bilde når alt er klart. Bilde nr 4 med begge hjul, der er røret kappet og fått et nytt rør utenpå. Da kan bredde reguleres. Bilde nr 10 viser hengerfestet til rammen. Nye rør er satt på lengst bak som passer til samme hengerfeste( bilde 5)
 10. Har nå kjøpt tarp for prosjektet. Gjort mange lim tester for å se hvilket lim som passer best. Gjort flere papir Hammock for å se proposisjoner og beste sammenføynings punkter, styrke. Myggnetting får vente til jeg ser at alt virker som det skal. Oppdeling av tarp blir i løpet av uka.
 11. Litt oppdatering på Pontongen nå. Har brukt ca 20 minutter for å rigge når jeg har kommet fram til der jeg skal fiske. Greit det, men hvis jeg skal forflytte meg til et annet vann blir det både nedrigging og opprigging, ta blir det mye tid. Derfor har jeg laget et ekstra feste til for Pontong og laget et ekstra rør på "aksel" for å kunne ha mulighet for full bredde Pontongen. Så da kan jeg bare løfte ut stol og sette på hjul. Tipper jeg kun bruker 5 min da.
 12. Kun vane tenker jeg. Føler jeg har knekt en ekstra kode ved farge, presentasjon,osv osv med akkurat den flua. Men 100% fangstgaranti på alle fisker med flua er det vanskelig å gi. Ved uketuren i elva i sommer hadde jeg nettopp en slik fisk som var utrolig sær. Prøvde SP i forskjellig farge og størrelser uten hell. Prøvde det som lignet i størrelse og farge med samme resultat. Prøvde stankelbein, maur og E 12 fortsatt ingen interesse for min flue. Inn på land, sitte ned, studere. Nytt forsøk med den flua som ligner mest på det fisken beiter på. Fisken står ikke langt ut men i litt vanskelig i forhold til strømhvirvler i elva. Alt ble gjort for å få et så perfekt kast som mulig, oppstrøms. Så spiss under vannfilm så deaddrift av flua uten stripping. Alt var helt perfekt etter et par forsøk. Men ingen respons. Ok, her får man prøve noe annet. Fisken vil jo ikke ta og om jeg kommer til å skremme den så fikk det bare bli sånn. Etter et et sånn passe greit kast og greit nedlegg strammet jeg inn så jeg hadde kontakt med flua. Dro den forsiktig i posisjon for så å riste på stangtuppen. Flua gjorde da ørsmå bevegelser. DA BLE DET LIV. Flua gled ned i et ørettgap og tilslag ble gjort. Endelig,fast fisk. Etter noen fine utras og hopp og sprett, lå den fint i hoven. Etter et bilde( sikkert 10😁) ble den satt ut igjen. Så noen fisker er særinger men det er jo de som er de morsomste å lure og blir best husket.
 13. Helt korrekt Runar. Selvfølgelig veldig kjedelig tilnærming, men jeg har blitt latere og latere med å bytte fluer og binde alt som er kjekt å ha. Men når det er kun en ting den tar som for eksempel flyvemaur eller klekkinger så er det best å ha forberedt seg som Rune nevner. Observasjon og kvalifisert gjetning når det er flere muligheter, som Roaas nevner er også en god combo.
 14. Enig med Rune. Jo mere kunnskap, større sjangser til å lykkes. Jeg er nok ikke så flink med navn og insektslære men ser jo hva som ligner og setter på noe tilsvarende. Må heller ikke glemme at presentasjon betyr mye for å lykkes. Så til hvilken flue jeg desidert har oftest på……..Superpuppan i ulike størrelser og fargenyanser. Sjokolade og mørkegrå i størrelse 14 er favoritt.
 15. Et veldig kort svar på dette er nok vanskelig. Men en ting er sikkert. Den flua du fisker mest med får du flest fisk på. Jeg vil tippe at de fleste her inne på forumet har 2-3 fluer som de fisker med 80% av tiden de er ute å fisker når det ikke er noen spesifikke klekkinger. For min egen del nærmere 90% med 1 flue.
 16. Har faktisk fisket noe med flue å dupp, tro det eller ei. Først med den tradisjonelle grønne treduppen, så med flytende, intermediate og synkende bombarder dupp. Likte best den flytende, i vann og i elv da det ga litt mere action. Alltid kun en flue i enden. Favoritt flue den gang var også superpuppa. Streaking caddis ble også mye brukt. Ved klekkinger imitasjon. Min oppskrift er : tre igjennom sena fra snella igjennom sugerøret og ut ved den tykke siden. Tre så på en liten gummiball som demper på sena. Knyt så på en trippelsvirvel. I andre ende på trippelsvirvel, knyt på en fluefortom på minst 9 fot, helst 12 fot med spiss mellom 0,14 til 0,18. knyt så på ønsket flue. En lang stang gir deg bedre føring av Sena og dupp ved elvefiske. Jeg brukte en matchstang på 4m (12fot). For å få et godt kast legg flue og fortom et trygt sted som eksempel på grus sand eller i vannet om du vader litt ut. Kast og når det er ca 2m før duppen går i vannet brems/ stopp duppen og fluefortommen vil strekke seg ut som i et fluekast. Ved fiske i elv stram opp sena mellom dupp og stang så snøret ikke er i elva. Hold stanga høyt for å ha kontroll på duppen. I elv er ikke tilslag, i vann er det tilslag dersom duppen ikke sveives inn. Hvis det er vrien fisk sett på en 1-2m spiss foran på fluefortommen. Ved intermediate, eller synkedupp til nymfer og streamere har jeg kun brukt fluefortom uten ekstra spiss. Gullhode nymfer og mudler var favoritter. Ved fisking i vann, fisk i forskjellige dybder ved å telle synketid etter kastet. Skitt fiske
 17. Kjenner heller ikke til snella men det ser ut til at innsneppet/ låsing har glapp. Det kan komme av slitasje av ulike komponenter eller innfestningskruer som er løse. Er det plastikk i låsemekanisme kan den være slitt. Dette kan muligens ordnes med litt 2 komponent epoxy og sliping tilpassing. Er det metall i festet kan det være at du må bruke en skive eller lignende. Beste er sikkert å sammenligne med en tilsvarende snelle. Mulig at dette er en type snelle som behøver en slik bøyd spennskive og at du mangler den.
 18. Hadde jeg hatt mere tid så….. men tegninger har jeg så du kan mekke sjøl. Kan lage en kort veiledning om det trengs.
 19. Måtte bygge om det litt pga at jeg hadde hellimt alt. Det medførte at bordet svellet ved regn og da krympet ved tørrvær, som igjen medførte sprekker og vinglete bordplate. Løsningen jeg har gjort nå ser ut til å fungere bra.
 20. Noen liner kan trekke inn vann dersom man ikke forsegler enden med lynlim eller lakk,som igjen kan føre til at tuppen/enden av lina synker.
 21. Kanskje en bellyboat hadde vært tingen, da mister du ingen fluer i buskene. Fleip til side, du kan jo også gå opp litt på spisstykkelse så er sjansen at lina blir hengende i buska med flua. En annen ting er å ikke ta makskast. Det er gjerne da feilene er størst i den siste bakslengen.
 22. Takker. Materialene er av vanlig impregnert tre, som er brent med gassbrenner, børstet med stålbørste, så lakket med 1 strøk med halvblank gulvlakk. Plass til 8 rundt bordet. Grillen er ca 60 cm i diameter.
 23. Tørrflua

  Grillbord

  Tja, ennå et av mine rare prosjekter, Grillbord. Tok vare på materialet fra terassegulvet når det ble revet for 2 år siden. Så alt er gjenbruk for uten skruer og lim og vinkeljern. Så nå er det bare å vente in goværet.
×
×
 • Create New...