Jump to content

Tørrflua

Styret - øvrig
 • Posts

  655
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  65

Everything posted by Tørrflua

 1. Hammock var egentlig ferdig i sommer. Men etter noen test netter er den delt litt opp, da høyden ble litt ekstrem ca 25 cm for høy. Så litt mere sying gjenstår og ny tillpassning av rør.
 2. Alurør er fikset, rør lommer er ferdig. Nå har jeg laget rør holdere med forsterkning.
 3. Litt uheldig med valg av fiskedager hittil. Ting har bare blåst bort. Men fortsatt har jeg ikke jukset ennå. Har landet et par fisk, men fortsatt til gode å kaste på vak som ikke gir tilslag på flua. Takk for tips Jarle 👍
 4. Enn så lenge har det ikke vært annet på spissen en den flua. Har fått greit med slag på flua sammenlignet med vind og føre. Ser at jeg er nesten tom for hane hackel nakke i grizzly. . Har mye for 18-20 krok litt for 16. Vurderer å gå for sadel for 12,14 og 16 krok. Ikke hatt tørr sadel før, Anbefalinger ?
 5. Superpuppan ja ( Kosp). Ingen frisering foruten den som blir gjort i stikka. Tro mot mønster, men ulik størrelse på krok og kropp blir det. Samme hackel, så sant jeg har nok her hjemme.
 6. Som navnet på tråden, En flue, en sesong leker jeg litt med tanken på nettopp det i denne sesongen. Flua kommer da til å bli brukt på de utfordringer jeg måtte møte. Skal være tro mot mønsteret men vil ha den i 4-5 størrelser og med tynn og tykk kropp. Flere her som har tenkt på det samme/ hva tror dere eller er det noen som har prøvd ??
 7. Du kan alltids kontrollere hvor god polariseringen er på de ulike brillene, noe forskjell er det faktisk. Man kan holde 2 briller mot hverandre , se igjennom det ene glasset, vri den ene brillen 90 grader. Den ene veien skal det ikke gå ann å se igjennom, den andre veien lett og klart å se.
 8. Tørrflua

  Ørn

  Vri på hånda og si øøøørn øøørn 🤭
 9. Tørrflua

  Ørn

  Hva er likheten mellom moped og rovfugl ????
 10. Stolsekken er stort sett med meg til dit jeg skal fiske. Så man kan ta med det som måtte ønskes. når det kommer til vest liker jeg best at de store lommene i front er vertikale. Dette har nok mye å gjøre pga kroppsformen som er slank. Horisontale lommer kommer liksom i veien. Jeg setter stor pris på en stor rygglomme som dekker hele ryggen. Fint til ekstra genser/ regnjakke mm. Gjerne i mesh ( hullete stoff) som gjør den lett og gjerne med polstring rundt nakke og skuldre. Det finnes mange ulike gode leverandører, og sikkert derfor vanskeligere å velge. Men stor rygglomme kan jeg ikke være uten.
 11. Tørrflua

  Lyr

  Bind inn ribb ca 4 tråder langs hele krokstammen og la det være ca 4 cm forran krokøyet og ca 8 cm bak krokbøyen. Dubb så inn og bind kroppen fra krokbøyen og framover til rett før krokøyet.Tvinn så sammen de 4 trådene til ribben og ribb fram til ca 5 mm før krokøyet så legges ribben tett i tett til rett før krokøyet. Restene av ribben skal bli en del av vingen og må bindes fast på oversiden av kroken. Ta så å bind inn ca 8 cm med en liten bunke med Orange vinge, 4 cm framover og 4 cm bakover. Brett så tilbake alt som peker framover, samtidig som du passer på at den hvite ribb og vinge ligger på toppen av det Orange. Lag et fint rødt hode samtidig som du hvordan vinkel du vil ha på vingen. Avslutt flua med wipfinish eller annen knute. Lakk eller lim hodet og den lille biten med tett ribb ved hodet. Krok : TMC 811S size 2 Bindetråd : Rød ( medium ) Kropp : Diamond Brite sand shrimp ( Orange ) Ribb : crystal Flash fluor hvit/ lys grønn ved opplading med lykt Vinge : Crystal flash fluor Orange og litt samme som Ribb Et mønster som har til hensikt å synes godt. Vingematerial og ribb er av flouriserende materiale. Fiske best med tung synkeline og variabelt inntrekk. Og navnet den har fått er nettopp fordi den viste seg å være mye bedre på Lyr en sjøørett og havabbor som den egentlig var ment til. På kveld / natt lader med flua med lommelykt på hvert 2 kast.
 12. Start med å binde inn Hackel der krokbøyen starter, pekende bakover. Dubb inn flyrite nr 7 på bindetråden litt før krokøyet og surr/ dubb til midten av krokstammen. Dubb så inn Flyrite nr28 på bindetråden og fortsett bakover til der hackelet er bundet inn. Avslutt kroppen der. Lag noen halv stikk og la bindetråden henge ved krokbøy. Surr/bind så hackel framover mot krokøyet motsatt vei enn bindetråden. La hackelklemme henge ved øyet. Ta nå bindetråden og surr/ bind deg framover for å låse hackelet. Bind fast hackel ende ved krokøyet. Avslutt med wipfinish eller annen knute ved krokøyet. Klipp hackel på over og undersiden så nærme kroppen som mulig uten å skade hackelstammen. Ønsker man ikke å lage ekstra holdbar flue kan man lage kroppen fra krokbøyen og framover. Litt enklere da. Krok : TMC 103BL size 13 Tråd : Sort ( fin/ultrafin ) Kropp : Flyrite nr7 Dark Gray og Flyrite nr28 Dark Reddish Brown Hackel : Grizzly hanenakke Dette er originalt en vårflueklekker men den tror jeg også kan ligne andre insekter i og på vannet for eksempel maur og klekkende døgnfluer. Dette er min nr 1 flue og får desidert mest tid i og på vannet. Den kan fiskes alt i fra tørt og til nymfe. Fetter inn flua godt ved tørt fiske. Ønsker jeg noe dypere heng i vann filmen flettes bare fremre hackelfiber og ikke kroppen. Noen ganger gir jeg litt liv i flua med stang eller micro inn trekk av lina.
 13. Start med Blytråd fra litt bak øyet. Surr så blytråden tett bakover og noen tørn ned i krokbøy. Gå så tilbake igjen tett i tett over det underste laget med bly. Avslutt høyet ca 1/3 fra krokøyet. Fest inn bindetråden og surr fram og tilbake over blytråden for å låse den fast til kroken.Avslutt ved krokbøy. Fest inn ull tråd bak øyet. Tvinn( dubb ) ull tråd og bindetråden. Strekk ull tråden noe så den komprimeres litt. Surr fram over og avslutt rett før krokøyet.Avslutt flua med wipfinish eller foretrukket avslutningsknute. Krok : Hends BL454 size 12 Tråd : Sort (fin) Blytråd : Rund ca 0,4mm Kropp : Ullsokkgarn grått ca 2mm ukomprimert Fortynget larve. Kan fiskes som nymfe men jeg bruker denne når fisk står under trær og spiser det som faller ned. Kaster da ut i nærheten av fisken og prøver å få flua til å lage en plopp lyd når den treffer vannet. Dødelig flue når man en skjelven gang treffer på en slik fisk.
 14. Huff da, god bedring. jeg går fri, hadde for 3 uker siden 🥳
 15. Takk for hyggelig formiddag med kasting 👍👍👍
 16. Litt stopp i arbeidet, må få tak i noen sterke alu rør
 17. Ikke boller 😂😂 drar fra Hakadal i 0930-0945 tiden via gjelleråsen Lillestrøm har plass i bilen
 18. Forsterkninger for rør nesten klar
 19. Ser da snasent ut det da Truls. Så et spørsmål, ser du har få runder nedenfor foten, noen spesiell årsak til det eller var det kun utseende ?
 20. Trodde jeg hadde misset det, men så var det februar og ikke januar.😀 Satser på å komme
 21. Tror vi står over nærbilder da 🧐. Foreløpig er det kun en søm på glidelås men det skal bli 2. Mindre å fjerne om noe skulle bli feil enn så lenge.
 22. Paneler ferdig med glidelås . Sy er ikke akkurat noe jeg har bedrevet tidligere, så de som kan, ikke diss meg for mye.
×
×
 • Create New...