Jump to content

Tørrflua

Styret - øvrig
 • Posts

  685
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  73

Everything posted by Tørrflua

 1. Ute en tur i dag også for å teste litt. For uten de små forandringer som nevnt over, lurer jeg også på å flytte snelleinfestingen fra midten av stangfestet til 1/3. Da vil man få litt be dere plass til neven når stangkorken er så kort som på min stikke. (Fikk forøvrig ei fin blankrøye på 700g som fikk bli med hjem.)
 2. Ute å testet i dag, fungerte som tenkt. Kun noen små justeringer som må til. 3-4 mm lengter senterskrue og 2-3 mm kortere overheng som er på yttersiden av sporle. ( svarte er litt nærme sveiv.
 3. Prøver igjen. Noen kollegaer og jeg har spleiset på en 3D printer, så jeg måtte lage et lite prosjekt. Isfiske snelle kunne jo være overkommelig både å tegne å printe. Gratis 3D tegneprogram ble lastet ned. Laget så noen enkle skisser på papir og tanker om et eget tilslag bremsesystem. Etter noen feilprinting og justeringer ble resultatet greit. Alle funksjoner ble som jeg hadde sett for meg helt til jeg prøvde å simulere fiske med sene på snella. Da fant jeg ut at sena hadde en tendens til å komme seg bak spolen. Noe måtte gjøres. Satt da med en tom sporle med Sufix som hadde nettopp vært med på testen av snella. Ny ide, denne sporlen var jo nesten eksakt samme ytterdiameter som den printede sporlen dog endel bredere. Hva med å bruke den ? Så sakt så gjort, nye deler ble tegnet og printet. Simulert fiske i stua ser bra ut og den skal testes i morgen på isen.
 4. Her i området gikk isen veldig sent og vanntemperatur har gått oppover i rekordfart. Tror d.ette blir som 2018 sesongen.
 5. Ok, men håper på litt mere vidde
 6. Testet 1 natt i hammocken. Fant ut at det klemte litt på mitten. Tror jeg har en løsning. Innstramming på langs , bare mittstykket. prøvde å finne en strammer til nylonbånd. Fant ingen, lagde en sjæl.
 7. Topp stemning. Suverent med slike treff.
 8. Tørrflua

  Bushcraft

  Mye av grunnen til man sitter fast i nettopp siste baksleng er ofte at man er ute etter et maks kast. Derfor endrer man både hastighet/timing og kraft, som igjen gjør at bukten åpnes og flua går i større bue bak . Selvfølgelig er det med lenger Line bakover større sjangse for å hekte også.
 9. Dagen i dag ble startet med en sopptur i skauen. Mye traktkantareller nå. Så måtte jeg reise avgårde for å klargjøre for røyesesongen. Veamark måtte sankes. Kjekt å få fylt opp klossene før langstangfiske og isfiske starter. Håper 125 veamark holder, da det var litt vanskelig å finne rett flathøgstomr.
 10. Oppsummering av denne sesongen med 1 flue. Har misset de store klekkingene og det har blitt færre turer en normalt. Men når det er sakt så kan jeg bekrefte at det går helt fint å kun ha en type flue med seg på tur i allefall hvis man bruker Kosp. I år hadde jeg kun på denne flua ytterst på spissen. Hadde laget kun 3 størrelser (12-14-16) burde kanskje ha hatt noen i størrelse 18 også. På de fleste turer jeg har vært på, med flere som fisket samtidig, har jeg fått omtrent like mange fisker som de som byttet fluer. Noen ganger også flere. Ikke umulig at det blir en sesong til. Time vil show.
 11. Ikke no bilde av abboren ......
 12. Hammock var egentlig ferdig i sommer. Men etter noen test netter er den delt litt opp, da høyden ble litt ekstrem ca 25 cm for høy. Så litt mere sying gjenstår og ny tillpassning av rør.
 13. Alurør er fikset, rør lommer er ferdig. Nå har jeg laget rør holdere med forsterkning.
 14. Litt uheldig med valg av fiskedager hittil. Ting har bare blåst bort. Men fortsatt har jeg ikke jukset ennå. Har landet et par fisk, men fortsatt til gode å kaste på vak som ikke gir tilslag på flua. Takk for tips Jarle 👍
 15. Enn så lenge har det ikke vært annet på spissen en den flua. Har fått greit med slag på flua sammenlignet med vind og føre. Ser at jeg er nesten tom for hane hackel nakke i grizzly. . Har mye for 18-20 krok litt for 16. Vurderer å gå for sadel for 12,14 og 16 krok. Ikke hatt tørr sadel før, Anbefalinger ?
 16. Superpuppan ja ( Kosp). Ingen frisering foruten den som blir gjort i stikka. Tro mot mønster, men ulik størrelse på krok og kropp blir det. Samme hackel, så sant jeg har nok her hjemme.
 17. Som navnet på tråden, En flue, en sesong leker jeg litt med tanken på nettopp det i denne sesongen. Flua kommer da til å bli brukt på de utfordringer jeg måtte møte. Skal være tro mot mønsteret men vil ha den i 4-5 størrelser og med tynn og tykk kropp. Flere her som har tenkt på det samme/ hva tror dere eller er det noen som har prøvd ??
 18. Du kan alltids kontrollere hvor god polariseringen er på de ulike brillene, noe forskjell er det faktisk. Man kan holde 2 briller mot hverandre , se igjennom det ene glasset, vri den ene brillen 90 grader. Den ene veien skal det ikke gå ann å se igjennom, den andre veien lett og klart å se.
 19. Tørrflua

  Ørn

  Vri på hånda og si øøøørn øøørn 🤭
 20. Tørrflua

  Ørn

  Hva er likheten mellom moped og rovfugl ????
×
×
 • Create New...