Gå til innhold

Tørrflua

Styret - øvrig
  • Innlegg

    723
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    91

Alt skrevet av Tørrflua

  1. Har prøve kastet i dag på gressplenen, mye power i denna . Fikk egentlig følelsen av at jeg kastet med en femmerstang , men uten at firer lina virket underdimensjonert. Gleder meg til å teste stanga skikkelig i månedsskiftet med en hel ukes fisking.
  2. Nydelige fluer, men flyter disse da 🤣
  3. Endelig ferdig, får se om det blir klistremerke med stangtype på.
  4. Er nok litt lite på den røde, den helblå er det lyset som lurer. har laget ulakert test surring med ring.
  5. Test ferdig. 2 surringer med samme tråd i de samme fargene som bildet over. Har brukt fargeforsegler ( colour presserver) på den venstre av de to med samme tråfarge. Størst forskjell ble det på den blå og på den røde. Den blåe lengst til venstre med fargeforsegler ble nesten helt lik som stangende som skal bygges. Holder en knapp på den.
  6. Må finne et stang emne fra en knekt stang for å gjøre en fargetest ved lakking. Halve surring med fargeforsegler, før jeg bestemmer meg. Stangen lengere opp på siden her som tilsynelatende ser ut til å ha brune surringer er egentlig orange tråd. Den jeg har på testen her er mere rød.
  7. Endelig igang med xpng 9,6 4. først noen tester med farge på surringer. Har egentlig bestemt meg , men legger et ved bilde av alternativene.
  8. Har brukt flere typer svømmeføtter. Noen gamle av gummi i fram delen , så noen med plast framme som var noen cm lengere. Nå har jeg noen Guideline som jeg har moddet litt for å få plass til sko. Alle har det vært med sko. Vil tro at det er lettere å få krampe i føttene ved å bare ha neoprensokk. Skal du ha noen som gir litt mere fart tror jeg at Forsfin eller Splitfin er raske. Vurderer å tegne og printe noen selv
  9. Valgte 75 mm pga antall stenger. Rørveggen er 2,3mm tykk. Vekt som på bildet 601g. Har tenkt å lage i 50mm også i grå. Får hvit i 40mm med tynnere vegger. Tror ikke jeg vil ha hvit som kanskje kan males, men sikkert flasses av ved bruk.
  10. Har en printer som kan lage så mye rart. Her har jeg tegnet håndtak og ender til biltema’s 75mm rør. Tipper jeg får 4 stenger i denna, total lengde 95 cm.
  11. Tørrflua

    Elvedrapene

    Problemet oppstår når de tar alt vann i bekk og elv i rør over en strekning uten at en skikkelig minstevannføring er bestemt. Jeg tror det kan være bedre tall dersom de ikke hadde vært så grådige. Kan jo nevne Nittelva som har ekstremt lite vann (lekkasje ?)gjennom Rotnesfossen hovedløp og jeg gjetter på at gyteområder blir bunnfrosset da vannet går i rør ved siden av.
  12. Enkelt svar for meg da jeg i 2 sesonger har hun brukt 1 fluemønster, Kosp. Ulike størrelser (10-18) men samme farge på kropp.
  13. En liten sak jeg har gjort forskjell fra Epic er at jeg tok ut ryggen på emnene slik som de gjør på Bloke. Dvs at det vippepunktet der stanga ønsker å hoppe rundt er ryggen. Testet dette på de 2 stengene og det funker det også. Finnes video på youtub om min forklaring var noe kort. Noen andre som har testet dette eller har tanker kring fastsetting av rygg/ringer ?
  14. Kjøpte med Line fra Bloke. Dette er ei rød Line med et hvitt felt på ca 1,5m som markerer overgang mellom klump og runningline. Samme Line på begge stenger. Min opplevelse av disse to stenger etter å ha prøve kastet et par ganger: xl50 9fot #4. Synes denne hadde mye kraft i seg og man kunne holde en god del runningline utenfor toppring uten at det ble problemer med å holde kontroll på kastet. Og denne stanga hadde mye å gi. En langkastende sak detta. Går man for lengde er dette en stang å vurdere. xl50 8,6fot #4. Denne stanga var mere finslepen om man kan kalle en stang det da. Denne stanga holdt Lina godt i lufta men den likte ikke at det var mye runningline utenfor toppring. Men ellers en lett kastet stang med nok ressurser til lange og presise kast. Dette er ei stang man kan kose seg med og kaste hele dagen uten anstrengelser.
  15. Da er 2 bygget 8,6 og 9 ft.
  16. Da er 4 emner/kit fra Bloke bestilt i klasse 4. 11ft , 9 ft, 8,6ft xl50 og 1st 9,6 ft xgnp eller hva den het🤪 Venter på at de skal dukke opp en av dagene.
  17. Er på gang med å handle noen Bloke emner, 1 XL50 #4 11 fot til vannkasting. Dette er en switch stang. Så vurderer jeg å bygge 2 nye Bloke #4 til gutta mine, som for det meste skal brukes i stor elv. Noen forslag ?
  18. For min egen del er de 4 stang som blir valgt 95% av gangene jeg skal ut. Men fisker tørt og vind er en styggedom. 5 stang tar jeg fram dersom jeg må prøve på vannkasting. Vil derimot tro at en 5 vil gi deg en lettere vei til å takle hastighet og linebukter da linen er litt tyngere og vil gi deg bedre beskjed når du kaster. Men det går fint å lære seg med en #4 også. Begge gutta mine startet med #4 stang.
  19. Tørrflua

    Isbor jigg

    Måtte lage meg en jigg til isborkrona. Har slipt boret med Bryne og liten fil fram til nå. Så at krona ikke var helt lik på begge sider så behovet for en jigg var nødvendig. Ble løst som vist på bildet. Det som ikke synes så godt er at rør som dremmel slider på er på skrå både oppover mot senter og bakover fra senter for å få rett vinkel som orginal sliping. Må nå bare lage noe som jeg kan finslipe med av type 3-400 papir.
      • 5
      • Lik
  20. Kanskje popper hode 🤪
  21. Nok en model på gang.
  22. Ute en tur i dag også for å teste litt. For uten de små forandringer som nevnt over, lurer jeg også på å flytte snelleinfestingen fra midten av stangfestet til 1/3. Da vil man få litt be dere plass til neven når stangkorken er så kort som på min stikke. (Fikk forøvrig ei fin blankrøye på 700g som fikk bli med hjem.)
  23. Ute å testet i dag, fungerte som tenkt. Kun noen små justeringer som må til. 3-4 mm lengter senterskrue og 2-3 mm kortere overheng som er på yttersiden av sporle. ( svarte er litt nærme sveiv.
  24. Her er vidunderet :
  25. Prøver igjen. Noen kollegaer og jeg har spleiset på en 3D printer, så jeg måtte lage et lite prosjekt. Isfiske snelle kunne jo være overkommelig både å tegne å printe. Gratis 3D tegneprogram ble lastet ned. Laget så noen enkle skisser på papir og tanker om et eget tilslag bremsesystem. Etter noen feilprinting og justeringer ble resultatet greit. Alle funksjoner ble som jeg hadde sett for meg helt til jeg prøvde å simulere fiske med sene på snella. Da fant jeg ut at sena hadde en tendens til å komme seg bak spolen. Noe måtte gjøres. Satt da med en tom sporle med Sufix som hadde nettopp vært med på testen av snella. Ny ide, denne sporlen var jo nesten eksakt samme ytterdiameter som den printede sporlen dog endel bredere. Hva med å bruke den ? Så sakt så gjort, nye deler ble tegnet og printet. Simulert fiske i stua ser bra ut og den skal testes i morgen på isen.
×
×
  • Opprett ny...