Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  608
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  22

Terje Bendiksby last won the day on July 30

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vestfossen
 • Interests
  Flueline i saltvann
 • Fornavn
  Terje
 • Etternavn
  Bendiksby

Recent Profile Visitors

2483 profile views
 1. På den siste varmedagen før kaldere vær tok Truls og jeg en tur i nærområdet. Varmt og tørt. Lite liv i vannene med noen sporadiske vak. Ikke den største fiskedagen men en vakker dag som sitter lenge i sjelen og beina .20km gåing i tøft terreng. Truls mistet to og jeg landet en 300 grammer som tok på caddis. Noen modne multer og det medbrakte vannet gjorde at vi holdt det gående lenge og hvilken avslutning på dagen .Vakkert.
 2. Kanskje ikke helt den rette tiden å gjøre det på , men nå er den klar til hovedferien. et emne som har ventet siden mars 2018 på å bli bygget. Sammen emne som Truls bygde sin klasse 4 7´9" . Litt regn gjorde at jeg fikk dreid korken og surret på ringene forrige helg og lakkeringen gjorde jeg på morgenkvisten før jeg tok "straffen" for å ha verdt nye på reisefot i sommer, med å finn finne igjen grønnsakshagen blant alt ugrasset. Nå er stanga ferdig ,jeg med og ugress fra 200 kvm ligger i en stor haug. Det er brukt sorte chrome lite og vanlige snakes fra Pacific Bay og minima løpering. Korkringer kjøpt i Portugal og emne i England. Ennå har jeg fire emner liggende fra i fjor og sommeren 2017 , men det får vente til grønnsakene er høstet og løvet faller av trærne. OG ørreten er fredet og koser seg i gytebekken. -
 3. Jeg har brukt gummi i mange år (Korkers) i det siste også med pigger uten at jeg har merket den helt store forskjellen. Egentlig fornøyd med gummi, men nå har jeg gått til innkjøp av egen vadestav til sjøen som jeg tror ville hjelpe på de mest utfordrene stedene
 4. Airflo V2 snelle, mye for pengene.
 5. Hva er vel mer naturlig når man bestiller en fluesnelle levert i England at budbilsjåføren heter Peter ROD.
 6. Etter å ha lest mye god ord om den, en Airflo V2 snelle klasse 3/4 og dertil matchende klasse fire line beregnet på de litt grovere ørretene. Så kom den en knuteløs hov med grafittramme i posten her om dagen.
 7. Tok en kort test med nybygde stengene. Bloke kom på under tusenlappen og fem hundre mer på Taniwha stanga. På Bloke brukte jeg Hardy kystsnøre og Guideline 4-cast på Taniwha stang. Begge kastet med letthet 25m jevnt og trutt som er det maksimale jeg får til hjemme hvis snøret ikke skal hekte gjerde eller smelle i husveggen. Begge stengene hadde kjapp recovery og la line snorett ut. Bloke stanga var den jeg var mest spent på. Valgte lettere ringer enn det som var med i settet. Det tror jeg var veldig lurt. Bunndelen kom gått med på de lange kastene mens på de korter var det øverste halvdel som gjorde jobben. I hvertfall ikke noen dårligere stang enn min Sage one klasse 7. Taniwha stanga var litt mindre aktiv med bunndelen , men vil definivt ikke ha problemmer med et coastal klasse seks snøre eller Hardy kystsnøre,som jeg tror vil gjøre den enda bedre enn 4-cast ved f.eks kystfiske og helt sikkert gjøre bunndelen mer aktiv tror jeg . På denne stanga er det lagt inn en ekstra løpering uten om jeg vet om det har noe og si. Alt i alt to røverkjøp som gir god valuta bygger du selv.
 8. Bare å tørke en dag til så er de klar for testing. For å få stengene lettest mulig brukte jeg enbente ringer og surringslengde på underkant av 8mm med epoxy. Bloke stanga endte på ca 112 gram og Taniwhaen ca 20 gram lettere. Vinner neppe noen designpris for stangmerkinga. De er laget er laget på en Brother Cube printer. Startet med klar tape med sort skrift. Må ha et tynt lag epoxy på først før å hindre at tapen reiser seg under epoxyen. Dessverre ble den klare tapen delvis flekkete når den kom på stanga. Prøvde meg med hvit og på begge stengene reiste den seg på langsidene litte grann, et barberblad og et tredje strøk epoxy fikset det. Nå har jeg bestilt sort med gullskrift samt en merkepenn med 1 mm skrift i krom så jeg får utforske litt mer på fremtidige stenger. På Taniwhaen dreide jeg korken selv, dessverre var jeg litt uoppmerksom når jeg tilpasset hullet så det kom en 1mm ut av senter på motsatt side av snellefeste. Lagde litt større hull og fylte opp med epoxy så jeg endte opp med en 1/4 til 1/8mm utenfor senter, men det fikser jeg i dreiebenken ved leilighet.
 9. Dagens regn og en småpjusk hund satt en stopper for tørrflueturen. Fruen bortreist og jeg rakk å komme godt i gang med to emner som har ligget en stund. En taniwha og bloke stang. Må dreie korken til taniwha stanga i morgen, men første strøk lakk er på. Over et år har det ene emnet ligget. Ps jeg har flere emner liggende som venter på montering. men fisking først.
 10. En annen ting er å skylle utstyret i en løsning Saltaway eller Salt X, men da må du ut med 500 kr for ei kanne, men har i evig tid. Bruker det når jeg har verdt i sydligere strøk. I tillegg må den selvfølgelig smøres opp ved behov.
 11. Plentraktor, ikke så mye med fiske å gjøre, bortsett fra at det frigjør endel timer i løpet av sommeren, som jeg jeg bruke til å bruke dagens andre kjøp Smith Creek stangholder og diverse fortoms materiale til årets tørrfluesesong.
 12. Ingrediensene til denne flue kan kjøpes i hvilken som helst dagligvarebutikk. Neppe særlig holdbar dog, men den frister både fisk og fisker.
 13. Å fluefiske blant blydengere eller å la være?
 14. Jeg gjorde en tilsvarende en , men satte på en hel bunnplate under hullplata og svingbare hjul så jeg kan sette den der det passer. Jeg brukte overskudds osb plater istedet for å kaste de og lakkerte
 15. Den var virkelig oppklarende Rune. I England er det vel to eller kanskje tre snøreprodusenter, hvorav den ene har røtter tilbake i pure fishing systemet, så lina er ikke definitivt noe kopi av Guideline Coastal som er mitt førstevalg. Liker lenger baktapering. Hardylina likner vel mer på Rio Outbond, SA Streamer express enn coastal.
×
×
 • Create New...