Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  797
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  60

Terje Bendiksby last won the day on January 15

Terje Bendiksby had the most liked content!

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

4230 profile views

Terje Bendiksby's Achievements

 1. Storopprydding i kjelleren og mellom masse rart som for det meste havner til resirkulering. Minner fra barna var mindre og et fantastisk lite hefte som hadde gått i glemmeboken for mange år siden
 2. Det er stort sett at brorparten av utslippene fra renseanleggene rundt omkring fjorden renser alt unntatt for nitrogen fra bl.a vår urin. Nitrogen er supermat for trådalger osv kveler det biologiske mangfoldet. Nitrogenrensing koster hver husstand noen kroner ekstra. Kloakken renses for dopapir, bæsj, kondomer, q-tips og andre fremmedelementer. Men ikke for nitrogen - stoffet som kveler fjorden.
 3. For de som har tilgang til Dagbladet+. Absolutt vært å lese:
 4. Ville nok gått for FW serien. Bruker derfra klasse tre tom 6. LW for tyngre. Fine sneller og bra brems men bremsen er vel overkill til ørret?
 5. Jeg startet med klasse ni og den eneste gangen jeg kan si jeg kunne hatt bruk for den , var da tok et beist på et tosifret og den tauet meg rundt i pontongen. Men jeg hadde klart meg fint med en syver eller åtter. Nieren blir også slitsom i løpet av en dag. Nå bruker jeg mest en åtter. Rett og slett for at jeg liker den stanga, hadde jeg hatt en syver jeg likte like godt, hadde jeg valgt denne.
 6. Egentlig ikke så vanskelig å bytte. Må bare være nøyaktig. Antagelig er det hulrom mellom klinga og korken som tommelen din presser ned.
 7. Måtte bare lage min egen variant av julepyntingen i heimen. Men de havner neppe på noe annet enn fremtidige stenger en gang i framtiden .
 8. Er det noen som vet forskjellen på disse Guideline Fario Tactical Camo og Fario Tactical? Farven og prisen er forskjellig, men jeg tenker mer tapering , vekt osv.
 9. Jeg har tenkt på det flere ganger når jeg etter en dags fiske har kjent fuktigheten på føttene. Det blir unektelig endel kilometers vandring i vadere i løpet av dagen. Og fuktigheten på føttene hvor mye skyldes naturlig fotsvette og og hvor mye er ev mikro lekkasjer i neoprensokkene. Fra den gangen vadere var av neopren eller før det PVC husker jeg at all svette hadde lett for å "renne" nedover langs beina og samle seg rundt føttene. Nå puster dagens membraner bra men om all fuktighet slipper neppe ut og neoprensokkene er jo pottetette.
 10. Av en eller annen merkelig grunn tar jeg ,om ikke alle , fisk på maks 15meters avstand uansett hvor jeg fisker. Neppe noe godt argument for langtkastende presise stive stenger. Kjøpte forresten to Sage one når de kom og femmeren har aldri brukt til annet plenkasting.
 11. Tar jeg ikke mye feil heter erstatteren: AMPLITUDE SMOOTH CREEK TROUT. Vekt og tapering er lik, så langt jeg kan se.
 12. At Aftm er litt gammeldags, er vi enig om og det er mange interresante betraktninger i diskusjonen. En ting jeg la merke til i forrige århundre og som fortsatt stemmer er tykkelsen/ diameteren på især på klumpen og skytelina. Jeg har to identiske liner fra to forskjellige produsenter og det er ikke tvil om at den som er tynnest spenner stanga raskere opp og skjærer bedre gjennom lufta. Nå kan den lina som er tykkere ha sine fordeler når en kaster digre gjeddefluer. Så det er mange parametre bortsett fra aftm som har mye å si: Tyngden på flue, kasteteknikken, kasterens fysiske begrensninger, om du tar dobbeltrekk eller ei. Det er ikke noen tvil om at en sekser stang kan kaste en wf 12 line. Spørsmålet er bare hvor mange meter av klumpen du /eller stanga mestrer utenfor toppringen. Så til hverdagsbruk og for meg blir det å føle seg litt fram og aftm klassifiseringa blir bare et utgangspunkt. Så må jeg innrømme at jeg leser om klumpvekten , profilen og lengden med større interressse enn AFTM klassifiseringa når jeg jakter det nytt snøre.
 13. Unngå bomkjøp er ikke alt lett når det gjelder line, men nordisk på Lysaker har så vidt jeg husker noen liner til prøvekasting.
 14. Lengre stenger, lettere å dra opp masse snøre fra vannet, ha lengre overheng, kaster gjerne lenger og har større svingvekt. Kortere stenger mer presise og lader kjappere, samt at bevegelser i fra grepet ikke blir ikke like mye "forstørret " i toppen som på ei lengre stang. Lettere å kjøre fisk og lande den. Mange som fisker virkelig havets storvilt foretrekker stenger på rundt 8 fot av nevnte årsaker. Lengre stenger egner seg selvfølgelig bedre til mending og i elver med litt størrelse og noe jeg kan lite om nymfing. Må for egen del si at det i områder med vegetasjon og kronglete terreng er det lettere å ta seg fram med ei kort stang. Jeg var svoren tilhenger av 9-10 fot stenger til tørrflue, men etter å brukt stenger under 8 fot noen år, er de korte stengene førstevalget i de fleste tilfellene med tørrflue. Her er artikkel som går dypere inn i emnet, selvom det ikke er norske forhold:
 15. Ikke mine ord, men sakset fra et annet sted. Må innrømme at jeg kjenner meg igjen. "Every time a buddy says he would like to learn to fly fish I tell him to become a heroin addict, it's cheaper. Plus there are programs to get off heroin, the only option a fly fisherman has is divorce. "
×
×
 • Create New...