Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  623
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  24

Terje Bendiksby last won the day on January 11

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vestfossen
 • Interests
  Flueline i saltvann
 • Fornavn
  Terje
 • Etternavn
  Bendiksby

Recent Profile Visitors

2815 profile views
 1. Stonfo kan jeg ikke si så mye om bruksmessig , men kjøpte en av de første Renzetti traveller saltwater når den kom på markedet. Oppgraderte til den nåværende kjeften da den kom. Den er mye mer funksjonsmessig enn gamle typen. Stikka holder kroken bra, det eneste som er litt "simpelt" er o ringen som "holder" kjeften sammen, men det er verdens enkleste ting å bytte. Den holder kroken meget godt og enkelt å justere. I en god stund´(20 år?) har jeg benyttet jeg en dynking barrakuda på hjemmefronten, mens renzetti stikka er med i bagasjen på tur. Nå en den den enkleste av renzetti modellene og slitemessig varer den livet ut. God å binde på. Synes det å stramme til rett rotasjonsmotstand er litt mer klønete enn på dynking stikka. Men husk jeg har en tidligere modell. Stoneflo vet jeg ingen ting om, bortsett fra at jeg lurte på om engang skulle bytte ut de jeg hadde til Stonfo Transformer. Mulighetene den har til å bytte ut deler til forskjellig typer fluer virker lurt og det var vel litt annerledes prio av penger som gjorde at det ikke ble noe av. Med blanke ark hadde det nok blitt den
 2. Et annet innspill, jeg har også en skulderbag jeg bruker når jeg i båt. Rent praktisk synes jeg en bag som henger på skulderen eller bæres i hånden er veldig upraktisk hvis den skal bæres over litt distanse i terreng især med en fiskestang i den andre hånden omgitt av trær, langt grass og busker. Og kanskje litt klatring i tillegg.
 3. Vet ikke om det bare er meg og min feil , men jeg klarte nesten alltid og få innholdet i slingpacken min fuktig i løpet av en fiskeøkt enten så begynner det å regne, vader litt for dypt på vei til en fiskeplass eller så kommer det en bølgesprut over (pontong)båten -Så jeg gikk til innkjøp av en Pateagonia Stormfront Sling og en LTS Stormshell Daypack 30L . Litt annen prisklasse dog og ikke like praktisk innredet som de andre som er nevnt tidligere i posten men alt innholdet holder seg tørt.
 4. Euro nymfing er område jeg er jeg helt blank på. Har prøvd å lese meg opp på området , men vet ikke hva om det gir resultater her hjemme. Egentlig er jeg jakt på andres erfaringer. Om det er verdt å investere i eget utstyr ? Hvilke klasse og lengde på stanga passer best her hjemme? Alle tips mottas med takk.
 5. Spennende ide. Min eneste erfaring Dog ikke flue men i mars/april hadde jeg med meg en liten gutt i Vestfosselva og vi tok noen gjedder på opptil kiloen på sluk så det skulle absolutt være mulig. Tenkte litt i samme baner når jeg gikk langs vannet denne uka.
 6. Egentlig en en delvis bekk jeg har visst om i alle år. Viste bare ikke at den er så lang ,stor og ikke at den fordums dager ble brukt til fløting. Leste i en rapport om at ph lå på 6,8. Jeg som trodde mesteparten av vannet kom fra et skogsvann jeg har fisket mye i. Tok fullstendig feil. Mildværet gjør en gåtur langs elva mulig. Så får vi se til våren om det er noe fisk der da.
 7. Tiltreder det Truls sier. Det går helt sikkert greit med de snørene du har. Kanskje du må småjustere kastestilen litt bare. Da sintrix materiale kom på markedet, var jeg tilfeldigvis i Alnwick og dro innom utsalget, der og de hadde bare fått inn åtter og hadde ikke snøret til den, men lot meg prøve den med ei tier eller elver line som var det eneste de hadde tilgjengelig. Det gikk så det gvein i kastedammen selvom snøret var altfor tungt og kastedammen nesten for liten
 8. Utrolig spennende lesning Kim Roger. Noe jeg tenkte umiddelbart på noe du skrev: Været. Viktigheten av, når du reiser langt vekk, å ta noen ekstra dager/uker. Ta høyde for dårlig vær. Har opplevd noe tropiske stormer/ hurricanes som gjør at en knapt får fisket på en uke. Ikke bare engang men mange.
 9. Jeg kan gi en tilbakemelding på den. Kjøpte den første, eller snarere fikk sendt den til datteren min England for et par år siden. Har den fra klasse 5 tom åtte., Den her suveren når det er rundt null eller litt kaldere. Jeg synes den er god i vanlig temperaturer også, en kompis bemerket at den var veldig glatt i forhold til andre liner under disse forholdene. Så vekten, synes ikke den er noe problem. hvis nødvendig tar seg justere med kortere eller ikke noe overheng. De to første gangene jeg skulle teste en selvbygd Taniwha sekser jeg har bygd, klarte jeg å reise utrolig lett og tok med meg feil snelle med klasse 7 hardy line. Taniwhaen er det jeg vil beskrive som en god ren sekser. Tenkte dette går rett til h med sjuer, men jeg får prøve og det fungerte meget bra. Startet med ikke hele klumpen ute og snart glemte jeg meg bort og kastet normalt. Rett skal være stanga er noe bedre med snøret i klasse seks. Det her noe med klumpdesignet som gjør at du ikke merker vekten og det går langt med lite /minimalt kraftbruk. Så har jeg ikke brukt snøret på helaksjon eller langsomme stenger, men mange andre stenger- Jeg har fått tipset om å gå ned en vektklasse ved kjøp, men synes det fungerer utmerket med f.eks sjuer på sjueren. Synes snøret er noe bedre enn enn gamle typen Guideline Coastal. To snører som passer min kastestil og jeg bruker uten å "downline".
 10. Den "spaghetti skal bli spennende å se i aksjon. Vet ikke om tør å bruke så lett utstyr selv. Har satt en mental sperre på klasse 2 og elsker klasse 3. Noe helt annet har du prøve kastet Taniwhaene ? Sekseren har jeg selv og fornøyd med den, mens derimot femmeren vet jeg ingen ting om. Selvom klasse fem får mindre og mindre bruk i mitt fiske. År og dag siden jeg har brukt klasse fem, med den femmeren er jeg spent på.
 11. I en småelv/bekk i et område jeg fisker har jeg hver eneste høst hatt gleden av å se stor og små sjøørret samle seg for å gyte. Gyteplassen er såpass spesiell at den er skjermet for innsyn utenom for de som kjenner hemmeligheten. I år er det ikke observert en eneste sjøørret. Bekymringsfullt tenker jeg. Er den noen andre som har erfaring fra årets gyting i sitt nærområde? Er det tilfeldigheter eller er det en trend angående bestanden i området? Bekken er på det sentrale østlandet.
 12. Blir bra det der. Hvilke type strikk bruker du får å holde ringene på plass før tråden tar over?
 13. Lekker sak. Sekseren i samme serie er bare utrolig, så femmeren er sikkert like spennende. Blir vel ratt en femmer på meg og.
 14. Hvorfor ikke? Selvfølgelig er det i tyngste laget i etter dagens målestokk og presenterer neppe så fint som lettere utstyr. Min første fluestang i hin hårde dage var en Vangen Dream klasse 7/8 i glassfiber, kjøpt som nettopp en allround ørret stang og brukt som det med et wf8 snøre.
 15. Har egentlig verdt fristet av engelske kalk elver, men prisen har holdt meg unna.Men etter dagens gåtur langs en elv i Gloucestershire så er nok spørsmålet om jeg må åpne lommeboka? Å spotte mengder av ørret på opptil 50 cm og noen småharr som stiger til overflata og tar insekter i krystallklar vann t ble nok for meget. Må være utrolig spennende å fiske på.
×
×
 • Create New...