Gå til innhold

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  582
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  18

Terje Bendiksby vant dagen sist Januar 3

Terje Bendiksby hadde mest likt innhold!

Om Terje Bendiksby

Nylige profilbesøk

2 023 profilvisninger
 1. Terje Bendiksby

  Vedlikehold av bindestikke TMC solid vise

  Har ikke TMC, men Dynaking Barracuda stikke, en liten dasj med WD-40 på alt metall som tørkes av og deretter tynn olje beregnet på multiplikator sneller på alle bevegelige og roterende deler gjør underverker på min stikke.
 2. Terje Bendiksby

  Hva har du kjøpt i dag?

  Kan ikke si meg anet enn enig.Fikk en sjuer og en firer klinge i posten på onsdag. Masse Steve Farrer materiale bestilt, som skal brukes til sø, gjedde og tropisk
 3. Terje Bendiksby

  Hva har du kjøpt i dag?

  Kaster meg på popperbølgen for å tilføre oksygen til vannet, eller er det for det fisket er så spennende? I posten kommer de.
 4. Terje Bendiksby

  Fenwick Eagle Fly #4 - erfaringer?

  Ingen erfaring men er ikke Fenwick i USA det samme som Greys i Europa? Mulig det er er Greys GR50 som et råtips. Uansett et Pure fishing merke.
 5. Terje Bendiksby

  Bloke XLSG 7,6 4wt

  Hverken fram eller tilbake? Litt kraftig zalovann og for guds skyld ikke silikon og litt forsiktig håndmakt så kanskje løsner den. Så litt smergelpapir pussing eller fil for å få litt større åpning. Ev en mail til mr bloke og si at diameteren er for liten og få en ny. Eller den enkleste en surring i trådfargen (ev dobbel) inntil korkhåndtaket og droppe "winding checks" Har møtt på samme problemstilling selv noen ganger.
 6. Terje Bendiksby

  UV- og UV2-behandlede materialer

  Denne der lang men interresant:
 7. Terje Bendiksby

  'All-in-one' oppsett til gjedde

  Jeg har for en stund siden kjøpt inn samme ting for kjapt fluebytte. Har brukt slike hemper siden tusenårsskiftet, kjøpt i USA og og de fungerer.Det som ikke er fungerer er hemper med svivel. Det vil si den ryker etter en stund i svivelen, pga at den blir bøyd for mange ganger under kastingen .
 8. Terje Bendiksby

  PacBay Minima,Fuji TLSG eller snake?

  Det er en bloke sjuer jeg skal bygge. Hvilke størrelser bruker du på ringene? Prøver gjerne . Jeg har bygget ganske mange stenger med keramiske ringer hele veien og tatt masse stor fisk på de og var egentlig kjempefornøyd til den ene gangen. Prøver gjerne din. Og jeg har fire alternative ringtyper til den så får vi se.
 9. Terje Bendiksby

  PacBay Minima,Fuji TLSG eller snake?

  "Jeg har forøvrig måttet løpe etter en sjøørret på godt over 2 kilo på grunn av knutej". Truls det måte være litt av et syn. Jeg hadde samme følelsen da blue marlinen på 55 kilo satt ,3,5tkamp og sløyfe på lina og fiskekompisen skrek: Your guides are far too small. Fordelen med løperinger med innlegg er ar de sliter mindre på lina, den klistrer ikke seg til stangklinga og bedre varmespredning av friksjonsvarme under kjøring av fisk. Tenkte stanga primært til sø og gjedde. Klart med eller ten snørekurv eller ute i pontong øker jo sjansen, dog ikke stor, for sløyfe på lina. Og du kan banne på at skjer når drømmefisken biter. Nå er ikke snakeringer alfa og omega når du får knute på lina, men sjansen at det skal gå bra er noe større, alt annet taler vel for minima eller liknende løperinger.Nå er vanlige snakeringer i stål størrelse 2 på 0.15 gram og størrelse tre på rundt 0,22-0,25 gram. Det samme som 6mm minima eller 8mm fuji tlsg. Valgets kval
 10. Jeg brukte i mange år bare Fuji titanium TLSG med sic inlegg. Dyre men fine. Grunnen til at jeg gav de opp:Etter endel flyturer, kombinert med hardt fiske, oppdaget jeg at især størrelse fra 8mm og oppover hadde lett for å bøye seg ut av formen.Titan er et mykt metall. Under landingen av mitt livs fisk fikk jeg en liten sløyfe på lina og måtte ha manuell hjelp for lina skulle komme gjennom ringene. Ellers var det bare positive ting å si om de. Nå skal jeg bygge en sjuer og fant fram et sett med størrelse sju som løperinger og sammenliknet det med minima størrelse seks som er tilsvarende størrelse på ringåpningen. Men så var det vekta på ringene da. Det er 0.10 gram i favør til Fuji på løperingene og 0.23 gram på toppøyet. Dvs 0.15 gram på fuji og 0,25 på Minima løperinger. Stilligst blir stanga med minima ringer. Er det noen som har erfaring med minima løperinger under praktisk fiske? Selvfølgelig kan jeg også bruke sorte recoil snakes. Valgets kvaler.
 11. Terje Bendiksby

  danielsson f3w 7ten og kapasitet

  Jeg har tenkt å kanskje kjøpe den selv, da det er den eneste jeg mangler i den serien. Jeg bruker bl.a L5w8twelve selv i klasse ti selv på tropisk. En kompis av meg brukerf3w 7ten på det samme tropiske på dorado, roosterfish og små tunfisk, så det tekniske behøver du ikke å bekymre deg over. Han bruker den på klasse 8 -10. Egentlig mest i klasse 9 , da også til strippet bass og steelhead og her som jack cravelle. Trenger du mer backing er braid tingen. Klasse sju? er vel mer en smakssak. Kjapp sak å få inn løsline ved behov pga av diameteren. Som du ser holder den til det meste.
 12. Terje Bendiksby

  Julegaveønsker

  Min lille julegave , blir å gi meg selv tid å bygge ferdig de stangemnene jeg har liggende og å binde mange fristende fluer. Billig julegave hvis en ser bort fra tidligere kostnader.
 13. Terje Bendiksby

  Body Quill fra Husfliden?

  Det er noen som bruker madeira tråd til å surre stangringer med, selv du må bruke color preserver pga at den er smurt med silikon for å gli lettere gjennom nåla på symaskinen.Har selv noen spoler:Farveutvalget er enormt. Så den går nok fint til fluebinding og.
 14. Terje Bendiksby

  Test av firrere

  Selv om jeg regner som en medicore kaster. Må jeg si etter å sett endel amerikanere i aksjon , at det utrolig mange som aldri kommer forbi teknikken å vippe ut ei tørrflue selv når de skal kaste med den 4/0 flue. Så for meg ligger verdien i testen å se på bøyningskurven osv. Så må jeg tilføye for egendel, det er utrolig hva to forskjellige snører eller fortomslengde kan gjøre med stangfølelsen. Eller tilpasse kasterytmnen og bevegelsen stangas aksjon.
 15. Terje Bendiksby

  Sjøørretfiske i sjøen

  Kanskje ikke av de beste dagene fiskemessig tretimers turen på søndag for å tøye ut en prolaps, selvom om det ble en liten sø. Men opplevelsemessig . En stim av brisling, så et par over vann ble jaget fram og tilbake i nesten to timer. Selvfølgelig utenfor kastehold, selvom om jegerne var bortom flue mi et par ganger ville de ikke sitte. For en opplevelse.
×