Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  617
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  23

Terje Bendiksby last won the day on September 13

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vestfossen
 • Interests
  Flueline i saltvann
 • Fornavn
  Terje
 • Etternavn
  Bendiksby

Recent Profile Visitors

2713 profile views
 1. Tiltreder det Truls sier. Det går helt sikkert greit med de snørene du har. Kanskje du må småjustere kastestilen litt bare. Da sintrix materiale kom på markedet, var jeg tilfeldigvis i Alnwick og dro innom utsalget, der og de hadde bare fått inn åtter og hadde ikke snøret til den, men lot meg prøve den med ei tier eller elver line som var det eneste de hadde tilgjengelig. Det gikk så det gvein i kastedammen selvom snøret var altfor tungt og kastedammen nesten for liten
 2. Utrolig spennende lesning Kim Roger. Noe jeg tenkte umiddelbart på noe du skrev: Været. Viktigheten av, når du reiser langt vekk, å ta noen ekstra dager/uker. Ta høyde for dårlig vær. Har opplevd noe tropiske stormer/ hurricanes som gjør at en knapt får fisket på en uke. Ikke bare engang men mange.
 3. Jeg kan gi en tilbakemelding på den. Kjøpte den første, eller snarere fikk sendt den til datteren min England for et par år siden. Har den fra klasse 5 tom åtte., Den her suveren når det er rundt null eller litt kaldere. Jeg synes den er god i vanlig temperaturer også, en kompis bemerket at den var veldig glatt i forhold til andre liner under disse forholdene. Så vekten, synes ikke den er noe problem. hvis nødvendig tar seg justere med kortere eller ikke noe overheng. De to første gangene jeg skulle teste en selvbygd Taniwha sekser jeg har bygd, klarte jeg å reise utrolig lett og tok med meg feil snelle med klasse 7 hardy line. Taniwhaen er det jeg vil beskrive som en god ren sekser. Tenkte dette går rett til h med sjuer, men jeg får prøve og det fungerte meget bra. Startet med ikke hele klumpen ute og snart glemte jeg meg bort og kastet normalt. Rett skal være stanga er noe bedre med snøret i klasse seks. Det her noe med klumpdesignet som gjør at du ikke merker vekten og det går langt med lite /minimalt kraftbruk. Så har jeg ikke brukt snøret på helaksjon eller langsomme stenger, men mange andre stenger- Jeg har fått tipset om å gå ned en vektklasse ved kjøp, men synes det fungerer utmerket med f.eks sjuer på sjueren. Synes snøret er noe bedre enn enn gamle typen Guideline Coastal. To snører som passer min kastestil og jeg bruker uten å "downline".
 4. Den "spaghetti skal bli spennende å se i aksjon. Vet ikke om tør å bruke så lett utstyr selv. Har satt en mental sperre på klasse 2 og elsker klasse 3. Noe helt annet har du prøve kastet Taniwhaene ? Sekseren har jeg selv og fornøyd med den, mens derimot femmeren vet jeg ingen ting om. Selvom klasse fem får mindre og mindre bruk i mitt fiske. År og dag siden jeg har brukt klasse fem, med den femmeren er jeg spent på.
 5. I en småelv/bekk i et område jeg fisker har jeg hver eneste høst hatt gleden av å se stor og små sjøørret samle seg for å gyte. Gyteplassen er såpass spesiell at den er skjermet for innsyn utenom for de som kjenner hemmeligheten. I år er det ikke observert en eneste sjøørret. Bekymringsfullt tenker jeg. Er den noen andre som har erfaring fra årets gyting i sitt nærområde? Er det tilfeldigheter eller er det en trend angående bestanden i området? Bekken er på det sentrale østlandet.
 6. Blir bra det der. Hvilke type strikk bruker du får å holde ringene på plass før tråden tar over?
 7. Lekker sak. Sekseren i samme serie er bare utrolig, så femmeren er sikkert like spennende. Blir vel ratt en femmer på meg og.
 8. Hvorfor ikke? Selvfølgelig er det i tyngste laget i etter dagens målestokk og presenterer neppe så fint som lettere utstyr. Min første fluestang i hin hårde dage var en Vangen Dream klasse 7/8 i glassfiber, kjøpt som nettopp en allround ørret stang og brukt som det med et wf8 snøre.
 9. Har egentlig verdt fristet av engelske kalk elver, men prisen har holdt meg unna.Men etter dagens gåtur langs en elv i Gloucestershire så er nok spørsmålet om jeg må åpne lommeboka? Å spotte mengder av ørret på opptil 50 cm og noen småharr som stiger til overflata og tar insekter i krystallklar vann t ble nok for meget. Må være utrolig spennende å fiske på.
 10. På den siste varmedagen før kaldere vær tok Truls og jeg en tur i nærområdet. Varmt og tørt. Lite liv i vannene med noen sporadiske vak. Ikke den største fiskedagen men en vakker dag som sitter lenge i sjelen og beina .20km gåing i tøft terreng. Truls mistet to og jeg landet en 300 grammer som tok på caddis. Noen modne multer og det medbrakte vannet gjorde at vi holdt det gående lenge og hvilken avslutning på dagen .Vakkert.
 11. Kanskje ikke helt den rette tiden å gjøre det på , men nå er den klar til hovedferien. et emne som har ventet siden mars 2018 på å bli bygget. Sammen emne som Truls bygde sin klasse 4 7´9" . Litt regn gjorde at jeg fikk dreid korken og surret på ringene forrige helg og lakkeringen gjorde jeg på morgenkvisten før jeg tok "straffen" for å ha verdt nye på reisefot i sommer, med å finn finne igjen grønnsakshagen blant alt ugrasset. Nå er stanga ferdig ,jeg med og ugress fra 200 kvm ligger i en stor haug. Det er brukt sorte chrome lite og vanlige snakes fra Pacific Bay og minima løpering. Korkringer kjøpt i Portugal og emne i England. Ennå har jeg fire emner liggende fra i fjor og sommeren 2017 , men det får vente til grønnsakene er høstet og løvet faller av trærne. OG ørreten er fredet og koser seg i gytebekken. -
 12. Jeg har brukt gummi i mange år (Korkers) i det siste også med pigger uten at jeg har merket den helt store forskjellen. Egentlig fornøyd med gummi, men nå har jeg gått til innkjøp av egen vadestav til sjøen som jeg tror ville hjelpe på de mest utfordrene stedene
 13. Airflo V2 snelle, mye for pengene.
 14. Hva er vel mer naturlig når man bestiller en fluesnelle levert i England at budbilsjåføren heter Peter ROD.
 15. Etter å ha lest mye god ord om den, en Airflo V2 snelle klasse 3/4 og dertil matchende klasse fire line beregnet på de litt grovere ørretene. Så kom den en knuteløs hov med grafittramme i posten her om dagen.
×
×
 • Create New...