Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  825
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  63

Terje Bendiksby last won the day on November 30

Terje Bendiksby had the most liked content!

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

4819 profile views

Terje Bendiksby's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Posting Machine Rare
 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Reacting Well

Recent Badges

946

Reputation

 1. Kjenner ikke alle de forskjellige stengene, men Sage One har jeg bl.a i klasse fem. Ikke mye brukt nei, kanskje best på over 20m kast? For meg en skuffelse.
 2. Hodelykt med rødt lys til fiskeren når du trenger ekstra lys for å bevege deg rundt og sorte fluer. De vil faktisk lage kontrast mot himmelen sett unden i fra. Skal du vade , er det greit å ha vadet området i dagslys, ha god vadeteknikk ev vadestav. Gjør deg kjent langs land også. En hatt ev briller for å beskytte øyne og hode hvis kastet skulle gå litt feil. Før fisket jeg mye om natta og det er spennende å bare stole på instinktene og godfølelsen. Skulle stor fisken bite er det greit å ha tenkt ut en landingsplass og selvfølgelig lage så lite støy og bevegelse i vannet som mulig. Fisken står ofte grunnere enn du tror.
 3. Bortsett fra dekorere juletrær med fluer i bakslengen , så skulle jeg ønske jeg hadde en bedre teknikk på å la være å hekte løssnøret i røsslyng og annen vegetasjon . Så kommer alt det andre som er nevnt i tråden, som jeg kjenner meg godt igjen i.
 4. Bruker løkke dvs Rapala knute stort sett til det meste under vann, hvor poenget at flua skal bevege seg mest mulig. Fra den tida jeg fiska laks-styrende knute og på tørt vanlig sluk knute.
 5. Egentlig et veldig interresant forskningsmateriale om forskning om edderkoppsilke og graphene. Kanskje i vårt fiskeutstyr om noen år, må jo være alle markedsføreres drøm dette materiale, hvis det lar seg produsere industrielt : https://www.nbcnews.com/science/science-news/spiders-sprayed-graphene-spin-super-strong-silk-n354846
 6. Mulig et skudd i binde, men det går høre med nettbutikken nymfa.no på Gjøvik eller stonefly.no på Gran.
 7. Fikk rotet meg til å begynne på eksperiment jeg gjorde for mange år siden med veldig kjapp stang og DT- taper, så gikk det i glemmeboken, bortsett fra at jeg husker jeg kastet veldig langt og det fungerte bra. Klasse tre bruker jeg mye og i fjor eller var det i forfjor tenkte jeg, hvorfor ikke gjenta forsøket med ei treer line? Kjøpte inn og så ble det glemt. Spolte backing på noen treer sneller her om dagen og kom på at jeg burde finne fram det dt snøret. Prøvde meg med toppaksjon stang og ei mykere i vindkastene med sterk sidevind ute på plenen. Resultatet ? Fine tette bukter og fin overulling på kast 12-15m. Absolutt egnet til bruk på mine "hemmelige" vann. Prøvde div WF snører med kortere hode under samme forhold og de virket litt mer ustabile og påvirket av sidevinden, især overullingen til fortommen. Litt uvitenskapelig og litt for kort erfaring til å trekke bastante konklusjoner, men lovende virker det. Andre som har erfaringer med moderne DT liner?
 8. CTS stenger med CTS Crystal Clear epoxy. Opprinnelig hadde jeg tenkt å prøve generation 4 epoxy, men den ble stoppet på eksport terminalen. Epoxy er forbudt å frakte i amerikanske fly. Kjøpte to blanks fra CTS i fjor og tok med en pakke av deres egen epoxy. Har prøvd det meste av det som finnes på markedet. La det være sagt med engang: Jeg liker den, men den har noen særegenheter. Jeg bruker siste versjon som herder raskere. Temperaturen må være over 22 grader og under 70% luftfuktighet under herdingen . Den skal ikke blandes 50-50. Med en kruttvekt er nøyaktig blanding ikke noe problem. Du trenger to blandebegre. Først 3min omrøring så i nytt beger og ditto 3min. Den ferdige lakken er veldig tynn og utrolig klar , men siger ikke nevneverdig ved normal tykkelse. Brukstiden er minst en time og stanga bør roteres i minst 5 timer. Beregn 12-24 timer før neste strøk. Overraskelsen , var der jeg brukte silke med fargebevarer. Det er en kombinasjon som kan skape litt trøbbel. Selvom jeg gjorde alt etter boken og brukte 4 strøk ble det fire surringer med gjennomslag og fargeforandringer. Det ble først synlig etter 1-2 timer. Antagelig fordi epoxyen holder seg så tynn lenge. Bortsett fra det det to strøkene jeg la perfekte og glassklare og glatte. Lagt med to bilder hvor jeg etter 6 1/2 time rørte i blandebegeret og hvor epoxyen jevnet seg ut etter en stund, bortsett fra en luftboble jeg fanget inn under prosessen. Konklusjonen er en epoxy jeg kommer til å bruke mer og som har gitt meg det beste resultatet blant de jeg har prøvd. Må bare lære seg å leve med det jeg har nevnt og at den oppfører seg anderledes enn f.eks Flexcoat, Threadmaster osv.
 9. Lang artikkel, men interresant lesning om fisken britene spredte verden rundt: https://forskning.no/fisk-fritid-jakt-og-fangst/britiske-koloniherrer-tok-orreten-med-seg-til-fjerne-farvann-der-er-den-elsket-og-hatet/2030448
 10. Den originale surretråden er Gudebrod #340 gold ( ikke metallisk) uten cp dvs bare epoxy. Tråden blir oliven og gjennomskinnelig med epoxy. Nå er gudebrod konkurs men det finnes andre som produserer tilsvarende vil du prøve å bytte selv.
 11. Det Truls sier er absolutt en kjapp løsning. Litt usikker på om det er en Seymo eller fuji ring ut fra bilde. Får du tak i tilsvarende ring går det å ta ut det keramiske innlegget og kombinere lyn lim samtidig presse den på plass. Det er slik de gjør under produksjonen. Bortsett fra å finne rette trådfarge er det ingen heksekunst, dog litt arbeid å skifte hele ringen for de som bygger stenger. Det sikreste i lengden er å bytte ringen. Personlig har jeg mer og mer under stangbygging begynt å bruke ringer uten keramisk innlegg . En liten sprek og de er som et knivblad på lina eller innlegget kan i sjeldne tilfeller poppe ut/ knuses. Vet ikke hvordan Sage garantien stiller seg til å bytte ring for deg hos dem, ,men det tar nok tid.
 12. Runar, ikke mine ord men her har du noen tips. I og med at mange inkludert meg selv har gått over til speilløse kameraer. Burde det være noen gode kjøp derute enten finn.no eller eBay. Her her en liste sakset fra en engelsk side til forslag: 1. Nikon AF-S 60mm f/2.82. Tamron 60mm f/2 Macro3. Tamron 90mm f/2.8 (beware, you need the one indicated as 'BIM' normally)4. Nikon AF-S 85 f/3.5 VR5. Sigma 105mm f/2.8 HSMThese should all be near or within your budget. Personally, I'd say if you want photos of living insects, you are better off with the lenses around 100mm, because of extra working distance.
 13. Tror nok superpuppan er en fin kandidat for hele sesongen. Spennende å hør hvordan det går med forsøket. Tror nok det er lettere å klare seg med ei flue en ei fluestang 😀 gjennom sesongen.
 14. Høres veldig interresant ut. Jeg gjorde et lignende eksperiment for noen år siden dog i saltvann. Både under tropiske og nordiske/europeiske forhold. Chartreuse over hvit clouser. Enten med buctail eller syntetiske materialer.Nå husker jeg ikke nøyaktig hvor mange forskjellige arter det ble ,men jeg mener rundt 20 forskjellige. Går du for forsøket , så tror jeg du kan bli overraket i positiv forstand.
 15. Ingen optiker, men avhengig progressive briller. Til vanlige bruker jeg vanlig fotokromatiske briller til 90 prosent av gjøremålene, men så er det de 10 siste prosentene. Dvs veldig sterk sommersol, bilkjøring i sommersol eller når jeg under sydligere strøk. Der har jeg falt for kopper/bronsefargede glass. Har briller fra Zeal og Oakley hoolbrock. De fungerer veldig bra og det ser bunnforholdene bra. Det eneste er at det virker grunnere enn det er når du ser bunnen. Prisen er fra 4000 og oppover uansett hva du velger når du trenger progressive briller. Jeg bruker også briller for å beskytte øynene mot ev treff av flua og fotokromatiske er fine når det blir mørkere.
×
×
 • Create New...