Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  767
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Terje Bendiksby last won the day on July 3

Terje Bendiksby had the most liked content!

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

3860 profile views

Terje Bendiksby's Achievements

 1. Foranledning er at kona til en amerikansk kompis nettopp satte verdensrekord igjen denne gangen på 6 punds fortomspiss. Det gjorde meg litt nerdete interresert på hvor sterkt fortomspiss en trenger., noe jeg har tenkt på mange ganger. Saumfarte IGFAs liste på den råeste fisken jeg kjenner blue marlin på 8 punds (4kilo) fortom er verdensrekorden 73 kilo. Nå brukes det selvfølgelig tykkere "shock leader/bait guard" mot flua men bruddstyrken er totalt 8 pund og mitt inntrykk at selv med ei tolver stang er det ikke mange kilo press du klarer å legge på fisken. Og mitt tørrfluefiske med 5x fortom sitter ganske godt fast hver gang jeg hekter et tre, merker jeg hvilke styrke det er i fortommen. Og poenget ? Presentasjon foran fortomstykkelse. En annen sak er det psykiske når det kjører en stor fisk og vet du har 0.30 spiss og ikke 0.15 selvom begge holder. Nå er det selvfølgelig andre variabler som fisketenner, skape steiner, store fluer .
 2. Vil du ha de kjapt på en par -tre dager så koster det i underkant av 300 kr eller deromkring på amazon.com , alt inkludert. På ebay og hvis du er villig til å vente ei stund fra 70-100 og oppover. Søk på magnetic tippet threader. Den som ser ut som en fisk: Orvis Eye Tie Fly Threader.Apropos cdc og dekt krokøye. Der er nok den som ser ut som fisk kanskje et lite fortrinn. Det som vanskliggjør prosessen at når en kutter fortommen blir det ofte en mikroball ved kuttpunktet , samt mykheten i materialet. Det å kutte fortommen i vinkel hjelper.
 3. To hjelpemidler jeg bruker for å få de små tørrfluene på fortommen, er dissse to: Den dyreste , den blå, er den jeg rangerer på annen plass og den enkle sorte på første. Sparer endel frustrasjon når 5x skal gjennom øyet på ei lita flue. Ikke alltid like sikkert, men i de fleste tilfeller er det utrolig nyttig.
 4. Skal bruke lina til de helt korte presise kasta opptil 9m hvis noen lurer. Tror jeg fant svaret selv: Rio Creek. Nesten helt identisk
 5. Egentlig har jeg mer enn nok klasse tre liner, men har lett etter ei med ikke for langt hode og lang bak tapering og ikke for kort front tapering. Kom tilfeldigvis over ei kina line som produseres i klasse 1-3. Kjøpte ei og prøvekastet idag. Kastemessig var den det jeg ønsker. Så får tiden vise holdbarhet og flyteegenskaper. Har om sagt lett lenge etter en slik line er det noen som kjenner om de store produsentene har noe som er identisk? Mye fra midtens rike er ofte kopier.
 6. ). Minner om mine første på flue. 16 år, nyinnkjøpt Vangen Dream klasse 7-8, Cortland 444 og AW Young snelle. Klarte ikke å få ut lina langt nok ut og følgelig måtte jeg svømme ut med flua. To abbor ble det. Mitt første hogg på tørrflue ser jeg for meg enda, klarte å dra flua ut av kjeften på ørreten. Det enkelte ting en ikke glemmer og etterhvert går det bedre med fiskingen. Og den gleden jeg hadde da, har tyldigvis du og.
 7. Fruen og tålmodigheten med en fiskende ektemann kan være historie for seg selv, men det finnes løsninger. Du har fått mange tips om fluer, men en ting som gjelder uansett hva og hvor du fisker. Tenk deg hvor insektene/bytte vil samle seg. Se etter luftbobler, krusninger på vannet og beveg deg mye på jakt etter gromplassen og noen fiskearter er mer lettskremte enn andre å tenk på plasking osv som kan skremme. En dag knekker du fiskekoden (på hjemmebane og ) . Lykke til
 8. Av ymse årsaker ble dagens, tur årets første tørrflue tur. Godt og varmt, en lånt el sykkel på bratt skogsbilvei gjorde susen. Nesten uthvilt , kunne vi starte på den 10km lange vandringen til og rundt vannet. Tidvis var det vind som helt til tider kleggen unna (og knotten). Observerte noe vespertina klekking og det må være sesongens siste . På meg ble det to 400 grammere på ei vespertina flue på krok 14. Deilig å være igang med tørrflua. Bedre sent enn aldri.
 9. Det handler ikke om den største fisken, men en liten guttetur til et et område i Vestland som har mange fine muligheter. Jeg viste at det var altfor mye vann i den aktuelle elva som som har mer en nok av ørret på 20-30 cm. På fjellvannet lenger innover var snøen og isen i ferd med å smelte og temperaturen var behagelig 3,5 grader med regn der. Det var en fin tur bl.a for å innhente info til senere turer. Hadde gitt opp tanken på å prøve å fiske i den strie , regntunge elva med glatte vegetasjon rundt. Men så gikk vi tom for bacon og bestemte oss for egg og fire ørret til frokost. Egentlig ikke en helt store troen på prosjektet , men fikk lirket meg fram til noen strie kulper. En liten gullhode nymfe plassert ved stein i elva gjorde susen. Og en liten ørret, men utrolig sprek, som gjorde et par hopp i luften var et faktum. Hoving eller bruke hånden var ikke mulig og den måtte løftes ut av stryket med fortommen. En gøy opplevelse om ikke akkurat pga størrelsen. De tre andre fiskene ble tatt på mark av de andre. Så frokost ble det.
 10. Den største laksen i Numedalslågen på over 20 kilo tatt for et par år siden var riktignok på tohånds, men fortommen var 0,25 ut fra hva jeg husker.
 11. Jeg er en klasse sju mann og bruker den mye der andres bruker klasse åtte, men bruker også klasse 8 endel. Egentlig er det ikke så stor forskjell mellom de, men som Truls sier så merker du nok åtteren i armen mer etter en dags fiske. Forskjellen mellom klasse åtte og ni er betydelig større enn mellom 7 og åtte. I Canada, ut fra de jeg har snakket med , så er det åtter som gjelder. Jeg ville nesten sagt velg den klassen og stanga du liker best kastemesig. Du har selvfølgelig litt mer ryggrad på åtteren til å pumpe med, men jeg tror du lander fisken greit meds begge klassene.
 12. Det nærmer seg . Måtte avgi litt blod da jeg måtte kutte noen skruer med multikutter og holde delene får hånd. Litt ekstra boring ble også for å få alt til å passe til pontongbåten. Med ekkolodd, dobbel stangholder og elmotor er jeg snart klar for testen. Mangler bare forlengerskaft til motorhåndtaket som kommer tirsdag og at posten trekker momskravet på Det VOEC deklarerte 10 ah batteriet før jeg tar det ut. Får ta strøm fra 100ah trollingbatteriet så lenge, ikke helt idielt dog.
 13. Spennende lesning for en som leser instruksjonsboka og skal montere giveren i morgen. Blir en ny verden det der.
 14. Skulle kjøpe noe solbeskyttende buffer til fruen, jammen hang det på et Garmin vivid striker 7sv ekkolodd til pontoonen. Netthandel er skummelt.
 15. Vet ikke om jeg sparer noe totalt. På ørret fluer jeg binder er det nok tap, men der jeg tjener/sparer penger er de store saltvanns fluene og gjedde fluene på 2/0 og større krok.
×
×
 • Create New...