Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  597
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Terje Bendiksby last won the day on January 18

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vestfossen
 • Interests
  Flueline i saltvann
 • Fornavn
  Terje
 • Etternavn
  Bendiksby

Recent Profile Visitors

2321 profile views
 1. Ingrediensene til denne flue kan kjøpes i hvilken som helst dagligvarebutikk. Neppe særlig holdbar dog, men den frister både fisk og fisker.
 2. Å fluefiske blant blydengere eller å la være?
 3. Jeg gjorde en tilsvarende en , men satte på en hel bunnplate under hullplata og svingbare hjul så jeg kan sette den der det passer. Jeg brukte overskudds osb plater istedet for å kaste de og lakkerte
 4. Den var virkelig oppklarende Rune. I England er det vel to eller kanskje tre snøreprodusenter, hvorav den ene har røtter tilbake i pure fishing systemet, så lina er ikke definitivt noe kopi av Guideline Coastal som er mitt førstevalg. Liker lenger baktapering. Hardylina likner vel mer på Rio Outbond, SA Streamer express enn coastal.
 5. AFTM-Den ble jo laget i 1960 og computerstyrt produksjon ikke fantes og man fisket ørret med korte kast, man klarte bare å lage enkle taperinger og den sier ingen ting om vekta på snøret etter 9,15, noe som er svakheten med systemet, men det er det som gjelder standarden fra 60 tallet. Når har jeg ikke målt skytelina på Hardy snøret men det flyter og ser veldig likt ut som Guideline Coastal og begge er produsert i England. Apropos hardy snøret så er det nok best egnet til raske stenger og som det virker for meg lite kraftbruk. Spørsmålet er om man er tjent med å gå ned en vektklasse på snøret. Skal prøve det ut over litt tid, for snøret i seg selv er bra det og koster ikke skjorta. Nå har jeg ikke noe erfaring fra Jet serien til Hardy, men det skal ikke forundre om den takler det med forsiktig kraftbruk. Grunnen til at jeg sier det er at da Sintrix kom markedet og de aller første stengene kom til England var jeg i Alnwick og fikk prøve den i kastedammen de har der. De hadde bare et snøre tilgjengelig som var 2 eller tre vektklasser over den stanga de hadde fått inn. Og det gikk langt, men stanga ble dyp den. Min erfaring med Sintrix materiale er at stanga takler bra snøre som er riktig lineklasse eller tyngre men dårlig liner den andre veier. De første stengene jeg fikk med Nano silica lim fikk jeg ved en feiltakelse med liner som var 50 grain for lette og det ble en verden når jeg fikk rette liner. Nyttig info om aftma:
 6. Kjøpte for sikkerhets skyld tre vektklasser av Hardy® Coastal Flats Series i julepresang til meg selv i 2017 og glemte de bort. Tenkte jeg skulle prøve sjueren i felten idag, men gode gamle Guideline Coastal gjorde at det ble liggende ubrukt i sekken. Vel hjemme , hvorfor ikke prøver det noen kast på den delvis snødekte plenen? Snøret er tungt , nesten så en skulle tro at det har ha gått med endel whisky når snøret ble designet: 19,5 gram på 9,8m i klasse sju. Veldig skeptisk da jeg rigget det. Kastemessig.: Det var som å bruke en god gammeldags skyteklump i hel line utførelse. Kan ikke ha for mye overheng og det skyter bra og langt, men noe tyngre skulle det ikke hvert. Ladet stanga dypt. Atskillig dypere enn tilsvarende Coastal i samme vektklasse. Inntrykket er positivt, men er redd at med fortyngede fluer kan det det bli vel tungt for stang og coastal er å fortrekke til dette. Tiden vil vise om jeg har rett skal også prøve sjuersnøret på åtteren og se hvordan det det fungerer, men det får bli en annen historie. Er det andre som har prøvd dette Hardysnøret ?
 7. Den eneste torsken jeg har sett på østlandet de siste årene er i fiskedisken. Skarv og sel derimot. Synes det er bra med fredning og håper det hjelper.
 8. Bra jobba, jeg rakk bare å få sortert utstyret til morgendagens sesongåpning. Hadde skikkelig vinter engjøring og strippa av snører og smurte opp alt fra klasse 3-12- Men to stenger og sneller i klasse sju med coastal og debyen for Hardys Coastal flats og mange gilde rekefluer er klare som likner på dine men brukt polar chenille i stedet.
 9. Den heter Fladen Store . Har handlet litt der bl. a et snøre. Deres egne merker har greie priser. Her er nettstedet deres:
 10. Jeg hadde, slik jeg husker det, utbytte av å bruke selvlysende materiale i flua på nattfiske etter sjøørret i en elv på vestlandet. Siden har det gått i glemmeboka, inntil ideen dukket opp nå. Er det andre som har erfaring meds selvlysende materiale i fluene og da tenker jeg på forskjellige typer fiske?
 11. Både ja og nei. Epoxy har mange ganger evnen til å løse opp en ev tusjing av det blank metallet. Resultatet en svart flekk på surringa. Eventuelt å forsegle det du maler på med color preserver vil avhjelpe men ikke alltid 100 prosent idiotsikkert.
 12. Ser lekkert ut. Brukte du den epoxylakken som fulgte med og hvis ja,hvordan er den? Tekte jeg skulle bruke et mer saltvannsfsst innlegg på snellefeste på mitt sett?
 13. Har ikke prøvd de og har for mange prosjekter jeg må fullføre først. Men det ser ut som et alternativ.
 14. Nei, det har jeg ikke.Rett og slett for jeg har for mange prosjekter jeg må gjøre ferdig først før jeg tenker i de baner.
 15. Må si meg helt enig i og med at jeg kjøpte den samme i sjuer. Jeg har samme snellefeste fra tidligere kjøp og da ute innlegg kostet 100kr, ringene koster 12-15 kr pr stk kjøpt løst. Syr du ikke selv så får du en stangpose til 120kr+ frakt på alt i tillegg. Så var tråden og lakken med så absolutt et bra kjøp for den vil bygge selv. Nå så jeg det var et firma i Norge som også er kommet håp banen, uten at jeg har prøvd de: Så rimelige sett er blitt lettere å få tak i.
×
×
 • Create New...