Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  679
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  34

Terje Bendiksby last won the day on October 28

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

3338 profile views
 1. Jeg tror ikke det , men bare at LTS Complete Classic er produsert av Vosseler.
 2. Send meg PM, så kan vi ordne frakten via Vipps. Ps har ordnet med mothold på festefoten med en enkel mutter, så den fungerer bra nå.
 3. Det er en ide. Det negative jeg kan komme på med dette er fra Marlinfiske mitt. Det er det tilfelle når den ene kroken peker opp og den andre peker ned og du får fisk sitter den ene i underkjeven og den andre i overkjeven og ryker fortommen har du den fisk som svømmer i den sikre død med låst kjeve. Det var det jeg lærte.
 4. Jeg er som veldig skeptisk . De er laget for fisk som suger inn byttet og meningen er jo at den skal kroke i leppa og ikke langt ned svelget og de fleste fiskene vi jakter på hugger jo til byttet. Så det du sier virker veldig fornuftig.
 5. Må innrømme at jeg kastet meg på bølgen med sirkelkroker til fluebinding for noen år siden. Noen pakker ble det og urørt er de. Det er et eller annet som gjør ser for meg at det blir feil. Vet sirkelkrok til agnfisk har mange fordeler, men til en streamer med hurtig inntrekk blir det feil for meg. Mulig jeg bommer og krokne selges jo fortsatt. Noen som har erfaring med sirkelkrok og fluefiske?
 6. Jeg har alltid veid stangringer, snører osv for som jeg i det minste tror , dess lettere ringer og riktig snøre dess bedre fungerer stanga. I dag slo nerden til. Hva med det vi binder på fortommen. Startet med en tmc112tr -14. den veier 4grain eller snaue 0,25gram. Samme vekt som en snake ring. Veide en kamasan B420-14 til 0,20 gram. En gjennomsnittelig tørrflue i 14 0,5 gram. Nymfer med og uten kulehode fra 0,9 til over 3 gram på krok 14. Det er et utrolig spenn i vekt som stanga skal håndtere . Selvfølgelig merker jeg på kastinga at flua er tung, men at det var så store variasjoner hadde
 7. Truls sier mye bra her . Bortsett fra at den litt kjappere treeren er min favoritt, he he. Ble spurt av engelskmann og anbefalte Truls sin treer ut fra hans bruk til elvefiske. De to nye XGnP i fire og femmer og er absolutt spennende og høyt på min ønskeliste, men en ny og mye lettere ( med tanke på bæring til skogs og fjells) Dave Scadden pontongbåt , står først på lista og den er ikke gratis, ikke engang nesten. Hadde det ikke vært for ønske om ny pontong, hadde nok et av de nevnte Bloke , hvis ikke begge, emnene ligget på hobbyromnet nå. Bounce, jeg tror ikke du bommer om tar femmeren på
 8. Har litt mange prosjekter på gang, så jeg drøyde den litt da jeg var i England nylig, men har tenkt meg enten Taniwha eller Bloke XGnp 10 fot klasse fire selv. Hvilke vet jeg ikke. Tvilte meg fram til femmeren fra Taniwha nano helix på ni fot i stedet for Bloke XGnp i samme . Har bare prøvekastet Taniwha klasse med bario gt-90, men ikke vannkast ennå. Det avgjorde valget for min del, men Bloke kan selvfølgelig være bedre, men ikke prøvd den i klasse fem. Det sekser emnet jeg har fra Bloke lover i hvert fall bra.
 9. Dessverre litt for mange. En annen sak er at jeg kanskje er litt forsiktig. Vi bor på gård og har Pelias til å ta seg av skadedyr. Ulempen er at da vet hvilke av de som er rundt deg.Sikkert alt for forsiktig på det området men det er jo noen tusner for ikke si titusner som ligger på hobbyrommet . Så et døgn i fryseren som er 10m unna, er kanskje lurt og ikke holde døra oppe for mus. Det som kommer fra fluesjappa skal i utgangspunktet være behandla. En annen fordel med å ha det i kasser/ bokser, da vet jeg endelig har og hvor det er.
 10. Vet ikke om jeg tar for mange forholdsregler. Alt materiale fra dyre eller fuglerike jeg kjøper inn , får et par omganger i fryseren. Deretter legges det i en plastpose i en boks med samme type materiale. Tenker på skrekk og gru skulle jeg få inn møll eller andre ødleggende skapninger. Legger også sedertre kuler i boksen. Alt som ikke kommer fra fluesjappa får i tillegg en omgang med Virkon S. Det er det stoffet som blir brukt på fiskeutstyret mot spredning av gyro.
 11. Der fikk du meg til å sjekke korkbeholdningen mot antall klinger jeg har liggende til vinterens prosjekter. Kork bestilt.
 12. Såvidt jeg har forstått tilsettes graphene i limet, og da er sikkert i minimale mengder. Apropos de som forsket på graphene og klarte å isolere det fikk Nobelprisen i kjemi i 2010. Var på et seminar i fjor, hvor en engelsk forsker fortalte at graphene er et materiale som kan forbedre batteri teknologien og brukes i elektronikk og halvledere.Nevnte ikke fiskestenger, men de foregår utvikling på bruke resin impregnert med graphene i prepegen til satellitter. Så det er garantert et spennende materiale på mange felt.
 13. Jeg har en kompis som driver med stang utvikling over atlanteren. Han har utviklet mange stenger med graphene for tohånds og enhåndstenger til steelhead, ørret osv. Men på et område holder han seg foreløpig til Nano (silica) resin og de er stengene til tungt tropisk fiske.Stenger som utsettes for press vi ikke eller ytterst sjelden opplever i våre områder. Nå skjer utviklingen fort og ting kan forandre seg, men foreløpig ar nano resin (silica) en fordel her, slik jeg har forstått det. Han har mange godord om graphene stengene dog. Så om vi blir lurt litt av markedsføringen av nye material
 14. Takk Rune, høne er et mangeslungent tema og kan brukes til mye men med store variasjoner.
×
×
 • Create New...