Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  858
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

Terje Bendiksby last won the day on December 14 2023

Terje Bendiksby had the most liked content!

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

6222 profile views

Terje Bendiksby's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • Extremely Popular Rare
 • Posting Machine
 • Collaborator
 • First Post
 • Conversation Starter

Recent Badges

996

Reputation

 1. Så lenge det er hjerterom, er det plass til en ny stang.
 2. Jeg ville heller ikke gitt slepp på min lille (????) kolleksjon av fluestenger, samtidig minner videoen meg på at rett teknikk er det viktigste. Noe å minne meg selvpå hvis / når ting butter engang i blant når man er ute å kaster på drømmefisken. Tid for å ta fram stanga for å trene litt nå gitt.
 3. Har sett div utgaver å kaste uten fluestang, men denne viser hvor effektivt dobbeltrekket og god teknikk er. Kanskje ikke noen god måte å kjøre fisk på samtidig et lite skudd mot at markedsføringen av at akkurat den fluestanga er alfa og omega for et vellykket og presist kast. https://www.facebook.com/Karlssoncaster/videos/725136992751699/?idorvanity=1549343761904061
 4. Jeg har tenkt tanken noen ganger, men foreløpig har det blitt med det: Å ta kveite på flue. Lysten blir ikke noe mindre etter å ha sett denne:
 5. Så sant som sagt. Forut for ditt innlegg, leste jeg akkurat på en amerikansk side om en turoperatør som advarte potensielle kunder mot at det de kastet bort pengene sine , var de ikke god nok fluekaster til å beherske de krevende forholdene som det var på de angitte turene. En annen ting som jeg synes er underkommunisert er hvor god (og morsom) stanga er å kjøre å lande fisk med. For meg er godfølelsen her veldig viktig. Drømmen er der, når jeg har ei stang som gir meg godfølelsen under kasting og kjøring av fisk. Det er drømmestanga, uavhengig av pris og merke.
 6. Kjøpt denne som kan trekkes ut til 1,8m for å prøve å få løs de fluene som hekter seg i bakslengen. Kanskje mindre julepynt etter meg i trærne neste år?
 7. Anbefaler youtube når det ikke er andre muligheter. Den avdøde Lefty Kreh som kastet 25m med kosteskaft har en fin tilnærming til det. Det ustyret du har kjøpt skulle holde i massevis. Få noen til å filme deg når du kaster og sammenlign med hva han sier. https://m.youtube.com/results?sp=mAEA&search_query=lefty+kreh+fly+casting
 8. Vet jeg jeg ikke er den eneste som har vært borte i dette. Er jo et par gode historien over i tråden. Har vært med i tre kroken rundt såret, slik at mottakeren kom ut og fikk klipt av denne og ta kroken den veien den kom ut. Prøvde det selv i dette tilfelle. Var jo keen på å fortsette å fiske. Legen hadde også avbiteren klar. Men selvfølgelig hadde jeg kroka meg selv så godt og dypt at det ikke gikk. Bakkroppen på flua stoppa mot huden. Uansett så ble det en god historie.
 9. Som andre sier. Det er nok kraft bruken som er det største problemet. Vi har alle vært der engang. Få noen til å vise og instruere deg. Rengjør lina med en mikrofiber klut for glass med litt vann. Smør den opp eventuelt. Bruk den til trening ( under kyndig hjelp) og kjøp en ny til fiske når teknikken sitter og du vet hvilke behov du har. Av ren nysgjerrighet, hvilke stang og klasse er det snakk om? Og hva skal du fiske?
 10. I går tok jeg årets største fangst , meg selv. Det var meldt vind på kanten av hva tørrfluefiske tillater. Forholdene var vanskelig og da jeg dro opp flua for et kast , kom en kastevind. De var meldt opptil 12m. Pang sa det i solbrillene og en elk har caddis krok 8 satt som støpt i øyebrynet. En ekte homo sapiens trutta fangst, 6x fortom, 85 kilo. Klasse fire stang. Årsbeste. Mange forsøk på å få ut flua mislykkes. Så det bar det 4 km på beina og 8 km til sykkel og 10mil i bil til legevakta / sykehus. Etter diverse forsøk fra legen, var det ingen annen mulighet enn å operere den ut. Som dessert ble det en stivkrampesprøyte . Jeg har i alle år alltid brukt hatt og solbriller når jeg fisker og denne gangen var det gull. Uansett, en historie vi tok med humor . At fluen skulle klare og passere hattebremmen og treffe øyenbrynet , anser jeg vel som mindre enn at jeg tar lottopotten. PS flue overlevde og er klar til nye turer.
 11. Motvekt eller ikke, jeg liker litt tyngde på sneller fra klasse åtte og oppover av personlig årsåker som motvekt mot store fluer og tungt snøre. Stang lengden har også endel å si. Bruker mye 7,6- 8 foter klasse tre. Den snella jeg bruker der er veldig lett. Har er en treer på 10 fot som kan forlenges til 11 fot og der blir kasteopplevelsen helt annen især hvis jeg går for 11 fot med den lette snella. En annen sak , især hvis en bygger selv og føler for motvekt er et tyngre snellefeste eller "down locking" snellefeste. Så finne utstyr som er tilpasset ens personlige preferanser , kastestil,ferdigheter og fintune det er litt av morroa. For min del har preferanser når det gjelder vekt, utstyr og hvilket fiske jeg bruker det til forandret seg opp i gjennom årene. En liten korreksjon det er vel bare de billigste snellene som er støpt aluminium, resten er CNC frest . Forskjellen er at de freste er seigere i godset og kan være tynnere i metallet og ha en bedre overflate finish.
 12. Det var nye og totalt ukjente tanker for meg, bortsett fra at jeg ikke bruker varmt vann og såpe men bare fuktig mikrofiberklut beregnet på glass til rengjøring. Lest tidligere at Zalo osv kan trekke ut mykgjørende fra PVC. Hva impregnerer du lina med? Gjelder det bare PVC liner eller også polyuretan liner som fra airflo som ikke "lekker" mykgjørere som PVC.
 13. Ikke med Abel sneller, men bindestikke og en annen snelle. Det funka bra. Kan ikke skade og prøve og er det en standard o-ring skal det vel gå bra uansett produsent.
 14. Akkurat nå er det håpløst og farlig. Vannet i elvene stiger nok en en tre fire dager etter regnet gir seg. Nå har det regnet mye og de naturlige bufferne er fylt opp. Litt avhengig om vassdraget er regulert, da kan det stige fort, slipper de ut vann fra demningen. Utålmodigheten deler du med flere.
 15. Uten at det blir et god mann økseskaft svar: Ja , begge deler under gitte forutsetninger. Er linen en skyteklump type med kort baktaper ned til skyteline, egner et kort overheng dvs der lina skifter farge utenfor toppen . Er lina mer tradisjonell med litt lenger baktaper , kan du ha lenger overheng. Svært ofte står fisken nære deg og du trenger ikke å kaste ut hele hode/klumpen. Kanskje litt forvirrende men det avhenger stanga , vekta og taperingen på fluesnøre og dine ferdigheter. Etterhvert får du følelsen, hva som passer deg din kastestil om du bruker dobbeltrekk osv. Personlig ofrer jeg ikke tanke på farveforandringen på snøre, satser mer på hva som føles riktig og observer hva som skjer på vannet. Hadde jeg ikke speidet etter et vak eller forsøker å plassere flue riktig, kunne jeg like gjerne kastet med lukkede øyne. En annen sak er at presentasjonen oftest er viktigere enn lengde. Sist men kanskje viktigste, prøv å få litt hjelp eller ta et kurs under kyndig veiledning. Lykke til.
×
×
 • Create New...