Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  785
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

Terje Bendiksby last won the day on September 11

Terje Bendiksby had the most liked content!

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

4092 profile views

Terje Bendiksby's Achievements

 1. Unngå bomkjøp er ikke alt lett når det gjelder line, men nordisk på Lysaker har så vidt jeg husker noen liner til prøvekasting.
 2. Lengre stenger, lettere å dra opp masse snøre fra vannet, ha lengre overheng, kaster gjerne lenger og har større svingvekt. Kortere stenger mer presise og lader kjappere, samt at bevegelser i fra grepet ikke blir ikke like mye "forstørret " i toppen som på ei lengre stang. Lettere å kjøre fisk og lande den. Mange som fisker virkelig havets storvilt foretrekker stenger på rundt 8 fot av nevnte årsaker. Lengre stenger egner seg selvfølgelig bedre til mending og i elver med litt størrelse og noe jeg kan lite om nymfing. Må for egen del si at det i områder med vegetasjon og kronglete terreng er det lettere å ta seg fram med ei kort stang. Jeg var svoren tilhenger av 9-10 fot stenger til tørrflue, men etter å brukt stenger under 8 fot noen år, er de korte stengene førstevalget i de fleste tilfellene med tørrflue. Her er artikkel som går dypere inn i emnet, selvom det ikke er norske forhold:
 3. Ikke mine ord, men sakset fra et annet sted. Må innrømme at jeg kjenner meg igjen. "Every time a buddy says he would like to learn to fly fish I tell him to become a heroin addict, it's cheaper. Plus there are programs to get off heroin, the only option a fly fisherman has is divorce. "
 4. Det var første gang i området jeg ikke var borte i fisk. Typisk når en skal vise fram et område. Det var en tur vi alle tre lærte mye av på årets siste tørrfluet ur. Nå blir det gjedde og sjøen som gjelder. Høststemning, speidende fiskere og fisken i ro på dypet og insekter som ble "skremt" av den kalde sørøsten.
 5. Send gjerne noe bilder. Har selv en med ramme jeg vurderer å selge, da den ikke alltid er like transport vennlig og en rammeløse jeg kan slippe ut lufta og legge i baksetet og uten å prøvd på toppene av ryggsekken. Men ei hjultralle hadde vært kjekt okke som.
 6. Roaas. Der traff du spikeren på hodet. Har selv bekjentskaper som har vært sykemeldt et år pga corona og noen som ikke har vært så heldig etter å ha blitt smittet. Datter som har bodd og bor i England og vi fleste nordmenn har vært utrolig heldige pga restriksjone og nå vaksinen. Det jeg har savnet mest er den personlige friheten og evig takknemlig for at det ble frigitt en anestilege under verste perioden og kona fikk fjernet noe som var mer alvorlig enn antatt. Gods og gull har egentlig jeg nok av .
 7. Nå har jeg sikkert nok utstyr, men det skal bli spennende å se det generelle tilbudet på nytt utstyr gjennom vinteren og til høysesongen starter. Mangel på frakt kapasitet, nedstengte fabrikker osv. I vinter måtte jeg vente et halvt år på en pontongbåt, bestilte akkurat to CTS blanks fra New Zealand og I Auckland er alle fabrikker nedstengt pr nå og arbeidsstokken må hode seg hjemme og jeg er lovet blanksene i god tid før tørrflue sesongen 2022. Endel flue snører som f.eks barrio kan ikke levere. Sage er tom for mange modeller. Noen forhandlere og produsenter har gått over ende. Elektronikk industrien og mange andre sliter med råvare og komponent tilgang. Generelt skal det bli spennende å se tilbudet på det vi har tatt for gitt i 2022. På den annen side det er materielle verdier og helsemessig har jeg og mange med meg kommet greit gjennom pandemien så langt , og det er det viktigste.
 8. Røyk på en CTS affinity x 7,6 klasse 3 og sitter veldig å vurderer en i glass i samme klasse, men om det blir CTS, Epic eller Taniwha vet jeg ikke. Vinteren er lang og god tid til å tenke. Er veldig dvs kjempefornøyd med taniwha i glass klasse 4 og den er rimelig i forhold til de to andre.
 9. Vi var en ute en tur i går i et favoritt område. En fin tur hvor jeg bl a fikk en ny rekord i et av vannene her , til min store overraskelse på 700-800 gram og noen mindre. Den "druknet " nesten i hva som skulle skje senere på dagen. De jeg tok ble tatt på mygg. Men da vi kom til et vann med mengder med svermende eitermaur, regnet vi nesten med at ørreten skulle gå banans, men noen spredte vak stort sett utenfor kaste hold var fiskens respons på det enorme matfatet . Var den mett av dagers fråtsing av maur? Eller var det noe under vann som fristet mer? ikke vet jeg. Etter min lærdom skulle den ha fråtset i mengder.
 10. Kan heller ikke gi noe sikkert svar , Håvard er inne på noe. Kjenner ikke snella, men ta av spolen og kjenn om aksetappen er løs eller lar seg bevege eventuell er det enveis kulelager på aksetappen sjekk det og. Er disse urørlige uten slark, sitter det i spolen og da kan det være låsetappen på spolen som gjør st spolen ikke kommer i riktig stilling, eller at snelle har fått seg et støt.
 11. En ny femmer fra Taniwha er ferdig. Hadde lovd meg selv at det ikke skulle bygges flere stenger denne sesongen. Femmer stang er noe jeg sjelden bruker, men trenger ei til et spesielt vann. Taniwha emnet er lett på 38 gram og totalvekta ble 79 gram på stanga. Brukte for første gang seaguide enbente snake i smoke farge, iron ore mørkegrå tråd fra Pro wrap. Brukte to lag colour preserver. Snellefeste i smoke med brunt innlegg. Den ruglete delvis pussete overflaten på emnet er stilig, men utfordrende å å tråden til å til å pakke pent. Etter jeg var ferdig stilte jeg spørsmålet om hvordan gjøre det pent og enklere på et amerikansk stangbygger forum. Fikk mange svar, men løsningen jeg går får er nok å ha tråden i skrå vinkel i i forhold til emnet og pakke tråden for hver omdreining med tråd. Arbeidsomt, men det blir nok penest.
 12. Nå er fluestenger bare en nisje i fiskestang markedet med våre stenger i high tech carbon. Stor var overraskelsen stor da jeg så hvilke materialer som har størst andel av solgte fiskestenger i hele verden. Som fluefisker tenker jeg : Splitcane stang kunne vært gøy å ha, men koster mer enn det smaker. Bambus er det materialet som er nest brukt på verdensbasis til fiskestang produksjon, når en tar med alle typer fiskestenger. Det har sikkert mye å gjøre med den rike kontra den fattige delen av verdens kjøpekraft å gjøre. Ingenting slår den gamle gode bambusen og her er det sikkert stenger ala gamledagers meitestang som gjelder og ikke splitcane, deretter kommer glassfiber som nummer to materiale, deretter carbon. Jeg hadde trodd materialvalget skulle vært omvendt, men i et verdens perspektiv er det ikke det.
 13. Selvom jeg lovet meg selv og ikke bygge flere stenger i år , bryter jeg det løfte med ei ny stang. Denne gangen med ny håndsurrestativ kjøpt fra Foldenflyfishing i Skiptvet. Den gamle fikk mange stenger ferdig og 30 år på benken.
 14. Synes det høres greit ut. Kan du ev forlenge sele litt? For meg passer vadere bra så lange du klarer bøye og knele greit. For store vadere som flagrer i vannet er noe herk. Her er en video som forklarer mye:
×
×
 • Create New...