Gå til innhold

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  588
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  19

Terje Bendiksby vant dagen sist Januar 18

Terje Bendiksby hadde mest likt innhold!

Om Terje Bendiksby

 • Rang
  Aktiv

Nylige profilbesøk

2 247 profilvisninger
 1. Terje Bendiksby

  Selvlysende materiale?

  Jeg hadde, slik jeg husker det, utbytte av å bruke selvlysende materiale i flua på nattfiske etter sjøørret i en elv på vestlandet. Siden har det gått i glemmeboka, inntil ideen dukket opp nå. Er det andre som har erfaring meds selvlysende materiale i fluene og da tenker jeg på forskjellige typer fiske?
 2. Terje Bendiksby

  Bloke XL50 Switch

  Både ja og nei. Epoxy har mange ganger evnen til å løse opp en ev tusjing av det blank metallet. Resultatet en svart flekk på surringa. Eventuelt å forsegle det du maler på med color preserver vil avhjelpe men ikke alltid 100 prosent idiotsikkert.
 3. Terje Bendiksby

  Truls sin stangbyggertråd

  Ser lekkert ut. Brukte du den epoxylakken som fulgte med og hvis ja,hvordan er den? Tekte jeg skulle bruke et mer saltvannsfsst innlegg på snellefeste på mitt sett?
 4. Terje Bendiksby

  Truls sin stangbyggertråd

  Har ikke prøvd de og har for mange prosjekter jeg må fullføre først. Men det ser ut som et alternativ.
 5. Terje Bendiksby

  Truls sin stangbyggertråd

  Nei, det har jeg ikke.Rett og slett for jeg har for mange prosjekter jeg må gjøre ferdig først før jeg tenker i de baner.
 6. Terje Bendiksby

  Truls sin stangbyggertråd

  Må si meg helt enig i og med at jeg kjøpte den samme i sjuer. Jeg har samme snellefeste fra tidligere kjøp og da ute innlegg kostet 100kr, ringene koster 12-15 kr pr stk kjøpt løst. Syr du ikke selv så får du en stangpose til 120kr+ frakt på alt i tillegg. Så var tråden og lakken med så absolutt et bra kjøp for den vil bygge selv. Nå så jeg det var et firma i Norge som også er kommet håp banen, uten at jeg har prøvd de: Så rimelige sett er blitt lettere å få tak i.
 7. Terje Bendiksby

  Vedlikehold av bindestikke TMC solid vise

  Har ikke TMC, men Dynaking Barracuda stikke, en liten dasj med WD-40 på alt metall som tørkes av og deretter tynn olje beregnet på multiplikator sneller på alle bevegelige og roterende deler gjør underverker på min stikke.
 8. Terje Bendiksby

  Hva har du kjøpt i dag?

  Kan ikke si meg anet enn enig.Fikk en sjuer og en firer klinge i posten på onsdag. Masse Steve Farrer materiale bestilt, som skal brukes til sø, gjedde og tropisk
 9. Terje Bendiksby

  Hva har du kjøpt i dag?

  Kaster meg på popperbølgen for å tilføre oksygen til vannet, eller er det for det fisket er så spennende? I posten kommer de.
 10. Terje Bendiksby

  Fenwick Eagle Fly #4 - erfaringer?

  Ingen erfaring men er ikke Fenwick i USA det samme som Greys i Europa? Mulig det er er Greys GR50 som et råtips. Uansett et Pure fishing merke.
 11. Terje Bendiksby

  Bloke XLSG 7,6 4wt

  Hverken fram eller tilbake? Litt kraftig zalovann og for guds skyld ikke silikon og litt forsiktig håndmakt så kanskje løsner den. Så litt smergelpapir pussing eller fil for å få litt større åpning. Ev en mail til mr bloke og si at diameteren er for liten og få en ny. Eller den enkleste en surring i trådfargen (ev dobbel) inntil korkhåndtaket og droppe "winding checks" Har møtt på samme problemstilling selv noen ganger.
 12. Terje Bendiksby

  UV- og UV2-behandlede materialer

  Denne der lang men interresant:
 13. Terje Bendiksby

  'All-in-one' oppsett til gjedde

  Jeg har for en stund siden kjøpt inn samme ting for kjapt fluebytte. Har brukt slike hemper siden tusenårsskiftet, kjøpt i USA og og de fungerer.Det som ikke er fungerer er hemper med svivel. Det vil si den ryker etter en stund i svivelen, pga at den blir bøyd for mange ganger under kastingen .
 14. Terje Bendiksby

  PacBay Minima,Fuji TLSG eller snake?

  Det er en bloke sjuer jeg skal bygge. Hvilke størrelser bruker du på ringene? Prøver gjerne . Jeg har bygget ganske mange stenger med keramiske ringer hele veien og tatt masse stor fisk på de og var egentlig kjempefornøyd til den ene gangen. Prøver gjerne din. Og jeg har fire alternative ringtyper til den så får vi se.
 15. Terje Bendiksby

  PacBay Minima,Fuji TLSG eller snake?

  "Jeg har forøvrig måttet løpe etter en sjøørret på godt over 2 kilo på grunn av knutej". Truls det måte være litt av et syn. Jeg hadde samme følelsen da blue marlinen på 55 kilo satt ,3,5tkamp og sløyfe på lina og fiskekompisen skrek: Your guides are far too small. Fordelen med løperinger med innlegg er ar de sliter mindre på lina, den klistrer ikke seg til stangklinga og bedre varmespredning av friksjonsvarme under kjøring av fisk. Tenkte stanga primært til sø og gjedde. Klart med eller ten snørekurv eller ute i pontong øker jo sjansen, dog ikke stor, for sløyfe på lina. Og du kan banne på at skjer når drømmefisken biter. Nå er ikke snakeringer alfa og omega når du får knute på lina, men sjansen at det skal gå bra er noe større, alt annet taler vel for minima eller liknende løperinger.Nå er vanlige snakeringer i stål størrelse 2 på 0.15 gram og størrelse tre på rundt 0,22-0,25 gram. Det samme som 6mm minima eller 8mm fuji tlsg. Valgets kval
×