Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  644
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Terje Bendiksby last won the day on July 3

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

3192 profile views
 1. Har skumlest og dypdykket litt i boka: Tying flies with CDC av Leon Links Det er ingen mastedont som Marc Petitjean sin bok på CDC, ei heller med omtale av hans verktøy for binding. Boka inneholder beskrivelser av CDC fjærens første fluer på 1920-30 tallet. Styrken i boka synes jeg er alle de spennende mønstrene fra forskjellige fluefiskere fra mange land med fine bilder . Absolutt noe nytt å lære her. Nytt for meg er det også at vingen ikke skal impregneres med CDC olje, men bare kroppen. At fluene presenter finere pga av materialet slik det hevdes og at det krever litt omtanke for ikke drukne flue ved et nytt kast , viste jeg ikke. Egentlig mye lære, vil en lære seg å binde CDC fluer. Er du virkelig hekta på CDC, er nok Marc Petitjean bok CDC som er 15 år nyere og med 3000 bilder mer dyp pløyende. For meg klarer : "Tying flies with CDC" seg. At begge de nevnte forfatterne har et nærmest religiøst forhold til denne andefjæra er ikke vanskelig å lese. For meg som bare har lyst til å prøve CDC fjær, holder Tying flies with CDC av Leon Links mer enn nok, især hvis du i tillegg ser på alle de flotte fluene med video/bindebeskrivelse som ligger ute på : fluefiskesiden.no
 2. Tenker jeg skal sette meg inn i bruken av cdc fjær til vinterens bindekvelder. Et materiale jeg ikke kan så mye om.
 3. 29 skobokser i plast til 25 kr stk på Jula til å få sortert alt binde og fiskestæsj. Forhåpentligsvis blir det mer oversiktelig nå.
 4. Fine innspill fra dere, som bekreftet de tankene jeg heller mot. Da legger jeg nok bort tanken på de krok uten mothake, og kjøper 100 pack japansk tørrfluekroker i de aktuelle størrelsene som tenkt.
 5. Rolf,du har vel samme konklusjon som meg. Det mest vitenskapelig jeg fant var om karpefiske i England, hvor mothaker er forbudt i endel dammer., hvor en hadde kjøpt karpefisk fra en dam med mothakeforbud og sammenliknet med sin egen dam hvor det ikke var forbud og fant ingen forskjell på munnskader. Og en annen om at det kreves mindre kraft for sette en motakerløs krok. Og det det jeg bare har erfart på en kompis riktignok 4/0 med mothake, krok når flua kroker deg , så er mothakeløst en fordel. Så konklusjon er absolutt ikke ensidig, hvis du ikke fisker der det er spesifikt forbud mot mothaker.
 6. Prøvd på lese meg opp på om jeg skal bruke krok med mot mothake ei? De fleste fiskene jeg tar på flue ´havner jo tilbake i vannet. Det er gode argumenter for og mot mothakerunder C&R. Blant annet at mothakeløs krok kan rive opp å lage større sår i fiskemunnen, men den med mothake kan gjøre større skadde når den skal ut. Hva gjør dere andre?
 7. Må bare berømme denne sida til Eide: flyhooks.org. Etter å ha kjøpt inn flue kroker i minst tredve år har jeg et lager av det meste av krok fra 20-6/0. Må selvfølgelig sortere det litt bedre utover høsten og her kommer denne sida til si fulle rett. En gullgruve som gjør jobben enklere.
 8. Alderen gjør sikkert sitt, men å å 5x fortommen gjennom øyet på de små tørrfluene kan være noe herk. Har funnet en løsning gjennom et hjelpemiddel som gjør jobben og en fra Anglers image , jeg ikke får til å funke like elegant , men den virker. Det er ingen billig kinakopi forresten. Den fra EyeTie som ser ut som en fisk funker best for meg, den andre greit. Har andre noe erfaringer å dele?
 9. Denne er veldig informativ: En annen sak er vel at aftm standarden er godt over 50 år gammel og materialer og produksjonsteknikker er noe helt annet idag.Den sier ikke noe taperingen etter 30 fot heller. For noen år siden bygde jeg endel korte switchstenger og snøret jeg trengte på de korte tohånds var betydelig tyngre enn på samme emne bygd som enhånds.
 10. Må bare oppfordre andre til å prøve seg på gjeddefiske. Fant et par bilder på et annet kamera av kjempegjedda jeg tok i mai. Skulle nesten tro det var en ubåt i den andre enden. Hvilke krefter.
 11. Artig skapning disse dansefluene: " Opphavsrett: Frode Falkenberg
 12. Selvom tørrfluesesongen starter til lørdag, har jeg ikke gitt opp gjedda og klar med nye snører tillegg til de guideline pike linene jeg bruker.
 13. Måtte bare ha en pause fra all ryddingen og kjøring med det til gjenvinningstasjonen. Spent på om det var noe liv i gjedda eller det bare var gyting på gang . Stille var det bortsett fra et skikkelig hogg, som fortalte meg at denne måtte kjøres på snella. Ikkeville den opp fra bunnen hadde minst ti skikkelige utras og dro pontongbåten rundt. Til slutt måtte jeg ro inn på grunna mens jeg kjørte den. Største jeg har sett og personlig rekord minst 10 kilo pluss. Holdt på min et kvarter. Ei skikkelig sprek dronning. IMG_3597.MOV
 14. Fra mitt favorittsted . Har selv holdt på nesten fire timer med en blue marlin på flue. Men den røyk ikke sena. Men sleit ut mannen som holdt stanga. Har kompiser som ikke har tatt sjansen å kaste på tunfisk for de har ikke sjans på å lande den. Selv med vanlig utstyr er det tøft. Etter krigen var det mye makrellstørje langs kysten. Så kanskje her en dag på flue i med at den ser ut til å komme tilbake.Tenk deg den følelsen: "..last Thursday was the only day of the week that was fishable. So Miles and I ran out to Cerralvo Island. After catching some Pargo, white bonita, Cabrilla and all the Skip jack you could ever want, we tied into a Tuna. Not just any tuna but the Tuna from Hell. In our 6 hour and 15 minute fight we got to see this 55 gal drum about 10 times. Over 300 lbs, we hooked the Tuna at 8:30 in the morning in 50 ft of water, and then the Tuna headed for Mazatlan. Took us due East 2 miles then turned and headed right back to where we hooked it. Then out again, the fish turned and eventually broke us off in the rocks on the North end of the Island. We were using a top shot of 30# Flouracarbon with 50# braid, so we really couldn’t pull his lips off. One heck of a father and son memory, we both could use a Chiropractor right about now."
 15. Dette klar du fint med de tipsene som ligger line.Det jeg vil tilføye er være nøye med slipingen av ringfoten .Å være sikker på at de ikke er noen ørsmå grader som kan grave seg ned i stangemnet og ødlegge det under press. Ikke surre surringene hardere at det går greit å justere ringene og få de på linje. Epoxyen: Bruk så lite du kan på hver surringen og mindre du gjør med den bedre blir det som regel. Min erfaring at det er bedre og bruke to tynne tynne strøk enn å prøve et tykkere et. Ting med silikon i seg er fy fy under byggeprosessen pga av faren for fiskeøyne på epoxyen. Surre stativ noe enkelt som Truls sier. Jeg kjøpte det enkleste fra flexcoat i 1991 og bruker det enda, det eneste jeg har. Lykke til.
×
×
 • Create New...