Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  631
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Terje Bendiksby last won the day on March 24

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Vestfossen
 • Interests
  Flueline i saltvann
 • Fornavn
  Terje
 • Etternavn
  Bendiksby

Recent Profile Visitors

2948 profile views
 1. Fra mitt favorittsted . Har selv holdt på nesten fire timer med en blue marlin på flue. Men den røyk ikke sena. Men sleit ut mannen som holdt stanga. Har kompiser som ikke har tatt sjansen å kaste på tunfisk for de har ikke sjans på å lande den. Selv med vanlig utstyr er det tøft. Etter krigen var det mye makrellstørje langs kysten. Så kanskje her en dag på flue i med at den ser ut til å komme tilbake.Tenk deg den følelsen: "..last Thursday was the only day of the week that was fishable. So Miles and I ran out to Cerralvo Island. After catching some Pargo, white bonita, Cabrilla and all the Skip jack you could ever want, we tied into a Tuna. Not just any tuna but the Tuna from Hell. In our 6 hour and 15 minute fight we got to see this 55 gal drum about 10 times. Over 300 lbs, we hooked the Tuna at 8:30 in the morning in 50 ft of water, and then the Tuna headed for Mazatlan. Took us due East 2 miles then turned and headed right back to where we hooked it. Then out again, the fish turned and eventually broke us off in the rocks on the North end of the Island. We were using a top shot of 30# Flouracarbon with 50# braid, so we really couldn’t pull his lips off. One heck of a father and son memory, we both could use a Chiropractor right about now."
 2. Dette klar du fint med de tipsene som ligger line.Det jeg vil tilføye er være nøye med slipingen av ringfoten .Å være sikker på at de ikke er noen ørsmå grader som kan grave seg ned i stangemnet og ødlegge det under press. Ikke surre surringene hardere at det går greit å justere ringene og få de på linje. Epoxyen: Bruk så lite du kan på hver surringen og mindre du gjør med den bedre blir det som regel. Min erfaring at det er bedre og bruke to tynne tynne strøk enn å prøve et tykkere et. Ting med silikon i seg er fy fy under byggeprosessen pga av faren for fiskeøyne på epoxyen. Surre stativ noe enkelt som Truls sier. Jeg kjøpte det enkleste fra flexcoat i 1991 og bruker det enda, det eneste jeg har. Lykke til.
 3. Nå er jeg så fiskesjuk , at jeg våknet av en drøm morgen om at Truls hadde lagt ut i basen en en ypperlig ørret flue med brunt hackle midt på kroken som han kalte torskeyngel.
 4. Vet ikke hvilke type epoxy du har brukt, men det er bare flexcoat og den bloke seller som ikke fraråder å tynne epoxy. Kan feilen og svaret ligge i denne linken?
 5. Skal være enig at det er irriterende på en så flott stang. Ut fra bilde ser det ikke ut som det luft som er kommet fra tunnelen mellom tråden og ringfoten, men mer under blanding av epoxyen eller under påføring. Selv har jeg motorisert epoxymixer, men blanding med en plastpinne eller metallg er tingen , men for guds skyld ikke tre. Ferdigblandet epoxy heller jeg ut over ett lite stykke aluminiumsstykke, bruker aldri epoxy direkte fra blandebegeret. Blåser enten forsiktig luft fra et sugerør over blandingen, eller varmer forsiktig aluminiumsfolien opp litt fra undersiden for å bli kvitt ev luftboble eller punkterer de ev en blanding av metoder. Tar den så hvile litt. Så kommer påføringen, bruker du pensel så la tråden suge opp epoxyen fra penselen mens du roterer stanga, aldri male. En varmekilde et kort øyeblikk ved de ferdige surringene med epoxy hjelper til å bli kvitt små luftbobler. En hårføner går men stor støvfare, mens varm fra f.eks en halogenpære går fint. store luftbobler kan taes med en nål. Men rot minst mulig med epoxyen annet med forsiktig varme. Mulig du kan alt dette, men da har jeg nevnt det. Er du som meg pirkete, hadde jeg surret det på nytt. Bruksmessig ikke nødvendig, men for egoet ja. Jeg setter maskeringstape av den blå typen i enden der epoxyen slutter ( ev en strikk) og atr et barberblad og skjærer og lar det skal langs toppen av ringfotenfra emnet mot øyet. Tapen har jeg som en sikkerhet for ikke å lage merke/ hakk i emner. Bruker varme forsiktig fra hårføner og myker opp epoxy og fjerner den mekanisk med neglen/ gammel kredittkort eller lignende . Pass på ikke å varme opp emnet mer an at det går greit å ta på det (40 grader?). På noen emner kan ta polere vekk epoxyrestende med rødsprit, på andre tar det coatingen. Bare rengjør emnet godt med microklut og rent vann etterpå. Bli mer og mer forsiktig nærmer toppen du kommer . Har klart å knekke stang selv i denne prosessen. Mulig du vet at du vet alt det jeg har skrevet, men i såfall er det et et tips til andre. OG EGOET MITT HADDE NOK AT JEG SURRET DET PÅ NYTT/ EV PRØVD Å PUSSE DET VEKK:Er det bare noen mikrobobler på overflaten eller like under går det å skrape /pusse de vekk og påføre ny epoxy.Husak bare å pusse hele surringen så ny epoxy får feste. I og med at du kjører så transparente surringer er det mulighet for at det bli synlig at du har fjernet surringen og gjort det på nytt, så kanskje det beste er prøve på en surring å se om du klarer å skrape/pusse vekk luftboblene og legge på et nyt lag epoxy. Selvom den gamle epoxyen blir melkehvit blir den klar igjen når ny epoxy kommer på. Lykke til
 6. Årets billigste og beste investering: Automatisk fornyelse av medlemskapet.
 7. Denne gjør i hvertfall ikke saken noe lysere, hvis de som har skrevet innlegget i steigan.no har rett og det tror jeg :
 8. Der sa du det. Jeg bindere bare saltvannsfluer, gjedde og laksefluer selv og ser at det kan være noen hemskoer med de minste fluene.
 9. Stonfo kan jeg ikke si så mye om bruksmessig , men kjøpte en av de første Renzetti traveller saltwater når den kom på markedet. Oppgraderte til den nåværende kjeften da den kom. Den er mye mer funksjonsmessig enn gamle typen. Stikka holder kroken bra, det eneste som er litt "simpelt" er o ringen som "holder" kjeften sammen, men det er verdens enkleste ting å bytte. Den holder kroken meget godt og enkelt å justere. I en god stund´(20 år?) har jeg benyttet jeg en dynking barrakuda på hjemmefronten, mens renzetti stikka er med i bagasjen på tur. Nå en den den enkleste av renzetti modellene og slitemessig varer den livet ut. God å binde på. Synes det å stramme til rett rotasjonsmotstand er litt mer klønete enn på dynking stikka. Men husk jeg har en tidligere modell. Stoneflo vet jeg ingen ting om, bortsett fra at jeg lurte på om engang skulle bytte ut de jeg hadde til Stonfo Transformer. Mulighetene den har til å bytte ut deler til forskjellig typer fluer virker lurt og det var vel litt annerledes prio av penger som gjorde at det ikke ble noe av. Med blanke ark hadde det nok blitt den
 10. Et annet innspill, jeg har også en skulderbag jeg bruker når jeg i båt. Rent praktisk synes jeg en bag som henger på skulderen eller bæres i hånden er veldig upraktisk hvis den skal bæres over litt distanse i terreng især med en fiskestang i den andre hånden omgitt av trær, langt grass og busker. Og kanskje litt klatring i tillegg.
 11. Vet ikke om det bare er meg og min feil , men jeg klarte nesten alltid og få innholdet i slingpacken min fuktig i løpet av en fiskeøkt enten så begynner det å regne, vader litt for dypt på vei til en fiskeplass eller så kommer det en bølgesprut over (pontong)båten -Så jeg gikk til innkjøp av en Pateagonia Stormfront Sling og en LTS Stormshell Daypack 30L . Litt annen prisklasse dog og ikke like praktisk innredet som de andre som er nevnt tidligere i posten men alt innholdet holder seg tørt.
 12. Euro nymfing er område jeg er jeg helt blank på. Har prøvd å lese meg opp på området , men vet ikke hva om det gir resultater her hjemme. Egentlig er jeg jakt på andres erfaringer. Om det er verdt å investere i eget utstyr ? Hvilke klasse og lengde på stanga passer best her hjemme? Alle tips mottas med takk.
 13. Spennende ide. Min eneste erfaring Dog ikke flue men i mars/april hadde jeg med meg en liten gutt i Vestfosselva og vi tok noen gjedder på opptil kiloen på sluk så det skulle absolutt være mulig. Tenkte litt i samme baner når jeg gikk langs vannet denne uka.
 14. Egentlig en en delvis bekk jeg har visst om i alle år. Viste bare ikke at den er så lang ,stor og ikke at den fordums dager ble brukt til fløting. Leste i en rapport om at ph lå på 6,8. Jeg som trodde mesteparten av vannet kom fra et skogsvann jeg har fisket mye i. Tok fullstendig feil. Mildværet gjør en gåtur langs elva mulig. Så får vi se til våren om det er noe fisk der da.
 15. Tiltreder det Truls sier. Det går helt sikkert greit med de snørene du har. Kanskje du må småjustere kastestilen litt bare. Da sintrix materiale kom på markedet, var jeg tilfeldigvis i Alnwick og dro innom utsalget, der og de hadde bare fått inn åtter og hadde ikke snøret til den, men lot meg prøve den med ei tier eller elver line som var det eneste de hadde tilgjengelig. Det gikk så det gvein i kastedammen selvom snøret var altfor tungt og kastedammen nesten for liten
×
×
 • Create New...