Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  715
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

Terje Bendiksby last won the day on November 21 2020

Terje Bendiksby had the most liked content!

About Terje Bendiksby

 • Rank
  Aktiv

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

3476 profile views
 1. Ungdom i denne sammenheng: Pontongbåt kjøpt i 2003. Litt eldre : Et par Sage stenger fra 94. Og ei Vangen Dream stang fra 70 tallet som jeg prøve kaster og trener med en gang i blant. Og noen ditto Abu ambassadeur jeg brukte i 35 år før det bare ble fluefiske. Og noe gammel ashaway dacron fra syttitallet som er backing på noen spoler. Ei marryat snelle fra tidlig nittitall i klasse 8 som tjenestegjør på ei firerstang idag. Også noen fluebokser fra tidenes morgen.
 2. Her beskrives det Lars p nevner. lagt med en fra Maui Jim også- #
 3. Polariserte kobber er nok den mest gangbare fargen . Har selv erfaringen Zeal, Haber vision og Smiths optic. Dyrt ja, men bare vent til du må begynne å bruke progressive, der har jeg gått for kobber fra Zeal "billigmerker" til Maui Jim. Gode briller er uvurderlig. Har også ett par med grå glass.De gir ikke samme fargemetningen som kobber og synes de ikke ser like godt gjennom vannet. Med kobber ser jeg oftest bunnen bra, men hvor dypt det er ofte litt vanskelig å bedømme. De grå skjærer ikke gjennom vannet på samme måte. Gult glass har jeg også fra Haber Vision men det har jeg knapt brukt på
 4. Når det kommer til til den årlige fornyelsen av kontingenten i Norges jeger og fiskerforbund har jeg tenkt , skal jeg melde meg ut? Grunnen, til at så ikke har skjedd,er at jeg synes den lokale foreningen gjør bra jobb med å kultivere de lokale vannene. Jeg er et veldig passivt medlem og de lokale barndoms vannene kommer ikke først på prioriteringslisten når fiskesesongen begynner, men de er viktige for mange i nærområdet. En ekstra god grunn dukket opp for meg i går etter at kontingenten var betalt: Bjørn Tore Kjølholt er ansatt som sjøørret konsulent. Dette arbeidet kan vise seg viktig for
 5. Er de oppe går igjen? Siste gang jeg skulle å bestille derfra var de stengt pga alvorlig sykdom.
 6. Alle de norske jeg bruker er nevnt. Kjøper noen spesialkroker eller ting som ikke selges hjemme fra sakuma.co.uk, anglingactive.co.uk, lakeland flytying , troutcatchers.co.uk og garryevans.co.uk Disse trekker fra britisk moms før de sender. Hovedgrunnen til mitt kjennskap til disse er at jeg har en datter som studerer der borte.Når det gjelder krok har jeg noe»sære» ønsker og bruk i blant som jeg ikke får tak i hjemme. Bruker mye gamakatsu , især sl12s fra 1/0 og oppover til 6/0 som er rimligst på hjemmebane, men så er det noen varianter jeg jeg ikke får tak i Norge og da må jeg nesten si
 7. Prøver også å støtte opp om de norske fluesjappene. Dog så bestiller jeg mest på nett fra de. Var innom en butikk på vei hjem fra jobb idag og klart 55,20 kr i parkering blir mye når en handler for 475kr. I et slikt perspektiv blir nettet rimlig. Det var min avsporing.
 8. Mustad c68 tarpon krok, og noen andre kroker som vidt meg bekjent ingen selger her på berget og denne gangen Stonfo «hjulet» til å å lage dubbingløkker med metalltråd. Utsolgt der jeg søkte i Norge og kjøpte bordet til legge ut materialer på her i Norge. Trenger alt til uka., derfor, fri frakt over 330kr hjelper endel på prisen.
 9. Nå ser det ut til å løse seg for meg og ifølge en epost med en beklagelse. Slik var pakken merket. Både på framside og bakside. Mistpool har også vært på banen, men jeg sa de kunne avvente litt, så forhåpentligvis er penger på konto snart. Ale kan gjøre feil, men hvordan en ordner opp, er det som betyr noe.
 10. Da kan jeg ta del to : I følge svar fra skatt må jeg henvende meg til butikken som solgte for å få ettergitt momsen jeg betalte de ( langt brev) . Av prinsipp må jeg stå på for å få posten til å ettergi fortollingsgbyret. Hvordan man kunne overse voec- nummeret når man fant verdien på pakken, må bare betegnes som en glipp og kvalifisere til nye databriller. Har følelsen at dette blir mye arbeid, men så er det prinsippet da.
 11. Min kom også fra Mistpool. Enkelt sagt så må du ringe posten kundesrvice og taste deg til fortolling.
 12. Inntil videre før det ligger en egen deklarasjonsløsning , går alt under 350kr inkludert frakt momsfritt, bortsett fra næringsmidler osv . Alt på ebay legges norsk mva til inntil et vist beløp.
 13. Kjøpte endel ting i en norsk nettbutikk og dessverre var det et par ting jeg trenger kjapt og klin umulig å få tak i Norge. Bestilte på nett fra et sted som er er med i VOEC-ordningen for at den skulle gå greit gjennom tollen. Stusset litt når det stod på sporinga at den var tollbehandla. Hentet den idag og selvfølgelig måtte jeg ut med noen hundrelapper. Det andre gang det skjer og denne gangen bestemte jeg meg for å være prinsippfast. Pakka var mer en nok merket med VOEC nummer. Ringte kundeservice og bare ut fra sporingsnummeret fant hun ut at pakken var registrert som VOEC pakke fra avsen
 14. flue.no som jeg ikke har prøvd. Eller nordmann som bor I England: fluefiske-butikken.no , endel bra fluer der og noe jeg ikke så fornøyd med. Skal du være 100 % sikker på kvaliteten så er lokale fluesjappe best, men noget dyrere.
 15. Selvom mange synes det er litt tungt i sin klasse, Hardy Coastal flats.Veldig bra snøret og funker veldig bra i kulda. Et annet alternativ er Guideline Coastal.
×
×
 • Create New...