Jump to content

Terje Bendiksby

Medlem NFF - Standard
 • Posts

  818
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  62

Terje Bendiksby last won the day on March 25

Terje Bendiksby had the most liked content!

Profile Information

 • Interests
  Flueline i saltvann

Recent Profile Visitors

4479 profile views

Terje Bendiksby's Achievements

 1. CTS stenger med CTS Crystal Clear epoxy. Opprinnelig hadde jeg tenkt å prøve generation 4 epoxy, men den ble stoppet på eksport terminalen. Epoxy er forbudt å frakte i amerikanske fly. Kjøpte to blanks fra CTS i fjor og tok med en pakke av deres egen epoxy. Har prøvd det meste av det som finnes på markedet. La det være sagt med engang: Jeg liker den, men den har noen særegenheter. Jeg bruker siste versjon som herder raskere. Temperaturen må være over 22 grader og under 70% luftfuktighet under herdingen . Den skal ikke blandes 50-50. Med en kruttvekt er nøyaktig blanding ikke noe problem. Du trenger to blandebegre. Først 3min omrøring så i nytt beger og ditto 3min. Den ferdige lakken er veldig tynn og utrolig klar , men siger ikke nevneverdig ved normal tykkelse. Brukstiden er minst en time og stanga bør roteres i minst 5 timer. Beregn 12-24 timer før neste strøk. Overraskelsen , var der jeg brukte silke med fargebevarer. Det er en kombinasjon som kan skape litt trøbbel. Selvom jeg gjorde alt etter boken og brukte 4 strøk ble det fire surringer med gjennomslag og fargeforandringer. Det ble først synlig etter 1-2 timer. Antagelig fordi epoxyen holder seg så tynn lenge. Bortsett fra det det to strøkene jeg la perfekte og glassklare og glatte. Lagt med to bilder hvor jeg etter 6 1/2 time rørte i blandebegeret og hvor epoxyen jevnet seg ut etter en stund, bortsett fra en luftboble jeg fanget inn under prosessen. Konklusjonen er en epoxy jeg kommer til å bruke mer og som har gitt meg det beste resultatet blant de jeg har prøvd. Må bare lære seg å leve med det jeg har nevnt og at den oppfører seg anderledes enn f.eks Flexcoat, Threadmaster osv.
 2. Lang artikkel, men interresant lesning om fisken britene spredte verden rundt:
 3. Den originale surretråden er Gudebrod #340 gold ( ikke metallisk) uten cp dvs bare epoxy. Tråden blir oliven og gjennomskinnelig med epoxy. Nå er gudebrod konkurs men det finnes andre som produserer tilsvarende vil du prøve å bytte selv.
 4. Det Truls sier er absolutt en kjapp løsning. Litt usikker på om det er en Seymo eller fuji ring ut fra bilde. Får du tak i tilsvarende ring går det å ta ut det keramiske innlegget og kombinere lyn lim samtidig presse den på plass. Det er slik de gjør under produksjonen. Bortsett fra å finne rette trådfarge er det ingen heksekunst, dog litt arbeid å skifte hele ringen for de som bygger stenger. Det sikreste i lengden er å bytte ringen. Personlig har jeg mer og mer under stangbygging begynt å bruke ringer uten keramisk innlegg . En liten sprek og de er som et knivblad på lina eller innlegget kan i sjeldne tilfeller poppe ut/ knuses. Vet ikke hvordan Sage garantien stiller seg til å bytte ring for deg hos dem, ,men det tar nok tid.
 5. Runar, ikke mine ord men her har du noen tips. I og med at mange inkludert meg selv har gått over til speilløse kameraer. Burde det være noen gode kjøp derute enten finn.no eller eBay. Her her en liste sakset fra en engelsk side til forslag: 1. Nikon AF-S 60mm f/2.82. Tamron 60mm f/2 Macro3. Tamron 90mm f/2.8 (beware, you need the one indicated as 'BIM' normally)4. Nikon AF-S 85 f/3.5 VR5. Sigma 105mm f/2.8 HSMThese should all be near or within your budget. Personally, I'd say if you want photos of living insects, you are better off with the lenses around 100mm, because of extra working distance.
 6. Tror nok superpuppan er en fin kandidat for hele sesongen. Spennende å hør hvordan det går med forsøket. Tror nok det er lettere å klare seg med ei flue en ei fluestang 😀 gjennom sesongen.
 7. Høres veldig interresant ut. Jeg gjorde et lignende eksperiment for noen år siden dog i saltvann. Både under tropiske og nordiske/europeiske forhold. Chartreuse over hvit clouser. Enten med buctail eller syntetiske materialer.Nå husker jeg ikke nøyaktig hvor mange forskjellige arter det ble ,men jeg mener rundt 20 forskjellige. Går du for forsøket , så tror jeg du kan bli overraket i positiv forstand.
 8. Ingen optiker, men avhengig progressive briller. Til vanlige bruker jeg vanlig fotokromatiske briller til 90 prosent av gjøremålene, men så er det de 10 siste prosentene. Dvs veldig sterk sommersol, bilkjøring i sommersol eller når jeg under sydligere strøk. Der har jeg falt for kopper/bronsefargede glass. Har briller fra Zeal og Oakley hoolbrock. De fungerer veldig bra og det ser bunnforholdene bra. Det eneste er at det virker grunnere enn det er når du ser bunnen. Prisen er fra 4000 og oppover uansett hva du velger når du trenger progressive briller. Jeg bruker også briller for å beskytte øynene mot ev treff av flua og fotokromatiske er fine når det blir mørkere.
 9. Så denne NTB meldingen på VG nett. Gledelig at at ufisket blir slått ned på. Redd det bare er topp av isfjellet. Hvor stor boten blir vet jeg ikke, men ut fra min bør det slåes hardt ned på slikt fiske, til skrekk og advarsel. og fiske
 10. Har ONE i femmer og sjuer og femmeren falt absolutt ikke i smak, mens derimot sjueren. Nå er det voksen pris på Core stanga, selvom det ikke er noe å si på norske prisen sammenliknet med den amerikanske. For en om liker å ha litt forskjellige stenger arsenalet , blir den for meg personlig for dyrt. Jeg var Sage fan i mange år, men synes ikke de har truffet spikeren på hodet ut fra min kastestil, med de fleste senere modellene, selvom det er unntak. Skulle jeg ha noe med wow faktor hadde det blitt Gloomis NRX+. Ut fra fra beskrivelsen på Sage R8 høres nyheten spennende ut. Med mine ferdigheter kunne jeg kjøpt 2-4 stenger i forskjellige klasser fra andre produsenter som hadde gitt meg mer variasjon og glede i fisket, selvom det sikkert finnes glitrende juveler i den nye Sage serien. I grunnen koker det ned til eget valg og preferanser: Sage eller noe annet (og lommeboka). Og helt ærlig, det hadde vært gøy å prøve de nye modellene for å få et inntrykk av hvordan de er sammenliknet med alt annet der ute. Her er en en link til en jeg følger som jeg synes har nøkterne anmeldese, topp karakter på noen områder på andre ikke, selvom det er Sage beste femmer til dags dato i følge :
 11. Nå har de tørket i noen år og oljet innvendig, noe som skal hjelpe mot sprekking. Sprekkingen kommer som oftest under tørking. Pære og epleved sprekker oftest litt under tørking, men seige tresorter som ask og rogn sprekker ikke så ofte . Det litt å si hvordan en grovskjærer emnet. I og med det er så tynt treverk, når hullet er boret til stangemnet, så vil ev svakheter medføre brudd under dreiinga.
 12. Har dreid litt rogn og aske emner i påsken og gitt et par omganger med Biltemas mahognibeis og dertil tilhørende båtlakk. Planen er at de skal brukes på to CTS treere hvorav en i glass og en Taniwha klasse fire. Mye arbeide for å spare 6 gram vekt pr stang sammenliknet med de opprinnelige trestykker som fulgte med. bare lakken herde skikkelig så skal de limes sammen og monteres. Personlig snellefeste men neppe for å spare penger.
 13. Jeg kjøpte ei billig vadebukse fra Cabelas til rundt 200 dollar rundt 2008. Rett og slett fordi det var for kaldt å vade bare i shortsen i Florida for engangs skyld. Den buksa nekter også å dø, still going selvom jeg har kjøpt par G3 i mellomtiden fordi jeg har ventet på at den skulle begynne å lekke. Nå har jeg som skylt de etter bruk og tørket de og brukt de de på skift. Jeg impregner de og vasker de minst engang i sesongen med Nikwax produkter på dertil egnet vaskeprogram. Nå er vaskemaskin og vadere kanskje litt omdiskutert, men programmet jeg bruker dvs unngå masse sentrifugering funker.Så billigere vadere funker, men de er nok lurt å velge de med flere lag på strategiske steder.
 14. Kommer nok sikkert flere barrio liner, kanskje, men neppe til fordums priser. Men når den engelske produsenten,som også lagde for Hardy og Greys (tror de hadde store eierandel i fabrikken) , forsvant så ble det over atlanteren for Barrio. Jeg kjøpte en loop line i vinter på facebook fra dem. Den hadde akkurat den spesifikasjonen jeg var på jakt etter. Den ble sendt fra Sverige med med svensk moms så kom tollgebyr og moms i tillegg. Så det ble et bra men dog dyrt eksperiment og lina den er produsert av Rio.
 15. En ide som har gradvis har utviklet seg. Det begynte med at jeg hadde en del jaging - plasking på gjeddepopperne uten at fisken satt i fjor. Men en dag kunne jeg konstantere med det blotte øyet på et par meters hold: Abborer, ganske store som , tok popperen, men 2/0 og 4/0 krok ble selvfølgelig for stor for abboren. selvom de prøvde på alle måter å å i seg bytte. Ideen er å prøve noen mindre eksemplarer av poppere og lettere utstyr til abbor i år. Noen andre som har prøvd noe liknende. De abborene jeg observerte var vel fra 500gram til vel kiloen anslår jeg, altså ikke tusenbrødre.
×
×
 • Create New...