Jump to content

Kjell S. Rakkenes

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  553
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

Kjell S. Rakkenes last won the day on October 27 2021

Kjell S. Rakkenes had the most liked content!

Reputation

1231 Excellent

2 Followers

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.rakkenes.com

Profile Information

 • Interests
  Fluefiske og fiskefluer. Tørt.

Recent Profile Visitors

3676 profile views
 1. Tusen takk Veronika :-). Vi jobber på men tiden kriger litt mot meg, må også få surret sammen noen fluer til årets sesong :-). Jeg håper å ha klart noe etter påske en gang og før sesongen tar til på skikkelig. Blir en episode med revansje for Lukas og mye fin ørret ;-)
 2. Jeg har nå tekstet filmen med norske og engelske subs for de som sliter med å forstå dialekten min :-)
 3. Hei Her er første episode av Ten Rivers Trip sesong to. Håper det faller i smak :-)
 4. Enig i at Berquists metode er den aller beste måten å binde opp hacklet på. Husk imidlertid på å finne et hackle med tynn stamme og ikke overdriv antallet runder hackle. Jeg starter "nederst", tar 5-6 runder fram mot krokøyet, og så tilbake til midt i hacklet og et par igjen der. Denne metoden gir gode spinnere, og gir muligheten til å lage gode no-hackle duns ved å binde vingene opp i 45-grader (eller noe i nærheten). Har forøvrig tatt et bilde av boka til svensken hvor teknikken er illustrert.
 5. Tjena. Jeg er i gang med binding av spent og ikke spente døgnfluespinnere til sesongen. Dette er en flue som alltid er med i boksen, og fiskes med titt og ofte. Ved spinnerfall, selvsagt, men også på morgenkvisten etter spinnerfall eller bare generelt når jeg ikke har peiling hva fisken går etter. En god søkeflue, synes jeg. Men så til spørsmålet. Jeg ser at det bindes mye flott rundt omkring, og de fleste av oss har likes and dislikes også når det kommer til disse immitasjonene. Jeg foretrekker mine spente spinnere med oppbundet hanehackle. Jeg skyr orgnaza som pesten og mener det er uaktuelt med slaskete polygarn. Oppbundet hane holder godt i mørket når spinnerne daler ned, og så flyter flua helt supert. Er ikke så nøye på farge - rustrødt er godt nok for meg. Varierer sjeldent eller aldri fra denne fargen (har noen helt sorte jeg binder da...). Det kunne i denne forbindelse være interessant å høre om deres favoritter på spente døgnfluespinnere. Tipper mange liker og fisker godt med både CdC, organza og polygarn. Hva er din favorittvinge på spent spinner, og hvorfor. Har du noen spennende tanker ellers om hvordan den perfekte spente spinneren er utformet? Interessante farger eller triggere på flua? Noe som gjør at den flyter spesielt godt. Gleder meg til å få inspirasjon :-)
 6. Hei Ole Uke 24 i Rena kan være riktig bra. De mange innsektene i elva har ikke kommet riktig i gang enda, men det er meget gode sjanser for å finne Rhodani i elva på det tidspunktet. Jeg har bare fisket sporadisk i elva i juni gjennom årene, og har hatt både reale bomturer men også fantastiske fiskedager i juni. Når det gjelder temperaturen i Renaelva, kan den et lite mysterium i seg selv. Den kan være "varm" på kalde dager, og "kald" på varme dager. Som Simen er inne på, våkner elva skikkelig til liv noe senere på sommeren. Om startskuddet går ved St. Hans så starter det virkelig gode fisket fra uke 26/27 og utover. Men det er absolutt verdt å ta en tur til Rena også i uke 24 :-). Sjansen for å treffe på en eller flere dager med godt fiske er veldig god!
 7. Nye joggesko og en samarbeidsvillig badevekt
 8. Denne er solgt/byttet - admin kan bare fjerne innlegget :-)
 9. Hei Til 2017 sesongen kjøpte jeg meg en Scott G2 i påvente av at to av mine Winston stenger var til reparasjon i Montana. Jeg har ikke bruk for stanga nå og vil kvitte meg med den - pent brukt i en sesong. Trenger sikkert ikke si det, men dette er en av de virkelig gode toppmodell stengene som er på markedet. Dyp og følsom og en fantastisk all-round stang som det egentlig er vanskelig å kvitte seg med. I bytte ønsker jeg en god fluesnelle - åpen for forslag. Skal jeg selge den, vil jeg ha noe mer enn 2500 kroner. Selger til første bud jeg synes er ok. Send meg gjerne melding her, på Facebook eller mobil (90552956)
 10. Hei Jeg har testet flere av de mer "avanserte" trådholderne og synes de er bortkastede penger. Justering av motstand utover det du kan gjøre med "armene" på de rimelige trådholderne er ikke nødvendig til ørret- og harrfluer i alle fall. Jeg foretrekker de helt enkle, gammeldagse trådholderne. I så måte er TMC sin kjeramiske traver alt jeg trenger for å være lykkelig med en bobbin i hånda :-).
 11. Artikkel nr 6 i serien er med sjølvaste Runa A. Stokkebekk :-) http://www.rakkenes.com/rune-stokkebekk-sine-favorittfluer/
 12. Andre artikkel i serien om fluevalg til vår- og sommerfisket. http://www.rakkenes.com/jon-strand-gi-orreten-en-bille/
 13. Hei Admin får slette om dette ikke er noe for FFS Forum, men her er i alle fall et intervju jeg gjorde med Hans van Klinken om hans beste fluetips for et godt vår- og sommerfiske i våre vassdrag. http://www.rakkenes.com/hans-van-klinken-tips-til-sommerfiske/
 14. Litt bestemoraktig, but still. Kjøpte et syskrin på Jysk i dag. Erstattet innholdet med det nødvendigste av verktøy og tråd. Vipps! Et reiseskrin for fluebinding :-) https://jysk.no/gardiner/sytilbehor/sytilbehor/syskrin-aga-med-tilbehor
 15. Denne ville jeg gjerne ha forsøkt under danicaklekkinger også Robert
×
×
 • Create New...