Gå til innhold

Kjell S. Rakkenes

Medlem NFF - Standard
 • Innholdsteller

  551
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 • Dager vunnet

  44

Kjell S. Rakkenes vant dagen sist Mars 16

Kjell S. Rakkenes hadde mest likt innhold!

1 følger

Om Kjell S. Rakkenes

 • Rang
  Aktiv
 • Bursdag 20. mars 1970

Nylige profilbesøk

1 454 profilvisninger
 1. Kjell S. Rakkenes

  Ny episode av Ten Rivers Trip

  Jeg har nå tekstet filmen med norske og engelske subs for de som sliter med å forstå dialekten min :-)
 2. Kjell S. Rakkenes

  Ny episode av Ten Rivers Trip

  Hei Her er første episode av Ten Rivers Trip sesong to. Håper det faller i smak :-)
 3. Kjell S. Rakkenes

  Hvordan foretrekker du din spente spinner?

  Enig i at Berquists metode er den aller beste måten å binde opp hacklet på. Husk imidlertid på å finne et hackle med tynn stamme og ikke overdriv antallet runder hackle. Jeg starter "nederst", tar 5-6 runder fram mot krokøyet, og så tilbake til midt i hacklet og et par igjen der. Denne metoden gir gode spinnere, og gir muligheten til å lage gode no-hackle duns ved å binde vingene opp i 45-grader (eller noe i nærheten). Har forøvrig tatt et bilde av boka til svensken hvor teknikken er illustrert.
 4. Kjell S. Rakkenes

  Hvordan foretrekker du din spente spinner?

  Tjena. Jeg er i gang med binding av spent og ikke spente døgnfluespinnere til sesongen. Dette er en flue som alltid er med i boksen, og fiskes med titt og ofte. Ved spinnerfall, selvsagt, men også på morgenkvisten etter spinnerfall eller bare generelt når jeg ikke har peiling hva fisken går etter. En god søkeflue, synes jeg. Men så til spørsmålet. Jeg ser at det bindes mye flott rundt omkring, og de fleste av oss har likes and dislikes også når det kommer til disse immitasjonene. Jeg foretrekker mine spente spinnere med oppbundet hanehackle. Jeg skyr orgnaza som pesten og mener det er uaktuelt med slaskete polygarn. Oppbundet hane holder godt i mørket når spinnerne daler ned, og så flyter flua helt supert. Er ikke så nøye på farge - rustrødt er godt nok for meg. Varierer sjeldent eller aldri fra denne fargen (har noen helt sorte jeg binder da...). Det kunne i denne forbindelse være interessant å høre om deres favoritter på spente døgnfluespinnere. Tipper mange liker og fisker godt med både CdC, organza og polygarn. Hva er din favorittvinge på spent spinner, og hvorfor. Har du noen spennende tanker ellers om hvordan den perfekte spente spinneren er utformet? Interessante farger eller triggere på flua? Noe som gjør at den flyter spesielt godt. Gleder meg til å få inspirasjon :-)
 5. Kjell S. Rakkenes

  Fluefiske i Rena juni

  Hei Ole Uke 24 i Rena kan være riktig bra. De mange innsektene i elva har ikke kommet riktig i gang enda, men det er meget gode sjanser for å finne Rhodani i elva på det tidspunktet. Jeg har bare fisket sporadisk i elva i juni gjennom årene, og har hatt både reale bomturer men også fantastiske fiskedager i juni. Når det gjelder temperaturen i Renaelva, kan den et lite mysterium i seg selv. Den kan være "varm" på kalde dager, og "kald" på varme dager. Som Simen er inne på, våkner elva skikkelig til liv noe senere på sommeren. Om startskuddet går ved St. Hans så starter det virkelig gode fisket fra uke 26/27 og utover. Men det er absolutt verdt å ta en tur til Rena også i uke 24 :-). Sjansen for å treffe på en eller flere dager med godt fiske er veldig god!
 6. Kjell S. Rakkenes

  Julegaveønsker

  Nye joggesko og en samarbeidsvillig badevekt
 7. Kjell S. Rakkenes

  Scott G2 9ft wt5 byttes eller selges

  Denne er solgt/byttet - admin kan bare fjerne innlegget :-)
 8. Kjell S. Rakkenes

  Scott G2 9ft wt5 byttes eller selges

  Hei Til 2017 sesongen kjøpte jeg meg en Scott G2 i påvente av at to av mine Winston stenger var til reparasjon i Montana. Jeg har ikke bruk for stanga nå og vil kvitte meg med den - pent brukt i en sesong. Trenger sikkert ikke si det, men dette er en av de virkelig gode toppmodell stengene som er på markedet. Dyp og følsom og en fantastisk all-round stang som det egentlig er vanskelig å kvitte seg med. I bytte ønsker jeg en god fluesnelle - åpen for forslag. Skal jeg selge den, vil jeg ha noe mer enn 2500 kroner. Selger til første bud jeg synes er ok. Send meg gjerne melding her, på Facebook eller mobil (90552956)
 9. Kjell S. Rakkenes

  Trådholder (Bobbin) - hvilken, og hvorfor?

  Hei Jeg har testet flere av de mer "avanserte" trådholderne og synes de er bortkastede penger. Justering av motstand utover det du kan gjøre med "armene" på de rimelige trådholderne er ikke nødvendig til ørret- og harrfluer i alle fall. Jeg foretrekker de helt enkle, gammeldagse trådholderne. I så måte er TMC sin kjeramiske traver alt jeg trenger for å være lykkelig med en bobbin i hånda :-).
 10. Artikkel nr 6 i serien er med sjølvaste Runa A. Stokkebekk :-)
 11. Andre artikkel i serien om fluevalg til vår- og sommerfisket.
 12. Hei Admin får slette om dette ikke er noe for FFS Forum, men her er i alle fall et intervju jeg gjorde med Hans van Klinken om hans beste fluetips for et godt vår- og sommerfiske i våre vassdrag.
 13. Kjell S. Rakkenes

  Hva har du kjøpt i dag?

  Litt bestemoraktig, but still. Kjøpte et syskrin på Jysk i dag. Erstattet innholdet med det nødvendigste av verktøy og tråd. Vipps! Et reiseskrin for fluebinding :-)
 14. Kjell S. Rakkenes

  Bustevulgis

  Denne ville jeg gjerne ha forsøkt under danicaklekkinger også Robert
 15. Kjell S. Rakkenes

  Videotråden 2017

  Her er andre episode av Ten Rivers Trip - om meg og Lukas sin kjærlighet til naturen og denne litt rare og smale hobbyen vår :-).
×