Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Posts

  1390
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  173

Everything posted by RolvS

 1. Derr. Samma opplegget som Rune har shoppa egenrlig, annet merke, via CDON.
 2. Syns de holder dårlig. «Smeltelimsbobla» ramler av etter en liten stund. Og da sitter man igjen med en flytende mohrmyshka.
 3. RolvS

  Dubbing-surr

  Dette skjønner jeg ikke hvordan skulle gå til… Jeg tvinner dubbingen ved å skli tommelen bortover langfingeren. Dette kan jeg gjøre med begge henda, og begge veiene (maks fleksibilitet i tilnærming!) For å få til å dubbe fornuftig ved å skli pekefingeren bortover tommelen må jeg da vri hånda i en absolutt unaturlig posisjon? 🤔
 4. En maurimitasjon j har fisket noen år. Påfuglherl med skumlokk i rumpa, Litt flash for å ha noe som sier «vinge» og deer som flottør og sighter.
 5. RolvS

  Dubbing-surr

  Jeg greier ikke helt bestemme meg for hvilken vei rundt tråden dubbing burde surres…. Mulig i overkant nerdete å tenke på for noen, men herregudda hva skal en mann gjøre når det er utrivelig ute og varmt og godt i bua… Om vi ser tråden henge ned fra flua er det egentlig to muligheter - med eller mot klokka. Trenger vel et bilde eller tre for å illustrere… Om vi kaller A mot klokka (sett ovenfra) og B med klokka, og at vi beveger tråden med klokka når vi surrer, så er det vel relativt lite uklarhet. Spørsmålet er hvilken vei å dubbe som gir den tighteste og mest holdbare flua. Når tråden tvinnes rundt flua skjer det et par ting: dubbingen strammes «rundt kroken», og den slakkes når dubbingen komprimeres mellom tråd og krok. Så spørsmålet er om disse slakke/stramme-effektene er størst om man dubber mot (A) eller med (B) klokka. Jeg tror ikke det er stor forskjell, men at å dubbe mot klokka er marginalt best, fordi en tørn rundt faktisk strammer dubbingen en tørn (om man holder fast i dubbingen på enden av pølsa fx.) Hva tror folket? Stemmer det? Hva gjør dere? Kanskje dere gjør noe helt annet og ikke kjenner igjen dette i det hele tatt? (ps: @Rune Stokkebekk fx surrer motsatt vei av hva de aller fleste andre gjør - tråden beveger seg mot fluebinderen på oversiden av flua - så for han og andre som binder som han er illustrasjonen flua sett fra stikke-siden og ikke fra huet.)
 6. Rusten is you middle na… nei, vent… Jeg har bestilt no lignende selv. Vente med høstfluene til tinga dukker opp
 7. Skal ikke mye kikking til for å komme over 300,-… Koster da vel som regel minst 1000,- å shoppe noe som helst i hvilken som helst fluefiske/bindeutstyrsbutikk.
 8. Fisker disse egentlig? Jeg har bare myst på dem, som var de en kuriositet, og aldri faktisk prøvd å fiske med dem.
 9. Dyrt å kjøpe uni-stretch (som var den ene tingen j var på jakt etter) på mistpool…
 10. Olivengrønn dubbing og, så er du nok i boks 👍
 11. «made by Hermès craftsmen in France» … Løp og kjøp!
 12. fordi du må lære å knyte raskere? 😛
 13. Nytt stæsj å henge/stable stæsj på burde bidra til å øke inspirasjonen… 🤔 Modulært stæsj-system fra Ikea.
 14. Drywing blir ei formløs tugge etter veldig kort tid, så jeg har liksom gitt det opp som materiale man kan bruke i … ving. Spennende å høre om EP blir annerledes
 15. RolvS

  Solsnu

  Til lykke med dagen 🎉
 16. Jeg strever litt med å komme i gang med bindinga før vinteren. Det jeg egentlig mangler, er å rydde bindebua så det er mulig å komme fram til pulten samt en plan for hva jeg skal binde. Det er haugevis med «brødvarer» jeg må få lagd, og jeg vet det er masse slikt jeg har savnet i sommer. Men jeg er da ikke heelt sikker, ogen liste av fluer jeg tror jeg må binde skrivd på husken hjelper ikke akkurat på inspirasjonen - og jeg tror det er her cruxet ligger. Å bli inspirert til å binde de tingene jeg kommer til å trenge. Men hør, nå tror jeg jeg har løsningen! Jeg har da skrevet fiskejournal. For hver tur de siste - si to åra, snitter på 40/år - greier jeg å tenke meg hva jeg hadde ønska meg å ha med som jeg ikke ser i boksen. Og å se direkte hva som mangler er den beste inspirasjonen jeg kan få tenker jeg. Og da er det bare å starte på tur no. 1 og gå helt i surr! Hvordan planlegger dere andre boksepåfyllet før neste sesong, og finner inspo til å fylle på? ps: Jeg setter min lit til at bindesamling i Jan/Feb vil hjelpe bra på
 17. Kjøp helios-stanga da vel. Det er helt godkjent det. (Jeg tenker dette er det beste innspillet du kan få. 😎 No fluff. Call to action.)
 18. Den torva så ikke trygg ut, @Rune Stokkebekk! Villt at det er mulig å dra ut i November og fange en sånn fisk. Var nydelig vær på Østlandet i går da - nesten som en kveld i august til tider. Jeg har nok vært av dem som har mentalt avslutta sesongen når september runder av, men i år har jeg fått tøyd strikken mye lengre enn før og det kommer jeg nok til å fortsette med. Var ute en tur i går og, og landa det som for meg er tidenes bonusfisk - ørret på 850g på cdc-mygg. Den holder nok skuldra greit nede til i alle fall mars.
×
×
 • Create New...