Jump to content

RolvS

Styret - øvrig
 • Content Count

  1065
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  118

Everything posted by RolvS

 1. Velkommen til forumet @Christoffer Meinich! Det tipset jeg skulle ha hørt på, men ikke nødvendigvis hørte på, noe som fører til at jeg har mer stæsj enn jeg noen sinne kommer til å bruke opp, er å kjøpe materialer til akkurat de fluene du ønsker binde. Da vil du bygge opp et bra arsenal av materialer du for det første kjenner og for det andre gjerne brukes på tvers av flere fluer. Ettersom du sier tørrfluer, kommer du veldig langt med for eksempel en (bra) grizzly-nakke, en bundt hvit dry-wing og en boks med tørrfluedubbing i forskjellige farver. (i tillegg til krok, bindetråd og det
 2. Fra her, face og insta virker det som om det er veldig mye småfisk i Oslofjord-området nå - er det en eller to gytesesonger som er gått «ekstra bra» på no vis?
 3. Dette skjegget blir nok en craft-fur baitfish eller tre (om jeg får SØ-fot i løpet av høsten.)
 4. Det er dét de regner med
 5. Dette så ikke dumt ut nei! Vittig at bildene på posten til Refsahl har fått vannmerke... ?
 6. Hva med å «sy» endene med hul fletta kjerne inni hverandre? Tror j har sett det foreslått ett sted... om du trer den ene enden inn/ut/inn med en nål, og samma på andre siden må du få en rimelig solid skjøt og ingen(?) skarpe skjærende kanter. Har seff ikke testa, spekulerer vilt og uhemma.
 7. Dette funker nok. Er det mono-kjerne i lina? J hadde i så fall bare dratt av 15cm coating og knytt på en meter eller så med fortomsbutt vha en eller annen spleiseknute - dobbel uni eller blodknute, avhengig av diametere. Jeg har begynt å kappe løkkene på linene jeg bruker - de skaper stort sett bare hazzle. Jeg knyter nå stort sett på en fortom med nåleknute, og når det er på tide å skifte gjør jeg som @Truls foreslår over og skjøter på ny fortom med blodknute etter å ha kappa den gamle ca 30cm fra nåleknuta. Å knyte den nåleknuta er forøvrig en god indikator for meg om det er på tide å h
 8. Monorigg, to nymfer. Eksperimenterer med tre i ny og ned med uvekta flue på toppen (straffer seg som regel.) For å greie kaste «langt» med to lette nymfer sånn har jeg gått ned til 0.35 som «line» og bare en kort «tapering» til sighter for å begrense problemer med knuter i toppringen. Om jeg bruker noe for å få sighteren til å flyte (loon payette paste fx) så er det viktig å ikke kline for mye - hold gugga utafor stangringene, den gir friksjon. edit: glemte nevne at jeg ikke skyter hele veien, men at kastet må gjøres med mye «overheng» når fluene er lette.
 9. Dette er vel å bryte the euronymfing rulez, men det er noe jeg har sett andre gjøre, testa litt selv, og føler jeg nærmer meg å skjønne hva som skjer. Når man kontakt-nymfer, er rekkevidde begrenset, man fisker gjerne best rett under stangtuppen - der er flytet dypest og best og straight in fish-face. Særlig for harr, som helst står skjeløyd og sjenert og glor i grusen. Men noen ganger er det sterkt behov for å fiske «uti der.» Jeg jobber med en slags løsning som funker for meg, og som jeg tenkte lufte her. Greia er å kaste langt (12m) med kontaktriggen, 45 grader eller kanskje end
 10. Stephan sine er skjøtet, Barrio sine er taperte men fra én tråd (jeg lager samme selv.) Barrio’s er bedre (og mulig å shoppe - vet ikke om Stephan fortsatt selger sine.)
 11. Fin og kort tur oppi en liten lokal lita elv for å øve euronymfing i ettermiddag. Har tenkt litt på nymfing på avstand, så det var oppgaven i dag. For å få noe særlig bra flyt kastende opp over strømmen og på lang avstand - alt over 15’ er langt - må nymfene være lette. Tyngre nymfer søker fort inn mot stangtuppen, så det er vanskelig å få et bra flyt noe særlig lengre unna enn stanglengden. I dag fisket jeg med forholdsvis lette nymfer, typ 2.5mm skaller. Fungerte ganske ok, landet fem fisk kanskje. God følelse å tenke «der bør det bo en fisk», treffe riktig en meter over, og kapow.
 12. Viktig å holde tørrpraten gående. Like før vi kan skyte inn ei anekdote fra to sesonger siden her nå. Innbiller meg forøvrig og at jeg ikke har opplevd ørret glippe på de krokene, og lurer på om dette har noe med anatomien (og ikke bare hvor løse de er) i kjeften på harren. Fx første kilosfisken i år tok j på en 113blh.
 13. Har aldri testa squirmies i stillevann... jeg tenker på den som ei elveflue. Kan seff funke om den ikke vektes no særlig. Børre er gæærn etter RS-libeller og buzzere i alle fall. Blir fort kjedelig å fiske med denslags om Børre er sulten. Ørret syns selvsagt det er snacks og. Om det vaker er det jo lett. Da vinner du
 14. Ja, det er jo kjernen i problemet. Jeg syns j opplever forskjell med jig-krokene.
 15. Mm... den er 10’ 2’’? Hadde vært kult å teste en sånn
 16. Om det er som du sier, mellom kroken og huet til han som holder stanga ett sted problemet sitter, tror jeg ikke det er i stangtuppen... en 10’ #3 nymfestang er typiskt rimelig tip-sensitiv... (så det peker jo et annet sted...) Mye å eksperimentere på her. Likt med det @Broar og har erfart, syns jeg at jig-krokene med rett krokspiss sitter bedre. Det er en del variable man kan leke med seff - vinkel på stanga under kjøring og før hoving (som er det tidspunktet jeg gjerne erfarer at de hopper av) kan jo rattes litt på. Men jeg synes disse krokene funker bra til ørret...
 17. Jeg begynner å mistenke at harrpuddingene snor seg lettere ut av TMC113BL (som jeg har surret ganske mange nymfer på.) Blir bare anekdotisk dette seff, men jeg har på følelsen at jeg mister flere harr med den kroken, enn med fx Gama sin jig-krok. Synspunkter?
 18. Black ghost i boksen ja. Funker fortsatt!
 19. Hadde en snartur med nymferiggen i den lokale bakevja i dag, og opplevde ganske lættis fiske - for å si det sånn. Harrpuddingene var køa opp som charterturister med full kvote på taxfree’en på Gardermoen. Jeg telte ikke, men jeg er rimelig sikker på at jeg runda femten på den lille timen jeg sto der og leide nymfer. Ikke usakelig i Trysil eller på Koppang med riktig vindretning, men ikke dagligvare 200m nedafor camp meitefiske som tydeligvis var flytta inn for sommeren. Var småselektiv og i dag, ferskvannssilda. Uansett hvordan jeg flytta rundt på fluene, skulle de ha frenchien med lakser
 20. RolvS

  Nordmarka

  Puttene langs veien som går fra Movatn og videre in over mot Øyungen (disse er omtalt her tidligere) har ørret det er mulig å komme på talefot med. Noen bra myrer med rom for baksleng osv. Øyungen har jeg opplevd som kilen, men det er jo fisk der - flytemyrer med noen stokker osv på øst-siden. Som TM sier over - fisk overalt! Disse områdene er folksomme selvsagt, men er mulig å finne en fisk likevel.
 21. Jeg tror jeg har slått meg til ro med at den sagnomsuste «åttetallsknuta» er identisk med davy’s som jeg posta over. Kanskje @Jarle TL kan sjekke videoen over og bekrefte/avkrefte?
 22. Er det ei stang med DT/WF klassifisering? Husker stenger hadde dobbel klassifisering i gamledager - en for DT-snøre og en for WF-snøre. Mulig et #7’er snøre blir riktig da. Men nå synser jeg på veldig generell basis - aner ingenting om den stanga.
 23. Er dette rektig tidspunkt å slenge på en liten palmermygg, kanskje? (Altså, som tydelig gjort klart andre steder er ikke det noe jeg kunne komme på å gjøre - men det kan jo hende noen andre mener det er en smart ting å prøve uavhengig av hva jeg ville komme på å gjøre.)
 24. Jeg trodde den og davy’s var samma? Spennende med bilde ja!
 25. Stroft. Spolene suger. Skumgummien går i oppløsning. Etikettene tåler ikke å se elva på en kilometers avstand før de ramler av. For en ikke alt for ublu overgangssum følger jeg nok etter.
×
×
 • Create New...