Jump to content
 • Fluehue
  Fluehue

  Fluefiskerens bordell

     (0 reviews)

  Det har seg sånn at jeg det siste halve året har tilbragt en helg i måneden på Høgskolan i Skövde. Her har jeg videreutdannet meg innenfor trafikklærer yrket. Torsdagen før jeg skulle dra den siste turen var sent i april og det var verre en noen gang å måtte dra fra familien. Og sist men ikke minst; vårfisket på skauen….. Etter mye banning og sverting kom jeg på at “det kan jo hende at det finnes fiskemuligheter i Sverige også”. Med dagens i overkant altoppslukende sosiale medier regnet jeg med at svaret ikke var langt unna og det skulle det vise seg å ikke være heller.

  Etter å ha lagt ut noen forespørsler hos våre svenske naboer, både på PM og i diverse svenske facebook grupper, haglet det inn med diverse forslag. Jeg hadde diverse å velge i mellom, men til slutt havnet jeg på det som lå nærmest Skövde. Valget falt på Baltak en elv som ligger innunder Hökensås Sportsfiske.

  Jeg kastet meg i bilen fredag litt over klokken 12.00 og satte kursen mot Sverige. Turen over til våre gode naboer i øst går radig siden vi har fått flotte veier fra Oslo til grensen. Svenskene har hatt flotte veier videre fra grensen, siden tidenes morgen, så den svenske delen av reisen går som en drøm.

  Når jeg kommer kjørende inn på parkeringsplassen ser jeg det kommer en fluefisker i mot meg med en fisk som ser ut som den er i overkant av en kilo. Jeg kjenner at jeg drar på smilebåndet. Det er liksom noe som ikke stemmer helt, men jeg klarer ikke helt sette fingeren på hva.

  Vel ute av bilen snur denne personen seg i mot meg og gliser fra øre til øre. «Det blev fisk i dag ochså» smeller det ut av den svenske fluefiskeren. Etter en lengre samtale blir jeg fortalt at han er oppsynsmann og har akkurat vært og hentet seg middag i elven. Han har fått 5 fisker over en kilo denne dagen og virker særdeles fornøyd med seg selv. Han viser frem flueboksen og forteller med stor entusiasme om hva som fungerer og hva som ikke fungerer. Alt jeg er vant til å fiske med er det tydeligvis bare å legge igjen i bilen. Fellesnevneren for det som er bra er fluoriserende i fargene, orange, rosa, grønn osv. Flueboksen ser ut som et eneste stort sirkus. Svensken fortalte videre at det hadde vært dårlig med klekkinger de siste dagene, og at det var streamer og nymfer som gjaldt. Fisken veide forresten 1,7kg….

  . . .

  For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
  Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
  Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på

  Edited by Eirik Rusten
User Feedback

There are no reviews to display.


×
×
 • Create New...