Jump to content
 • Tore M. Nilsen
  Tore M. Nilsen

  NZ Nymfeteknikk

     (0 reviews)

  Tekst og foto: Tore Magnus Nilsen

  ToreMed2,9kg.jpgÅrene 2002 og 2003 tilbrakte jeg i ørreteldoradoet New Zealand. Offisielt og først og fremst som student, men som fluefisker var det absolutt ikke tilfeldig at jeg valgte nettopp dette landet som studiested.

  I løpet av denne tiden var jeg så heldig å få fisket sammen med noen av New Zealands fremste fluefiskere. Det hadde naturlig nok mye å si for mine egne prestasjoner i elvene der nede. Det første som slo meg var at de veldig ofte brukte to fluer samtidig, noe vi sjeldent ser her hjemme. De brukte kombinasjoner som tørrflue/nymfe, tørrflue/klekker, to nymfer og to streamere.

  Etter jeg kom hjem har jeg funnet at metoden er akkurat like effektiv her hjemme, med visse justeringer.

   

   

   

  Hvorfor to fluer

  ch.jpg

  ”Riggen”

  Ved fiske med to nymfer knyter du den tyngste i enden av fortommen. I krokbøyen på denne binder du en senestump på ca. 20-25 cm i en dimensjon tynnere enn spissen, og så den letteste flue i enden av denne igjen. Forsterket slukknute eller lignende fungerer greit. Det er viktig at det ikke er for lang avstand mellom fluene fordi den bakerste flua da lett kan feste seg i bunnvegetasjonen eller i fiskens hale ved kjøring av fisk. I begge tilfeller er sannsynligheten stor for at du mister fisken. Den ytterste delen skal være tynnere enn fortomsspissen i tilfelle den bakre flue setter seg fast. Du slipper da å miste hele riggen.

  . . .

  For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
  Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
  Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på
User Feedback

There are no reviews to display.


×
×
 • Create New...