Jump to content

Jan_Haukaas

Medlem NFF - Standard
 • Content Count

  1314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Posts posted by Jan_Haukaas

 1. For å få plass til nytt utstyr vurderer jeg å legge ut min Fario NT8 9,9" klasse 6 og LPXe 9" klasse 4 for salg.

  Fario NT8 ble kjøpt i mai i fjor og er pent brukt. LPXe ble kjøpt i mai i år og er svært lite brukt, ser helt ny ut.

  Skal legge til bilder iløpet av kvelden/imorgen

  Tube og stangtrekk er selvfølgelig med på begge stengene.

  Link til produsent: 

  Fario NT8 - ønsker 4200,- pluss frakt

  LPXe - ønsker 3000,- pluss frakt

   

  Begge stengene har Fario LW sneller, #6 har #68 og LPXe har #46. Begge i fargen antracite. Disse kan evt følge med sammen med backing og line om det er ønskelig mot tillegg i pris.

  Jan

 2. 14 minutes ago, Tørrflua said:

  Flott. Rene elver er vi glade for.

  Så litt for topic. Skjer det noe med fiskekort prisene. Var ei ikke både høye og vanskelige å få tak i ? Tenker da på njff ønske at tilgjengeligheten for vanlig dårlige sikres når det er pøst ut millioner av statskroner

  Jeg er ganske sikker på at prisene vil stige om Rauma når gamle høyder. Etterspørselen styrer nok prisene her også etterhvert. Om det lykkes å gjøre deler av elva tilgjengelig via en JFF eller lignende håper jeg.

  Man kan se på det med priser på to måter i Rauma.

  1. Staten har gått inn med MYE penger på å friskmelde elva - derfor bør allmennheten sikres god tilgang, og til noenlunde edruelige priser.

  2. Grunneierne har endelig fått tilbake elva si etter hodeløs utsetting av sjuk fisk og statlig utbygging av vassdrag (vannkraft..) Hvor mye de har fått i erstatning for tapt inntekt i de åra fra tidlig 80 tall (om de har fått noe) er ikke jeg sikker på. Grunneierne må ta det de får.

  Jeg  selv ingen klare meninger om 1 eller 2 er "riktig". Men har tenkt litt på dette mens jeg har fiska der inne.

   

  Jan

 3. On 10/12/2019 at 12:35 PM, Blue Charm said:

  Jeg vet ikke hvor langt opp de brukte rotenon, men dette er 3 forsøk og denne gangen sprøyta de to år på rad....Så vi satser på at alle gode ting er 3:-)

  Hadde 5 flotte uker der i år og håper å beholde de samme ukene/stedene neste år

  Ekstra bonus er at sjø-ørreten ser ut til å være i siget også..

   

  Knut 

  Fikk dere noe på forsøksfisket i år ?

  Er det antall eller størrelse på SØ du tenker  på ?

   

  Mvh

  Jan

 4. Her står det mye om selve behandlingen i 1993. Hovedutslippet er gjort et stykke over lakseførende strekning, men jeg finner ikke eksakt punkt. 

  Håper virkelig at de får det til denne gangen og at den ikke kommer tilbake igjen. Har hatt noen vanvittige opplevelser i Rauma i perioden mellom behandlingen i 93 og da GS kom tilbake igjen. 

  Laksen går omtrent opp til Kyllingbrua. Fossen som stopper laksen mener jeg er rett nedenfor. Fiska noen år tidlig på 2000 på Verma.

  Jan

 5. Har prøvd å få tak i en brukt stang ei stund og etter en tur i hos den lokale utstyrspusheren så kjøpte jeg en slik:

  Satte på FAVO 0810 snella mi og et synkesnøre og dro ed til sjøen. Den fikk jaggu kjørt seg idag. 7 stk lyr, med største litt over 6 kg.

  Billig morro gitt :) Og stanga leverte mye mer enn jeg hadde trodd!

   

  Jan

 6. For en stund tilbake skrev jeg en artikkel om laksefiske på ørretmåten.

  Nå er det flere steder FANTASTISKE muligheter for dette fisket. Lite vann og varmt vann gjør fisken lat mange plasser, men enkelte elver har kulper og stryk som, selv om det er sommervannstand, har bra med laks.

  Igår dro jeg til den lokale elva som er nevnt i artikkelen. Det var forhold for lett utstyr og jeg tok med 9,9 #6 GL Fario NT8. Den rigga jeg med GL Bullet Evolve og 2 stanglengder med fortom som hadde 0,25 spiss. (det er stooor fisk der jeg fisker, men det normale er 1-3 kg) Ytterst på fortommen monterte jeg en Superpuppan i str 14.

  Kulpen er stor, mere som en lite vann. Det hoppet laks både her og der. Vassdraget har en fin stamme med to hovedtyper fisk. De litt stutte og korte og de som skal lengre opp som er litt lengre og tynnere. Trikset på denne tiden er å ikke kaste for mye, heller observere for å finne fisk som vaker head and tail. Og igår var det flere. Jeg la det første kastet litt kort (maks 4 m) for ikke å skremme fisken. Det skjedde ikke mye på de første kastene. Flua ble fiska inn med rolige inntrekk som hadde helt markante stopp, ca 15-20 cm i gangen. Avfisket området foran meg som er passe dypt og er standplass for tidvis mye fisk i vifteform. Så vaket fisken h&t igjen. La kastet 20 cm over vaket denne gangen og etter ett inntrekk så jeg laksen rolig kom opp å tok :) Laks som står i elva en stund kan bli ufattelig sprek, denne raste avgårde flere lange utras før den havna i hoven.

  Etter en kort pause var jeg klar igjen og det tok ikke mange minuttene før en ny laks sakte og rolig rulla over et insekt. Jeg venta ca et minutt, la kastet på samme måte som sist og dro en gang. Det blinket fra dypet og fisken tok flua en smell og raste avgårde! Denne var som de første også knallsprek. Flere utras senere lå det en ny smålaks i hoven. 

  I denne elva er det heldigvis kvoter på 2 laks pr døgn så min fisketur var over for denne gang. Man kan jo fantasere hvor mange man hadde greid å få løpet av et par timer. 

  Bruk de siste ukene av sesongen folkens. Laksefiske kan være ufattelig gøy på denne måten. :)

   

  Jan

 7. Hei

  Rundt selve byen er det litt sparsomt med gode plasser. Men om du kommer deg litt innover i fjordene åpner det seg mange muligheter. Skal ikke påberope meg noe ekspertstatus på fiske i Ålesund siden jeg kommer fra Molde. Men har fisket inn mot Valldalen og Tafjorden. Der er det mye bra.

   

  Jan

 8. På Nordvestlandet har det vært noen værharde dager.. Som på andre plasser i landet har snøen lavet ned og snøgrensa ligger enkelte steder under 600 m.

  For laksefiskeren er ikke dette udelt negativt. Flere elver har hatt fantastisk fiske pga flom og en utrolig oppgang av fisk.

  Min lokale elv som på sommeren har normal vannstand på 1 til 5 m3/s spratt opp til 30 m3/s på noen dager her. Det er rett og slett helt nynyydelig. :)

  Det har blitt litt fisk også :)

   

 9. Årets Tyrkiatur er et tilbakelagt eventyr og fisket er igjen i fokus.

  Brukte uka på en snartur i Oselva, som var uten vann og en tur med båt og dorg som endte med myyye agn på kroken (makrell)

  Helga var det duket for tur uten unger til Meringdalen i Eresfjorden. Kona pakka bagen med bøker og en kartong vin og jeg alt av fluefiskeutstyr og ei slukstang sånn til reserve..

  Fredagen hadde jeg besøk av bror Are og vi fiska til ca 00:30 uten at det ble fisk på land. Troa var på topp da det var mye storlaks som sto ved nedre bru i Eira, men laksen uteble. Jeg sto opp på lørdagsmorgen og da skulle fisket ta en ny vending..

  Første kast i den utvalgte hølen gikk ca 10:00 og laksen tok umiddelbart. Desverre satt den ikke, men hoppa høyt på brekket. Jeg sto helt stille, bytta flue  og venta ca 15 minutter før jeg la neste kast. Samme skjedde, fisken tok umiddelbart men satt ikke. Bestemte meg for å fiske ned hølen nedenfor og la laksen hvile litt. Etter ca 45 min var det ny tur. Da med 12" og riffling. Pulsen gikk SKYHØYT da laksen steg mot flua, men denne gangen snudde den før den tok.... Hva skal man gjøre ? 

  Lot fisken rett og slett vinne dette slaget og gikk i en slukhøl lengre opp i elva som har gitt mye fisk i år. Der ble det null og niks, men humøret var på topp pga opplevelsene tidligere.

  Da jeg gikk forbi hølen med laksen "min" var klokka 12:45, altså 15 min igjen til døgnfredning, og tenkte : ett kast til....

  :)

   

 10. Ofte er det den lokale avdelingen til NJFF som setter opp fluekastekurs. I tillegg så er det foreninger som gjør det. Normalt blir dette publisert i lokalavisa eller på NJFF sine sider. (eller FB som mange bruker idag.)

  Tok et kjapt søk på nettet nå og flere kurs dukker opp.

  En annen grei måte å få impulser på er å dra på demoer. Disse er ofte lagt opp med fokus på leverandørens nyheter, men det er erfarne fluekastere som kan veldig mye og gjerne deler. På slike arrangement er muligheten stor for at du treffer likesinnede som kan sette deg i kontakt med  instruktører også.

   

  Mvh

  Jan

   

 11. Det gikk som det måtte gå :) (har nevnt i an annen post her også...)

  9,9 #6 ble bestilt og kjøpt. Jeg har nå fiska den med GL Exchange TriTip og Bullet Evolve. Både til tørrflue etter brunørret (mygg med 5x spiss og krok 18) og etter sjøørret.

  Helt fantastisk, ei stang som passer meg veldig godt. Gler meg til å fiske med denne i sommer!

  Spørs hvilken klasse 4 jeg skal kjøpe nå da... Solgte alle stengene mine i høst/vinter og trenger ei ny!

   

  Jan

 12. 21 hours ago, Jarle TL said:

  Ja virkelig! Mener jeg leste reiseskildringene dine her i fjor også, og beskrivelser av uværet... Deilig å treffe en gang i blant :-) 

  Det var ei FANTASTISK helg. Jeg og tvillingbroren min, fantastisk vær, knallforhold, mye fisk og god mat :) 

  At det på onsdag begynte å snø gjør det ikke verre :) :) 

   

 13. Vi må ha en tråd i år også, selv om det stort sett er ørretfiskere her inne :) 

  Her i huset er planene som vanlig : Eira og Oselva ved Kleive.

  På utstyrsfronten har det skjedd litt, NT8 10" #7 er bytta ut med Fario NT8 9,9" #6. Testet på sjøørretfiske (og fjærmyggfske) noen uker nå. Gleder meg mye til å teste i elva. Tohåndsene er de samme som i fjor. :) 

  Fluebinding har det blitt lite med i vinter, men har jo stort sett det jeg trenger :) 

   

  Flere som gleder seg ?

   

  Jan

×
×
 • Create New...