Gå til innhold

Kyrre

Members
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Kyrre

  1. Först komm det äntligen regn sen skulle jag byta plats och då var det en jävel som hade tagit mina stanghållare.Fräcka folk,man blir så besviken som plåster på såret så fick jag denna på 900g så kvällen blev inte så tokig.

     

    Stangholderne våres ble ikke stjålet, men det ble stengene som satt i holderne. Kliss ny Scott G2 med Ula snelle og Scott SES med maken snelle. Røyk på 20 laken der.

    Var bare 10 min. inne på Kiwi'n, så vær forsiktig folks og ikke sett fra dere stenger eller sekker uten sikker tilsyn. Det er kjeltringer over alt.

    PS: Får inderlig håpe det ikke er fluefiskere som er så råtne.

     

    mvh Kyrre

  2. 1) Man kan betale en ok pris for en stang med to års garanti mot fabrikasjonsfeil og 500' date='- for ny del uten spørsmål i 5 år dersom uhellet er selvforskyldt, eller to år er utgått.. (Streamstix´s modell)

    2) Man kan betale en høyere pris for en stang med livstidsgaranti mot fabrikasjonsfeil - men ikke selvforskylte feil.

    3) Man kan betale en [u']enda[/u] høyere pris for en stang med uforbeholden livstidsgaranti - ny stangdel -"no questions asked".

     

    Hallois Flemming

    Lurer på hva en amerikansk bygd Scott V2 Series til kr. 1.795,- med uforbeholden livstidsgaranti hadde kostet uten garanti hvis dette stemmer?

    http://www.tundraoutdoor.no/produktsider/scott_6.html

    Tror dine alternativer her er en sannhet med modifikasjoner, Flemming.

     

    mvh Kyrre

  3. det var snålt :D Jeg har nettopp (2 mnd) siden testet 4 G2 stenger. 2 fra årets modell (2-delt og 4-delt) og 2 fra fjorårets modell (2-delt og 4 delt)

    Jeg valgte fjorårets 2 -delte modell da dette var den stangen som hadde absolutt kraftigste ryggen' date=' samt raskeste aksjonen. Alle stengene ble testet med det samme RIO Windcutter snøret, og i rask rekkefølge.

    Men.. Det er svært mye mulig at det er store individuelle forskjeller fra stang til stang her. Den samme malen, for å lage klingene blir kun brukt 10 ganger av scott... ergo kan det være ganske store forskjeller.

    Det som i allefall var merkbart, var at de 4 -delte stengene hadde betydelig mindre rygg ved lange snørelengder enn de som var 2-delte.... men det var jo min oppfattning da... og jeg er jo ikke sosialist laugh.png' alt=':lol:'> ;)[/quote']

     

    G2 er ny i år og finnes bare i 4-delte stenger.

    http://www.tundraoutdoor.no/produktsider/scott_6.html

  4. Hei:-)

     

    Enig med Espen:-)

     

    Hvis du er Kyrre Helgesen så er du jo sponset fra Simms så du kan ikke si noe annet:-)

     

    he he he:-)

     

    Mvh Lars

     

    Tror ikke jeg ville hatt et par vadere i 8 år hvis jeg hadde vært sponset av Simms.

     

    mvh Kyrre Helgesen

  5. Hadde mine første Vision vadere i 3 sessonger før det var på tide og skifte ut. Kjøpte helt like nå også. Er kjempefornøyd med dem. Vet ikek om du har en annen modell enn meg' date=' tror min heter Extreme.[/quote']

     

    Hallois Espen

    Skjønner ikke at du kan være kjempefornøyd med vadere som varer i 3 sesonger. Byttet nå ut mine 8 år gamle Simms Classic Guide vadere. Har dem fortsatt som reservevadere.

     

    mvh Kyrre

  6. Har snakket med noen seriøse butikker i Trondheimsområdet ang om de skal starte med scott stenger osv' date=' men det er lite etablert, så de er litt usikre på om de våger å fronte det. Har hørt at muligens G-Sport heimdal skal starte med scott sine ørret-stenger. Er det noen som vet noe rundt dette eller andre butikker som har tenkt å starte med det? Hadde vært sjeft med et scottutvalg for treige trøndere også ....[/quote']

     

    G-Sport Heimdal står oppført som forhandler i Tundra katalogen, så der bør det gå an å få testet en scott stang. Ellers står Stjørdal Sportfiskesenter, MX-Sport Huset Globus i Steinkjer og Grong Sport også oppført i Tundra katalogen. Ellers vil jeg si at Scott har mange gode stenger med mange forskjellige aksjoner og prisklasser.

     

    mvh Kyrre

  7. Hvorfor får jeg luftbobler i lakken når jeg har lakket fluehodet.

    Ser ut som lakken "koker"?

     

    Har prøvd å påføre lakken i trådretingen uten særlig bedre resultat.

     

    Er lakken for tykk? eller finnes det lakktyper der man unngår dette.

     

    Kanskje det er en reaksjon mellom lakken og tråden.

     

    Hjelper det å vokse tråden ? :?:

     

    Hei

    Jeg ble anbefalt å pusse ned boblene med fint smergelpapir for så å lakke på nytt. Har ikke prøvd det selv, men er sikkert vært et forsøk.

     

    mvh Kyrre

  8. Stemmer at det er Stalcup's materiale' date=' husker jeg ikke feil så er det Hareline som leverer det på lik linje med mange av Shane's materialer. Døgnfluer kommer jeg aldri til å bruke det på, det er nok med en tvinnet fortom så kaster jeg alle sammen :D Men Vår- og steinfluer samt nymfer er interessant.

     

    Tok en nøyere titt i døgnflueboka til Stalcup du er nok inne på noe ja når du sier at det ikke trekker noe vann. Ser mer ut som en plastikkfilm sammenliknet med raffia.[/quote']

     

    Hei Rune

     

    Shane Stalcup solgte dette materialet på fluebindeseminaret til J&B for noen år siden. J&B solgte det en stund etterpå (vet ikke om de har det lenger). Du har rett i at det er en katastrofe å bruke på døgnfluer. Jeg har prøvd det, og det endte opp med tidenes trekkspill. Fungerer bra på vårfluer og steinfluer.

    God jul og godt nyttår til deg og familien, så snakkes vi på nyåret.

     

    mvh

    Kyrre

  9. Hmm' date=' det var iallefall litt respons. Hvor har det forresten blitt av markfiskerne? :twisted: Det er mye fornuftig sagt, men det var iallefall en som var litt inne på en god tenkemåte. Nemlig, om prisene skal økes så blir det isåfall bare i de gode periodene, fra midten av juni til midten av juli.

    Det var vel flere som burde få kommet innpå før jeg sier noe mere, men slik det iallefall ser ut nå, så er nok kansje prisene begynt å nå toppen. Derfor får vi nok nøye oss med å ikke gå høyere enn kr. 2100,- for en ukes fiske, og ca kr.350,- pr. døgn, i de gode periodene. Om vi med desse prisene hadde halvert fisketrykket, så er vi nok på riktig vei. Det er liksom så godt å vite at alle dere der ute er helt enige. Jeg er helt enig i at det er mye bedre å dra til et sted, langt borte hvor du får være i fred.

    Kan egentlig ikke forstå at så mange vil stå i kø i Hemsila. Hallingdalselva er mye bedre, men du må være lokal for å finne de stedene. Jeg kan ikke fortelle alle dere hvor dette er, men dere må leite frå Gol og oppover elva, ikkje så langt som til Ål. Det neste stedet er ovanfor Kleivi, på veg mot Geilo, også får dere prøve å leite litt i Dagali og Nummedalslågen: Se :shock: leit :roll: og finn ;);)[/quote']

     

    Hei Tor

     

    Du nevner nye priser på uke og døgn. Hva med årskort. Er det på vei ut,

    eller hvordan har dere tenkt å prise det?

     

    Kyrre

  10. Er en nybegynner i fluegamet med bare 1 sessong i ryggen. Fisker kun med tørt' date=' og ørret er målet :) Har lyst på en tur til Hemsila neste år. Sett på en sånn pakke hos Thor Grøte (?) med guiding, overnatting og kort. Blir jo fint med litt innføring i elven, kanskje noen nye kasteteknikker og litt fluetips ;)

     

    Det jeg lurer på er når ca. en på året skal reise dit. Vet at været spiller mye inn men det har da sikkert litt og si når på året det er også. Må vel sikkert få booket turen snart regner jeg med :)[/quote']

    Hei

    Hvis du vil ha det beste fiske (aurivilli klekking) og samtidig sloss med 40 andre om hvert vak, så reiser du siste uka i juni eller første i juli. Hvis du kan akseptere litt dårligere trøkk i fisken, men foretrekker å ha mer av elva for deg selv, så prøv alle andre tider på sesongen.

     

    Kyrre

  11. Kyrre: Du har vel ikke tilfeldigvis bilde og bindebeskrivelse av Usk grub shrimp og Why Bug Dark? Dette er fluer som intresserer meg veldig. Har komponert noen egne til sjøørret i elv. Har lite kunnskap om disse fluene og tar gjerne imot tips. Boka Shrimp & spey flies for salmon må anskaffes. Imponerende flueboks forresten

    Det finnes nok en del varianter, men her er i hvertfall min variant:

     

    Krok: Esmond Drury treble strl. 8-14

    Tag: Oval sølvtinsel

    Hale: Røde brystfjær fra gullfasan

    Rib: Oval sølvtinsel

    Bakkropp: Orange dubbing

    Midtre hackel: Orange hane

    Framkropp: Sort dubbing

    Front hackel: Sort hane

    Vinger: 2 stk. fjær fra djungle cock (opdrett)

     

    På Why Bug Dark kutter jeg ut vingen, bytter tag og ribbing med gulltinsel og bruker rødt midtre hackel.

    post-168-13949845218547_thumb.jpg

  12. Hei

    Bruker mest en-hånds 9,5 fot #8. Duger til det meste av mitt laksefiske, men slik jeg ser det har man et stort handicap hvis man legger igjen 2-håndsen hjemme. Store elver med null baksleng er det bare 13-fotern som duger (i hvertfall for meg). I smålakselver med liten vannføring duger det greit nok med en femmer stang hvis man ikke skal kaste digre jern.

     

    Kyrre

  13. Det var en utrolig imponerende flueboks' date=' Kyrre. Kanskje litt vanskelig å ha med på innerlomma når man fisker ;)

     

    Imponerende størrelse på laksen, men den må da vært lenge i elven så mørk som den er??[/quote']

    Kjører påfyll derfra til mindre bokser. Laksen er tatt i begynnelsen på september, så den har nok stått en stund på elva, men jeg synes ikke den var for mørk. Smakte forøvrig fortreffelig røkt fra Grorud Fisk & Vilt.

  14. Har kjøpt zzzap boka med dvd. har desverre ikke fått sett så mye i boka enda(eksamen har skylda for det :evil: )' date=' men har sett gjennom dvd`n. synes kanskje det var litt "lite" på den, men det som er der bra.[/quote']

    Det er feil på CD'en. Fikk brev i dag om at ny blir sendt ut uke 51.

     

    Kyrre

  15. I den senere tid har jeg fisket mye med Irske schrimp fluer i strl. 8-14. Spesielt sent på året har det vist seg vellykket. Krokstørrelsen sier jo egentlig ikke mye om fluas totale lengde. En schrimp bundet på krok #14 kan godt være like stor som en hårvinge bundet på krok #6. Alle mine scrimps fluer binder jeg på Esmond Drury (tror det skrives slik) treble kroker. De kroker vanvittig godt. Man kan like godt binde dem på enkel- og dobbelkrok også, men orginalen ble nå en gang bundet på treblekrok. Et lite tips for ikke å stikke fingrene på treblekroken er å tre på en liten gummiring på trådholderen før man begynner å binde. Når midtre hackel skal dras bakover trer man bare ringen over hackelet før man binder det ned.

    En bok å anbefale er: Schrimp & Spey Flies for Salmon av Chris Mann & Robert Gillespie.

     

    Kyrre

    post-168-13949845215306_thumb.jpg

    post-168-13949845215736_thumb.jpg

  16. Hei

     

    Jeg har hatt en Dagger i 3 år nå, og er veldig førnøyd. Siden den er så bred er den utolig stødig, uten at det går nevneverdig ut over retningsstabilitet og framdrift. Det blir jo aldrig noen racerbåt, men det er vel ikke det vi er ute etter heller. Eskimorulle går ikke p.g.a. bredden. Som fiskefarkost er den optimal. Jeg har montert stangholder

    og anker(halvdel av manual 2kg.) akter, med tau fram som enkelt festes med en klemme som det er på seilbåter.

    Stort rom både foran og bak, så det er ikke problemer å få med seg nok oppakning.

    Det negative er at rommene ikke er vanntette. Hadde det vært vegger foran hvert rom, så hadde de vært fylt med luft og sikkerheten hadde blitt bedre (lurer på om ikke nye modeller av Dagger har dette).

    Kan anbefales, men skulle jeg handlet idag hadde det nok blitt en Ally kano p.g.a. plass og muligheten for å få den med på reiser.

     

    mvh Kyrre

    post-168-13949845203371_thumb.jpg

  17. Hei Knut

    Å doble hacklet er ikke å bruke to hackle. Det blir brukt på våtfluer og laksefluer for å få fjærstrålene fra begge sider av hacklet til å peke bakover uten å binde dem ned. Det kan gjøres ved å preparere fjæra på forhånd, eller man gjør det enklest ved å dra dem bakover før hver tørning.

     

    Kyrre

  18. Var selv ved Vorma ved Minnesund i dag. Blåste sinnsykt fra Mjøsa' date=' så 3'er stanga mi og nymfa fikk en tøff jobb. Lov å spørre om hvor langs Vorma du fisket? Regner med det var med nymfe...[/quote']

     

    Fisket ved Svanefoss med veldig tung nymfe (polsk nymfeteknikk).

    Blåste veldig der også så jeg måtte opp på #5 stang.

×
×
  • Opprett ny...