Gå til innhold

gs

Members
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av gs

  1. Har lurt på om jeg skulle hive meg med på en tur sammen med noen venner til Elehuthera på Bahamas 25 jan til 07 feb.

    I den forbindelse så lurte jeg på om det er noen som har vært der eller har no info hvordan Bonefish fiske er der ?

    Ps har aldri fiska Bonefish før.

    På forhånd takk :)

  2. Det er en del av oss som har opplevd at elver og vann har direkte blitt ødelagt av for mange fiskere. Og ofte etter at rykter har begynt å gå om gode fangster.  Dette har skjedd også lenge før internett. En skal ikke langt tilbake i tid før det meste av informasjon ble delt  muntlig, og bladene Jakt og Fiske og Villmarksliv var de rådene informasjonskilder.  Men en del av oss som drev aktivt også da ble veldig oppmerksomme på at det fort ble økt fiskepress på de steder som ble omtalt eller snakket om. Og mange steder ble nær ødelagt eller ødelagt.

    Folk som har opplevd dette og sett konsekvenser av det er klart skeptiske til økt markedsføring, og jeg er en av dem.

    Kan nevne at jeg allerede tidlig på 90 tallet fikk brev fra Preben Torp Jakobsen, den kjente dansken. Han fortalte om sitt fiske i Norge på 70-80 tallet. Og han kunne også fortelle om et sterkt økende fiskepress på noen av våre beste steder og det negative det førte med seg. Og to av stedene den gang var Rena og steder i Hemsedal (ikke bare Hemsila).

    Mange har også drevet kultivering på dugnad og har atskillige flere døgn med dette i året enn det de selv fisker. Her på mine hjemmeområder har gutta bært kalk, fanget rogn og bært fisk i flere tiår. Det er klart folk blir forbanna når det da dukker opp folk som klarer å rasere deres arbeid på null komma null.

    Jeg sier ikke at Hemsila blir rasert fordi noen reklamerer for sin blogg der. Men for meg er det en uting som jeg absolutt ikke i mitt sinn vil akseptere. Vi vet at Hemsila er bra, akkurat som Rena og andre kjente steder og det synes jeg holder. Da får fiskern sjøl lære seg å lese elva finne ut av klekkinger og lære å treffe på gode forhold. Du må investere og bruke tid på nye steder, du må rett og slett lære.  Jeg skjønner derfor ikke vitsen ved å hoppe over et par "kapitler i boka" og komme til dekket bord.

    Det er noe å tenke på at omtale og markedsføring for 20 år siden noen steder hadde en veldig negativ virkning. Og hvordan er det da ikke i dag da alle kan hente 100 ganger mer informasjon i løpet av minutter på en pc eller en smarttelefon ute ved elva.

    Jeg kan ikke med min beste vilje se fordelen med en sånn åpenhet.

    Kjell

    <<l

  3. Forundrer meg også en smule over folk som henger opp plakater med reklame for bloggen sin, og opplysninger om at "dette er en god fiskeplass", på gjerder til grunneiere langs elva.

    Ser ikke veldig smart ut . . .

    Tilbakestående opplegg, riv det ned !!

  4. Skjøt fortommen med tippet i ønsket dimensjon, avhenger av hvor tjukk den ferdigtaperte fortommen du har er i enden.

    Er den ferdigtaperte fortommen din f.eks 3x kan du skjøte på 5x og videre med 6x visst du ønsker tynn tipet i enden mot flua.

    Oppsettet jeg bruker er ferdigtapert fortom på 450 cm med 3x tykkelse i enden som jeg skjøter videre med 5x og 6x

    ( 6x visst ørreten er sky ), bruker microring i enden av den ferdigtaperte fortommen.

    Håper dette var noelunde forståelig :)

  5. Bruker dette innlegget til å skryte av servicen til Nordisk Fiskeutstyr !!

    Kjøpte Patagonia Gallegos hos Nordisk her i vår, etterhvert ble det slitehull i buksa etter bare en halv sesong bruk.

    Snakka med Svein på tlf og fikk beskjed om å sende den til Nordisk sånn at de fikk sett på den for dette var den første tilbakemeldingen vedrørende denne buksa som var negativ.

    Etter en ukes tid så lå en ny vadebukse i posten :-).

    Dette kaller jeg service man tar av seg hatten for !!

    Hadde planer om å handle nye vadesko fra USA men nye sko blei kjøpt på Nordisk :-).

    Med en service av denne klassen så kommer hvertfall jeg til og legge igjen mye penger der i årene fremover ( håper mange andre også gjør dette ).

    STOR TAKK til Nordisk Fiskeutstyr.

×
×
  • Opprett ny...