Gå til innhold

Tony Pedersen

Members
  • Innlegg

    2 848
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av Tony Pedersen

  1. Korker til sjøfiske ja :) Mye man kan si om det!

    Men jeg bruker ikke TMC811s lengre, den er for tykk i godset og for myk synes jeg. Gamakatsu SL12.3H har tatt helt over 811 sin rolle hos meg. De har mye andre svært bra kroker også. 

    Til reker så bruker jeg kun Gamakatsu F314, opprinnelig en stingerkrok til ferskvannsfiske med popper til Bass, og er derfor ikke rustfri. Men jeg er ikke plaget av rust på disse jeg. Bruker de også til lopper, poppere, og større streamers som sildeimitasjoner.

     

    Legger ved to av mine angel fluer, den blå er bundet på F314 str 1 og er ca 12 cm lang :)

     

    Riktig godt nyttår alle sammen forresten!!

    post-2692-0-36037800-1451760351_thumb.jpg

    post-2692-0-73957100-1451760417_thumb.jpg

    • Lik 8
  2. Mange flotte reflekterte og informative innlegg her nå! Dette liker jeg og tråden lever igjen :)

     

    Jeg er enig i det meste ovenfor, og konklusjonen av å ha leste alle innleggene, og mikset dem sammen med noen av mine tanker. Er at praktisk erfaring er det viktigste for å få fisk i sjøen, og sikkert alle andre steder også. 

    Og det er jeg være helt enig i :)

    • Lik 2
  3. Blitt noe på deg i det siste eller, Tony?Unnskyld, hvis fortsatt våre veier er skilte? Skal en tur nedover saltørretkysten på vestsida de nærmeste dagene. Liker vinden 

    Joda det blir litt her og der ;) Fikk vel to da jeg var ute sist, men det er en stund nå. Tenker å legge inn litt fisketrykk i desember, jeg får ofte de største på denne tiden ;)

    • Lik 1
  4. Flott flue Tony!

    Har du noen bestemte områder du foretrekker den type fluer? Og hva med inntrekket?

    Det har begynt å føles vinterlig, og om været ikke snur så blir vanntemperaturen raskt lavere.

    Begynner å få litt abstinenser etter å komme meg ut, så satser på å få tatt en tur til helgen.

    Er meldt liten kuling, så om ikke annet så blir det i hvert fall friskt.

    Fisker denne der det er Tobis, ofte i nærheten eller over sandbunn. Skjønt fisken sier sjelden nei takk uansett! Foretrekker et rolig tohåndstrekk på Tobis imitasjoner. Jevnt inntrekk med noen lengre trekk rett opp, om du skjønner :) Tohåndstrekket er ofte svært fordelaktig, man har hele tiden kontakt med flua, kan variere lettere og man får riktig kroking av fisken. Uten å løfte stanga, sitter ikke fisken så er ikke flua plutselig flere meter unna. 

     

    Bruker neste bare tohåndstrekk på natta også, ofte så sakte at det blir nesten kjedelig ;)

    • Lik 2
  5. En luring det Tony :-), men her har du sitti lenge og pirka ut organza fiber eller har du et lurere tips ?

    Neida du :) Denne flua er rask å binde, tar lengst tid å tusje og lime på øyne.

    Strømpen føres over flua etter at den er avsluttet. Tråden festes på nytt og strømpen bindes fast.

    Jeg legge på denne strømpen stort sett for å hindre lengre fluer å henge seg opp. Men det ser jo ikke så verst ut heller :P

    Strømpen brennes litt i bakkant. Klippes i 45 graders vinkel.

     

    Samme prinsipp kan bruker på flere forskjellige fluer, strømpen kan manipuleres for å få en bredere/fyldigere kropp. Man kan lage en kant bak for mer gange eller turbulens rundt vinge/hale. Eller man kan klippe den kort, vrenge den forover og man har en fin trakt som vil tilføre mye bevegelse :)

     

    Edit: Når strømpen vrenges forover som en trakt, så limes den i ønsket posisjon. Superlim eller Uv :)

    • Lik 1
  6. Det aller viktigste når du skal fiske i sjøen med hurtigsynk liner er, å velge en line som synker unisont. Det vil si at hele lina synker i samme hastighet. Det blåser ofte, og ofte mye, gjerne så går strømmen ikke samme vei som vinden. Alle disse faktorene og noen flere gir dårlig kontakt med flua, om du har en flytende skyteline, som er det verste. 

    Det er flere liner å velge imellom. SA har gode liner for dette :)

    • Lik 2
  7. De siste 12 årene har jeg fisket kun på kysten, året rundt :) Jeg tenker ikke ferskvann, foruten om å plukke noen kreps i sesongen. 

     

    Jeg har så mye meninger og sikkert gode tanker, men de gjør seg vanskelig på nett :P

    Eller det er vel jeg som er vanskelig på nett...?

     

    Hyggelig å skrive litt da, har jo fisket litt og kan sikkert være til hjelp for de som har fisket mindre.

    • Lik 1
  8. Den danske varianten jeg har prøvd er en skumfidusen, eller noe sånt :P Perlene tror jeg virker i mørket, men må lades ofte. Brukt mye forskjellig i mørket, fisker helst på vak med litt små fluer.

    WB har aldri fisket godt i sjøen for meg, så den er ikke i min boks.

     

    Jeg har brukt den mye i elv på kveld og natt, på synkeline. Sakte, sakte, kaster oppstrøms og trekker kun for å holde kontakt. Sort WB, med oliven kropp var best. Betyr kanskje ikke stort, men føltes sånn der og da!

    Mistet en diger sjøørret på dette fisket, hadde ikke forventet stor fisk. Ikke over 3-4 kg, så fisket femmer :P

    Dro på en på mellom 7 og 8 kg leenge, før den bare tømte snella, hoppet og var borte..

     

    Ikke noe greit minne det, egentlig :(

     

    Fikk en på akkurat 4 kg kvelden etter, pluss noen mindre, på en stripene muddler,. En egen variant med celleplast som aldri synker, litt plaster på såret. Men var bare småfisk i forhold..

     

    Fluer kunne jeg sagt mye om, og de som følger meg på facebook har vel sett noe av mine enkle kreasjoner.

    Jeg hadde en periode i starten, hvor jeg ikke fikk så mye fisk. Dette var på slutten av 80tallet, og det var ikke noe hjelp å få. Og da var det enkelt å gi flua skylden om man fikk mange eller ikke. Tankene gikk i detaljer, og en rød hale, trigger punkt, hvitt/grått, lys blå eller mellom blå. Fikk jeg fisk, så måtte jeg finne årsaken. Årsaken fant jeg ut av etterhvert, men først etter flere runder med meg selv.

    Eller årsaken, det har ikke noen med overnevnte detaljer å gjøre faktisk. Jeg lærte meg viktigheten med de andre detaljene, line, fortom, inntrekk, det å ikke skremme fisk(sjøørret). Viktigheten med å ikke miste hodet om du ser en fin fisk som akkurat er på kastehold, jeg kaster ikke på den først, lengre. For det er som regel flere fisk mellom den og oss, som lina lander på. Da får du ingen fisk, men skremmer alle.

     

    Jeg er fortsatt en del detaljorientert når det gjelder mine fluer, eller de jeg velger å fiske med. Men jeg tenker mer at en karikatur fisker bedre om dere skjønner. En god karikatur av en reke, er f.eks pattegrisen. Den er veldig effektiv til tider, men det er også tider at den blir for voldsom. Den overdriver svært karaktertrekkene til en reke, og det er ofte effektivt. CdC reker på dager hvor den ikke fisker godt. 

    Liv i flua kan ikke overvurderes, men så har man "pinnen" Surf Candy, skjønn det den som kan.

     

    Det jeg vel egentlig vil frem til med alt dette tullpratet, er at man må bare være ute der så ofte man kan, lære seg hva som funker. Men ikke legge fluene så stor vekt, det er tider da de betyr mye, men da må du ha gjort det andre riktig også.

    Det høres kanskje vanskelig ut, men det er fordi stort sett alle startet som meg. I litt feil ende, eller det er jo en helhet av fiskeren som gir fisk. Ikke en line, fortom eller flue.

     

    Jeg er kanskje ikke den beste til å beskrive hvordan jeg har lært meg å fiske i sjøen, men håper det kan være til litt hjelp for noen :)

    Jeg må også understreke at dette er meg, og ingen absolutt sannhet ;)

    • Lik 6
  9. Jeg fisker sjøørret slik som jeg fisker havabbor, nå på denne tiden. Dvs, større fiskeimitasjoner og synk 3 eller 4. Jeg føler slike liner er mest allsidig nå, selv om jeg sjelden fisker dypere enn rundt 1 m. Men neste kast kan fiskes inn på 4 m dyp, så det blir lettere å finne fisken ;) Fisker relativt fort, men full fart hele tiden er ikke nødvendig og heller kun en myte som har oppstått. Variasjon er viktig her, som ellers i løpet av året. Jeg fisker på steder jeg har fått havbbor før, så det er den jeg vil ha, men får overraskende mye sjøørret, selv på fluer opp i 18 cm lengde.

    Man trenger ikke så store fluer da, 8-12 cm holder lenge. Chartreuse er nok den fargen jeg får aller mest på. Men duse og slanke streamere må også være med i boksen.

    Bruker av og til litt reker, men det blir pattegris på grunne områder, kveld og natt.

    • Lik 4
  10. Jeg har fisket alt som er stort sett i Norge med flue. Alt er like gøy til tider, men sjøfisket har mest variasjon. Og det krever mer av meg for å jevnt over lykkes :) Slik føler jeg det da, så kan de som vil mene noen annet uten at

    det betyr noe for mitt fluefiske :)

    • Lik 1
  11. Jeg anbefaler ofte liner til div fiskere, men er ganske nøye på å få med at disse er de som fungere best for meg. Så man får teste å se! Men føler av og til, at kanskje ikke mine tips er av de beste for den aktuelle fiskeren.

    Men det er jo vel ment og ikke dårlige tips.

    Selv om jeg sjelden får noen tilbakemeldinger :P

    • Lik 1
×
×
  • Opprett ny...