Gå til innhold

sandefjordingen

Members
  • Innlegg

    355
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av sandefjordingen

  1. ELGÅSEN er da nærmest, men du kan like godt ta øvre åstabru, der har også informasjon om  hvordan fisket er , faren min har fisket inni øyer og fått noen fisker, det er fint der inne. en kose-elv, kortpriser vet jeg ikke noe om har ikke vært der inne på 4 år, pga barnefødsler osv, det er langt fra sandefjord

  2. det er jo ikke bare småfisk der oppe heller, i år er det tatt fisk på over 4,5 kg i nærheten av kvarstadammen  :o. dessuten er du litt heldig oppi øyer så kan det dra på et par ordentlig fine der også . men det går jo ann å tilpasse valg av utstyr etter hvor stor fisk det er i vassdraget da .-)

  3. Oppsann :D!

    Mente bare at for min del er sjøørreten tilgjengelig og det er ikke snakk om lange kjøreturer og krav om sånn eller sånne forhold......

    Det oppskrytte med brunørret er ikke selve fisket fordi det er utrolig fasinerende og morsomt. Med oppskrytt mente jeg hva jeg opplever sammenlignet med hvor bra det er på skikkelig bra plasser.

    Sjøørretfisket er jevnt bra de fleste steder og man får stor fisk også de fleste steder.

    Det man lærer av sjøørretfisket er en annen taktikk og litteraturen fokuserer mye på imitasjoner og vak, klekkinger og venting. Man lærer å fiske med flue på en annen måte i saltvann og mye av det man lærer har også effekt på brunørretfisket.

    Dette vet jeg fordi jeg fisket brunørret så ofte jeg kunne fra april til september hele oppveksten med flue. Var gal etter brunørret og er det fremdeles men fordi jeg ble litt lei av mest småfisk så ble sjøørret og laks mer kick. For ikke å misforståes så mener jeg helt klart vakfiske på stor brunørret eller røye er helt overdrevnet kult!!!! Elsker det fisket.

    Og for å lege alle sår jeg overhodet ikke ville lage så er brunørretfiske med flue en meget krevende disiplin som jeg har stor beundring og respekt for. ;)

    Alt jeg egentlig ville var å hylle sjøørreten fordi den er så stor del av mitt liv. Den er svømmer 100 meter fra der jeg ligger å sover, jeg hører bølgene slå inn på Lordensstranda i dette øyeblikk. :D

    Tenk om sjøen var privat og det kostet flesk å fiske på kysten......Mandalselva like ovenfor byen var min oppveksts paradis(er fremdeles det) jeg og mine kamerater var i båt, ankret opp og tok sjøørreter i natta på flue, laksen kom tilbake når jeg var 12-13 år og det var sterkt! Brunørreten vaket og vi fisket med alt av tørrfluer og nymfer, elva var hele min verden. Glemmer aldri Sveindal, lengre opp i Mandalselva, for et brunørretparadis.................Som forsvant. Kalken gjorde at reprodusjonen føk i været, tidligere snitt på 600gram og mye fisk opp i to tre kilo ble tusenvis av 100grammere. I tillegg har krypsivet ødelagt elva der oppe. Sjøørreten på kysten gjorde at fluestanga kunne brukes hele året og sjøørreten vaker i -5 i en tidevannsrenne her. BØ eller SØ? BEGGE DELER!!!! :)

    For å tilfredstille brunørretsuget må jeg nok til finnmark i sommer. Da er det bare lukten av mygga(myggmiddel med en god lukt) sipvak, og skjelvende hender som knyter på tørrfluer mens midnattsola gjør alt for at jeg skal være oppe hele natten. Men nå satser jeg videre mot en over 4 her nede. Kan ta tid.......

    Lyr på 4 Fettfinna er bra inne ved land, veldig bra!

×
×
  • Opprett ny...