Gå til innhold

Morten Johansen

Members
  • Innlegg

    69
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Morten Johansen

  1. Slett ikke alltid flua har skyld i tvinn. Fortommen kan være en synder. Er man ikke nøye nok med å strekke denne godt,

    (spesielt den tykke delen) vil en knapt synlig "korketrekker" på fortommen spinne opp hele flusnøret.

    Passer derfor  alltid på å ikke ha noe av fortommen inn på snella.  Morten

  2. Leser at Rio Gallegos buksene har ullforede neoprensokker. Hvis det er sånn at ullforet sitter fast i sokken, lurer jeg på hvor smart det er, med hensyn til lukt fra fotsvette og TØRKETID etter skylling/vask? Uansett, alltid lurt å ha med to bukser på langtur. Har G4z og er helfrelst.

  3. Tvinn er no herk, så slik  har jeg løst problemet.

    Istedet for å feste hakkelet på den tradisjonelle måten (i bakkant av kroppen og surre en gang frem), så fester jeg hakkelet foran ved hodet. Surr hakkelet 3-4 vide tørn bakover og fest med bindetråden. Før tråden frem igjen eller bind av og fest bindetråden foran igjen, og surr hakkelet 3-4 vide tørn frem igjen (samme surreretning så det krysser seg selv)  Da danner hakkelet to "skruer" som motvirker hverandre, og du kan bruke tynn spiss på fortommen.

    Håper det ikke var for klønete forklart.    Morten

  4. Tror insektene smuldrer opp når de blir helt tørre.

    Her er en ide' jeg fikk: Støp de inn i flytende plast (små blokker), så holder de til jordas undergang ;D Her er en link hvor det meste kan kjøpes, hvis de sender utenlands da...http://www.smooth-on.com/Urethane-Plastic-a/c5_1120_1156/index.html

  5. Heisann. Kikka litt på Wikipedia ang. fjærmygg: De voksne fjærmyggene er bitte små til middelsstore mygg, 1 - 10 mm lange. Mange arter er mørke på farge, andre er livlig grønne eller gule, ofte svartflekkete. Bakkroppen er lang og tynn hos hannene, kraftig og kjegleformet hos hunnene. Beina er vanligvis lange og slanke. Hannene har fjærformede antenner, mens antennene hos hunnene er ganske korte og sylindriske.

    Larver som lever i oksygenfattige sedimenter er gjerne blodrøde på farge fordi kroppen inneholder store mengder hemoglobin som hjelper dem å ta opp oksygen. I Norge er det over 50 arter.

    Slik jeg tolker det er det bortimot umulig å lage en S.B. feil så lenge den ikke er lenger en 10 mm.

    Skal jammen prøves (hvis bare isen går snart).    Morten

  6. Dette er vel noe buzzerfiskere kanskje vet mer om. Myggpupper har det vel med det å fyke opp og ned i vannmassene. Når maten ikke er på overflaten lenger så syns ikke vakene lenger heller. Om fisken tar en puppe som synker ned noen cm. under overflaten så ser vi ikke det. Det rareste med det hele,synes jeg, må jo være at myggpupper, nymfer og annet småbøss i det hele tatt har peiling på vindretninger og raske temperaturforandringer i lufta når de lever under vann.

×
×
  • Opprett ny...