Gå til innhold

Frode Granli

Members
  • Innlegg

    102
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av Frode Granli

  1. Det viser jo seg nå at stadig flere fisker med enhånds etter laks. Flere skjønner at man ikke MÅ fiske med en 15'foter for å kunne få inn en laks på 10kg. Det blir litt mer spenning og følelse i hele greia når man går ned i klasse. Folk er slett ikke dumme, men en erfaring fattigere. De tar ofte i en lett stang og forkaster den direkte fordi den er så ultrapinglete.

    Det interressante Tya er at dette er en fase jeg var inne i fra 10-15 år tilbake.

    Med all respekt, folk er ikke dumme vet du.. dette tema var virkelig hot første halvdel av 90-tallet. Erfaringene fra den gang, ikke minst mht 2-hånds, er at tohåndsen vant.   

    Og forøvrig står det mange ultralighte stenger i kott rundt om i de tusen hjem. Lite brukt...

    Det gjør de ikke her i alle fall.Men husk nå på at en tohånds heller ikke er som på 90 tallet. Nå fisker jo folk klasse 7 og 8 i tohåndsstenger.

    Dere prater bare om kjøringen av fisken. Det er jo flere andre grunner til en ender opp med ei stang på en tur. Når jeg velger meg ei stang for en tur tenker jeg ikke først og fremst på kjøringen av fisken.

    Forex, laksefiske, det er da befriende å underhandskaste ei tubeflue med ei tohands kontra ei enhands.

  2. Rodani er det første som slår meg

    vet ikke helt. denne har ongen bakvinger. men klarte å finne felt guiden til insekt boka og der er kom jeg frem til cloeon/procloeon. ser ikke kryss venene mellom r1 og r2 så jeg er litt usikker der og...

    Jeg tror det er en av de. Tipper du finner den i små mengder sitte lenge på vannet. Slik er det her i alle fall.

  3. For å svare med samme mynt. Hva gjør en som ikke er interesert på fluefiskeforum?

    Derimot

    Det er nok en skjønn blanding av lokalsjappe, internett, tilgjengelighet, og ikke minst påvirkning fra private relasjoner. Og når man er bitt, eller er på vei til å bli bitt av fluefiskefebern, da er nok lokalsjappe, foreninger, og fiskekompiser kjempeviktig!

    Jeg overgir meg til disse ordene :)

  4. Jeg kan jo ikke si med sikkerhet at du tar feil men jeg bare tror det ;)

    For å svare med samme mynt. Hva gjør en som ikke er interesert på fluefiskeforum?

    Som du sier er nok venner og bekjente pluss familie det viktigste. Utover det, tror jeg du blir mye lettere påvirket til å se det eneste og sanne lyset hvis du står face to face i butikk med riktig atmosfære og kunskapsrik betjening. Jeg vil tro de fleste har drevet med en eller annen form for fiske før de tar steget inn i virklighetens verden. De fleste! Derfor går de gjerne inn i en slik butikk.

    Når jeg startet med fluefiske så skulle jeg kjøpe fluer til flue og dobb. Skulle ha telemarkskongen da jeg mente den var suveren på bekkerøya i solskinn. Han var utsolgt og jeg ble skuffa. Da kom tilbudet om jeg heller ikke kunne tenke meg å binde disse selv. Klemte til og så bar det utfor.

    Men det hører med til historien at amiga 500 var det kuleste man kunne eie da.

    Jeg er fortsatt overbevist om at slike butikker er viktigere en nettet for å få folk igang. Og ikke minst holde de igang :)

  5. At internett og nettbutikker gjør rekrutteringen dårlig er jo bare tull. Kan ikke se noen form for logikk i en slik påstand.

    Hvilken plattform når ungdom lettest i dag? Ikke den bortgjemte fiskesjappa i andre enden av byen, men nettbutikken, nettreklame.

    Hvor får unge info, inspirasjon og lyst til å prøve/starte med fluefiske? Ikke av å kjøpe fluefiske i norden før de en gang har startet, men fra å lese på nettet, prate med venner eller familie.

    Selvfølgelig er fiskemagasinene og fysiske fluesjapper kjempekult, men først når man har startet med fluefiske.

    Her tror jeg du tar feil. De fysiske miljøene som gjerne er rundt en butikk er meget viktige.

    Staffan: Synes du det er så rart at folk starter nettbutikk i disse dager? Tror du for,ex Grønnberg Sport lever først og fremst av fluefiske? Nei det gjør du ikke for dette vet du. Om en som engasjert driver en hyggelig "gammeldags" detaljbutikk selger via nettet så har han fremdeles butikken-kompetangsen og det som hører med. Vent og se hvis slike butikker legger ned. Da kan vi diskutere rekrutering. Det er jeg sikker på!!

  6. Morten: Ser ofte at fisken fra disse elvene er unormalt feit også har de ikke alltid så store finner og har lite prikker. Er det kun settefisk i alle kalkelvene der borte? Og settes de ut som store? Ikke meningen å kødde til tråden deres men er nysgjerrig.

    Hehehe Din jævla kødd ;D Snakk om å prøve å kødde det til. Bli nå heller med og hopp over dette irske vaset et år!

  7. Ja Frode du er nå ikke feil som resiefølge  :) Jeg tenker 7 dagers tur hvor av 4-5 i elven. Jeg skal sjekke litt mer med priser og eventuelle transportutgifter. Tror tog fra London til Southampton vil være det billigste og heller leie bil i Suothampton. Jeg kan fikse togbilletter på 1. klasse til nesten ingenting.

    Takk for det Sigve :) Jeg hiver meg på :D Det er et men og det er nok en vellkjent hake. Fruen. :rolleyes:

    Så lenge ikke hun har noe i mot det (hun pleier ikke det) og jeg har råd, så blir jeg med!!

    Har vært på en del i det siste og reiser snart igjen så jeg drøyer det litt med å nevne det :D

    Så jeg blir med men vil bare sikre meg i tilfelle- rottefelle.

    Ps: Jeg trekker meg selvfølgelig ikke 2 uker før avreise....

    Ps 2: Kansje jeg kommer til å terge dere med noen fæle nymfer mitt i halfords bakgård ;D

  8. Ser at det er flere som poengterer at en må se an mulighetene for å ta ut noe matfisk. Det er jeg helt enig i, kan bare henvise til mitt innlegg om den tid jeg også var i Hemsila og prøvde meg. Kanskje jeg til og med droppet denne elva lenge før mange av dere ble født. Jeg så at fisket der allerede i 1965 hadde tapt seg, og flyttet derfor over til Hallingdalselva i to tre år. Også der ga jeg meg .

    Kan forresten ta med en hendelse jeg var ute for mellom Oppsjø og fossen nedenfor. Bonden som eide jordene ved elva og Oppsjø var fortalt meg at han var en j.... til å jage folk. Derfor fisket jeg meg opp mot utløpsoset en gang jeg så han drev ute på jordet. Har i alle år tatt hensyn til åker og eng, så jeg holdt meg ute i elva.

    Det tok ikke lang tid før han kom bort til meg og sa på en høflig måte at han desverre ikke kunne la meg fortsette å fiske. "Jeg ser at du viser hensyn", sa han, "men kom her så skal du få se hvorfor jeg nekter folk å fiske her. I regnvær så tar fiskerne korteste vei bort i løa" Og det vil jeg si, det var ikke noe rart at han var bisk på fiskerne. Det gikk hardtråkkede stier over hele jordet etter folk som hadde søkt tilflukt i løa. Gresset som skulle være vinterfor til dyra var helt nedtråkket. Og da er det ikke noe rart at en blir arg.

    Så jeg vil fortsette å oppføre meg på samme måte som før, både når det gjelder å oppføre seg på annenmanns grunn, og det å ta ut en fiskemiddag eller tre. Og matfisken skal ikke være mindre enn at en fisk er nok til middag for meg, men heller ikke større enn at en fisk er nok til kona og meg. Derved blir kilosfisken spart, er jeg så uheldig at jeg får storfisk på kroken, så tas ikke fisken opp av vannet, men blir kvitt kroken i hoven og får svømme ut derfa.

    Mulig at jeg gjør feil, men det er min mening at det bør gjøres på denne måten. Uten at jeg ser skjevt til andres meninger. Og vil noen kritisere meg, vel, så får jeg tåle det uten å gå av ""skaftet"".

    Ha en god dag videre, og fortsatt godt fiske til alle kategorier

    Magne Fjellstad.

    For å svare kort. Hadde alle fulgt ditt eksempel så hadde ikke denne tråden noen gang vært skrevet :)

  9. Veldig bra innlegg av Erik, men jeg er nok av den oppfatning at vi på mange områder er utenfor det som bør være politikkens områder. Vi er tross alt en sær interessegruppe som ønsker oss stor brunørret for forlystelsens skyld. En temmelig egoistisk interesse. Å sørge for gode fiskevann og forvaltning mener jeg det er grunneiere, foreninger og ildsjeler som må stå for - gjerne i samarbeid med lokale myndigheter. I Bærum har eksempelvis kommunen samarbeidet med Vestre Bærum Sportsfiskere om Sandvikavassdraget, og det finnes mange slike eksempler rundt omkring. Disse interessene må jobbe på både i forhold til lokale forvaltningstiltak, regler osv, og i forhold til press på beslutninger som berører elver og vann, slik som kraftutbygging, kraftreguleringer, veier, annen byggeaktivitet m.v.  Det vi hadde trengt var en samlende interesseorganisasjon som hadde fokus på å gjøre sporstfisket mer attraktivt ved å gjøre norske elver og fiskevann bedre mht bestand og størrelse. Det er noe ganske annet enn å dra med et lass unger ut på isen en vinterdag for å slakte sjøørret. Fiskeglede er viktig å så i ung alder, men det samme er oppgjøret med sanke&samle&slakte-kulturen som henger så igjen i nordmenn. Jeg føler at jeg bidrar nesten hver eneste dag, når jeg må forklare hvorfor jeg slipper ut igjen så mye fisk - av det lille jeg får.

    Hva venter du på? Du er jo den fødte org,leder. Start en org og vi henger oss på :)

  10. Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok.

    Det der ble jo veldig bra Amund. Sushi er fantastisk!! Det ligger en "take-avay" rett over gaten for blindeforbundet i oslo som lager fantstisk sushi.

    Anbefales.

    Hva av råvarer har vi tilgang på her på berget som er fint til sushi?

    Jeg kommer på : Laks-tunfisk-kamskjell-reker. Hva mer?

    makrell ;) flott fet og masse smak :) lett å få tak i og nå :D

    Det høres liksom ikke helt supert ut men får prøve og se :)

    Hva mer dere? Må jo være av sushi-kvalitet og.

  11. Sushi. Kjempegodt og veldig enkelt. Ihvertfall når en kjøper det ute. Endelig somlet meg til å prøve å lage det hjemme. Ble litt knoting men etterhvert lignet det da litt på orginalen. Smakte ihvertfall bra, men sjøgresset føltes litt seigt når en ikke får pakket sushien hardt nok.

    Det der ble jo veldig bra Amund. Sushi er fantastisk!! Det ligger en "take-avay" rett over gaten for blindeforbundet i oslo som lager fantstisk sushi.

    Anbefales.

    Hva av råvarer har vi tilgang på her på berget som er fint til sushi?

    Jeg kommer på : Laks-tunfisk-kamskjell-reker. Hva mer?

  12. Det var ei grei liste å plukke fra :) Men antibakteriespray  ??? Hva skal du med den?

    Og jeg ser folk bruker hansker nå på sommeren. Er det for kulden? Har jeg aldri vært i nærheten av å tenke på en gang.

    Ps: Det var ikke ment som drit eller kritikk!! :)

    a. Antibakteriespray blir brukt for 2. linje vedlikehold av hygiene (våtservietter er 1. linje ;D )

    b. Hansker kan være greit å ha hvis det blir kaldt på natta, evt som beskyttelse mot knott ;)

    Tror det er bra ikke vi reiser på tur sammen ;D

    Klarer du under 20 kilo på dette? Hadde vel mer en 20 selv når jeg tenker etter...

  13. Det var ei grei liste å plukke fra :) Men antibakteriespray  ??? Hva skal du med den?

    Og jeg ser folk bruker hansker nå på sommeren. Er det for kulden? Har jeg aldri vært i nærheten av å tenke på en gang.

    Ps: Det var ikke ment som drit eller kritikk!! :)

×
×
  • Opprett ny...