Gå til innhold

sander

Members
  • Innlegg

    40
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av sander

  1. Kjøpte rs v2 i dag

    Måtte ut å fiske

    Starta ved en sandstrand smalt på en tass

    Gikk videre til et skjær og kasta utover grunnen fisk på første kast 800 gr feit og litt farget. Etter å forsiktig satt den ut igjen smalt det på en til på det første kastet. Litt mindre enn den forrige men skikkelig sprek.

    Etter denne så jeg en plog etter flua, dro fortere så satt'n. 500 gr.

    Etter det stilnet det. Men en flott tur og stanga var konge. Brukte flyt og fiskeimitasjon

  2. hei !

    mista den ene delen til fluestanga her om dagen, men den begynte å bli litt sliten og det var et sett til 1200 kr.

    så har jeg hatt konfirmasjon så jeg kunne tenkt meg ny stang til sjøørret.

    skal være 9 fot 7 er.

    tenkte fra 2000-3000 kr syns det er blir litt rart å bruke mer enn det på stanga.

    tenkte å slenge med et snøre. har flyt fra før. frister med coastal da i fast intermediate.

    vet dere om en fin stang man har noen år ?  :)

    alle råd tas godt i mot har ikke lyst til å gjøre et bomkjøp, og dere her inne har jo peiling  <<l

  3. hei

    jeg har nå valget mellom cortland troutseeker pro wf 8 F/I  eller g loomis streamdance wf 8 intermediate

    hva burde jeg velge frister mest med streamdance snøret men har ikke snøre kurv. må man ha snørekurv når man bruker hel intermediate. hvis ikke er vel flyt/intermediate mer praktisk. fisker mest fra land men noen ganger vadende. hva burde jeg velge ? 

  4. ute i dag og fikk bare en LITEN sjøørret midt på blanke dagen foran mange badegjester,men når man kan fiske i badebukse kan man ikke klage  8)  <<l bare lurer på hva er det dere bruker i sjøen wf eller skyteklump  ??? bruker skyteklump nå og det går laaaaangt men irritterende med skyteline som bare krøller seg >:(

  5. Hei ! har bestemt meg for å kjøpe denne stanga. det eneste er at jeg finner ikke den rette klassen skal ha klasse #5, men finner bare #4 #6 og #7. har allerede bestilt fra sportsbutikken.no men den var utsolgt. noen som vet hvor man kan få tak i den? på forhånd takk :)

    Sander

  6. Angående å bendsle, så har jeg spurt Terje her inne om det før. Jeg tar meg den friheten og kopiere det han skrev til meg på PM så du kan lese det også. Håper du forstår litt hvertfall:

    Litt vanskelig å forklare hva jeg gjør men jeg skal gjøre et forsøk Smiley

    Det kalles å bendsle en løkke.

    Noen foretrekker å ta en tapetkniv eller liknende å skjære vekk coatingen på fluesnøre slik at kjernen kommer frem og deretter bendsle en løkke av fluebindetråd. Jeg synes det er like greit å bare legge fluesnøre slik det er i en løkke før jeg bendsler.

    Måten jeg bendsler på er å lage en liten løkke på fluesnøre og deretter bruke fluebindingstråholderen til å surre rundt. Dette gjøres ved at man i stedet for å surre på vanlig måte, setter fart på tråholderen og lar den gå i kast rundt fluesnøre. Dette krever litt trening å få til. Det man oppnår er at flubindetråden legger seg meget stramt rundt fluesnøre. Viktig at man har bare en liten åpning mellom tommel på hver hånd når man "kaster" fluebindetråden for å kunne holde kontroll på tråholderen. Man må også sørge for at bindetråden dekker over området der enden på fluesnøre møter resten av fluesnøre. Derfor må man gjøre dette noen ganger til man har fått en surring som dekker slik at man ikke ser enden på fluesnøre.

    Til slutt lager man noen halvstikk med fingrene over løkka som man har laget og deretter legger man fort på en dråpe superlim over bindetråden.

    det er det jeg har gjort  :D

×
×
  • Opprett ny...