Gå til innhold

klepto

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av klepto

  1. Når det gjelder Mattilsynet så er det helt andre ting enn fiskens velvære som gjør at de ønsker et forbud mot C&R. Tenk bare på den massive fiskeplagingen som finner sted i oppdrettsindustrien, med mattilsynets velsignelse. Prøv å dra til et slikt anlegg og ta noen bilder av elendigheten, så vil det raskt vanke anmeldelse og bot. Bare spør svensken Mikael Frödin som nylig fikk en slik dom mot seg i Alta tingrett (15K i bot og saksomkosninger).

    Mattilsynet ønsker et forbud mot C&R (med mulighet for å søke om unntak) fordi det vil gi mer byråkratisk arbeid, penger og makt til tilsynet.

  2. Som nevnt over her så står det heldigvis ingenting i dyrevernloven som kan tolkes dit hen at C&R er forbudt. Derimot så står det følgende i loven:

    "Enhver som påtreffer et dyr som åpenbart er sykt, skadet eller hjelpeløst, skal så langt mulig hjelpe dyret."

    Så dersom noen skulle påtreffe en fisk i håven sin, som da åpenbart er hjelpeløs, så har man faktisk en lovpålagt plikt til å hjelpe den. Og den mest naturlige måten å hjelpe en uskadet fisk på er jo å slippe den ut i vannet igjen.

     

    • Lik 4
  3. Et drawback med denne er at ingredienslisten er hemmelig. Så man vet ikke helt hvilke stoffer man blir utsatt for. Men på baksiden av flaskene blir det advart om at man for all del ikke må få dette på huden eller i øynene. Det står også at produktet er kreftfremkallende og at det kan ødelegge arvestoffet og føre til misdannelser på foster.

    Så kanskje dette produktet passer best for litt eldre fluefiskere som allerede synger på siste verset ??

     

  4. 8 timer siden, torese skrev:

    Artikkelen forteller det motsatte at fisken tåler mindre enn man tror!

    Nei, den vitenskapelige artikkelen forteller slett ikke at fisken tåler mindre enn man tror. Vil anbefale å lese den. I forsøkene som ble gjort ble fisk holdt over vann i opp mot 5 minutter før tilbakesetting. At de da brukte lenger tid på å restuituere seg var som forventet. Egentlig utrolig at fisk kan overleve en slik behandling, som ikke har noe med forsvarlig C&R å gjøre.

    • Lik 2
  5. Denne Gemini-artikkelen er jo rimelig full av føleri. Det skinner åpenbart igjennom at journalisten er skeptisk til C&R. Men jeg er enig i at selve forskningsartikkelen er ganske objektiv og interessant. Den kan leses her:

    http://www.fecpl.ca/wp-content/uploads/2018/05/Raby-et-al-2018-FishRes-swim-for-it.pdf

    Konklusjonen er vel ikke direkte overraskende: Langtekkelig kjøring og/eller eksponering for luft øker restitusjonstiden, i hvert fall for noen arter. Dette skal være i samsvar med praktiske erfaringer fra folk som fisker i det aktuelle området. Mens korallrev-fisken restituerer er den mer sårbar for angrep fra predatorer, så det antas derfor at det vil være en sammenheng mellom restitusjonstid og dødelighet.

    • Lik 1
  6. 13 timer siden, rolvseehuus skrev:

    Den ubetingede harantien er vel typiskt forbeholdt første eier?

    Ja det stemmer i teorien i hvert fall. Men tror ikke at Orvis har helt oversikten over hvem som er første eier av alle stengene de har solgt. Jeg måtte ikke legge ved noen kvittering eller noe når jeg sendte min stang direkte til Orvis. En kvittering er jo uansett ganske upersonlig. Det følger med et garantikort når man kjøper ei ny stang, men disse tror jeg ikke blir brukt i praksis.

    • Takk 1
  7. I Norge så har vel selgeren plikt til å håndtere reklamasjoner. De har ikke lov til å henvise til importører eller produsent.

    Hvis du knekker eller ødelegger stanga selv, så har jo Orvis 25 års ubetinget garanti på de fleste stengene sine. Da må du sende hele stanga til Orvis i UK eller US. Orvis UK tar et gebyr på £45 for dette. I tillegg må du betale porto den ene veien.

    • Takk 1
  8. Jeg har en ph mellom 5 og 6, synes det er lite overflateinsekter mht. vårfluer og døgnfluer. Bør jeg vurdere kalking?

     

    Nei, da risikerer du at det blir enda mer småfisk i vannet. PH på mellom 5 og 6 er ok.

    • Lik 1
  9. Fant akkurat ut at alle utgavene av Insekt-Nytt kan leses her:

     

    http://www.entomologi.no/journals/insektnytt/Insekt-Nytt.html

     

    Drev og googlet på dansefluer da det dukket opp et treff i Insekt-Nytt nummer 1 fra 1987:

     

    http://www.entomologi.no/journals/insektnytt/1987/IN_12_01_1987.pdf

     

    Den siste uka har millioner av dansefluer danset rundt de vannene jeg har besøkt her i sør. De stakkars vanninsektene (bl.a. vespertina og årets første vårfluer) som har klart å karre seg i land uten å bli ørret-mat, har raskt blitt plukket opp av ivrige danseflue-hanner. Litt kjipt å se at flotte døgnfluer og vårfluer ender sitt liv som pulegaver.

×
×
  • Opprett ny...