Gå til innhold

EvenAas

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    18
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EvenAas

  1. Loop Cross SX 590 er oppriktig den beste femmerstanga jeg noen gang har kastet med :-) Med et riktig snøre er den helt fantastisk, og har enda mer potensiale på vannkast enn noe annet jeg har kastet med.

    Har prøvd loop cross s1 590 og det var en fantastisk stang, hvordan er sx i forhold til s1?
  2. Jeg er ikke særlig dreven på fluer og insekts-lære generelt, så jeg skal prøve å gi en beskrivelse av fluen jeg har sett, jeg så rimelig enorme mengder så jeg må helst vite om det er bra fiske på flua.

    Fluen er svart og brun, det mest karakteristiske med flua er at det ser ut som den henger å slapper av i luften da den flyger, vingene ligger på ryggen og er brune. De har ganske lange ben, men ikke noe slikt som stankelben eller lignende, de flyger i svermer... jeg så dette insektet på en myrvann, middels størrelse på vannet i skogen.

    Kanskje det er umulig å si hvilken flue dette er, men noen ideer?

    Bibio?

    http://www.glommaguiden.com/foto_2004/bilder/040527_julussa_insekt.jpg

    Sent fra min SM-G388F via Tapatalk

  3. Jeg vurderer selv kajakk. Har outcast pontongbåt, det jeg har brukt den litt for lite selv de siste årene, men den er solid og stabil sjø. Driver kanskje litt lett i vind, men det går an å sette motor på den (og anker) . og de fleste av samme type. Slik jeg ser det, så er det å ta den fra biltaket og frakte den ned til vannet som er det største problemet . Men kanskje du får litt hjelp til det. Pontongbåt er nok mer stødig og flere fordeler en bellyboat. Klart du tar deg lettere fram med håndkraft med en kajakk, men stødigheten er bedre i pontongbåt. Snakket med en bekjent som jaktet fugl med hagle fra kajakk og hvordan du satt i forhold til båten var viktig når skuddet gikk, men en fiskekajakk er jo mer stødig.

    Okei takk for utfyllende svar
  4. Jeg er ikke akkurat noen dreven kajakkpadler, men jeg syntes det så skummelt ut å sitte så høyt.

    Innbiller meg at jeg ville synes det var veldig ustabilt.

    Jeg kjøpte meg en slik en, og synes den er ustabil nok... Ville ikke hatt sete mye høyere, men det er min relativt uerfarne mening.

    http://www.kajakk.net/nor/shop/pakketilbud.p/fisherman-pakke

    Takk for at du deler din erfaring.

    Var ut for en ulykke i høst og ble delvis lam fra livet og ned, så ser på muligheter for å komme seg i elva igjen.

    har belly ifra før men føler det blit for vanskelig å flytte seg litt avstander da fotene ikke fungerer som de skal nå mer..

    så vurderer en kano eller en pontong båt så vis det er noen som har noen tips så setter jeg stor pris på det

  5. Jeg binder med den blanke siden opp fordi jeg syns det blir finest og flua ligger finere på vannet, men vet at noen binder med den blanke siden ned, får da kanskje et roligere fall på flua, men det er en smakssak.

     

    Jeg ville brukt færre hackelsurringer, og muligens et mindre hackel, samt mindre dubbing, og litt tynnere vingestamme. Er ofte bedre med for lite en for mye på tørrfluer ;)

     

    Men dette er er bra resultat, ser mye bedre ut enn de første jeg laget :)

  6. Tya er bra elv, som fortsatt har stor fisk, men kan være vanskelig for en som er i startfasen da elva er ganske liten og blir fiska hardt på, ørreten der har nok sett det meste av imitasjoner iløpet av en sesong.

    Nea derimot er undervurdert, elva har mye fin fisk, og er stor og lang så er mange muligheter, men dermed kanskje litt vanskelig for en som er i startfasen.

    Nea kan derimot by på utfordringer da den kan til tider være svært regulert i nedre del.

×
×
  • Opprett ny...