Jump to content

markus glasø

Medlem NFF - 2017
 • Posts

  202
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Posts posted by markus glasø

 1. Hei, du har agdars i Midtbyen , men der finnes det ikke fluebinding. Du må nesten dra til Stjørdal, der finnes bestfiske og Jan Sakshaug sport, de har et utvalg med fluebinderutstyr. Det er ikke fullpakka med matrialer til ørret, da det er laks som det satses mest på .

 2. 44 minutter siden, Mr. Bean skrev:

  Tja, det er vel sånn trenden utvikler seg, men å hevde at en line med vekten foran er ubrukelig er nok å dra det litt langt...  For enhåndsfiske ville jeg nok kikket på scandi- eller aller helst skagit liner. Alt avhengig av synkegrad og ikke minst stangen din (for det har du ikke sagt noen ting om) og heller ikke dine preferanser. 

  Dersom det ikke er behov for å grave bunnen på en elv som er 20 meter dyp, så bruker jeg mye skagit til mitt enhåndsfiske etter laks. Varierer frontene avhengig av strømhastighet og fiskedybde. 

  Ubrukelig for min del i værtfall, skal brukes på en 10’ 8# og 7#, må være wf liner, klumpsystem er jeg lite fan av.

 3. 3 timer siden, Mr. Bean skrev:

  Selvfølgelig finnes det. Alt dreier seg i bunn og grunn om forholdet mellom kaster, stang og vekt på snøret. Om det blir noen god opplevelse eller estetisk nytelse, se det gjenstår å se.

  Men det finnes jo speyliner i forskjellige synkegrader laget til formålet også da... 

  De synkelinene jeg har prøvd, har ofte vekten i fremre del av linen , å er ubrukelige til speying.  hvis du har noen spesifikke liner å anbefale tar jeg gjerne imot tipps!

 4. har et nytt asi snøre, bare lurer på , det  glir som faen, men når man tar på snøret så virker det som det er litt ru, er dette sånn snøret skal være? syns jeg hørte nå snakk om lufbobler eller nå sånt...

 5. 4 timer siden, Pål Hedenstad skrev:

  Hvor vanlig det er med dårlig kork på Sage stenger vet jeg ikke. Men min SLT som jeg kjøpte ny for noen år siden har svært dårlig kork (som jeg ha nevnt i en tidligere tråd) . Da stanga ble kjøpt var dollarkursen svært gunstig (under 6 kroner) og jeg fikk fri frakt. Med andre ord ble stanga kjøpt usett. Jeg trodde jo at en såpass anerkjent stangprodusent hadde en kvalitetskontroll på håndtakene, men der tok jeg feil. 

  Jeg har ikke noe ønske om å henge ut Sage, men det er min erfaring og således et tips til de som skal kjøpe seg ny stang: Er det plast på håndtaket, riv den av i butikken og gransk nøye etter limfuger. Spesielt på den øvre delen av håndtaket der du holder tommelen. Man kan jo alltids leve med litt dårlig kort nede på håndtaket, men øverst er det jo helt krise.

  Markus: Hvor mye betalte du for utbedringen?

  Truls: Hvor lenge holder sånne limfuger i snitt? Jeg ville jo tro at løsningen er å rett å slett bytte kork selv - eller å få noen her på FFS til å bistå.

  betalte ingenting, det var store sprekker i den da jeg fikk den, og helt ny stang fra butikk.

 6. hei, kjøpte en sage som hadde sprekker i korken, og ble sendt inn for å fikses, når jeg fikk den tilbake, så føltes korken som sandpapir. problemet er at jeg nesten ikke fikk rørt stanga før jeg måtte sende den inn, å husker selvfølgelig ikke om den var sånn når jeg fikk den.  er dette vanlig på sage kork? legger ved et bilde. 

 7. har endelig funnet sjøøretplassen der jeg bor. Vaker ofte der, og får fisk på fisk å si vær gang jeg kaster når det vaker. Problemet er at jeg ikke får fisken til å sitte godt. Bør man trekke konstant inn når man kjenner fisken? Eller ta det litt lungt?

×
×
 • Create New...