Gå til innhold

Jan Arild

Members
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Jan Arild

  1. Vært ute et par dager på Iveland og Vatnestraum. Sett LITT vaking etter Marginata. Fått 4 fisk til å ta flua, men bare en på 700 på land. Men der er godt i gang  :D

    Hadde posisjonert meg med 3 vakende ørret innen kasteavstand fra kajakken i dag. Så kom en nordavind som ikke ville gi seg. Og borte var de. Det var nedtur  >:(

    Men fin tur  <<l

  2. Et litt langt tau fra fronten av kajakken som du tar rund forerste tverrstang og tilbake til til deg. Vipp opp kajakken bak. Løft den klar av bilen og dra den inn. Laster greit opp kajakken på bobilen alene.

    Kan du forklare den litt mere, Jan Arild? Hørtes interessant ut. Har VW bobil sjøl. Laster du inn fra siden eller bakfra på bilen? Første tverrstag - er det nærmeste takbøyle på bilen? Hvordan ligger kajakken når du starter det hele? Dra den inn (med tauet?) mens du løfter bakenden? Skjønte egenlig ingenting...

    Sorry at jeg er litt "treig". :)

    Geir

    Lenge siden jeg var her sist.

    Har et langt tau festet i fronten av kajakken. Dette må være langt nok til å rekke fra kajakken (på marka bak bobilen), opp til toppen av bobilen, frem til fremste tverrstang på takstativ, og tilbake. Gå opp med tauet og trer det rundt fremste tverrstag og ta enden med ned til kajakk. Begynn og løft og stram inn tauet. Løft litt mere og stram inn tauet. og så videre til fronten av kajakken er kommet opp på bilen. Løft kajakken bak og dra den inn på bilen så langt du kan mens du står på marka. Hold tauet stramt mens du klatrer opp og fester kajakken på taket.

    Samme når den skal ned fra taket. Skyv den ut over vippepunktet og klatre ned med stramt tau. Når du er nede er det bare å slakke tauet og kajakken kommer pent ned til deg.

    Hehe, funker iallefall fint for meg

  3. Fisket i godvannet på Iveland i helga. Ble bra med fisk. Men ble litt satt ut av at "alt var ferdig klekket i løpet av 2-3 dager". Alt var på vingene samtidig (mygg, døgnfluer, vannymfer, øyenstikker og litt maur). Ble det litt i meste laget med den varmebølgen vi fikk, sett i forhold til en optimal fluefiskevår? Vurderer å flytte lengre innover i landet for å finne gode klekkinger fremover.

    Ikke missfornøyd med varmen :-)

    VH

    Jan Arild

  4. Vet ikke om dette er interesant, men her har du det iallefall  8)

    Siden du ikke er så langt sør for Åmli på kartet, så vil jeg tipse om et område på Felle med godt fiske. (Felle er inn til høyre 10 km nord for Åmli). Vil tro det finnes 20+ kultiverte vann i området. På grunn av et lite handikapp har jeg selv bare prøvd 3-4 av disse. De 2 siste årene har jeg bare vært i Orrevann. Ganske mye pen ørret men langt mellom de store. Vanlig størrelse er vel ca. 300-600g. Fisken er ganske lett å få. Ligger båter til fri bruk ved de største vannene, men jeg bruker kajakk. Går greit med Belly også. Maur er en sikker vinner i disse områdene, men vil tro at vannymfene klekker der nå (se irresistible damsler en eller annen plass her inne, genial flue).

    Synes området er flott og tilrettelagt for oss som liker "light friluftsliv".

  5. Takk for svar

    Var oppe og leita etter vakende fisk på tirsdag. Fant 5 stk og fikk lurt 4 av de til å ta Marginataimitasjon. Fiskene var på 800g, 900g og 1 kg. Den siste var en stor jævel som jeg mista kontrollen over og surra seg under en stokk. Den kom opp på andre siden av stokken og jeg fikk den nesten i håven. Den var stor, virkelig stor (tipper 2 kg+. Så vannet er fantastisk nå på våren. Men merker senere på sommeren at det er mere småfisk som dukker opp. Skal kjøpe meg et småmasket garn å teste ut inne i buktene.

    Lånte et garn av grunneieren som hadde litt større maskevidde. Fikk 6 stk i løpet av natta. Alle var mellom 450 og 700g. Så vannet fungerer utmerket nå, men vet av erfaring at det går fort den gale veien hvis man ikke fisker hardt. Har fått beskjed av grunneier om at fanget fisk er mat, og skal drepes. Men har fått disp til å sette tilbake kilosfisk etter en lang utredning om nytteverdien av disse :-) Men fisk på 7-800g passer veldig fint i steikepanna.

  6. Funnet drømmevannet og satt opp kano og slått opp lavvo. Gode klekkinger av både Vespertina og Marginata hvert år. Mye flygemaur, vannnymfer og odonata.

    Er Byglandsfjordørret som er satt ut for 10+ år siden. Dette er et ganske stort vann med mange bukter og øyer. Jeg mener bestemt det ikke finnes gytebekker i vannet (samme mener grunneier). Men han mener at denne typen ørret gyter på sandbunn i vannet????? Kan dette stemme? Mye tyder på det.

    Vannet er fisket en del, blant annet med garn. Mesteparten av fisken ligger fra 400- 900g, noen få over kiloen. I det siste er det kommet en del småfisk (mest i buktene, som forventet) så jeg kommer til å bruke litt garnfiske fremover for å prøve å få en oversikt. Noen som vet om noe bra innformasjon for å tolke fangst med garn?

    Takker

  7. Enig, få ræva opp av vann. Belly er suverent den investeringen som har gitt mest fisk tilbake. Deilig å sitte i godstolen å fiske inn mot sivkantene  :)

    Har selv en 10 år gammel caddis som jeg blåser opp uten pumpe på 10 min. Kombinerer du det med ei øl når du kommer inn til vannet så blir du god og svimmel  :)

     

    Løp og kjøp

  8. Takker for svar, jeg kommer til å mase mye fremover :D

     

    OK, så begge arter trives under steiner.

     

    Jeg fisket i Vegåvann. Et kjempestort vann i indre Austagder. Siden dette er det første spede forsøket jeg gjør for å virkelig studere insekter har jeg ikke noe å sammenlikne med. Jeg gikk ut fra at det var en Vespertina. Jeg studerte med lupe og syntes fortsatt Vespertina var sansynlig pga. at jeg synes den ikke var spesielt stor og at den var grå, ikke brun. Jeg er ikke sikker på hva som menes med TYDELIG mønster på vingene. Jeg ser det iallefall lett. Men så var det dette med at vi fant de under steinene?

     

    Ser at den sliter med å komme løs fra dunskallet sitt, så det er ikke sikkert jeg får sjekket om det er noe brunt på spinnervingene.

     

    Hvor lenge holder en slik klekking på?

     

    Blir det et fiskbart spinnerfall med disse artene?

     

    Da var vi i gang iallefall :D Takk igjen :D

  9. Jeg tar opp denne gamle tråden, den er ny for meg :D

     

    Har akkurat tatt tak i dette med døgnfluer. Var ute en tur i går og fikk et bra fiske på lett klekking av Leptophlebia. Etter å ha lest, sett bilder og studert medbrakt dun med forstørrelsesglass er jeg fortsatt ikke sikker på om det er Marginata eller Vespertina. Men, jeg fant enorme mengder nymfer under steinene ved bredden. Er det da en Marginate? Vespertina trives vel best blant grønne vekster?

    Den holder på å bli spinner inne i glasset her nå. Kanskje jeg finner den brune flekken :D

     

    Hvor lenge lever Leptophlebia? Når kan man forvente spinnerfall?

     

    Blei mye dette :D

×
×
  • Opprett ny...