Det er ikke så mange år siden jeg startet med fluefiske for fullt selv, og husker fortsatt mange av spørsmålene og utfordringene.
Jeg startet min fiskekarriere, som så mange andre, med annet utstyr enn flueutstyr. Som barn gikk vi ofte i småelver med bambusstenger og mark, og fisket småørret. Disse tok vi med hjem, og freste dem på panna. Det var jo snacks med godt stekt ørret, men da som nå var jeg egentlig mest opptatt av selve fisket og ikke nødvendigvis maten. Fra jeg var ca 12 år syklet kompiser og jeg på fisketur, over bruer og opp i fjellet med telt, sovepose og haspelstenger. Vi fisket med alt mulig hele ungdomstiden; dupp og flue, dupp og mark, bunnmark, spinnere og sluker gikk det mest i.
Min første runde med fluestang ble med broren min i en smålaks-elv i Trøndelag, og fikk faktisk laks på tørt der. Fluestanga ble stort sett lagt bort etter den turen og de neste ti-femten årene ble det ikke så mye fisking da jobb og familie tok mye tid.
For ti-tolv år siden bestemt en kollega og jeg oss helt plutselig for at vi skulle bli fluefiskere. Jeg husker ikke helt hvorfor vi fant ut dette da, mulig vi så en film og ble litt ivrig på å prøve dette ut. Denne artikkelen baserer seg på hva vi gjorde og kanskje hva jeg skulle ønske vi hadde gjort eller visste som nybegynnere innen fluefiske.
Det aller første man bør gjøre er å melde seg inn på Fluefiskesiden. Her sitter det mange fluefiskere klar til å hjelpe de som starter opp. Bruk forumet og spør om alt mulig, eller søk etter lignende spørsmål. Ikke vær redd for å spørre – alle har vært nybegynnere.
Fluekastekurs
Uansett om du har bestemt deg for å begynne med fluefiske, eller bare har lyst til å prøve litt, er det veldig lurt å få hjelp til kastingen. Jeg anbefaler et kastekurs, men om du har en flink kompis så kan han eller hun helt sikkert hjelpe deg litt i gang. De fleste kaste-instruktører er veldig dyktige og har et opplegg som tar deg fra A til Å (vel, en bit ut i alfabetet i alle fall).
. . .
For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på