Jump to content
 • Robban
  Robban

  Ploppemaur Eikenøttgriser og Gullbarber

     (0 reviews)

  Det er ikke så lett dette her. Skrive en artikkel om noe som er gøy. Hva er gøy ? For hvem ? Uansett, så har fokuset mitt ofte vært på annerledesfiske. Nye ting gjør ofte at jeg kan fortsette med det gamle med samme iver. Litt nytt gir ny giv. Ikke minst kan det også tilføre helt nye innfallsvinkler på veien. Barbe hadde man jo sett på bilder på nett, men det var ikke før jeg så en video som heter Barbel on the Dry jeg virkelig fikk fot. Etter et tilfeldig møte i en lakseelv med moviemaker (Anders Dahl Eriksen) over noen øl, så ble jo ikke inntrykket svekket heller. Dette måtte jeg prøve.

  Første barbe. Titter man litt nøye ser man algene i vannet som gjorde det vanskelig å spotte fiskene langs land.Så er det dette med tid og prioriteringer. Er du gift og har kids så blir jo alt ofte et kompromiss. Heldigvis, høsten 2016 klarte jeg å snike frem et forslag til «dragen» om at vi kunne dra til Spania. Det startet fleipete om 3 dagers fiske i bytte mot 3 dager med å glane på murstein og turist-titting. Jeg var definitivt i luremodus, og lokket med alt Spania kan by på. Overraskelsen var derfor stor når det plutselig fikk gjennomslag. Lite visste jeg at 3 døgn i Toledo tilførte 45 000 skritt på skritteller’n til kona. Jeg er lommekjent der nå (Send PM hvis du lurer på noe). Vi befinner oss i oktober og midt i høstferien. Det frister med sol og varmere. Tørrfluesesongen i Norge er for det meste også over. Tørrfluefiske henger høyt det, her har man muligheten til både tørt- og annerledesfiske, og kan man samtidig kombinere det med resten av familien, er det helt konge.

  Det ble mye frem og tilbake, og jeg endte kun opp med 2 dagers planlagt fiske. Kona vant igjen gitt. Men det er digg å tre på seg tropebuksene med kun 3,5 timers reise unna, selv bare for noen dager. Du har hørt rykter om at fisken nesten kan sammenlignes med en bonefish. Men denne fisken stiger til en 12-14 kroks maur . Det er en helt ny fiskesituasjon. Vi er i en liten landsby som heter Berrocalejo. Et nydelig lite sted hvor tiden virker å ha stått litt stille. Innlosjeringen og det lokale Spania står i sterk kontrast til Madrid og Toledo bare noen timer unna. Dette er ekte vare. En liten reise inn i det kulinariske samtidig er jo bare et pluss. Herregud for noen matbutikker. Spekeskinker i taket på den lokale Kiwi, ja jøss…


  DSCF7872-1024x725.jpg

  . . .

  For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
  Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
  Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på

  Edited by Eirik Rusten
User Feedback

There are no reviews to display.


×
×
 • Create New...