Jump to content
 • Rune Stokkebekk
  Rune Stokkebekk

  Tyvstart sesongen i Irland

     (0 reviews)

  Mange av oss fluefiskere har etterhvert blitt såpass opptatt av hobbyen at vi nærmest har blitt klimaflykninger. Det har blitt vanlig å reise utenlands på fisketurer til de mest avsides steder man kan tenke seg for å forlenge sesongen eller rett og slett oppleve troféfiske. Reiser som for mange er ganske uoppnåelige. Det er ikke alle forunt å kunne svi av 10-30 tusen på en fisketur. Det finnes nok av interessante reisemål for en nordboer som ikke koster massevis, men allikevel byr på fiske som er absolutt verdt å prøve. Vi skal ikke reise langt for å oppleve en tidlig start på sesongen eller få en god forlengelse. De britiske øyer har et mye mildere klima enn Norge og sesongen slutter nesten ikke.

  Jeg har tapt mitt fiskerhjerte til Irland og dets eviggrønne kulturlandskap. Et land som er så forblåst men allikevel så lunt og koselig å besøke. Og det beste av alt, det koster ikke mer enn de fleste har råd til med litt planlegging. I denne artikkelen skal jeg ta for meg det Irlenderne kaller «The Great Western Lakes». På vestsiden av Irland ligger det 3 store innsjøer som er verdensberømte for sitt gode ørretfiske. Innsjøene er kalksteinssjøer med et unikt plante-, dyre-, og fiskeliv.

  Limestone Loughs - Kalksteinssjøene

  map.jpgFra flyplassen i Dublin er det en firetimers kjøretur til Galway. Ved kystbyen Galway i fylket Mayo ender Lough Corrib i havet med en kort elvestrekning. Corrib er den nederste, største og mest berømte av de 3 sjøene som henger sammen. Corrib er 51km lang og over 10km bred på det meste. I midten ligger Lough Mask som er nest størst og ca. 16km lang og nesten 7km bred. Øverst ligger Lough Carra som er 5km lang og ca 1,5 km på det bredeste. Dette er store innsjøer som krever at man både er forsiktig og godt forberedt.

  Innsjøene høres ganske uanngripelige ut pga. størrelsen. Kikker du litt nærmere på de og får oppleve det-, vil du finne ut at de faktisk er ganske intime og fulle av spennende fiskeplasser. Stort hav passer slettes ikke på disse sjøene som er svært grunne tatt størrelsen i betraktning. Størsteparten av sjøene har dybder på mellom 3-5 meter. Sjøene kan best beskrives som en labyrint av øyer, bukter og grunner.

  . . .

  For å lese hele artikkelen må du være medlem av Norske Fluefiskere.
  Medlemskontingent må til for å kunne drifte siden rent teknisk og produsere innhold, samt ha forskjellige medlemsaktiviteter. Kontingenten er svært lav sammenlignet med hva man får igjen. Klikk her for å lese om medlemsskap.
  Om du allerede er medlem, så må du logge på forumet før du leser artikkelen. Klikk her for å logge på




User Feedback

There are no reviews to display.


×
×
 • Create New...