Jump to content
 • Eirik Rusten
  Eirik Rusten

  Informasjon om Fluedatabasen

     (0 reviews)

  Fluedatabasen er medlemmenes egne fluer. Her legger du inn fluer som du har fisket med og hatt suksess med. 

  Når du skal legge en flue i Fluedatabasen må du først være logget på forumet. Det er denne innloggingen som bestemmer tilgangen du har. Det er kun medlemmer av foreningen som kan legge inn fluer.

  Før du legger inn en flue, sjekker du om den er der fra før. Har du laget samme flue på en litt annen måte så kan den fortsatt legges inn. Admin foretar fra tid til annen litt opprydding og editering av fluer.

  Det er en del informasjon som er nødvendig slik at fluen din gir en verdi til Fluedatabasen:

  Fluenavn: Dette er navnet du gir fluen, evt det som opphavsmannen kaller det. "Dyret", "March Brown", "Eiriks bankers", "Ruskeklaskevaskeflue" etc.

  Om fluen / fisketips: Her skal du legge inn litt generell informasjon om fluen og tips til hvordan fluen fiskes og lignende.

  Tags: Man kan legge inn tags som hjelper ved søk. Feks "cdc", "daddy" etc. 

  Det er 6 nedrekksgardiner hvor man skal fylle inn det som passer til fluen; Fluetype, Imitasjon, Vann, Art, Stadium, Periode. For hver nedtrekksgardin kan man foreta flere valg om nødvendig.

  Lokasjon: Ikke nødvendig felt, men generell informasjon om hvor fluen fungerer bra kan legges inn. Som feks "myrvann", "nordland", "Finnmarksvidda" etc.

  Materialliste: Her lister du opp alt du bruker av materialer. Krok, bindetråd, vingemateriale, thorax, bein og lignende. Legg inn en ny linje for hvert materiale, så blir det fint. Her er det viktig å være nøyaktig slik at andre kan binde samme flue.

  Hovedbilde: Her velger du bildet du har på maskinen din. Det skal være et bra nok bilde som viser fluens detaljer. Er bildet for stort, så vil basen forsøke å redusere størrelsen automatisk.

  Bindebeskrivelse: Her legger du inn en beskrivelse av hvordan fluen bindes. Vær detaljert slik at andre kan følge dette for å lage en egen flue.

  Steg for steg: I stedet for bindebeskrivelse, eller i tillegg til, kan du her legge inn en steg for steg - beskrivelse med ett bilde og en beskrivelse for hvert steg. Du kan også bruke det for å vise flere bilder av fluen, feks i andre farger og slikt.

  Når du lagrer fluen så vil det automatisk lages et innlegg i forumet en stund etter at du har lagret (slik at du evt har tid til å pusse på detaljer). Samtidig vil det også legges ut på Twitter og Facebook-siden til FFS (dette er for tiden ikke aktivt).
User Feedback

There are no reviews to display.


×
×
 • Create New...