Gå til innhold

Helgev

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    398
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Helgev

  1. Har hatt Korkers med utskiftbare såler, og var egentlig fornøyd med dem, men etter hvert når jeg hadde brukt dem en del så begynte sålene å løsne når jeg gikk i "sugende" terreng som myr. Mista en såle uten å merke det. Boa- systemet synes jeg var ålreit, en vaier røk etter drøye to år, men enkelt å bytte. Blir ikke å kjøpe med utskiftbare såler mer, da jeg ikke vader noe i sjø og egentlig ikke trenger filt.
    Har nå kjøpt Simms G4 med Boa, virker bra men ikke prøvd ut ennå.



    Eg har også mista sålane på Korkers og gjekk difor vekk frå det merket. Muleg det var ein dårleg modell men.. Har no Simms Freestone med vanlege lisser..


    Sent from my iPad using Tapatalk
    • Lik 1
  2. Nei, jeg bruker stort sett bare Mucilin til vårfluer av hjortehår, saueull nappindikatorer, fortom og spissen av fluelina. Man kan bruke det på alt (bortsett fra cdc), men det krever at du bruker lite, smelter det mellom fingrene og jobber det skikkelig inn i flua. Er det kaldt så må du jobbe ganske iherdig for å impregner en flue. 

     

    Det skal ganske mye varme til for at Mucilin endrer form. Men glemmer du fluevesten i bilen og sola steiker, så kan det nok bli litt sølete. 

     

    Viktig å få med seg at jeg refererer til den med rød label - ikke den grønne. (Og stort sett så bruker jeg vel Dry Magic, TMC Dry Dip og den grå Shimazaki boksen.)

    Takk for utfyllande svar :)
  3. Denne metoden gir også fluer som bråker for mye ved tilslag som ikke resulterer i kroket fisk. Og når en har en nymfe under tørrflua, skal man gjøre tilslag så fort tørrflua gjør et mistenkelig utslag. Det er normalt med mange bomslag, og om alle disse skal lage en kraftig "ploppelyd" så flytter fisken seg ganske raskt - iallefall ørreten. Harr kan nok være litt mer tolerant. 

     

    Man ha med impregnering og man av og til bytte fluer. Det er nok realiteten for de fleste. 

     

    Jeg nevnte Mucilin innledningsvis i tråden. Det bør dere forsøke på hjortehår og evt for å impregnere fortom / spiss av fluelina. Konsistensen er som talg - så det er ganske unikt. Eldgammelt engelsk produkt. Det er ikke bare årets nyheter som fungerer. MEN det er viktig å være litt sparsom med mengden også når en bruker denne impregneringen. La den smelte godt mellom fingrene før påføring av flue, fortom eller spissen på fluelina.

     

    Så snart vi får sperret artikkeldelen av FFS slik at artiklene kun kan leses av betalende medlemmer, skal vi samle inn en del stoff om nymfefiske. Det tror jeg kan bli bra og derfor synes jeg vi skal avvente slik at det utgjør en forskjell å være medlem.

     

    Ikkje meining å kapre tråden ;) Men eit spm, har aldri brukt Mucilin. For det meste brukt Gink til impregnering på det som ikkje er cdc.. Problemet med det er at det blir veldig flytande når det er varmt, og veldig hardt når det er kjølig.. Mucilin er vel i ein boks så det er vel sikkert enklare å få på sjølv når det er kaldt.. Brukar du Mucilin til impregnering av alt av tørrfluger (utenom cdc)?

     

  4. Har sett denne i glommavassdraget, trysil og sideelver. Ikke sett det noen andre plasser på østlandet som jeg kan huske.

    De gangene jeg har sett de har de klekket sammen med andre døgnfluer.

    Det er ein god del i Hallingdalselva og. Lenge sidan eg har fiska der men.. Fiska mest med duns den gangen..

    • Lik 2
  5. Brukte den buksa ein heil sesong i fjor. Den heldt heile sesongen, men kasta den no i november, hol i sokken.. Den blei veldig mykje brukt. Heilt grei kvalitet til den lave prisen. Simms g3-vaderen begynte å lekke etter 2 sesongar til sammenligning, men har fått lappa den så den held nok ei god stund til..

  6. Hvordan er de egentlig i forhold til å ha med seg snus? Er ikke det ulovlig på Island? Håndhever de det?

    Det er forbudt ja, men har hatt med meg 3 gangar. Aldri blitt sjekka, einaste risikoen er i tollen på flyplassen. Risikerer vel i verste fall eit par hundrelapper i bot og mistar snusen.

  7. Flaggermus, for øvrig ikkje noko særleg kjekt å få på nattfiske uten lys når eg trudde det var gras inntil eg kjent noko varmt..Ga meg etter eg oppdaga kva det var. Øyret mitt, dessverre før mothakelause krokar var in.. Endte opp med å gå gjennom Trondheim sentrum med ein daddy-longlegs i øyret og inn på legevakten, kjedet på sykkelen rauk på samme turen. Ei padde, ikkje catch and release på den.. Ei and, heldigvis er nebbet hardt og den løsna av seg sjølv.

    Gås, har ikkje fanga gås, men blitt angrepen 2 gangar av kanadagås. Eine gangen var Rodswinger med, og hans raske reaksjon med ein kopp varm kaffi i retning gåsa fekk den til å endre kurs.. Den andre gangen var det gåsa som fanga meg, sette seg på ryggen min og prøvde å bite. Heldigvis smakte ikkje gore-tex hetta så godt, og i kombinasjon med fektande armar og bein fekk eg "nøytralisert" den. Gås i mai månad er ikkje å spøke med

    I fjor haust kroka eg ein båt som kom i altfor stor hastigheit under ei bru. Brølte etter båtføraren, og heldigvis løsna snøret når han slepte opp gassen. For øvrig ein veldig vellykka tur som endte opp med at eg sklei på ein stein, moste leggen inni og fekk eit sår som ikkje grodde før ca 1,5 mnd og x-antall rensingar. Klarte i tillegg å knekke stanga på denne turen også, då eg hekta fluga i eit tre og røska til.. Smart!

    • Lik 4
×
×
  • Opprett ny...