Gå til innhold

maridal

Members
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. maridal

    Tips til line?

    Hmm.. Hvordan i #¤"#¤" er det mulig å spey'e 39 meter!?! Det er jo selvsagt en og annen treningsrunde, men men... Hva slags utstyr benyttes i denne sammenheng? Klassse, lengde, klump/helline etc...? /Skjønner at jeg har litt trening foran meg..
  2. maridal

    Tips til line?

    Takk for gode tips! Er midt i en flytteprosess om dagen, så jeg har ikke anledning til å overføre til praksis før om et par-tre uker.. :cry: Siden jeg først har startet en tråd - er det noen som har tips til ressurser innenfor praktisk fluefiske? Som tidligere nevnt, er det ikke noe problem å kaste greit på "ekebergsletta", men det er sjelden forholdene er slik når man skal fiske. F.eks. hvor langt er det "mulig" å kaste med ulike spesialkast på enhånd? (tenker da spesielt på kast med minimal baksleng ala spey og rulle) Flere ganger jeg frustrert har sett vak på min max kastelenge + 1-2 meter.. En siste ting det hadde vært artig å visst, er hvor langt dere andre er "nødt til" å kaste når dere er ute å fisker?
  3. maridal

    Tips til line?

    I det lange løp et nok mer instruksjon den beste løsningen ja.. Men er jeg helt på bærtur når jeg tenker at klump/skyteline krever mindre line i lufta enn helline? Med en klump, trenger man jo bare klumpen ute av toppringen, eller tar jeg helt feil? Hvor mange meter av en helline må man ha ute for at det skal kunne "skyte" seg selv? Mange spørsmål, og flere av de er sikkert helt på jordet, men hvis man ikke spør, får man jo ikke svar..
  4. maridal

    Tips til line?

    Hei! Jeg har piska litt flue oppigjennom, men det har blitt veldig lite seriøst. Fikk tom med meg et kurs for noen år siden, og kastinga da gitt "greit". Problemet er jo at det var på land, med helsnøre, og MYE fri sikt.. Når dette så skal omsettes ved vann går ting dritt.. Etter å ha lest litt, har jeg skjønt at redningen min kanskje er klump og skyteline, og at jeg på den måten ikke trenger like mye line i lufta = mindre krav til frisikt og vegetasjon... Spørsmålet er da - Hva bør jeg tenke på når jeg skal komponere min første klumpløsning på enhåndsstanga?
×
×
  • Opprett ny...