Gå til innhold

Hedde

Members
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Hedde

  1. Når man tetter toppen blir det luft i ørret. Det hjelper på oppdrift og gange. Før smeltet jeg. Deretter benyttet jeg limpistol. Nå tipper jeg UV lim er tingen.

    Takk for svar. Har faktisk aldri hatt problemer med dette, men kan jo tenkes at tuben kan drukne dersom man benytter store kroker uten å tette fronten. En får jo ikke mulighet å fiske flua vått om en tetter fronten.

  2. Jeg gjør det slik jeg lærte av Løndal for 15 år siden. Kort tube - drøy cm kanskje. rød eller grønn tag rett ba innbinding av hår. Viktigste med denne er kun å presse ut hårene som er noe lengre enn tuba. Hår er relativt stive naturelle ekornhår. Poenget jeg lærte den gangen var at misjonen for diss var mest og lage en deltafasong som stabiliserte gangen. Limte/ smeltet selvfølgelig igjen toppen. Stakk inn et hull på hver side av tuba. Et for striere vann og et litt lengre nede på motsatt side for roligere vann. 

    Fint å høre om andres erfaringer på dette. Et lite spørsmål på sidelinja; hvorfor er det så selvfølgelig å lime eller smelte toppen? 

    Har noen ganger opplevd at laksen er "hundre ganger" etter flua uten å ta på normalt rifflingvis, for så at jeg putter fortommen inn i front og laksen tar på et av de første kastene.

  3. Meget bra kvalitet på dette altså.

    Har store planer om hjelmkamera til sommeren jeg også. Blir en Gopro HD eller en contour HD.

    Contour HD har en bluetooth funksjon som kan komunisere med Iphone. Da har man mulighet til og se live view bilder og div kamerainstillinger.

    Tenker dette kan være ok med tanke på sjekk av utsnitt etc. Men er usikker på om dette kameraet her samme bildekvalitet?

    Er det noen som hvet noe om dette?

    Ola

    Har hatt Contour HD et år. Er det ok lys er bildene knivskarpe. Ikke tenk på det, du kommer til å glise når du ser billedkvaliteten på dette å. Se på hjelmen til 71 grader Nord deltakerne (bla.)  :)

    Hvordan er festeanordningene til dette? Tenker da på å ikke bruke hjelm....

  4. Jeg hadde min SIMMS Classic i fire sesonger som elvevakt; ca 60 dager * 10 km * 4 sesonger = 2400 km.  Buksa er også brukt 4 hele dager på fjellrypejakt i forholdsvis tøft terreng;  steinur og kratt. Jeg ble selvfølgelig noe fuktig, men iom at jeg jaktet i et terreng der det var fordelaktig å krysse en elv flere ganger om dagen, så hadde jeg ikke bedre alternativer.

    Neoprensokken er faktisk enda i godt hold, og jeg har buksa fortsatt som reservebukse. Den har nok noen småhull, for om jeg bruker den i flere timer er jeg mer fuktig på beina enn da den var ny.

    Jeg har i perioden byttet ut skoene en gang, og ellers vært heller lat med tanke rengjøring, både av sko og bukse! Sokken på buksa passet perfekt min fot nærmest perfekt.

    Jeg må presisere at jeg er ganske "lett" på foten, og sliter tradisjonelt sko forholdsvis lite i forhold til en del andre.

  5. Jeg har bare brukt Owner trippel en knapp sesong. Hørte mye skryt om den, så jeg brukte den helt til jeg en dag knakk en av krokene på laks. Det var i størrelse 8 og helt ny (altså ikke vært borti stein). Jeg velger å tro at det var en "mandagskrok" jeg hadde, for jeg testet noen av de andre krokene i pakken, og de var sterke.

    Likevel følte jeg meg ikke trygg, og gikk tilbake til Ken Sawada.

    Jeg har forøvrig svært sjelden problemer med  å sitte fast i bunn, siden jeg oftest fisker med flyt og lette fluer.

    Den Big Mouth-kroken har jeg brukt mye på hitchfluer de siste årene og har gode erfaringer med den.

  6. Dersom det er Mustad sine svarte trippelkroker du bruker til tuber så kan jeg støtte deg, selv om min erfaring er begrenset til 10-15 laks på denne. Jeg brukte den i str 8 og 10.

     

    Når det gjelder Kamasan deler jeg ikke ditt syn. Ja den bøyes, men det har jeg kun opplevd når jeg har kastet over bredden og kroken har festet seg i en seig bjørk. Det måtte MYE kraft til før den rettet seg og løsnet.  Jeg brukte stortsett Kamasan str 8 og 10 på mine tuber fra ca 1994-2000, og opplevde aldri å bøye ut kroken på fisk. Det kan jo være at jeg ikke fikk stor nok fisk....

    Jeg liker uansett Ken Sawada sin krok bedre, både st3 og den kraftigere St4. 

    Jeg liker også Ken Sawada sine dobbelkroker til krokfluer. Bruker mest str 8 og 10, men også av og til 6.

  7. Jeg har de to siste sesongene for alvor testet ut enkelkroker på tuber. Både på små, gjerne hitchtuber, og  på større tuber. En av grunnene var behovet for å slippe ut flere laks, og da tanken at det var mer skånsomt med enkelkrok.

    Jeg kjøpte bla denne av Grande: http://www.grandesfluefiske.no/bilder/fluebinding/kroker/SeaPrince.jpg

    Og den har fungert bra, selv om jeg selv ikke er helt (visuelt) glad i formen på den kroken. Krokingen har likefullt vært god.

    Jeg har blitt anbefalt denne kroken : http://fishmadman.auctivacommerce.com/Owner-50188-Single-Hook-6-P273470.aspx, og jeg har planer om å teste den i år.

    Den kroken jeg har brukt  på større tuber er en annen Owner-krok som jeg opprinnelig kjøpte for å bruke til tropisk fiske. Jeg hadde noen til overs etter turen, og prøvde de dermed på tuber. Dette er en kort, kvass og kraftig krok. Desverre bet jeg meg ikke merke i modellbetegnelsen. Jeg tror det var 6 kroker i pakken og prisen var vel bortimot 70 kr. Det er en kostbar krok. Jeg skal se om jeg kan finne den etterhvert.

    Denne kroken har jeg bare mistet 1 laks på, mens noen lugg ikke har  medført kroking, noe jeg anser som normalt. "Problemet" har vært at kroken har borret seg inn i fiskekjøttet i kjeften på laksen, slik at jeg flere ganger har hatt voldsomme problemer med å få løsnet kroken. Jeg har fått mer enn 40 laks hvorav flere storlaks på denne kroken.

    Ellers har jeg kjøpt inn flere nye enkelkroker som jeg har tenkt å prøve kommende sesong. Dette er kroker som i utgangspunktet ikke er laget for tuber. Nå husker jeg ikke i farten hvilke modeller det er jeg har kjøpt inn, men kan forhåpnetligvis komme tilbake med erfaringer etter sesongen.

    Jeg har også prøvd de Salar enkelkrokene, men har vel mistet 2 , og ellers ikke fått noen på land. Så der er erfaringen svært tynn. Men generelt på de ordinære enkelkrokene til Salar, så har jeg mistet flere laks enn på de "tradisjonelle" krokene. Det kan godt  være tilfeldig, for jeg vet om andre som påstår de har motsatt erfaring enn meg.

    Jeg har ennå ikke prøvd sirkelkrok på tuber, ja jeg har faktisk ikke prøvd det i det hele tatt. Jeg har planer om å teste noen til sommeren, men jeg vet ikke hvilke.

  8. Min fangststatistikk på laks viser følgende:

    Vanlige krokfluer:

    - trippelkroker #6 og 4 - meget dårlig kroking, har faktisk mistet flere enn jeg har landet på disse. Det er lenge siden jeg sluttet å bruke disse. Jeg minnes med gru hvor mange jeg mistet på en Mustad trippel laksekrok i str 6 for 16 somre siden. Huff!

    - trippelkroker #8- dårlig. Mistet flere på nevnte Mustadkrok i str 8 også, men har hatt bedre hell med kortere utgaver, bla fra VMC faktisk. Har likevel sluttet med disse.

    -Trippelkroker #10-14 - god kroking, mister få laks, men brukes nå svært sjelden.

    - Dobbelkroker #2-6 - dårlig kroking, mistet nesten halvparten. Bruker fortsatt av og til dobbel #6, som jeg har betydelig bedre resultater med enn # 2 og 4.

    - Dobbelkroker #8-12 - god kroking, mister få laks. Bruker disse str fortsatt. Ken Sawada, Mustad og Loop.

    - Enkelkroker # 1/0-#4 god kroking. Div Alec jakcson, ken Sawada, Daiichi, Partridge, Scierra. Har dårlig erfaring med Salarkrokene.

    - Enkelkroker #6-8 - god kroking. Samme som over.

    - Enkelkroker #10-12 - middels kroking. har mistet noen flere på små enkelkroker enn de større.

    Jeg bruker nå svært sjelden trippelkroker, tror ikke jeg benyttet det i 2008  eller 2009. Dobbelkroker bruker jeg bare i 8-12. Enkelkroker bruker jeg i alle størrelser.

    Tubefluer:

    Trippel- #4 og 6 - middels dårlig erfaring.

    Trippel - 8 - meget god. Ken Sawada, litt owner og tidligere Kamasan.

    Trippel #10 meget god. Den kroken jeg har brukt mest på tube, Ken Sawada og tidligere Kamasan. Begge har jeg meget gode erfaringer med.

    Trippel 12-14 - god.

    Må nevne at jeg har opplevd stor forskjell i størrelse på trippelkrokene fra ulike produsenter, med oppgitt samme størrelse.

    Dobbel -# 4 - ikke hatt napp

    Dobbel - #6 meget god. Hovedsaklig Ken Sawada og Owner, tidligere også Loop.

    Dobbel  - # 8 god

    Dobbel -#10 god

    Dobbel #12-16 - god. Partridge Big Mouth. Brukt på hitch-tuber, og på andre småtuber.

    Enkel - #4 - god. Har brukt en Ownerkrok, men husker ikke modellbetegnelsen på denne.

    Enkel - #6 - meget god. Samme ownerkork.

    enkel - #8 god. har prøvd diverse kroker.

    Enkel - # 10 -god

    Nå bruker jeg stortsett bare enkel og dobbelkroker også på tuber.

    Dette er min erfaring, men den kan nok ikke brukes som statistikk i en vitenskapelig sammenheng :)

  9. Jeg vet også som, som Pål nevner, at det særlig i en del små vassdrag/elver der det til tider er mye smålaks, kan mindre tørrfluer som man ellers  bruker etter ørret og røye alt ettersom hva som klekker, brukes med STORT hell!

    Dette gjelder vel strengt tatt ikke bare i små vassdrag, og heller ikke bare på smålaks er min erfaring. Har fått MYE laks på cdc vårfluer, parachute døgniser og til og med fjærmyggimitasjoner...

    Det har du nok helt rett i, men etter det jeg vet er det særlig i små elver at det er et utbredt fiske med denne type fluer. Det er selvfølgelig mulig i større elver og også på større laks og Lakselv i Finnmark er vel en av de større elvene der det fiskes på denne måten. Kanskje jeg skal gi det en sjanse i Alta eller Tana til sommeren..

    Snorre: Jeg  har ikke selv fisket i Saltdalselva, men det er uten tvil en meget flott elv, og står på lista over elver jeg vil besøke forhåpentligvis iløpet av kommende sesong.

  10. Enig med Oddbjørn, og det med stripende flue, gjerne  på nært hold, kan være særdeles spennende. Jeg har flere ganger oppplevd at laksen kommer etter flua flere kast på rad, noen ganger tar den og noen ganger ikke! Min erfaring da er å vente et par minutter så smeller den på :)

    Jeg har fått mest smålaks, både på dead drift og stripende, men også flere mellom 5 og 10 kilo! Dette visuelle laksefisket er uten tvil det jeg liker best!

  11. Jeg har fisket en del med tørrfluer etter laks, mest bombere, og hatt hell i ny og ne :)

    Mine erfaringer er at forholdsvis små bombere fungerer best, dvs krok 8-12, men jeg vet at mange andre bruker mye større, og mange har mer erfaring enn meg.

    Jeg vet også som, som Pål nevner, at det særlig i en del små vassdrag/elver der det til tider er mye smålaks, kan mindre tørrfluer som man ellers  bruker etter ørret og røye alt ettersom hva som klekker, brukes med STORT hell!

    Ellers har jeg god erfaring med stripende fluer, som småtuber som riffling hitch. Men å nevne tuber her på forumet er vel fyfy.

    Men en side du kan kike på er denne:

    http://www.fishmadman.com/fishmadman/Home.html

  12. Dette ser spennende ut!

    Hvor mye veier denne lekre saken?

    Jeg Kjøpte for noen år siden et slikt oregonkamera som var vanntett, men det veide såpass mye at jeg ikke fikk det skikkelig festet på hodet (iallefall ikke uten å ha det veldig stramt og/eller bruke hjelm).

×
×
  • Opprett ny...