Gå til innhold

Claus Cnægh

Members
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral
  1. Dette er en interessant tråd, skal man bli god på sjøaure må man vite litt om hva den eter. Jeg anbefaler Michael Jensens bok "Sjøørretens byttedyr" (Landbruksforlaget), den inneholder blant annet en oversikt over hva som står på menyen gjennom de forskjellige årstidene.
  2. Takk for alle svar. Jeg tror nok du Tormod har mye rett i dette med at fiske er synonymt med laks, og mange betrakter Figga som en ikkegreie. Uansett synd at det er så dårlig med info, vi får gjøre et nytt forsøk neste år.
  3. Forvirring i Figga. For noen uker sider hadde jeg besøk av en fiskekompis sørfra, et av målene for turen var Figga. Første stopp var filialen ved Leksdalsvatnet, der var det kort å få kjøpt men ikke for elva. Ved butikken nærmere Steinkjer (Lysheim?) solgte de det samme kortet, og der opplyste betjeningen at det antageligvis gjaldt elva. Nuvel, lovlydig som jeg er tok jeg en telefon til en av butikkene i Steinkjer som burde ha peiling. Der var svaret enkelt, - nei det selges ikke kort for Figga pga av gyro. Vi var rimelig klare for fiske, så jeg ringte butikk nummer to. Da fikk jeg til svar at det er fiska i Figga, men at en del ikke var så nøye med kort. Men hvis vi ville kjøpe fiskekort kunne vi høre med en av grunneierne. Mannen vi banka på hos var veldig ok, men han fortalte at det neppe ble aktuelt å fiske i Figga før 2012 pga. gyro. Så da er mitt spørsmål, har vi bare vært ekstremt uheldige eller er informasjonen om Figga så mangelfull? Hvis det siste er tilfelle er det skremmende, når det gjelder elver med gyro burde infoen være krystallklar. Ps. Det endte med at vi stakk noen mil sørover og fikk i det minste sett aure på godt over kiloen...
×
×
  • Opprett ny...