Gå til innhold

mrkozmic

Members
  • Innlegg

    38
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

    Aldri

Innlegg skrevet av mrkozmic

  1. Har prøvd den UV limen til Loon på løkker. Ble ikke særlig imponert. Synes den krakkelerer for fort.

    Bruker selv Lochtite superlim. Den er meget sterk og krakkelerer ikke. Kan heller lime litt kortere lengde så gjør det ikke noe om det er stivt akkurat der. Surrer en løkkene med bindetråd ca en halv centimer og limer dette så blir det sterkt i massevis.

    Har gjort slik før jeg også, men da brukte jeg vinyllim som har omtrent samme fleksibilitet som coatingen, men den bygger en del og trekker ikke inn i tråden. Synes løkka blir fort klumpete sånn. Nå har jeg begynt å lage egne flettede løkker og i steden for silikonslange og superlim, som jo stiver opp en del, så bruker jeg litt bindetrån og litt fleksibelt superlim. Men som jeg skrev over så blir også dette for stivt. Superlimet er veldig tynt og suges opp av løkka. Jeg håper derfor Dave's Flexament gjør susen.

    Nå fant jeg forresten ut hvordan jeg får Fleaxmenten over dammen. Jeg har opprettet en USA adresse hos Jetcarrier og de kan sende den med båt. Tar litt tid, men...  Det er ikke så veldig dyrt heller. Minste frakt er 165kr, opp til 2kg med båt, og fortolling er inkludert, noe posten tar 100 spenn for. I USA er frakten som regel gratis, så man kan bestille fra flere butikker til denne adressen og Jetcarrier sender alt samlet til en pris!

  2. Jeg tenkte å bruke Flexamenten på flettede løkker, kan Fly-Tite brukes til det også? Blir den like flexibel? Til dette fromålet trenger jeg en veldig elastisk lim som tørker fort slik at det kan brukes ute i feltet. Før brukte jeg vinyllim, men den tørker for sakte, fleksibelt superlim blir for hard og snøret knekker av etter en stund.

  3. Skulle ønske jeg ikke var så rotete av meg, men nå er det så kaos at jeg ikke orker å begynne å rydde. Noen "bedre"..?

    Jeg flyttet igår inn i mitt nye flubinderrom i kjelleren. En liten bod på 2,5x2,5m og det ser allrede ut som hos deg og det bare etter 2 fluer  :o

    Før hadde jeg alt utstyret i store plastbokser fra Clas, tror jeg skal begynne å henge materiallene på veggen som i butikker for å ha bedre oversikt. Gudene vet hvor mange ganger jeg har kjøpt materialler jeg ikke viste jeg hadde. ???

  4. Vi kan ta detaljene på et kurs. Forhåpentlig om ikke så lenge. I tillegg til det du nevner må jeg jobbe mer med selve avleveringen. Jeg får sykt fart på snøret - katapulteffekten  ;) Det er bare å få kontroll på siste fasen. Jeg har en tendens til å akselerere for fort i siste fremkastet så det er lite å gå på på slutten. Må lære meg å skyve litt og ta med kroppen for å forlenge slaget. 

     

    Gleder meg til vintertreffet!

  5. Akkurat som jeg tror bestemt at fisken ser etter det postive/ kjennetegn for det den tar - og ikke leter etter eventuelt det som ikke måtte stemme med et insekt (da hadde den vel også sultet i hjel...  8) )

    [attachimg=1]

     

    Jeg har en forklaring til som stemmer med det du skriver.

     

    Før en fisk tar sitt første minnfull med insekter så har den ennå ikke sett denne føden før. Den har et instinkt til å prøve det som beveger seg, er lite nok til å svelge, osv.. Men den er ikke programmert til å ta døgnfluer, vårfluer og mygg. Den prøver seg frem. Akkuratt som et lite barn som putter alt i munnen. Man kan si at fisken er konstant i oralstadiet. Så når den lille fisken har spist sin første grønne vårflue så betyr det ikke at den kun spiser det resten av livet. Den prøver seg på alt det andre også, pinner, små blader og alt annet som driver i og på vannet. Og før den har skjønt at ikke alt er mat så sitter den på kroken :-)

  6. Den søker heller/ blir opptatt av det vesentlige, eller det som ofte kalles primærtrigger, sekundær på noen osv. Derfor går det å ta fisk på fluer som har en krokbøy hengende bak.

     

    Jeg bruker å forklare grunnen til at fisken tar flua med tre bilder. Det er tydelig at alle bildene viser et hus. Det ene er et ekte hus, det andre en sterkt forenklet imitasjon, med kun noen få triggere som vi forbinder sterkest med et hus. Jeg kunne ha tegnet dørhåndtak, panel og pipe, men det er ikke nødvendig for at selv en 3-åring skal kunne si at dette er et hus.

     

    Den store røde prikken skal representere en unaturlig detalj (krokbøyen på flua). Selv med en så pragende detalj vil en 3-åring si at dette er et hus og vil sannsynligvis ikke bry seg om prikken. Kanskje tvert imot, den kan bidra til å rette oppmerksomheten mot nettopp dette bildet hvis alle tre lå ved siden av hverandre.

    post-2528-13949865246207_thumb.jpg

    post-2528-13949865246568_thumb.jpg

    post-2528-13949865246808_thumb.jpg

  7. Gratulerer!

     

    Det er alltid moro å forbedre seg. Selv liker jeg ikke å bruke uttryk som nybegynner, viderekommen, ekspert og guru om så omfattende ting som fluefiske/kasting, men jeg skjønner at for de som begynner med fluefiske er det viktig å kunne plassere seg selv et sted mellom de totalt uvitende og guruene.

    Det viktigste er at man er i stand til kontinuerlig forbedring. Jeg tar meg den friheten og siterer det Frank Strifeldt sa til meg en gang jeg traff ham: "Det er lett å møte sin overmann i fluefiske" (lurer på om han sa det sånn generelt eller rettet det direkte mot meg, uansett har jeg blitt litt mer ydmyk når det gjelder fluefiske)

     

    Men for å svare på spørsmålet ditt:

    Ja, du er viderekommen, du har jo kommet videre!

     

  8. Fin historie Jan!

     

    Jeg har også et slikt vann. Dessverre er det i Trøndelag og jeg bor i Asker  :'(  I følge en hyttebok blir det tatt ørret på 2-3kg (i garn) hvert år. Det har vært eksemplarer på opp til 5kg! Jeg har aldri gått tomhendt derfra, men aldri klart å lure gamlefar i vannet.

     

    Vi får ta oss en tur dit en gang når ungene har blit større. (Akkurat nå står omganssyken på menyen  :-[

     

     

×
×
  • Opprett ny...