Gå til innhold

Ohlala

Members
  • Innlegg

    48
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Ohlala

  1. Etter mange års positiv erfaring med Rio fluorkarbon-materiale, valgte jeg av en eller annen merkverdig grunn i 2011 å gå over til Akron fluorkarbon. I 2011 og 2012 merket jeg ingen stor forskjell, men i år røyk Akron-materialet som sytråd (4x, 5x, 6x). Med tanke på mine tidligere positive erfaringer med Rios fluorkarbon, så ante jeg lite om at et fluorkarbon-materiale kunne tape seg så mye i løpet av bare to år. Nå har jeg akkurat vært ute med søpla og sørget for at jeg i fremtiden vil være Akron-fri i min jakt på storørretene.

  2. Du gjør et meget klokt valg hvis du velger Simms. Mine erfaringer med Patagonia (har hatt både vadejakker og vadebukse fra denne produsenten) er at de ikke når opp til Simms sin gjennomførte kvalitet. Etter at jeg tok valget om å kjøre Simms-bunad, har det blitt slutt på turer med irritasjon over såkalte vanntette plagg.

  3. Jeg har da flere stenger som "tikker" når jeg kaster med dem..... vil da ikke påstå at dem er utslitt av den grunn. Det er go`lyd det! Særpreg rett og slett!

    "Klinkene" var slitt? Hva mener du? Selve klinga som var slitt, eller holkene?

    Mente holkene. Selv er det en lyd jeg ikke vil høre fra mine stenger...men fint for deg hvis du liker det.

  4. Har kjøpt og solgt en del, har kun positive opplevelser med unntak av en:

    kjøpte en eldre sage-stang i det som skulle være "mint"- condition. Etter den raskte besiktelsen hos kjøper var jeg overbevist om at jeg hadde gjort et godt kjøp, og betalte 4000 kr i hånda. Når jeg skulle teste stangen vel hjemme merket jeg at holkene var slitt, det "tikket" når stanga ble belastet. Selger hadde forsikret meg om at jeg skulle få tilbake pengene hvis jeg ikke var fornøyd, så jeg dro tilbake til selger umiddelbart og leverte stanga med forsikring om at de 4000 kronene skulle settes tilbake på min konto dagen etterpå. For å gjøre en lang historie kort: det tok meg 3 måneder og haugevis med tid og e-poster/telefoner for å få tilbake de pengene. En av de frekkeste unnskyldningene jeg fikk var "ferieturen til Italia ble litt dyr, men du skal få pengene dine når jeg får neste lønning". Jeg skjønte at jeg hadde med en notorisk lurendreier å gjøre, så jeg er fornøyd med at jeg faktisk fikk pengene tilbake til slutt....selv om det krevde fysisk oppmøte på bosted.

  5. Merker jeg blir provosert når det norske flagget dukket opp i enkelte forummedlemmers avatarer rett etter disse forferdelige hendelsene. Det spilles på nasjonalistiske strenger fra første stund, fiendebilde er ferdig malt fra første stund.    Trodde man hadde klart å holde seg for god for slike populistiske skumle holdninger. Kanskje det er dags for selvransakelse?

  6. Rune Stokkebekk.

    Jeg takker for respons og er glad at det er såpass stor takhøyde på dette forumet.

    Angående forrige tråd så synes jeg det var leit den ble slettet, men jeg tar imot beklagelsen og er ferdig med det.

    Angående min sak med flue.no så håper jeg at jeg snart får en mail der det ordnes opp og beklages.

    Jeg håper og er ganske sikker på at flue.no ikke har tatt særlig skade av denne saken, men hadde det vært tilfelle så mener jeg likevel at det er ene og alene deres egen skyld.

    Ellers mener jeg bestemt at tråden avdekker andre viktige ting og det finnes holdninger hos enkelte som nesten er skremmende.

    Det er bra at denne heksejakten på meg begynner å avta og vi må alle huske å behandle hverandre saklig og med respekt.

    Føler du deg nærmest som Josef K i "Prosessen"? Sorry, klarte ikke å dy meg...... ikke ment som en del av noe heksejakt. Uansett, håper det løser seg raskt og at begge parter evner å svelge et par kameler og noe stolthet.

  7. Denne saken burde vært ute av verden for leeenge siden! Uansett om denne saken har utartet seg, så tviler jeg på at det får noe særlig betydning for flue.no sin omsetning eller videre omdømme. De fleste kjøpere danner seg sitt eget bilde av hvordan de blir behandlet som kunde, og ut i fra dette beslutter om de vil komme til å handle hos flue.no ved senere anledninger.Mitt inntrykk er at tilnærmet alle flue.no sine kunder er fornøyde med sine handler, så om en person ikke er fornøyd spiller det liten rolle for flue.no sitt videre omdømme. For guds skyld - eller for deres skyld og alle oss andre her inne - ordn nå opp i dette.

  8. Derfor elsker jeg de enorme statsallmenningene i Nord-Norge, Nord-Sverige og Nord-Finland. 

    Ord så kloke at selveste Miles Davies ville ha bøyd hodet i ærbødighet  ;)

    Miles bøyde vel neppe hodet for noen, men jeg takker ydmykt, Fredrik;)

    Han bøyde vel hodet for noe en viss periode, men neppe for personer.

    Sant nok. Men nå er vi vel for full fart på vei inn i OT-myra;)

    Det har du rett i, men føler at den myra allerede er relativt opptråkket på den tråden allerede;)

×
×
  • Opprett ny...