Gå til innhold

Søren Jokumsen

Medlem NFF - 2017
  • Innlegg

    272
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Søren Jokumsen

  1. Dette er veldig trist at høre. Men som du selv er inne på, så er nok tiden inne. Et liv er ved at utrenne. Nye kommer til. Har sittet der 4 ganger selv. Besteforeldre. Svigermor og pappa.

    Folk takler det på ulike måter. Min storebror som din Lillebror. Jeg som dig. Har vært ved deres side til det siste. Og det er jeg takknemlig for.

    Vært med at stelle de i siste tiden. Og etter det var slutt. Takknemlig for dette også.

    Ble den siste tiden sammen og på en måte den siste verdighet og hjelp jeg kunne gi de. Foruten begravelsen.

    Det er hardt. Det trist og ubeskrivelig. Det er livets ulykksalige og stygge side. Akkurat nu er det det eneste du tenker på. Men etter en stund vil de gode minner komme frem og være de du husker når du tenker på din mamma.

    Du kommer ikke til at glemme disse ukene. Men det vil ikke like tungt som nu.

    Vi som barn av våre foreldre har jo liksom tenkt at de er udødelige og at de er de voksne og vi barna. Men etterhvert er de vi som blir de voksne ettersom våre besteforeldre og foreldre faller fra. Vi blir den voksne generasjon. For våre egne barn.

    Det er en tung tid. Prat med familien, venner, naboen, venner av de mamma (gode historier kommer gjerne frem da). Og ikke minst. Prat med din lillebror. Selvom han forsøker at takle det på sin måte, så vil han også komme til at miste sin mamma. Kan hende han trenger litt tid. Men bare være der for han. På et tidspunkt er kan klar.

    De pappa må få tid. Men støtt han og hjelp han.

    Dig selv. Du mister også din mamma. Ta bare på dig selv og ikke lukk dig inne. Du har lov at ta tid til dig selv. Men del dine tanker, drømme og sorg med de omkring dig.

    Det er ikke noe som er flaut. Det viser styrke bare det at du tørr dele dette med stort sett ukjente mennesker.

    Sender gode tanker til din mamma. Men ikke minst dig og dine og håper dere får en verdig siste tiden sammen.

    Mvh

    Søren Jokumsen

    • Lik 1
  2. Med andre ord. Den er perfekt til Renaelva?! Skyts nok til at skyte etter de som fisker harr og mulighet til garntrål.!

    Overnattingsplass når Rena er like fullt med telt som Roskildefestivalen.

    Er bare at slå til.

  3. Jeg synes at om man skal rekruttere nye sportsfiskere er makrell og torsk i sjøen, abbor, gjedde, brasme og mort i ferskvann et mye mer fornuftig utgangspunkt enn å sette stor ørret. En del av sportsfiske for min egen del er også lære om naturen, insekter, vannkvalitet, næringskjede osv. Det som opptok meg mest når jeg begynte å fiske var å kikke i vannet etter rumpetroll, insekter, øyenstikkere mens andersduppen lå å venta. Plutselig nappa det en abbor, og for meg var den abboren like gjev som hva som helst annet fiskeslag. Jeg er glad for at jeg lærte dette fra starten av, og at det ikke handler om å få fisk som ikke har tilhørlighet i naturen i det hele tatt. Mulig jeg er litt "hippie" men det er iallefall dette jeg ønsker å bringe videre til nye generasjoner. Jeg synes ikke noe om at settefiskanlegg skal utvides og utvides og produsere mer og mer fisk likt man har sett i OFA anlegget. Alt med måte og så naturlig som mulig. Tenk om man heller hadde brukt dugnadstimer i Oslomarka på utfisking av overbefolkede vann? De er det jo så utrolig mange av. For veldig mange av vanna ville det antakeligvis ikke vært nødvendig med utsettinger i det hele tatt. De har jo flotte gytebekker.

    Om man skal sette ut ørret i ferskvann bør det være grunnlag for at fisken får en naturlig vekst i næringskjeden likt andre fisker. Er det ikke grunnlag for det, får det heller bli abborvann eller et vann med de fiskearter som opprettholder bestand av seg selv. Ser ikke hvorfor ørret skal være så mye gjevere å få på kroken en andre fiskeslag. (Snakker selvfølgelig ikke om å sette ut fremmede fiskerarter i vann de ikke hører hjemme i, bare for å ha sagt det).

    Vil man at nybegynnere skal få fisk med litt størrelse på så det napper litt i løken - fisk i et gjeddevann. :)

    Fluefiske etter kilosørret kan komme litt senere, og da helst på en litt mer bærekraftig måte :) Finnes nok av andre flotte fiskeslag.

    Hvorfor er ørret så gjevt?

    Jeg synes dette var ganske kult i Nitelva også jeg for nærmere 15 år siden, og fersk fluefisker med neopren og abu snelle :) Nappa godt i stanga de gjeddene her, og føltes som å ha på en hvithai den gang. :)

    attachicon.gifgjedde.jpg

    EDIT: Rettet opp noen grove skriveleifer. Hau, hau.

     

    Da synes jeg at du KUN skal fiske abbor.... Og gjerne med gamle bildører for enden av snøret.

  4. Ikke ødelegge en fin tråd! Hr.Brun og Hr.Pettersen <<l Make up and mmmakeout

     

    Forskjellige synspunkter er fint og dette har gitt litt at tenke over nu når en skal til at binde litt for sesongen. (og ja, er litt seint i gang).

    Trådstarter har stilt mange fine spørsmål og en kan jo bare sitte å tenke over, hva denne vakre skapning (ørreten) tenker.

    Tror det er utrolig mange faktorer som spiller inn. Fart på vannet, vann dybde, ørretens "dagsform"++++++++++

    Ja, det skal ikke være lett. Men det å ha litt av hvert i boksen er nok ikke dumt.

    • Lik 1
  5. M-serien er vel basert på G2 klingen.

     

    M 905 har masse kraft og kaster langt. Liker den mye bedre enn G2 905. Skal vist være samme klinge med er M'en er lettere i toppen og det gir en helt annen stang. Forskjellen er vel vekt på ringe, snellefeste og tube.

    Uansett M905 med GL Experience er langt kastene samt null problem på nært hold. G2 905 blir liksom litt slapp i forhold.

    G2 885 virker litt strammere og litt mer som M'en. G2 845 er morsom, men "slapp" i forhold.

×
×
  • Opprett ny...