Gå til innhold

Jon-Erlend Sundnes

Members
  • Innlegg

    502
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Jon-Erlend Sundnes vant dagen sist 25. august 2015

Jon-Erlend Sundnes hadde mest likt innhold!

Nettsamfunnsomdømme

197 Excellent

Contact Methods

  • Website URL
    http://instagram.com/sprutnes

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Kontakt m på facebook så får du info du trenger.
  2. Mulig jeg tråkker litt i salaten her men jeg har følgende teori: Hvis man ser på hvor mye en gjennomsnitts fluefisker er ute i løpet av en sesong er jo ikke det så fryktelig mye. Jobb, kone, barn og andre forpliktelser "stjeler" mye av fisketiden. Når man da endelig har fått litt "fri" har jeg full forståelse for at man blir veldig fiskekåt og gjerne vil ha en kilosfisk eller 2. Tingene som har blitt diskutert i denne tråden blir da ikke så viktig for man vil jo gjerne få mest mulig ut av den lille fisketiden man har. Jeg er jo en av de som er litt profilert, tar masse skrytebilder og koser meg med det. Men jeg er også bevisst og bidrar der jeg kan. Er mulig å være mediakåt og samtidig bry seg om stedene man fisker.
  3. Realiteten er vel at de fleste ikke bryr seg så mye. Hvis man ser på denne tråden og hvor mange som involverer seg så er det jo ikke akkurat en stor del av miljøet.
  4. Når det gjelder tynn/skadet fisk i Hemsil. For meg er det ganske naturlig at en viss prosent av elvens beboere er tynn. I en elv med såpass tettehet av stor fisk og hvertfall ikke supre næringsforhold. Er det ikke da naturlig at en litt høyere prosentandel av fisken er tynn? Som skrevet før vil ØR i samarbeid med elveeierlaget prøve å ta ut en god del gammel retur fisk. Vill ikke dette løse en av hovedpoengene i denne debatten? Et problem løst. Litt nærmere målet :-)
  5. Hei Før jeg kommer til poenget mitt. Jeg er både enig og uenig med begge leirer her inne, mao. min verden er ikke svart/hvit men grå :-) Er ikke dette rimelig enkelt. Hemsil er et produkt som blir solgt av elveeierlaget og vi fiskere er kunder. Dersom vi som kunder ikke er fornøyd slutter vi å kjøpe produktet. Dette er et signal til selger som da må tilpasse sitt produkt slik at man igjen kjøper det. Så lenge folk kommer i hopetall for å fiske er det klart at man ser på dette som en suksess og fortsetter som man har gjort. Når det er sagt har jeg ingen tro på at folk slutter å fiske hemsil fordi de er litt missfornøyd. Personlig er det ting jeg ikke liker ved elva og måten den blir forvaltet. Er dette nok til at jeg ikke drar dit igjen. Svaret er NEI.
  6. Ørreten. Jeg synes det er ganske stor forskjell på liten og stor fisk når det gjelder K-faktor. En liten fisk har bare fokus på å overleve og vokse seg stor nok til å kunne gyte. En stor fisk er det jo endel forskjell på når på året du fanger den og om det er han eller hunn fisk.
  7. Aurevilli Den øverste fisken din fanget jeg i år på samme sted. Robert. Mulig det er det gode bamselynnet ditt som har fått tråden intr. igjen :-) sry Off topic.
  8. Jeg har jo ingen erfaring fra elven utenom min 4 dager i sommer. Fikk alikevel følelsen av at det var enkelte steder der tetthet av fisk i klassen 1-1,4 var alt for høy. Med såpass tetthet av relativit stor fisk i en ikke alt for næringsrik elv vil jo endel fisk bli litt slank. Alder på fisk skal jeg ikke uttale meg om da dette ikke alltid er like lett å se. Ps. Det hadde vært ganske høyt vann før jeg kom som gjorde at mange av plassene jeg fisket hadde vært lite fisket denne sesongen. Virket også som tetthet av fisk var mere "normal" på disse plassene. Jeg fikk totalt 8 fisk fra 1-2 kilo og ingen av disse var i dårlig hold.
  9. Her er noen fisk fanget på min tur i år. Har ikke noe å klage på kvaliteten på fisken jeg og mine venner fikk. Hadde en liten prat med Grøthe på Oslo internasjonale fiskefestival. Så vidt jeg forstod planlegges det uttak av gammel fisk nå i høst. Vi diskuterte litt måter å gjøre dette på best mulig vis.
  10. At du som en venn av Lars forsvarer han har jeg full forståelse for. At Lars som fronter kampen mot utsett av fisk som ikke hører hjemme der får en beskjed fra meg om å rydde i eget skap ser jeg ikke på som skitkasting. At du tillegger Lars kred for å ha avdekket utsett i hemsil det smiler jeg litt av.
  11. Får håpe det er slik Håvard. Jeg synes desverre at folk fort glemmer normal folkeskikk på nett/forum.
  12. Gjorde jeg det. Kan ikke huske at jeg har kommet med krass kritikk av tidligere samarbeidspartnere. Mulig jeg har det men det husker jeg hvertfall ikke. blir vel påmindt om hva rimelig fort.
  13. Hei Denne tråden startet veldig positivt og var av interesse for meg i motsetning til det meste her på forumet. Desverre har den som vanlig endt med personlig skitkasting fra begge hold. Jeg synes Tema og dine bekymringer Ronny er viktige i forhold til hvordan man eventuellt ønsker at utviklingen skal gå, ikke bare i Hemsil men resten av de få gode elvene på østlandet. Det er desverre synd at tema blir overskygget av at man nå sitter på hvert sitt fora og slenger med leppa. At Hr. Nilssen blander seg inn med krass kritikk av tidligere samarbeidspartnere hjelper ikke saken stort. Hvorfor er det ingen som spør Hr. Nillsen om hvor mye fisk han har kjøpt og satt ut og Hvor? Under Oslos Internasjonale Fiskefestival sto jeg på stand ved siden av Ørretens rike. Jeg benyttet sjangsen til å prate litt med Tor om Hemsil og forvaltning. Jeg skal ikke gå inn på hva vi pratet om men han virket på meg som en oppegående kar som hadde tatt signaler og jobbet med tiltak for forbedring. Det er klart at dette er god butikk for Tor og jeg forsvarer ikke hans oppførsel på FB, men det kan jo gå en kule varmt når man føler at man blir tråkket på tærne på det man lever av. Har jo sett andre profilerte gå litt banans når de føler det samme. Jeg pleier å si til folk som ikke fisker at fluefiske miljøet er steinhardt og desverre er det lite rom for diskjusjon før man tar fram kanonene. Jeg skal ikke fortelle deg hva du skal gjøre Ronny, men en telefon til Tor hadde nok ordnet mye og kanskje han også hadde tatt til seg endel av dine bekymringer. Direkte dialog løser ofte mye.
  14. Han gikk vel lei av å mase på OFA på tall han aldri fikk så da har han funnet noen nye og mase på
×
×
  • Opprett ny...